هدایت شده از دبخند
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
ای جوووووووونم 😍
از خوردنیای خوب😋👆
@de_bekhand
هدایت شده از رایحه سیب (طب ایرانی اسلامی)
#مخصوص_آقایان (مهم)
🔴 در زندگی #حدود_هر_شخص را رعایت کنید.
✅ آقایان عزیز ، #احترام_مادر واجب است اما لزوما #نباید تمام نظرات مادر گرامی را در #زندگی_متاهلی وارد نمایید.
👈 حواستان باشد #حق_همسرتان تحت این #حرف_گوش_کنی لگدمال نشود.
#کانال_روانشناسی_خانواده 👇
http://eitaa.com/joinchat/1570963458Ced84a594b8
سخنرانی سرکار خانم لطفیآذر در شهر قزوین
جلسۀ دوم، 5 شعبان 1439
بیاختیار (قسمت چهارم)
نهایت، این است که ما هیچ قیدی نباید داشته باشیم و هیچ قیدی نباید برایمان خوشحالکننده یا ناراحتکننده باشد. همان که قرآن میفرماید: "لِكَيْلا تَأْسَوْا عَلى ما فاتَكُمْ وَ لاتَفْرَحُوا بِما آتاكُمْ..." [2]. فقط در نظر داشته باشیم که حدّ و قید را باید در درون کم کرد و در #قلب، رها شد؛ وگرنه #جسم که در همین #ماده زندگی میکند و با آن ارتباط دارد. به فرمایش حضرت علی(علیهالسلام) حقیقت #زهد هم همین است [3].
اما چگونه حدود را کنار بزنیم تا بتوانیم #مشیت خدا را تشخیص دهیم؟ لازمهاش رفع #اختیار از خویش است. یاد بگیریم خواست خود را اختیار نکنیم! هرچه میشود و هر تصمیمی داریم، در قلب و درونمان تمرکز کنیم که واقعاً چرا میخواهیم این کار را انجام دهیم. اگر برای حرف و نظر این و آن یا حساب سود و زیان مادی یا حتی حسابگریهای معنوی و ثواب و #حاجت گرفتن... است، تصمیم خود را کنار بگذاریم. نه که وظایفمان را ترک کنیم و کنار بنشینیم؛ بلکه وجودی از خدا بخواهیم که اگر لازم است و طبق مشیتش است، خودش اسباب این کار را فراهم کند.
اگر واقعاً #طلب وجودمان رفع اختیار باشد و بدون ترجیح خواست خود، کار را به خدا بسپاریم، یقین داشته باشیم که او کارستان میکند. انگیزۀ قلبیاش را نیز به ما میدهد؛ طوری که یقینی وظیفهمان را بدانیم و بدون هیچ حساب و کتاب، به آن عمل کنیم؛ بعد هم دچار و عُجب و خودبینی نشویم و حساب شأن و جایگاهی برای خود باز نکنیم.
چنانکه امام حسین(علیهالسلام) وقتی خواست به #کربلا برود، حرف همۀ منتقدان خیرخواه و بدخواد را شنید. اختیار هم داشت همه را انتخاب کند. اما همه را در پیشگاه خدا گذاشت تا خدا راه را برایش باز کند. مشیت خدا نیز که احسن است، او را تا شهادت مظلومانه برد. ولی او خم به ابرو نیاورد و هیچ خواست دیگری را به دل خود راه نداد؛ که حتی اگر از ذهنش میگذشت که کربلا به گونۀ دیگری رقم بخورد، زمین و آسمان به ارادهاش میچرخیدند.
پس دقت کنید که رفع اختیار هرگز به معنای #جبر نیست؛ بلکه فانی کردن اختیار خود در اختیار خداست. حضور خدا خیلی قویتر از آن است که ما میپنداریم. اگر اختیارمان را به او بدهیم، اختیارش را به ما میدهد و امور به بهترین شکل پیش میرود؛ اگرچه در ظاهر امر، سختیهایی برایمان داشته باشد.
چه کنیم؟ خداوند در آیۀ 26 سورۀ آلعمران میفرماید:
"قُلِ اللَّهُمَّ مالِكَ الْمُلْكِ تُؤْتِي الْمُلْكَ مَنْ تَشاءُ وَ تَنْزِعُ الْمُلْكَ مِمَّنْ تَشاءُ وَ تُعِزُّ مَنْ تَشاءُ وَ تُذِلُّ مَنْ تَشاءُ بِيَدِكَ الْخَيْرُ إِنَّكَ عَلى كُلِّ شَيْءٍ قَديرٌ."
بگو: خدایا، مالک همۀ مالکیتها تویی؛ به هرکس بخواهی و مشیتت باشد، میدهی و از هرکس بخواهی، میگیری؛ هرکس را بخواهی، عزیز میکنی و هرکس را بخواهی، به ذلّت میکشانی. تمام خیر و همۀ خوبیها به دست توست و همانا تو بر هرچیز توانایی.
این آیه را نه که فقط بخوانیم یا حفظ کنیم؛ بلکه آن را به جانمان بدهیم و سیر وجودی کنیم تا در عالمش قرار گیریم.
..........
[2] سورۀ حدید، آیۀ 23: تا بر آنچه از دستتان رفت، افسوس نخورید و به آنچه به دستتان رسید، سرخوش نشوید.
[3] نهجالبلاغه، حکمت 439.
پایان
#خلاصه
#میلاد_حضرت_سجاد (علیهالسلام)
#شعبان1439
#جلسه_دوم
@Lotfiiazar
ریحانه:
❇️ در مسیر خودسازی
⁉️ آیا میدانید ما خانمها در ماه مبارک رمضان با چه راههای سادهای میتوانیم به رشد معنوی خودمان کمک کنیم؟
"بزرگترین درس ماه رمضان، خودسازی است. اوّلین و مهمترین قدمِ خودسازی هم این است که انسان به خود و به اخلاق و رفتار خود با نظر انتقادی نگاه کند." رهبرانقلاب؛ خطبههای نماز عید فطر، آذرماه ۸۰
😔 بیشتر ما خانمها به خاطر نقشهای متفاوتی که در خانه داریم، گمان میکنیم وقت کافی برای خودسازی و رشد معنوی نداریم، زیرا رسیدن به این مرحله را مستلزم داشتن وقت آزاد میدانیم و چه بسا که حسرت افتادن در این مسیر به دلمان مانده است؛ اما یک مومن زیرک خوب میداند چگونه میتواند از هر شرایطی برای رسیدن به هدف خود استفاده کند. برای مثال چند نمونه ساده برای قرار گرفتن در مسیر خودسازی را بخوانید:
☺️ خوش اخلاق باشید
ماه رمضان از توفیقات الهی است. باید از این فرصت مغتنم استفاده کنیم. زمانی که شما از سحر تا غروب لب به لذیذترین غذاها نمیزنید، یعنی دارید با هوای نفس خود مبارزه میکنید. اما در این میان مواظب باشید این گرسنگی و تشنگی، اخلاق شما را از پا در نیاورد. ماه رمضان باید در خاطر کودکان و خانواده و اطرافیان ما ماندگار شود. حال اگر نقطه ثقل مهربانی خانه یعنی زن خانواده به خاطر روزه گرفتن بهم ریخته و عصبی باشد، نتیجه چه میشود؟
یک راه میانبر
اخلاص راه میانبری است برای خودسازی. این روزها در میان پخت و پز و رسیدگی به بچهها و فعالیتهای خانه و حتی بیرون از خانه، سعی کنید راههای میانبر خودسازی را به خوبی یاد بگیرید تا زودتر به مقصود برسید. با خودتان بگویید که همهی این کارها را انجام میدهید تا نهایتا به رضایت خداوند نزدیک شوید.
ذکر بگویید
ذکر گفتن از آن دسته اعمال معنوی است که میتوان در هر شرایطی آن را انجام داد. در هنگام خرید، زمان چیدن سفره افطار یا حتی موقع خواباندن بچهها. همه اینها در ماه مبارک رمضان میتوانند زمینه ساز رشد انسان شوند.
⛳️ هدف تعیین کنید
همانطور که قبل از برگزاری یک مهمانی افطاری، لیستی از کارها و خریدها مینویسید؛ برنامهای را نیز برای خودسازی معنوی، علمی و اجتماعی خودتان در همین روزهای ابتدایی ماه مبارک رمضان تعیین کنید تا بتوانید در پایان این ماه اغلب آنها را عملی کرده باشید. مادر یک خانه که خودش را بسازد، به دنبال او سایر افراد خانواده نیز در مسیر خودسازی قرار میگیرند.
🌱 #مهارتهای_زندگی
❣ @Khamenei_Reyhaneh
هدایت شده از استاد محمد شجاعی
ماه عسل ۹۷-۸.mp3
9.51M
#ماه_عسل_۹۷ ۸
#استاد_شجاعی
✍این روحِ تو هم مثلِ جسمت،
یه عالمه بیماری، ممکنه سراغش بیاد!
رمضان، وقت درمان این بیماریهاست...
💉این روزا یه کم، به خودت برس!
@ostad_shojae