🔰 فرهنگ انقلابی و انقلاب فرهنگی نیاز است!
(قسمت اول)
💢 فرهنگ در نگاه و آرمان انقلابی ما عرصهی ظهور حقایق متعالی و معانی والاست. نظام معنایی ما در فرهنگ دور شخصیتهای تربیت یافته و معنوی و دینداری شکل میگیرد که به همهی افرادِ پیرامون خود راه و روش زندگی میآموزد.
🔻 نه صرفاً با تبلیغ و شلوغکاریهای فرهنگی بلکه در عمل و باز اینجا هرگز منظور این نیست که تبلیغ و کار رسانهای و تلاشهای کنونی باید تعطیل شود، بلکه اینها فرع ماجرا هستند.
📛 در نگاه غربی هرچه دست شما از اینها پُرتر باشد، برندهتری و پیروزی با توست. در نگاه غربی این ابزار است که اصالت دارد و وقتی ما اصالت ابزار را حتی به اشاره پذیرفته باشیم هر تلاشی برای ریختن محتوای اسلامی در ظرف این ابزار ضمانتی برای پیروزی نخواهد بود.
✍ الهام عباسی
#شماره_37
#فرهنگ
#انقلابفرهنگی
🆔 @farhang_puya
نشریه فرهنگ پویا
💡 در مقام فرهنگ کجائیم و کجا باید باشیم؟ (قسمت سوم) ⚠️ شهید آوینی در کتاب «توسعه و مبانی تمدن غرب»
💡 در مقام فرهنگ کجاییم و کجا باید باشیم؟
(قسمت آخر)
‼️ در واقع «عمیقترین لایهی فرهنگ، لایهای است که عهدهدار تفسیر انسان و جهان است.» و در تفسیرِ غربی از انسان و جهان، خدا و بُعد معنوی و روحانیِ هیچ انسان دیده نمیشود.
💢 سکولاریسم (دینگریزی) به عنوان جوهرهی اصلی غربِ مدرن به تبیینهای این جهانی و مادی از انسان بسنده میکند و با ظهور فلسفههای مادهگرا، شکاکانه، تجربی و حسگرایانه، فهم انسان را از خود و جهان، مادی و محدود و صرفاً متوجه رشد و غنای مادی و زیستی میکند.
🔻 بدین ترتیب غایت و افق معنوی و الهی را از زندگی بشر هست و او را در خدمت تن و ارضا و اشباع بینهایتِ آن قرار میدهد.
✍ الهام عباسی
#شماره_37
#فرهنگ
🆔 @farhang_puya
👁🗨 تاریخ مختصری از سینمای انقلاب - سال 70 به بعد (قسمت اول)
🔰 در نیمه دوم دهه ۷۰ و پس از دوم خرداد 70 سازندگان فیلمها سعی کردند تصاویری از مسائل بشری را در موضوعات فیلمهای خود ترسیم کنند تصاویری که به سیاهنمایی جامعه ایرانی میپرداخت اما این هدف با زیر پا نهادن برخی ارزشهای غالب در جامعه محقق شد.
📎 به گونهای که در بیشتر این فیلمها شخصیت و منزلت زن زیر سؤال رفت. در این بین برخی فیلمسازان سینمای تجاری نیز فقط به بعد سودآوری اوضاع موجود توجه کردند و همین امر به فضای آن دوره آسیب رساند.
🖌 الهام رضایی
#پیش_شماره_پنج
#هنر
#سینما
🆔 @farhang_puya
نشریه فرهنگ پویا
▪️ سنگربان توحید در دو جبهه (بخش سوم) ✔️ علامه طباطبایی و شخصیتهای گرانقدری از تربیت یافتگان ایشا
▪️ سنگربان توحید در دو جبهه
(بخش چهارم)
🔘 در تنگناهای فکری و بصیرتی مربوط به دوران آغازین انقلاب علامه مصباحیزدی به رسالت انقلابی، خطیر و سهمگین خویش در هر دو جبهه سیاسی و فرهنگیی عمل کرده و در تداوم این مسیر در تحقق منویات امام و آرمان یاران شهیدشان همچنان وفادار ماندند و سر از پا نشناخته نسبت به انجام آن اهتمام ویژه ورزیدند.
↙️ این حرکت علمی-فرهنگی استاد مصباح آنچنان اثرگذار بود که مورد توجه و تایید امام امت قرار گرت به گونهای که ضمن سفارش اکید به گسترش دامنهی آن، شخصا متعهد شدند کهتا آخر عمر و حیات مبارک ایشان حمایت خویش را نسبت به آن مبذول فرمایند و اینچنین هم شد.
✂️ برشی از یادداشت دکتر سیداحمد رهنمایی در نشریه فرهنگ پویا #شماره_45
#حوزه_علمیه
🆔 @farhang_puya
نشریه فرهنگ پویا
✅ نقش مردم در انقلاب اسلامی (بخش اول) ⛔️ قبل از پیروزی انقلاب اسلامی ایران، مردم نقشی در تعیین زندگ
✅ نقش مردم در انقلاب اسلامی
(بخش دوم)
✳️ به برکت پیروزی انقلاب اسلامی ایران به این سیاست [اتکاء نکردن به مردم] و بینش پایان داده شد. این دستاورد بزرگ انقلاب موجب گردید مردم نقش اصلی و تعیین کنندهای در مهمترین ساختارهای حکومتی، وضع قوانین و همهپرسیها و نیز ادارهی کشور داشته باشند.
🔰 این مردم هستند که به طور مستقیم رئیس جمهور، نمایندگان مجلس شورای اسلامی، نمایندگان مجلس خبرگان رهبری، اعضای شوراهای اسلامی شهر و ... را انتخاب میکنند و همین مردم مهمترین رکن جکومت؛ یعنی ولیفقیه و رهبری جامعه را با رای خبرگان رهبری که با انتخاب مردم تعیین شدهاند بر میگزینند.
✂️ برشی از یادداشت هادی مجیدی در نشریه فرهنگ پویا #شماره_42
#انقلاب_اسلامی
🆔 @farhang_puya
❇️ مروج حق تحت هر شرایطی!
💠 حجتالاسلام میرسپاه:
✅ از جمله ویژگیهایی که از علامه مصباح برای من بسار جالب بود، «ترویج حق» بود. در برخی مواقع که کم هم نبود، بعضی افراد، مطالب ایشان را بدون هیچ اشارهای به نام خودشان منتشر میکردند ولی برای ایشان مهم نبود.
🔺 یکبار خدمت ایشان این مطلب را گزارش کردیم، فرمودند: «ما میخواستیم اینها منتشر شود که شد! حالا به اسم یکی دیگر باشد چه اهمیتی دارد؟» این مطلب به قدری برای ما عجیب بود که این پاسخها برای ما جدی تلقی نمیشد.
#شماره_45
#علامه_مصباح
🆔 @farhang_puya
نشریه فرهنگ پویا
👁🗨 تاریخ مختصری از سینمای انقلاب - سال 70 به بعد (قسمت اول) 🔰 در نیمه دوم دهه ۷۰ و پس از دوم خردا
👁🗨 تاریخ مختصری از سینمای انقلاب - سال 70 به بعد (قسمت دوم)
🔷 تولید برخی فیلمها با دست مایههای کمدی توانست هدف سازندگان تجاری را تأمین و تماشاگران بسیاری را به سوی خود بکشاند اما -خواسته یا ناخواسته- به نوعی با اعتقادات مردم بازی کردند.
⚠️ ترفندی که در آن بسیاری از باورهای اسلامی و انسانی به بازی گرفته شد - فیلمهایی مانند مرد عوضی، بله برون و... تعدادی از سازندگان فیلمها با جسارت بیشتری پا را فراتر نهادند و با زیر سؤال بردن برخی چهرههای مذهبی و محبوب نظام، فیلمهایی را وارد بازار کردند که هرچند نام طنز ریشهدار، کارشان را موجه میکرد اما با دید واقعبینانهتر میشد فهمید که اینگونه فیلمها طنز گیشهدار هستند تا ریشهدار.
🖌 الهام رضایی
#پیش_شماره_پنج
#هنر
#سینما
🆔 @farhang_puya
💠 انتخابی سرنوشتساز، بصیرت داشته باشیم!
(قسمت اول)
🔆 انتخابات آتی ریاستجمهوری از مناظر گوناگون یکی از مهمترین رخدادهای سیاسی و اجتماعی کشورمان شمرده میشود و مردم در این عرصه یکی از ارکان اساسی در تحقّق چنین فرآیندی به شمار میآید.
⭕️ مردم این آب و خاک به خوبی از اهمّیت حضور خود در این انتخابات آگاه هستند. آنان در سختترین اوضاع با حضوری گسترده، سبز، پرطراوت و مصمّم پشتیبان انقلاب و ارزشهای اصیل اسلامی بودهاند. این حضور مقتدرانه را طی سالهای گذشته در عرصههای انتخاباتی به اثبات رساندهاند.
🖊 سوده سادات تقوی
#شماره_6
#انقلاب_اسلامی
#انتخابات
#بصیرت_سیاسی
🆔 @farhang_puya
نشریه فرهنگ پویا
🔰 زمینهساز گمنام انقلاب (قسمت پنجم) ❎ مطمئنا بسیاری از اسرار معنوی این مرد بزرگ هنوز برای خواص هم
🔰 زمینهساز گمنام انقلاب (قسمت آخر)
⬇️ برای ارزیابی تأثیر فعالیتهای علمی و فرهنگی علامه طباطبایی در ایران و دیگر جوامع اسلامی و حتی غیر اسلامی باید ابتدا اهمیت کارهای فرهنگی را به جامعه بشناسانیم و بدانیم جامعهای که میخواهد در راه تکامل حقیقی قدم بردارد، چه اندازه به فعالیتهای فرهنگی نیاز دارد.
🔚 دیگر آنکه به اوضاع و کمبودهای جامعه قبل از طلوع خورشید وجود علامه طباطبایی توجه کنیم تا بیشتر به اهمیت خدمات ایشان پی ببریم.
#پیش_شماره_5
#علامه_مصباح
🆔 @farhang_puya
✴️ عشق به کمال، در ذات انسان است
🔆 باید دانست که عشق به کمال مطلق که از آن عشق به علم مطلق، قدرت، حیات، ارادهی مطلقه و غیر ذالک از اوصاف جمال و جلال منشعب میشود در فطرت تمام عائلهی بشر موجود است، وجود مقدس حضرت حق تبارک و تعالی که طینت آدم اول را مخمر فرمود، دو فطرت و جبلت به آن مرحمت نمود.
1⃣ یکی اصلی و دیگری تبعی... . یکی از آن دو فطرت -که سمت اصلیت دارد- فطرت عشق به کمال مطلق، خیر و سعادت مطلقه است که در کائن جمعیت سلسلهی بشر از سعید و شقی، عالم و جاهل، عالی و دانی مخمر و مطبوع است.
2⃣ دیگری از دو فطرت که سمت فرعیت و تابعیت دارد، فترت تنفر از نقص و انزجار از شر و شقاوت است که این مخمره بالعرض است که به تبع آن فطرت عشق به کمال، تنفر از نقص نیز مطبوع و مخمر در انسان است.
📇 سید مجید اشکوری
#شماره_39
#اخلاق
🆔 @farhang_puya