🍎
بهاعتقاد من داشتن یک روز خوب در بیستسالگی، بهتر از داشتن صد روز خوب در پنجاهسالگی است؛ به همین خاطر بهشخصه حاضرم ده سال از دهۀ پنجم زندگیام را با دو سال از دهۀ دومش تاخت بزنم، یک چیزی هم سر بدهم، مثل پول که حالا کمی دارم و آن موقع اصلاً نداشتم که به سفر فکر کنم، ولی دریغا که:
«تا در ره پیری به چه آیین رَوی ای دل
باری به غلط صرف شد ایام شبابت
🍎
@ketabe_khoub
کتاب خوب📚
🔺نقد وحید یامین پور درباره کتاب (پس از بیست سال) نوشته ی سلمان کدیور
این رمان حجیم، این قدرت را دارد که خواننده را پای خواندنش نگه دارد.اولین نکتهای که باید در مورد این کتاب بگویم، این است که این کتاب، صرفا یک رمان تاریخی نیست، و واجد مباحث حکمی در حوزه انسان شناسی ست و این مسئله، برای این رمان ارزش محسوب میشود. مسئله دیگر اینکه، این رمان از مباحث کلام اسلامی و کلام شیعی نیز غنی ست. به طور کلی میشود گفت که این رمان، سه وجهی ست. رمانی ست در حوزه تاریخ، حکمت و کلام.یکی از مهمترین مزیتهای این رمان، توضیح دقیق دیوان سالاری اموی ست. بنیان گذاری یک دیوان سالاری خاص اموی، آسیب دراز مدتی ست که در طول تاریخ اسلام بوده است و این دیوان سالاری پس از بنی امیه باقی مانده و بسیاری از آسیبهای سیاسی، اجتماعی و اقتصادی در طول تاریخ نشات گرفته از همان دیوان سالاری ست. این رمان، خیلی خوب به این مسئله پرداخته است. رد این دیوان سالاری را میشود در شخصیتهای سیاسی گرفت و به شخصیت های معاصر رسید که سیستمهای سیاسی چگونه خود را پایدار میکنند.دومین مزیت مهم این رمان از منظر من، مومنین متوسط و مومنین قدرتمند است. در این کتاب به وضوح میبینیم که مومنین ضعیف، به طور کامل جذب سیستم طاغوت میشوند و مومنین متوسط، توانایی حل مسئله را ندارند و خودشان را از معرکه بیرون میکشند. رد این مسائل را در تاریخ معاصر هم میشود گرفت. سومین مزیت مهم این رمان، دقت در ریشههای اخلاقی گرایشهای سیاسی ست. این همان بحث حکمی در حوزه انسان شناسی ست و ارزش روانکاوانه دارد. این مسئله، نشان میدهد که چطور یک حسادت و کینه کهنه، سالها بعد در دوراهی حساس، تبدیل به یک تصمیم تاریخی میشود و فرد، یا به سمت امیرالمومنین علی (ع) میرود یا سمت معاویه. در چند جای کتاب، به خوبی نشان داده میشود که چطور یک ضعف اخلاقی، آدمهای بزرگ را زمین گیر میکند و نمیتوانند تصمیم درست را بگیرند.یکی دیگر از مزیتهای رمان، این است که نویسنده در چند جای کتاب به خوبی نشان داده که چطور یک واقعه تاریخی در دوره خودش وارونه می شود که قتل عثمان، گردن امیرالمومنین علی (ع) می افتد و به همان بهانه شام، علیه امیرالمومنین بسیج میشود. یکی از مسائل مهم این کتاب، پرداختن به بحث تحریف تاریخ و جنگ روانی معاویه و عمروعاص بر علیه امیرالمومنین علی (ع) است. این رمان، به خوبی از عهده پرداختن به این مسئله برآمده است.
#رمان_تاریخی
@Ketabe_khoub
🌾🌾🌾
اعماق دلهای ما برای خدا روشن است.
کاری را بیش از اندازه تکلیفمان انجام دادیم، هیچ کس نمی فهمد، هیچ کس تشکر نمی کند؛ اما خدای متعال میفهمد، کرام الکاتبین می نویسد و خدا تشکر می کند...
...آن دقیقه ی بیشتری که کار می کنید، آن چهره ی مهربان و پر عطوفت و لبخندی که نشان می دهید و به حسب ظاهر، هیچ کس از آن قدر شناسی نمی کند، در دفتر انصاف و عدل الهی ثبت می شود:" فَمَنْ يَعْمَلْ مِثْقَالَ ذَرَّةٍ خَيْرًا يَرَهُ"
🌾🌾🌾
کتاب خوب📚
ای ساربان آهسته ران کآرام جانم میرود
وآن دل که با خود داشتم با دلستانم میرود
من ماندهام مهجور از او بیچاره و رنجور از او
گویی که نیشی دور از او در استخوانم میرود
محمل بدار ای ساربان تندی مکن با کاروان
کز عشق آن سرو روان گویی روانم میرود
او میرود دامن کشان من زهر تنهایی چشان
دیگر مپرس از من نشان کز دل نشانم میرود
با آن همه بیداد او وین عهد بیبنیاد او
در سینه دارم یاد او یا بر زبانم میرود
بازآی و بر چشمم نشین ای دلستان نازنین
کآشوب و فریاد از زمین بر آسمانم میرود
ای ساربان آهسته ران کآرام جانم میرود
وآن دل که با خود داشتم با دلستانم میرود
من ماندهام مهجور از او بیچاره و رنجور از او
گویی که نیشی دور از او در استخوانم میرود
در رفتن جان از بدن گویند هر نوعی سخن
من خود به چشم خویشتن دیدم که جانم میرود
#سعدی
🔻
مرتضی با صدایی فرو افتاده گفت:" حضرت استاد خوب می دانند که من به نیت کسب فیض از محضر ایشان به کاشان آمده ام و خود را محتاج ایشان می دانم."
همهمه ای مدرس مولی احمد را فراگرفت. بسیاری از راه های بسیار دور آمده بودند که از خود استاد درس بگیرند. گروهی ادبیات و تفسیر، گروهی نجوم و ریاضیات و گروه بیشتری فقه و اصول. گروهی هم همیشه بودند. آنگاه که مولی به نماز می ایستاد، برای صف اول می جنگیدند، آنگاه که بر منبر می رفت، به منبر می چسبیدند، وقتی که بر می خاست و راه می افتاد، بین او و دیگران حائل می شدند. گروهی که همیشه بودند، اغلبشان در درس شیخ مرتضی هیچ وقت نمی آمدند و گویی او را مزاحم نظم طبقاتی مدرس می دانستند.
یکی از همین گروه بود که گفت:" مولای ما! چه گناهی کرده ایم که از فیض قدسی شما محروم گشته ایم؟ چرا پس از سال ها ما را به یک جوان تازه رسیده حواله می کنید و از خود می رانید؟"
مولی احمد زهر کلام این شاگرد خودستا را فهمید و برآشفت. در ستایش دیگران گاهی رذالتی نهفته است که به شمشیر تحقیر ِ غیر بدل می شود و به اثبات فضل ستایشگر می انجامد...
اما مولی احمد برآشفت.
...می گویی جوانِ تازه رسیده! آری تازه رسیده است، به کاشان تازه رسیده، نه به مقصدی که این جماعت عزم آن کرده اند.
#نخل_و_نارنج #شیخ_انصاری
🔹کهکشان نیستی ( داستانی بر اساس زندگی آیت الله سید علی قاضی طباطبایی )
این کتاب در سال ۱۴۴۱ قمری در نجف اشرف به رشته تحریر در آمد به قلم محمد هادی اصفهانی
توفی ولی الله
صدای ماذنه ها و گلدسته های حرم مطهر خبر از وفات این آیت عظیم الهی می داد.
"اذا مات العالم ثلمه فی الاسلام ثلمه لا یسدها شی الی یوم القیامه قد توفی آیه الله السید علی القاضی طباطبایی لیله الامس فی النجف الاشرف، یوم سته من شهر ربیع الاول فی سنه الف ثلاثمئه سته و ستین...
بدن سید علی قاضی طباطبایی را در وادی السلام، در حالیکه صورتش را رو به قبله و در برابر حرم مطهر مولی الموحدین علی علیه السلام روی خاک خواباندند، در نزدیکی مقام امام عصر (عج) دفن کردند، اما جبلّت و هویت لاهوتی او در کیان هفت طبق عالم حاضر بود و دیگر کسی نمی توانست او را از قله هایی پایین بکشد که طی هشتاد و یک سال زندگی دنیوی فتحشان کرده بود.
🔹امروز ششم ربیع الاول سالگرد وفات سید علی قاضی اعلی الله مقامه الشریف است.
@ketabe_khoub
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🍃برگی از کتاب
_گفتم: ای آقا! من کوچک توام، مرا به مُریدی خویش بپذیر و با من آغاز کن، که مُریدی چون من آسان به دست نمی آید. هم اکنون، لقمه نانی و قمقمه آبی بر می دارم، کوله بر دوش می اندازم و سر در پی تو می نهم، دیری نخواهد گذشت که مرا در انبوه مریدان خویش، غرق شده خواهی یافت، من این درد را که روزی در خیل عظیم مریدان تو، همچون غباری در هوا و قطره ای در دریا باشم، دردمندانه به جان می پذیرم و تن می سپارم به این عذاب که فشار شیفتگی مریدان تو دمادم عقب براندم و عقب بنشاندم تا آنجا که از خاطر مبارکت رخت بربندم...
_مسئله من دیگرگون شدن جهان است نه مقامی منیع در این دگرگونی داشتن...
من برای سرباز بودن تربیت یافته ام نه فرمان روایی کردن.
مرد تنومند آتش در چشم، در کلبه ام را که دیگر کلبه نبود گشود و فرمود: دشوارترین و دردبخش ترین سفرها را اینک آغاز می کنیم...
وحید یامین پور
📒سه دیدار با مردی که از فراسوی باور ما می آمد
#نادرابراهیمی #نادر_دوست_داشتنی_ما #سه_دیدار
#امام #امام_خمینی #وحید_یامین_پور
#سوره_مهر #کتاب_صوتی #کتاب_خوب_بخوانیم #کتاب_خوب_بشنویم #کتاب_گویا
#انسان
🌱🌱
ای عزیز! هر ارثیه مادی برای فرزندت باقی بگذاری، فناپذیر می باشد، چون طبع عالم مادی دنیوی چنین است؛ بکوش که ارثیه ای برای او باقی بگذاری که رنگ فنا و نابودی به خود نگیرد و دنیا و آخرتش را آباد نماید که چنین ارثیه های ماندگاری، معنوی بوده و بهترین میراث برای او می باشد و حضرت صادق علیه السلام که محیط به عوالم وجودی بوده و آگاه به حقایق می باشد، به این حقیقت تصریح فرموده که: بهترین چیزی که پدران برای فرزندانشان به ارث می گذارند، ادب است نه مال، چرا که مال از بین می رود، اما ادب بقا پیدا می کند.
🌱🌱🌱
ای عزیز! ادب به قدری با ارزش است که اگر کسی آن را مراعات نکند، حتی اگر بی ادبی او به مرز گناه هم نرسد، مطرود جامعه خواهد شد و کسی که مورد احترام دیگران نباشد و مطرود گردد، بستر هر گونه خطا و جنایتی برایش فراهم می گردد. ادب همانند مغناطیسی می ماند که جذابیت خاصی دارد و دلها را به سوی صاحب آن جذب می کند.
🌱🌱🌱
ای عزیز! بسیاری از انسان ها در روز قیامت از دست پدران خود در پیشگاه الهی زبان به شکوه و شکایت می گشایند که اگر جهنمی شدم، اگر بی حیا و بی عفت شدم، اگر بی حجاب شدم، اگر بی نماز شدم، اگر فرمان خدا را زیر پا گذاشتم، اگر به مجالس گناه کشیده شدم، به خاطر تربیت های غلط والدینم بود، آنها از من مراقبت نکردند و مرا با خود به مجالس حرام بردند و غذای حرام به من خوراندند و در تربیت دینی من کوتاهی کردند.
🌱🌱🌱
@ketabe_khoub
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🍂🍂🍂
او می رسد که باز هم عاشق کند مرا
او قول داده است به قولش وفا کند
🍂🍂🍂
10. یامینپور، نخل و نارنج .mp3
10.28M
🎧 دهمین قسمت چراغ مطالعه #صوت_کامل
📚 گفتگوی کتاب با وحید یامینپور | کتاب «نخل و نارنج»
هدایت شده از کتاب خوب📚
🍃🌸🍃🌸
با دلتنگی ات، مرا بیتاب نکن؛ و با بیتابی ات مرا دلتنگ!تو تکیه گاه منی، تکیه گاه اگر محکم نباشد، تکیه بی معنی است. با قلبت احساس کن؛ اما با قلبت فکر نکن. بگذار کمی دیگر هم تحمل کنیم؛ همانطور که صدها سال تحمل کرده ایم. غذای نیم پخته از خام بدتر است؛ زیرا خام، فریب نمی دهد! اما نیم پخته می فریبد.
پس کمکم کن تا پخته بازگردم...
#آتش_بدون_دود
#نادر_ابراهیمی
🍃🌸🍃🌸
@ketabe_khoub
🌱🌱🌱🌱🌱
📖آرایش نیروهای، بایستی یک آرایش دینی، اسلامی و انقلابی باشد؛ این برو برگرد ندارد؛ بگذارید به خاطر شعار شما، بعضی از شما اجتناب کنند. من این را می خواهم که عده ای حریم انقلاب را حفظ کنند.
📖ما به کسانی که اهل کار فرهنگی اند؛ دائم میگوییم؛ به بعضی تکرار می کنیم، به بعضی التماس می کنیم، بعضی را در اینجا جمع می کنیم وبه بعضی پیغام میدهیم که آقا! کار فرهنگی بکنید؛ جواب کار فرهنگی باطل، کار فرهنگی حق است.
بخشهایی از کتاب دغدغه های فرهنگی
📗📘📙
@ketabe_khoub
💠
در تشکیلات باید حرف، مقدمه عمل باشد
بنا را بگذاریم بر همین چارچوب و ظرفیت عمل و کار فعلیمان. به حرف زدن دورهم و به دور هم نشستن و گل گفتن و گل شنیدن اکتفا نکنیم و به راستی، گفتنمان، مقدمه عمل کردن در حد آگاهی، با معیارهای اسلام باشد...
...اگر به دنبال حرفی، عمل نباشد، سرگرمی است، حجاب است، غفلت است. در حد لزوم حرف بزنیم! پریشب به یکی از رفقا گفتم یک مقدار از ضایعات زمانی، ناشی از پُر حرفی است. حرفی را که می شود در نیم ساعت بگوئیم در سه ساعت تمام می کنیم... این ها را رعایت کنیم. برای مسیری که داریم عملمان را به طور جدی اصلاح کنیم.
تشکیلات بهشتی
@ketabe_khoub