💠 اسطوره ده سبط گمشده بنیاسرائیل (4)
✡ اسطورهها و بنیانهای اندیشه سیاسی یهود (قسمت چهارم)
🌐 مصاحبه با استاد عبدالله شهبازی
1⃣ در قرن هفدهم نیز استفادهی سیاسی از اسطوره #اسباط_گمشده_بنیاسرائیل ادامه مییابد.
2⃣ در این زمان بخش مهمی از فعالیت چاپخانههای بندر آمستردام، که به مرکز #یهودیان جهان تبدیل شده و نقشی مشابه نیویورک امروز داشت، به اشاعه آرمان #ظهور قریبالوقوع مسیح و افسانه #ده_سبط_گمشده بنیاسرائیل اختصاص داشت.
3⃣ مثلاً، #اسحاق_لاپیرر، متفکر سیاسی یهودیالاصل فرانسه که یکی از مروّجین اولیه #صهیونیسم در اروپای قرن هفدهم بود، چنین تبلیغ میکرد که باید به جستجوی #اسباط_گمشده پرداخت و قوم #بنیاسرائیل را گرد آورد.
4⃣ سپس، باید مسیحیان و #یهودیان متحد شوند و به کمک پادشاه فرانسه سرزمین #صهیون را تسخیر کنند.
5⃣ احیاء دولت صهیون در فلسطین راه «پیروزی نهایی مسیحیان» را بر مسلمانان همواره خواهد کرد و امپراتوری جهانی پدید خواهد ساخت که مرکز آن در #اورشلیم است.
🔹 ادامه دارد...
📖 متن کامل مقاله در سایت اندیشکده:
👉 http://yon.ir/ASBAT
✅ اندیشکده مطالعات یهود:
👉 @jscenter
🔸 هشتگ اصلی: #اندیشه_سیاسی_یهود
💠 اسطوره ده سبط گمشده بنیاسرائیل (5)
✡ اسطورهها و بنیانهای اندیشه سیاسی یهود (قسمت چهارم)
🌐 مصاحبه با استاد عبدالله شهبازی
1⃣ در قرن هفدهم، اسطوره #اسباط_گمشده و #مسیحاگرایی_یهودی از زمان انقلاب پوریتانی و پیدایش فرقههای دینی جدید در انگلستان تأثیر بزرگی بر جای نهاد.
2⃣ در ترویج این موج یک اندیشمند #یهودی ساکن آمستردام به نام #مناسه_بن_اسرائیل تأثیر فراوان داشت و او بود که اسطوره اسباط گمشده #بنیاسرائیل را به یک ابزار دینی قوی در جهت فعالیت کمپانیهای ماوراء بحار هلندی – انگلیسی و ایجاد کلنی در آمریکای شمالی تبدیل کرد.
3⃣ مناسه در سال 1650 رسالهای به لاتین در آمستردام منتشر کرد به نام «امید اسرائیل؛ اسباط دهگانه بنیاسرائیل در آمریکا». این رساله را موسس وال، از نویسندگان معروف عصر کرومول، به انگلیسی ترجمه کرد و دکتر جان دوری، دوست مناسه، آن را در لندن منتشر نمود.
4⃣ این رسالهی مهم و جنجالی مناسه، به مسألهی حضور #اسباط_گمشده بنیاسرائیل در «دنیای جدید» (یعنی قاره آمریکا) اختصاص دارد!! در این کتاب، گزارشهای یک #مارانو [یهودی مخفی] پرتغالی به نام #آنتونی_مونتزینوس به چاپ رسیده که نام واقعی او #هارون_لوی است.
5⃣ مونتزینوس گویا در جریان گشت و گذار خود در آمریکای جنوبی در سالهای 1641-1642، تصادفاً در اکوادور به قبیلهای برمیخورد که مناسک دینی #یهودیان را به جای میآورند. او در کاوش بیشتر درمییابد که اینان اعضای قبایل روبن و لوی، از #اسباط_دهگانه «گمشده»، هستند. مونتزینوس در سال 1650، در جریان سفر برزیل، فوت کرد ولی سران #یهودی آمستردام بر صحت گزارش او گواهی میدادند.
6⃣ مناسه این ماجرا را با نقل قولهایی از #عهد_عتیق در آمیخت که در آن پایان #پراکندگی_بنیاسرائیل سرآغاز اعادهی #سلطنت_مسیح عنوان شده بود.
7⃣ طبق این نظریه، تا بقایای #اسباط_بنیاسرائیل یافت نمیشدند، مسیح ظهور نمیکرد!!
8⃣ کتاب مناسه به پرتغالی و زبانهای دیگر نیز منتشر شد، در محافل فرهنگی اروپا انعکاس گسترده یافت و نویسندگان انگلیسی چون توماس توروگود و سِر حمون لسترنج کتابهایی دربارهی آن در لندن منتشر کردند.
9⃣ هدف از این جعلیات و تبلیغات از یک طرف تحریک انگیزههای دینی مردم ساده مسیحی بود برای مهاجرت به قاره آمریکا و از طرف دیگر تشویق قدرتمندان و ثروتمندان غربی به مشارکت بیشتر در غارت قاره آمریکا. بر پایه همین موج بود که کمپانیهایی مستعمراتی مانند کمپانی پلیموت و کمپانی خلیج ماساچوست تأسیس شد و مستعمرات شرق آمریکای شمالی موسوم به نیوانگلند پدید آمد.
🔹 ادامه دارد...
📖 متن کامل مقاله در سایت اندیشکده:
👉 http://yon.ir/ASBAT
✅ اندیشکده مطالعات یهود:
👉 @jscenter
🔸 هشتگ اصلی: #اندیشه_سیاسی_یهود
💠 اسطوره تبعید یهودیان به بابل (1)
✡ اسطورهها و بنیانهای اندیشه سیاسی یهود (قسمت پنجم)
🌐 مصاحبه با استاد عبدالله شهبازی
1⃣ دومین اسطورهای که اندیشه سیاسی #یهودیت جدید را شکل میدهد اسطوره #تبعید_بابل است. اما ببینیم واقعیت تاریخی چه بوده؟
2⃣ حدود یک قرن و نیم بعد از انهدام دولت افرائیم، اتحادیهای از ایرانیان و کلدانیان علیه آشور شکل گرفت و به حیات این امپراتوری پایان داد. به این ترتیب جغرافیای سیاسی منطقه شکل جدیدی یافت.
3⃣ در شرق منطقه اتحاد قدرتمند ایران و دولت کلدانی بابل (بینالنهرین) قرار داشت و در غرب مصر و بقایای دولت آشور و متحدین آنها. ازدواج معروف #بختالنصر، پادشاه بابل، با اِمِتیس، دختر #هووخشتره، پادشاه ماد، به همین دلیل بود.
4⃣ در این زمان، در ادامهی همان پیوندی که از زمان انهدام دولت قبایل دهگانه #بنیاسرائیل میان قبیله #یهودا و امپراتوری #آشور شکل گرفته بود، دولت کوچک #یهود متحد مصر و آشوریها به شمار میرفت و در زمان بختالنصر، شاه یهود منصوب و دست نشانده فرعون مصر بود.
5⃣ بتدریج، اتحادیه ایران و بابل قدرت گرفت و مصر را شکست داد و از این پس #دولت_یهود به جای مصر خراجگزار دولت بابل شد. سه سال بعد، مجدداً مصریها اتحادیهای علیه بابل و ایران تشکیل دادند و دولتهای کوچک #فلسطینی و کنعانی منطقه و دولت یهود را به این اتحاد وارد کردند.
6⃣ بعد از تشکیل این اتحادیه به رهبری مصر، در سال 598 پیش از میلاد ارتش مشترک بابل و ایران به منطقه شرق مدیترانه لشگر کشید و شاهان و رجال هوادار مصر در دولتهای فوق را به بابل انتقال داد و هواداران خود را از میان بزرگان بومی این دولتها به قدرت رسانید.
7⃣ یکی از این تبعیدیان #یهویاکین شاه جوان #دولت_یهود بود به همراه مادرش، به نام نحوشطا، که زن قدرتمندی بود.
8⃣ ورود بختالنصر به #اورشلیم به آرامی و بدون خونریزی انجام شد و در #عهد_عتیق سخنی از قتل و غارت و کشتار در میان نیست.
9⃣ بختالنصر خاندان سلطنتی #یهود را برکنار نکرد بلکه عموی شاه یهود، به نام #صدقیا، را به عنوان نایبالسلطنه در اورشلیم منصوب کرد.
🔟 این ماجرا دستمایه تبلیغات فراوان #یهودیان شده که به اسطوره #آوارگی و #تبعید در بابل تبدیل گردیده است!!
🔹 ادامه دارد...
✅ اندیشکده مطالعات یهود:
👉 @jscenter
🔸 هشتگ اصلی: #اندیشه_سیاسی_یهود
💠 اسطوره تبعید یهودیان به بابل (2)
✡ اسطورهها و بنیانهای اندیشه سیاسی یهود (قسمت پنجم)
🌐 مصاحبه با استاد عبدالله شهبازی
1⃣ امروزه، اکتشافات باستانشناسی و کشف آرشیوهای بابل باستان آشکار ساخته که این «تبعیدیان»، برخلاف سدهها تبلیغات #یهودیان، «اسیر» نبودند.
2⃣ یهویاکین، مادرش و بزرگان #یهودی، بهسان شاهان و بزرگان دولتهای صور و غزه و اشقلون و اشدود، در بابل زندگی شاهانه داشتند.
3⃣ صدقیا، در اورشلیم، تنها نایبالسلطنه به شمار میرفت و #بختالنصر همچنان یهویاکین را به عنوان #شاه_یهود به رسمیت میشناخت و محترم میداشت.
4⃣ املاک پهناور یهویاکین و بزرگان و #کاهنان_یهودی در #سرزمین_یهود محفوظ بود و به وسیله کارگزارانشان اداره میشد.
5⃣ اشراف تبعیدی #یهود در بابل بطور منظم و آشکار با اورشلیم رابطه داشتند و اوامر یهویاکین در #دولت_یهود مطاع بود.
6⃣ زندگی مجلل #شاه_یهود در بابل و مقام شامخ او در دربار بختالنصر چنان است که برخی از محققین حتی معتقدند که او را به #تبعید نبردند بلکه خودش برای گریز از بحرانهای سرزمیناش داوطلبانه در تحت حمایت پادشاه بابل میزیست.
7⃣ مدتی بعد، مجدداً مصر قدرت گرفت و سیاست تهاجمی علیه بابل و ایران را شروع کرد و باز دولتهای کوچک سواحل شرقی مدیترانه با این سیاست همگام شدند.
8⃣ در نتیجه، در سال 587 پیش از میلاد بار دیگر #بختالنصر به سوی غرب لشگر کشید و در جریان جنگ با مصر در تابستان سال 586 پیش از میلاد #اورشلیم را اشغال کرد.
9⃣ توجه کنیم که در این لشگرکشی:
🔸 اولاً دولتهای ایران و بابل متحد بودند و در قشون بختالنصر، داماد پادشاه ماد، ایرانیها حضور داشتند. در عهد عتیق به صراحت از «سواران پارسی» و «سرداران کلدانی» نام برده شده که در حمله به اورشلیم شرکت داشتند.
🔸 ثانیاً، لشگرکشی بختالنصر همزمان بود با شورش سکنه شهر اورشلیم علیه خاندان سلطنتی یهود و همین مردم بودند که، به تصریح عهد عتیق، فرستادههایی نزد بختالنصر اعزام کردند و خواستار لشگرکشی او به اورشلیم و ساقط کردن حکمرانان وقت شدند.
🔹 ادامه دارد...
✅ اندیشکده مطالعات یهود:
👉 @jscenter
🔸 هشتگ اصلی: #اندیشه_سیاسی_یهود
اندیشکده مطالعات یهود
💠 اسطوره تبعید یهودیان به بابل (1) ✡ اسطورهها و بنیانهای اندیشه سیاسی یهود (قسمت پنجم) 🌐 مصاحبه با
💠💠 تذكری در مورد نام فلسطین در بند 5⃣ پست بالا 👆
🔸در همینجا باید توضیح بدهم که فلسطینیهای باستان هیچ ربطی به مردم کنونی فلسطین ندارند.
🔸این نام را یهودیان و استعمارگران انگلیسی در زمان جنگ جهانی اول بر روی مردم این منطقه گذاشتند تا به اینترتیب اسطورههای دینی را زنده کنند و تعارض منطقه را مانند دوران باستان، تعارض میان بنیاسرائیل و فلسطینیها جلوه دهند.
🔸در دوران عثمانی، منطقه کنونی فلسطین جزء استان سوریه به مرکزیت دمشق بود و کل منطقه سوریه خوانده میشد.
.
💠 اسطوره تبعید یهودیان به بابل (3)
✡ اسطورهها و بنیانهای اندیشه سیاسی یهود (قسمت پنجم)
🌐 مصاحبه با استاد عبدالله شهبازی
1⃣ خاندان سلطنتی #یهود در #بابل به زندگی خود ادامه دادند و پس از مرگ #بختالنصر وضع آنها حتی بهتر از گذشته شد.
2⃣ پس از مرگ بختالنصر سه پادشاه در بابل به قدرت رسیدند تا سرانجام نوبت به فردی از قبایل آرامی به نام #نبونیدوس رسید.
3⃣ در این زمان به علت اختلاف میان مادها و پارسها نفوذ ایران در بابل به حداقل رسیده و به جای آن نفوذ مصر افزایش یافته بود.
4⃣ سرانجام نبونیدوس با مصر علیه ایران متحد شد ولی در بهار سال 539 پیش از میلاد ایرانیان به فرماندهی #کوروش هخامنشی به بابل لشگر کشیدند و نبونیدوس را خلع کردند.
5⃣ در اینجا باید اضافه کنم که مورخین #یهودی تصویری بسیار تحریف شده از کوروش ساختهاند و کوشیدهاند تا میان #اشراف_یهود و #کوروش نوعی پیوند نزدیک ایجاد کنند.
6⃣ توجه کنیم که نه تنها در کتیبه استوانهای کورش به مناسبت فتح بابل، بلکه در تمامی سنگنبشتههای ایرانِ آن عصر نامی از #یهودیان نیست و در منابع یونانی هم هیچ اشارهای به رابطه کوروش با یهودیان نشده است.
7⃣ در واقع، در زمان فتح بابل، خاندان سلطنتی و #اشراف_یهودی اسیر و برده نبودند که کوروش آنها را نجات دهد!!
8⃣ آنها، چنانکه گفتم، زندگی پر تجمل و راحتی داشتند و در دوران نبونیدوس میتوانستند به #اورشلیم بازگردند ولی این کار را نکردند. البته کوروش هم اجازه داد که آنها به #بیتالمقدس بازگردند ولی آنها چنین نکردند.
9⃣ تنها یکی از شاهزادگان #یهودی به نام #زروبابل (زاده بابل) در رأس گروهی از اشراف و #کاهنان برای بازسازی #معبد_سلیمان سفری بسیار پر تجمل به اورشلیم کرد ولی این گروه بعد از مدت کوتاهی به بابل بازگشتند.
🔹 ادامه دارد...
✅ اندیشکده مطالعات یهود:
👉 @jscenter
🔸 هشتگ اصلی: #اندیشه_سیاسی_یهود
💠 اسطوره تبعید یهودیان به بابل (4)
✡ اسطورهها و بنیانهای اندیشه سیاسی یهود (قسمت پنجم)
🌐 مصاحبه با استاد عبدالله شهبازی
1⃣ مدارک تاریخی ثابت میکند که خاندان سلطنتی #یهود ترجیح دادند به جای بازگشت به سرزمین خود در شهرهای بزرگ و دربار #ایران ساکن شوند و به همین دلیل در دوران #هخامنشی در میان ایرانیان مستحیل شدند و نسل آنها کاملاً منقرض شد.
2⃣ ادعای سران بعدی #یهودیان که خود را از نسل خاندان داوود و شاهان #یهود میخوانند صحت ندارد و در کتاب زرسالاران نشان دادهام که این جعل در اواخر قرن دوم و اوایل قرن سوم میلادی به وسیله #یهودا_ناسی صورت گرفت.
3⃣ در دوران #هخامنشیان به مدت دو قرن سرزمین سوریه و فلسطین جزء ایران است و #اشراف_یهودی در دربار ایران حضور دارند.
4⃣ بررسی دقیق در #عهد_عتیق نشان میدهد که مأموریت #زروبابل برای بازسازی #معبد_سلیمان با مخالفت مردم شهر، که مخالف اعاده حاکمیت اشراف و #کاهنان_یهودی بودند، مواجه شد و به همین دلیل کوروش دستور متوقف کردن آن را صادر کرد. بازسازی معبد تنها در سال دوم سلطنت داریوش اول از سر گرفته شد.
5⃣ اقتدار #اشرافیت_یهود در ایران نه از زمان کوروش و داریوش اول بلکه از زمانی شروع شد که یک زن دسیسهگر یهودی به نام #استر با راهنمایی پسرعمویش به نام #مردخای از طریق مکر و حیله و طبق نقشه قبلی همخوابه #خشاریاشا شد، خود را در مقام ملکه ایران جای داد و کمی بعد به قتل عام فجیع هامانِ وزیر و بزرگان ایرانی دست زد که مخالف #نفوذ_یهودیان بودند. داستان این دسیسه عجیب و کشتار خونین در #کتاب_استر به یادگار مانده و اولین و بزرگترین اسطوره تاریخی در زمینه دسیسهگری سیاسی و اطلاعاتی و #نفوذ است.
#اندیشه_سیاسی_یهود
👇👇 ادامه 👇👇
.
6⃣ آرامگاه #استر_و_مردخای در ایران است و در طول قرون اخیر بارها به وسیله #الیگارشی_یهودی بازسازی و ترمیم شده است.
7⃣ بعد از این کودتای خونین، #اشراف_یهودی در ایران قدرت فراوانی به دست میآورند و در دوران سلطنت اردشیر اول، پسر خشایارشا، کاهنی به نام #عزرای_کاتب را از سوی خود به عنوان حاکم دینی #ایالت_یهود منصوب مینمایند ولی خود در پایتخت و شهرهای بزرگ ایران باقی میمانند و بتدریج در مردم این سرزمین مستحیل میشوند. چرا؟ چون به قول #تلمود، چون شهر شوش را دیدند به خود گفتند اینجا از سرزمین اسرائیل بهتر است و هنگامی که به شوشتر رسیدند گفتند اینجا از سرزمین اسرائیل دو چندان بهتر است!
8⃣ اسطوره استر بعدها سرمشق الیگارشی یهودی شد و بارها در تاریخ تکرار گردید. از همین طریق بود که #زرسالاران_یهودی نفوذی فوقالعاده در #عثمانی کسب کردند یعنی زنی به نام #نوربانو_سلطان را به همسری سلیم، پسر هرزه سلطان سلیمان خان، درآوردند و بعد از طریق دسیسه، سایر شاهزادگان عثمانی را به قتل رسانیدند و سلیم دوم را سلطان کردند. نوربانو سلطان یهودیه مادر سلطان مراد سوم است. این کانون مسئول جنگهای ایران و عثمانی از زمان سلیم دوم است.
9⃣ در اروپای جدید یکی از معروفترین نمونهها، وارد کردن زنی زیبا به نام #اوژنی به خوابگاه #ناپلئون_سوم است که ملکه فرانسه شد و موقعیتی بیرقیب برای #خانواده_روچیلد کسب کرد.
🔟 در حرمسرای آقا محمدخان قاجار و فتحعلی شاه قاجار هم زنی #یهودیه به نام مریم خانم را میشناسیم که در کنار حاجی ابراهیم خان اعتمادالدوله (صدر اعظم یهودی تبار و نیای خاندان قوام شیرازی) نقش مهمی در دسیسههای سیاسی آن زمان ایفا نمود. (آقا محمدخان با اینکه خواجه بود ولی حرمسرا داشت.)
از این نمونهها فراوان است.
🔹 ادامه دارد...
📖 متن کامل مقاله در سایت اندیشکده:
👉 http://yon.ir/ESSTER
✅ اندیشکده مطالعات یهود:
👉 @jscenter
🔸 هشتگ اصلی: #اندیشه_سیاسی_یهود
✡ صحنهگردانی افسر یهودی در کشتار حجاج ایرانی
1️⃣ #جواد_موگویی در مستند #حج_خونین به بررسی نقش یک #یهودی آلمانیتبار در کشتار حجاج ایرانی در نهم مرداد سال ۶۶ پرداخته است:
2️⃣ نکتهی بارز مستند حج خونین این است که در فرآیند تحقیقات برای تولید این مستند به یک شخصی آلمانی به نام #اولریخ_وگنر برخوردیم.
3️⃣ او فردی #یهودی است که فرماندهی پلیس ضد تروریسم آلمان را بر عهده داشته و یک کهنهسرباز کارکشته در جنگهای شهری است.
4️⃣ نکتهی عجیب در مورد این شخص آن است که در روز کشتار حجاج در حج سال شصت و شش همین فرد #یهودی فرمانده میدان بوده است.
✅ اندیشکده مطالعات یهود:
👉 @jscenter
💠💠 اسطوره دیاسپورا یا آوارگی (1)
✡ اسطورهها و بنیانهای اندیشه سیاسی یهود (قسمت ششم)
🌐 مصاحبه با استاد عبدالله شهبازی
1⃣ سومین اسطوره تاریخی که اندیشه و روانشناسی و فرهنگ سیاسی #یهودیت_جدید را شکل میدهد، اسطوره #دیاسپورا است.
2⃣ یعنی مدعیاند که در سال 70 میلادی رومیها #معبد_سلیمان را به آتش کشیدند و #یهودیان را از #اورشلیم و ایالت #یهودیه بیرون کردند و به این ترتیب دورانی طولانی آغاز شد که آن را #دیاسپورا (دوران تبعید، پراکندگی و آوارگی) مینامند که تا به امروز ادامه دارد!
3⃣ این اسطوره نیز فاقد هرگونه پایه واقعی است و یک افسانهی به کلی جعلی است.
4⃣ به نظر ما، دوران دیاسپورا در واقع دوران تکوین و پیدایش یهودیت جدید است یعنی یهودیتی که در زیر رهبری #الیگارشی_حاخامی و بر اساس #فقه_تلمودی به عنوان یک سازمان جهانوطنی عمل میکند.
5⃣ برخی محققین معتبر #یهودی، مثل #الن_میلر حاخام آمریکایی، همین نظر را دارند و پیدایش پدیدهای به نام #قوم_یهود را از اواخر قرن اول میلادی و در پیوند با ظهور #حاخامیم و فقه حاخامی میدانند که بعداً در #تلمود مدوّن شد.
🔹 ادامه دارد...
✅ اندیشکده مطالعات یهود:
👉 @jscenter
🔸 هشتگ اصلی: #اندیشه_سیاسی_یهود
💠💠 اسطوره دیاسپورا یا آوارگی (2)
✡ اسطورهها و بنیانهای اندیشه سیاسی یهود (قسمت ششم)
🌐 مصاحبه با استاد عبدالله شهبازی
1⃣ در زمان ظهور عیسی مسیح (ع) #اشرافیت_یهود و روحانیون #یهودی، که به دو گروه #صدوقیون (کاهنان) و #فریسیون تقسیم میشدند، پیوند نزدیکی با کانونهای حاکم بر #امپراتوری_روم داشتند.
2⃣ از سال 63 پیش از میلاد و سلطه امپراتوری روم بر سرزمین #یهودیه، در میان #اشراف_یهودی یک گروه به شدت #رومیگرا ایجاد شد که حتی نامهای رومی بر خود میگذاشتند.
3⃣ آنها به دلیل پیوند با #جولیوس_سزار به قدرت رسیدند. و بعدها در جنگهای ایران #اشکانی با روم خدمات اطلاعاتی و نظامی فراوانی به رومیها کردند و به این ترتیب به یکی از کانونهای مقتدر سیاسی در روم تبدیل شدند.
4⃣ مقتدرترین این اشراف یهودی رومیگرا #هیرود است که از طرف امپراتوری روم به عنوان شاه #یهودیه منصوب شد. در زمان ظهور عیسی مسیح (ع) سه پسر هیرود بر سرزمین یهودیه حکومت میکردند.
5⃣ مردمی که به مسیح گرویدند بیگانه نبودند بلکه همان مردم منطقه بودند که از تبار قبایل #بنیاسرائیل به شمار میرفتند و قبل از ظهور مسیح شاهد موجی گسترده از گرایش به یکتاپرستی موسوی و عصیان علیه روحانیون #یهودی در میان آنها هستیم.
6⃣ خاندان سلطنتی #هیرود و اشراف و روحانیون #یهودی (هم صدوقیون و هم فریسیون) با قساوت شدید به سرکوب مسیحیان اولیه دست زدند در حدی که شدت عمل آنها با اعتراض دولت روم مواجه شد.
7⃣ سیوسه سال پس از ماجرای مصلوب کردن! عیسی مسیح (ع) موجی از انقلاب سراسر سرزمین کنونی فلسطین را فرا گرفت و این موج در سالهای 66 تا 73 میلادی بار دیگر شعلهور شد.
8⃣ در جریان این انقلاب، در سال 70 میلادی شهر #بیتالمقدس به تصرف مردم درآمد و اشراف و روحانیون یهودی به تشکیل ارتشهای خصوصی دست زدند و در کنار لژیون رومی به قتلعام مردم پرداختند.
9⃣ گروهی از مردم به #معبد_سلیمان پناه بردند و در جریان جنگ آنها با مهاجمین رومی و متحدین #یهودی ایشان معبد سلیمان تصادفاً به آتش کشیده شد.
🔹 ادامه دارد...
✅ اندیشکده مطالعات یهود:
👉 @jscenter
🔸 هشتگ اصلی: #اندیشه_سیاسی_یهود
💠💠 اسطوره دیاسپورا یا آوارگی (3)
✡ اسطورهها و بنیانهای اندیشه سیاسی یهود (قسمت ششم)
🌐 مصاحبه با استاد عبدالله شهبازی
1⃣ آتشسوزی تصادفی فوق و تخریب #معبد_سلیمان آغاز #دیاسپورا نیست. یعنی در سال 70 میلادی اشراف و روحانیون #یهودی از سرزمین #یهودیه مهاجرت نکردند.
2⃣ تا حدود سه قرن و نیم پس از ماجرای تخریب معبد سلیمان مرکز #یهودیان همچنان در #فلسطین بود و آنها بتدریج و برای کسب و کار و تجارت به #بینالنهرین مهاجرت کردند.
3⃣ در سال 193 میلادی #یهودا_ناسی ریاست یهودیان را به دست گرفت و حدود 50 سال با قدرت فراوان بر ایشان حکومت کرد. این یهودا ناسی شخصیت بسیار مهمی است و در واقع بنیانگذار #یهودیت_جدید به شمار میرود.
4⃣ او با خاندان رومی سوروس رابطه نزدیک داشت و یکی از رجال سیاسی مقتدر و ثروتمندان بزرگ امپراتوری روم به شمار میرفت. و همو بود که با تدوین اولین مجموعه فقهی یهودی به نام #میشنا بنیان یهودیت جدید را ریخت. ادامه کار بر روی میشنا به تدوین #تلمود انجامید.
5⃣ حتی در نیمه دوم قرن چهارم میلادی ژولیان، امپراتور وقت روم، چنان رابطه نزدیک با #اشراف_یهودی داشت که در میان مسیحیان به #ژولیان_مرتد معروف شد.
6⃣ سرانجام، در اوایل قرن پنجم میلادی #الیگارشی_یهودی شورای #سنهدرین و مرکز فعالیت خود را به طور کامل در بینالنهرین قرار داد و این اقدام کاملاً ارادی و طبیعی و به خاطر منافع مالی و تجاری و سیاسی بود.
7⃣ یعنی در طول این چهار قرن هیچگاه مسئلهای به نام #اخراج اجباری #یهودیان از #بیتالمقدس و سرزمین فلسطین وجود نداشت.
🔹 ادامه دارد...
📖 متن کامل مقاله در سایت اندیشکده:
👉 http://yon.ir/Diaspora
✅ اندیشکده مطالعات یهود:
👉 @jscenter
🔸 هشتگ اصلی: #اندیشه_سیاسی_یهود