7.45M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎬 #کلیپ
📌 حادثه ای مهمتر از #غدیر وجود ندارد
🎤 استاد رائفی پور
🆔 @islam_history
تاریخ و سیره اهل بیت علیهم السلام
📌 خلاصه ای از واقعه غدیر(3) 💠 در بخش هشتم مطالبي اساسي درباره حضرت بقية الله الاعظم حجة بن الحسن ال
📌 خلاصه ای از واقعه غدیر(4)
✍ چگونگي بيعت زنان با اميرالمومنين
💠 از طرف ديگر، #پيامبر (صلي الله عليه و آله) دستور دادند تا ظرف آبي آورده و پرده اي بر روي آن زدند. #اميرالمومنين(عليه السلام) دست خود را در ظرف آب نهاده و زنان در سوي ديگر پرده با قرار دادن دست خود در ظرف آب، با آن حضرت بيعت كردند.
يادآوري مي شود كه حضرت صديقه طاهره #فاطمه زهرا (عليهاالسلام) در #غدير حضور داشتند، و كليه همسران پيامبر (صلي الله عليه و آله) نيز در آن مراسم حاضر بودند.
✍ عمامه سحاب پيامبر
💠 در اين مراسم، پيامبر اكرم(صلي الله عليه و آله) عمامه خود را كه «سحاب» نام داشت، به عنوان تاج افتخار بر سر اميرالمؤمنين (عليه السلام) گذاشتند و انتهاي عمامه را از پشت سر بر دوش آن حضرت قرار دادند.
✍ شعر غدير
در مراسم پر شور غدير، حسان بن ثابت از #پيامبر اكرم(صلي الله عليه و آله) اجازه خواست تا به مناسبت اين واقعه عظيم شعري درباره اميرالمؤمنين حضرت #علی(عليه السلام) بسرايد.
حضرت فرمودند: بگو به بركت خداوند.
حسان در جاي بلندي قرار گرفت و گفت: «اي بزرگان قريش، سخن مرا به گواهي و امضاي پيامبر (صلي الله عليه و آله) گوش كنيد.» سپس اشعاري را كه همانجا سروده بود خواند كه به عنوان يك سند تاريخي از غدير ثبت شد و به يادگار ماند.
✍ #جبرئيل در غدير
💠 اتمام حجت ديگر اين بود كه مردي زيباروي در كنار مردم مي گفت:
«به خدا قسم روزي مانند اين روز هرگز نديدم. چقدر كار پسر عمويش را محكم نمود! براي او پيماني بست كه جز #كافر به خدا و رسولش آن را بر هم نمي زند. واي بر كسي كه پيمان او را بشكند.»
#عمر نزد پيامبر(صلي الله عليه و آله) آمد و گفت: شنيدي اين مرد چه مي گفت؟! حضرت فرمودند: او را شناختي؟ گفت: نه. حضرت فرمودند.
«او روح الامين جبرئيل بود. تو مواظب باش اين پيمان را نشكني. اگر چنين كني خدا و رسول و ملائكه و مؤمنان از تو بيزار خواهند بود!»
🆔 @islam_history
هدایت شده از تاریخ و سیره اهل بیت علیهم السلام
❤️ صلّیاللهعلیکیاأباعبدالله...
🕊حضرتفرمود: ...این ذکر را ۳مرتبه بگو؛ چرا که سلام از نزدیک و دور به ایشان میرسد!
🌙 #شبزیارتی
🆔 @islam_history
تاریخ و سیره اهل بیت علیهم السلام
📌 خلاصه ای از واقعه غدیر(4) ✍ چگونگي بيعت زنان با اميرالمومنين 💠 از طرف ديگر، #پيامبر (صلي الله عل
خلاصه ای از واقعه غدیر(5)
✍ معجزه غدير
💠 امضاي الهي بر #غدير، معجزه اي بود كه پس از اعلام #ولايت توسط #پيامبر(صلي الله عليه و آله) به وقوع پيوست. حارث فهري نزد حضرت آمد و معترضانه پرسيد: آيا اين ولايت كه امروز اعلام كردي از جانب خدا بود؟ پيامبر(صلي الله عليه و آله) فرمود: آري از جانب خدا بود.
💠 در اينجا حارث خطاب به خداوند گفت: «خدايا! اگر آنچه محمد مي گويد حق و از جانب توست سنگي از آسمان بر ما ببار يا عذاب دردناكي بر ما بفرست!!»
💠 همين كه سخن حارث تمام شد و به راه افتاد، خداوند سنگي از آسمان بر او فرستاد كه از مغزش وارد و از مخرجش خارج گرديد و همانجا او را هلاك كرد.
💠 با اين معجزه، بار ديگر بر همگان مسلم شد كه «غدير» از منبع وحي سرچشمه گرفته و فرمان الهي است و منكرين آن مستحق عذاب اند.
✍ پايان مراسم غدير
پس از سه روز، مراسم غدير پايان پذيرفت و آن روزها به عنوان «ايام الولاية» در ذهن ها نقش بست. گروه ها و قبائل عرب، پس از وداع با پيامبر(صلي الله عليه و آله) و معرفت كامل به جانشين آن حضرت راهي شهر و ديار خود شدند و پيامبر(صلي الله عليه و آله) عازم #مدينه گرديدند.
💠 خبر واقعه غدير در شهرها منتشر شد و به سرعت شايع گرديد و به گوش همگان رسيد، و بدينگونه خداوند حجتش را بر مردم تمام كرد.
✍ اتمام حجت جهاني در غدير
جا داشت بيش از يكصد و بيست هزار نفر حاضر در غدير، هر يك به سهم خود خطبه غدير را حفظ كنند و متن آن را در اختيار فرزندان و فاميل و دوستان خود قرار دهند.
💠 البته فضاي جامعه مسلمين پس از رحلت پيامبر(صلي الله عليه و آله) - كه گفتن و نوشتن معارف و سنن پيامبر كه سال هاي متمادي در آن ممنوع بود ـ سبب شد كه مردم نتوانند سخنان سرنوشت ساز پيامبر دلسوزشان در آن مقطع حساس را بازگو كنند و در فكر اجراي آن در عينيت جامعه باشند. پيداست كه مطرح كردن غدير مساوي با برچيدن بساط غاصبين خلافت بود، و آنان هرگز اجازه چنين كاري را نمي دادند.
💠 اما غدير، به صورتي در سينه ها جاي گرفت كه عده زيادي خطابه غدير يا قسمتي از آن را حفظ كردند و براي نسل هاي آينده به يادگار گذاشتند، و هيچ كس را قدرت منع از انتشار چنين خبر مهمي نبود. لذا بين اكثريت مسلمين، هيچه حديثي به اندازه «حديث غدير» روايت كننده ندارد، و گذشته از تواتر آن، از نظر رجال و درايت فوق العاده است.
💠 پيامبر(صلي الله عليه و آله) با توجه به آينده بلندمدت دين الهي تا آخرين روز دنيا و دامنه وسيع مسلمين در حد جهاني، جانشينان خود تا روز #قيامت را در اين خطابه رسمي به جهانيان معرفي فرمودند.
💠 اگر گروه هايي از مسلمين در طول زمان ها همچنان در مقابل جانشينان حقيقي پيامبرشان سر تعظيم فرود نياورده و نمي آورند، ولي جمع عظيم #شيعيان در طول تاريخ، فقط #علی بن ابي طالب و يازده #امام(عليهم السلام) از فرزندان او را جانشينان پيامبر(صلي الله عليه و آله) مي دانند.
💠 اگر اجتماع آن روز مسلمين، خلافت بلافصل #اميرالمومنين(عليه السلام) را در مرحله عمل نديدند، ولي بسياري از نسل هاي بعدي مسلمانان وصي واقعي پيامبرشان را شناختند كه اين بالاترين هدف از «غدير» بود.
🆔 @islam_history
هدایت شده از تاریخ و سیره اهل بیت علیهم السلام
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎬 #کلیپ
به نظر شما بهترین زمان برای بخشیده شدن گناهان، چه زمانی است⁉️
#تحفهایاز_غدیر
#نشردهیم
🆔 @islam_history
امير الصنعانی: #عمر_بن_خطاب و #ابوبكر با اميرمؤمنان عليه السلام در #غدير بيعت كردند. عمر آن حضرت را «مولاي» خود ميدانست.
📝 وقتی ابوبکر و عمر این جمله را شنیدند، بنابر نقل دارقطنی از سعد بن أبی وقاص گفتند: «پسر ابو طالب! تو از الآن مولای هر مرد و زن مؤمن شدی» و همچنین نقل کرده که به عمر گفته شد: «تو با پسر ابو طالب برخوردی میکنی که با دیگر اصحاب نمیکنی» گفت: «زیرا او مولای من است»…
📚التنویر شرح الجامع الصغیر ج۱۰ ص۳۸۷
👈از نظر مصنف: این روایت متواتر است.
بسیار روشن است که کلمه «مولی» نمیتواند در این جا به معنای دوست باشد؛ چون طبق دیدگاه اهل سنت، تمام #صحابه با همدیگر دوست بودند؛ بنابراین «مولی» در این جا باید معنای دیگری بدهد که ویژه امیرمؤمنان علیه السلام است. بله او مولای هر مرد و زن مؤمنی است…
⁉️به راستی چی شد که خلیفه دوم در این جا #تبریک گفت و امیرمؤمنان علیه السلام را مولای خود خواند؛ اما تنها پس از چند روز همه عهد و پیمان خود را به باد فراموشی سپرد و …
🆔 @islam_history
⁉️ از #صحیفه_ملعونه چه میدانید؟
⁉️ اصحاب صحیفه ملعونه چه کسانی بودند؟
✍️ #علامه_مجلسی تفصیل داستان صحیفه ملعونه را در بحار به نقل از #حذیفه نقل کرده که خلاصه اش چنین است:
🔰اوّل کسانی که بر غصب خلافت هم پیمان شدند ابو بکر و #عمر بودند، و اساس و پایه ای که طبق آن پیمان بستند و سایر پیمانهایشان هم بر آن پایه بود این بود که (اگر #محمّد بمیرد یا کشته شود این امر خلافت را از اهل بیتش بگیریم بطوری که تا ما هستیم احدی از آنان به خلافت دست نیابد).
بعد از آن ابو عبیده جراح و معاذ بن جبل و در آخر سالم مولی ابی حذیفه هم به آنان پیوستند و پنج نفر شدند. اینان جمع شدند و داخل کعبه رفتند و در بین خود نوشته ای در این باره نوشتند که: (اگر محمد بمیرد یا کشته شود... ). و در تمام این قضایا #عایشه و #حفصه جاسوس پدرانشان در خانه #پیامبر صلی اللَّه علیه و آله بودند.
🔰سپس #ابوبکر و عمر جمع شدند و سراغ #منافقان و آزادشدگان فرستادند و ما بین خود مشورت و نظر خواهی کردند و بر این رأی متّفق شدند که هنگام بازگشت پیامبر صلی اللَّه علیه و آله از #حجة_الوداع در گردنه (هرشی) که در راه مکه در نزدیکی جحفه است شتر حضرت را بر مانند و به این طریق حضرت را بقتل برسانند.
🔰کسانی که اجرای نقشه را بر عهده داشتند چهارده نفر بودند که در جنگ تبوک هم همین نقش را بر عهده داشتند ولی این نقشه آنان بر آب شد.
🔰#امیرالمومنین علیه السّلام از طرف خداوند در #غدیر خم منصوب شد و سپس پیامبر صلی اللَّه علیه و آله حرکت کرد تا به گردنه (هرشی) رسید و آن عده جلوتر رفتند و بر سر راه پنهان شدند، ولی این بار هم خداوند آنان را مفتضح کرد و پیامبرش را حفظ نمود.
🔰وقتی وارد #مدینه شدند همگی در خانه ابو بکر جمع شدند و در بین خود نوشته ای نوشتند و آنچه در باره خلافت تعهّد کرده بودند در آن ذکر کردند، و اوّلین مطلب آن شکستن پیمان و #ولایت #علی_بن_ابی_طالب علیه السّلام بود، و اینکه خلافت از آن ابو بکر و عمر و ابو عبیده است و سالم نیز با آنان است و از این عده خارج نمی شود.
🔰این صحیفه دوم را سی و چهار نفر امضاء کردند که چهارده نفر همان کمین کنندگان در گردنه هرشی بودند که عبارت بودند از ابو بکر و عمر و #عثمان و #معاویه و #عمروعاص و #طلحه و ابو عبیده جراح و عبد الرحمن بن عوف و سالم مولی ابی حذیفه و معاذ بن جبل و #ابوموسی_اشعری و مغیرة بن شعبه و سعد بن ابی وقاص و اوس بن حدثان و بیست نفر دیگر عبارت بودند از: #ابوسفیان، عکرمه پسر ابو جهل، #خالدبن_ولید، بشیر بن سعید، سهیل بن عمرو، صهیب بن سنان، ابو الاعور اسلمی، صفوان بن امیّه، سعید بن عاص، عیّاش بن ابی ربیعه، حکیم بن حزام، مطیع بن اسود مدری و چند نفر دیگر که هر کدام از اینان جمعیّت عظیمی را بدنبال خود داشتند که سخنشان را میپذیرفتند و از آنان اطاعت میکردند.
🔸نویسنده این صحیفه سعید بن عاص اموی بود و در #محرم سال دهم هجرت آن را نوشت. سپس آن را به ابو عبیده جراح سپردند و او آن را به #مکه فرستاد. آن صحیفه همچنان در کعبه مدفون بود تا زمان عمر که آن را از محلش بیرون آورد.
📚 #بحارالانوار، ج ۲۸ ص ۱۱۱- ۹۶.
🆔 @islam_history
✍️ #امام_کاظم علیه السلام:
💠 هر که پیش از ستایش خدا و #صلوات بر پیغمبر صلی الله علیه وآله #دعا کند، چون کسی است که بی زه کمان کشد.
📚 تحفالعقول، ص ۴۲۵
🌺 میلاد باب الحوائج حضرت موسی بن جعفر علیه السلام مبارک باد.
🆔 @islam_history