فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
چرا تو شیراز و برخی شهرهای دیگه به سیب زمینی میگن « آلو » !؟
#تاریخ_کشاورزی
#سیب_زمینی
@jpz09113931202
معرفی «جیاس» یا نظامهای میراث کشاورزی مهم جهان1
https://moravej.areeo.ac.ir/article_109806.html
#تاریخ_کشاورزی
#آموزشی
@jpz09113931202
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#آموزشی
وجود احساس در گیاهان
البته پژوهش در این زمینه هنوز حالا حالا لازمه تا به علم تبدیل بشه
کلیپ
@jpz09113931202
ضرورت عنصر بر
بر(Boron) جزء عناصر کم مصرف اما ضروری برای گیاهان است. این عنصر در خاکهای سبک به راحتی شسته شده و از دسترس گیاهان خارج میشود، همچنین در خاک های آهکی و خاک های دارای pH بالا، جذب عنصر بور به شدت کاهش خواهد یافت. در خاک های آهکی علیرغم وجود عنصر بور، به خاطر واکنش این عنصر با کلسیم، امکان جذب این عنصر برای گیاهان بسیار کم است. نسخه صوتی مقاله با توجه به مطالب فوق به راحتی میتوان نتیجه گرفت که عنصر بور در بیشتر مناطق ایران به اندازه کافی در اختیار گیاهان قرار نمیگیرد و از آنجا که وجود این عنصر خصوصاً در طول فرآیند میوه دهی در درختان میوه، بیش از هر عنصر کم مصرف دیگری برای گیاهان ضرورت دارد، لازم است تا به هر شکل ممکن نیاز گیاهان به این عنصر را برطرف نمایید، البته باید توجه داشت که مصرف بیش از حد بور نیز میتواند باعث مسمومیت گیاه شود، بر این اساس، مصرف بور باید بر اساس نتایج آزمایش های آب و خاک و طبق نظر کارشناسان کشاورزی انجام شود. در این مقاله تلاش خواهم نمود تا اطلاعات مورد نیاز در مورد این عنصر و روش های برطرف نمودن کمبود بور در گیاهان مختلف را برای شما شرح دهم، امیدوارم با استفاده از این مطالب بتوانید تا حد ممکن نیاز گیاهان خود را برطرف نموده، عملکرد کمی و کیفی محصولات خود را افزایش دهید و این مطالب مورد توجه و استفاده شما عزیزان قرار بگیرد.
اهمیت بر در تغذیه گیاهان
گیاهان به مقادیر زیاد بور (B) نیاز ندارند، اما اگر این عنصر به میزان کافی تأمین نشود، میتواند مشکلات جدی در رشد گیاهان ایجاد کند. بور با سایر ریز مغذی ها متفاوت است زیرا کمبود آن هیچگونه آثار کلروز را در گیاه ایجاد نمیکند با این حال علائم مسمومیت بور مشابه سایر عناصر ریز مغذی در گیاه قابل مشاهده است.
عملکرد بور در گیاه
عنصر بور در گیاهان مختلف (گیاهان باغی و زراعی) دارای دو نقش اصلی تغذیه ای و فیزیولوژیکی است. بور همراه با کلسیم در سنتز دیواره سلولی نقش دارد و وجود آن برای تقسیم سلولی (ایجاد سلول های گیاهی جدید) ضروری است. بور نقش ویژه ای در تولید مثل گیاهان دارد و به گرده افشانی و رشد میوه و دانه کمک زیادی میکند، بور در فرآیندهایی مثل انتقال قندها و کربوهیدرات ها، متابولیسم نیتروژن، تشکیل پروتئین های خاص، تنظیم سطح هورمون ها و انتقال پتاسیم به روزنه ها (که به تنظیم تعادل داخلی آب کمک میکند)، تأثیرگذار است. قانون حداقل لیبیگ بور همچنین بر میزان دسترسی گیاه به سایر مواد مغذی (به عنوان مثال، پتاسیم، نیتروژن و کلسیم) تأثیرگذار است. قانون حداقل لیبیگ (LIEBIG) در مورد بور برقرار است به گونه ای که کمبود بور، از جذب دیگر مواد غذایی ضروری توسط گیاه، جلوگیری میکند. نکته: از آنجا که بور به انتقال قندها کمک میکند، کمبود آن باعث کاهش ترشحات قندی ریشه های گیاه میشود که این موضوع میتواند باعث کاهش کارایی قارچ های میکوریزا و کاهش جذب از طریق این قارچ ها شود.
کمبود بور چه تأثیری بر گیاهان دارد؟
کمبود بور در نقاط رشد ریشه و شاخه ها (خصوصاً مریستم های انتهایی) و همچنین ساختارهای گل و باردهی نمایان میشود. غالباً، جوانه های انتهایی میمیرند و میان گره ها کوتاه میشوند، در اثر کمبود بور گره های جانبی فعال میشوند و این امر باعث ایجاد حالت روزت و افزایش شاخ و برگ در گیاه میشود. در این گیاهان ساقه ها شکننده هستند و ممکن است برگ های جدید ضخیم شوند، ریشه ها اغلب کوتاه و لکه دار هستند، تعداد ریشه های مویین بسیار کم شده و گلدهی و باردهی به شدت کاهش مییابد
#بر
#کود
@jpz09113931202
کمبود بر سبب بافت چوب پنبه ای در پوست وگوشت میوه و در کمبود شدید سبب عدم رشد جوانه انتهایی و عدم رشد رویشی میشود
سیب و زردآلو به کمبود بر حساسترند و سبب رزت میشود و علایم قبل از رشد رویشی برروی میوه مشاهده میشود
کمبود بر در الو سبب صمغ زدگی میوه میشود
#برگی_از_کتاب
#بر
#کود
@jpz09113931202
علایم کمبود بر در سبزیجات::
بر به دلیل کم تحرک بودن علایم کمبود ابتدا در ریشه و برگهای جوان بروز میکند
علایم کمبود بر در چغندر وجود بافت تیره در قسمت بیرونی و داخلی ریشه مشاهده میشود
در کرفس سبب ترک خوردگی ساقه میشود
ودر گل کلم در اثر کمبود بر وسط ساقه پوک و برنزه میباشد
#بر
#کود
#برگی_از_کتاب
@jpz09113931202
✍نقش بر در گیاه
Role of Boron in plant
🎲تشکیل لوله گرده در گل
🎲افزایش دوره گرده افشانی
🎲کاهش ریزش میوه در هرنوع گیاه قبل از رسیدگی کامل
🎲افزایش جذب عنصر کلسیم به گیاه
🎲کاهش نکروز (سیاهی) پوست تنه درخت به ویژه در بیماری شانکر درختان
🎲افزایش تشکیل میوه
#کود
#بر
@jpz09113931202
هدایت شده از دانستنیها
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
نحوه ساخت گلدان
#آموزشی
@jpz09399909120
سوسک های سرگین برای پیدا کردن مسیر از کهکشان راه شیری استفاده می کنن! اونا یک نقطه روشن توی آسمون رو به عنوان مبنا قرار میدن تا نسبت به اون برای رسیدن به مقصد خونشون حرکت کنن
#حشرات
#افت
@jpz09113931202
خسارت #افت کنه تارتن برروی#سیب
@jpz09113931202
فصل تابستان فصل مبارزه با کنه های گیاهی
کنه کش های مهم در باغات عبارتند از:
پرو پارژیت - ۱۰ سی سی
فن پیروکسی میت - ۵ سی سی
بروموپروپیلات - ۱۰ سی سی
اتوکسال - ۵ سی سی
در ۱۰ لیتر مخلوط و محلول نموده و سپس سمپاشی گردد.
نکات مهم :
- پروپارژیت به هیچ وجه نباید روی درختان سیب، گلابی و به مصرف گردد چون این کنه کش روی این درختان ممکن است سبب گیاه سوزی شده یا ممکن است به میوه آنها آسیب بزند.
- کنه کش فن پروپاترین اگر در بهار استفاده شود بهتر از تابستان خواهد بود.
- به هیچ وجه کنه کش ها با قارچ کش ها مخلوط نگردیده و استفاده نگردد.
- سمپاشی کنه کش ها فقط در صبح زود و حتی قبل از طلوع آفتاب انجام گرفته و هنگام ظهر و بعد از ظهر نبایستی صورت گیرد.
مراحل مختلف رشد مگس مینوز
❇️ مرحله بلوغ
❇️ مرحله تخمریزی
❇️ مرحله خروج از تخم
❇️ مرحله سن سوم
❇️ شفیره
❇️ اثرات حفاریهای مارپیچ مانند لارو بر روی برگ
مینوزها دوره زندگی بسیار کوتاهی دارند. مدت زمان لازم برای تکمیل سیکل زندگی آنها در شرایط آب و هوایی گرم حدود ۲۱ تا ۲۸ روز است. لذا این حشره در شرایط مذکور نسلهای فراوانی را در طول سال ایجاد میکند. همچنین تحقیقات نشان داده که رشد و نمو این حشره در دمای ثابت ۲۵ درجه سانتیگراد از تخم تا ظهور حشره بالغ ۱۹ روز به طول میانجامد. سرعت رشد و نمو با افزایش دما تا ۳۰ درجه سانتیگراد، بیشتر میشود اما دمای بیشتر از ان معمولا نامطلوب بوده و منجر به از بین رفتن و تلفات لاروها میشود.
نحوه ایجاد خسارت توسط مگس مینوز:
خسارتی که توسط این افت ایجاد میشود به دو طریق دیده میشود:
الف) خسارت مستقیم: این توع از خسارت در واقع به دلیل همان تغذیه لاروها ایجاد میشود که این عمل سبب کاهش قابل توجه میزان فتوسنتز برگ و در نتیجه ریزش برگ در زمان زودتر از موعد خودش میشود.
ب) خسارت غیرمستقیم: در واقع تغذیه حشرههای ماده بالغ از طریق سوراخ های ایجاد شده بوسیله لاروها باعث انتقال ویروسها، باکتریها و قارچهای بیماریزا شده که این همان خسارت غیرمستقیم وارد شده میباشد.
برای تشخیص خسارت و حضور آفت در گیاهان میزبان چه در گلخانه و چه در فضای باز بایستی برگهای گیاهان را به طور مرتب و هر هفته باردید کرد. همچنین از نکات قابل توجه دیگر در مورد کشت محصول درگلخانه، بازدید دقیق و با دقت زیاد نشاءهایی است که وارد گلخانه میشوند.
آفت مینوز و راههای مبارزه با آن :
الف) کنترل زراعی:
از اقدامات در این روش میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
• از بین بردن علفهای هرزی که میزبان آفت هستند از اطراف زمین زراعی یا فضای گلخانهها.
• حذف و از بین برگهای آلوده به آفت.
• زیر و رو کردن خاک و هوادهی به خاک.
ب) کنترل فیزیکی:
• نصب و قرار دادن تلههای زرد رنگ چسپناک:
کاربرد تلههای زرد رنگ چسبناک سالمتر و از نظر اقتصادی نیز مقرون به صزفهتر از مصرف حشرهکشها است. بعلاوه اینکه حشرهکشها برای محیط و طبیعت بسیار خطرناک و مضر است و این در حالی است که با استفاده از تلههای زرد رنگ چسبناک به راحتی میتوان تعداد دفعات کاربرد آفتکشها را کاهش داد.
همچنین اگر تله های زرد رنگ در گلخانههایی با محیط کاملا ایزوله بهکار برده شود و از حشرهکشهای انتخابی مناسب در مواقع ضروری استفاده شود، در این صورت مدیریت موفقی حاصل خواهد شد.
مناسبترین ارتفاع برای نصب تلهها قرار گرفتن آنها در ارتفاع ۵۰ سانتیمتری از سطح زمین میباشد که تقریبا بالای بوتهها است. همچنین بهترین فاصله برای نصب تلههاف فواصل یک متری میباشد.
• نصب و قرار دادن توری های ضد حشره با سوراخهای ریز در قسمتهای درهال ورودی و همچنین دریچههای مربوط به تهویه.
#افت
@jpz09113931202
ج) کنترل بیولوژیک:
استفاده از دشمنان طبیعی برای مبارزه با آفت مگس مینوز نیز یکی از روشهای کنترل و مبارزه بر علیه این آفت میباشد. مزیت روش بیولوژیکی در مبارزه با آفت بیخطر بودن ان برای محیط زیست میباشد بنابراین از اهمیت فراوانی برخوردار میباشد.
مگس مینوز هم مانند بقیه آفات دارای یک سری از دشمنان طبیعی است که میتوان از آنها برای مبارزه با این آفت استفاده کرد. از جمله دشمنان طبیعی مگس مینوز میتوان به گونه های مختلفی از زنبورهای پارازیتوئید(Dacnusa, Opius, Diglyphus) و مگس سینوزیا که خودش یک مگس شکارگر است اشاره داشت.کانال پیام سبز
د) کنترل شیمیایی:
#کنترل شیمیایی #آفت مگس مینوز خیلی موفقیتآمیز نیست چون بعد از چندین مرتبه استفاده از سموم، این آفت طغیان میکند و در واقع این طور به نظر میرسد که مگس مینوز توانایی زیادی در نشان دادن مقاومت به مصرف سموم دارد. اما با این اوصاف آبامکتین سمی است که در حال حاضر میتوان از آن بر علیه این آفت استفاده نمود.
#افت
@jpz09113931202
#هورتانسیا_ادریسی
گیاه باغی هورتانسیا (گل ادریسی)
نام علمی: Hydrangea macrophylla
نام انگلیسی: Bigleaf hydrangea, Hortensia
هورتانسیا
درختچه ای است با رشدی سریع از خانواده Hydrangeaceae، بومی چین و ژاپن است و می تواند تا ارتفاع بیش از 2 متر و به همین گستردگی رشد کند. این درختچه به خاطر گل آذین های بزرگ آن پرورش داده می شود.
رنگ گل ها آبی، قرمز، صورتی، ارغوانی روشن و ارغوانی تیره است که وابسته به اسیدیته(PH) خاک است. به طوری که در یک خاک اسیدی رنگ گل ها نزدیک به آبی و در یک خاک قلیایی، رنگ صورتی بیشتری دارد. این تغییر رنگ وابسته به جذب یون آلومینیوم توسط گیاه است.
رقم های تجاری زیادی از این گونه تولید شده همچون رقم Blushing Bride که گل هایی سفید دارد. رقم های تجاری جدید امروزه دارای سایز های مختلف مثلاً پاکوتاه، گل های بزرگ تر و گل های پر رنگ تری هستند. یا گل آذین هایی که بسیار بزرگ شده اند.
برگ ها پهن و به شکل تخم مرغ با لبه دندانه دار هستند. برگ ها متقابل بوده و قسمت زیرین آن در بعضی از گونه ها صاف و در بعضی دیگر دارای کرک است.
قابل ذکر است که جوانه های گل و برگ، سمی است (در بعضی از منابع تمام قسمت گیاه هورتانسیا سمی ذکر شده است) که باعث آماس پوست می گردد. از این رو توصیه می شود که به هنگام کار با هورتانسیا از دستکش استفاده گردد.
#گل
@jpz09113931202
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
@jpz09113931202
#کود
#بیماری
#سیب
کلیپ لکه تلخی سیب
👈علت بروز عارضه لکه تلخی سیب
۱-کمبود عنصر کلسیم
۲-عدم تعادل بین عنصر کلسیم و منیزیوم و پتاسیم
۳-گرده افشانی ضعیف و ناقص که در نهایت سبب تولید بذر کم در سیب شده و آن نیز سبب افزایش لکه تلخی خواهد شد
۴-وجود نوسانات آبیاری
۵-چیدن میوه ها به صورت نابالغ و قبل از رسیدن آنها
۶-کود دهی های ازت زیادی و آبیاری های بیش از حد که سبب بزرگ شدن غیر نرمال میوه ها خواهد شد
۷-احتمال بروز عارضه لکه تلخی در میوه هایی که روی شاخه های پر رشد و عمودی و پر برگ هستند بسیار بیشتر است از میوه هایی که روی شاخه های افقی و نزدیک تنه درخت می باشند.کانال پیام سبز
۸-همچنین احتمال بروز این عارضه در درختانی که تازه وارد مرحله ی میوه دهی شده اند و نیز درختانی که به علت سال آوری یا هر علت دیگری محصول کمتری تولید کرده اند بسیار بیشتر است از درختان مسنی که محصول زیادی تولید کردهاند و دلیل اصلی آن بر میگردد به درشت بودن زیاد میوه هایی که در درختان کم بار هستند.
#سیب
#کود
#داشت
#بیماری
@jpz09113931202
بعضی از افراد برای زهکشی کف #گلدان از سنگریزه استفاده میکنن
🌺ولی تجربه شخصی ما نشون داده لیکا بهترین گزینه برای زهکشی هست
چرا؟
🍃
✅چون اولا وزنش خیلی سبکه، برعکس سنگریزه که گلدان را خیلی سنگین میکنه
✅دوما به صورت نرمال رطوبت توی خودش نگه میداره و در نتیجه ریشه گیاه نه زیاد آب میخوره ،نه کم
✅و مهمتر از همه به خاطر منافذ زیاد و اکسیژنی که داخلش هست تهویه هوا و اکسیژن رسانی به ریشه را به خوبی انجام میده
و در نتیجه یه محیط خوب برای رشد و جوانه زنی ریشه ایجاد میکنه
#گل
#آموزشی
@jpz09113931202
⚡ ⛈چرا کشاورزان از رعد و برق خوشحال میشوند؟ 🌱گیاهان نیز هنگام یک بارندگی خوب ، خوشحال می شوند.اما باران هنگام بارندگی به غیر از آب همراه خود مواد دیگری نیز به ارمغان می آورد. کود همراه همیشگی باران است.
⚡هوای اتمسفر دارای ۷۸ درصد نیتروژن است.و گیاهان برای رشد به نیتروژن احتیاج دارند.اما آنها نمی توانند گاز نیتروژن را از هوا بگیرند.
⚡انرژی بسیار زیادی برای جدا شدن مولکول های نیتروژن و تبدیل آن به اجزایی که گیاه نیاز دارد مورد احتیاج است.و این زمانی است که🌩 رعد و برق وارد بازی می شود.
⚡یک رعد حدودا دمای ۲۷۰۰۰ درجه سانتیگراد و بالاتر از خورشید دارد.و دارای میلیاردها ولت الکتریسیته است.یک رعد با طول کیلومترها میتواند آسمان را در هم شکند.
⚡انرژی بی نظیر رعد و برق مولکول های نیتروژن در هوا را می شکند. بعضی از اتمهای آزاد نیتروژن با اکسیژن ترکیب می شوند و تبدیل به نیترات و همراه با باران به زمین میرسند.این نیترات ها یک #کود طبیعی قوی هستند. قطرات باران نیترات را به زمین در فرم محلول میرساند و گیاهان آن را به راحتی جذب می کنند. این فرآیند فتوسنتز نیتروژن اتمسفر نامیده می شود، جایی که رعد و برق باعث ایجاد کود در آسمان می گردد.
⚡قطرات باران ذرات معلق دیگر در هوا را نیز جذب میکند مانند گرد و غبار و گرده.و این ماده غنی از مواد بیولوژیکی را به زمین منتقل می کند.باران آب خود را به زمین تشنه می دهد، اما این رعد و برق است که کود را اضافه می کند. ما می توانیم ده ها بار باغ هایمان را آب دهیم ولی به اندازه یک رعد و برق بارانی ارزش غذائی ندارد.
⚡یک روش متفاوت دیگر برای تثبیت نیتروژن در خاک، کاشت #لوبیا و #حبوبات در باغ است. لوبیا و حبوبات از روش بیلوژیکی جهت تثبیت نیتروژن استفاده می کنند که در ریشه ها اتفاق می افتد و خاک را به آرامی بارور می کند. کاشت لوبیا برای تثبیت نیتروژن #خاک به اندازه رعد و برق اثربخش نیست، اما در زمین های بدون باران روش قابل اعتمادی می باشد.
کانال پیام سبز
⚡همچنین جالب است بدانید که هاگ ها برای تقسیم سلولی و رشد به رطوبت و گرما نیاز دارند و مناسب ترین کود برای آنها کودهای نیتروژنی است و در هنگام باران پس از تامین رطوبت، رعد و برق گرما و نیتروژن را تامین میکند ، همچنین شوک نوری و صوتی آن باعث فعالیت هاگ ها میشود که در نیتجه آن تولید 🍄#قارچ صورت میگیرد.
⚡امروزه هنگام طوفان فقط به ر
روشنایی رعد و برق نگاه نمیکنیم و بیش از اینها به آن علاقه مند هستیم.کشاورزان عاشق تک تک قطرات نیتروژن دار باران هستند که به عنوان کودهای طبیعی از آسمان به باغهایشان فرود می آید.
#آموزشی
#ازت
#نور
#رعدوبرق
ایتا⬇️⬇️⬇️⬇️⬇️
@jpz09113931202
#فواید_رعد_و_برق
از فواید رعد وبرق سم پاشی و #کود رسانی است. وقتی برق با آن حرارتش آشکار می شود قطرات باران با مقداری اکسیژن اضافی ترکیب می شوند و آب سنگین یعنی آب اکسیژنه ایجاد می کنند به همین دلیل آب اکسیژنه یکی از آثارش کشتن میکروب هاست. لذا گفته اند هر سالی که رعد و برق کم باشد، آفات گیاهی بیشتر است.
همچنین قطرات باران که بر اثر برق و حرارت شدید، حالت اسید کربنی پیدا می کنند به هنگام پاشیده شدن بر روی زمین و ترکیب با خاک، یک کود مؤثر گیاهی می سازد.کانال پیام سبز
فاید بعدی رعد و برق تولید ازن است .تخلیه برقی که مابین توده های ابر صورت می گیرد سبب یونیزه شدن هوا وتشکیل ازن می شود .ازن مثل یک سپر حفاظتی موجودات زمینی را از گزند اشعه فرابنفش خورشید محافظت می کند.
#آموزشی
#رعدوبرق
@jpz09113931202
جالب است بدانید که در زمان رعد و برق تولید هیدروکسید و اکسید نیتریک اتفاق میافتد که باعث از بین رفتن گازهای گلخانهای میشود درواقع به نظر میرسد هم صاعقه و هم بارهای الکتریکی ضعیف اطراف آن میتواند باعث تولید هیدوروکسیلو هیدروپراکسی شود که اکسیدانهایی هستند که میتوانند آلودگی را به دام بیاندازند و گازهایی مثل متان و مونوکسید کربن درون جو را از بین ببرند.
#رعدوبرق
@jpz09113931202
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
عربستان و چرخش اهداف مدیریت کلان به سمت کشورداری مدرن و همسو و بدون تنش با دنیا
پرورش زیتون در شمال عربستان سعودی را مشاهده میکنید!
🔶بزرگترین مزرعه #زیتون دنیا به وسعت ۷ هزار هکتار درخت زیتون، ۲۵ خط روغن کشی با ظرفیت تولید بیش از یک صد هزار تن روغن زیتون در سال، که با شیرین کردن آب دریا ایجاد کرده تا روغن استحصال شده به مردم کشورش دهد، که مبادا از روغن های پالم استفاده کنند و سونامی سکته های قلبی، مغزی و سرطان پیش بیاید!
تحقیقاتی که دانشگاه علوم غذایی و بهداشتی مریلند در کشور عربستان سعودی انجام داده است نشان می دهد که از ده سال قبل که این مزرعه با تمام ظرفیت به تولید نشسته است و محصولات متنوع روغنی آن در کشور به وفور و ارزان در دسترس همگان است، میزان ابتلا به انواع سرطانها در این کشور ۶۷٫۳۴ درصد کاهش داشته است!
#فرهنگ_مطالبه_گری
@jpz09113931202
💢 اشنایی با عمل ناچینگ NOTCHiNG ( زخم زنی ) و خم کردن شاخه درختان ومزیت انها :
🪚ناچینگ یا زخمی نمودن تنه و خم کردن برخی شاخه ها از جمله انواع هرس می باشد
🪚انجام ناچینگ یا زخمی نمودن پوست تنه درخت ، باعث قطع شدن آوندهای آبکش میشود. که اینکار بادوهدف انجام می شود
📌1_ تولید شاخه جدید (شاخه زایی) درتنه
📌2_تبدبل جوانه های موجود به جوانه گل ومیوه
♻️نحوه انجام ناچینگ
برای عمل ناچینگ در زمان متورم شدن جوانه ها ، پوست روی تنه را بسته به ضخامت ان بوسیله چاقو یا اره ضدعفونی شده ، زخم سطحی و کوچکی به عمق حدود 1تا 2 میلی متر در طول نصف قطر تنه، برای هدف مورد نظر ایجاد می کنید
☑️ اگر هدف برای ایجاد شاخه زایی( اضافه کردن شاخه جدید ) باشد ، عمل ناچینگ( زخم زنی ) دوسانت بالاتر از بالای جوانه انجام می دهید اینکار مانع رسیدن شیره پرورده کافی به جوانه شده و در نتیجه باردهی کم شده وجوانه های موجود تولید شاخه میکنند
☑️ معمولا اینکار در برخی ار بازوهای اصلی که کلا فاقد شاخه هستند برای ایجاد تعادل وفرم دهی درخت و به تبع ان برداشت محصول بیشتر از تولید شاخه های جدید با در نظر گرفتن شرایط فنولوژی و توانایی درخت با تشخیص کارشناس خبره انجام میشود
☑️ واگر هدف افزایش جوانه های گل ومیوه باشد ،عمل نا چینگ (زخم زنی) با دوسانت پایین تر در زیر جوانه انجام می شود، با اینکار ،شیره پرورده زیادی به جوانه میرسد و آن را تبدیل به گل و میوه می کند.
2⃣ روش خم کردن شاخه:
🌀 خم کردن شاخه باعث شکسته شدن غالبیت انتهایی جوانه شده و اجازه رشد و نمو به جوانه های رویشی و بارده پایین دست هم داده میشود.
🔰 به همین دلیل شاخه هایی که خم می شوند، به بار می روند و میزان محصول آن ها بیشتر میشود.
🌀عمل خم کردن شاخه به وسیله بستن سنگ یا وزنه در انتهای شاخه و یا بستن آن به وسیله طناب یا نخ به تنه و وسایل خاص انجام میشود .
#هرس
@jpz09113931202
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#فرهنگ_مطالبه_گری
مسئولین یاد بگیرند و مردم از مسئولین بخواهند
#طبیعت
@jpz09113931202
کلیپ پویش سبز چینی برای رشد کشور
#خاک
نحوه شکل گیری PHخاک
@jpz09113931202
ذرات خاک داری رس و ذرات کلوئیدی میباشد که دارای بار منفی بوده و با جذب کاتیونهای قلیایی نظیر پتاسیم کلسیم منیزیم سدیم سبب قلیاییت خاک میشود که عده ای به اشتباه این حالت قلیا خاک رو خاک شیرین میگویند بعد بارندگی و شستشوی خاک ذرات کاتیونی قلیا ساز که به ذرات رس خاک چسبیده بود شسته شده و این رسهای با بار منفی یون ئیدروژن رو جذب و سبب اسیدی شدن خاک میشود CO2 حاصل از تنفس ریشه به همراه اب تولید اسید کربنیک میکند و با شکسته شدن این اسید تولید یون ئیدروژن و HCO3منفی میکند این یون ئیدروژن به رس خاک میچسبد و سبب اسیدی شدن خاک میشود در ضمن با اسیدی شدن ریزوسفر سبب نرم شدن خاک و رشد بهتر تارهای کشنده و جذب بهتر عناصر میگردد که به این رسها رسهای ئیدروژنی گفته میشود از دیگر اسیدهای خاک اسیدهای حاصل از پوسیدن مواد الی در خاک میباشد
درصورت کاهش بارندگی و عدم شستشوی کاتیونهای الحاقی به رس این کاتیونهای قلیایی مثل پتاسیم کلسیم منیزیم سدیم در صورت حلالیت در اب غلیظ شده و سبب شوره بستن خاک میگردد در شرایط قلیایی و PHبالای8/5 کربناتها و بیکربناتهای سدیم سبب حلالیت مواد الی و قلیای سیاه میشود که سمی میباشد که برای رفع مشکل شوری بایستی از گچ کشاورزی یا جیپسوم و گوگرد و اسید سولفوریک و یا انفوریک اسید و با استفاده از مواد الی و بالا بردن میکروارگانیسمها شرایط را برای کاهش PH فراهم کرد البته کاهش شوری و PH بایستی به شکل تخصصی صورت گیرد که مبحث آموزشی ان در کانال پیام سبز قابل جستجو هست
#برگی_از_کتاب