.
💠 حصن امان
✍️ نجمه صالحی
از گذشته تا امروز، تجلی وقار و عزتمندی و نمود شکرانه بندگی و پیوند با خدا، حجاب معرفی شده است؛ حجابی که تجلی ایمان و تمثال حریری از بهشت، است.
چادر، جوشنی نفوذ ناپذیر و یادگار قرنها عفاف و نجابت است که نشان از کیمیای غیرت بانوان دارد.
بهخاطر حفظ حریمها، بهخاطر جلوگیری از هجوم خارها، به نصّ قرآن، می مانم در این حِصنِ امان!
#چادر
#حجاب_برتر
#هفته_عفاف_و_حجاب
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN
📌 بایدن و ترامپ دو روی یک سکه
✍️علی صالحی
برخی تحلیل گران به اصطلاح روشنفکر، تصورمی کنند جو بایدن در قبال ایران متفاوت عمل می کند و ایران باید از این فرصت برای به نتیجه رساندن برجام استفاده کند اما از زمان سرکارآمدن بایدن تاکنون بخاری از او بیرون نیامده است. ترامپ گستاخ نه برجام را قبول داشت و نه قائل به رفع تحریم های اقتصادی بود. اما بایدن خبیث، گفتمان مذاکره و دیپلماسی را عَلَم کرده اما در عمل همان سیاست ترامپ را ادامه می دهد. این یعنی بایدن به دنبال برجام بدون تضمین منافع ملی ایران است. کیست که نداند خاصیت برجام به رفع تحریم های ظالمانه است و باید پذیرفت که برجام بدون تضمین، خسارت محض است. آنچه ما درباره سیاست بایدن می نویسیم، صرفا تحلیل و برداشت سیاسی نیست، بلکه عین حقیقتی است که بایدن علنا به آن اعتراف کرد: «دولت من به افزایش فشار دیپلماتیک و اقتصادی ادامه خواهد داد تا زمانی که ایران آماده بازگشت به پایبندی به توافق هسته ای 2015(برجام) باشد، همانطور که من همچنان آماده انجام این کارهستم»
سیاست فریبکارانه آمریکایی ها بر هیچ کسی پوشیده نیست، خوب وعده های چرب و چیلی می دهند اما در نهایت، دبه می کنند و اگر ایران براساس تجربه های تلخ گذشته و منطق و عقلانیت، تضمین بخواهد با افزایش فشار و تحریم تلاش می کنند ایران را از مواضع عقلانی خود منصرف کنند.
البته ایران نه از مذاکره می ترسد و نه به آمریکا اعتماد می کند و هرگز اقتصاد خود را به مذاکرات گره نخواهد زد و این بهترین سیاستی بوده که دولت انقلابی در قبال آمریکا پیش گرفته است، زیرا آمریکای بایدن و ترامپ هیچ تفاوتی با هم ندارند و در واقع دو روی یک سکه هستند. بنابراین آمریکا در استراتژی خود هيچ تغییری نداده بلکه فقط با تاکتیک کهنه و بی خاصیت دوران اوباما وارد عرصه تقابل با ایران شده است.
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN
#اصطلاحات_سیاسی و تحلیلی بر آن
🔹اتحاد سهگانه (Triple Alliance)
✍️ محمد ملکزاده
اتحاد سهگانه یا مثلث در اصطلاح روابط بینالملل در موارد زیادی به کار رفته است مانند:
1-اتحاد میان انگلستان، سوئد و هلند علیه فرانسه در سال 1668م.
2-اتحاد میان انگلستان، فرانسه و هلند در سال 1717م.
3- اتحاد میان آلمان، اتریش-مجارستان و ایتالیا در سال 1882م.
4- اتحاد سه گانه ایران، شوروی و انگلیس در جنگ جهانی دوم و...
یکی از معروفترین اتحاد سهگانه یا اتحاد مثلث، اتحادی نظامی میان امپراتوری آلمان، پادشاهی ایتالیا و امپراتوری اتریش-مجارستان بود که در ۲۰ مه ۱۸۸۲ میلادی منعقد گردید و تا شروع جنگ جهانی اول در سال ۱۹۱۴ میلادی برقرار بود. هر یک از این سه کشور متعهد شدند که در صورتی که یکی از آنان از جانب قدرتهای دیگر مورد حمله قرار گیرد، دیگران برای دفاع از آن دخالت کنند.
هنگامی که در سال ۱۹۱۴ میلادی امپراتوری اتریش-مجارستان و امپراتوری آلمان در جریان جنگ جهانی اول با تفاهم مثلث (اتحاد روسیه، فرانسه و بریتانیا) وارد جنگ شد، ایتالیا ناچار در حمایت از قدرتهای مرکز به آنها پیوست اما با بروز اختلاف با اتریش-مجارستان و آلمان، تغییر جهت داد و در ماه مه سال ۱۹۱۵ میلادی به امپراتوری اتریش-مجارستان و در ماه اوت سال ۱۹۱۶ میلادی به امپراتوری آلمان اعلان جنگ داد. پس از خروج ایتالیا از این اتحاد امپراتوری عثمانی به این اتحاد پیوست.
بررسی تجارب تاریخی نشان میدهد چنین اتحادهایی که غالبا میان قدرتهای استعمارگر با اهداف توسعهطلبانه و نامشروع برقرار گردیده با گسترش خشونت و خونریزی در روابط بین الملل همراه بوده و صلح و آرامش ملتها را با خطر مواجه نموده است. در هر اتحادی که پای یک قدرت استعماری به میان آمده، بطور آشکار امنیت ملتها تهدید شده است. جنگهای جهانی اول و دوم از نتایج چنین اتحادهایی است که به دنبال آن ویرانیهای گسترده، ظلم و تجاوز و کشتار وسیعی در کشورهای جهان به راه افتاد. فقط در مورد ایران، جنگ جهانی موجب کشتار و مرگ 10 میلیون ایرانی بر اثر صدمات ناشی از جنگ، بیماری و قحطی بزرگ در ایران گردید.
#سیاست
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN
✴️ سلام فرمانده در ترازوی تمدن اسلامی
✍️ فاطمه میری در خبرگزاری رسا نوشت:
جنگ امروز فرهنگی، جنگ ارادههاست؛ ارادههایی که ایستادهاند و تفکرات خود را ترویج میکنند. خواه این تفکرات در راستای هدف متعالی انسانیت باشد؛ خواه در راهی دیگر.
گاه پیکان تیز ارادههای جنگِ فرهنگی، روح معصوم کودکان را نشانه میرود؛ گاه مقابل زندگی و مفهوم خانواده میایستد و گاه مخاطب خود را به سوی تفکرات مسموم میکشاند.
🔗 متن کامل یادداشت
#سلام_فرمانده
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN
🔻 مراقب دردهای ناسور هم باشیم!
✍️ زهرا سعادت
وسایل نقلیه که زیاد شد و راهها طولانی و بی سرانجام، یادشان آمد که هر مسیری تابلوهای راهنما و هشدار و.... میخواهد.
برای اینکه حس وظیفهشناسی آدمها سنجش شود، برای عدم مراعات علائم عبور و مرور، به فراخورش جریمه و قانونی قرار دادند که مثلا سنگ روی سنگ جامعهمداری و مردمداری بند شود.
اما این روزها که مسیر زندگی شخصی آدمها هم بنابر شخصیت و کارآیی و مسئولیتشان، طولانی و بیسر و ته شده و باید مصالح دیگران هم را در مسیرت در نظر بگیری نیاز به تعبیه علائم راهنما و هشدار وضعیت هر کسی در مسیر زندگیاش بیشتر حس میشود.
مثلا این خانم ظرفیت روحش تکمیل است!
اگر میخواهید وارد حریمش شوید نیاز به اندکی تأمل و مدارا ست.
این آدم مدتی است درد ناسوری را تحمل میکند و جسمش رنجور شده و تابآوریاش به زیر صفر رسیده، حواستان باشد که نیاز به سکون و آرامش بیشتری دارد، نیاز دارد مدتی درک بشود تا به وضعیت عادی برگردد.
سر و صدای اضافه ممنوع!
این آدم که ظاهر عادی دارد و بنابر اقتضای زندگی اش هر روز در جامعه حضور دارد، از درون خالی و پوچ است و بیم آن میرود با یک قضاوت غیر منصفانه شما فرو بریزد و آتش خشم درونش زبانه کشیده و اطرافش را تلّ خاکستر کند!
این آدم، انبار باروت است؛ خودش ملاحظاتی دارد که مدتی خموده و رنجور به نظر میآید؛حواستان باشد حتی یک جرقه کوچک هم او را به فنا و نیستی ابدی خواهد کشاند.
این آدم انقدر سلایق متفاوت و رفتارهای عجیب اطرافیانش را به جان خریده که دیگر اسلحه روی ماشه است. مبادا که با کوچکترین حرکت اضافهای از اطرافیانش، تیر خلاص را به دنیایش حواله دهد!
براستی که دنیای آدمها با بودن چنین علائمی، امن و آرامش بود و صفحه حوادث رسانهها پر از حوادث ناشی از رعایت نکردن همین تابلوها و به فنا رسیدن آدمهایی نمیشد که اگر در همان لحظه، موقعیتشان در نطر گرفته میشد و مهلت رسیدن به وضعیت مطلوب در زمانی فراخور حالشان به آنها داده میشد، چه خدمات بیشائبه ای در حق دیگران از او میدیدیم.
حیف که مسیر آدمها به درون یکدیگر، بی قانون ترین مسیر دنیاست و هرکس به خودش حق میدهد که در لحظه برای زود به مقصد رسیدنش تصمیم بگیرد ولو با فنای حیات دیگران!
کاش از سعدی علیه الرحمه میآموختیم و محنت دیگران را سنگ صبور میشدیم:
"تو کز محنت دیگران بی غمی
نشاید که نامت نهند آدمی"
کاش بیحوصلگی آنانی که از فرط قوی بودن، منِ وجودشان را با سکوت گره زدهاند هر طور باب میل ارادهی ما بود تفسیر و تعبیر نکنیم و اجازه بدهیم در خلوتشان با دردهای بیدوا و اشتباهی های زندگیشان کنار آمده و به سلامت از "سیم آخر"دنیایشان عبور کنند!
هوای دلهای هم را داشته باشیم تا کورسوی امید ظلمت منِ درونشان، چراغ راهشان شده و بازهم خدا، غنچه لبخند را روی لبهایشان شکوفا کند.
#اجتماعی
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN
.
✔️ به امتداد استاد فرجنژاد میاندیشم
👌 مدرسه رسانهای استاد محمدحسین فرجنژاد را در دورانی شاهد هستیم که او نیست اما فکرش و ترجمه روانش پیش روی ماست.
🔻نویسندگان حوزوی این رویداد بزرگ را به فال نیک می گیرد.
🔸باشد که از تشکیلات عظیم رسانههای دولتی و از آن «آفتابهلگنهفتدستها» حرکتی پدیدار شود.
🔆 شما را دعوت می کنیم به آیین افتتاحییه این مدرسه رسانهای... بسم الله...
#استاد_فرج_نژاد
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN
🔆 به همت معاونت هنر و رسانه دفتر تبلیغات و کانون مدادالفضلاء
💠 نهمین محفل یادداشتخوانی نویسندگان حوزوی برگزار میشود💠
#حضور_برای_عموم_فضلا_آزاد_است
خواهر و برادر ( اعلام حضور @rahil1357 )
🔶 با حضور و مشاوره حجت الاسلام محمدرضا آتشین صدف، استاد نویسندگی خلاق و یادداشتنویسی
🔹برنامهها:
✔️ بررسی یک یادداشت شاخص در هفته ای که گذشت
✔️ یادداشتخوانی نویسندگان و نقد و نظر استاد و حاضران
✔️ ارائه تکنیکهای مهم یادداشتنویسی مطبوعاتی
🔸چهارشنبه 22 تیرماه، ساعت: 17:30 تا 19:30
مکان: خیابان شهدا(صفائیه)، نبش کوچه 17 ساختمان هنر و رسانه دفتر تبلیغات اسلامی، طبقه دوم، سالن جلسات.
این گعده، هر هفته، چهارشنبهها در ساختمان هنر و رسانه دفتر تبلیغات برپاست.
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN
#یادداشت_شاخص
👇این یادداشت، 22 تیرماه از سوی مشاور محفل یادداشتخوانی و حاضران نقد و بررسی میشود.
...........................................
🔸این همه گشتی، خسته نشدی؟!
✍️محمد ایمانی
🔹عضو "کمیته رسانه دفتر رئیس جمهور" در دولت روحانی، اظهارات آقای رئیسی مبنی بر "توزیع کوپن در برخی کشورهای اروپایی" را زیر سوال برده و نوشته: "گشتم نبود، نگرد نیست".
♦️در میزان دقت و تحقیق او همین بس که پس از تشییع مرحوم دعایی توییت زد: " رهبر معظم انقلاب از مرحوم دعایی تجلیل کردند؛ اما غیر از دولت اصلی، دولت سایه به رهبری سعید جلیلی هم غائب مراسم تشییع بودند".
🔹این در حالی بود که یک جست و جوی ساده، از حضور "معاون پارلمانی رئیس جمهور، سخنگوی دولت، وزیر ارشاد، سخنگوی وزارت خارجه، و آقای وحید جلیلی معاون صدا و سیما" در مراسم تشییع خبر می داد!
♦️اما درباره انکار توزیع کوپن در اروپا؛ ماکرون رئیس جمهور فرانسه یک ماه قبل، از "ارائه کوپن" به خانوادههای فقیر در فرانسه برای کنار آمدن با نتایج اقتصادی بحران اوکراین خبر داد و گفت "میخواهم ضمانتهای غذایی برای خانوارهای فقیر و طبقه متوسط ایجاد کنم".
🔹پس از آن ه، فرانس ۲۴ و دیگر رسانه های فرانسوی خبر دادند "در پی تشدید بحران اقتصادی، دولت فرانسه تصمیم به توزیع کوپن برای شهروندان گرفت. هدف، کمک به خانوارهای فقیر در بحبوحه افزایش قیمت ها است. بر این اساس، کوپن های ۵، ۲۰ و ۳۰ یورویی به شهروندان داده میشود".
♦️تواضع و ادب و عقلانیت علمی در این است که انسان هنگام بی خبری، سکوت کند و اگر سوالی از او پرسیدند، آنگاه بگوید "نمی دانم". اما اگر برای رفتار های انتحاری، مامور و معذور باشد، یا بخواهد به هر قیمت دیده شود، لابد ناچار است معرکه بگیرد و شرمنده شود؛ البته اگر بداند شرم چیست.
#گعده_یادداشت_خوانی
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN
.
💠 زنان پاکدامن و عفیف شاهنامه
✍️احمدحسین شریفی
در #شاهنامه اغلب زنانی که نام آورده میشوند، اهل عفت و پاکدامنی بودهاند و به عفت و پاکدامنی خود نیز افتخار میکردهاند. به عنوان مثال، تهمینه همسر رستم و منیژه دختر افراسیاب را میتوان ذکر کرد:
تهمینه، همسر رستم و مادر سهراب، ضمن بیان اینکه زیباتر از من در گیتی کسی نیست متکبرانه و مغرورانه (دو ویژگی ارزشمند زنان عفیف و پاکدامن) چنین میگوید:
به گیتی ز خوبان مرا جفت نیست
چو من زیر چرخ کبود اندکیست
کس از پرده بیرون ندیدی مرا
نه هرگز کس آوا شنیدی مرا
حکیم ابوالقاسم #فردوسی در داستان بیژن و منیژه از زبان منیژه، دختر افراسیاب، چنین میگوید:
منیژه منم دخت افراسیاب
برهنه ندیدی رخم آفتاب
#حجاب
#عفاف_و_حجاب
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN
📌خاطرات نوه مستر همفر؛
🔸تحریف، تضعیف، تحقیر جایگاه آخوندها
✍️ محسن عبدالله زاده
در طول تاریخ یکی از گروه هایی که همیشه یا مزاحم کارهای ما و یا وسیله پیشرفت اهدافمان می شدند ملاها هستند.
کاری با کشیش های مسیحی و مفتی های وهابی ندارم. همه داد و فریادم برای ملاها یا آخوندهای شیعی است آن هم آخوندهای انقلابی. اخوندهایی که نمی توانن بیکار بشینند، سرشان درد می کند برای دخالت در کار ما.
این نوع از آخونها در طول تاریخ موجب اذیت و زحمت ما بودند از میرزای شیرازی گرفته تا شیخ فضل الله نوری و این آخر هم روح الله خمینی. نباید می گذاشتیم این سبک آخوندی رواج پیدا کند و این گروه ، الگوی بقیه شوند. ایرانی ها و شیعیان بدون رهبر، الگو و مرجع نمی توانند باشند لذا بایستی برایشان الگو می تراشیدیم. یا ذهنیتشان را از ملاها و آخوندها خراب می کردیم. لذا سعی کردیم آخوندهایی که ویژگی های زیر را داشته باشند به جامعه نشان دهیم : تنبل، در حاشیه، منزوی، بی فایده، بی تفاوت به اتفاقات جامعه، ضعیف، توسری خور، زیر دست، افراطی، متعصب، بی عرضه، بی سواد ، مسامحه کار و ….
هم رسانه، هم احزاب سیاسی، هم شخصیت های درون و بیرون نظام که دل خوشی از آخوندها نداشتند، همکاری خوبی کردند. به خاطر ملاحظاتی که دارم نمی توانم خیلی مصداقی برایتان مثال بزنم اما از باب نمونه نگاهی به نقش آخوندها در فیلم و سریال های ایرانی بیاندازید؛ غالبا شخصیت هایی به مردم نمایش داده می شوند که اگرچه در ظاهر افراد پاک و سالمی هستند اما به هیچ وجه روحیاتی مثل شیخ فضل الله و میرزای شیرازی ندارند. خیلی هنر کنند چنتا اختلافات خانوادگی را حل کرده یا پیشنماز و ریش سفید یک مسجد هستند و با تواضع و فروتنی با مخاطب حرف زده و نصیحت، ارشاد و دعا می کنند. تا جایی ممکن بود نگذاشتیم آخوندی نمایش داده شود که امامت و رهبری بکند آخوندی که جلوی ظلم بایستد و نقش او نماد شجاعت، زیرکی، مدیریت و … باشد.
تمام تلاشمان را کردیم تا هویت آخوندی هم در ذهن مردم و هم ذهن خود آخوندها مخدوش شود. خودشان هم از امامت و راهبری جامعه ناامید یا منحرف شوند. آخوند حکومتی یا باید صفات منفی بالا را می داشت یا باید از حاکمیت ایران حذف می شد. نهایت سرش به درس و بحثش یا یک گروه جهادی، پیشنمازی در مسجد و اداره و یا چنتا مرید و نوجوان گرم می شد. آخوندی که قصد رهبری افکار و اراده های مردم را داشت، آخوندی که وارد مسائل اجتماعی و سیاسی می شد؛ دشمن شماره یک ما می شد و باید حذف، تضعیف یا تحقیر می شد.
#مستر_همفر
#تضعیف_روحانیت
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN
.
گعده پیشین نویسندگان حوزوی
با حضور استاد حسن ابراهیم زاده
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN
عناوین مهم 👇👇
💠 عناوین برتر گعده هشتم نویسندگان حوزوی
🔹استاد حسن ابراهیمزاده در هشتمین گعده یادداشتخوانی:
✔️یادداشت به آنچه در جامعه هستیم اشاره میکند.
✔️ مخاطبان یادداشت، طبقه متوسط جامعه هستند، باید با ادبیات آنها صحبت کرد؛ اگر طبقه متوسط جامعه حرکت کند، جامعه حرکت میکند.
✔️ خلاقیت و نوآوری در یادداشت باید به گونه ای باشد که برای طبقه متوسط جامعه جذاب باشد، قابل فهم باشد.
✔️ پایه اصلی یادداشت #انتقاد است.
✔️ کارهای گل آقا هم یادداشت محسوب می شود؛ یادداشت امکان دارد پنج خط باشد یا یک ضرب المثل باشد یا سرمقاله ای در روزنامه.
✔️ نویسنده مثل کارآگاه یک اتفاق را میبیند و آن را برجسته نشان میدهد.
✔️زاویه دید برای ورود به یادداشت باید قلابی داشته باشد که مخاطب را همراه کند.
✔️ فضای مجازی دارد ما را تماشا می کند و او ما را به بازی میدهد.
✔️ فضای مجازی ادبیات خاص خودش را برای ما آورده است.
✔️پایان یادداشت باید چکشی و غافلگیر کننده باشد.
✔️لازم نیست در نوشته خود بگوییم اصل موضوع ما چه چیزی است؛ خواننده را به مشارکت بگیریم.
✔️ سخنرانی های مرحوم آیت الله حائری ابتدا و انتهای خوبی داشت؛ از تمثیل و طنز به خوبی بهره می گرفتند، در یادداشت از زبان تمثیل و طنز غافل نشوید.
✔️ در یادداشت به کاشت ابتدایی و پایانی نوشته توجه ویژهای کنید.
✔️ جهانبینی، راهبردها، تاکتیکها؛ هر یادداشتنویسی احتمال دارد تاکتیکهای خود را در اثرش پنهان کند؛ اما جهانبینی خود را نمیتواند از دید خواننده بپوشاند.
✔️ توجه به نوع قلم نویسندههای مشهور؛ نوشتههای داستایوفسکی مثل جنایت و مکافات، قابلیت فیلم شدن را ندارد؛ چون داستایوفسکی مونولوگنویس بود.
✔️ باید در تحلیل شخصیتها به وضعیت مکانی و زمانی آنان اشراف داشت.
...............................................................
🔸گفتنی است، بخش مهمی از این گعدهها به یادداشتخوانی حوزویان اختصاص مییابد.
این محفل، نخستین محفل گفتوگومحور و نقد و نظر در عرصه نگارش رسانهای در حوزه علمیه به شمار میآید که از سوی کانون فرهنگی تبلیغی مدادالفضلاء در قم کلید خورده است.
#پویش_نوشتن
#نویسندگان_حوزوی
https://eitaa.com/joinchat/3834314754C58903f67c6
💠 واژههای چادری 💠
✍️ همنویسی نویسندگان «تحریریه مجتهده امین»
🌹 همزمان با روز عفاف و حجاب
🖌 زهرا سعادت
💐حجاب، ارزش بخشیدن به دردانه هستی است، تا تیر شیطانی نگاه آلوده به گناه «فی قلوبهم مرض» دنیای مقدسشان را لکهدار نکند!
در کوچههای خاکستری، میراثدار چادر خاکی بانویی هستم که تنها مدافع حریم ولایت بود!
🖌 سمیه رستمی
💐هرگاه آزادیِ حمل سلاح تضمین امنیت جانی مردم آمریکا شد، آزادی حجاب هم تضمین آرامش روانی جامعه خواهد بود.
🖌 زهرا سرمیلی
💐من حجاب را از پنجرهی قلبم مینگرم
تو حجاب را از دنیای مجازی نگاه میکنی
فرق ما در دیدن است.
🖌 میناسادات حسینی
💐 من حجاب را از اسارت زنان در کربلا فهمیدم که در قالب اسارت، به اسیران واقعی درس حریت و آزادگی بخشیدند.
این لباس حوریان عرشی است که به وسیله حضرت حوراء به زمینیان ارث رسیده است .
با هواهای نفسانی تفسیرش نکنیم.
🖌 سیده زهرا عابدیان
💐 دوست خوب نعمت است، مثلا از آن جنس دوستانی که نصیب «لینالونا» شد؛ با آرامش، دلسوز، صبور و از همه مهمتر، با زبانِ خوش و با درایت، به تو بفهماند آنچه را که نیاز است.
برای دعوت به حجاب، باید دوست خوبی بود.
🖌 نجمه صالحی
💐 و اما در روز حجاب، بانویی شایستهی ستودن است که برای عمق بخشیدن به ماهیتش، به عنوان یک فرد، تلاش میکند نه به عنوان یک کالا!
🖌 نازنین اسکندری
💐 چادر، بلندترین تاج جهان ست که سر و سیرت هر زنی را میتواند بیاراید؛ برایش نامه بنویسید و دعوتش کنید به مهمانی جهان «خویشتن».
#عفاف #حجاب
#پویش_نوشتن
#کانون_مدادالفضلاء
#نویسندگان_حوزوی
https://eitaa.com/joinchat/3834314754C58903f67c6
🌹شما در نوشتن فرهنگ چه مقدار سهم دارید؟! دوستانتان را به جمع نویسندگان حوزوی دعوت کنید، به نوشتن!
.
💎 ذوق و هنر ایرانی به روایت رهبر انقلاب
🔹رهبر انقلاب در پیامی به اولین جشنواره ملی و بینالمللی سرود فجر:
سرود یکی از ظرفیتهای هنری گرانبها برای گسترش ارزشهای معرفتی و عملی است. ترکیب بدیعِ شعر و صدا و آهنگ در اجرای دستجمعی، راز اثرگذاری استثنائی سرودهای مذهبی و ملّی در همه جای جهان است، و بحمدالله ذوق و سلیقه و هنر ایرانی، در این بخش هم توانسته است کشور عزیز ما را در شمارِ سرآمدان قرار دهد.
اکنون با تشکر از دستاندرکاران ترویج سرود، آنان را به زبدهگزینی در همهی اجزاء سهگانهی یادشده و نیز پرهیز از دنبالهرویهای زیانبار، و نیز انتخاب موضوعات ارزشی اسلامی و انقلابی و ملّی توصیه میکنم.
#رهبر_انقلاب
#شعر #سرود
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN
✔️ صفحات مجازی اعضای تحریریه کانون فرهنگی تبلیغی مدادالفضلاء(1)
👇👇👇👇👇👇👇👇👇👇👇👇
1. کانال مرکزی نویسندگان حوزوی
https://eitaa.com/joinchat/3834314754C58903f67c6
2. امیر خندان / یادداشت های یک طلبه
https://eitaa.com/joinchat/3042705412C34cb363564
3. محمدجوادمحمودی/ نگاشته
https://eitaa.com/joinchat/3219521655C6285a1161b
4. هادی سیاوش کیا / ماجراجو
https://eitaa.com/joinchat/3200516280C773819cac7
5. علی کردانی / باران قلم
https://eitaa.com/joinchat/2705195117Cd4879425c9
۶. مجتبی میرزایی/ روز نوشت های من
https://eitaa.com/joinchat/2406875232Cf7de81af93
۷_ محمدرضا سلیمانی/ تحلیل سیاسی
https://eitaa.com/joinchat/1934426112C64072d8177
۸_مجتبی عادل پور / فکر شنبه
https://eitaa.com/joinchat/3625713770C7282d47d62
۹_ابراهیم شریفی/ رسانه شریف
https://eitaa.com/joinchat/2475425835Cc5dbbb46cd
10. محمدرضاآتشین صدف / نیمکت کنار دکه پارک
https://eitaa.com/joinchat/4103798806Cd0a42f25ce
۱۱. سیدهادی چاوشی/ برش نوشته
https://eitaa.com/joinchat/3866689722Cca3d3faf97
12. محسن عبدالله زاده/ خاطرات نوه مستر همفر
https://eitaa.com/joinchat/2542272635C1ac69b1a07
13. علی اسفندیار / پویانویسی
https://eitaa.com/joinchat/3931373574Cca376c3815
#پویش_نوشتن
#تبلیغ_مکتوب
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✨پخش مستند عینصاد 👌
📆 جمعه ۲۴ تیرماه
⏱ ساعت ۲۱ شبکه ۲ سیما
مستند «عین صاد» درباره زندگی حجت الاسلام صفایی حائری جمعه ۲۴ تیر ساعت ۲۱:۰۰ از شبکه دو سیما روانه آنتن میشود. مستند «عین صاد» به کارگردانی محمد دریایی در ۵۰ دقیقه به زندگی استاد صفایی حائری، اندیشهها، افکار و ابعاد شخصیتی ایشان میپردازد.حجت الاسلام صفایی حائری نویسنده دینی صاحب قلم حدود ۵۰ اثر در حوزه معرفت دینی، تربیت دینی، تفسیر قرآن و حکومت دینی به رشته تحریر درآورده بودند.
مسئولیت و سازندگی، انسان در ۲ فصل، رشد، درسهایی از انقلاب، صراط، حرکت، انتظار و تو میآیی از مهمترین آثار این نویسنده حوزه دینی و معرفتی کشورمان است.
🔶 گوشه ای از اخبار و اطلاعات «هنر و رسانه دینی»
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN
@honaretollab
🔅 صدای مدیر کاروان
✍️ مرضیه رمضان قاسم
گنبد و گلدستههای امامین عسکریَین از دور همچون خورشید نورافشانی میکند و زائران با مشاهدهی آن صلوات میفرستند.
از اتوبوس پیاده که شدی شمارهی اتوبوس را حفظ میکنی، یا با گوشی موبایل از آن عکس میگیری و قدم در مسیر خانهی مولایت مینهی.
هنوز وارد کوچهی اصلی نشده، میبایست بار اضافی را تحویل امانات دهی و همچون پرستوی مهاجر سبکبال میشوی؛ در مسیر تجدید وضویی انجام میدهی و باز به راهت.
اکنون باید تفتیش شوی حال خودت نیز در وجودت گشتی بزن تا مبادا از ناخالصیهای باطنی چیزی همراهت باشد، به سلامت از این گذر نیز عبور میکنی، به ایستگاه وسائط نقلیهی حرم میرسی، اختیار با توست که بنشینی تا کریمانه تو را به حریم یار برسانند و یا عاشقانه تکبیر گویان، با طمانینه به مسیر عشق ادامه دهی و تو پیاده روی را برمیگزینی.
در این مسیر کام سالکان طریق عشق را با چای عراقی شیرین میکنند.
چای را مینوشی و با نوشیدن آن، گرمای عشق در وجودت صد چندان میشود؛ اکنون تشنه تر شدهای پس هرولهکنان میروی.
راه، راه معرفت است می خواهند امام شناس شوی پس میبایست بار دیگر خودت و کیف دستیات موشکافانه وارسی شوید زیرا ورود ابزار دنیایی در بهشت ممنوع است. باید خالی خالی، تهی از منیت و انانیت به محضر امامت حاضر شوی، از اینجا به بعد گنبد نمایان میشود، در برابر امامت سر تعظیم فرود میآوری و خاضعانه سلام میدهی.
یک پیچ به سمت حرم می خوری و با این پیچ، پیچیدگیهای افکارت یک آن، در هم میپیچد و ساده و بی غل و غش به نشان تواضع دست ادب بر سینه میگذاری و کمی سرت را خم میکنی و باز سلام میکنی اما اینبار خاضعانهتر، زیرا هیبت امام سراسر وجودت را قبضه کردهاست.
از صدای مدیر کاروان به خود میآیی آنگاه که میگوید: یه زیارت بکنید و نماز جماعت بعد هم برای صرف غذا به مضیف بروید و ساعت ... وعدهی ما همین جا.
پس از عهد با یاران باز به راهت ادامه میدهی، زیارت و نماز و طعام و باز به حرم بازمیگردی، زیارت جامعه میخوانی و اعتقاداتت را به امام عرضه میکنی و سپس نمازی و قدم در مسیر سرداب میگذاری هر چند به ظاهر قدمهایت رو به پائین است اما صعودی داری به سمت آسمان.
یک مرتبه از خاطرت میگذرد که اینجا خانهی امام عصر است و مکان غیبت امام پس مثل کودکی که وارد تا خانه میشود سراغ والد را میگیرد و در جای جای خانه دنبال او میگردد تو نیز به دنبال گلِ گمگشتهات میگردی و غرق در مناجات با پدر مهربانت میشوی، بناگاه صدایی تو را از عرش به فرش میآورد و نجوای تو با امام قطع میشود - مسافران کاروان زیارتی جوادالائمهی اصفهان حرکت کنند به سمت درب خروجی -
من نابــلدم ولی تو هــــــادی هستی
هادی که تویی بلد نبودن خوبست
شعر از اندیشه ی سبز
هادی تویی و گمشده در جادهها منم
چشمم به لطف توست که پیدا کنی مرا
شعر از نیّرۍ
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN
.
🔅شمع رونمایی شد🔅
برگزاری #نشست همگرایی فعالان حوزوی و رسانهای در عرصه تبلیغ
رونمایی از بخش دعوت و ظرفیتهای تبلیغی سامانه #شمع با حضور مدیر کل اداره امور مبلغین حجت الاسلام و المسلمین جنتی
ــــــــــــــــــــــــ
شمع؛ شبکهٔ مبلغان و عملیاتهای تبلیغی
ShabakeTabligh.ir
eitaa.com/ShabakeTabligh
...............................................................
سامانه شمع به دنبال این است که زمینه تعامل بهتر و هدفمند مخاطب و مبلغ را فراهم کند و امکاناتی پیش روی کاربر میگذارد که قابل تحسین است.
البته فضای فرهنگ و گفتمان سازی نشان می دهد که پس از رونمایی ها باید به پویایی، روزآمدی، و ارتقا و تثبیت اندیشید.
به دست اندرکاران راهاندازی این سامانه تبلیغی تبریک می گوییم.
#تبلیغ_تعاملی
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIA
#با_کاربران
😊 مرحوم مصنف این کار را کرده است!
✍️ علی تقوی
آیا میدانیم علاَّمه شهیرِ جهان اسلام، مرحوم عبدالحسین امینی اسناد غدیر خم را در کتاب نفیس و بینظیر الغدیر جمعآوری کرده است؟!
آیا میدانیم نویسنده شهیرِ معاصر استاد حاج شیخ جواد محدثی کثَّرالله امثاله، کتابِ قیِّم فرهنگ غدیر را نوشته است.
با استاد محدثی تماس گرفتم؛ عرض کردم قصد تلخیص کتابِ فرهنگ غدیر را دارم؛ استاد به شوخی فرمود: مرحوم مصنِّف این کار انجام داده است.
چرا غافلیم که برای نوجوانان هم؛ علمای شیعه غدیر را با بهترین بیان تبیین کردهاند؛ پس مبلِّغ خوبی برای غدیر باشیم تا فرهنگ غدیر جهانی شود.
#علامه_امینی
#عید_غدیر
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN
💠 راههای ترمیم حجاب
✍️سید جواد محمدزاده
آفتاب که سوزان می شود و هندوانه خنک، صدرنشین میوه ها می گردد و بچه ها هوس استخر و آب بازی می افتند، تب و تاب نقد و یادداشت و مصاحبه و شقه شقه کردن کلمات و جملات در باب حجاب و عفاف داغ می شود!
چند نکته
1-گردن نویسندگان و تحلیگرانی که حجاب را از عفاف دو نیم کرده اند را باید قطع کرد که چرا عرصه حجاب را بدون عفاف در اذهان مردم حلاجی می کنند؟! عفاف مهم تر است یا حجاب؟ در نظام ارزشی الهی عفت و حجاب دو روی یک سکه اند.
2-برخی بازاری نماها، حجاب و عفاف را مردانه و زنانه کرده اند؟! و همه هجمه ها را به سمت بانوان و دختران روانه کرده اند! غافل از آنکه حجاب و عفاف هردوانه است؛مردانه و زنانه!
3-حجاب و عفاف را چگونه می شود ترمیم کرد؟
➕مادر و پدر در منزل!
➕عمه و دایی و خاله و خانواده!
➕کاسب و راننده تاکسی و اتوبوس در اجتماع!
➕فیلم و سریال و کارتون در تلویزیون و سینما!
➕معلم و استاد و مربی و ناظم و مدیر در مدرسه و دانشگاه!
➕کتاب و مقاله و روزنامه و تیتر خبرها در مطبوعات!
➕آموزش و پرورش و نظام تعلیم و تربیت!
➕پوشاک و لباس و عطر و ادکلن در فروشگاه!
➕دوست ورفیق و همصحبتی در محل کار!
➕اقتصاد و معیشت و وام و قسط در زندگی!
➕مستاجری و فرزند دم بخت و مریضی و مشکلات!
➕امید و ناامیدی!
➕خوشبختی و بدبختی!
➕زیبایی و ظاهر و نظر مردم!
➕غرب و فرهنگ غربی بزک شده!
➕شهر نشینی و آپارتمان نشینی!
➕ناآگاهی و کم اطلاعی!
➕فضای مجازی و شبکه های اجتماعی!
➕ازدواج و همسر و فرزند!
و هزاران دلیل دیگر که ساختمان عفاف و حجاب را باید با آن مصالح ترمیم کرد.
هر چند بنده معتقدم که حجاب و عفاف در جامعه اسلامی روز به روز در حال رشد مثبت و فزاینده ای است.
#حجاب #عفاف
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN
👌 مولانا؛ یک بام دو هوا
روزی مشغول مطالعه یکی از کتابهای «مولوی محمد عمر سربازی» بودم. مطالعهام که تمام شد و کتاب را که بستم، دیدم روی جلد آن نوشته : «نویسنده مولانا محمد عمر سربازی».
فوراً به ذهنم آمد که از مولوی ها، معنای کلمه مولانا را بپرسم و سؤال کنم که چرا به محمد عمر سربازی، مولانا میگویند؟ از چند مولوی سؤال کردم.
پاسخی که به من دادند، این بود : «مولانا» یعنی واجه ؛ یعنی رهبر ما، پیشوا ی ما.
به آنها گفتم:
من تعجب میکنم «مولا» درباره بزرگان شما معنای واجه و رهبر میدهد ولی در سخن پیامبر خدا صلی الله علیه وآله به معنای دوست آمده😳!؟ :
👆 از خاطرات شریف زاهدی روحانی برجسته اهل سنت بلوچستان که پس از تحقیق و بررسی به مذهب اهل بیت علیهم السلام گروید و شیعه شد.
📚باید شیعه می شدم ، خاطرات شریف زاهدی ،ص ۱۳۸.
💐 الحمدلله الذی جعلنا من المتمسکین بولایة أميرالمؤمنين و الائمه عليهم السلام.
#ما_برای_غدیر_سنگ_تمام_می_گذاریم.
🔗 جلال و بی بی خانم
#عید_غدیر
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN
💠 سیاستمدارترین بندگان خدا
✍️ محمدحسین رمضانی
🔅زیارت جامعه کبیره میراث ارزشمند و ماندگار امام هادی(ع) است که با مضامین بسیار عالی در وصف و بیان ویژگی های اهل البیت(علیهم السلام)است.
🔅یکی از توصیفاتی که امام هادی(ع) برای اهل البیت(ع) در این زیارتنامه ذکر کرده اند: «سَاسَةَ اَلْعِبَادِ» است.
🔅ساسَة جمع سائِس و به معنای
مدیر، نگهبان، تدبیر، رهبری و ... است، و العِباد هم جمع عَبْد و به معنای بنده، انسان و ... است.
🔅 بنابراین در این زیارتنامه یکی از ویژگی های ممتاز اهل البیت(ع) را سیاستمدار بودن، معرفی می کند، سیاستی که متکی به مبانی و معیارهای الهی است و نه سیاستی که امروزه در جوامع غربی و شرقی با محوریت خود و اولویت قرار دادن منافع تعریف می شود و در آن خدایی وجود ندارد.
🔅البته این مضمون عالی، قابل ذکر برای آن دسته از شیعیانی هم هست که اعتقادی به دخالتِ سیاست در دین یا دخالتِ دین در سیاست ندارند و یا پیرو سکولارها هستند و فقها را به سیاسی و غیر سیاسی تقسیم می کنند و پیوند عمیق و ناگسستنی دین از سیاست را به درستی فهم نمی کنند.
🎈 #ميلاد_امام_هادی_مبارک.
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN
🔅 گذرگاه سرنوشتساز غدیر
✍️ فاطمه ابنعلی
🔹 دنیا جای ماندن نیست؛ انسان ناگزیر باید از گذرگاه های زندگی عبور کند و چگونه گذشتن موضوع اصلی زندگی است. کیفیت عبور از گذرگاهها، و از آن مهمتر انتخاب راه نکته کلیدی زندگی هر انسانی است. اینکه گذر از راههای سالم و بی خطر را برگزیند یا فریفته ظواهر دنیایی شود و کوره راه های آلوده را در پیش گیرد و گم شود. یا راهی را برود که به ظاهر زیبا و خرم است اما پشت هر بوته آن حیوانی درنده در کمین نشسته تا انسانیتش را برباید و به خاک و خون کشد. گاهی هم پرتگاههایی وجود دارد که جز با کمک یک همراهِ راهبلد نمیتوان از آن عبور کرد.
🔹در نگاه اول برای گذار از این راه سخت و پر فراز و نشیب افق روشنی نمیبینیم اما دقیق که نگاه کنیم رد پای انسانهای بزرگ را خواهیم دید که به ریسمانی چنگ زده، بالا و بالاتر رفته و به سلامت قله انسانیت و زندگی انسانی را فتح کرده اند.
🔹فلسفه چنین گذرگاههای صعب العبوری «رشد» است و رشد از نقطه فطرت شروع میشود. آنگاه که به ندای ألستُ بربکم لبیک گفتیم و بعد از آن نگاهمان را از آسمان برنداشتیم تا بالاخره ریسمان ولایتش را پیدا کردیم، آن را محکم گرفتیم و آماده گذار و رشد شدیم.
آن ریسمان از جنس نور بود و باید با قلبمان میگرفتیمش. شاید روز ازل آن را نشانمان داده بودند و ما عاشق آن نور شده بودیم که در این دنیای وانفسای هزار رنگ و هزار داماد اینقدر زود و بی معطلی قلبمان آن را شناخت و در آن غرق شد و شد قلب مطمئن به «حب علی». همانجا بود که مرز فلسفه و عرفان درآمیخت، عقل مجنون شد، شعله های دوزخ کم آورد و حب علی شد قسیم النار و الجنة.
🔹دقیقا در #غدیر بود که آن نور روی دستان رسول الله(ص) تجلی کرد؛ همان موقعی که دست علی را گرفت و بالا برد؛ نورٌ علی نور شد و علی شد مولا و سرور و آقا و نور چشم و پدر و همراز و همراه و چاره بیچارگیها و مونس تنهایی و درمان درد و گشایش کار و خلاصه همه چیز و همه کسمان.
🔹 و ما غرق در نور علی از «سبل السلام» و «صراط مستقیم» گذر میکنیم و بالا میرویم تا بالاخره یک روز با نوری که در غدیر بر روی دستان پیامبرمان تجلی کرد، در جاودانگی محض به نور آسمانها ملحق شویم.
#عید_غدیر
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN
.
🔹بسان آسانسور!
✍️ محمدجواد محمودی در خبرگزاری حوزه نوشت
پلّهها دیوانه هستند،
میدانی چرا؟!
چون همه برای بالا رفتن،
پا رویشان میگذارند و ترقّی میکنند،
اما آنها همچنان در جای خود ساکن هستند!
همان پایین؛ بیحرکت...
اما در مقابل،
آسانسورها بسیار زیرک و باهوشاند،
چون هم به دیگران برای بالا رفتن کمک میکنند،
و هم خودشان صعود میکنند و متوقف نمیشوند!
✅در همیاری کردن،
آسانسور باشیم؛ نه پلّه...
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN
🔴 پروژه "کشف حجاب اجباری"
✍️ علی صالحی
خوشبختانه امروز گفتمان حجاب به یک مساله مهم و ضروری در جامعه ما تبدیل شده است. حساسیت جبهه انقلابی به مساله حجاب کاملا به جا و منطقی بوده و ای کاش هیچ جریانی به خود اجازه نمی داد از حجاب برای رسیدن به قدرت و سایر اهداف سیاسی استفاده کند. چرا که نتیجه بازی سیاسی با مساله حجاب، شل و سفت گرفتن های مقطعی است. این در حالی است که حجاب یک حکم شرعی الهی و نص صریح قرآن کریم است و قدمتی به تاریخ بشریت دارد و مورد تاکید همه ادیان الهی است. بنابراین حاکمیت دینی نمی تواند نسبت به مساله حجاب بی تفاوت باشد. زیرا وظیفه حاکمیت دینی، اقامه قرآن در جامعه است. بی حجابی یا بد حجابی، محصول فرهنگ غربی است. غرب با نسخه بی حجابی به دنبال تخریب سبک زندگی اسلامی و ترویج انحراف در جامعه است. نتیجه این نسخه غربی چیزی جز فروپاشی نظام خانواده و تضعیف نظام جمهوری اسلامی نیست. حجاب نماد هویت معنوی یک جامعه دینی است. البته برخی تلاش دارند حجاب را یک امر شخصی و نه یک تکلیف اجتماعی معرفی کنند و معتقدند حاکمیت باید به مسائلی مهمی مانند اقتصاد و مبارزه با فساد و... بپردازد. بدون شک، ادعای نقض حقوق زن، تفکیک حجاب و عفاف از یک دیگر و گره زدن مساله حجاب به اختلاس و بیکاری و تخریب گشت ارشاد و.....همه بخشی از صدها مغالطه های آشکار رسانه های ضد انقلاب است. البته بدیهی است نتیجه تبرج گرایی و بی حجابی، آلوده شدن جوانان به گناه بوده و فلسفه گشت ارشاد، دفاع از حق الناس و ایجاد بستر امنیت و معنویت در جامعه است. گشت ارشاد یعنی الزام همگان به داشتن کمربند ایمنی و نه الزاما به معنای خشونت و رفتارهای غلط است. به نظر می رسد غرب در ورای دفاع از بی حجابی، به دنبال ترویج آزادی های نامشروع و ابتذال عمومی در جامعه است. بر اساس مبانی انسان شناختی قرآنی، زن یک شخصیت مستقل، شریف و آزاد است و هیچ مردی اجازه بهره کشی از او را ندارد و کشف حجاب، اهانت به حیثیث و کرامت اوست. اسلام آمده، زن را از مرتبه حیوانیت به مرتبه جمال و کمال الهی ارتقا دهد و به تعبیر امام راحل قدس سره: "مبدا همه سعادتها از زن بلند می شود. زن مبدا همه سعادت ها باید باشد. زن مظهر تحقق آمال بشر است از دامن زن مرد به معراج می رود." و این همان اندیشه ای است که غرب آن را نمی خواهد و به همین دلیل به شیوه ای نرم به دنبال اجرای پروژه کشف حجاب اجباری است.
#حجاب #عفاف
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN