📍سهم ژانر کودک و نوجوان از سینمای ایران
🔹 ژانر کودک و نوجوان از مهمترین بخشهای صنعت سینما است و اهمیت اقتصادی بالایی دارد. بر همین اساس، مرکز نمافر به سراغ واکاوی عملکرد فیلمهای ژانر کودک و نوجوان سینمای ایران در دهه اخیر رفته و سینمای کودک و نوجوان را از منظر تعداد اثر، مخاطب، فروش و... بررسی کرده است.
🔹 در دههی اخیر، سال ۱۳۹۸ با تعداد ۱۶ فیلم سینمایی ژانر کودک و نوجوان، بیشترین تعداد فیلمهای اکران شده را به خود اختصاص داده است. سال ۱۴۰۲ سینمای کودک و نوجوان با ۱۶.۶درصد بیشترین سهم از فیلمهای سینمایی اکران شده را داشته است.
🔹سال ۱۳۹۳ بااختلاف بهترین سال از نظر جذب مخاطب برای سینمای کودک و نوجوان بوده، چرا که ۲۰درصد از کل مخاطبان سینمای ایران در این سال آثار این ژانر را برای تماشا برگزیدهاند. فیلم سینمایی «شهر موشها ۲» که پرفروشترین فیلم سال ۱۳۹۳ بود، نقش مهمی در این اتفاق داشته است.
🔹 از نظر درآمد نیز، در سال ۱۳۹۳، سینمای کودک و نوجوان با اختلاف پولسازترین سال خود را تجربه کرده؛ به طوریکه درآمد حاصل از فروش فیلمهای این ژانر ۱۹.۱۶درصد از کل درآمد سینمای ایران بوده است.
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#فرهنگ
#گزارش_خبری
#تهران
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
📍رازهای تشکیل خانوادهای موفق از زبان امام رضا (ع)/ والدین غایب بزرگ در ازدواج فرزندان
🔻 آیتالله سیدمنذر حکیم، استاد درس خارج حوزه علمیه قم کرد؛
📌 باید به مجموعه اهل بیت(ع) نگاه منظومه و مجموعهای داشته باشیم و ۱۴ معصوم(ع) را یکجا ببینیم تا بتوانیم به معارف ایشان در مورد تربیت فرزند و خانواده شایسته دست یابیم.
📌 الان متاسفانه ازدواج دیرهنگام آفات و بلایای زیادی را متوجه خانوادهها و جامعه کرده است. ازدواج بههنگام برای هر دو جنس مورد تاکید است. البته الان این مسئله عملی نیست زیرا ما فرهنگسازی نکردیم و والدین فرزندانشان را برای پذیرش مسئولیت خانواده مستقل آماده نکردهاند.
📌 باید کاری کنیم که فرزندانمان بتوانند روی پای خود بایستند و حتی اگر شرایط زندگی هم مناسب نباشد ولی دو مؤلفه در فرزندان وجود داشته باشد؛ اول احساس مسئولیت برای پذیرش زندگی و تشکیل خانواده و فرزندآوری و دیگر توانمندی برای اداره زندگی که متاسفانه این احساس مسئولیت وجود ندارد و کمرنگ است
🌐 متن گزارش: https://ihkn.ir/?p=38347
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#تربیت
#گزارش_خبری
#قم
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
🔰 فراخوان «ارتقاء کارآمدی پژوهشهای جمعیت و پیشرفت»
🔻جمهوری اسلامی ایران از اوایل دهه هشتاد در نرخ باروری به زیر حد جانشینی رفت و با مسئله پیری جمعیت در آینده خود روبرو شد. باوجود ابلاغ «سیاستهای کلی جمعیت» از سوی مقام معظم رهبری (مدظله العالی) در اردیبهشتماه سال ۱۳۹۳ و تصویب قانون «حمایت از خانواده و جوانی جمعیت» در آبان ماه ۱۴۰۰ توسط مجلس شورای اسلامی، تحقق جوانی جمعیت مانند هر سیاست دیگر بدون همراهی نیروهای اجتماعی امکانپذیر نیست. یکی از مقدمات واجب برای همراهی و حرکت منسجم نیروهای اجتماعی، ایجاد اجماع بر اصل مسألهبودگی و اهمیت هدف و راهبردهای تحقق آن است و این اجماع بر محور پژوهشهای هدفمند و برنامهمحور بهدست میآید.
🔸مهلت ارسال این فراخوان از تاریخ ۲۷ اسفند ۱۴۰۲ تا ۲۷ اردیبهشت ماه ۱۴۰۳ میباشد.
📎 جزئیات
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#جمعیت
#فراخوان
#تهران
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
هدایت شده از پایگاه خبری علوم انسانی مفتاح
📍 تحولات جایگاه زنان در اقتصاد ایران/ انقلاب اسلامی سدهای فرهنگی و هنجاری را برای حضور زنان در جامعه شکست
🔻 کمیل قیدرلویی عضو هیئت علمی دانشگاه امام صادق علیه السلام مطرح کرد؛
🔹در فرهنگ و نگاه سنتی ما، برای بانوان نقش اقتصادی تعریف نشده است؛ ایشان نقش همسری و مادری دارند، نقشهای خانوادهمحور مانند خاله، عمه، خواهر، مادربزرگ، دختر دارند. نه اینکه زنان کار اقتصادی نداشتند، بلکه در جامعۀ ما اصالتاً از زنان ایفای نقش اقتصادی انتظار نمیرفته
🔹 هنگامی که با پدیدۀ مدرنیته و تجددگرایی مواجه میشویم، بخشی از تأثّر جامعۀ ما از جامعۀ غرب در زمینۀ اقتصاد نمود پیدا میکند. قائلشدن نقش اجتماعی برای بانوان، از همان دورۀ اول تجدد که 50 سال آخر دورۀ قاجار بود، مشاهده میشود. لذا جایگاه اجتماعی زن و انتظاراتی که از او میرفته، در بخش اقتصادی هم بهنوعی به آن اضافه میشود
🔹 قبل از انقلاب ساختار اجتماعی ما برخلاف ساختار سیاسی و فرهنگی حاکمیتی ما میخواست زنان یا نوعی از سبک زندگی غربی را به میدان اجتماع بیاورد اما جامعه با توجه به شناخت خود از مدعیان این امر به آن اعتماد نمیکرد و آن را نمیپذیرفت و پس میزد.
🔹 فرهنگ انقلاب اسلامی زنان را در میدان جامعه میخواست و میخواهد. مردم به حکومت، مدرسه، دانشگاه و محیطهای کار اعتماد میکنند. لذا همین موضوع سدهای فرهنگی و هنجاری را شکست که پیش از این وجود داشت و جلوی اشتغال زنان در بیرون از خانه را میگرفت
🌐 متن گفتگو: https://ihkn.ir/?p=38304
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#زن_اقتصاد
#گفتگو
#تهران
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
📍سی و دومین شماره فصلنامه تحقیقات بنیادین علوم انسانی منتشر شد
🔻فهرست مطالب این شماره از این قرار است:
امکان سنجی علوم انسانی قرآن بنیان/ مصطفی کریمی
حکمت متعالیه: سرشت نهادهای سیاسی و مدنی/ محمد پزشگی
ارتباط حکمرانی و فلسفه سیاسی در آرای فارابی/ نجمه کیخا
اطلاق و تقیید در وجوب اعتباری از منظر علامه طباطبایی/ مهدی سپهری، جواد محمودزاده
روش شناسی فلسفی علم مشاوره با نگاه به فلسفۀ اسلامی/ محمد عجمین، مسعود آذربایجانی
روش شناسی و مؤلفه های یک چهارچوب اسلامی برای فهم فرایند تحول اجتماعی به مثابه رویکردی در اسلامی سازی علوم انسانی/ وحید مقدم
🌐 آدرس سایت فصلنامه: www.frh.sccsr.ac.ir
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#علوم_انسانی_اسلامی
#نشر
#تهران
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
❇️ نشست علمی؛ طراحی نظام ساختار خانواده
با تاکید بر فقه عمومی خانواده
🎙ارائه دهنده:
حجت الاسلام و المسلمین دکتر فرجالله هدایتنیا
عضو هیئت علمی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه
⏱زمان: یکشنبه 11 شهریور ماه
ساعت: 8 الی 11 و 13 الی 16
🏢 مکان: حرم مطهر رضوی، بست شیخ حر عاملی
مدرسه عالی فقاهت عالم آل محمد(ع)(مدرسه تاریخی خیرات خان)
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#خانواده
#نشست
#مشهد
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
✅ در عصر دیجیتال؛ انتخاب بین مسیر علمی یا فعالیت در شبکههای اجتماعی
🔻 دکتر نوریزه محمد نگادیان، استاد دانشگاه فناوری مارا مالزی، مطرح کرد؛
🔹 در عصر دیجیتال، بسیاری از افراد به طور روزانه در حال مرور شبکههای اجتماعی هستند و به ویدیوهای زندهای که توسط اینفلوئنسرها به اشتراک گذاشته میشود، توجه میکنند. اینفلوئنسرها تجربیات زندگی، مهارتهای خاص، نقد محصولات، سبک زندگی یا افکار خود را با دنبالکنندگانشان به اشتراک میگذارند. در کنار رشد اقتصادی و نیازهای بازار کار، یک روند جالب ظهور کرده است: فارغالتحصیلان مدارس به شغل به عنوان اینفلوئنسر در شبکههای اجتماعی علاقهمند شدهاند.
🔹 تصمیم بین ادامه تحصیل و تبدیل شدن به یک اینفلوئنسر شبکههای اجتماعی بستگی به اهداف و نیازهای فردی دارد. دریافت مدرک تحصیلی فرصتی برای کسب مهارتهای جامع مانند تفکر انتقادی، تحقیق و ارتباطات فراهم میآورد و میتواند به مشاغل پایدار و با درآمد بالا منجر شود. از سوی دیگر، موفقیت در زمینه اینفلوئنسر بودن به تخصص در ایجاد محتوا، برندینگ و تعامل با مخاطب نیاز دارد و ممکن است فرصتهای شغلی و درآمدی آن ناپایدار باشد.
🔹 در نهایت، انتخاب بین ادامه تحصیل و تبدیل شدن به اینفلوئنسر باید بر اساس اهداف و ارزشهای فردی انجام شود. هر دو مسیر میتوانند موفقیت و رضایت شخصی را به ارمغان آورند، اما توجه به پیامدهای طولانیمدت و تطابق با آرزوها و ارزشها ضروری است.
📝 متن کامل: https://ihkn.ir/?p=38228
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#علم
#یادداشت
#مالزی
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
✅ کدام نهاد متولی فرهنگ ایران است؟ / چالشهای حکمرانی صنایع فرهنگی و خلاق در ایران
🔻 محمدحسین شفیعخانی در یادداشتی مطرح کرد؛
🔹صنایع فرهنگی و خلاق به عنوان بخشی از اقتصاد فرهنگ، مورد توجه دولتهای مختلف است و در ایران نیز با توجه به دغدغههای فرهنگی و اقتصادی، اهمیت این صنایع برجسته شده است. اما حکمرانی این حوزه با چالشهای جدی نظیر چندگانگی در سیاستگذاری و بیسامانی بودجه فرهنگی مواجه است که مانع از بهرهوری مطلوب میشود.
🔹کشورهای موفق در توسعه اقتصاد خلاق، مانند کره جنوبی، انگلستان، چین، عربستان و امارات، با ایجاد نهادهای متمرکز و برنامههای راهبردی، توانستهاند به نتایج قابلتوجهی دست یابند. این تجربیات نشان میدهد که برای پیشرفت در این حوزه، ایران نیز باید به ایجاد نهادی متمرکز و پیشران اقدام کند که بتواند بهطور کارآمد منابع و بودجه فرهنگی را مدیریت کند.
🔹نهادی که برای این منظور ایجاد میشود باید چابک، دارای جایگاه مناسب در نظام اداری و سیاستی، و قادر به تعامل بیندستگاهی باشد و همچنین باید از سرشت فرهنگی و خلاقانه برخوردار باشد. یکی از پیشنهادات برای ایجاد چنین نهادی، الگوبرداری از معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری است که با عنوانی مشابه، میتواند نقش محوری در توسعه اقتصاد فرهنگ ایفا کند.
📝 متن کامل: https://ihkn.ir/?p=38352
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#فرهنگ
#یادداشت
#تهران
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
📍 «شش هزار کلمه در باب مصائب نظام اداری در کشور» بهقلم مرتضی فیروزآبادی و محمدحسام طوسی منتشر شد
🔹نظام اداری کشور با چالشهای جدی و آسیبهای مزمنی مواجه است که بهمثابه دستاندازی در مقابل تحولات کشور قرار گرفته است. رهبر معظم انقلاب نیز بارها بر ضرورت تحول آن تاکید کردهاند؛ در سال ۹۲، ایشان با تاکید بر مشکلات مزمن نظام اداری از تاخیر در اجرای سیاستهای کلی ابلاغشده درباره آن، سخن گفتند.
🔹با این حال، در سالهای پس از ابلاغ سیاستهای کلی نظام اداری تحولی چندانی در این زمینه مشاهده نشده، و حتی میتوان گفت این موضوع از اولویت گفتمانی مسئولان ارشد کشور نیز خارج شده است.
🔹اشکالات پیچیده نظام اداری حتی توانسته است رویکردهای تحولی مدیران جوان و باانگیزه را مغلوب خود کند.
🔹اکنون با شروع دولت جدید و انتصابات مرتبط، یادآوری تحول در نظام اداری بهعنوان بازوی دولت در حکمرانی لازم و ضروری است.
🔹این جزوه به بررسی مسائل و آسیبهای نظام اداری و تاثیرات آن بر بخشهای مختلف کشور میپردازد و امیدوار است که نخبگان جامعه این موضوع را بهعنوان اولویتی مهم برای مردم و مسئولان مطرح کنند.
🔹در متن پیش رو که حاصل تجربه زیسته و همفکری جمعی از مدیران است، تلاش شده تا مسائل و آسیبهای دستگاه اداری و سازوکارهای آن و آثاری که بر همه بخشهای کشور میگذارد، مورد بررسی قرار گیرد.
🌐 دریافت متن جزوه
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#مدیریت
#نشر
#تهران
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
11.16M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎙 پروفسور مسعود درخشان:
💠 ضرورت مردمیسازی نظام بانکداری
🔸 مردمیسازی نظام بانکی، چه مختصات و ملزوماتی دارد؟
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#اقتصاد
#ویدیو
#تهران
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
💠 دبیرخانه گرامیداشت چهلمین سال تأسیس جامعه الزهرا سلاماللهعلیها برگزار میکند:
📄 فراخوان پذیرش مقاله با موضوع «جامعه الزهرا سلاماللهعلیها و جامعه بانوان»
🔻 محورهای فراخوان در دو بخش:
1️⃣ عملکردی
🔹دستاوردهای حوزه علمیه جامعه الزهرا علیهاالسلام در جامعه اسلامی بانوان (دستاوردهای آموزشی/ پژوهشی/ فرهنگی- تبلیغی)
🔹آسیبشناسی و چالشهای حوزه علمیه جامعه الزهرا علیهاالسلام در جامعه اسلامی بانوان (چالشهای آموزشی/ پژوهشی/ فرهنگی- تبلیغی)
🔹چشمانداز و بایستههای حوزه علمیه جامعه الزهرا علیهاالسلام در جامعه اسلامی بانوان (بایستههای آموزشی/ پژوهشی/ فرهنگی- تبلیغی/ روشی)
2️⃣ دانشی (با رویکرد علوم انسانی- اسلامی)
🔸حوزه علمیه خواهران و رویکرد تمدنی منطبق بر نگرش امامین انقلاب اسلامی
🔸 نقش حوزه علمیه خواهران در حکمرانی و نظریهپردازیهای نظام اسلامی
🔸 نقش تأثیرگذار حوزه علمیه خواهران در جامعهسازی اسلامی
🔸 تأثیر حوزه علمیه خواهران بر راهبردها و تعاملات بینالمللی
🔸 حوزه علمیه خواهران از منظر آینده پژوهی
📖 شیوه نگارش مقاله
🗓مهلت ارسال آثار: تا 31 شهریور 1403
💻 ارسال آثار از طریق:
https://40.jz.ac.ir/article/step1
📲 راههای ارتباط با دبیرخانه:
☎️ شماره تماس دبیرخانه مرکزی: ۰۲۵۳۲۱۱۲۱۱۴
🆔 آیدی ایتا: @jz40ac
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#زن
#فراخوان
#قم
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
✅ آیا شرع برای تدبیر مسأله حجاب فقط «مجازات» و «نهی از منکر» دارد؟
🔻 محمدعلی فائضی در یادداشتی مطرح کرد؛
🔹در عرصه مدیریت حجاب، تصور نادرستی در جامعه و دانشگاهها شکل گرفته که دین و فقه تنها ابزارهای کنترلی و تنبیهی برای موضوعات فرهنگی دارند. در حالی که شارع در کنار قواعد سلبی، بر مفاهیم و قواعدی چون ولایت و همبستگی اجتماعی در امر به معروف و نهی از منکر تأکید دارد. به این ترتیب، هرگونه اقدام که به اسم امر به معروف باعث تضعیف این روابط شود، نقض غرض خواهد بود.
🔹در بحث مدیریت حجاب، حجاب بهعنوان یک واجب توصلی و غیرتعبدی مطرح است که ناظر به تنظیم رابطه انسان با دیگران است. بنابراین، روشهای اجرای آن باید مقاصدمحور باشند و با توجه به اهداف کلان شارع، مانند حفظ کرامت زن و ایجاد آرامش در جامعه، تفسیر و اجرا شوند. به همین دلیل، هر سیاستی که هدف حجاب، یعنی ارزشمندسازی زنان و حفظ کرامت آنها را محقق نکند، نه تنها مفید نیست، بلکه با روح کلی تشریع حجاب در تضاد است.
🔹در فقه اسلامی، شرایط اجتماعی و تحقق یا عدم تحقق غایات شارع بسیار مهم هستند. بنابراین، استفاده از مجازات یا سایر ابزارهای کنترلی بدون در نظر گرفتن شرایط اجتماعی و اهداف نهایی، نه تنها بیفایده است، بلکه ممکن است منجر به نتایج منفی نیز شود. این قواعد نشان میدهند که سیاستهای حجاب باید بر پایه بصیرت، دقت و توجه به پیامدهای اجتماعی تدوین شوند.
📝 متن کامل: https://ihkn.ir/?p=38355
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#فرهنگ
#یادداشت
#تهران
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com