eitaa logo
پیام سبز
2.3هزار دنبال‌کننده
714 عکس
1.2هزار ویدیو
15 فایل
با سلام و ارادت خدمت یکایک دوستان _کانال پیام سبز جهت جمع اوری علوم کاربردی کشاورزی و تجارب کشاورزان و انتقال این دستاوردها به علاقمندان ایجاد شد مدیر کانال ::پاشا زانوسی لینک کانال:: @jpz09113931202
مشاهده در ایتا
دانلود
415.6K
اجرای پوشش رو بسته با افزایش دما در ابتدای فصل به هر روشی(بسته/باز) از نظر گیرایی مشکلی نداریم ولی با افزایش دما شرایط متفاوت می شود و جهت افزایش درصد گیرایی باید به روش پوشش بسته عمل شود البته منوط به اینکه ترشح شیرایه و تابش نور به محل پیوند بخوبی و بموقع مدیریت شود. بازه زمانی اسفند و فروردین ماه گردش شیره نباتی هنوز بصورت کامل فعال نشده ، بنابراین چنانچه منطقه سردسیر باشد و پوشش محل پیوند حتماً به روش رو باز دنبال شود_ در صورتیکه بلافاصله پس از سربرداری پیوند دنبال شود جای نگرانی نیست ،_ البته به شخصه با توجه به تغییر شرایط اقلیمی و سال های کم بارش و پر بارش در بسیاری مناطق ، تحت هر شرایطی چنین ریسکی نمیکنم و همیشه قبل از سربرداری درختان به باغدار توصیه می شود چنانچه منطقه با بارش مناسبی همراه نبوده و یا پس از سربرداری ، درخت با خروج شیرابه همراه نبوده یک مرحله آبیاری مناسب توصیه میکنم.از کانال پیام سبز مزایا و معایب استفاده از ایزی لایف یا مای بیبی حمل بسیار آسان کمک در بحث درختانی که همچنان ترشح شیرابه بهمراه دارند. معایب؛ - هزینه بسیار زیاد که صرفه اقتصادی ندارد. - درختانی که به هر دلیل در زمان اجرا سطح تاج خشکی دارند و یا در ادامه به دلایل متعدد با تنش آبی همراه می شوند. - بدلیل ضخامت بسیار پایین در هنگامی که باغدار در بحث سایه دهی غفلت می کند با تابش نور خورشید با گرمای بسیار همراه می شود که در ادامه با خسارت پیوندک همراه می شود. @jpz09113931202
♻️ 12 نکته کلیدی بسیار مفید واموزنده  برای تکثیر درختان از طریق پیوند: ✍علاقه مندان و دست اندرکاران پیوند حتما این نکات اموزشی را به دقت مطالعه و مد نظر داشته باشند . 📌1- پایه باید از نوعی انتخاب شود که تکثیر آن به آسانی و با هزینه کم میسر باشد  مخصوصاً تا جایی که ممکن است باید پایه را بوسیله غیر جنسی ازدیاد کرد زیرا فقط در این صورت است که پایه ها یکنواخت و از یک جنس بوده و با در نظر گرفتن اثر متقابل پایه و پیوندک در یکدیگر ، باغ یکنواخت به دست می آید و بهره برداری از آن آسانتر و کم هزینه تر می شود. 📌2- درختانی که دارا ی ریشه سطحی و قوی می با شند بر گیاهانی که دارای ریشه عمودی و ضعیف می باشند از نظر پایه ترجیح دارند  درختانیکه ریشه سطحی دارند به مراتب آسانتر و موفقیت در گرفتن آنها در محل اصلی بیشتر از درختانی است که دارای ریشه عمودی هستند. 📌3-  یک نوع معین از گیاه را نمی توان در خاکهای مختلف کاشت و از نظر علمی یک نوع معین از درخت در نوع معینی از خاک بهترین نتیجه را می دهد ، معهذا از نظر اقتصادی و تهیه نهال پیوندی باید سعی نمود که پایه انتخاب شده در بیشتر از انواع خاک ها سازگار باشد و بازدهی داشته باشد  📌4-  یکی از شرایط مهم در انتخاب پایه مقاومت آن به انواع مختلف بیماریها و آفات می باشد . 📌5- پوست پرخی از گیاهان به سختی از چوب جدا می شود ودر بعضی دیگر پوست به اندازه ای نازک است که جدا کردن آن از چوب غیر مقدور می باشد.و این موضوع در پیوند تاجی و شکمی دارای اهمیت فراوان است .بنابراین در پیوند زدن  باید نوعی از گیاه به عنوان پایه انتخاب شودکه به آسانی بتوان پوست آن را از چوب جدا نمود. 📌6-  بهترین پایه باید دارای شرایط زیر باشد: 🔹الف ) مقاوم به سرما باشد این موضوع در نواحی گرمسیر و یا نقاطی که دارای آب و هوای معتدل می باشندچندان دارای اهمیت نیست ولی در مناطق سردسیر برای دوام درخت پیوندی و برداشت بهره کافی باید پایه هایی انتخاب نمود که در مقابل سرمای سردترین زمستان محل ، مقاومت کند و مخصوصاً این نکته را باید در نظر گرفت که مقاوت پایه به سرما باید بیشتر از مقاومت پیوندک باشد 🔸ب)اگر پایه به سرما حساس تر از پیوندک باشد در سالهای خیلی سرد ، درخت پیوندی به کلی از ریشه خشک می شود در صورتی که اگر مقاومت پایه از پیوندک زیادتر باشد. هر زمان پیوندک در اثر سرما ازبین برود  می توان دوباره  ازریشه قوی یا زیاد پایه که در مقابل سرما استقامت کرده استفاده نمود و مجدداً آن را پیوند کرد. 📌7- درختانی که زیاد پاجوش تولید می.کنند برای انتخاب پایه صلاحیت ندارند. بهتراست به عنوان پایه مورد استفاده قرار نگیرند زیرا پاجوش ها باعث ضعف درخت پیوندو درنتیجه نامرغوبی میوه آن می شود و از طرفی از بین بردن یعنی کندن پاجوش ها نیز مستلزم صرف وقت و هزینه زائد است. 📌8_ پیوندک نیز مانند پایه دارای صفاتی باشد که ذیلاً به شرح آن می پردازم 🔹الف )  پیوندک و پایه باید  در یک درجه از فعالیت حیاتی باشند و اگر این امر به دلایلی ممکن نشود باید 👈( پایه ) نسبت به پیوندک جلو باشد یعنی دارای فعالیت بیشتر باشد.به عبارت دیگر پایه باید قبل از پیوندک از خواب زمستانی بیدار شده و شروع به فعالیت نماید ( در پیوند بهاره ) در غیر این صورت پیوندک قبل از جوش خوردن با پایه شروع به فعالیت کرده در اثر تبخیر و از دست دادن ذخیره ناچیز غذایی ، ونرسیدن مواد غذایی از پایه قبل از جوش خوردن خشک می شود. 📌9- پیوندک باید از ( شاخه های گل یا میوه دهنده پایه مادر)  تهیه شود.پیوندی که از شاخه نرک برداشت شود معمولاً میوه نخواهد داد. 📌10_پیوندک باید یکساله باشد.در پیوند پائیزه می توان از شاخه های همان سال یعنی از شاخه هایی که در بهار ظاهر شده اند استفاده نمود.سن پیوندک نباید از یکسال تجاوز نماید ولی باید کاملاً رسیده باشد .یعنی چوب آن به اندازه کافی سفت گردیده و مواد ذخیره کافی در آن جمع باشد. 📌11_ در درختانی که دوره استراحت کامل دارند برای پیوند بهاره باید پیوندک را در دوره استراحت و قبل از بیدار شدن ( پایه مادری) از خواب زمستانه تهیه نمایید هر گاه خطر یخبندان و سرمای شدید در بین باشد قطع پیوندک از درخت مادر قبل از یخبندان باید انجام گیرد زیرا سرمای شدید شاخه ها را خشکانیده و از بین می برد.از کانال پیام سبز 📌12- بهتر است پیوندک را از قسمت وسطی شاخه تهیه نمایید زیرا جوانه های قسمت فوقانی خیلی جوان و ضعیف هستند و جوانه های تحتانی شاخه کم محصول می باشند. @jpz09113931202
412.3K
@jpz09113931202 اگر پایه به سرما حساس تر از پیوندک باشد در سالهای خیلی سرد ، درخت پیوندی به کلی از ریشه خشک می شود در صورتی که اگر مقاومت پایه از پیوندک زیادتر باشد. هر زمان پیوندک در اثر سرما ازبین برود  می توان دوباره  ازریشه قوی یا زیاد پایه که در مقابل سرما استقامت کرده استفاده نمود و مجدداً آن را پیوند کرد.از کانال پیام سبز پیوندک و پایه باید  در یک درجه از فعالیت حیاتی باشند و اگر این امر به دلایلی ممکن نشود باید 👈( پایه ) نسبت به پیوندک جلو باشد یعنی دارای فعالیت بیشتر باشد.به عبارت دیگر پایه باید قبل از پیوندک از خواب زمستانی بیدار شده و شروع به فعالیت نماید ( در پیوند بهاره ) در غیر این صورت پیوندک قبل از جوش خوردن با پایه شروع به فعالیت کرده در اثر تبخیر و از دست دادن ذخیره ناچیز غذایی ، ونرسیدن مواد غذایی از پایه قبل از جوش خوردن خشک می شود. بهتر است پیوندک را از قسمت وسطی شاخه تهیه نمایید زیرا جوانه های قسمت فوقانی خیلی جوان و ضعیف هستند و جوانه های تحتانی شاخه کم محصول می باشند.
یا سبزینه رنگیزه های سبز رنگی است که با جذب کردن نور خورشید و تبدیل آن به انرژی، از آب و کربن دی اکسید، کربوهیدرات می سازد. وجود این رنگیزه ها برای انجام فتوسنتز ضروری است و رنگ سبز گیاهان به دلیل وجود آن ها است در گیاهان که یوکارویوت هستند، اندامکی به نام کلروپلاست وجود دارد که درون غشای تیلاکوئیدی آن در فتوسیستم های l و ll رنگدانه ها (سبزینه) وجود دارند. در سلول های پروکاریوتی که فاقد اندامک کلروپلاست و به طور کلی اندامک هستند، مثل سیانوباکتری ها فرایند فتوسنتز در سیتوپلاسم انجام می شود و رنگدانه ها در آن قرار دارند. کلروفیل های a و b تنها ترکیب یکی از زنجیره های جانبی این دو سبزینه اندکی با هم متفاوت است و هر دو آن ها گیرنده های نوری بسیار قوی با پیوند های یگانه و دوگانه متناوب هستند. کلروفیلهای a و b فراوان ترین کلروفیلهای گیاهی هستند، همچنین کلروفیل a فراوان ترین کلروفیل در گیاهان زمینی است. طیف و طول موج جذبی این سبزینه ها به دلیل تفاوت در زنجیره جانبی، با هم متفاوت است. به طوری که کلروفیل b در طول موج ۴۶۰ نانومتر حداکثر میزان جذب را دارد ولی نور در این طول موج  توسط کلروفیل a به خوبی قابل جذب نیست. این ویژگی باعث می شود که این رنگدانه ها، قدرت جذبی یکدیگر را پوشش دهند و حداکثر کارایی را داشته باشند. @jpz09113931202
⭕️بیماری اسکب سیب زمینی🥔 🔰مشهور به جرب 🟡عامل: باکتری استرپتومایسس 🟡علایم:لکه و زخم های فرورفته،چوب پنبه ای و قهوه ای روی غده 〰〰〰🌺〰〰〰 🔴مبارزه: ✅ پرهیز از کاشت غده های بذری آلوده ✅ رعایت تناوب ۳ الی ۴ ساله ✅نگه داشتن پی اچ خاک بین ۵ تا ۵.۳ ✅ همینطورعدم استفاده از مواد آهکی @jpz09113931202
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
@jpz09113931202 کلیپ اموزشی ابیاری زیر سطحی با راندمان بالا 🪴بررسی مزایای تحت فشار آبیاری تحت‌فشار در حقیقت سیستمی است که در آن آب با فشار بیشتر از یک اتمسفر در داخل لوله و اتصالات تعبیه شده در داخل زمین به جریان درآمده و جابجا میشود. در این روش آبیاری آب به کمک یک پمپ جریان پیدا می‌کند و با توجه به نوع آبیاری (بارانی، قطره‌ای و …) به مناطق مختلف زمین میرود ✖️صرفه جویی در مصرف آب ✖️عدم نیاز به تسطیح اراضی ✖️توزیع یکنواخت آب در مزرعه ✖️افزایش کمی و کیفی محصول ✖️سهولت در انجام عملیات زراعی ✖️قابل استفاده برای تمام گیاهان ✖️کنترل فرسایش خاک و رواناب سطحی ✖️جلوگیری از سله بستن و حفظ پوکی خاک ✖️عدم نیاز به ایجاد نهرهای خاکی درون مزرعه و نهرهای زهکشی از کانال پیام سبز ✖️امکان انجام آبیاری همراه با کودپاشی و سمپاشی و پخش یکنواخت آنها ✖️عدم نیاز به نیروی کارگر زیاد به دلیل ثابت بودن اجزای سیستم ✖️وارد نشدن بذر علفهای هرز به مزرعه به دلیل انتقال آب از طریق لوله ها ✖️عدم امکان رویش بذر علفهای هرز به دلیل مرطوب شدن فقط بخشی از سطح خاک اطراف ریشه ( آبیاری قطره ایی) @jpz09113931202
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹میوه‌های بومی و عجیب جنوب شرق آسیا 🔹 کشورهای استوایی جنوب شرق آسیا خاستگاه بیش از ۲۰ نوع میوه عجیب و غریب هستند. تولید میوه های استوایی در کشور @jpz09113931202
معرفی «جیاس» یا نظام‌های میراث کشاورزی مهم جهان    «جیاس» یا نظام‌های میراث کشاورزی مهم جهانی( GIAHS)* در سال 2002 در جریان اجلاس جهانی توسعه پایدار در ژوهانسبورگ آفریقای جنوبی، از سوی فائو به عنوان یک ابتکار مشارکتی جهانی برای حفاظت و مدیریت تطبیقی ارائه و از سال 2015 یک ردیف اعتباری ویژه برای آن اختصاص داده شد. سازمان‌های IFAD ، GEF، ISESCO و دانشگاه‌های UN سایر اسپانسرهای «جیاس» هستند. کمیته ملی «جیاس» در ایران  تحت عنوان NIAHS در سال 1393بر اساس حکم مقام عالی وزارت در سطح وزارت جهاد کشاورزی تشکیل شد از کانال پیام سبز «جیاس»  نه به عنوان یک محصول خاص و یا جفرافیا بلکه به عنوان یک نظام و سیستم مطرح است. مناطقی که با این سیستم در فائو ثبت جهانی می‌شوند از امتیازات زیادی برای رونق در سطح جهانی برخوردار شده و محصولاتی که در این سیستم تولید و بیرون می آیند دارای گواهی و برند GIAHS شده و قابلیت عرضه به بازارهای جهانی و صادراتی پیدا می‌کنند و در نتیجه از افزایش قیمت تقریبی 50 الی 60 درصدی برخوردار می شوند. ایران در حال حاضر توانسته است تنها یک نظام میراث مهم کشاورزی جهانی GIAHS تحت عنوان « نظام کشاورزی مبتنی بر قنات کاشان» را به عنوان اولین نظام میراث مهم کشاورزی در  FAO ثبت نماید و هشت پروپوزال را برای ارسال به فائو در دست بررسی و مطالعه دارد که عبارتند از : سیستم استهبانات سیستم کشمش ملایر سیستم نیریز سیستم آلوی(خرو) نیشابور سیستم کاشان سیستم گناباد سیستم کشاورزی خانوادگی زعفران تربت جام سیستم باغات سنتی اطراف قزوین ارائه شده توسط دانشگاه بین المللی امام خمینی قزوین   معرفی نظام‌های میراث کشاورزی مهم جهانی-فائو    برای هزاران سال، جوامع کشاورزان، دامداران، آبزی پروران و بهره برداران از جنگل؛ نظام‌های کشاورزی پیچیده، متنوع و (از نظر محلی) سازگار شده‌ای را بسط و گسترش داده‌اند. این نظام‌ها در طول زمان از طریق آزمون، ترکیب دانش و فناوری بومی و تجربه مدیریت شده‌اند که اغلب منجر به امنیت غذایی جامعه و حفظ منابع طبیعی و تنوع زیستی شده است. نظام‌های میراث مهم کشاورزی((GIAHS یک ترکیب حیاتی از خدمات ، ، و برای نوع بشر فراهم می‌نمایند. این «نظام‌ها از منظر زیبایی شناسی نه تنها منجر به ایجاد مناظر، که باعث حفظ تنوع زیستی قابل توجه کشاورزی جهانی، اکوسیستم‌های پایدار و میراث فرهنگی باارزشی نیز شده است. علاوه براین، این نظام‌ها به طور پایدار کالاها و خدمات متنوع، امنیت غذایی و معیشتی را نیز برای میلیون‌ها نفر از جمعیت کشاورزان فقیر و خرد فراهم می‌کند. وجود تعداد زیادی از این میراث کشاورزی مهم جهانی در دنیا، گواهی است بر قوه نوآوری و نبوغ مردم محلی در مدیریت و استفاده از منابع محدود، تنوع زیستی، پویایی‌های اکوسیستم و استفاده هوشمندانه از ویژگی‌های فیزیکی مناظر که به طور سنتی اما با دانش، تجربیات و فناوری‌های در حال تکامل و رشد، عجین شده است. این نظام‌های کشاورزی باستانی، پایه و اساس نوآوری و فناوری‌های حال و آینده کشاورزی را شکل می‌دهند. تنوع فرهنگی، بوم‌شناختی و کشاورزی این نظام‌ها هنوز در مناطق مختلف دنیا به عنوان یک نظام منحصر به فرد کشاورزی قابل مشاهده است. نظام‌های میراث کشاورزی مهم جهانی از طریق فرآیند چشمگیر مشارکتی در تکامل نوع بشر و طبیعت و  براساس تعامل و تشریک مساعی فرهنگی و زیستی طی قرون متمادی پدیدار شده‌اند که نشان دهنده تجربه انباشته مردم روستایی در سراسر جهان است.  ساختار جیاس که اکنون به عنوان « چارچوب مشارکتی جیاس »  شناخته می‌شود، شامل بخش‌های زیر است: کمیته اجرایی بین المللی کمیته مشورتی علمی کمیته‌های اجرایی ملی کشورهای مشارکت کننده مشارکت کنندگان مالی دبیرخانه مستقر در فائو فرآیند تهیه پروپوزال و ثبت  جیاس  براساس دستور العمل فائو پروپوزال‌های تهیه شده باید از ساختار زیر برخوردار باشند و توسط وزارت کشاورزی کشورها به فائو تقدیم ‌شوند. الف) اهمیت جهانی و ملی  پنج معیار برای انتخاب یک میراث جهانی کشاورزی در نظر گرفته می‌شود که شامل موارد زیر است: 1)       نقش این میراث در امنیت غذایی و معیشتی جوامع محلی و بومی 2)       تنوع زیستی و اکوسیستمی ایجاد شده 3)      نظامهای دانشی و فناوری‌های سازگار شده 4)      فرهنگ‌ها، نظام‌های ارزشی و سازمان‌های اجتماعی 5)      چشم اندازهای طبیعی بوجود آمده و جذابیت‌های گردشگری ب) سایر ویژگی‌های اجتماعی و فرهنگی مربوط به مدیریت نظام کشاورزی ج) ارتباط تاریخی د) ارتباط با عصر حاضر ه)تهدیدها و چالش‌ها و) برنامه عمل(Action Plan) برای حفاظت، صیانت و توسعه گردشگری جیاس     توجهات جهانی به کشاورزی بومی @jpz09113931202                 جیاس چیست؟؟؟؟؟؟⬆️⬆️⬆️⬆️    
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
تعریف نت هاوس (باغ سرپوشیده)احداث باغ سرپوشیده برای کشت میوه از دهه ۱۹۹۰ برای جلوگیری از آسیب باران و تگرگ به محصولات آغاز شده است. به نوعی باغ خود را در کشورهایی مانند ایتالیا، فرانسه، و آلمان که کشت متراکم درختان میوه را در اولویت قرار می دهند، نت هاوس گسترش چشم گیری داشته است. @jpz09113931202
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
@jpz09113931202 کلیپ عدم باردهی زردآلو ... 🍑زردآلو 🔷(شرایط آب و هوایی) زرد آلو از لحاظ نیاز آب و هوایی شبیه هلو می باشد مناسب ترین اقلیم آب و هوایی کشور برای کاشت زردآلو مناطق دارای تابستان ملایم و نسبتا گرم و زمستان های سرد می باشد استان های آذربایجان غربی و شرقی_و البرز و همچنین اقلیم های مشابه می توانند تولید محصول باکیفیت زرد آلو نمایند.نیاز سرمایی درخت زرد آلو بین300الی1000ساعت می باشد. همچنین این درخت می تواند تا سرمای(__25 درجه)زمستان راتحمل نماید. 🔷(هرس درختان زرد آلو) با توجه به اینکه بیشترین قسمت تشکیل میوه زرد الو در روی درخت درقسمت اسپور های کوتاه وشاخه های بلند جانبی می باشد هر سال حذف شاخه های پیر ضروری می باشد مناسب ترین فرم هرس این درخت روش جامی میباشد و بهتر است بعد از رد شدن سرمای زمستانه (اواخر اسفند ماه الی اوایل فروردین)عملیات هرس صورت بگیرد.این درخت نسبت به سرمای دیر رس بهاره حساس می باشد. 🔷(اطلاعات و نکات مهم در باره این درخت) 🔹اکثر ارقام زرد آلو روی اسپور و شاخه یکساله تولید میوه میکنند. بنابراین هرس برای باردهی بیشتر الزامی است. 🔹در صورت تغذیه مناسب و درخت زردالو میتواند در هر هکتار 10الی 13 تن میوه تولید کند. @jpz09113931202 مناطق داراي آب و هواي گرم و خشك براي كشت زردآلو مناسب مي باشند. با توجه به اينكه اين گونه زود گل مي دهد، سرماي ديررس بهاره يك عامل محدودكننده براي كشت آن مي باشد. نياز سرمايي زردآلو حدود 900-250 ساعت است.
ریشه درختان جهت رشد و فعالیت خود احتیاج به O2 جهت تنفس دارند در صورت تهویه کم و یا بافت خاک نامناسب از نظر تهویه و یا شرایط ماندابی ریشه دچار تنش شده و رشد گیاه مختل میگردد به دنبال افزایش CO2 متیل و متان و به دنبال ان ABA بالا رفته و عواقب ان ریزش گل و میوه کاهش یا محدودیت رشد و در ادامه سبب زوال درخت میگردد به طور کلی بعضی از درختان تحمل شرایط رطوبتی خاک را بهتر تحمل میکنند مثل ولی و در شرایط اکسیژن کم ریشه انها تولید سیانید هیدروژن میکند و ریشه انها اسیب میبیند چنین شرایط مشابهی برای هم رخ میدهد نسبت به هسته دارها شرایط رطوبتی را بهتر تحمل میکند و بالاترین تحمل را به شرایط خاک رطوبتی دارد در شرایط ماندابی یا تهویه نامطلوب خاک به دلیل احتیاجات ریشه چه ها به اکسیژن بیشتر عملا رشد و تولید ریشه چه متوقف میشود در باغات هلو و زردالو و حتی مرکبات جهت مجدد بهتر است به دلیل الودگی خاک با سیانید هیدروژن ریشه همین درختان کاشت ارقام را تغییر داد @jpz09113931202 زردالو دارای رشد عرضی و شاخه های قوی یکساله ان به سرما مقاومتر از شاخه های هلو بوده به همین دلیل طول عمر بیشتر از هلو دارد گلهای ان روی شاخه یکساله و شاخه های کوتاه که برروی شاخه چندساله قرار دارند تشکیل میشود که در بین دو جوانه گل یک جوانه برگ قرار دارد که اغلب یک جوانه گل تحلیل میرود ... 🍑زردآلو 🔷(شرایط آب و هوایی) زرد آلو از لحاظ نیاز آب و هوایی شبیه هلو می باشد مناسب ترین اقلیم آب و هوایی کشور برای کاشت زردآلو مناطق دارای تابستان ملایم و نسبتا گرم و زمستان های سرد می باشد استان های آذربایجان غربی و شرقی_و البرز و همچنین اقلیم های مشابه می توانند تولید محصول باکیفیت زرد آلو نمایند.نیاز سرمایی درخت زرد آلو بین300الی1000ساعت می باشد. همچنین این درخت می تواند تا سرمای(__25 درجه)زمستان راتحمل نماید. 🔷(هرس درختان زرد آلو) با توجه به اینکه بیشترین قسمت تشکیل میوه زرد الو در روی درخت درقسمت اسپور های کوتاه وشاخه های بلند جانبی می باشد هر سال حذف شاخه های پیر ضروری می باشد مناسب ترین فرم هرس این درخت روش جامی میباشد و بهتر است بعد از رد شدن سرمای زمستانه (اواخر اسفند ماه الی اوایل فروردین)عملیات هرس صورت بگیرد.این درخت نسبت به سرمای دیر رس بهاره حساس می باشد. 🔷(اطلاعات و نکات مهم در باره این درخت) 🔹اکثر ارقام زرد آلو روی اسپور و شاخه یکساله تولید میوه میکنند. بنابراین هرس برای باردهی بیشتر الزامی است.از کانال پیام سبز 🔹در صورت تغذیه مناسب و هرس درخت زردالو میتواند در هر هکتار 10الی 13 تن میوه تولید کند. @jpz09113931202 انتخاب پايه هاي مناسب و سازگار براي درختان هلو و شليل يكي از مسائل مهم در كشت و پرورش آنها مي باشد. استفاده از پايه هاي معمولاً باعث ناسازگاري در محل پيوند پس از 6 تا 8 سال شده و درختان از محل جدا گشته و باعث خشكيدگي مي شود.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
❌قرار شد داخل گلدون عمیق گیاه نکارید ولی میشه با این ترفند داخل گلدون عمیق هم گل کاشت ولی باز هم گیاهی بکارید که ریشش خیلی کوچیک نباشه چرا گلدون نباید بزرگ باشه ؟ گلدانی که انتخاب می‌کنید باید کمی بزرگتر از گلدان قبلی باشد به گونه ای که ریشه های گیاه ۵۰ تا ۷۰ درصد گلدان را بگیرند. انتخاب گلدان بزرگ که با سایز گیاه تناسب ندارد باعث میشه خاک بیشتری برای پر کردن گلدان استفاده شود. و این حجم زیاد خاک در اطراف ریشه گیاه باعث خواهد شد تا خاک رطوبت رو به مدت طولانی تری حفظ کند و در نهایت منجر به پوسیدگی ریشه خواهد شد انتخاب سایز بزرگ گلدان باعث شده که گیاه برای پر کردن فضای خالی بیشتر انرژی خود را صرف ریشه زایی کند 🌺 ⃟ ⃟ٖٖٜٖٜ ⃟ٖٖٜٖٜ🌙🌺 ⃟ ⃟ٖٖٜٖٜ ⃟ @jpz09113931202
عوامل موثر برگل دهي و رشد رويشي خارج از فصل درختان ميوه 1-تغیيرات جوي و كاهش وافزايش موقتي درجه حرارت در اواخر فصل و 2-افزايش دور   و آبياري اضافي  بعد از برداشت محصول كه منجر به تحريك رشد رويشي شود 3-افراط در كود دهي به درختان بخصوص هاي ازته  بعد از محصول كه رشد رويشي را افزايش ميدهد 4-خشك شدن تمام يا بخشي از برگ درختان در طول فصل رشددر اثر نامتعادل بودن دور آبياري و افزايش ناگهاني درجه حرارت كه باعث تحريك رشد رويشي درختان ميگردد 5- از بين رفتن سبزينه برگ درختان و يا زرد شدن برگها در اثر خسارت آفات وبيماريهاي گياهي مانند آفات مكنده بخصوص كنه ها كه باعث تحريك مجدد رشد رويشي ميگردد 6-تعليف تمام يا بخشي از برگهاي در ختان توسط دامها در اواخر فصل بخصوص در باغات انگور كه منجر به تحريك رشد رويشي ميشود . 7-انجام هاي بيموقع و قطع شاخ وبرگ درختان  بعد از برداشت محصول كه رشد رويشي را افزايش مي دهد . اگر در اثر يك يا چند عامل از عوامل ذكر شده بعد از برداشت محصول  جوانه هاي رويشي و جوانه هاي زايشي خارج از فصل در پائيزتحريك شده وفعال شوند  در اثر باز شدن جوان هاي زايشي گلها باز ميشوند ودر سال ديگر توليد محصول وجود ندارد و در اثر باز شدن جوانه هاي رويشي برگ وشاخه هاي جديد توليد ميشود با توجه به اينكه هوا در حالت سرد شدن است و فرصت زماني كافي براي خشبي شدن شاخه هاي علفي توليد شده وجود ندارد و شيرابه سلولي  در بافت پوست در حال حركت است  با پائين آمدن درجه حرارت و شروع اولين يخبندان قبل از خواب رفتن كامل  اينگونه درختان  تمامي سر شاخه هاي جوان وحتي درصورت شدت يخبندان تمامي تنه درخت خشك شده و خسارت كلي ميبيند  كه در سال بعد قسمت هوائي از بين رفته وپاجوشها وتنه جوشها به صورت كپه اي و جاروئي شروع به رشد ميكنند كه در اين حالت ممكن است رشد يك درخت بيست ساله گردو را ده سال به عقب بيندازد. @jpz09113931202
اگر در اوايل فصل  و پس از شروع فعاليت درختان . بازديدي از سطح باغات ميوه داشته باشيد ممكن است با چنين مواردي روبرو شويد( البته  بعضي از درختان ميوه از اين موضوع جداست ) 1-خشكيدگي سرشاخه هاي جوان درختان ميوه 2-خشكيدگي سرشاخه هاي جوان و شاخه هاي چند ساله و گاها"تنه اصلي درختان تا روي طوقه (كه ريشه و طوقه كاملا" سالم است)كه معمولا" برگهاي( سبز خشك شده ) كه به رنگ قهوه اي تيره يا سياه ديده ميشوند  ريزش نكرده و روي درخت از سال قبل مانده اند نيز مشاهده ميشود .كه اين برگها قبل از رسيدن به مرحله پيري و رسيدن فيزيو لوژيكي در حاليكه هنوز آب و مواد غذائي در آنها جريان داشته با سرما ويخبندان مواجه شده اند . 3-كاهش ميزان گل دهي و توليد ميوه  نسبت به سال قبل يا سالهاي قبل و يا ممكن است اصلا" توليدي در سال جاري نداشته باشد . 4-ايجاد تركهاي طولي در روي پوست وتنه و شاخه هاي اصلي و بلند شدن قسمتي از پوست درخت كه ارتباط آب و مواد غذائي و بخصوص برگشت شيره پرورده  به ريشه را قطع ميكند .كه چنين درختاني بعلت صدمه ديدن آوند هاي آبكش مواد غذائي ساخته شده توسط برگها به ريشه نميرسد و به تدريج طي چند ماه  درخت ضعيف شده و به تدريج از بين ميرود . كشاورزي همان چيزي است كه به ظهور تمدن منجر شد . كشاورزي شامل طيف وسيعي از تخصص ها و فنون ها است.در دنياي امروزي كه نگراني براي كمبود منابع غذائي براي اين نسل و نسلهاي آينده وجود دارد بايد با عوامل مخرب و بازدارنده مبارزه شود . روشهاي نوين و كارآمد بكار گرفته شود .عوامل زيست محيطي كه به انسان و چرخه توليد ضرر وارد ميكنند شناسائي شوند . بايد به دنبال عوامل ناشناخته اي باشيم كه بسيار به ما نزديكند  اما به سادگي باچشم بسته از كنار آنها ميگذريم. توليد كننده علم بايد  به دنبال نكات كليدي و كاربردي  باشد .از کانال پیام سبز مثلا" اگر يك رقم سيب درختي يا يك رقم انگور پتانسيل توليد  يكصد تن محصول در هكتار  را در يك شرايط آب وهوائي معين دارد . چرا توليد كنندگان ديگر در همان منطقه كمتر از ده تن در هكتار توليد ميكنند . @jpz09113931202
-تغیيرات جوي و كاهش وافزايش موقتي درجه حرارت در اواخر فصل و   در بعضي از مناطق با ايجاد تغیيرات موقت شرايط جوي و پائين آمدن درجه حرارت و تامين نياز سرمائي  جوانه هاي زايشي درختان ميوه . در فصل پائيز و مجددا"مساعد شدن درجه حرارت براي ادامه رشد باعث باز شدن تمامي يا تعدادي از شكوفه درختان ميوه ميشود  كه در اين صورت باردهي درخت در سال آينده با مشكل جدي روبرو ميشود و فرصت زماني كافي براي توليد جوانه زايشي مجدد در فرصت كم وكوتاه باقيمانده از سال  وجود ندارد لذا باغدار در اثر اين عارضه دچار خسارت شديد ميشود .از کانال پیام سبز 2-افزايش دو ر آبياري و انجام اضافي  بعد از يك دوره تنش خشكي  بعد از برداشت محصول كه منجر به تحريك رشدرويشي ميشود . تا زماني كه ميوه روي درخت باشد بيشترين مصرف آب و مواد غذائي  در ميوه ها صرف ميشود بعد از برداشت ميوه بار درخت كم شده  و برگها به آرامي مراحل پير شدن  و تكامل فيزيو لوژيكي خود را  مي گذرانند كه در اين مرحله در صورت انجام هر گونه آبياري اضافي و اضافه كردن دور آبياري بعد از يك دوره تنش خشكي . باعث تحريك رشد رويشي و باز شدن جوانه هاي رويشي و زايشي مي گردد و باعث ميشود درخت براي خواب زمستاني آماده نباشد . و با برگ وشاخه هاي علفي و تازه توليد شده  وارد مرحله زمستان گذراني شود كه در اين صورت آب و شيره پرورده در حال جريان  درون آوند ها در اثر يخبندان  و افزايش حجم  باعث تركيدن آوندها و  خسارت به سرشاخه ها وتنه اصلي درختان مشود . 3-افراط در كود دهي به درختان بخصوص هاي ازته بعد از برداشت محصول كه رشد رويشي را افزايش ميدهد  نياز غذائي  در ختان ميوه  در زمان  رسيدن ميوه به اوج خود مي رسد و بعد از برداشت ميوه برگها تكامل پيدا كرده اند  جوانه هاي رويشي و زايشي رشد ونمو كرده اند و نياز به مواد غذائي به تدريج كم ميشود اگر در اين مرحله از رشد كود دهي (بخصوص كود هاي ازته  كه رشد رويشي را افزايش مي دهند )انجام شود رشد رويشي درختان تحريك شده و چون برگهاي پير ظرفيت جذب و ذخيره مواد غذائي اضافي را ندارند باعث فعاليت و باز شدن جوانه هاي رويشي و زايشي ميگردد . 4-خشك شدن تمام يا بخشي از برگ درختان در طول فصل رشد در اثر نامتعادل بودن دور آبياري و افزايش ناگهاني در جه حرارت كه باعث تحريك رشد رويشي درختان  ميگردد . در   در اثر بالا رفتن ناگهاني درجه حرارت و به هم خوردن تعادل جذب آب و تبخير و تعرق  در صورتيكه مقدار تبخير وتعرق بيشتر از مقدار جذب رطوبت باشد  بستگي به طول دوره اينگونه تنش هاي آبي و حرارتي باعث پژمرده شدن برگها  ونهايتا"خشك شدن تمام يا قسمتي از سطح سبز درختان ميشود كه با متعادل شدن مجدد درجه حرارت و رطوبت و به جريان افتادن شيره نباتي باعث تحريك رشد رويشي و باز شدن جوانه هاي رويشي و زايشي ميگردد. 5-از بين رفتن سبزينه برگ درختان و يا زرد شدن برگها در اثر خسارت و بيماريهاي گياهي مانند آفات مكنده بخصوص كنه ها كه باعث تحريك مجدد  رشد رويشي ميگردد. در طول فصل رشددرختان ميوه اگر در اثر خسارات آفات مكنده  مانند كنه هاي نباتي. زنجركها .سنك.شته ها.... و بيماريهاي برگي سطح سبز درختان دچار خسارت شود . درختان براي ادامه فعاليت خود از طريق باز شدن جوانه ها  و توليد برگهاي جديد  عمل ساخت وساز  مواد غذائي را ادامه دهند .اين عارضه ممكن است در طول يك فصل رشد چند بار تكرار شود . 6-تعليف تمام يا بخشي از برگهاي درختان توسط دامها در اواخر فصل بخصوص در باغات انگور كه منجر به تحريك رشد رويشي ميشود . بعضي از باغداران به صورت نا آگاهانه پس از برداشت محصول يا به منظور تعليف دام يا به منظور از بين رفتن علفهاي هرز دامهاي سبك وسنگين را وارد باغات ميوه ميكنند كه دامها با تغذيه از برگها . درختان را وادار به توليد برگ ورشد رويشي مجدد ميكنند . 7-انجام هاي بي موقع وقطع شاخ وبرگ درختان بعد از برداشت محصول كه رشد رويشي را افزايش ميدهد . در صورتيكه بعد از محصول شاخ وبرگ درختان به هر عنواني .اعم از هرس سبز .كم كردن حجم درخت براي تسهيل در رفت وآمد و انجام آبياري و يا دريافت نور به محصولات زير درختي و حذف پاجوشها و تنه جوشها. توسط باغدار قطع گردد باعث تحريك رشد رويشي و بازشدن جوانه ها  و دير به خواب رفتن درختان ميشود . @jpz09113931202
نماتدکش و قارچکش آلی و ارگانیک نماکوب پلاس با پایه گیاهی دارای اثر سریع و پایدار می باشد. نماتدکش نماکوب پلاس اثر کشندگی بر نماتدها به صورت تماسی و تدخینی داشته و باعث افزایش جذب ترکیبات آلی مفید برای گیاه می شود. موارد مصرف نماتدکش نماکوب پلاس: نماتد مولد گره ریشه نماتد سیستی چغندرقند و سویا پاکسازی و استریل سازی خاک پیش از کشت ( از بین بردن نماتد، قارچ و باکتری های بیماریزا) میزان مصرف: براساس آزمون میزان جمعیت نماتد در خاک و ریشه گیاه و توصیه گیاهپزشک بین 60 تا 100 لیتر در هکتار همراه آب آبیاری از کانال پیام سبز نحوه مصرف: کودداروی نماکوب پلاس قبل و همزمان با رشد گیاه همراه با آب آبیاری مصرف می شود. اثر مصرف نماتدکش نماکوب پلاس درون سیستم های آبیاری تحت فشار مانند آبیاری های نواری و قطره ای بیشتر است. این محصول به دلیل خاصیت اسیدی که دارد، در رفع گرفتگی قطره ها و شبکه آبیاری در سیستم های تحت فشار بسیار موثر است. @jpz09113931202
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
‼️ چهار اشتباه رایج در استفاده از کنه کش ها ‼️ @jpz09113931202 جهت کنترل کنه::::: رعایت دو نکته ضروری👌 👈در خصوص سمپاشی مجدد به فاصله ۱۵ روز حتما تنوع سم رعایت بفرمایید. 👈و در خصوص پیشگیری این آفت همیش به آبیاری به موقع و منظم توجه ویژه بشود.از کانال پیام سبز 🔹🔸سموم قابل توصیه بر اساس اولویت: 👇👇👇👇👇👇👇👇👇👇 ✔️بروموپروپیلات (نئورون) ۲ در هزار ✔️هگزی تیازوکس(نیسورون) ۵۰۰سی سی در هزار  ✔️اسپیرودیکلوفن(انویدور) ۵۰۰ سی سی در هزار ✔️باروک(اتوکسازول) ۳۰۰سی سی در هزار ✔️فن پیر کسی میت(اورتوس)۵۰۰سی سی در هزار ✔️آبامکتین(ورتیمک)۵۰۰سی سی ✔️پروپارژیت(اومایت۷۵درصد امولسیون) ۱/۵ در هزار ✔️دیکوفول(کلتان۱۸/۵درصد ) ۱/۵ در هزار ✔️و... 🕷سموم_کنه_کش_ومراحل_تاثیرگذاری_آنها ▫️نیسورون (هگزی تیازوکس): تخم، پوره ▫️نئورون (بروموپروپیلات): تخم، پوره، بالغ ▫️آپولو (کلوفنتزین): تخم، پوره ▫️آبرون (اسپیرومسیفن): تخم، پوره ▫️اومایت (پروپارژیت): پوره، بالغ ▫️آبامکتین (ورتیمک): بالغ ▫️ارتوس (فن پیروکسی میت): تخم، پوره، بالغ ▫️بایفانزیت (فلورمایت): پوره، بالغ ▫️انویدوراسپید (اسپیرودیکلوفن): تخم، پوره، بالغ ▫️فنازوکوئین (پراید): پوره، بالغ سموم کنه کش @jpz09113931202
اتشک👇👇👇 بیماری آتشک یا همان فایر بلایت که توسط یک نوع باکتری ایجاد می شود یکی از شدیدترین ومخرب ترین بیماری درختان میوه دانه دار محسوب می شوند که بیشترین خسارت رابه درختان گلابی، سیب وارد می کند .انتخاب نام آتشک یاسوختگی آتشین برای این بیماری ظاهرا به جهت توصیف وضعیت درختان مبتلا بهترین انتخاب بوده است چراکه با داشتن شاخه ها وبرگهای سیاه شده، ظاهری کاملاً مشابه به یک درخت آتش گرفته به خود می گیرد .بیماری آتشک نه تنها منجر به کاهش سالیانه محصول درخت می گردد بلکه به واسطه انهدام شاخه های کوچک میوه دهنده وشاخه های اصلی وگاه تمام درخت باعث کاهش محصول در سالهای بعد نیز می شود ونهالهای مبتلا در خزانه ها به علت آلودگی به باکتری غیر قابل فروش شده و آلودگی درخت منجر به مرگ آن می گردد به همین جهت خسارت شدیدی در باغات میوه ایجاد می کند . 🌷علائم بیماری : علائم بیماری آتشک بجز در موارد استثنایی براحتی قابل تشخیص بوده وبه آسانی می توان از علائم سایر بیماریهای سیب وگلابی تمیز داد .بارزترین علائم این بیماری برروی درختان گلابی، به و سیب ،وجود برگها وشکوفه های به ظاهر سوخته برروی شاخه ها است هنگامیکه شاخه های تازه وجوان آلوده باشند انتهای شاخه ها خم شده وحالت عصایی به خود میگیرند که به آن سر عصایی شدن شاخه هامی گویند .اولین علائم بیماری معمولاًبرروی گلها ظاهرمی شود بطوریکه ابتدا گلها حالت آب سوخته پیدا کرده وآنگاه پژمرده وچروکیده می شوند وبه رنگ قهوه ای تیره تا سیاه در می آیند . شکوفه های آلوده ممکن است بیفتند ولی معمولا بصورت آویزان وچسبیده باقی می مانند پس از شکوفه ها شاخه های جوان وتُرد وآبدار ویا جوشهای اطراف درختان حساسیت بیشتری به این بیماری نشان داده وآلوده می شوند واغلب انتهای این شاخه ها خم شده وبه شکل عصا در می آید وآلودگی بر روی برگها نیز از محل رگبرگها ایجاد و به تدریج برگها آب سوخته وخشک شده وچسبیده به شاخه های آلوده باقی می ماند و این تغییر رنگ در درختان گلابی به رنگ سیاه،در درختان (به)به رنگ قهوه ای تیره ودردرختان سیب به رنگ قهوه ای روشن ظاهر می شود 🌷عوامل موثر در گسترش وتوسعه بیماری : یکی از عوامل مهم وتاثیر گذار بر توسعه بیماری آتشک شرایط آب وهوایی حاکم بر منطقه است .درجه حرارت (29-24درجه) و مقدار رطوبت محیط نیز که به اشکال باران،شبنم یا رطوبت نسبی بسیار زیاد دیده می شود از عوامل باکتری این بیماری محسوب میشود. دومین عامل که مهمترین عامل انتقال و انتشار این بیماری میباشد حشرات،مخصوصا“ زنبور عسل است که این حشرات از یک طرف با حمل عامل بیماری بر روی بدن خود انتشار باکتری می گردند و از طرف دیگر به واسطه تغذیه از گیاهان ،میزبان ورود باکتری به درون گیاه میشوند 🌷روشهای مبارزه وکنترل : کنترل این بیماری به روش شیمیایی وبا استفاده از سم به تنهایی مشکل ویا غیر ممکن می باشد .بنابراین استفاده از روشهای پیشگیری ورعایت نکات زیر لازم وضروری است : 1- نظر به اینکه انتقال بیماری از منطقه ای به منطقه ای دیگر معمولا از طریق نهال، قلمه ویا پیوندک صورت می گیرد بنابراین نهال وقلمه ویا پیوندک مورد نیاز از مناطق سالم و عاری از بیماری تهیه گردیده وسعی شود از ارقا م مقاوم استفاده گردد. 2– باغات از نظر تغذیه مورد توجه قرا گیرند واز مصرف زیاد کود ازته که سبب افزایش رشد و رویشی وابدار شدن شاخه شده وحساسیت درختان را نسبت به این بیماری افزایش میدهد خودداری شود 3- اندام های آلوده هرس و منهدم گردند وعلفهای هرز باغ واطراف درختان حذف شوند. 4- وسایل کار اعم از قیچی ،چاقو ،اره وغیره با الکل یا مایع ضد عفونی کننده پس از هرس هر درخت ضد عفونی گردند 5- نظربه اینکه زنبور عسل مهمترین عامل انتقال این بیماری در زمان گلدهی است از استقرار کندوهای زنبور عسل در باغات ومناطق آلوده جدا خودداری گردد.از کانال پیام سبز 6- از آنجایی که حشرات (همچون شته ها ،زنجره ها وپسیلها )به همراه کنه ها از عوامل انتقال بیماری در طول فصل رویشی محسوب میگردند مبارزه موثر با این حشرات در زمان رشد رویشی درختان ضرورت دارد 7- باغات آلوده با محلول سمی بردو یکبار در پاییز وسه بار در بهار در زمان گل دهی درختان، یک نوبت در موقعی که 5 درصد شکوفه باز شده است ،یک نوبت در زمانی که 50 درصد شکوفه ها ویک نوبت در زمان باز شدن تمام گلها سمپاشی گردند. انتخاب نهال سالم وعاری از بیماری، گام اساسی در احداث وتوسعه ی باغات و تولید اقتصادی محصولات باغی می باشد برای مدیریت وجلوگیری از بیماری آتشک لازم است تلفیقی از روشهای پیشگیری وکنترل انجام گیرد. @jpz09113931202
♻️ راههای پیشگیری وکنترل بیماری اتشک 📌1_ خود داری از کاشت توام چندین گیاه میزبان باکتری مانند ، وبه دریک باغ 📌2_خود داری از کاشت درختان بسیار حساس به این بیماری مانند ( و ) به منظور باد شکن در اطراف باغ ها و استفاده از درختان غیر مثمر بجای انها 📌3جایگزینی از انواع ارقام مقاوم بصورت تدریجی بجای انواع ارقام حساس 📌4حداقل مصرف از کودهای ازته که باعث ابدار شدن ساقه ها میشود و بیماری را تشدید می کند 📌5 _کنترلPH خاک قبل از نهال ها ,به خاطر حساسیت بیشتر این به خاک های اسیدی 📌6_انجام هرس تا حد امکان در فصل زمستان 📌 7_اجتناب از در روزهای بارانی و مرطوب 📌8_ بسته به میزان و شرایط آلودگی باید هرس 15 تا 30 سانتی‌متر پایین تر ازمحل علائم بیماری انجام شود . 📌9_ بازدید نهال‌ها و سرشاخه‌های درختان و گیاهان زینتی میزبان مانند رز، جهت کشف و ازبین بردن آلودگی‌های اولیه توصبه میشود 📌10_شاخه‌های هرس شده منبع مهم آلودگی هستند، لازم است این شاخه‌ها فوراً و بااحتیاط در خارج از باغ سوزانده شود. 📌11_با هرعمل هرس روی شاخه‌های آلوده درختان بیمار، ابزارهای هرس کاملاً با بردوفیکس رقیق نشده یا با وایتکس 10% به نسبت( 9 ب 1 ) اب --وایتکس ضدعفونی شود. 📌 12 _درصورت شدت آلودگی و رسیدن شانکر یا پوست مردگی به تنه‌ اصلی ، درخت باید به‌طور کامل حذف و سوزانده شود. 📌13_حذف شکوفه‌های ثانویه درختان 📌 14_جهت جلوگیری از زمستان گذرانی باکتری در محل پوست مردگی‌ها یا شانکرها، این محل‌ها باید دقیقاً روی درختان آلوده شناسایی، حذف و بعد از رسیدن به بافت سالم، گیاه با بردوفیکس رقیق نشده پانسمان گردد. 📌15_سم پاشی درختان با بردوفیکس 5 درهزار بلافاصله بعد از هرس و یا پس از وقوع باران شدید، تگرگ، طوفان و هرعامل تنش زای دیگر. 📌16_انجام سم پاشی های چهارگانه با بردوفیکس به شرح زیر: 👈الف ) پاشی با بردوفیکس 10 در هزار پس از ریزش 70درصد برگها در پاییز 👈ب) سم پاشی با بردوفیکس 10 در هزار قبل از تورم جوانه ها 👈 ج)سم پاشی با بردوفیکس 5 در هزارهنگام بازشدن 5 درصد، 50درصد و 100درصد شکوفه ها برای این بیماری 👈ح ) درصورت وجودآلودگی، سم پاشی با بردوفیکس 5 در هزاربعد از گلدهی درسه نوبت بافواصل 10روزه تکرارشود از کانال پیام سبز 🌷عوامل موثر در گسترش وتوسعه بیماری : یکی از عوامل مهم وتاثیر گذار بر توسعه بیماری آتشک شرایط آب وهوایی حاکم بر منطقه است .درجه حرارت (29-24درجه) و مقدار رطوبت محیط نیز که به اشکال باران،شبنم یا رطوبت نسبی بسیار زیاد دیده می شود از عوامل باکتری این بیماری محسوب میشود. دومین عامل که مهمترین عامل انتقال و انتشار این بیماری میباشد حشرات،مخصوصا“ زنبور عسل است که این حشرات از یک طرف با حمل عامل بیماری بر روی بدن خود انتشار باکتری می گردند و از طرف دیگر به واسطه تغذیه از گیاهان ،میزبان ورود باکتری به درون گیاه میشوند @jpz09113931202
بیماری باکتریایی اتشک بر روی سیب @jpz09113931202 🌷عوامل موثر در گسترش وتوسعه بیماری : یکی از عوامل مهم وتاثیر گذار بر توسعه بیماری آتشک شرایط آب وهوایی حاکم بر منطقه است .درجه حرارت (29-24درجه) و مقدار رطوبت محیط نیز که به اشکال باران،شبنم یا رطوبت نسبی بسیار زیاد دیده می شود از عوامل باکتری این بیماری محسوب میشود. دومین عامل که مهمترین عامل انتقال و انتشار این بیماری میباشد از کانال پیام سبز حشرات،مخصوصا“ زنبور عسل است که این حشرات از یک طرف با حمل عامل بیماری بر روی بدن خود انتشار باکتری می گردند و از طرف دیگر به واسطه تغذیه از گیاهان ،میزبان ورود باکتری به درون گیاه میشوند
این نکات رو رعایت کنید برگ های بنجامین نمیریزه و شاداب و سرحال رشد میکنه 👇 1⃣نور میخواد ولی نه آفتاب مستقیم  (موقع افتاب تابستون جلوی افتاب پرده، روبکشید) 2⃣وقتی خاک بنجامین خشک شد آبش بدید و سیرابش کنید و اب زیرگلدون رو خالی کنید 3⃣تغییردما نداشته باشه یعنی تابستون جلوی بادکولروزمستون کنار بخاری نباشه 4⃣فوق العاده به جابجایی  گلدان و تعویض گلدان حساسه ✅ازدادن اب سرد به بنجامین بپرهیزید واب روی برگهاش نپاشید. 💐بنجامین ⭕️چرا برگ هاي سبز گیاه بنجامین می‌ریزه؟ 🍀علت ریزش برگ سبز بنجامین یکی از موارد زیر می‌باشد: 🔹 کم 🔸 کم آبی 🔹سرد شدن اتاق 🔸 با آب سرد @jpz09113931202
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
چگونه مورچه و حشرات موذی را از درختان دور کنیم از کانال پیام سبز همچنین: دور تنه درخت پارچه بپیچ و با کش پارچه رو فیکس کن بعد سم مورچه بزن رو پارچه تا مشکل حل بشه و در یک کار خلاقانه دور تنه گریس زده بشه که برای عبور مورچه خلل ایجاد بشه @jpz09113931202
هدایت شده از دانستنیها
باسلام وارادت خدمت دوستان درزندگی بسیاری از مشکلات از نداشتن علم و تجربه اتفاق می افتد _با ایجاد کانال فن&زندگی هدف جمع اوری ایده ها _نکات و فنونی هست که برای هر فرد در زندگی لازمه_ تا موانع زندگیش مرتفع گردد_انتظار میرود این کانال آموزشی با توجه و رویکرد شما دوستان در پهنه ایران و فراتراز ان جا باز کرده تا هرچند کوچک بتواند گرهی را در زندگی و کار بگشاید با ارزوی بالندگی برای ایران و ایرانی لینک کانال درایتا @jpz09399909120
70.83M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
مزایای ابکود در فصل گرم @jpz09113931202 اما برای کود کلسیم استثنا هست چرا که:: 🔺علت جذب نشدن کلسیم از طریق ریشه در تابستان👇 ✅ کلسیم زمانی از طریق ریشه جذب می‌شود که در انتهای ریشه های مویین لایه کاسپاریوم تشکیل نشده باشد، از کانال پیام سبز در بهاربا درجه حرارت کمتر از ۲۵درجه و همچنین در پاییز هنوز لایه کاسپاری تشکیل نشده لذا جذب کلسیم از طریق ریشه انجام میشود و در اندامهای گیاهی ذخیره میگردد. با افزایش درجه حرارت روند انتقال کلسیم حتی در آوندهای چوبی کند میگردد ،به طوری که انتقال کلسیم از برگ به میوه با مشکل روبرو میگردد .روند جذب و انتقال بسیار پیچیده است،لذا با افزایش درجه حرارت محلولپاشی بجای روش آبکود توصیه میگردد. پیشنهاد میگردد برای محلولپاشی از کلاتهای کلسیم مایع که حاوی آمینو اسید است استفاده گردد ، و محلولپاشی با دز مناسب بعد از آبیاری باغ انجام گردد