eitaa logo
پیام سبز
2.2هزار دنبال‌کننده
675 عکس
1.1هزار ویدیو
14 فایل
با سلام و ارادت خدمت یکایک دوستان _کانال پیام سبز جهت جمع اوری علوم کاربردی کشاورزی و تجارب کشاورزان و انتقال این دستاوردها به علاقمندان ایجاد شد مدیر کانال ::پاشا زانوسی لینک کانال:: @jpz09113931202
مشاهده در ایتا
دانلود
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
@jpz09113931202 گل جالیز کلیپ کنترل با بنزین 🌱Trap Crop گیاهانی هستند که بذر گل جالیز(کەڵە) را تحریک به جوانه زنی میکنند ولی میزبان آن محسوب نمی شوند.‌ این گیاهان از ذخیره بذر این گیاه سمج در خاک می کاهند.از کانال پیام سبز این گیاهان عبارتند از: سرگوم، یونجه، ماشک، شبدر، سویا 🌿Catch Crop گیاهانی که میزبان مناسب برای گل جالیز محسوب می شوند و کاشت آنها باعث کاهش بذر گل جالیز در خاک می شود. این گیاهان عبارتند از: خیار، خردل سفید، گوجه فرنگی، بادام زمینی، هویج و ... @jpz09113931202
گل جالیز و بوته 🌱Trap Crop گیاهانی هستند که بذر گل جالیز(کەڵە) را تحریک به جوانه زنی میکنند ولی میزبان آن محسوب نمی شوند.‌ این گیاهان از ذخیره بذر این گیاه سمج در خاک می کاهند.از کانال پیام سبز این گیاهان عبارتند از: سرگوم، ، ماشک، ، 🌿Catch Crop گیاهانی که میزبان مناسب برای گل جالیز محسوب می شوند و کاشت آنها باعث کاهش بذر گل جالیز در خاک می شود. این گیاهان عبارتند از: خیار، خردل سفید، ، بادام زمینی، هویج و ... @jpz09113931202
شهریور ماه در ماه اجرای عملیات آماده سازی زمین جهت کشت پاییزه ،ادامه عملیات کنترل و نظارت بر برداشت، بسته بندی و بازاریابی نیز انجام می پزیرد. همچنین خارج کردن پیازهایی که گل دهی آنها به اتمام رسیده است وادامه عملیات هرس نیز انجام می شود. تابستانه مکمل هرس زمستانه است اما نباید به شدت هرس زمستانه باشد. هرس تابستانه شامل حذف شاخه های خشک، حذف تنه جوش و پا جوش (حذف شاخه های نرک)، حذف شاخه های مزاحم و گل های خشک می باشد. با توجه به اینکه در زمان شروع فصل رشد درختان فعالیت ریشه و اندام هوایی بسیار پایین است جذب عناصر غذایی به خوبی صورت نمی‌گیرد بنابراین برای افزایش تعداد سلول در مراحل اولیه رشد میوه باید تغذیه و تقویت جوانه‌ها در سال قبل و پس از برداشت انجام شود. برای کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه مقاله منتشر شده با عنوان در درختان میوه را مطالعه فرمائید. همچنین یکی از عناصری که می‌تواند در تقسیم سلولی نقش داشته باشد کلسیم است. کلسیم جزو عناصر پرمصرف هست که نقش بسزایی در رشد دارد. کوددهی کودهای پتاسه با اسیدآمینه و میکرومیکس و همچنین کودهای کلسیمی باید در برنامه باشد در مقابل از مصرف کودهای ازته باید اجتناب کرد چرا که کودهای پتاسه سبب افزایش اندوخته غذایی و سبب خشبی شدن شاخه شده و سبب مقاومت در برابر سرمای زمستان میشود در ابتدای پاییز چون اول بهار به دلیل جذب ریشه ای _ میتوان کودهای کلسیمی را علاوه بر محلولپاشی به شکل ریشه ای هم مصرف کرد کودهای کامل میکرو و اسیدآمینه سبب برطرف شدن ضعف درخت بعد باردهی و بالا رفتن اندوخته غذایی و فراهم شدن شرایط برای رشد جوانه در سال بعد میگردد در عوض کودهای ازته سبب رشد رویشی و مصرف اندوخته غذایی و رکود دیرهنگام درخت و سبب خطر سرشاخه سوزی در اثر سرما و یخبندان میگردد 📌اثرهای تخریبی کمبود آب بر کیفیت کامل مغز گردو و خشبی شدن شاخه‌های سال (مرداد و شهریور) - پیوند وصله ای ( Patch budding ) : پیوند وصله ای موفقترین روش در بین پیوندهای جوانه در گردو می باشد. بهترین زمان اجرای این پیوند در کرج و شرایط مشابه آن از نیمه دوم تیرماه تا اوایل مرداد می باشد که درصد موفقیت آن به 60 – 40 درصد می رسد . البته در استانهای شمالی کشور ( مازندران، گلستان، گیلان ) می توان این نوع پیوند را در اواخر مرداد تا شهریور نیز انجام داد که پس از گذراندن زمستان ملایم ، نهالهای پیوندی در بهار سال بعد، موفقیت زیادی در گیرایی پیوند نشان می دهند برای پیوند شهریور ماه باید به نکات زیر توجه کرد: 🔪 در انجام پیوند نباید عجله کرد چون دمای مناطق مختلف ایران متفاوت است نمی توان به یک زمان خاص برای این پیوند اشاره کرد بلکه بعد از خنک شدن نسبی دما باید اقدام به انجام پیوند کرد. 🔪 در صورت گرم بودن هوا بعد از عمل پیوند باید اقدام به سایدهی به پیوندک کرد با کاغذ، فویل یا پلاستیک مانع از برخورد مستقیم نور خورشید به پیوندک شد.از کانال پیام سبز 🔪 بعد گرفتن پیوندک از سربرداری پایه خودداری کرد زیرا باعث تحریک رشد پیوندک شده و باعث سرمازدگی آن در زمستان می گردد. 🔪 بهتر است در پاییز و زمستان با پوششی پیوندک را پوشاند و در مقابل سرما از آن محافظت کرد. 🔪 از دادن کود ازت و آبیاری زیاد به درخت پیوند شده خودداری کرد و زمینه را برای خواب رفتن زودتر درخت پیوند شده فراهم آورد. 🔪 در بهار تا قبل از سپری شدن سرمای دیرس از باز کردن پوشش پیوندک خودداری نمود. @jpz09113931202
✍🔅🍏 موضوع: نقش گرما در رسیدن میوه ها 🔅گرما نقش مهمی در رسیدن میوه ها ایفا می کند. به طور کلی، هر چه دما گرمتر باشد، میوه ها سریعتر می رسند. این به این دلیل است که گرما سرعت واکنش های شیمیایی را، که در فرآیند رسیدن نقش دارند، افزایش می دهد. 🔅🔅تاثیر گرما بر فرآیند رسیدن: 🔅 تجزیه نشاسته: - در طول رسیدن، نشاسته ی موجود در میوه ها، به قندهایی مانند گلوکز و فروکتوز تجزیه می شود. این فرآیند توسط آنزیم هایی انجام می شود که، فعالیت آنها با افزایش دما افزایش می یابد. *🔅تغییرات رنگ: - رسیدن، با تغییرات رنگدانه ها در میوه ها همراه است، مانند تغییر رنگ از سبز به قرمز یا زرد. این تغییرات توسط آنزیم هایی نیز انجام می شود که، فعالیت آنها تحت تأثیر گرما قرار می گیرد. 🔅 افزایش فعالیت آنزیم هاونرمی: - میوه ها در طول رسیدن نرم تر می شوند. این به دلیل تجزیه دیواره ی سلولی میوه ها است، که توسط آنزیم ها انجام می شود. فعالیت این آنزیم ها نیز، با افزایش دما افزایش می یابد. 🔅 تولید عطر و طعم: - میوه ها در طول رسیدن عطر و طعم خود را توسعه می دهند. این به دلیل تولید ترکیبات آلی فرار است، که توسط آنزیم ها و سایر فرآیندهای متابولیکی، تولید می شود. تولید این ترکیبات با افزایش دما افزایش می یابد. 🔅نقش اتیلن: - اتیلن هورمونی گیاهی است که، نقش کلیدی در فرآیند رسیدن میوه ها ایفا می کند. تولید اتیلن در میوه ها با افزایش دما، افزایش می یابد. اتیلن باعث تحریک بسیاری از تغییرات مرتبط با رسیدن، از جمله تجزیه نشاسته، تغییرات رنگ، افزایش نرمی و تولید عطر و طعم می شود. 🔅کنترل رسیدن با گرما: - می توان از گرما برای کنترل رسیدن میوه ها، در حین حمل و نقل و ذخیره سازی استفاده کرد. به عنوان مثال، موز معمولاً در دمای گرمتر از سایر میوه ها، حمل و نقل می شود تا سریعتر برسد. در مقابل، برخی از میوه ها، مانند سیب، ممکن است در دمای خنک تر ذخیره شوند، تا از رسیدن بیش از حد سریع آنها جلوگیری شود.کانال پیام سبز 🔅🔅ملاحظات: - در حالی که گرما می تواند به تسریع رسیدن میوه ها کمک کند، مهم است که از گرمای بیش از حد جلوگیری شود. گرمای شدید می تواند، باعث پوسیدگی، پژمردگی و سایر آسیب های میوه شود. در نهایت، نقش گرما در رسیدن میوه ها به نوع میوه، رقم و شرایط محیطی بستگی دارد. @jpz09113931202
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
نحوه کنترل افتاب سوختگی @jpz09113931202 خرمالو گیاهی است دو پایه، یعنی گل نر و ماده از یکدیگر جدا روی دو پایه قرار دارد. گلهای دو جنسی روی درختان دیده می شود. اکثر خرمالوهایی که در ایران کشت می‌شوند از نوع دوم که دارای گلهای دوجنسی هستند، می باشند. گلهای نر بیشتر بصورت 2 تا 3 تایی روی گیاه ظاهر می شوند و کوچکتر از گلهای ماده می باشند. گلها همیشه روی شاخه های یکساله ظاهر می شوند و گاهی میوه روی شاخه های سال جاری تشکیل می شوند که این نکته در زمان هرس درختان خرمالو باید مورد توجه قرار گیرد. بعضی از پرورش دهندگان از ریزش خرمالوهای تازه تشکیل شده در فصل بهار شکایت دارند. دلیل آنرا جستجو می کنند و دنبال علت می گردند که علت آن آفات یا بیماری نمی باشد، بلکه چون درخت خرمالو به میزان زیادی گل تولید می کند و اگر شرایط مناسب باشد تمام گلها تبدیل به میوه می شود. پس از تشکیل میوه چون درخت توان نگهداری و تغذیه تمامی میوه ها را ندارد و چنانچه درخت خوب تغذیه و تقویت نشده باشد چیزی در حدود 50% میوه که حالت فندقی شده ریزش دارد و اگر درخت خوب تغذیه و تقویت شده باشد میزان ریزش میوه ها در فصل بهار کمتر است. به هر حال درخت خرمالو آن مقدار میوه را که می تواند تغذیه کند، نگه می دارد و اضافی آن ریزش دارد.از کانال پیام سبز نوع وحشی و جنگلی خرمالو که به نام خرمندی (فرمنی در گویش مازنی )که به عنوان پایه برا خرمالو محسوب میشود.
👆🌿🍐 گلابی رقم «آنجو» قرمز @jpz09113931202 مشخصات گیاه‌شناسی گلابی ميوه درخت گلابي مخروطي شكل، گوشتدار، شـيرين و يا ترش و شيرين مي‌باشد ميوه اين گياه از لحاظ گياه‌شناسي پوم است و جزء ميوه‌هاي كاذب به شمار مي‌آيـد. ميـوه گلابي معمولي عمر انباري كوتاهي دارد به همين دليل بايد قبل از رسيدن كامل برداشت شود تا بتوان به راحتي به بازار رسانده شود گلهاي گلابي خود ناسازگارند و براي گرده افشاني و توليد ميوه نياز به درخت گرده زاي مناسب دارند. گلهاي گلابي بعد از ميوه هاي هسته دار باز مي شود و بهمين دليل خطر سرمازدگي گلها در اين درخت بسيار كمتر است نياز آبي گلابي در حد متوسط است و شرايط نامناسب رطوبت را تحمل مي كند.
👆🌿🍐 رقم «بیروتی» @jpz09113931202 مشخصات گیاه‌شناسی گلابی ميوه درخت گلابي مخروطي شكل، گوشتدار، شـيرين و يا ترش و شيرين مي‌باشد ميوه اين گياه از لحاظ گياه‌شناسي پوم است و جزء ميوه‌هاي كاذب به شمار مي‌آيـد. ميـوه گلابي معمولي عمر انباري كوتاهي دارد به همين دليل بايد قبل از رسيدن كامل برداشت شود تا بتوان به راحتي به بازار رسانده شود گلهاي گلابي خود ناسازگارند و براي گرده افشاني و توليد ميوه نياز به درخت گرده زاي مناسب دارند. گلهاي گلابي بعد از ميوه هاي هسته دار باز مي شود و بهمين دليل خطر سرمازدگي گلها در اين درخت بسيار كمتر است نياز آبي گلابي در حد متوسط است و شرايط نامناسب رطوبت را تحمل مي كند.
👆🌿🍐 رقم «سانتا ماریا» @jpz09113931202 مشخصات گیاه‌شناسی گلابی ميوه درخت گلابي مخروطي شكل، گوشتدار، شـيرين و يا ترش و شيرين مي‌باشد ميوه اين گياه از لحاظ گياه‌شناسي پوم است و جزء ميوه‌هاي كاذب به شمار مي‌آيـد. ميـوه گلابي معمولي عمر انباري كوتاهي دارد به همين دليل بايد قبل از رسيدن كامل برداشت شود تا بتوان به راحتي به بازار رسانده شود گلهاي گلابي خود ناسازگارند و براي گرده افشاني و توليد ميوه نياز به درخت گرده زاي مناسب دارند. گلهاي گلابي بعد از ميوه هاي هسته دار باز مي شود و بهمين دليل خطر سرمازدگي گلها در اين درخت بسيار كمتر است نياز آبي گلابي در حد متوسط است و شرايط نامناسب رطوبت را تحمل مي كند.
👆🌿🍐 رقم اسپادانا @jpz09113931202 مشخصات گیاه‌شناسی گلابی ميوه درخت گلابي مخروطي شكل، گوشتدار، شـيرين و يا ترش و شيرين مي‌باشد ميوه اين گياه از لحاظ گياه‌شناسي پوم است و جزء ميوه‌هاي كاذب به شمار مي‌آيـد. ميـوه گلابي معمولي عمر انباري كوتاهي دارد به همين دليل بايد قبل از رسيدن كامل برداشت شود تا بتوان به راحتي به بازار رسانده شود گلهاي گلابي خود ناسازگارند و براي گرده افشاني و توليد ميوه نياز به درخت گرده زاي مناسب دارند. گلهاي گلابي بعد از ميوه هاي هسته دار باز مي شود و بهمين دليل خطر سرمازدگي گلها در اين درخت بسيار كمتر است نياز آبي گلابي در حد متوسط است و شرايط نامناسب رطوبت را تحمل مي كند.
گلابي Pear گلابي از جنس Pyrus و گونه Communis مي باشد. اين گياه بومي آسياي غربي و اروپاي شرقي بويژه نواحي شمال غربي ايران و كوههاي قفقاز است. گياه شناسي : گلابي از گياهان خـزان دار، برگها كناره صاف و به ندرت كنگره اي است. درختان گلابي بسيار پر رشد كـه گـاهي ارتفاع آنها به 20 متر مي رسد. جوانه هاي بارده روي شاخه هاي كوتاه (اسپور) دو ساله بوجود مي آيد هر جوانه داراي 7-5 گل مي باشد. گلها همزمان با برگ و يا قبل از برگ ظاهر مي شوند. گلهاي گلابي خود ناسازگارند و براي گرده افشاني و توليد ميوه نياز به درخت گرده زاي مناسب دارند. نياز آب و هوايي : گلابي در آب و هوايي خشك و خنك بخوبي رشد مي كند. سرماي مورد نياز گلابي براي اغلب ارقام بين 600 الي 1500 ساعت حرارت زير 7  درجه سانتيگراد مي باشد. گلهاي گلابي بعد از ميوه هاي هسته دار باز مي شود و بهمين دليل خطر سرمازدگي گلها در اين درخت بسيار كمتر است. گلابي در زمستان تا دماي 25-  درجة سانتيگراد را تحـمل مي كند ولي شكوفه ها در 1-  درجة سانتيگراد آسيب مي بينند. نياز آبي گلابي در حد متوسط است و شرايط نامناسب رطوبت را تحمل مي كند. خاكهاي شني رسي و عميق با تحت الارض نفوذ پذير براي كشت گلابي مناسب اند. خاكهاي سنگين و خاكهايي با PH بالاي 5/7 و آهكي براي اين گياه مناسب نيستند. ازدياد : گلابي به روشهاي كاشت بذر، قلمه و پيوند قابل ازدياد است متداول ترين روش ازدياد، كاشت بـذر گلابي هاي وحشي و پيوند ارقام تجاري روي اين پايه هاست. پايه هاي گلابي عبارتند از گلابي وحشي، بِه، گلابي ويليام و پايه هاي رويشي گلابي Qc ، Qb ، Qa است. پيوند مرسوم گلابي از نوع شكمي است كه در بهار و يا اواخر تابستان انجام مي شود. كاشت : فاصله مناسب كاشت براي پايه هاي بذري 6*5 مي باشد ولي براي درختان پايه كوتاه 5*3 و در سيستم كور دون 4*2 هم كاشته مي شوند. ارقام مهم گلابي : در ايران حدود 120 رقم گلابي شناسايي شده كه مهمترين آنها عبارتند از گلابي شاه ميوه اصفهان، گلابي نطنز، گلابي سه فصله، گلابي پيغمبري، سيبري و از ارقام خارجي ميتوان به رقم ويليامز(بارتلت)، دوشس اشاره كرد. مشخصات بعضي ارقام عبارتند از : شاه ميوه : رنگ زرد روشن مايل به سبز، فرم مخروط، وزن 260-190 گرم، طعم شيرين لطيف و آبدار، تاريخ گل 9 تا 25 فروردين ماه، مدت گل 15 روز، زمان رسيدن 120 روز پس از گل، ميزان عملكرد هر اصله حدود 60 كيلوگرم و قابليت انبارداري ندارد. سيبري : سبز مايل به زرد خالدار، وزن 210 گرم، پر آب و ريگدار با شيريني كم، تاريخ گلدهي فروردين ماه، برداشت در پاييز و معمولاً در انبار مي رسد مدت نگهداري در انبار حدود سه ماه است. گلابي نطنزي : ريگدار، نسج آن ترد، معطر و قابل نگهداري در انبار مي باشد و در طول زمستان قابل عرضه به بازار است.از کانال پیام سبز @jpz09113931202
معرفی ارقام آلبالو:: مجاری؛ مناسب برای مناطق سردسیر و نیمه‌سردسیر آلبالو مجاری یا مجارستانی چیزی که باعث می‌شود این نهال، برای کاشت در مناطق سردسیر و نیمه‌سردسیر مناسب باشد، دیرگل بودن آن است.از کانال پیام سبز شکوفه‌های نهال‌های کوچک در معرض خطر قرار دارند و با کوچک ترین وزش باد، دچار تهدید جدی می‌شوند. وقتی می‌گوییم آلبالو مجاری دیرگل است، یعنی سرمای زمستان و وزش بادهای بهاری آن را تهدید نمی‌کند؛ زیرا دیرتر از سایر درختان میوه‌ای که در بهار گل می‌دهند، شکوفه‌های آن نمایان می‌شود. در بین انواع درخت آلبالو این نژاد در نواحی سرد بهترین عملکرد را از خود نشان می‌دهد و می‌توانید ببینید که به ارتفاع ۷ تا ۸ متر نیز می‌رسد. شما ۳ سال پس از کاشت نهال آلبالو مجاری و در اواسط خرداد ماه شاهد باردهی این نهال خواهید بود.  آلبالو گیسی؛ رقم تجاری با عملکرد بالا آلبالو گیسی هم در زمره ‌نهال‌های وارداتی در انواع نهال آلبالو قرار می‌گیرد که کیفیت مناسبی دارد. این رقم به خوبی در مناطقی با دمای پایین رشد می‌کند. بنابراین، در میزان مقاومت ریشه‌های آن در برابر سرما و خشکی شکی نداشته باشید. البته، چیزی که باعث افزایش عملکرد این درخت می‌شود، مسئله رسیدگی و نگهداری از نهال آلبالو گیسی خواهد بود. شما می‌توانید با انتخاب بستر خاک مناسب از جنس لومی، شرایط مناسبی را برای بازدهی مطلوب آن رقم بزنید. همچنین، آلبالو گیسی از جمله درختان زودبازدهی است که عملکرد اقتصادی و مفید خود را از سال دوم پس از کاشت شروع می‌کند و تا ۳۰ سال ادامه می یابد. میوه‌های حاصل شده این نمونه از انواع درخت آلبالو طعم بی‌نظیری دارند آلبالو مورلو؛ پاکوتاه و پر رونق اگر همیشه به دردسرهای برداشت محصول از درختان بلند قامت فکر می‌کنید و از کاشت درختان میوه‌ای مانند انواع نهال آلبالو صرف نظر  کرده اید، آلبالو مورلو دوای درد شما خواهد بود. این رقم وارداتی که زادگاه اصلی آن کشور ایتالیا می باشد، مقاومت بسیار بالایی نسبت به سرما دارد. با رعایت نکات نگهداری و مراقبت این درخت نهایتا به ۲ الی ۴ متر ارتفاع در طول عمر خود دست می‌یابد. بنابراین، میوه‌ها به‌راحتی در دسترس شما قرار می‌گیرند تا مشکلی برای برداشت آن نداشته باشید. چیزی که باعث می‌شود آلبالو مورلو در بین میوه‌های انواع درخت آلبالو حرفی برای گفتن پیدا کند، طعم متفاوت و خاص آن است. مورلو طعم شیرینی دارد که به تلخی می‌زند و یک ویژگی خاصی به آن می‌بخشد. حال حدس زدن اینکه در صنایع کمپوت‌سازی کدام نوع آلبالو کاربرد دارد، کار سختی نخواهد بود. ظاهر این میوه نیز قرمز و بافت یکدست نرمی دارد که با یک دم کوتاه به شاخه‌های درخت وصل می‌شوند.  آلبالو گوشواره‌‌ای؛ خوش رنگ و پربازده یکی دیگر از انواع درخت آلبالو که توجهات زیادی را به سوی خود جلب کرده‌است، آلبالو گوشواره‌ای محسوب می‌شود. این نوع از آلبالو بومی کشورهای آمریکایی است اگر بخواهیم بر اساس تحمل سرما به انواع نهال آلبالو امتیاز دهیم، قطعا آلبالو گوشواره‌ای در صدر جدول قرار می‌گیرد. این درخت نیاز سرمایی بین ۶۰۰ تا ۱۶۰۰ دارد که آن را تبدیل به یک گزینه کاربردی برای مناطق سرد کوهستانی کرده‌است. نکته‌ای که در مورد این نهال آلبالو وجود دارد، حساسیت آن نسبت به آفات است که آن را نسبت به بیماری‌ها ضعیف و ناتوان می‌کند. با این‌حال، از طریق اقدامات پیشگیرانه مثل کودرسانی و سم‌پاشی می‌توانید تا حد زیادی از بروز بیماری و حمله آفات جلوگیری کنید. این نهال نیز عمر مفید و اقتصادی ۳۰ ساله دارد و خیال شما را برای چندین سال بعد راحت می‌کند تا محصول فوق‌العاده با کیفیت اولیه را از آن برداشت کرده و به بازار عرضه کنید. آلبالو نفریس؛ رشد متوسط و بازدهی دائمی اگر می‌خواهید یکی از ارقام آلبالو را برای مصارف شخصی و باغچه‌ و باغ خصوصی خود استفاده کنید و سوددهی آن برای شما اهمیتی ندارد، بهترین انتخاب آلبالو نفریس خواهد بود.در بین انواع درخت آلبالو، این نهال رشد متوسطی دارد که نیازهای شما را برطرف می‌کند و شما را به زحمت اضافه برای برداشت محصول نمی‌اندازد. خاستگاه اصلی نهال نفریس به اروپای شرقی می رسد که امروزه در سایر نقاط جهان طرفداران زیادی دارد. از جمله موارد دیگر که باعث تمایز این نهال با ارقام دیگر آلبالو می‌شود، سازگاری و هماهنگی آن با انواع شرایط آب و هوایی ایران است. یکی دیگر از ویژگی‌های مثبت درخت آلبالو نفریس مربوط به مقاومت بالای آن نسبت به بیماری و عارضه‌های مختلف است که یک سد دفاعی فوق‌العاده به شمار می‌رود و شما را از صرف هزینه‌های زیاد برای کنترل آفات نجات می‌دهد. @jpz09113931202
415.6K
اجرای پوشش رو بسته با افزایش دما در ابتدای فصل به هر روشی(بسته/باز) از نظر گیرایی مشکلی نداریم ولی با افزایش دما شرایط متفاوت می شود و جهت افزایش درصد گیرایی باید به روش پوشش بسته عمل شود البته منوط به اینکه ترشح شیرایه و تابش نور به محل پیوند بخوبی و بموقع مدیریت شود. بازه زمانی اسفند و فروردین ماه گردش شیره نباتی هنوز بصورت کامل فعال نشده ، بنابراین چنانچه منطقه سردسیر باشد و پوشش محل پیوند حتماً به روش رو باز دنبال شود_ در صورتیکه بلافاصله پس از سربرداری پیوند دنبال شود جای نگرانی نیست ،_ البته به شخصه با توجه به تغییر شرایط اقلیمی و سال های کم بارش و پر بارش در بسیاری مناطق ، تحت هر شرایطی چنین ریسکی نمیکنم و همیشه قبل از سربرداری درختان به باغدار توصیه می شود چنانچه منطقه با بارش مناسبی همراه نبوده و یا پس از سربرداری ، درخت با خروج شیرابه همراه نبوده یک مرحله آبیاری مناسب توصیه میکنم.از کانال پیام سبز مزایا و معایب استفاده از ایزی لایف یا مای بیبی حمل بسیار آسان کمک در بحث درختانی که همچنان ترشح شیرابه بهمراه دارند. معایب؛ - هزینه بسیار زیاد که صرفه اقتصادی ندارد. - درختانی که به هر دلیل در زمان اجرا سطح تاج خشکی دارند و یا در ادامه به دلایل متعدد با تنش آبی همراه می شوند. - بدلیل ضخامت بسیار پایین در هنگامی که باغدار در بحث سایه دهی غفلت می کند با تابش نور خورشید با گرمای بسیار همراه می شود که در ادامه با خسارت پیوندک همراه می شود. @jpz09113931202
♻️ 12 نکته کلیدی بسیار مفید واموزنده  برای تکثیر درختان از طریق پیوند: ✍علاقه مندان و دست اندرکاران پیوند حتما این نکات اموزشی را به دقت مطالعه و مد نظر داشته باشند . 📌1- پایه باید از نوعی انتخاب شود که تکثیر آن به آسانی و با هزینه کم میسر باشد  مخصوصاً تا جایی که ممکن است باید پایه را بوسیله غیر جنسی ازدیاد کرد زیرا فقط در این صورت است که پایه ها یکنواخت و از یک جنس بوده و با در نظر گرفتن اثر متقابل پایه و پیوندک در یکدیگر ، باغ یکنواخت به دست می آید و بهره برداری از آن آسانتر و کم هزینه تر می شود. 📌2- درختانی که دارا ی ریشه سطحی و قوی می با شند بر گیاهانی که دارای ریشه عمودی و ضعیف می باشند از نظر پایه ترجیح دارند  درختانیکه ریشه سطحی دارند به مراتب آسانتر و موفقیت در گرفتن آنها در محل اصلی بیشتر از درختانی است که دارای ریشه عمودی هستند. 📌3-  یک نوع معین از گیاه را نمی توان در خاکهای مختلف کاشت و از نظر علمی یک نوع معین از درخت در نوع معینی از خاک بهترین نتیجه را می دهد ، معهذا از نظر اقتصادی و تهیه نهال پیوندی باید سعی نمود که پایه انتخاب شده در بیشتر از انواع خاک ها سازگار باشد و بازدهی داشته باشد  📌4-  یکی از شرایط مهم در انتخاب پایه مقاومت آن به انواع مختلف بیماریها و آفات می باشد . 📌5- پوست پرخی از گیاهان به سختی از چوب جدا می شود ودر بعضی دیگر پوست به اندازه ای نازک است که جدا کردن آن از چوب غیر مقدور می باشد.و این موضوع در پیوند تاجی و شکمی دارای اهمیت فراوان است .بنابراین در پیوند زدن  باید نوعی از گیاه به عنوان پایه انتخاب شودکه به آسانی بتوان پوست آن را از چوب جدا نمود. 📌6-  بهترین پایه باید دارای شرایط زیر باشد: 🔹الف ) مقاوم به سرما باشد این موضوع در نواحی گرمسیر و یا نقاطی که دارای آب و هوای معتدل می باشندچندان دارای اهمیت نیست ولی در مناطق سردسیر برای دوام درخت پیوندی و برداشت بهره کافی باید پایه هایی انتخاب نمود که در مقابل سرمای سردترین زمستان محل ، مقاومت کند و مخصوصاً این نکته را باید در نظر گرفت که مقاوت پایه به سرما باید بیشتر از مقاومت پیوندک باشد 🔸ب)اگر پایه به سرما حساس تر از پیوندک باشد در سالهای خیلی سرد ، درخت پیوندی به کلی از ریشه خشک می شود در صورتی که اگر مقاومت پایه از پیوندک زیادتر باشد. هر زمان پیوندک در اثر سرما ازبین برود  می توان دوباره  ازریشه قوی یا زیاد پایه که در مقابل سرما استقامت کرده استفاده نمود و مجدداً آن را پیوند کرد. 📌7- درختانی که زیاد پاجوش تولید می.کنند برای انتخاب پایه صلاحیت ندارند. بهتراست به عنوان پایه مورد استفاده قرار نگیرند زیرا پاجوش ها باعث ضعف درخت پیوندو درنتیجه نامرغوبی میوه آن می شود و از طرفی از بین بردن یعنی کندن پاجوش ها نیز مستلزم صرف وقت و هزینه زائد است. 📌8_ پیوندک نیز مانند پایه دارای صفاتی باشد که ذیلاً به شرح آن می پردازم 🔹الف )  پیوندک و پایه باید  در یک درجه از فعالیت حیاتی باشند و اگر این امر به دلایلی ممکن نشود باید 👈( پایه ) نسبت به پیوندک جلو باشد یعنی دارای فعالیت بیشتر باشد.به عبارت دیگر پایه باید قبل از پیوندک از خواب زمستانی بیدار شده و شروع به فعالیت نماید ( در پیوند بهاره ) در غیر این صورت پیوندک قبل از جوش خوردن با پایه شروع به فعالیت کرده در اثر تبخیر و از دست دادن ذخیره ناچیز غذایی ، ونرسیدن مواد غذایی از پایه قبل از جوش خوردن خشک می شود. 📌9- پیوندک باید از ( شاخه های گل یا میوه دهنده پایه مادر)  تهیه شود.پیوندی که از شاخه نرک برداشت شود معمولاً میوه نخواهد داد. 📌10_پیوندک باید یکساله باشد.در پیوند پائیزه می توان از شاخه های همان سال یعنی از شاخه هایی که در بهار ظاهر شده اند استفاده نمود.سن پیوندک نباید از یکسال تجاوز نماید ولی باید کاملاً رسیده باشد .یعنی چوب آن به اندازه کافی سفت گردیده و مواد ذخیره کافی در آن جمع باشد. 📌11_ در درختانی که دوره استراحت کامل دارند برای پیوند بهاره باید پیوندک را در دوره استراحت و قبل از بیدار شدن ( پایه مادری) از خواب زمستانه تهیه نمایید هر گاه خطر یخبندان و سرمای شدید در بین باشد قطع پیوندک از درخت مادر قبل از یخبندان باید انجام گیرد زیرا سرمای شدید شاخه ها را خشکانیده و از بین می برد.از کانال پیام سبز 📌12- بهتر است پیوندک را از قسمت وسطی شاخه تهیه نمایید زیرا جوانه های قسمت فوقانی خیلی جوان و ضعیف هستند و جوانه های تحتانی شاخه کم محصول می باشند. @jpz09113931202
412.3K
@jpz09113931202 اگر پایه به سرما حساس تر از پیوندک باشد در سالهای خیلی سرد ، درخت پیوندی به کلی از ریشه خشک می شود در صورتی که اگر مقاومت پایه از پیوندک زیادتر باشد. هر زمان پیوندک در اثر سرما ازبین برود  می توان دوباره  ازریشه قوی یا زیاد پایه که در مقابل سرما استقامت کرده استفاده نمود و مجدداً آن را پیوند کرد.از کانال پیام سبز پیوندک و پایه باید  در یک درجه از فعالیت حیاتی باشند و اگر این امر به دلایلی ممکن نشود باید 👈( پایه ) نسبت به پیوندک جلو باشد یعنی دارای فعالیت بیشتر باشد.به عبارت دیگر پایه باید قبل از پیوندک از خواب زمستانی بیدار شده و شروع به فعالیت نماید ( در پیوند بهاره ) در غیر این صورت پیوندک قبل از جوش خوردن با پایه شروع به فعالیت کرده در اثر تبخیر و از دست دادن ذخیره ناچیز غذایی ، ونرسیدن مواد غذایی از پایه قبل از جوش خوردن خشک می شود. بهتر است پیوندک را از قسمت وسطی شاخه تهیه نمایید زیرا جوانه های قسمت فوقانی خیلی جوان و ضعیف هستند و جوانه های تحتانی شاخه کم محصول می باشند.
یا سبزینه رنگیزه های سبز رنگی است که با جذب کردن نور خورشید و تبدیل آن به انرژی، از آب و کربن دی اکسید، کربوهیدرات می سازد. وجود این رنگیزه ها برای انجام فتوسنتز ضروری است و رنگ سبز گیاهان به دلیل وجود آن ها است در گیاهان که یوکارویوت هستند، اندامکی به نام کلروپلاست وجود دارد که درون غشای تیلاکوئیدی آن در فتوسیستم های l و ll رنگدانه ها (سبزینه) وجود دارند. در سلول های پروکاریوتی که فاقد اندامک کلروپلاست و به طور کلی اندامک هستند، مثل سیانوباکتری ها فرایند فتوسنتز در سیتوپلاسم انجام می شود و رنگدانه ها در آن قرار دارند. کلروفیل های a و b تنها ترکیب یکی از زنجیره های جانبی این دو سبزینه اندکی با هم متفاوت است و هر دو آن ها گیرنده های نوری بسیار قوی با پیوند های یگانه و دوگانه متناوب هستند. کلروفیلهای a و b فراوان ترین کلروفیلهای گیاهی هستند، همچنین کلروفیل a فراوان ترین کلروفیل در گیاهان زمینی است. طیف و طول موج جذبی این سبزینه ها به دلیل تفاوت در زنجیره جانبی، با هم متفاوت است. به طوری که کلروفیل b در طول موج ۴۶۰ نانومتر حداکثر میزان جذب را دارد ولی نور در این طول موج  توسط کلروفیل a به خوبی قابل جذب نیست. این ویژگی باعث می شود که این رنگدانه ها، قدرت جذبی یکدیگر را پوشش دهند و حداکثر کارایی را داشته باشند. @jpz09113931202
⭕️بیماری اسکب سیب زمینی🥔 🔰مشهور به جرب 🟡عامل: باکتری استرپتومایسس 🟡علایم:لکه و زخم های فرورفته،چوب پنبه ای و قهوه ای روی غده 〰〰〰🌺〰〰〰 🔴مبارزه: ✅ پرهیز از کاشت غده های بذری آلوده ✅ رعایت تناوب ۳ الی ۴ ساله ✅نگه داشتن پی اچ خاک بین ۵ تا ۵.۳ ✅ همینطورعدم استفاده از مواد آهکی @jpz09113931202
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
@jpz09113931202 کلیپ اموزشی ابیاری زیر سطحی با راندمان بالا 🪴بررسی مزایای تحت فشار آبیاری تحت‌فشار در حقیقت سیستمی است که در آن آب با فشار بیشتر از یک اتمسفر در داخل لوله و اتصالات تعبیه شده در داخل زمین به جریان درآمده و جابجا میشود. در این روش آبیاری آب به کمک یک پمپ جریان پیدا می‌کند و با توجه به نوع آبیاری (بارانی، قطره‌ای و …) به مناطق مختلف زمین میرود ✖️صرفه جویی در مصرف آب ✖️عدم نیاز به تسطیح اراضی ✖️توزیع یکنواخت آب در مزرعه ✖️افزایش کمی و کیفی محصول ✖️سهولت در انجام عملیات زراعی ✖️قابل استفاده برای تمام گیاهان ✖️کنترل فرسایش خاک و رواناب سطحی ✖️جلوگیری از سله بستن و حفظ پوکی خاک ✖️عدم نیاز به ایجاد نهرهای خاکی درون مزرعه و نهرهای زهکشی از کانال پیام سبز ✖️امکان انجام آبیاری همراه با کودپاشی و سمپاشی و پخش یکنواخت آنها ✖️عدم نیاز به نیروی کارگر زیاد به دلیل ثابت بودن اجزای سیستم ✖️وارد نشدن بذر علفهای هرز به مزرعه به دلیل انتقال آب از طریق لوله ها ✖️عدم امکان رویش بذر علفهای هرز به دلیل مرطوب شدن فقط بخشی از سطح خاک اطراف ریشه ( آبیاری قطره ایی) @jpz09113931202
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹میوه‌های بومی و عجیب جنوب شرق آسیا 🔹 کشورهای استوایی جنوب شرق آسیا خاستگاه بیش از ۲۰ نوع میوه عجیب و غریب هستند. تولید میوه های استوایی در کشور @jpz09113931202
معرفی «جیاس» یا نظام‌های میراث کشاورزی مهم جهان    «جیاس» یا نظام‌های میراث کشاورزی مهم جهانی( GIAHS)* در سال 2002 در جریان اجلاس جهانی توسعه پایدار در ژوهانسبورگ آفریقای جنوبی، از سوی فائو به عنوان یک ابتکار مشارکتی جهانی برای حفاظت و مدیریت تطبیقی ارائه و از سال 2015 یک ردیف اعتباری ویژه برای آن اختصاص داده شد. سازمان‌های IFAD ، GEF، ISESCO و دانشگاه‌های UN سایر اسپانسرهای «جیاس» هستند. کمیته ملی «جیاس» در ایران  تحت عنوان NIAHS در سال 1393بر اساس حکم مقام عالی وزارت در سطح وزارت جهاد کشاورزی تشکیل شد از کانال پیام سبز «جیاس»  نه به عنوان یک محصول خاص و یا جفرافیا بلکه به عنوان یک نظام و سیستم مطرح است. مناطقی که با این سیستم در فائو ثبت جهانی می‌شوند از امتیازات زیادی برای رونق در سطح جهانی برخوردار شده و محصولاتی که در این سیستم تولید و بیرون می آیند دارای گواهی و برند GIAHS شده و قابلیت عرضه به بازارهای جهانی و صادراتی پیدا می‌کنند و در نتیجه از افزایش قیمت تقریبی 50 الی 60 درصدی برخوردار می شوند. ایران در حال حاضر توانسته است تنها یک نظام میراث مهم کشاورزی جهانی GIAHS تحت عنوان « نظام کشاورزی مبتنی بر قنات کاشان» را به عنوان اولین نظام میراث مهم کشاورزی در  FAO ثبت نماید و هشت پروپوزال را برای ارسال به فائو در دست بررسی و مطالعه دارد که عبارتند از : سیستم استهبانات سیستم کشمش ملایر سیستم نیریز سیستم آلوی(خرو) نیشابور سیستم کاشان سیستم گناباد سیستم کشاورزی خانوادگی زعفران تربت جام سیستم باغات سنتی اطراف قزوین ارائه شده توسط دانشگاه بین المللی امام خمینی قزوین   معرفی نظام‌های میراث کشاورزی مهم جهانی-فائو    برای هزاران سال، جوامع کشاورزان، دامداران، آبزی پروران و بهره برداران از جنگل؛ نظام‌های کشاورزی پیچیده، متنوع و (از نظر محلی) سازگار شده‌ای را بسط و گسترش داده‌اند. این نظام‌ها در طول زمان از طریق آزمون، ترکیب دانش و فناوری بومی و تجربه مدیریت شده‌اند که اغلب منجر به امنیت غذایی جامعه و حفظ منابع طبیعی و تنوع زیستی شده است. نظام‌های میراث مهم کشاورزی((GIAHS یک ترکیب حیاتی از خدمات ، ، و برای نوع بشر فراهم می‌نمایند. این «نظام‌ها از منظر زیبایی شناسی نه تنها منجر به ایجاد مناظر، که باعث حفظ تنوع زیستی قابل توجه کشاورزی جهانی، اکوسیستم‌های پایدار و میراث فرهنگی باارزشی نیز شده است. علاوه براین، این نظام‌ها به طور پایدار کالاها و خدمات متنوع، امنیت غذایی و معیشتی را نیز برای میلیون‌ها نفر از جمعیت کشاورزان فقیر و خرد فراهم می‌کند. وجود تعداد زیادی از این میراث کشاورزی مهم جهانی در دنیا، گواهی است بر قوه نوآوری و نبوغ مردم محلی در مدیریت و استفاده از منابع محدود، تنوع زیستی، پویایی‌های اکوسیستم و استفاده هوشمندانه از ویژگی‌های فیزیکی مناظر که به طور سنتی اما با دانش، تجربیات و فناوری‌های در حال تکامل و رشد، عجین شده است. این نظام‌های کشاورزی باستانی، پایه و اساس نوآوری و فناوری‌های حال و آینده کشاورزی را شکل می‌دهند. تنوع فرهنگی، بوم‌شناختی و کشاورزی این نظام‌ها هنوز در مناطق مختلف دنیا به عنوان یک نظام منحصر به فرد کشاورزی قابل مشاهده است. نظام‌های میراث کشاورزی مهم جهانی از طریق فرآیند چشمگیر مشارکتی در تکامل نوع بشر و طبیعت و  براساس تعامل و تشریک مساعی فرهنگی و زیستی طی قرون متمادی پدیدار شده‌اند که نشان دهنده تجربه انباشته مردم روستایی در سراسر جهان است.  ساختار جیاس که اکنون به عنوان « چارچوب مشارکتی جیاس »  شناخته می‌شود، شامل بخش‌های زیر است: کمیته اجرایی بین المللی کمیته مشورتی علمی کمیته‌های اجرایی ملی کشورهای مشارکت کننده مشارکت کنندگان مالی دبیرخانه مستقر در فائو فرآیند تهیه پروپوزال و ثبت  جیاس  براساس دستور العمل فائو پروپوزال‌های تهیه شده باید از ساختار زیر برخوردار باشند و توسط وزارت کشاورزی کشورها به فائو تقدیم ‌شوند. الف) اهمیت جهانی و ملی  پنج معیار برای انتخاب یک میراث جهانی کشاورزی در نظر گرفته می‌شود که شامل موارد زیر است: 1)       نقش این میراث در امنیت غذایی و معیشتی جوامع محلی و بومی 2)       تنوع زیستی و اکوسیستمی ایجاد شده 3)      نظامهای دانشی و فناوری‌های سازگار شده 4)      فرهنگ‌ها، نظام‌های ارزشی و سازمان‌های اجتماعی 5)      چشم اندازهای طبیعی بوجود آمده و جذابیت‌های گردشگری ب) سایر ویژگی‌های اجتماعی و فرهنگی مربوط به مدیریت نظام کشاورزی ج) ارتباط تاریخی د) ارتباط با عصر حاضر ه)تهدیدها و چالش‌ها و) برنامه عمل(Action Plan) برای حفاظت، صیانت و توسعه گردشگری جیاس     توجهات جهانی به کشاورزی بومی @jpz09113931202                 جیاس چیست؟؟؟؟؟؟⬆️⬆️⬆️⬆️    
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
تعریف نت هاوس (باغ سرپوشیده)احداث باغ سرپوشیده برای کشت میوه از دهه ۱۹۹۰ برای جلوگیری از آسیب باران و تگرگ به محصولات آغاز شده است. به نوعی باغ خود را در کشورهایی مانند ایتالیا، فرانسه، و آلمان که کشت متراکم درختان میوه را در اولویت قرار می دهند، نت هاوس گسترش چشم گیری داشته است. @jpz09113931202
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
@jpz09113931202 کلیپ عدم باردهی زردآلو ... 🍑زردآلو 🔷(شرایط آب و هوایی) زرد آلو از لحاظ نیاز آب و هوایی شبیه هلو می باشد مناسب ترین اقلیم آب و هوایی کشور برای کاشت زردآلو مناطق دارای تابستان ملایم و نسبتا گرم و زمستان های سرد می باشد استان های آذربایجان غربی و شرقی_و البرز و همچنین اقلیم های مشابه می توانند تولید محصول باکیفیت زرد آلو نمایند.نیاز سرمایی درخت زرد آلو بین300الی1000ساعت می باشد. همچنین این درخت می تواند تا سرمای(__25 درجه)زمستان راتحمل نماید. 🔷(هرس درختان زرد آلو) با توجه به اینکه بیشترین قسمت تشکیل میوه زرد الو در روی درخت درقسمت اسپور های کوتاه وشاخه های بلند جانبی می باشد هر سال حذف شاخه های پیر ضروری می باشد مناسب ترین فرم هرس این درخت روش جامی میباشد و بهتر است بعد از رد شدن سرمای زمستانه (اواخر اسفند ماه الی اوایل فروردین)عملیات هرس صورت بگیرد.این درخت نسبت به سرمای دیر رس بهاره حساس می باشد. 🔷(اطلاعات و نکات مهم در باره این درخت) 🔹اکثر ارقام زرد آلو روی اسپور و شاخه یکساله تولید میوه میکنند. بنابراین هرس برای باردهی بیشتر الزامی است. 🔹در صورت تغذیه مناسب و درخت زردالو میتواند در هر هکتار 10الی 13 تن میوه تولید کند. @jpz09113931202 مناطق داراي آب و هواي گرم و خشك براي كشت زردآلو مناسب مي باشند. با توجه به اينكه اين گونه زود گل مي دهد، سرماي ديررس بهاره يك عامل محدودكننده براي كشت آن مي باشد. نياز سرمايي زردآلو حدود 900-250 ساعت است.
ریشه درختان جهت رشد و فعالیت خود احتیاج به O2 جهت تنفس دارند در صورت تهویه کم و یا بافت خاک نامناسب از نظر تهویه و یا شرایط ماندابی ریشه دچار تنش شده و رشد گیاه مختل میگردد به دنبال افزایش CO2 متیل و متان و به دنبال ان ABA بالا رفته و عواقب ان ریزش گل و میوه کاهش یا محدودیت رشد و در ادامه سبب زوال درخت میگردد به طور کلی بعضی از درختان تحمل شرایط رطوبتی خاک را بهتر تحمل میکنند مثل ولی و در شرایط اکسیژن کم ریشه انها تولید سیانید هیدروژن میکند و ریشه انها اسیب میبیند چنین شرایط مشابهی برای هم رخ میدهد نسبت به هسته دارها شرایط رطوبتی را بهتر تحمل میکند و بالاترین تحمل را به شرایط خاک رطوبتی دارد در شرایط ماندابی یا تهویه نامطلوب خاک به دلیل احتیاجات ریشه چه ها به اکسیژن بیشتر عملا رشد و تولید ریشه چه متوقف میشود در باغات هلو و زردالو و حتی مرکبات جهت مجدد بهتر است به دلیل الودگی خاک با سیانید هیدروژن ریشه همین درختان کاشت ارقام را تغییر داد @jpz09113931202 زردالو دارای رشد عرضی و شاخه های قوی یکساله ان به سرما مقاومتر از شاخه های هلو بوده به همین دلیل طول عمر بیشتر از هلو دارد گلهای ان روی شاخه یکساله و شاخه های کوتاه که برروی شاخه چندساله قرار دارند تشکیل میشود که در بین دو جوانه گل یک جوانه برگ قرار دارد که اغلب یک جوانه گل تحلیل میرود ... 🍑زردآلو 🔷(شرایط آب و هوایی) زرد آلو از لحاظ نیاز آب و هوایی شبیه هلو می باشد مناسب ترین اقلیم آب و هوایی کشور برای کاشت زردآلو مناطق دارای تابستان ملایم و نسبتا گرم و زمستان های سرد می باشد استان های آذربایجان غربی و شرقی_و البرز و همچنین اقلیم های مشابه می توانند تولید محصول باکیفیت زرد آلو نمایند.نیاز سرمایی درخت زرد آلو بین300الی1000ساعت می باشد. همچنین این درخت می تواند تا سرمای(__25 درجه)زمستان راتحمل نماید. 🔷(هرس درختان زرد آلو) با توجه به اینکه بیشترین قسمت تشکیل میوه زرد الو در روی درخت درقسمت اسپور های کوتاه وشاخه های بلند جانبی می باشد هر سال حذف شاخه های پیر ضروری می باشد مناسب ترین فرم هرس این درخت روش جامی میباشد و بهتر است بعد از رد شدن سرمای زمستانه (اواخر اسفند ماه الی اوایل فروردین)عملیات هرس صورت بگیرد.این درخت نسبت به سرمای دیر رس بهاره حساس می باشد. 🔷(اطلاعات و نکات مهم در باره این درخت) 🔹اکثر ارقام زرد آلو روی اسپور و شاخه یکساله تولید میوه میکنند. بنابراین هرس برای باردهی بیشتر الزامی است.از کانال پیام سبز 🔹در صورت تغذیه مناسب و هرس درخت زردالو میتواند در هر هکتار 10الی 13 تن میوه تولید کند. @jpz09113931202 انتخاب پايه هاي مناسب و سازگار براي درختان هلو و شليل يكي از مسائل مهم در كشت و پرورش آنها مي باشد. استفاده از پايه هاي معمولاً باعث ناسازگاري در محل پيوند پس از 6 تا 8 سال شده و درختان از محل جدا گشته و باعث خشكيدگي مي شود.