🟠۲۶دی ۱۳۵۷، محمدرضا پهلوی با ۳۸۴ چمدان و صندوق اموال مردم ایران از کشور گریخت
بخشی از سرمایه هایی که محمدرضا پهلوی هنگام فرار با خود برد: بیش از ۵ هزار عدد الماس، ٣۶٠ حبه مروارید، ۵٠قطعه زمرد، ۵٠ میلیون دلار منابع ارزی در بانک های ایران، ١١٨میلیون دلار منابع ارزی ایران در لندن و نیویورک
#رژیم_پهلوی
🆔 @h_falahati
حامد فلاحتی
📷 «انتقام» یا «ترور» چرا پزشکیان با ادبیات آمریکاییها حرف می زند؟ مسعود پزشکیان در گفتوگو با شبک
کیهان: پزشکیان الفبای مصاحبه با شبکه آمریکایی را هم نمیداند/ چه کسانی برای او دام پهن میکنند؟/ حق و عدالت درباره ترور حج قاسم کجا رفت؟
🔹آقای پزشکیان بارها گفته کارشناس نیست. درست است که قرار نیست رئیس جمهور کارشناس همه چیز باشد اما نمی تواند مجتهد یا دست کم، اهل تشخیص خوب و بد قطعی از یکدیگر نباشد. "رجل سیاسی - مذهبی و مدیر و مدبّر" بودن شرط حضور در این جایگاه است.
🔻او به شبکه ان بیسی نیوز آمریکا گفته که آماده گفت و گو با ترامپ هستیم. سپس در پاسخ این سوالات که «شما میگوئید هرگز نقشهای ایرانی برای کشتن ترامپ نبوده؟» و «قول میدهید که اقدامی برای کشتن دونالد ترامپ صورت نگیرد؟»، می گوید: به هیچ وجه! از ابتدا هم چنین قصدی نداشتیم و نخواهیم داشت.
🔹این سخنان نشان می دهد که آقای پزشکیان، الفبای گفت و گو با یک رسانه آمریکایی را نمی داند و فاقد مهارت مصاحبه است. و گرنه چرا باید خبرنگار آمریکایی بتواند حرف در دهان ایشان بگذارد و در موضع انفعال بیندازد؟!
🔻چرا کسی که دائما کلید واژه "حق و عدالت" را تکرار می کند، نمی تواند به خبرنگار آمریکایی یادآوری کند کسی که نقشه کشیده و دستور ترور را داده و مرتکب جنایت شده، دونالد ترامپ بوده و نه ایران؟!
🔹چرا نمی تواند بگوید فرمانده شجاعی را که بزدلانه در فرودگاه بغداد ترور کردید، مهمان رسمی دولت عراق و فرمانده جبهه ضد تروریسم در منطقه بود و شرّ داعش را کم کرد؟!
🔹اگر آقای پزشکیان آمادگی گفت و گوی رسانه ای با طرف آمریکایی را ندارد، چه کسانی در میان اطرافیان نزدیک، چنین تور و تله ای را پهن می کنند؟ نقش امثال آقای ظریف در این بازی خودزنی چیست؟!
🔻چرا مشاوران و شبه کارشناسان، به رئیس جمهور یادآور نشدند و او به خبرنگار آمریکایی نگفت: نفری که پریروز به نشست یک گروه تروریستی بدنام (با سابقه کشتار و ترور ۱۷ هزار نفر) در پاریس رفت، نماینده دولت ترامپ بود و نه نماینده دولت ایران؟!
🔹آقای ظریف اگر چیزی در طول ده ها سال فعالیت در وزارت خارجه نیاموخته باشد، عبرت های برجام و کاری را که ترامپ با این توافق کرد، می شناسد؛ بلکه خود، مجسمه هر نوع توافق نامتوازن و منتهی به مالباختگی است.
🔻اما چرا همین عبرت ها را به عنوان مشورت به رئیس جمهور نمی گوید تا حتی اگر هم خیال مذاکره داشت، لااقل طلبکارانه حرف بزند، نه اینکه اجازه دهد طرف آمریکایی او را بدهکار بکند؟!
🔹موضوع اساسی تر این است که دولت، از فقدان فرمانده و تیم و برنامه اقتصادی منسجم رنج می برد. در این چهار ماه هم جز گران سازی و شلختگی، هیچ اقدامی که معلوم کند دولت بناست در حوزه های گوناگون اقتصادی چه برنامه را اجرا کند، دیده نشده است.
🔻تیم اقتصادی دولت، در زمینه رویکرد برنامه ای و مسئله محور، تقریبا هیچ اقدام قابل توجهی که معلوم کند مشغول تدبیر و تلاش است انجام نداده، تا سپس نوبت دیپلماسی و استفاده از ظرفیت های خارجی برسد.
🔹تالی فاسد این رویکرد در کنار تکرار ملال آور و یکسویه واژه مذاکره، موجب شده تا طلبکاری ایران در برجام هم تبدیل به موضع بدهکاری شود.
🔻کدام مذاکره را در طول تاریخ سراغ دارید که طرف ذیحق، خود را -در اثر مشورت ها و ادبیات غلط- در جایگاه ضعف و بدهکاری نشانده باشد و در عین حال قدرت چانه زنی خود را حفظ کرده و توانسته باشد از حریف امتیاز بگیرد؟!
🔹چه کسانی در دولت و اطراف رئیس جمهور اصرار دارند دست او را در مقابل آمریکای متخاصم و کلاهبردار ببندند؟ با کدام انگیزه و ماموریت؟!
🆔 @h_falahati
حامد فلاحتی
🟠۲۶دی ۱۳۵۷، محمدرضا پهلوی با ۳۸۴ چمدان و صندوق اموال مردم ایران از کشور گریخت بخشی از سرمایه هایی ک
📌وقتی محمدرضا پهلوی از ایران فرار کرد به حدی از ثروت مردم دزدیده بود که حتی رسانههای خارجی هم با بهتزدگی ازش حرف زدن!
فایننشالتایمز انگلیس سال ۲۰۰۹ دارایی های دزدیده شده بدست دیکتاتورهای فراری رو بررسی کرده و مبلغ دزدی پهلوی رو ۳۵ میلیارد دلار تخمین زده!
روزنامه نیویورکتایمز دی ماه ۱۳۵۷ نوشت: بر اساس برآورد بانکداران و گزارش کارشناسان مالی، شاه ایران یکی از بزرگترین ثروت های خصوصی جهان رو داره که بیش از یک میلیارد دلاره! و قسمت اعظم ۲ الی ۴میلیارد دلاری که طی ۲سال گذشته از ایران به آمریکا منتقل شده برای خانواده شاهه!
روزنامه دیلیتلگراف انگلیس در گزارشی که اخیرا در ژانویه ۲۰۲۳ منتشر کرده به کنایه گفته: شاه آنقدر طلا و وسایل قابل حمل بار هواپیما کرده بود که هواپیما بلند نمیشد!
کریستین ساینس مانیتور در یک مقاله برای دزدی پهلوی با تیتر: «ثروت افسانهای شاه ایران» نوشته: ثروتش واقعا افسانهایه چون هیچکس جز خودش نمیدونه چند میلیون یا میلیارد دلار دزدیده و اگه همه چیز فراهم باشه لااقل ۵سال طول میکشه وکیل ایران دارایی دزدی رو محاسبه کنه!
روزنامه واشنگتنپست یک روز بعد از فرار شاه نوشته: شاه و خانوادهش قطعا برای پول نقد معطل نمیمونن چون طی ۵۳سال سلطنت پهلوی، میلیاردها دلار ثروت جمع کردن و یه اقتصاددان اون رو بیش از ۲۰ میلیارد دلار تخمین زده! واشنگتنپست در ادامهی همون مقاله مدعی میشه یه روزنامه فرانسوی سندی رو افشا کرده که نشون میده ۲سال قبل انقلاب ۱۲میلیارد دلار از پول فروش نفت ایران به حساب بانکی بنیاد پهلوی در سوئیس منتقل شده!
غرب آسیا
#رژیم_پهلوی
🆔 @h_falahati
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📱#استوری | #ریلز
🎧 نفس آسمانی
📚 شهید سیدمرتضی آوینی:
اگر بگوييم حب خدا محبت هاي ديگر را از بين مي برد درست است!
اما درستتر آن است که محبت های ديگر در سایۀ حب خدا جان ميگيرند و روح پیدا میکنند و انسان، سراسر رحمت و محبت میشود و فاش بگويم، هیچکس جز آنکه دل به خدا سپرده است رسم دوست داشتن نمیداند...
🔻صوت با هوش مصنوعی تهیه شده است متن از شهید آوینی است.
🆔 @h_falahati
💠 مصاحبه امام خمینی (ره) بعد از فرار شاه!
❗️26 دی ماه 1357 محمد رضا پهلوی از ایران برای همیشه فرار میکند.
❌ امام خمینی (ره) که در نوفل لوشاتو فرانسه است با خبرنگاران مصاحبه میکند.
❓اولین قدم سیاسی حضرت آیت الله بعد از خروج شاه چیست؟
💠 خروج شاه اولین مرحله پیروزی ملت ماست، و ما مشکلات زیادی در پیش داریم؛ و ملت ما باید بداند که مجرد رفتن شاه، پیروزی نیست بلکه طلیعه پیروزی است. و البته این طلیعه را من به ملت ایران تبریک عرض میکنم. و باید توجه داشته باشند که همان طوری که طلیعه پیروزی است، طلیعه خلع سلطه اجانب است؛ و این تبریک، بیشتر از تبریک رفتن شاه است.
🔻خط ولی: آنچه در این بخش از مصاحبه جالب توجه است نگاه حضرت امام به سلطه بیگانگان بر ایران است. ایشان فرار شاه را مقدمهای بر خلع سلطه اجانب میدانند.
خط ولی
🖊 این مصاحبه نشان میدهد امام از اول دنبال نفی استکبار و سلطه بودند و قصه و داستانپردازی برخی پشیمانها از انقلاب واقعی نیست اینهایی که می گویند #مرگ_بر_آمریکا بعدا اضافه شد به مطالبات انقلاب دروغ میگویند.
آنهایی هم که دنبال عادیسازی روابط با آمریکا هستند و بودند به آرمان انقلاب خیانت میکنند چرا که آمریکا همان آمریکاست با دستهای آلوده به خون جوانان و مردم ما با دندانهای تیزکرده برای دریدن ایران.
#انقلاب_اسلامی
#فرار_شاه
🆔 @h_falahati
نباید شهادت را تا این اندازه به سقوط بکشانیم...
ما هدفمان بالاتر از اینهاست..
#مکتبامامره
#انقلاب_اسلامی
🆔 @h_falahati
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
السَّلامُ علیکِ یا بِنتَ وَلیِ اللهِ المُعَظَّم السَّلامُ علیکِ یا عَمَّةَ وَلِیِ اللهِ المُکَرَّم السَّلامُ عَلیکِ یا أُمُّ المَصائِبِ یا زَینَب وَ رَحمَةُ اللهِ وَ بَرَکاتُهُ
السَّلامُ علیکِ أَیّتُهَا الصِّدیقَةِ المَرضِیَّة السَّلامُ علیکِ أَیَّتُهَا الفاضِلَةُ الرَّشیدَة
السَّلامُ عَلَیکِ أَیَّتُهَا الکامِلَةُ العالِمَةِ العامِلَةُ
السَّلامُ عَلیکِ أَیَّتُها الکَریمَةُ النَّبیلة السَّلامُ علیکِ أَیَّتها التَّقِیةُ النَّقِیَّةُ السَّلامُ علیکِ یا مَن ظَهَرَت مَحَبَّتُها لِلحُسَینِ المَظلوم
🏴🏴🏴🏴🏴🏴🏴🏴
🆔 @h_falahati
🔰 شاهِ چمدانی!
ماروین زونیس استاد آمریکایی و نویسنده کتاب #شکست_شاهانه در صفحه ۱۸۰ کتاب خود از #محمدرضا_پهلوی با این عنوان یاد میکند:
شاه چمدانی
این صفت را نشریات اروپایی به #شاه داده بودند زیرا همواره در میان خطر و معرکه از کشور فرار میکرد. نخستین باری که #محمدرضا از کشور گریخت به مرداد سال ۱۳۳۲ باز میگردد.
وقتی به بغداد و از آنجا به رُم پناه برد.
او در بحرانها از قلب حادثه گریزان بود و به تعریف خواهرش #اشرف روحیه مُرغدلی داشت. در همان سال، در اوج دعوای با #مصدق بخصوص پس از کشتار معروف سی تیر که بیش از ۲۵۰ نفر در یک روز پس از استعفای مصدق کشته شدند بار دیگر #شاه مورد عتاب قرار میگیرد. اما این بار از جانب همسری که همیشه دوستش داشت: ثریا
#ثریا در خاطراتش اشاره میکند که با لحن تندی با شاه صحبت کرده است:
"خودت را جمع کن و کشور را از #فقر و کمونیسم نجات بده. آدم دلش به تو میسوزد. تو حق نداری با این حالت افسردگی زندگی را سر کنی. تو باید مرد باشی که زمانی بودی و من به او احترام می گذاشتم."
Anderw Cooper, The fall of heaven. Op. Cit. P 75.
۲۶ دی ۱۳۵۷ محمدرضا پهلوی پس از مجموعه اقداماتی یک ساله برای بقا در قدرت وقتی با شکست همه طرح ها روبرو شد از ایران فرار کرد. او برای بقای در قدرت طرح های گوناگونی پیاده کرد اما به نتیجه نرسید از تغییر چند نخست وزیر، خواندن اعلامیه معروف، بازداشت هویدا، احتمال وقوع کودتا، انحلال ساواک، برپایی حکومت نظامی و.... شاه بیش از ۴۰۰ روز متوالی مقاومت کرد اما مردم دیگر به خانه بازنگشتند. در سالهای اخیر افراد شاخصی نظیر دکتر زیباکلام با انکار این ۴۰۰ روز مقابله شاه با مردم، این گزاره را در ذهنها تثبیت کردند که شاه به اختیار رفت! چون مردم او را می نمیخواستند! البته این نخستین فرار شاه در وسط معرکه نبود. نخستین بار ۲۵ مرداد سال ۳۲ در جدال با دکتر مصدق از ایران فرارکرد و به ایتالیا رفت. آن زمان سفیر مصدقی ایران در رُم حتی به ملاقات شاه نرفت و یک تاجر یهودی ایرانی هزینه های اقامت شاه را پرداخت کرد. از آن به بعد شاه تصمیم گرفت بخشی از دارایی خود را اساسا خارج از کشور ذخیره کند و اصلا وارد کشور نشود. سال ۵۷ شاه از این تجربه بهره برد. چون نیازی نداشت حسابهای خارج از کشور را پر کند. بهبهانیان پیشکار مالی و رازدار دارایی شاه بود که بعدا سر خانواده شاه پس از مرگ شاه کلاه گذاشت و ناپدید شد. هیچ گاه هم مصاحبه نکرد.
✍علیرضا زادبر
#انقلاب_اسلامی
#فرار_شاه
🆔 @h_falahati
#منتقدانه
در سلسله نگارشهای #منتقدانه بنا نیست موضع انفعالی و یا ایجابی به انقلاب را نشر دهم.
این سیر، انتقادی است بر آنچه در جمهوری اسلامی گذشته است!
نقدی بر کنش فعالان عرصه سیاست، فرهنگ و اجتماع از موضع مقبول در چارچوب مکتب امام ره
این نگارشها پیش فرضی برای فهم آینده است بنابراین در فضای #پیشا_تبیین حرکت کرده و بسیاری ملاحظات رایج را نخواهیم داشت.
اگر بازخورد آن مناسب بود ادامه میدهیم.
انشاءالله
🆔 @h_falahati
🔰#منتقدانه
————————————————
حامدفلاحتی
نگارش اول
🔻 امامره در شرایطی حرکت انقلابی خود را آغاز کرد که تمام نیروهای فعال در عرصه سیاست و فرهنگ در یک سردرگمی و تشتت بسرمیبردند.
حزب توده در کشور به شدت سرکوب شده بود، آیت الله بروجردی مشی محافظهکارانه و محتاطانهای از خود بجای گذاشت که بزرگان حوزه خود را متعهد به آن مشی میدانستند.
بخشی از بدنه روحانیت تحت تاثیر نگاههای سنتی و رایج در حوزه و چه بسا تجربه تاریخی از دوران سخت رضاخانی و همچنین سرخوردگی و ناکامی از دوران حمایتهای آیت الله کاشانی از مصدق، حاضر به کنش مستقیم علیه دستگاه سلطنت و شاهنشاهی نبودند.
تجربه ساواک و سرکوبی شدید این سازمان هم به رعبها و سستی حرکتها افزود و این مهم موجبات تخدیر نیروهای فعال مذهبی در ایران شد.
نیروهایی در اقصی نقاط دانشگاههای ایران بعنوان جریانی ملی و مذهبی یا نهضت آزادی فعالیت میکردند اما نتوانسته بودن خود را بعنوان یک گروه دارای بدنه قدرتمند معرفی کنند.
هم ضعف در اندیشه عمومی و هم انتقادهای وارد بر آنها، از این جریان یک تشکیلات عمومیگرا نساخت.
ملی مذهبیها به روشنی با جریان مذهبی زاویه داشتند و پارسیگرا محسوب می شدند.
نهضت آزادی توانسته بود بدنهای از دانشجویان را با خود همراه کند و هوادارانی بیابد اما مشکل آن بود که ادبیات آنها گاه نخبگانی بود و از تقابل مستقیم به شدت خودداری می کردند و بیشتر به نوعی رفرم در ایران معتقد بودند.
بهائیت بعنوان یک بدنه سیاسی اقلیت با کمک اسرائیل، آمریکا، انگلیس در بدنههای دولتی نفوذ کرده بود و به سرکوبی برنامههای مذهبی و اقشار هواخواه دین اقدام میکرد.
🔻 در این فضا به تعبیر شهید مطهری یک خودآگاهی تاریخی_اجتماعی میتوانست ایران را به یک استقلال هویتی برساند.
اما این #استقلال_هویتی نیاز به #حرکت_اجتماعی، #تفسیر_آرمان پیشرو و رهبری کامل داشت.
این سه می توانست بر نظم رایج استعماری ایران برآشوبد و در حرکتهای عمومی و خشن آنرا به کنار نهد.
اما آیا با این تشتت چنین همراهی و اجماعی در ایران وجود داشت؟
اساسا آن تفسیر جامع مورد قبول همه جریانات فعال قرار میگرفت؟
آرمان تعریف شده در آن طرح جامع، دستیافتنی بود یا چنین نمایی را از آینده نشان میداد؟
💥اینها سوالات مهمی است که در آستانه جشن #انقلاب می توان به آنها فکر کرد و پاسخ درخوری برای آن یافت.
🔻واقعیت آن است که بدنه نخبگانی نه در حوزه و نه در دانشگاه چندان همراهی تمامقدی از خود برای همراهی با انقلاب امامره نشان نداد.
حوزه دچار شناختی اعوجاجی و تفسیری ابتر از اسلام اجتماعی بود و اندک قلیلی از روحانیت پیرو افکار خاصی مانند علامه طباطباییره و امامره چنین اندیشهای داشتند. ضمن آنکه علامه چندان به عمل اجتماعی به این صورت اعتقادی نداشتند هرچند در نظر چنین حرفهایی را معتقد بودند.
در دانشگاه هم با وجود چنددستهگی و تکثر دیدگاه، بخشی قلیلی از نیروهای مکتبی تحت تاثیر برخی عناصر چون شهیدمطهری، بهشتی، شریعتی و... به نهضت مردم ایران معتقد شدند.
🔻اما در میان تودهها داستان کمی متفاوت بود.
گویا تودهها به #خودآگاهی_تاریخی در ایران زودتر رسیده بودند و این همراهی را خصوصا در سالهای آخر تبعید امامره بیشتر نشان دادند.
این داستان همراهی عمومی در ایران در صدساله اخیر در تجربیاتی مانند نهضت تنباکو، مشروطه، نهضت ملی شدن نفت و انقلاب اسلامی یکی از نقاط مهم و قابل تامل تاریخ معاصر است.
🔹آری خودآگاهی تاریخی تودهها بود که با کمک یک بدنه قلیل از نخبگان مذهبی در ایران توانست عرصه عمومی #انقلاب را بدست گیرد و نهضت برهمزدن نظم استعماری را جلوداری کند.
❓آیا امروزه مردان تاثیرگذار در عرصه جمهوری اسلامی چنین اندیشه و نتیجهگیری دارند و برای این همراهیهای عمومی فکری میکنند؟
آیا آن پختگی و رشد در میان رجال سیاسی ایران دیده می شود که بدانند در سالهای اخیر حوزه سیاست و فرهنگ این تودهها بودهاند که حرف اول را در حرکتهای اجتماعی زدهاند؟
🔸برای نگارنده روشن است که دستگاههای امنیتی، جاسوسی و اندیشکدههای غربی به این مهم پی بردهاند و برنامههای مفصلی برای این مساله دارند.
پس از چند دهه فعالیت سیاسی مذهبی در ایران، در مواجهه با گروههای سیاسی از طیفهای مختلف برایم روشن است که در ایران به غیر از اقلیتی محض چندان عقلاء بصير و فهمیدهای نداریم که چنین بيانديشند و برای همراهیهای عمومی فکر و اندیشهای داشته باشند.
گروههای سیاسی عمدتا محفلهای التقاطی و عملگرایی هستند که تنها مسالهای که برای آنها اهمیت ندارد همراهی عمومی مردم است.
آنها مردم را بازیچه و آلت دست منافع سیاسی خود میخواهند و در هنگامه انتخابات یا حوادث خاص ویار مردمگرایی مییابند و در این سالها تنها دستاوردشان سوزاندن #سرمایههای_اجتماعی بوده است.
ادامه دارد..
#انقلاب_اسلامی
#نخبگانی
🆔 @h_falahati