8.33M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🍂 ماجرای لذتهایی که شادی را از شما میگیرند از زبان یک متخصص غدد 👆
این ویدئو یادآور این سخن امیرالمومنین ۱۴۰۰ سال پیش است که میفرمایند:
«فاصله ی بسیاری است میان دو عمل: عملی که لذتش می رود ولی پیامدهای آن باقی می ماند، و عملی که رنج و زحمتش می رود اما اجر و پاداش آن ماندگار است.»
نهجالبلاغه حکمت ۱۱۷
#فیلم
💚 @HAMDARDI_COM
📌 #دوستی_با_دنیای_تاریک_خود
✨ قسمت ۷
👈اگر به نتیجه رسیدید بدخلق و عصبانی هستید، خودتان را مجازات نکنید فقط هشیار باشید تا برای رفعش تلاش کنید.
اگر این کار را نکنیم دیگران (همکار،دوست، همسر، فرزندان و...) آن را به لحن بدتری به رخ مان می کشند. شاید روند تربیتیمان بر این نکته تاکید داشته هرگز چیزهای منفی درباره خودمان نگوییم و هر لحظه آن را انکار کنیم و بر چهره نقاب بزنیم!
اما تا چه زمانی؟
ما باید بپذیریم هر دو ویژگی منفی و مثبت در ما وجود دارد و هر کدام از آنها پیامی برای آموختن دارند. تا زمانی که به دیگران صدمه نزنیم، ابراز هیجانات منفی بسیار مفید است تا از درون، از خودمان متنفر نشویم.
👈 چالش های موجود در زندگی، ما را بیدار می کند تا از نعمتهای دور و بر خود بیشتر لذت ببریم.
👈 گاهی اوقات روان شناس غربی مورد نقد قرار می گیرند که اینها خود آلوده بوده اند, مادر و پدری معلوم الحال داشته اند، مصرف کننده بوده اند و یا خیلی از واقعیت های دیگر و بعد می پرسند اینها چگونه می توانند در سایر انسانها تحول ایجاد کنند و برایمان نظریه پردازی کردهاند؟
پاسخ را در قسمت بعد دنبال خواهیم کرد.
👤 عدنان واعظی
#مشاوره_فردی
🌱 @HAMDARDI_COM
7.87M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🍂توی شطرنج زندگی🍂
خودت رو کیش و مات نکن.
#فیلم
💚 @HAMDARDI_COM
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#طنزیمات | حرف بزن، والا به خدا 😂☝️
برخی از مردها از همسران خود میخواهند حرف بزنند، چون نمیتوانند احساساتشان را بدون سخن گفتن بفهمند. اما برای شنیدن همان حرفها وقت و حوصله به خرج نمیدهند!
#فیلم
💚 @HAMDARDI_COM
▫️مشورت در برنامهریزیها
قبل از روز تعطیل با مشورت همسرتان برای آن برنامهریزی کنید.
برنامهریزی نکردن و مشورت نداشتن با همسر برای نحوه اجرای کارها، باعث ایجاد مشاجره و سوتفاهمهای متعدد میشود.
برنامهای که در ذهن شماست را همسرتان از آن خبر ندارد بنابراین این برنامه را مطرح کنید تا بتوانید به یک نتیجه مشترک برسید.
#مشاوره_خانواده
💚 @HAMDARDI_COM
🎯 اهمیت بازی در رشد شناختی کودکان
بازی یکی از مهمترین فعالیتها در زندگی کودکان است که به رشد شناختی، اجتماعی و عاطفی آنها کمک میکند. طبق نظریههای روانشناسی، بازی نه تنها سرگرمی است، بلکه ابزاری است که کودکان از طریق آن دنیای اطراف خود را کشف میکنند و مهارتهای جدیدی یاد میگیرند.
در طی بازی، کودکان میتوانند تفکر انتقادی، حل مسئله و مهارتهای اجتماعی را تقویت کنند. برای مثال، زمانی که کودکان با هم در حیاط بازی میکنند و به دنبال پیدا کردن یک شیء مخفی هستند، نه تنها مهارتهای حل مسئله خود را تقویت میکنند، بلکه یاد میگیرند چگونه با دیگران تعامل کنند و احساسات خود را مدیریت نمایند
بازیهای سنتی ایرانی مانند «بازی قایمموشک» یا «هفت سنگ» نیز به همین شکل میتوانند به رشد کودکان کمک کنند. در بازی قایمموشک، کودکان یاد میگیرند که چگونه در یک گروه به همکاری بپردازند و نوبتگیری را تجربه کنند. این بازیها همچنین فرصتی برای تقویت خلاقیت و تفکر استراتژیک در کودکان فراهم میآورند.
علاوه بر این، بازیهای ساختاری مانند «خانهسازی» یا «بازیهای نمایشی» میتوانند به کودکان کمک کنند تا مهارتهای فضایی و منطقی خود را تقویت کنند. به عنوان مثال، وقتی کودکان به خانهسازی میپردازند، نه تنها در حال بازی هستند، بلکه در حال یادگیری اصول هندسه و تعادل نیز هستند.
بنابراین، به عنوان والدین یا مربیان، بسیار مهم است که فضایی فراهم کنیم که کودکان بتوانند به راحتی بازی کنند و از این طریق یاد بگیرند. با تشویق کودکان به بازیهای متنوع و مهیج، نه تنها به رشد آنها کمک میکنیم، بلکه ارتباطات عاطفی و اجتماعی را نیز در آنها تقویت مینماییم.
#مشاوره_خانواده
💚 @HAMDARDI_COM
"اگه یک روزی فکر کردی بدبیاریهات زیاد شدن و دنیا بهت پشت کرده، بدون که شاید باید اول خودت برای خودت یک جایی باز کنی؛ خدا گفته که سرنوشت کسی تغییر نمیکنه، مگر خود آدم دست به کار بشه."
«إِنَّ اللَّهَ لا یُغَیِّرُ مَا بِقَوْمٍ حَتَّى یُغَیِّرُوا مَا بِأَنْفُسِهِمْ» - سوره رعد، آیه 11
#قصار_درمانی
🧩 @HAMDARDI_COM
♨️ دخالتها زندگی مشترک را تهدید میکنند
طبق برخی پژوهشها دخالت اطرافیان میتواند به زندگی مشترک افراد صدمه میزند. اما نکتهای که باید توجه داشته باشید این است که تا وقتی شما اجازه دخالت به دیگران ندهید، آنها نمیتوانند دخالتی انجام دهند.
مثلا ممکن است مادر شوهر یا پدر زن شما مدام سوالاتی از زندگی خصوصی شما بپرسند که تمایلی به جواب دادن به آنها نداشته باشید. مادامیکه شما با حفظ ادب و احترام پاسخی به این سوالات ندهید، هیچ مشکلی در زندگی شما پیش نمیآید.
اما اگر شما پاسخ دهید و مسائل خصوصی شما و همسرتان فاش شود، در اینجا هیچ کسی را جز خودتان مقصر ندانید.
#مشاوره_خانواده
💚 @HAMDARDI_COM
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
حرفهات رو توی خودت میریزی؟😁
بعضی حرفها برای به اشتراکگذاری با خانواده است. باید گفته بشه و شنیده بشه. چون اینجوری میتونیم دلهامون رو به هم نزدیک نگه داریم. این به معنی زدن هر حرفی به هر شکلی در هر جایی نیست!
#طنزیمات
#فیلم
💚 @HAMDARDI_COM
✨تکنیکهای طلایی برای غلبه بر تنبلی و به تعویق انداختن کارها!✨
اگه از اون دسته آدمهایی هستید که کارهاتون رو مدام به تعویق میاندازید و از این بابت خودتون رو سرزنش میکنید، نگران نباشید! با چند راهکار ساده، میتونید به این عادتِ خستهکننده پایان بدید و با انگیزه به سمت اهدافتون حرکت کنید:
1. **کارها رو لقمهلقمه کنید!** وقتی قراره یک کار بزرگ رو انجام بدید، شاید توی ذهنتون مثل یک غول ترسناک به نظر بیاد! ولی اگه اون رو به قسمتهای کوچیکتر تقسیم کنید، هم سادهتر میشه و هم احساس رضایت بیشتری از پیشرفتتون خواهید داشت.
2. **بازی با زمان، تکنیک پومودورو**: به جای اینکه ساعتها بدون استراحت کار کنید و خسته بشید، با تکنیک پومودورو 25 دقیقه کار کنید و بعدش 5 دقیقه به خودتون استراحت بدید. بعد از چهار بار پومودورو هم یک استراحت بلند بگیرید. اینطوری هم تمرکزتون بالاست و هم از کار خسته نمیشید!
3. **لیست انجام کارها؛ دوست جدید شما**: برنامهریزی روزانه و داشتن لیستی از کارها میتونه جلوی گمشدن توی حجم کارها رو بگیره. هر شب یا اول صبح، برای خودتون یک برنامه ساده و واقعبینانه بچینید و با هر تیک زدنی که میزنید، به خودتون انگیزه بدید.
4. **پاداشدهی به خودتون فراموش نشه**: بعد از انجام هر کار، خودتون رو تشویق کنید. این تشویق میتونه یک استراحت، یک خوراکی خوشمزه یا دیدن یک ویدئوی مورد علاقهتون باشه. اینطوری انجام کارها براتون لذتبخشتر میشه.
5. **دور شدن از دنیای حواسپرتیها**: اگه گوشی و شبکههای اجتماعی مدام حواستون رو پرت میکنن، اعلانها رو خاموش کنید یا حتی برای مدتی گوشی رو کنار بذارید. توی یک محیط ساکت و بدون مزاحمت، تمرکز بیشتری خواهید داشت.
6. **اهداف روشن و انگیزهبخش بچینید**: وقتی هدف مشخصی داشته باشید که واقعبینانه و زمانبندی شده باشه، رسیدن به اون راحتتره. با اهداف مشخص، مثل قطبنما به سمت مقصدتون حرکت میکنید.
7. **یادآورها؛ همون محرکهای دوستداشتنی!** یه یادآور ساده میتونه خیلی وقتها ما رو از فراموشی نجات بده. میتونید از اپلیکیشنها یا حتی یک دفترچه یادداشت استفاده کنید تا توی مسیر بمونید.
8. **همصحبتی با یک مربی یا مشاور**: اگه نیاز به راهنمایی بیشتری دارید، صحبت با یک مربی یا مشاور میتونه نگاه جدیدی به شما بده و بهتون کمک کنه که موانع درونیتون رو شناسایی کنید.
با این چند قدم ساده، دیگه لازم نیست از دست تعللها کلافه بشید. امتحان کنید و ببینید چقدر از خودتون راضیتر میشید!
#مشاوره_فردی
🌱 @HAMDARDI_COM
هدایت شده از اندیشکده علوم انسانی مطهر
🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸
🌱 بسم الله الرحمن الرحیم
🔵 انسان مدرن در چنبره تکنولوژی
✅ یکی از جامعهشناسان غربی درباره روشنگری میگوید: «روشنگری چه چیزی را به جامعه غربی آورد: «عقلانیسازی» و اعتقاد و تعهد به «تسلط بر همه چیز از طریق محاسبه». این چیزی است که جامعه مدرن را از جامعه پیشامدرن متمایز میکند».
✅ درحالیکه عقلانیسازی به طور قابل توجهی تسلط ما بر طبیعت را افزایش داده است، او استدلال میکند که چهار پیامد مشکلساز به همراه داشته است:
✅ اولین پیامد، از دست دادن آزادی است. قوانین و رویههای عقلانیشده تولید سرمایهداری در حال تبدیل کردن محل کار، و در واقع زندگی به طور کلی، به یک «قفس آهنین» هستند.
✅ دومین پیامد، از دست دادن انسانیت است. به عنوان «چرخدنده» در ماشینآلات صنعتی و بوروکراتیک، انسانها در حال تبدیل شدن به اتوماتهای بیولوژیکی هستند.
✅ سومین پیامد، از دست دادن معنا و جامعه است. ما نه تنها به چرخدندهها، بلکه به چرخدندههای اتمیزه، تنها و بیمعنا تبدیل میشویم. این به این دلیل است که الزامات تولید سرمایهداری در حال جایگزینی هنجارهای سنت اخلاقی هستند که ما را به جامعه پیوند میداد و به زندگی ما معنا میبخشید.
✅ چهارمین پیامد، «افسونزدایی» است. از آنجا که علم ما را متقاعد میکند که میتواند همه چیز را توضیح دهد، حس مقدس بودن، بعدی که در آن الهی میتواند خانهای پیدا کند، را از دست دادهایم.
✅ پینوشت: انسان مدرن در فضای خشک علمگرایی، گویی از نظر معنا تهی شده و خونی در رگهایش نیست یا به عبارتی دچار کمخونی است. انسان مدرن، گویا در هستی تکیهگاهی ندارد و از مبدأ و معاد منفصل و منعزل گشته است.
📚 فلسفه آلمان در قرن بیستم، سال انتشار ۲۰۲۳، صفحه ۲۶۸.
۱۵ آبان ۱۴۰۳
https://eitaa.com/mmotahhar
🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
😔 تو از دستم ناراحتی
افرادی که دارای #طرحواره_رهاشدگی هستند در روابط خود، مخصوصا در روابط نزدیکی مثل ازدواج، مدام احساس #اضطراب داشته و خیال میکنند که طرف مقابل قصد رها کردن آنها را دارد. به این صورت که حتی پیامک سادهای مثل «باشه» را میتوانند طوری توصیف کنند که باورِ «تو میخوای من رو ول کنی» را تایید کند.
#مشاوره_فردی
#فیلم
💚 @HAMDARDI_COM