⚫️مسئله حجاب از دیدگاه مقام معظم رهبری
🖊فائزه فلاطونی
🔳«مسئله حجاب، به معنای منزوی کردن زن نیست. مسئله حجاب به معنای جلوگیری از اختلاط و آمیزش بی قید و شرط زن و مرد در جامعه است. این اختلاط، به ضرر جامعه و به ضرر زن و مرد - به خصوص به ضرر زن- است. حجاب، به هیچ وجه مزاحم و مانع فعالیتهای سیاسی و اجتماعی و علمی نیست.»
📇نشریه فرهنگ پویا #شماره_22
🆔@farhang_puya
💢استعمار فرانو، نفوذ سیاسی، اقتصادی و فرهنگی
🖊محمد محمدی نیا
🔴استعمار فرانو بر سیاست سلطه غیر مستقیم مبتنی است. بر خلاف رویه استعمار کهنه، که ژنرال نظامی یا دیپلمات رسمی دولت امپریالیست استعمارگر، به مقام نائب السلطنه یا حاکم مستعمرات میرسید، از طریق روی کار آوردن حکومتهای دست نشانده و ایجاد وابستگیهای همه جانبه، مستعمرات را هم چنان در قباله تملک خود حفظ کردند.
⭕️تسخیر اقوام دیگر در عصر استعمار نو، چه در چهره سخت و چه نرم، از درون ملتها رخ میدهد. تجاوز ارتش بیگانه، عملیات پلیسی/جاسوسی، کشتار، بمباران، ترور، کودتاهای نظامی و غیره، همه به خدمت تغییر نظام سیاسی و به قدرت رسیدن دیکتاتور یا عنصر وابستهای در میآیند که عضوی از آن ملت، اما تابع اراده استعمارگر خارجی است.
📕نشریه فرهنگ پویا #شماره_31
🆔@farhang_puya
💢آنها از کدام دموکراسی سخن میگویند؟!
🖊علی اکبر عالمیان
🔴ساعت نه و 15 دقیقه صبح ششم اوت 1945 میلادی، اولین جرقه صدور دموکراسی غربی زده شد. مردم هیروشیما در این تاریخ، اولین محموله دموکراسی غربیها را دریافت کردند: «یک بمب اتمی قوی با تلفات 130 هزار نفری و تخریب 90 درصد شهر» دومین محموله اما سه روز بعد و در حوالی ظهر، این بار برای مردم ناکازاکی ارسال شد: «بمب اتمی این بار با تلفات 75 هزار نفر»
⭕️سالها بعد در یکی از طبقات زیرین سازمان ملل متحد در نیویورک، یک بطری شیشهای که در اثر حرارت بمب اتمی ذوب شده و حالت خود را از دست داده بود را در معرض نمایش گذاشتند. نمایش این شیشه بیان این نکته بود که پوست و گوشت و استخوان مردم نیز طبیعتا در اثر شدت صدمات این بمب خانمانسوز به شدت سوخته و خاکستر شده است!
📕نشریه فرهنگ پویا #شماره_10
🆔@farhang_puya
⚫️بدیع بودن نگاه مقام معظم رهبری
🔈دکتر حسن عباسی
◾️یک موضوع دیگر بدیع بودن نگاه ایشان در قضایا است. شما در سالهای اخیر بحث قدرت نرم را زیاد میشنوید. قدرت از حیث صلابت به سه دسته تقسیم میشود: قدرت نرم، نیمه سخت و سخت. قبل از این که "جوزف نای" تهدید نرم را مطرح و این گونه در دنیا سر و صدا کند، نه سال پیش مقام معظم رهبری جملهای راجع به قدرت دارد که همان تعبیر مطلقی است که امروز در مورد قدرت نرم وجود دارد.
◾️ایشان به مناسبت عید غدیر در 79/1/6 میفرماید: معنای ولایت چیست، به طور خلاصه معنایش این است که اسلام در نماز و روزه و زکات و اعمال فردی و عبادات خلاصه نمیشود، اسلام دارای نظامی سیاسی است. ولایت؛ آن حکومتی است که شخص حاکم با آحاد مردم دارای پیوندهای محبت آمیز عاطفی و فکری و عقیدتی است. حکومت؛ نفوذ در دلها و مقبولیت در ذهنها است. کسی که میخواهد دیگران تأدیب کند اول باید خودش را ادب کرده باشد. این منطق و درس امیرالمؤمنین است.
⏹حکومت از دید مقام معظم رهبری یعنی ولایت و ولایت به معنای فرمانروایی صرف نیست، بلکه حاکمیت بر" قلبها و ذهنها" است.
📇نشریه فرهنگ پویا #شماره_15
🆔@farhang_puya
⚪️ما حتی علوم انسانی غربی را هم نشناختهایم!
👥گفت و گو با دکتر ابراهیم فیاض
◽️متأسفانه ما حتی با علوم انسانی غرب آشنا نشدهایم و آن چه امروز به نام علوم انسانی و در دانشگاههای ما تدریس میشود، صورتی گنگ، مبهم و ناقص از علوم غربی است.
◾️برخی مراکز پژوهشی به مطالعه درباره فلسفههای آنگولاساکسون و بهره گیری از دانشگاههای آمریکا و کانادا روی آوردهاند که این یک اشتباه است، زیرا این فلسفهها شاخ و برگهای فلسفه غربند، نه ریشههای آن.
◽️من به ارتباط میان سه حوزه مطالعاتی اعتقاد دارم. یعنی اگر کسی هر یک از این سه زمینه را به طور عمیق تحقیق و مطالعه کند، میتواند به حقیقت در دو زمینه دیگر دست یابد. این سه زمینه عبارتند از: اسلام شناسی، ایران شناسی و غرب شناسی.
🕯 #تحول_در_علوم
📄نشریه فرهنگ پویا #شماره_16
🆔@farhang_puya
📽"سوپرمن" یهودی است!
✍محمود علی پور
🔵شخصیت سوپر من، شخصیتی کاملاً یهودی است. روزنامه صهیونیستی هاآرتص، از قول یک مورخ مینویسد:"قهرمانها بسیار نیرومند بودند با قدرتهای استثنایی. این قهرمانها افرادی بیگانه بودند. بعضی اوقات هم آدم فضایی. آنها تلاش میکردند آمریکا را به مسیر اصلی خود بازگردانند؛ چیزی که مفسّران آن را با وضعیت مهاجران در آن زمان مرتبط میدانستند.
🔴این روزنامه همچنین به نمونهای واضح تر اشاره میکند که صراحتاً بر یهودی بودن او تأکید میکند. داستانی در مجله "MAD" که در سال 1994 به چاپ رسیده است، وجود دارد که "سوپرمن" را به عنوان پسر یهودی "هیمان" و "دوریس فیلدستین" از منطقه بروکلیت در نیویورک معرفی میکند. لباس او دارای ستاره داوود است و مادر او، تولد نوزاد را با رؤیاهای خود که او را در آینده دکتر میبیند، جشن میگیرد»
🎥 #سینما
📓نشریه فرهنگ پویا #شماره_20
🆔@farhang_puya
🌇 #عکس_نوشته
🔶مقام معظم رهبری: حجاب به هیچ وجه مزاحم و مانع فعالیتهای سیاسی و اجتماعی و علمی نیست.
🆔 @farhang_puya
🔰 امام علی علیه السلام:
آنچه از دنیا در کف توست پیش از تو صاحبی داشته، و پس از تو به کسان دیگر میرسد.
🔹قسمتی از حکمت ۴۱۶ نهج البلاغه
🆔 @farhang_puya
🎥فیلم "شبکه اجتماعی (The Social Network) در خدمت فتنه
✍علی سعادت
🔶گویی از همان زمان که شبکه فیس بوک، کارآیی خود را در جریان اغتشاشهای بعد از انتخابات دهمین دوره ریاست جمهوری ایران نشان داد، در کنار سایر پروژههایی که کانونهای صهیونی برای هجمه به انقلاب و نظام ایران طراحی کرده بودند(مانند پروژه ندا آقا سلطان یا سکینه محمدی و یا تجمعات غیر قانونی و شعارهای ساختارشکنانه)، تبلیغ برای این شبکه به اصطلاح اجتماعی نیز در دستور کار هالیوود قرار گرفت.
🎬از همین رو فیلم "شبکه اجتماعی(The Social Network) تقریبا در میان انتخاب اکثر منتقدان آمریکا و مراسم اهدای جوایز همچون گلدن گلوب و اسکار جایگاه خوبی به دست آورد.
📝نشریه فرهنگ پویا #شماره_29
🆔@farhang_puya
👁گوشهای از اعتقادات ماسونها
🖊هادی مازندرانی
☣خداوند از دیدگاه ماسونی، معمار بزرگ کائنات است که نه پیامبری دارد و نه دینی. از همین رو است که نتیجه میگیرد: «ثابت گردیده خداوندی که همه چیز را به وجود آورده و کائنات را احاطه نموده ، محققا همان انرژی است» تعبیر وجود خداوند به انرژی، بهترین دلیل بر عدم اعتقاد به خالق مطلق هستی است.
❌ماسونها معتقدند که «قبول مسئله زندگی بعد از مرگ توسط مرام ماسونی که مرامی خرد گرا و اثباتی (راسیونالیست و پوزیتویست) است، امکان پذیر نمیباشد»
📕نشریه فرهنگ پویا #شماره_20
🆔@farhang_puya
🔲ما در اسلام نهاد تأسیسی نداریم
👥 مصاحبه با دکتر منوچهر محمدی
💬یک نکته بسیار مهم این است که ما در اسلام نهاد تأسیسی نداریم، ولی نهاد انسانی داریم. به این معنا که در بدو بعثت پیغمبر تا امروز نیامدهاند بگویند که نهاد حکومت و سیاست چه ساختار و شکلی دارد، بلکه با توجه به تجربه بشر و با توجه به توسعه جوامع، خیلی وقتها از نهادهایی که برخاسته از تجربه بشر است، استفاده شده است.
💭بنابراین باید شاخصها را خلق کنیم. تنها چیزی که در خلق این شاخصها باید مورد توجه قرار بگیرد، مسئله رعایت چارچوب ارزشهای اسلام است و تا زمانی که این شاخصها، با ارزشهای ما در اسلام و مبانی اسلام تطبیق کند، حتی اگر از جامعه سکولاریستی و از غرب هم آمده باشد، نه تنها اشکالی ندارد که از آن بهره بگیریم؛ بلکه میتوانیم این را حتماً مورد استفاده قرار بدهیم.
📋نشریه فرهنگ پویا #شماره_16
🆔@farhang_puya
❓چرا مقام معظم رهبری پیشقدم نمیشوند و اگر افرادی اهل فتنه هستند چرا آقا خودشان معرفی نمیکنند؟!
🖊دکتر سید احمد رهنمایی
♦️امیرالمؤمنین سخنی دارند که گویا پاسخ برای این پرسش است؛ به مردم اطرافش، که گروهی از اهل بیت، شیعیان و خواص حضرت بودند فرمودند:
⬅️« حاکمان پیش از من مرتکب اعمالی شدند که در آن به طور جدّ رسول خدا(ص) را مخالفت کردند، عهد رسول خدا را شکستند و سنّت او را تغییر دادند؛ حال اگر من بخواهم مردم را از آن بدعتها باز دارم و تحریف شدهها را به سر جای خود برگردانم و مانند رسول خدا(ص) رفتار کنم، سپاه من از اطرافم پراکنده خواهد شد، به گونهای که تنها خواهم ماند و یا گروه اندکی از شیعیان که بر اساس کتاب خدا و سنّت رسول او به فضل و مقام و امامت من معتقدند، در اطرافم خواهند ماند.»
⏸آن گاه 28 مورد از تحریفات زمان خلفا را مطرح میکنند. دل سنگ بر مظلومیت آقا گریه میکند.
📄نشریه فرهنگ پویا #شماره_15
🆔@farhang_puya
💢دیدگاه علامه طباطبایی پیرامون مغرب زمین
🔴جامعه شناسان و روانکاوان در تاریخ نظری، نمیتوانند از این اعتراف خودداری کنند که منشا(البته نه منشا دور بلکه منشا خیلی نزدیک) تحول عصر حاضر و عامل تمام تاثر آن همانا ظهور سنت اسلام و طلوع خورشید آن در جهان بود و بیشتر دانشمندان اروپا پیرامون تاثیری که تمدن اسلام در تمدن غرب داشت، به طور کافی و لارم بحث کردهاند و به آن اعتراف نمودهاند، مگر عدهای که یا دچار تعصب بودهاند و یا علل سیاسی به این حق کشی وادارشان ساخته است.
📕نشریه فرهنگ پویا #شماره_10
🆔@farhang_puya
🔥تغییر ایدئولوژی سازمان منافقین
🖊حیدر معصومی
◾️با ضربه سال 50، تمامی بنیان گذاران سازمان دستگیر شدند. بنیان گذاران سازمان، با چند سال کار ایدئولوژیک با انگیزههای مذهبی و تجربیات سیاسی، سازمان را پایه ریزی کردند؛ اما بعد از آن، سازمان در دست افرادی قرار گرفت که هُرهُری مذهبی، عمل زدگی، فساد اخلاقی و نفاق، فرهنگ غالب آنها شده بود.
◽️تغییر ایدئولوژی در سازمان از سال 1352 آغاز شد. در سال 53 رهبران سازمان در جریان این تغییرات ایدئولوژیک بودند و در شهریور سال 54 که "مجید شریف واقفی" در برابر این انحرافات مقاومت کرد، به دست اعضای سازمان کشته شد.
📇نشریه فرهنگ پویا #شماره_17
🆔@farhang_puya
🔳تببین "انقلاب و حرکت انقلابی" از زبان مقام معظم رهبری
🔘انقلاب که به آن به هم ریختگی نیست؛ انقلاب یک امر مستمر است؛ انقلاب یعنی سازندگی؛ یعنی رویش و بالندگی. رویش و بالندگی بدون انضباط، بدون قانون بدون نظم مگر ممکن است؟! بهترین کارها را کسانی کردهاند که با روحیۀ انقلابی کردهاند؛ هم در جنگ، هم در سازندگی و هم در علم و مسائل فرهنگی. بنابراین، انقلابی بمانید.
✊روحیۀ انقلابی یعنی اسیر حدود تحمیلی نشدن؛ قانع به گیرندگی قطره چکانی نشدن؛ با امید دنبال هدف حرکت کردن، و با انگیزه، با نشاط، با اصرار و پیگیری آن را به دست آوردن. این، انقلاب و حرکت انقلابی است.
📓نشریه فرهنگ پویا #شماره_33
🆔@farhang_puya
✴️غربتی که جریان انقلابی، زمان دولت سازندگی داشت
🖊علیرضا دهشیری
🔶در آن ایام از سوی دولت سازندگی، جریان روشنفکری حمایت میشود و ازطرفی جریان انقلابی مورد بی مهری قرار میگیرد. جریان انقلابی پول و امکانات چندانی برای انتشارات و مانور ندارد. کل دارایی و امکانات جریان انقلابی در دو نشریه حوزه هنری خلاصه میشد.
⬅️افرادی مانند شهید آوینی سرسختانه جلوی معاونت سینمایی ارشاد که در آن دوره در خدمت جریان روشن فکر بود، ایستاد. با وجود این، از دل جریان روشنفکری وزارت ارشاد در دهه 60 و 70، افرادی مانند مخبلباف در آمدند و آثاری از قبیل «عروسی خوبان»، «نوبت عاشقی» و «زاینده رود» تولید شد.
📙نشریه فرهنگ پویا #شماره_31
🆔@farhang_puya
♨️توضیحات عکس: پوستر رسمی فیلم، با چهرۀ بازیگر نقش اول فیلم "جسی آیزنبرگ" در نقش مارک زاکربرگ، مؤسس فیسبوک.
⬅️ترجمه متن: شما به داشتن 500 میلیون دوست نمیرسید مگر با تراشیدن تعداد کمی دشمن برای خودتون!
🖼 #عکس_نوشته
🎥 #سینما
🆔 @farhang_puya
🔰ضرورت #وحدت_حوزه_و_دانشگاه و تأکید رهبری روی آن
💢حوزه و دانشگاه «مبدأ تحولات یک جامعه» هستند، از همین جهت مقام معظم رهبری بر تغییر بنیانهای فکری حاکم بر جامعه که حاصل استبداد 2500 ساله شاهنشاهی بود، همت گماشتند و با فراست تمام دریافتند که راه تحوّل فکری و معرفتی جامعه، از مسیر «وحدت حوزه و دانشگاه» میگذرد.
◀️از این رو مساعی ایشان و بسیاری از مریدان و همفکران معظم له بر یافتن راههای علمی و عملی در راه وحدت این دو نهاد استوار شد و این گونه شد که مسئله وحدت حوزه و دانشگاه به مسئلهای اصلی - و نه فرعی - در نظام جمهوری اسلامی تبدیل شد.
📝دکتر #علی_اکبر_عالمیان
🆔@farhang_puya
💠موضوع بندی کانال:
📱 #تکنولوژی_و_رسانه
🌹 #فرهنگ_شهادت
⚔ #سیاست
🍁 #اخلاقی
📜 #تاریخی
🗣 #سخن_بزرگان
🚺 #حجاب_و_عفاف
♻️ #جریان_شناسی
🎥 #سینما
🏛 #حکومت_و_مردم_سالاری_دینی
🕯 #تحول_در_علوم
🌵 #فتنه
🎩#غرب_شناسی
🎨 #هنر
👬#وحدت_حوزه_و_دانشگاه
⏱ #موقعیت_شناسی
💎 #پیشرفت_عدالت_محور
🆔@farhang_puya
میتوانید پستهای مربوط به آخرین شمارۀ نشریه فرهنگ پویا را با هشتگ #پیشرفت_عدالت_محور در کانال بیابید.
👆 جهت خرید اشتراک نشریۀ فرهنگ پویا میتوانید از راههای ارتباطی داخل عکس استفاده فرمائید.
🆔 @farhang_puya
🔍نحوۀ واکنش، دفاع و تهاجم به تهدیدهای رسانهای
🔷ابتدا به محض به جریان افتادن یک پرونده باید به زمینه، پیشینه و خاستگاه آن توجه کرد و بی گدار به آب نزد. این همه نه بدان معناست که شتاب کار، گرفته شود بلکه بایستی با غنی سازی اطلاعات، دانستهها و تحلیلها چنان ریشهها را شناخت و در جا سوزاند که با کمترین هزینه، بیشترین سود را برد و تلفات و آسیب را در حوزه مخاطبان و پیام گیران کاست.
🔶بد سلیقگی، بی جنبه بودن، نداشتن سعه صدر و صبر، منطقهای و محلی دیدن، تک بعدی و درونی عمل کردن، بی توجهی به زبان و زمان، عدم رعایت نکتههای جامعه شناختی و روان شناختی، ممکن است آسیب جدی به مبارزه و دفاع وارد کند و از برد راهکارهای عملیاتی بکاهد و چه بسا خود، دست مایه تعرضات جدید، بهانه جوییها و مستند سازی ادعای مطرح در بطن توطئههای رسانهای گردد.
➕#حامد_عبداللهی
🆔@farhang_puya
🔻معنای اصطلاح « #پیچ_تاریخی »
🔴#مقام_معظم_رهبری :« تاریخ در خطی میرفت اما در این لحظه به یک سمت دیگر پیچید؛ این نقطه پیچ و نقطه عطف و نقطه انعطاف به یک سمت دیگر است». این تعریف جامعترین تعریفی است که از دیدگاه رهبری در مورد اصطلاح مذکور بیان شده است.
🔴همچنین #علامه_مصباح در تبیین معنای این اصطلاح از نقطه نظر مقام معظم رهبری، "پیچ تاریخی" را دارای این پیش فرض میداند که «جامعه جهانی در حال حرکت در مسیری است و این مسیر در مقاطع مختلف با پیچ و خمها و پستی و بلندیهایی رو به روست، و البته در این مسیر پیچهای عظیمی نیز وجود دارد که سبب تغییر کلی در مسیر حرکت میشود.»
🖋 #هادی_مازندرانی
🆔@farhang_puya
🔻ولایت مقیّدۀ فقیه
⚪️در دوران حاکمیت غاصبان حکومت و جائران و تسمگران، مردم نباید به این بهانه که حکومتِ حق، وجود ندارد و امام معصوم یا حاکم عادل در رأس حکومت نیست، به حکومت طاغوت رضایت دهند؛ بلکه اگر در موارد خاص و محدود، امکان مراجعه به فقیهی دارند که حکم صحیح اسلامی را بیان و اجرا کند، لازم است که به او مراجعه کنند.
◾️اگر فقیه بسط ید نداشته باشد و به دلایل مختلف نمیتواند از اختیارات خود به تحو اتمّ آن استفاده کند، ناگریز باید وظیفۀ خود محدود را به امور حسبه و امور اضطراری کند.
⏸امور حسبیه به اموری اطلاق میگردد که شارع مقدس راضی به ترک آنها نیست، اما متولی مشخصی نیز ندارد. در این صورت، ولیّ فقیه موظف است در قالب اختیاراتی که به او در عصر غیبت داده شده است، به إعمال ولایت در این عرصه اقدام کند.
📚 #پاراکتاب | کتاب فلسفه سیاست، نوشتۀ قاسم شبان نیا
🆔@farhang_puya