✅ تنها راه رهایی از ارز خارجی این است که پول خود را حقیقی کنیم
🔻 آیت الله اراکی، عضو شورای عالی حوزههای علمیه - همایش تخصصی "اقتصاد مقاومتی؛ از نظر تا عمل"؛
🔹اقتصاد مقاومتی نیازمند بستر مناسب است. ابتدا باید برای اقتصاد کشور بستر و هویت تعریف کرد و در آن بستر، مقاومسازی اقتصاد را در دستور کار قرار داد.
🔹ما باید اقتصاد کشور را یکپارچه کنیم و برای این هدف به برنامه و ساختار نیاز داریم. اقتصاد هر کشور پنج حلقه دارد که شامل توزیع اولیه، تولید، توزیع مجدد، مبادله و مصرف می شود و باید این پنج حلقه در یک سیاق باشد تا اقتصاد هویت یابد.
🔹اگر به دنبال اقتصاد مردمی هستیم، مردم باید از روی اعتقاد کار اقتصادی انجام دهند. ما باید کاری کنیم دسترسی عامه مردم به منابع طبیعی آسان باشد نه اینکه این منابع در انحصار باشد. تولید باید عمومی و مردمی باشد و همه باید تولیدکننده باشند. صنایع بزرگ را میتوان به صنایع خرد تقسیم و آنها را به خانهها منتقل کرد.
🔹در زمینه مبادله باید نفی ربا مدنظر باشد. نظام بانکی باید اصلاح شود و بانک نقش واسطه بین سرمایه و نیروی تولید باشد. نظام پولی براساس پول حقیقی باید اصلاح شود. چرا این همه سکه در بازار توزیع می شود که در خانه ها به عنوان سرمایه نگهداری شود؟ تنها راه رهایی از ارز خارجی این است که پول خود را حقیقی کنیم.
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#اقتصاد
#گزارش_خبری
#تهران
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
38.57M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔹نشست فرهیختگان و صاحب نظران حوزوی با موضوع ارائه طرح حجاب و عفاف و هم اندیشی پیرامون آن
👤در این ویدیو به بخشی از نظرات اعضای جلسه پرداخته شده است.
💢 با ارائه اساتید محترم خیری، آقاجانی، ابراهیمی پور، کدخدایی، بابایی، طالبی، میرجعفری و... از اعضای محترم انجمن مطالعات اجتماعی حوزه
🌐کانال انجمن علمی مطالعات اجتماعی حوزه
@motaleate_ejtemai
✅ معرفی کتاب «اقتصاد ماه»روایتی نو از نظام اقتصاد ایران
📚 «اقتصاد ماه» محتوای پشتیبان مبتنی بر نظام جامع مسائل اقتصادی است که هدف آن، ارائه پاسخی کوتاه به مهمترین مباحث و گرههای ذهنی مردم همچون شکاف طبقاتی، تورم، گرانی، وضعیت خودرو و اوضاع اقتصادی ایران میباشد.
🔻 فهرست عناوین کتاب:
1. جمهوری اسلامی، شاخص فلاکت
2. از اقتصاد دنیا چه خبر؟
3. این بود عدالت؟!
4. داستان شکاف طبقاتی
5. رابطه دولتها و اقتصاد
6. دولت انقلابی و تورم؟!
7. ماجرای خودرو!
8. ماجرای مسکن!
9. این همه مشکل چرا؟
10. بنبستشکنهای اقتصاد
📝 دریافت پی دی اف کتاب
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#اقتصاد_اسلامی
#نشر
#قم
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
✅ ضرورت تدریس اخلاق مصرف در کنار تئوریهای مصرف با هدف تحقق شعار سال
🔻 حجتالاسلام والمسلمین عبدالحسین خسروپناه، دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی:
🔹 برای اینکه دانشگاههای کشور در تحقق شعار سال مفید و مؤثر واقع شوند از دو جهت باید فضای دانشگاه به مقوله «مهار تورم و رشد تولید» ورود پیدا کنند؛ اول مربوط به گفتمانسازی و دیگری مربوط به تحلیل ارتباط شعار سال با نظریههای علمی در کتابهای درسی است.
🔹 در دانشگاههای کشور رشتههایی مانند اقتصاد، روانشناسی، جامعهشناسی و غیره وجود دارند و تدریس میشوند که ضرورت دارد تمام این رشتهها مبتنی با شعار سال تدریس و تحلیل شوند.
🔹 به نظر من مهمتر از دانشگاهها، آموزش و پرورش نقش اصلی و اساسی را در تحقق شعار سال دارد. اگر مدارس و مهدکودکها در آموزش نونهالان و نوجوانان در حوزه مصرف صحیح و اخلاق مصرف اهتمام ویژه از خود نشان دهند قطعاً بعد از اینکه تشکیل خانواده دادند این فرهنگ و اخلاق مصرف را در خانواده ترویج خواهند داد.
📝 متن کامل: http://ihkn.ir/?p=32327
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#شعار_سال
#گزارش_خبری
#تهران
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
✅ نصف مردم ما اجاره نشیناند که با پیروی از سیاستهای صندوق بین المللی پول آنها را بیچاره کردیم
🔻 احمد توکلی، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام:
🔹 وضعی که در بازار مسکن اتفاق افتاده افتضاح است، چون خانوادههای محترمی را از خانه و زندگیشان آواره کرده است. ۱۱ میلیون حاشیه نشین داشتیم که حالا تعدادشان به ۱۸ میلیون نفر رسیده است.
🔹در مجمع تشخیص مصلحت نظام به مسئولان گفتم که ما چندین میلیون خانواده اجاره نشین داریم که نصف مردم را شامل میشود. همه این افراد را با سو سیاست و با تقلید از سیاستهای نادرست IMF بیچاره و زمین گیر کردیم. وقتی چشمان گریان زوجهای جوان را بعد از خروج از بنگاههای مشاور املاک میبینیم میخواهیم بمیرم.
🔹شفافیت به مدیر جامعه اجازه برنامه ریزی میدهد. آقای روحانی میگفت حسابهای خالی حیاط خلوت مردم است و ما حق نداریم به حیات خلوت مردم سرک بکشیم، یکی نبود به ایشان بگوید تو با تصویب قانون پولشویی خود در حال انجام همین کار هستی و در این زمینه هرچه طرف مقابل گفت قبول کردی.
🔹به آقای روحانی گفتم چرا به افراد یارانه یکسان میدهی گفت نمی توانم افراد واجد شرایط را مشخص کنم. گفتم ۱۰ راه به شما نشان میدهم از راه خودرو، مسکن، سپرده بانکی و.. می شود این افراد را شناسایی کرد.
🔹گفتم در کشورهای OECD از سال ۲۰۰۰ تمام اطلاعات تراکنشهای بانکی را ردیابی میکنند. ما باید چنین کارهایی بکنیم. اقداماتی مثل اخذ مالیات از خانههای خالی و مالیات بر عایدی سرمایه هرچه سریعتر باید اجرایی شود.
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#اقتصاد
#گزارش_خبری
#تهران
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
✅ نظام اندیشۀ اسلامی که در «کتاب طرح کلی اندیشه اسلامی در قرآن» ارائه شده، یک طرح شفاف و منسجم و کارآمد است که دارای سه ویژگیِ «آگاهیبخشی»، «جامعیت» و «شورانگیز بودن» است
🔻 آیتالله میرباقری در جلسه اولِ بازخوانیِ کتاب «طرح کلی اندیشه اسلامی در قرآن»:
🔰 رهبر معظم انقلاب، سه خصوصیت برای طرح اندیشه اسلامی ذکر می کنند:
1️⃣ اول: باید ناظر به زندگی جمعی و کارآمد باشد. یعنی مقیاس مطالعات اسلامی از فرد به جامعه و امت ارتقاء پیدا کند.
2️⃣ دوم: باید انسجام داشته باشد یعنی نظامواره باشد. نظام اندیشه، صرفاً اندیشۀ توحیدی ذهنی نیست بلکه اندیشه اجتماعی هم هست. یعنی هم هدف میدهد هم راهبرد و هم اصول حرکت بر اساس آن راهبرد. نظام اندیشه یک سلسله از مفاهیم بنیادین تا مفاهیم کاربردی است که به صورت یک طرح منسجم ارائه شده نه به شکل گزارههایی متشتت و بیربط.
3️⃣ سوم: باید از منابع اصیل اسلام بهویژه قرآن کریم به دست بیاید. این کلام در مقابل تفکر اخباریگری و تفکر اکتفاء به دانشهای بشری و روشعقلی است که هم در مقدمه کتاب و هم متن کتاب به صورت مفصل هر دو نگاه، نقادی جدی شده است.»
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#نظام_اسلامی
#گزارش_خبری
#قم
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
📚 معرفی کتاب الگوی مطلوب تکافل اجتماعی در اسلام
📝 مؤلفان: دکتر مصطفی کاظمی نجفآبادی و دکتر سیدرضا حسینی
📖 ناشر همکار : دبیرخانه حمایت از طرحهای پژوهشیِ معاونت پژوهش حوزه
🔻 چکیده کتاب؛
🔹 تکافل اجتماعی اصطلاحی است که برنامههای جامع اسلام در زمینه اهتمام مردم به تامین نیازهای یکدیگر، بهویژه نیازهای معیشتی اقشار ضعیف جامعه را بازگو میکند.
🔹 راهحلهای اسلامی در این زمینه اولاً، مبتنی بر تفسیری ویژه از حیات طیبه و چارچوبی از سیاستگذاری اجتماعی در مسیر تکامل معنوی و رسیدن به جایگاه قرب الهی هستند؛ ثانیاً، بر بنیاد مبانی اعتقادی و فلسفی اسلامی استوار شده و از اصول و قواعد رفتاری آن پیروی میکنند؛ ثالثاً، تکالیف عملی و بایستههای فردی و حقوق و روابط اجتماعی مورد نیاز برای دستیابی به وضعیت مطلوب را معرفی میکنند. با این حال، فهم روزآمد راهحلهای اسلامی و تطبیق آموزههای آن بر نیازها و شرایط نوشونده اجتماعی مستلزم شناخت وضعیت موجود و بهرهگیری از دستاوردهای علمی و تجارب مفید بشری نیز هست.
🔹 این تحقیق به منظور دستیابی به الگویی روزآمد از تکافل اجتماعی، ابتدا محورهای فوق را در ضمن چند فصل مورد مطالعه و بررسی قرار میدهد و در پایان، مسیر بهبود و ارتقاء بخش خیریه کشور را در قالب نهادنگاشتی از عناصر متولی سیاستگذاری، قانونگذاری، نظارت، آموزش، فرهنگسازی، تسهیلگری، خدمترسانی و کنشگران انفرادیِ امور خیریه، ارائه مینماید.
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#کتاب
#نشر
#قم
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
📍اندیشه صدر
🔸در چهل و سومین سالگرد شهادت شهید سیدمحمدباقر صدر
🔺نشست آنلاین| نگاهی به اندیشه شهید صدر
🔺سخنران: استاد حسن رحیمپور ازغدی
⏰ زمان: یکشنبه ۲۰ فروردین، ساعت ۱۰
🔰 پخش زنده از:
۱. کانال ایتا
https://eitaa.com/shahidsadr
۲. اسکای روم
https://www.skyroom.online/ch/saman2/460-5042-heyat.school/
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#علوم_انسانی_اسلامی
#نشست
#مجازی
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
✅ دیدگاه دو تن از اساتید دانشگاه درباره راهکار مهار تورم
🔹 وحید شقاقی شهری، استاد اقتصاد دانشگاه خوارزمی: رشد تولید بدون مهار تورم امکانپذیر نیست و اگر در سالهای قبل بدین مسئله توجه میشد، نتایج مطلوبی به دست میآمد. هیچ سرمایهگذاری حاضر به پذیرش ریسک در بازار مولد خاصه در این اقتصاد غیرقابلپیشبینی و دارای تورم بالا نیست.
🔹 رشد تولید از مسیر مهار تورم میگذرد. اقتصاد ایران حداقل طی ۵۰ سال گذشته درگیر تورمهای بالا بوده است و از دهه ۵۰ وارد یک دوره تورمی شدیم و طی این دوران، بهجز ۵ سال که تورم تکرقمی را تجربه کردیم، در دیگر سالها ایران تورم دورقمی را تجربه کرده است.
🔸 دکتر عباس شاکری: تورم نتیجه سه گروه از عوامل و دارای سه نوع است؛ تورم معلول جاذبه تقاضا، تورم حاصل فشار هزینه و تورم ساختاری.
🔸 در ساختار و شرایط خاص کنونی اقتصاد ایران به خصوص در ۶ سال اخیر، تورم عمدتا نتیجه پرشهای نرخ ارز است و نقدینگی و کسر بودجه و رشد پایین، همه معلول پرشهای بیسابقه ارزی و تورمهای ناشی از آن هستند.
📝 متن کامل: http://ihkn.ir/?p=32380
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#اقتصاد
#یادداشت
#تهران
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
✅ مدعیان آزادی در مسیر لذتجوییشان از خانواده هم عبور می کنند
🔻 حجت الاسلام والمسلمین حاج ابوالقاسم:
🔹 خداوند می فرماید اگر یکی از والدین یا هر دوی آنها به سن پیری رسیدند، هیچ سخنی که بوی بی احترامی بدهد از تو شنیده نشود حتی اگر وقتی درخواست غیر منطقی داشتند و بهانه گیری کردند فرزند حق ندارد به گونه ای سخن بگوید که بی حرمتی شود.
🔹 باید با والدین شایسته سخن بگوییم تا مبادا از انسان مکدر شوند؛ امام صادق علیه السلام فرمودند، اگر والدین تو را ناراحت کردند کلمه بدی از زبان تو بیرون نیاید، حتی اگر تو را کتک زدند حق نداری رفتار زشتی از خود نشان دهی و حتی اگر به تو ظلم کردند شایسته این است که بگویی خدا شما را مشمول رحمت و مغفرت خود قرار دهد.
🔹 تمدن غرب اولین کاری که کرده خانه سالمندان را برای پدر و مادرها درست کرده است. علت ایجاد این گونه مراکز لذت جویی انسان امروز است که با شعار آزادی همراه شده و هر چیزی که مانع راهش باشد کنار می زند و این موانع می تواند همسر، فرزندان و پدر و مادر باشند.
📝 متن کامل: http://ihkn.ir/?p=32371
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#خانواده
#گزارش_خبری
#قم
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
✅ حکمرانی مشارکتی گام جدید مردم سالاری دینی برای پیشرفت ایده جمهوری اسلامی است
🔻 عطاءالله رفیعی آتانی، رئیس مرکز تحقیقات اسلامی مجلس شورای اسلامی:
🔹 انسان جدید غربی گویی یک فرد منفعت طلبی است که خدا در زندگی او وجود نداشت و با عقل خود به دنبال بیشینه کردن همه منافعی بود که می توانست به دست بیاورد. علم هم ابزاری بود برای تحقق چنین آرمانی و همه این ها در کلان چهره ای مثل تکنولوژی عینیت پیدا کرد و تکنولوژی شد ابزار دست این چنین آدمی.
🔹 در مقایسه با رویکرد غربی انسانی که ما از آن صحبت میکنیم انسان فطری است. نظریه فطرت میگوید أولاً انسان باید همه ظرفیتهای ذاتی و فطری خود را توسعه دهد. باید به فکر رشد ظرفیتهای وجودی خود باشد. یعنی انسان یک سری قابلیت هایی ذاتی دارد که باید بتواند این ظرفیت های خود را رشد بدهد.
🔹 ثانیاً تمام هویت انسانی، علم است بنابراین رشد فطری برابر با رشد علمی و رشد عقلی است. انسانیت انسان به عقل او است. بنابراین وقتی از رشد انسان صحبت می کنیم از رشد علمی و عقلی او حرف می زنیم. بنابراین جامعه اسلامی، حکومت اسلامی یا فرد مسلمان چیزی که باید به دنبالش باشد این رشد علمی و عقلی فرد و جامعه است.
🔹 اقتصاد اسلامی نظامی است که حوزه اقتصادی را تبدیل به معرکه رشد انسانها می کند. مثلا در اقتصاد عوامل تولید را سه بخش می دانیم: کار، سرمایه و دانش که عمده اش را دانش میدانند.
📝 متن کامل: http://ihkn.ir/?p=32375
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#اقتصاد
#گزارش_خبری
#تهران
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
✅ بیانیه جمعی از پژوهشگران و استادان حوزه و دانشگاه به مسئولان درباره حجاب و عفاف
🔹به مسئولان انقلابی و دلسوز هشدار میدهیم که خیال نکنید با مماشات و تسامح در برخورد با این منکر بزرگ، وضعیت بهتر خواهد شد یا دستکم، وضعیت به همین منوال باقی خواهد ماند!
🔹 بدانید که اگر سنگر حیا و عفاف و حجاب از دست برود، دیری نخواهد پایید که با جریتر شدن این هنجارشکنانِ بیحیا بهویژه پس از گرمتر شدن هوا، هنجارشکنیها بهصورت برهنگی رخ مینماید یا خدای نخواسته مفاسدی شوم تر و تلختر بر کشور شهیدان سایه خواهد افکند و امنیت اخلاقی خانوادهها را به تاراج خواهد برد که البته ملت غیور ایران اسلامی، هیچگاه چنین اجازهای به آنان نخواهند داد.
🔹 باهمه ی توان آماده ی پشتیبانی از اقدامات قاطع و بازدارنده دولت، مجلس و قوه قضائیه انقلابی در این زمینه بوده و تا پای جان در مسیر احیای احکام الهی و اجرای وصایای شهیدان گلگون کفن نظام مقدس اسلامی ایستاده ایم.
📝 متن کامل: http://ihkn.ir/?p=32367
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#زنان_و_خانواده
#گزارش_خبری
#قم
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
✅ ارائه برخی راهکارهای تحقق شعار سال توسط رئیس پژوهشگاه مواد و انرژی
🔻 حمید امیدوار رئیس پژوهشگاه مواد و انرژی در یادداشتی نوشت؛
🔹 اگر در دهه پیش رو بنا بر توسعه فردی و اجتماعی باشد و به عبارتی با رشد تولید ناخالص داخلی از یکسو و از سوی دیگر افزایش نرخ رشد اقتصادی به میزان قابل توجهی پیشرفت دست یافته شود طبیعتا با حرکات وسواس گونه و به ظاهر دلسوزانه از سوی نهادهای تقنینی و نظارتی کشور این میزان پیشرفت نه تنها محقق نمیشود بلکه ارزش آفرینی این نهادها به ضد ارزش تبدیل میشود و بسان ترمزی اجرایی سازی منویات رهبری حکیم را متوقف خواهند نمود.
🔹 بد یا خوب باید نهادهای نظارتی و تقنینی کشور باید بپذیرند که دینامیک نمودن سیستمهای در حال سکون در حوزه علم و فناوری کشور با درجات آزادی بیشتر محقق میشود و هر چه متغیرهای محدودکننده را بیشتر نمایند نه تنها خدمتی به نظام و آینده فرزندان این مرز و بوم نمیکنند بلکه به آن مثل قدیمی که دیکته ننوشته غلط ندارد دامن میزنند و مدیران پیشرو را به سمت ترک فعل و عقیم بودن مدیران دهه نود باز میگردانند.
📝 متن کامل: http://ihkn.ir/?p=32279
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#شعار_سال
#یادداشت
#تهران
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
✅ نسبت انسان با خود؛ حق حاکمیت بر بدن
🔻 دکتر محمود حکمت نیا، عضو هیئت علمی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی:
🔹 اینکه انسان می تواند با ضرر زدن جدی به جان خودش به دیگران نفعی برساند یا خیر، دیگر از نوع اهدای عضو نیست. زیرا در اهدای عضو انسان با رساندن ضرری جزئی به خودش نفعی به فرد دیگر می رساند؛ اما در حالتی که ضرر جدی به جان انسان برسد، اجازه ندارد منفعتی به دیگران برساند.
🔹 خودکشی، وارد کردن ضرر جدی به خود با از دست دادن اعضای رئیسه بدن و وارد کردن ضرر جزئی به بدن که بر اساس معیار «اضرار به خود» قابل بررسی است، هرکدام به طور جداگانه دارای حکم اختصاصی می باشد.
🔹 به طور کلی برای حل مسائل در رویکردهای مختلف می بایست دستگاه های حل مسئله شامل عقلی(خودبنیاد)، اخلاقی، کلامی و الهیاتی را بشناسیم. باید در دستگاه های الهیاتی خودمان لازم است بدانیم که ادله حِکمی و ادله حُکمی ما چه می گوید. باید دید اساساً در حوزه ادله حِکمی چه تلقی در مورد انسان وجود دارد و در حوزه ادله حُکمی آیا انسان ملک انگاری شده است یا خیر.
🔹 باید دانست که ساده سازی مسائل کار بسیار خوبی است؛ اما ساده انگاری در مورد مسائلی از قبیل نسبت انسان با بدن خودش قطعاً اشتباه می باشد و نباید ما دچار چنین خطای معرفت شناسانه ای شویم.
📝 متن کامل: http://ihkn.ir/?p=32362
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#انسان
#گزارش_خبری
#قم
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
✅ دوفصلنامه «گفتمان فقه حکومتی» رتبه علمی- پژوهشی دریافت کرد
🔻فصلنامه علمی- پژوهشی گفتمان فقه حکومتی با اهداف ذیل منتشر میشود:
1️⃣ تبیین گفتمانی فقه حکومتی در برابر گفتمان های رقیب مانند لیبرال دموکراسی و... .
2️⃣ رویکرد نگاه حد اکثری به فقه در چارچوب اندیشه تئوری برنامه زندگی انسان از گهواره تاگور.
3️⃣ تبیین اندیشه گفتمانی فقه حکومتی امامین انقلاب.
4️⃣ کارآیی فقه حکومتی در بعد تربیت دینی، عقلانی، جسمی، جنسی و... .
5️⃣ استخراج گفتمان فقه حکومتی از تراث فقهی فقهاء.
6️⃣ قاعده مند سازی متون فقهی در ایجاد تمدن سازی اسلامی برمعیار فقه حکومتی.
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#حوزه_علمیه
#نشر
#قم
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
✅ گزارشی از نشست هماندیشی شخصیت های علمی و حاکمیتی درباره چالش های اخلاقی پیش روی خانواده
💢 با حضور جمعی از برجسته ترین شخصیت ها و مسئولین نهادهای حوزوی، دانشگاهی و حاکمیتی کشور، مهمترین چالشهای اخلاقی پیش روی خانواده در جهان امروز مورد بررسی و هم اندیشی قرار گرفت.
🔹 حجتالاسلام والمسلمین محمدرضا زیبایینژاد، رئیس پژوهشکده زن و خانواده: رهبر انقلاب در بیانیه گام دوم از نهادهای حاکمیتی، غیرحاکمیتی و نخبگان این مطالبه را داشتند که بیاندیشند چگونه میتوان جوانان را در برابر سیل تهاجمات فرهنگی مقاوم نمود و پژوهشکده زن و خانواده با توجه به رسالت خود، این دغدغه را در قالب همایشی بین المللی با عنوان خانواده مقاوم پیگیری نمود.
🔹 خانواده، در طول تاریخ، به مثابه راهبر اصلی تربیت در حفظ، تقویت و انتقال ارزشهای اخلاقی ایفای نقش نموده است. ساختارهای فرهنگی، اقتصادی و سیاسی نیز کمابیش ارزشهای همسو با ارزشهای خانواده را بازتولید کردهاند. اما در یک سده گذشته با شکلگیری امواج نوسازی، توسعه، پسا نوگرایی و تحولات ساختاری ناشی از آنها، خانواده در ایفای نقش اخلاقی خود با چالش مواجه شده است.
📝 متن کامل: http://ihkn.ir/?p=32388
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#زنان_و_خانواده
#گزارش_خبری
#قم
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 لایحۀ ارتقای امنیت زنان از کدام حقوق زنان دفاع میکند؟
⬅️ این لایحه با تمرکز بر بازدارندگی و پیشگیری، ارتقای امنیت روانی و جسمانی زنان در محیط خانه، کار و اجتماع را هدف قرار داده و برای رسومات غلط گذشته مانند خون بس نیز جرم انگاری هایی صورت گرفته است.
🔹حمایت از حریم خصوصی بانوان در مقابل ضابطان قانونی
🔹امکان استفاده از اذن قاضی برای خروج زنان از کشور در موارد ضروری،
🔹مجازات شوهری که همسر خود را از خانه اخراج یا مانع ورودش به خانه شود
🔹جرم تلقی شدن اجبار زن به ازدواج یا طلاق توسط هر کسی از جمله ولی، قیم و ... از دیگر اهداف این لایحه می باشد.
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#زن_و_خانواده
#ویدیو
#تهران
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
✅ شماره 302 از ماهنامه علمی در زمینه علوم انسانی معرفت (ویژه علوم قرآنی) منتشر شد
🔻 پرونده های این شماره؛
1️⃣ رابطه دین و اخلاق (2) / آیتالله علامه محمدتقی مصباح یزدی (ص5)
2️⃣ نقش عبودیت در کمال ساحت بینشی انسان از دیدگاه قرآن / حمید آریان، محمدهادی براتیان (ص9)
3️⃣ نقش خداباوری در کمال گرایشی انسان از منظر قرآن / محسن زندی، اسمعیل سلطانی بیرامی (ص21)
4️⃣ نقش توبه در کمال انسان از منظر قرآن / امیررضا اشرفی، احسان سلیمانی پایطاق (ص33)
5️⃣ تأملی در آیات فراخوان آدمی به تفکر زاینده و فزایندۀ باور به معاد / سید رحیم غضنفری، غلامعلی عزیزیكیا (ص45)
6️⃣ نقش صبر در کمال رفتاری انسان از منظر قرآن / ابراهیم غلامزاده غیبی، مصطفی کریمی (ص55)
7️⃣ عوامل بیرونی مؤثر بر نیازهای انسان / سید مجتبی فقیهی، علیاوسط باقری (ص67)
8️⃣ شعورمندی جمادات از دیدگاه قرآن / حمید آریان، مجتبی مستشرق (ص79)
9️⃣ فلسفه آفرینش دنیا و آثار باور به آن بر تعالی هویت انسان از منظر قرآن کریم / هاجر شعبانی، موسی کلایه، حسن نجفی (ص93)
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#فلسفه
#نشر
#قم
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
❇️ تاکتیک در برابر تیک تاک
🔻یوسف اسماعیل زاده برای اندیشکده رهیافت نوشت؛
🔹شبکهی اجتماعی تیک تاک، در رقابت با شبکههای اجتماعی معروف در آمریکا توانسته محبوبیت خود را در میان جوانان و نوجوانان آمریکایی به دست آورد. آمارها حاکی از این است که از هر سه آمریکایی یک نفر در تیک تاک حضور دارد. در آمار جدید نزدیک به 150 میلیون کاربر آمریکایی در تیک تاک حاضر هستند.
🔹آمریکا تاکنون با اعلام چندباره دلایل فیلترینگ تیک تاک نتوانسته سند معتبری برای اثبات اتهامات خود به شبکه اجتماعی تیک تاک ارائه کند. دسترسی به اطلاعات شخصی نه تنها اتهام محسوب نشده بلکه تمام شبکههای اجتماعی آمریکایی چون اینستاگرام، توییتر و فیسبوک نیز امکان دسترسی به اطلاعات شخصی کاربران خود را دارند.
🔹به نظر میرسد موفقیت تیک تاک در داخل خود آمریکا، خارج از برنامه سلطه و قدرت آمریکایی بحران بسیار بزرگی برای هژمونی آن بوده است. اینکه آمریکا در داخل مرزهای خودش به پلتفرمی غیر آمریکایی ببازد؛ ضربه بسیار بزرگی محسوب میشود.
🔹تیک تاک در اصل یکی از مهرههای شطرنج بازی بین آمریکا و چین است. آمریکا با نگرانی آنکه در رقابت با چین در عرصه فناوری در حال باخت است به شدت دچار ترس و نگرانی شده است.
🔹اصلیترین خطر برای لیبرال دموکراسی آمریکایی، کمونیسم چین است. البته نه به مانند جنگ سرد آمریکا با شوروی، بلکه بازی اینبار بسیار شبیه است به دو جنگ بزرگ جهانی که دو گروه از متحدین در برابر هم قرار گرفته بودند.
🌐 ادامه متن : http://ihkn.ir/?p=32396
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#فرهنگ
#یادداشت
#تهران
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
❇️ مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی از کلیه پژوهشگران حوزه های سیاستگذاری دعوت به همکاری کرده است.
🔻رشته های مرتبط :
– سیاستگذاری عمومی
– سیاستگذاری علم و فناوری
– اقتصاد
– مدیریت مالی
🔹پژوهشگران رشته های فوق اگر علاقمند به همکاری در حوزه های سیاستگذاری و قانونگذاری اقتصاد آموزش، اقتصاد آموزش عالی، تامین مالی آموزش عالی، تحقیقات و فناوری با مرکز پژوهش های مجلس هستند رزومه خود را به نشانی ایمیل hn.sbu.ac@gmail.com ارسال کنند.
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#سیاست_گذاری
#فراخوان_پژوهشگر
#تهران
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
✅ نشست: اصلاحات ساختاری در نظام بانکی کشور
🎙 سخنران: پروفسور مسعود درخشان
🔰با حضور کارشناسان، مدیران و صاحبنظران بانکی
🕰 سهشنبه 22 فروردینماه 1402
زمان: ساعت 15الی 17
🔻پیوند شرکت در نشست:
🔗 https://skyroom.online/ch/favacenter/mefa
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#اقتصاد
#نشست_علمی
#تهران
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
✅ اهمیت تبیین الگوی زیست مؤمنانه زن مسلمان و برخورد با هنجارشکنیهای ساختاریافته
🔻 آیت الله عباس کعبی، عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم:
🔹 اولویت بحث اقتصاد به معنای بی برنامگی در مقابله با طراحی دشمنان جهت ترویج فرهنگ غربی و مسخ هویت زن مسلمان ایرانی نیست؛ بلکه از منظر رهبر معظم انقلاب در این مسأله از زنان تراز انقلاب اسلامی بایستی در مقابل فرهنگ منحط غربی محافظت کرد.
🔹 دستگاههای اجرایی کشور با تکریم شخصیت زن مسلمان و تبیین زن تراز انقلاب اسلامی و توجه به شخصیت زن مسلمان و تبیین الگوی زیست مؤمنانه زن مسلمان از یک طرف و از طرف دیگر مقابله با جرائم و هنجارشکنیهای سازمان یافتهای که به دنبال مسخ هویت انسانی زن ایرانی و تراز انقلاب اسلامی هستند.
🔹 باید با در نظر گرفتن جنبه صیانتی با انسجام و هماهنگی برخوردهای لازم را داشته باشند؛ یعنی بایستی در کنار کار فرهنگی برخورد با جرایم سازمان یافته را در دستور کار خودشان قرار بدهند.
📝 متن کامل: http://ihkn.ir/?p=32405
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#زنان_و_خانواده
#گزارش_خبری
#قم
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
❇️ ۳۳۳ پژوهشگر پر استناد در علوم انسانی، علوم اجتماعی و هنر معرفی شدند
🔻سید احمد فاضل زاده رئیس ISC مطرح کرد؛
💢 مؤسسه استنادی و پایش علم و فناوری جهان اسلام(ISC)، به طور سالانه با اتکاء به منابع اطلاعاتی و پایگاههای داده خود اقدام به شناسایی پژوهشگران پر استناد علوم انسانی، علوم اجتماعی و هنر مینماید که در این گزارش، پژوهشگران پر استناد در بازه زمانی 10 ساله (1399-1390) معرفی شدهاند.
💢 عداد 333 نفر پژوهشگر برتر در گستره علوم انسانی و اجتماعی و هنر توسط موسسه استنادی و پایش علم و فناوری جهان اسلام(ISC) شناسایی و در 16 حوزه موضوعی علوم انسانی و اجتماعی و هنر دسته بندی شدهاند.
💢 دانشگاه تهران، دانشگاه علامه طباطبایی، دانشگاه اصفهان و دانشگاه تربیت مدرس به ترتیب دارای بیشترین تعداد پژوهشگر هستند. لازم به ذکر است در حال حاضر برخی از پژوهشگران دارای حداقل دو وابستگی سازمانی هستند و آمار زیر تنها براساس وابستگی اصلی می باشد.
🌐 ادامه متن : http://ihkn.ir/?p=32412
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#علوم_انسانی
#گزارش_خبری
#تهران
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
✅ شماره هفدهم دوفصلنامه علمی- پژوهشی «مطالعات جنسیت و خانواده» منتشر شد
🔻 این شماره از دوفصلنامه به موضوعاتی از قبیل:
🔸 اجتهاد عقلگرا و مسائل فقهی زنان
🔹 مقایسة الگوی مشاورة پیش از ازدواج در ازدواجهای فامیلی و غیرفامیلی بر اساس کاوش نشانههای طلاق در اولین دورههای انتقالی زندگی (آشنایی، نامزدی و عقد)
🔸مدلیابی معادلات ساختاری تأثیر انعطافپذیری روانشناختی بر گرایش به روابط فرازناشویی با نقش میانجیگر نیرومندی من در زوجین
🔹 تجارب زنان از فرایند دادرسی دعاوی خانوادگی (مطالعة شهر کرمان)
🔸 بررسی عوامل فردی و زمینهای مرتبط با رضایت جنسی زنان (مطالعة زنان متأهل در شهر تبریز)
🔹 بررسی تجربة محرومیت در میان زنان با تأکید بر خانواده و محله (مورد مطالعه: زنانِ ساکن در سکونتگاه غیررسمی التیمور مشهد)
✔️بخش دیگری از این دوفصلنامه علمی پژوهشی مربوط به چکیده مقالات به زبان عربی و انگلیسی است.
🔗 لینک دریافت الکترونیکی مقالات: http://www.jgfs.ir/issue_20458_23384.html
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#زنان_و_خانواده
#نشر
#قم
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
23.75M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
✅ ضرورت رویکرد فرافقهی به مسائل
🔹مسائل مقصور در فقه نیست، با فقه اجتماعی نباید از وجوه فلسفی و کلامی در موضوعاتی مانند ولایت فقیه، محیط زیست و ... غفلت شود.
🔹ولایت فقیه وجه مواجه فقه با حاکمیت است، فلسفه سیاسی که یک بحث عقلانی است در این مساله ذی دخل است، باید نسبت بحث عقلانی و فقهی را بررسی کنیم. الزام سیاسی، یک محور اصلی در فلسفه سیاست است. الزام، ماهیت اخلاقی یا مستقل دارد؟ آیا ما الزام به تبعیت از رضایت عمومی و مصلحت عمومی یا رای اکثریت داریم؟ اگر ولایت فقیه از منظر فقهی صرف بررسی کنیم، مساله حاکمیت راه حل نکرده ایم.
🔹امروز در غرب به مباحث جوهری اخلاق یک نوع بازگشتی شده است، به عنوان مثال فرزندآوری یک امر اخلاقی است یا خیر؟ می توان به این مسائل از منظر فقهی پاسخ داد، اما وجه فلسفی و کلامی هم دارند.
💢دیدار با اعضای مرکز پژوهشی مبنا
۱۴۰۱/۱۲/۲۱
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#علوم_انسانی_اسلامی
#ویدئو
#قم
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
✅ تأکید آیتالله اعرافی بر لزوم ورود هوش مصنوعی در فرآیند تدوین و نشر آثار مؤسسه انتشارات حوزه
🔻 حجتالاسلام والمسلمین حسن مولایی، مدیر عامل موسسه انتشارات حوزه های علمیه مطرح کرد؛
🔹 آیتالله اعرافی در این دیدار بر لزوم حرکت بر مدار برنامه راهبردی و بازبینی سالانه این برنامه، همچنین تلاش در جهت ارتقای سطح علمی، ویرایشی و گرافیکی کتابهای انتشاریافته توسط مؤسسه، تأکید کرد.
🔹 مدیر حوزههای علمیه همچنین بهطور خاص، خواستار اهتمام بیشتر مؤسسه انتشارات حوزه به مسئله فنآوری شد و با تأکید بر انجام بررسی و پژوهش نسبت به ورود هوش مصنوعی در امور مؤسسه، توصیه کرد، ضمن برگزاری جلساتی با مسئولان ذیربط، جهت جانمایی ورود هوش مصنوعی در فرآیند تدوین و نشر کتب مؤسسه و استفاده بهینه و مطلوب از این ظرفیت، تدبیری اتخاذ گردد تا در آینده با بهرهگیری از هوش مصنوعی، فعالیتها بهتر و منسجمتر از گذشته صورت پذیرد.
🔹 لزوم فراهمسازی تسهیلات مناسب برای طلاب و پژوهشگران در زمینه تهیه کتاب، ارتباط بهتر و بیشتر با دیگر ناشران و تأکید بر همافزایی با آنها، ورود مؤسسه انتشارات حوزه به عرصه بینالملل و انتشار آثار به زبانهای دیگر در راستای تبیین و عرضه معارف دینی، همچنین تأکید بر ارتباطات بینالملل و ارایه آثار حوزه به محافل مختلف بینالمللی، از دیگر نکات مهم مورد تأکید آیتالله اعرافی در این جلسه بود.
📝 متن کامل: http://ihkn.ir/?p=32420
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#حوزه_علمیه
#گزارش_خبری
#قم
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
📣 شهادت مظلومانه مولی الموحدین، امیرالمومنین حضرت علی( علیه السلام) بر تمامی مسلمانان تسلیت باد
🔸اللّهُمَّ صَلِّ عَلَى أَمِيرِ الْمُؤْمِنِينَ
🔸علِيِّ بْنِ أَبِي طالِبٍ أَخِي نَبِيِّكَ وَ وَلِيِّهِ
🔸و ناصِرِهِ وَ وَصِّيِهِ وَ وَزِيرِهِ وَ
🔸مسْتَوْدَعِ عِلْمِهِ، وَمَوْضِعِ سِرِّهِ
🔸وبابِ حِكْمَتِهِ وَ النَّاطِقِ بِحُجَّتِهِ
🔸و الدَّاعِي إِلى شَرِيعَتِهِ
@hadavi_info
✅ شهید صدر احکام الهی را با نگاه امکان استمرار ابدی دین، دستهبندی میکرد
🔻 دکتر رحیم پور ازغدی، عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی:
🔹 از نظر شهید صدر احکام الهی در قرآن و سنت که فقه متکفل فهم و تبیین آنها است در حوزه سبک زندگی به احکام فردی و اجتماعی تقسیم میشود؛ عبادات فردی و اجتماعی، احکام اقتصادی اموال و سبک زندگی اقتصادی فردی و اجتماعی، آداب اجتماعی، مدنی و حکومتی و آداب فردی وجود دارد؛ البته مسائلی مانند جنگ و صلح، جهاد و قضا و مانند اینها به طور کامل به حکومت مربوط است.
🔹 شهید صدر میگوید اجتهاد همین قدرت علمی و عقلی است؛ استنباط احکام شرع کار آسانی نیست، یک تخصص بسیار دقیق و پیچیده و مستمر است؛ یک بار برای همیشه اجتهاد نمیشود بلکه برای هر زمان و مکان اجتهاد میشود؛ برخی احکام برای تمام زمانها، اشخاص و موقعیتها ثابت، قطعی و تغییر ناپذیر هستند و بخشی تغییر میکند، چون موضوع تغییر کرده است.
🔹 شهید صدر میگوید دایره فقه باید با فقه هست، چقدر متفاوت است؟ یعنی فقه موجود در برابر فقه مسئول که تابع تعریف فقه باشد به طور کمی و کیفی خیلی کوچک است؛ این فقه در برابر فقه کبیر مد نظر ما صغیر و اصغر است؛ البته منظور فقه اکبر که شامل کل شریعت میشود نیست.
📝 متن کامل: http://ihkn.ir/?p=32424
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#شهید_صدر
#گزارش_خبری
#قم
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
✅ دانشگاه رضوی اولین مجموعه تجمیعی حوزوی دانشگاهی در کشور است
🔻 حجت الاسلام والمسلمین دکتر محسن جهانگیری، رئیس دانشگاه علوم اسلامی رضوی:
🔹 دانشگاه با توجه بر اصالت حوزوی و رسالت تربیت فقیه، مبلغ، محقق، مدرس و نیروی کارآمد برای رفع نیازهای اسلامی در رشته های مختلف علوم اسلامی و انسانی، به جذب و تریت طلبه دانشجو در سه مقطع پرداخته است؛ البته تا سال ۱۳۹۷ این دانشگاه فقط مختص برادران بود اما در این سال با حمایت ویژه تولیت وقت آستان قدس رضوی، واحد خواهران این دانشگاه در دو مقطع کارشناسی ارشد و دکتری تاسیس شد.
🔹 دانشگاه در حوزه پژوهش ۱۰ نشریه علمی دارد که بخشی علمی پژوهی و بخشی علمی ترویجی است و همه اینها به تایید وزارت علمی رسیده است.
🔹 در کنار این ده نشریه که دو فصلنامه است و هر سالی دو شماره از اینها منتشر می شود که بیش از ۱۰۵ طرح پژوهشی در دانشگاه به ثمر می رسد و ۱۴۰ عنوان کتاب چاپ اول در ۱۷۳ جلد، بیش از ۱۷۰۰ مقاله علمی و ۷۳۰ پایان نامه و رساله دکتری تولید شده است. همچنین تا سال گذشته حدود ۵۰ کرسی علمی ترویجی در این دانشگاه برگزار شده که از دستاوردهای ارزشمند پژوهشی دانشگاه است.
📝 متن کامل: http://ihkn.ir/?p=32395
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#حوزه_علمیه
#گزارش_خبری
#مشهد
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
✅ فقه و تحلیلهای علمی اقتصاد
🔻 حجت الاسلام محمدرضا یوسفی، کارشناس اقتصادی و استاد حوزه:
🔹 هدف علم فقه، کشف احکام الهی است و هدف علم اقتصاد، تعادل بازارها در سطح اشتغال کامل است. از منظر روش مطالعه نیز باید گفت که روش بررسی علم فقه، بهرهگیری از روشهای عقلی، نقلی، زبانی با اتکاء بر منابع در دسترس است در حالیکه علم اقتصاد عمدتا بر روشهای تجربی متکی است.
🔹 بنابراین دانشهای فقه و اقتصاد از جهت موضوع، روش، هدف و کارکرد از یکدیگر متمایز بوده، دو جنس متفاوت میباشند لذا انتظار از دانش فقه باید با توجه به نکات چهارگانه باشد و القاء این انتظار از فقه که راه حلهای اقتصادی ارائه دهد، ناشی از بیتوجهی به تفاوتهای یادشده بوده، زبرا چیزی از آن توقع میرود که در حیطۀ وظایف آن نیست. و در نهایت به دلیل بر نیاوردن انتظارات به تخریب ذهنیت عمومی نسبت به فقه منجر میشود که تاکنون نیز چنین بوده است.
🔹 یکی از مسائل کنونی این است که گروهی تاکید زیادی بر بانکداری بدون ربا و حفظ ظواهر شرعی در تمامی آئین نامهها، دستورالعملها دارند اما نسبت به مسائل اساسی مانند ساختار رانتی، اقتصاد دستوری، انباشت بدهی بانکها، عدم رعایت اصول بال، عدم مبادلات بین المللی کارآمد و … توجهی ندارند. در ساختار غیر سالم و ناکارآمد موجود، چگونه میتوان از اجرای شرع سخن گفت؟
📝 متن کامل: http://ihkn.ir/?p=32432
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#اقتصاد
#یادداشت
#قم
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com