✅ اتکای گفتمان انقلاب اسلامی بر آراء مردم
🔻 حجتالاسلام والمسلمین سید حسن وحدتی شبیری در نشستی عنوان کرد؛
📖 شرکت پرشور و حداکثری ملت ایران در انتخابات به خصوص انتخابات ریاست جمهوری موجب ایجاد قدرت و اقتدار برای نظام جمهوری اسلامی ایران، حفاظت از کیان مقدس این نظام و ناامیدی و ناکامی استکبار جهانی و همپیمانان آن میشود.
📖 جوانان نسل چهارم انقلاب، گفتمان انقلاب اسلامی را پذیرفتهاند به نوعی پایبندی آنها نسبت به نظام و ولایت از نسلی که انقلاب کردهاند مستحکمتر و قوی تر است که گواه این ادعا حضور جوانان در جبهه مقاومت و دفاع از حرم و مبارزه با داعش است.
📖 گفتمان انقلاب اسلامی اتکاء بر آراء مردمی دارد. در اصل ششم قانون اساسی، قانونگذار بر اداره کشور توسط مردم تاکید دارد، از همین رو حکومت اسلامی امروزه با الگوی دموکراسی پیشرفته اداره میشود. از همین جهت حضور مردم در انتخابات برای تعیین سرنوشت کشور واجب الهی و شرعی است.
📗 متن کامل: http://meftaah.com/?p=23366
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#سیاست
#نشست_علمی
#مشهد
🔳 با #مفتاح همراه باشید
🆔 @meftaah_com
« #گروه_فقه_اقتصاد »
مدرسه عالی فقه های تخصصی برگزار می کند:
نشست علمی با موضوع ماهیت سهام به صورت حضوری و مجازی برگزار می گردد.
ارائه دهنده: دانش پژوه ارجمند حجت الاسلام منصور شریفی
ناقدین علمی:
حجت الاسلام و المسلمین معصومی نیا
جناب آقای دکتر سیدمحمد امین زاده
دبیر علمی: آیت الله سیدمحمدعلی مدرسی طباطبایی«دامت توفیقاته»
زمان: سه شنبه 140۰۰/۰3/۰4
ساعت : 17:30
آدرس اینترنتی وبینار: https://class.mfos.ir/neshaste-elmi/
این نشست به صورت حضوری با تعداد محدود و رعایت پروتکلهای بهداشتی و مجازی برگزار میشود.
🆔 @mfos_ir
🌐 www.mfos.ir
☎️ 02532401545
📝 تحلیل ما از تحولات جمعیتی اشتباه است
💢 حجتالاسلام والمسلمین محمدرضا زیبایینژاد:
📗 درباره کاهش جمعیت از عوامل اصلی آن غفلت کرهایم، زیرا مهمترین عواملش سیاسی، اقتصادی و فرهنگی است نه سیاستهای جمعیتی.
📗 علمای اهل تسنن جلوگیری از فرزندآوری را حرام میدانند، ولی فقهای ما تغییر رویه دادهاند. تحلیل ما از تحولات جمعیتی اشتباه است و در سیاستگذاریها روی مواردی تمرکز میکنیم که سهم آنها در تحولات جمعیتی اندک است.
📗 در جامعهای که بحران اصلی آن نان شب و اشتغال است ما میخواهیم با وام فرزندآوری مشکل جمعیت را حل کنیم؛ وام فرزندآوری در اروپا جواب میدهد که مردم پول دارند.
📗 اگر اقدامات ما قاعدهمند نباشد و نیز شور انقلابی و دینی ما بر عقلانیت دینی غلبه کند، در تاریکی تیر میاندازیم و وقتی فضا روشن شود، میبینیم که به دوستان تیر انداختهایم.
📗 توصیه به فرزندآوری باعث افزایش شکاف حاکمیت با مردم میشود و میگویند حاکمان مشکل معیشتی ندارند و از روی شکمسیری به ما رهنمود میدهند. باید غیرمستقیم تبلیغ کنیم مثلاً توصیف به جای توصیه.
📘 متن کامل: http://meftaah.com/?p=23349
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#زنان_و_خانواده
#نشست_علمی
#قم
🔳 با #مفتاح همراه باشید
🆔 @meftaah_com
📖 میزان بهرهمندی حاکمیت از علم ارتباطات در مدیریت و کاهش خسارات کرونایی
🔻 دکتر عبدالکریم خیامی در گفتوگویی عنوان کرد؛
🔹 جامعه ما جامعهای دینی بوده و مقولاتی مانند هیئت، زیارت و ... جایگاه ویژهای در آن دارد. به همین دلیل است که مدیریت چنین جامعهای با اینچنین سابقه وسیع و مدید از ارتباطات عاطفی و آئینی که باید ارتباطات در آن به حداقل رسیده و حتی یک فاصله فیزیکی نیز در آن رعایت شود، مسئله بسیار مهم و تأثیرگذار است.
🔹 پیچیدهترین کار رسانه در ایام کرونا، اقناع جامعه برای رعایت دستورالعملهای بهداشتی، فاصلهگذاری اجتماعی، ترک موقتی برخی از آداب و رسوم آئینی و مذهبی و ... است. امروزه روشها و تکنیکهای اقناع بسیار پیچیده شده است و اگر به علم روز مسلط نباشیم، نمیتوانیم جامعه ایرانی که جامعهای باهوش و پرسشگر است را اقناع کنیم.
🔹 جامعه ایران اسلامی ما در بسیاری از امور به ویژه در مواجهه با بیماری کرونا بسیار بهتر از بسیاری از جوامع دیگر حتی برخی جوامع غربی عمل کرد.
🔹 بهرهمندی حاکمیت از علم ارتباطات و فعالیت و برونداد اساتید و دانشگاهیان این عرصه در زمینه شیوع بیماری کرونا در کشور باید بیشتر از شرایط فعلی باشد؛ البته هر دو طرف نمره قبولی دریافت میکنند اما نمره آنها بالا نیست.
❇️ متن کامل: http://meftaah.com/?p=23355
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#فرهنگ
#گفتگو
#تهران
🔳 با #مفتاح همراه باشید
🆔 @meftaah_com
📝 پدر به چه میزان میتواند در اموال فرزند تصرف کند؟
🔰 حجتالاسلام والمسلمین ابوالقاسم مقیمیحاجی تصریح کرد؛
🔻 شؤون مختلفی برای ولایت پدر مطرح است؛
✅ ولایت بر اموال فرزند: در صورتی که فرزند مجنون یا صغیر باشد، پدر و جد با رعایت مصلحت یا عدم مفسده، ولایت بر تصرف در اموال فرزند ولایت دارند. در کتب فقهی تصرفات مالی پدر در اموال فرزند در ابواب مختلفی مطرح شده است؛ از جمله اجاره، رهن، اخذ به شفعه، قبض هبه، ولایت بر قبول دیه، ولایت در پرداخت خمس و زکات از اموال فرزند، پرداخت یا دریافت ضمان و خسارت مالی و... .
✅ در صورتی که فرزند بالغ به پدر نیازمند انفاق میکند یا این که پدر نیازمند نباشد، آیا پدر میتواند در اموال فرزند تصرف کند؟
✅ بر اساس عموم ادله عدم جواز تصرف در اموال دیگران، در فرض مذکور پدر نمیتواند در اموال فرزند به نفع خود تصرف کند. بله در بعض موارد استثنائاتی وجود دارد مانند حال ضرورت که مثلاً فرزند نفقه واجب پدر فقیر را پرداخت نکرده باشد پدر میتواند از اموال او به قدر نیاز برای خود بردارد یا به صورت قرض اخذ کند، یا برخی موارد خاص در اماءو کنیز فرزند، پدر حق تصرف دارد.
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#فرهنگ
#درس_خارج
#قم
🔳 با #مفتاح همراه باشید
🆔 @meftaah_com
📘 مهمترین وظیفه حوزههای علمیه تدوین فقه نظام جامعه است
🔻 در وبینار نقش حوزه مطلوب در حاکمیت اسلامی مطرح شد؛
🔹 آیتالله محسن اراکی: مهمترین وظیفه حوزههای علمیه تدوین فقه نظام جامعه است. این نظام در مرحله دوم باید تبدیل به ساختار شود و سپس باید تبدیل به الگو شود.
🔸 حجتالاسلام والمسلمین احمدعلی یوسفی: آنچه در ساختارسازی و نظام سازی براساس علوم اسلامی مغفول مانده است، روش صحیح امتداد مبانی است.
🔹 حجتالاسلام والمسلمین محمد حاج ابوالقاسم دولابی: متاسفانه ما در این بخش(دولت اسلامی) عقب ماندهایم و خیلی زودتر از اینها باید به فکر میافتادیم.
🔸 حجتالاسلام والمسلمین محمدی عراقی: این گونه نیست که فقه در اسلام به دو نوع فردی و اجتماعی تقسیم شده باشد، بلکه به گفته رهبری فقه فردی نیز باید با دید فقه حکومتی مطالعه و استنباط شود.
📚 متن کامل: http://meftaah.com/?p=23361
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#مبانی_علوم_انسانی_اسلامی
#نشست_علمی
#قم
🔳 با #مفتاح همراه باشید
🆔 @meftaah_com
📖 سقط جنین در فرض تحقق حرج مشروط به احراز عدم ولوج روح است
🔰 استاد محمد عندلیب همدانی در نشست علمی بررسی کرد؛
📙 حفظ حرمت انسان از زمان انعقاد نطفه تا پس از مرگ وی واجب است، لذا شکی در حرمت سقط جنین از لحظه انعقاد نطفه نمیباشد؛ بنابراین در موارد جواز سقط جنین باید بر اساس قاعده الضرورات تتقدر بقدرها اکتفاء به موارد ضرورت کرد و لازم است نکات ذیل رعایت شود.
🔹 الف: در مواردی که احتمال تولد نوزاد ناهنجار و مبتلا به بیماریهای صعب العلاج است باید از انعقاد نطفه جلوگیری کرد تا اینکه در شرائط حرج یا اضطرار قرار نگیرند.
🔹 ب: بر دولت لازم است که هزینههای زندگی معلولان و تأمین امکانات لازم را برای ایشان متقبل شود و نیازهای ایشان را بر طرف نماید. در این خصوص میتوان از کمکهای خیرین نیز استفاده کرد. بهگونهای که نگهداری کودکان دارای ناهنجاری برای والدین حرجی نباشد.
🔹 ج: فراهم کردن امکانات مشاورهای برای حمایت از اطفال معلول و خانوادههای ایشان.
🔹 د: باید فرهنگسازی کافی درباره حرمت سقط جنین در جامعه انجام شود و بر این نکته تأکید گردد که سقط جنین منحصراً در موارد ضرورت جائز است.
📚 متن کامل: http://meftaah.com/?p=23039
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#مبانی_علوم_انسانی_اسلامی
#نشست_علمی
#قم
🔳 با #مفتاح همراه باشید
🆔 @meftaah_com
🔻 گزارشی از دومین مدرسه حقوق پارلمانی؛
🔹 حجتالاسلام والمسلمین محمدجواد ارسطا: فتوایی کارآمدتر است که بتواند در چارچوب مقاصد شریعت بهخوبی معضلات نظام را برطرف و با دیگر فتاوایی که در مصوبات مجلس شورای اسلامی معیار قرار میگیرند، یک نظام و مجموعه منسجم را بسازد.
🔸 دکتر محمود حکمتنیا: در نظام حقوقی ایران باید ابتدا مشکل و ابعاد آن بهدرستی واکاوی شده و مجموعه مسائل استخراج شود. سهم فقه در اینجا پاسخگویی به قواعد پایه هر نهاد است.
🔹 حجتالاسلام والمسلمین رضا محمدی کرجی: ما باید بین تدوین و تقنین تفکیک قائل شویم. تدوین یعنی بخشی که در اسلام احکام مصّرح و مسلّم وجود دارد مجلس شورای اسلامی تقنین و قانونگذاری نمیکند بلکه تدوین میکند و آن را در ابواب مختلف فقهی جمعآوری و تدوین میکند.
🔸 دکتر مسعود امامی: فتاوایی باید در تقنین مورد استفاده قرار گیرد که ما را به اهداف و نتایج مورد نظر در قانونگذاری برساند یا نزدیک کند.
🔹 دکتر سید ناصر سلطانی: دغدغه مطابقت قوانین با شریعت مقدس اسلام از زمان مشروطه ایجاد شده و فراز و نشیبهای زیادی را پشت سر گذاشته است.
🔸 دکتر حامد نیکونهاد: برای اینکه نظام قانونگذاری بخواهد بر اساس تقنین مبتنی بر موازین اسلامی دست پیدا کنند، باید ساختار و فرآیندی که اکنون در نظام قانونگذاری ما تعبیه شده را آسیبشناسی کرده و چالشهای آن را مورد بررسی قرار دهیم.
📖 متن کامل: http://meftaah.com/?p=23340
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#حقوق
#نشست_علمی
#قم
🔳 با #مفتاح همراه باشید
🆔 @meftaah_com
📝 ظرفیتها و چالشهای استفاده از فقه در تقنین
🔰 آیتالله محسن اراکی در نشست دومین مدرسه حقوق پارلمانی مطرح کرد؛
💢 فقه اسلامی غنی است و هیچ خلاءای در شریعت اسلامی وجود ندارد. همه قوانین ما باید برخواسته از فقه و شریعت اسلامی بوده و منشاء خدایی و الهی داشته باشد.
💢 هر کجا برای خارجیها مبانیهای فقهی را تبیین میکردیم، آنها در مقابل حرفی برای گفتن نداشتند، ما برای قانونگذاری نیازی به قانون فرانسه و دانمارک و سایر کشورها نداریم، اساس تقنین خداوند است.
💢 اگر کسی بگوید کاستی در فقه وجود دارد، با فقه آشنا نیست، امروزه مراکز خوبی تشکیل شده ولی باید به لوازم کار آشنا باشند، طلابی که وارد این رشتهها و عرصهها میشوند باید پخته از آب درآیند و به مغز فقه پی ببرند.
💢 فقه اسلام باید متن باشد نه حاشیه. کسانی که در عرصه فقهی و تقنینی فعالیت دارند باید نگاه اصلی به فقه داشته باشند و نه اینکه خدای ناکرده نگاه حاشیهای به فقه داشته باشیم.
❇️ متن کامل: http://meftaah.com/?p=23334
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#اقتصاد
#نشست_علمی
#قم
🔳 با #مفتاح همراه باشید
🆔 @meftaah_com
💢 اولویت دبیرخانه پاسخگویی به نیازهای حوزه، جامعه و نظام است
🔰 در گفتوگو با دبیر دبیرخانه حمایت از طرحهای پژوهشی معاونت پژوهش حوزه مطرح شد؛
📝 ما اولویتهای پژوهشی را تعیین کردهایم تا کتابها، پژوهشها و پایاننامهها براساس اولویتها تهیه شود. اولویتها نیز براساس پاسخگویی به نیازهای حوزه، جامعه و نظام اسلامی تنظیم شده است.
📝 25 کمیته تخصصی در مرحله نخست حدود 2 هزار نیاز را مسألهشناسی و نیازسنجی کردهاند. سپس این موضوعات بررسی، پالایش، حذف، اضافه و ترکیب شده تا اینکه نهایتاً 250 موضوع انتخاب شده است.
📝 در زمینه فقه، نگاه ما به مسائل براساس فقه نظام یا فقه پویا است. رویکرد ما مسألهمحوری و پاسخ به نیازهاست و برای رسیدن به این اهداف باید به سمت رویکرد فقه نظام حرکت کنیم.
📝 چشمانداز ما این است که بتوانیم فعالیتهای دبیرخانه را توسعه دهیم و با توجه به پژوهشهایی که با هدف پاسخگویی به نیازها، چالشها و مسائل مختلف نظام و اجتماع صورت میگیرد، حلقه وصل و پل ارتباطی میان حوزه و جامعه و نظام اسلامی باشیم.
📙 متن کامل: http://meftaah.com/?p=23377
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#مبانی_علوم_انسانی_اسلامی
#گفتگو
#قم
🔳 با #مفتاح همراه باشید
🆔 @meftaah_com
📣 اطلاعیه
💢 فراخوان جذب «پژوهشگر» در دبیرخانه علوم انسانی اسلامی مفتاح
📌 دبیرخانه علوم انسانی اسلامی مفتاح در نظر دارد در راستای انجام پژوهشهای فقهی و تقریر دروس مرتبط با فقههای معاصر، اقدام به جذب پژوهشگر نماید.
💠 ویژه برادران ساکن شهر قم
💠 اطلاعات بیشتر:
🌐 @rrasooli
📱پاسخگویی:
۰۹۱۰۴۵۲۶۲۶۲
🔊🔊 به ما بپیوندید:
https://eitaa.com/joinchat/2820276226C05222c1576
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ
🔳 با #مفتاح همراه باشید
🆔 @meftaah_com