عالَم سیاست || داود مدرسی یان
🔴 تعصب و تقلید یا تعقل و آگاهی؟!
🔹این ۶ صفحه، از جلسه سومِ کتاب " #طرح_کلی اندیشه اسلامی در قرآن" است. مباحث ارائه شده حضرت آیتالله خامنهای در سال ۵۳؛ در مشهد.
🔸در این جلسه، از ضرورت #ایمان_آگاهانه میگویند و اینکه اگر ایمان، آگاهانه نباشد هیچ ارزشی ندارد. ایمان متعصبانه و مقلدانه به اندازه یک دانه ارزن هم ارزش ندارد.
🔻چرا؟
1⃣ اصل #انتخابگری انسان ارزش دارد. اینکه شخص، آزادانه و با اختیار، راه و دین خدا را از سایر راهها انتخاب کند مهم است؛ نه اینکه بخاطر تعصب و تقلید، اسلام را انتخاب کرده باشد!
2⃣ چون ایمان آگاهانه در برابر فشارها و هجمهها و تهاجم فرهنگی و دردها و سختیها و دزدهای دین، میماند ولی ایمان شناسنامهای و تعصبی و تقلیدی، چون منطق و عقلانیت پشتش نیست همانطور که آسان بدست آمد، براحتی از بین هم میرود!
❇️ نکته۱: نگاه بزرگان انقلاب به مقوله ایمان همین است؛ همین نگاه را به مقوله فرهنگ و سایر مسائل تسری بدهید. انتخاب آگاهانه و تزریق آگاهی از هر کاری بالاتر و موثرتر است.
❇️ نکته۲: وقتی رهبر انقلاب درباره ایمان و فرامین خداوند متعال میگوید نباید تقلیدی و تعصبی عمل کرد، درباره بیانات و فرامین خود ایشان به طریق اولی نباید تعصبی و تقلیدی برخورد کرد. نباید تقلیدی و تعصبی با بیانات ایشان برخورد کرد. نباید اگر کسی نظری متفاوت داشت او را منکوب کرد! نباید اگر کسی چند سوال پرسید یا اشکال وارد کرد، او را تکفیر کرد!
🔹چرا امروز جمع زیادی از بچههای حزباللهی بجای تبیین منطقی و عقلانیِ نظرات و بیانات رهبری، مدام این و آن را میکوبند و تکفیر میکنند و برچسب میزنند؟ چرا اگر کسی نظری متفاوت از نظر آنان داشت را خارج شده از دین و ولایت و ایمان میدانند و انواع تخریبها و فشارها را به او روا میدارند؟
🔻امروز بازخوانی #مبانی رهبران اصلی انقلاب برای عموم مردم، بالاخص آنانیکه مدعی دلسوزی نظام و رهبری هستند بسیار ضروری و اساسی است تا رفتار سیاسیشان را بر اساس این مبانی تنظیم کنند و مسائل را تحلیل کنند. نه اینکه برخی منتظرند رهبری یک موضعی درباره یک مسئله بگیرد تا اینها هم حرفی بزنند و تکرار و تقلید کنند!
✅ #داود_مدرسی_یان:
http://eitaa.com/joinchat/3604742157Cf3fa1341d3
🔴 نقد یکی از دوستان، برادر محمد کشوری، (فعال حوزه فناوری و مخابرات) به #طرح_صیانت رو خوندم، فوق العاده بود.
🔻واقعاً نقد دقیق و ساده و روانی بود. حتماً مطالعه بفرمائید:
https://vrgl.ir/66wZ2
دولت قبلی که میگفت برجام نباید در مجلس بررسی شود چون قرارداد نیست و یک برنامه مشترک است! همانطور هم شد و یک طرح دیگری که اجرای برجام را تسهیل میکرد در مجلس ظرف ۲۰ دقیقه تصویب شد تا اجرای برجام متوقف نشود!
حالا زمزمه همان حرفها را مجدد میشنویم که برخی اصولگرایان میگویند نیازی به مجلس نیست. در شورای عالی امنیت ملی تصویب میشود!
باید تو قانون اساسی مینوشتند نظام(که تعریفش مشخص نیست) و شورای عالی امنیت ملی، اگر قراردادها و توافقنامههای بینالمللی را تایید و تصویب کنند، کافی است! مجلس میخواییم چیکار؟ مردم چکارهاند که نظر بدهند؟ نظام تصمیم میگیرد و تمام!!!
نادیده گرفتن قانون اساسی و مکانیزمهای جمهوریت، آسیبهای جدی به مملکت وارد خواهد کرد!
✅ #داود_مدرسی_یان:
http://eitaa.com/joinchat/3604742157Cf3fa1341d3
🔴 سوال از استاد رحیم پور ازغدی درباره #طرح_صیانت
🔻با صیانت از فضای مجازی موافقید؟
🔹پاسخ) در فضای مجازی شفافیت، اخلاق، مسئولیتپذیری و قانونمندی نداریم. حتما باید مدیریت شود اما بنحوی که فرصتهای تجاری، آموزشی، آزادی بیان و پرسشگری(نهی از منکر)و سایر منافع عمومی هم حتما صیانت شود. نمایندگان مردم در مجلس، این دو را همزمان تضمین کنند.
✅ #داود_مدرسی_یان:
http://eitaa.com/joinchat/3604742157Cf3fa1341d3
🔴 موضع دقیق آقای #رئیسی
ایران با سلطهگری و سلطهپذیری مخالف است و از حق تعیین سرنوشت همه ملتها حمایت میکند.
احسنت 👌
❇️ این چند روز، برخی فکر میکردند چون هنوز موضع قوی از سوی دولت گرفته نشده، پس باید سکوت کنند و بی طرف بمانند. برخی حتی می گفتند از روسیه حمایت شود!
✅ #داود_مدرسی_یان:
http://eitaa.com/joinchat/3604742157Cf3fa1341d3
🔴 تنظیمگری #فضای_مجازی و نیروهای مسلح!
🔹در #طرح_صیانت، بجای تدوین قوانین مناسب برای فضای مجازی، قرار است شیرِ فلکه مرزهای ورودی اینترنت و فضای مجازی را به یک نهاد تنظیمگر بدهند که سایر کمیتههای تنظیمگر را تنظیم کند! یعنی #تنظیمگر_تنظیمگران. دبیر این نهاد هم قرار است نیروهای مسلح باشند.
🔸نیروهای مسلح کشورمان، عزیز، محترم و تاج سر ما هستند اما واقعاً هدف این کار چیست؟ آیا نظامیگری با مدیریت فضای مجازی صنمی دارد؟ آیا روحیه نظامی، مناسبِ مدیریت فضای مجازی و رسانههاست. براستی اگر هدف طراحان، مسئله #فرهنگ و #اخلاق و بحث نشر محتوای جنسی است چرا نیروهای مسلح؟!
🔹در این طرح، دستِ نهادهای حاکمیتی مثل نیروهای مسلح و سیستم قضایی کاملاً باز و اختیارات آنها توسعه مییابد و یک #دولت_مجازی تشکیل خواهد شد که اختیاراتش کاملاً موازی و در تضاد با "دولت حقیقی" در قانون اساسی و تفکیک قوا است.
🔸بطور مثال، تمام وزارتخانهها ملزم میشوند برای فعالیتهای الکترونیکی و مجازی خود، از "تنظیمگر تنظیمگران" مجوز گرفته و کسب اجازه کنند و ذیل این نهاد و با نظارت این نهاد، امور الکترونیکی خود را تنظیم و مدیریت کنند! این در حالی است که امور وزارتخانهها طبق قوانین مشخص و مصوب در مجلس و مصوبات دولت میچرخد و فعالیت مجازیاش، تابع فعالیت حقیقی آن است.
🔹طرح صیانت با این کار، به نوعی #حاکمیت_دوگانه ایجاد کرده و موجبات اختلاف و درگیری دولت و مجلس با نهادهای حاکمیتی انتصابی را فراهم میکند. این اسمش مدیریت و تسهیلگری است یا اضافه کردن بوروکراسی؟! آنهم نهادهایی که خودشان را در هیچ مسئلهای، پاسخگوی مردم و مجلس و دولت نمیدانند.
🔸برخی برای توجیه و دفاع میگویند مدیریت اینترنت آمریکا هم با پنتاگون و نیروهای مسلح است. اولاً این چه استدلالی است؟ چون آنجا دست وزارت دفاع است، اینجا هم دست وزارت دفاع باشد؟! ثانیاً مدیریت اینترنت و فضای مجازی در آمریکا دردستِ نیروهای مسلح نیست! دست کمیسیون ارتباطات فدرال است!
🔹کمیسیون ارتباطات فدرال ( Federal Communications Commission) (FCC) یک آژانس مستقل دولتی، در سال ۱۹۳۴ تأسیس شده واعضای آن منصوب رئیس جمهور هستند. مهمترین وظایف FCC، پهنای باند، فرکانس رادیویی و نظارت بین ایالتی و بینالمللی بر ارتباطات رادیویی، تلویزیونی، ماهوارهای و کابلی است.
🔸با آنکه اساساً پنتاگون و نهادهای تحقیقاتی وابسته به آن، اینترنت را بوجود آوردند و به آن دسترسی دارند و همچنین NSA بعنوان یک نهاد امنیتی و اطلاعاتی، از دیتای اینترنت استفاده کرده و در راستای منافع و امنیت آمریکا از آن بهره برداری میکند، اما باز مدیریت فضای مجازی بدست نظامیان نیست!
🔹حتی اگر بخواهیم مدل آمریکا را در داخل پیاده کنیم وظیفه #تنظیمگری باید برعهده دولت و نهادهایی باشد که خودشان را ملزم به پاسخگویی به مردم، علی الخصوص مجلس بدانند. نیروهای مسلح در راستای تأمین امنیت کشور از دیتای موجود استفاده کرده اما نباید مدیریت ونظارت بر فضای مجازی را داشته باشند.
🔸نظامی گری با امور عادی مملکت بسیار متفاوت است. نباید طرف حساب کسب و کارها، آموزش الکترونیک، پلتفرم ها، پیام رسان ها، فروشگاه های الکترونیکی و ... نیروهای مسلح باشند! در هیچ کجای جهان این مدل وجود ندارد. برای شرایط خاص امنیتی هم، تصمیمات شورای عالی امنیت ملی کافی است.
❇️ شاید ادامه داشته باشد...
✅ #داود_مدرسی_یان:
http://eitaa.com/joinchat/3604742157Cf3fa1341d3
🔴 ضعیف بودن، یعنی جنگ طلبی!
🔻مهم ترین دِژ و سپر حکومت ها چیست؟
🔹از بین چندین رهیافت در سیاست بین الملل، دوتا از سوی دولت ها مورد توجه است. ایده آلیسم(آرمان گرایی) و رئالیسم(واقع گرایی). ایده آلیسم بر مبنای خوش بینی به انسانها و دولتها شکل گرفته و رئالیسم بر مبنای دیدن واقعیت های دنیا و بدبینی به عرصه سیاست بین الملل.
🔸رهیافت رئالیسم(واقع گرایی) دارای اصول و قواعدی است. اصل اول این است که نظام بین الملل یک نظام آنارشیک است. یعنی هیچ نظم و قواعد خاصی بر سیاست بین الملل حاکم نیست. هیچ بازیگری که قادر به تنظیم روابط متقابل دولتها باشد، مافوق دولتها وجود ندارد. دولتها هیچ مافوقی ندارند که مطیع آن باشند. آنچه روابط هر دولت را تعیین میکند قدرت واقعی آن دولت است.
🔹یکی دیگر از اصول واقع گرایی در سیاست بین الملل، خودیاری (self-help) است. یعنی دولت ها بدنبال منافع خود هستند و خود به تنهایی باید توان تأمین منافع و تامین امنیت ملی سرزمین خود را دارا باشند. ائتلاف ها و اتحادها ذاتی نیستند و امکان نیرنگ و فریب از سوی هر دوستی وجود دارد لذا باید از درون قوی شد.
🔸مفهوم خودیاری در روانشناسی فردی نیز مورد توجه است: اصطلاح خودیاری (Self-Help) در روانشناسی مکتبی است که از طریق آگاه کردن فرد با اصولی مبتنی بر روانشناسی، او را در راه بهبود زندگی شخصی، اقتصادی، عاطفی، با ایجاد #تغییر_از_درون، کمک میکند.
🔹البته اینکه هرکدام از رهیافت ها، تا کجا و چه اندازه مورد پذیرش فلسفه سیاسی اسلام است مسئله دیگری است. اما تاریخ پر است از این واقعیات! اینکه هرکشوری از درون قدرتمند نباشد مورد تهاجم و طمع دیگران قرار خواهد گرفت. اساساً ضعیف بودن، یک نوع جنگ طلبی است و افزایش قدرت داخلی، بازدارنده هر جنگی است.
🔸منابع قدرت دولت از دید مکاتب و رهیافتهای گوناگون متفاوت است. از قدرت نظامی و قدرت اقتصادی گرفته تا قدرت سایبری. از منظر اسلام، مهمتر از موارد فوق، قدرت ایمان به ذات لایزال الهی و قدرت رهبری دینی و حمایت مردمی از یک حکومت است که توان مقاومت در برابر هرگونه تجاوزی را بالا می برد.
🔹آنچه که باعث می شود یک ملت از دولت خود حمایت و پشتیبانی کنند در مکتب امیرالمؤمنین(ع)، #عدالت است. فرمود: ما حُصِّنَ الدُّوَلُ بمِثلِ العَدلِ. با هیچ چیزی مثل عدل، دولت ها در حصن(دژ مستحکم) قرار نمی گیرند! جای دیگری می فرماید: العَدلُ جُنَّةُ الدُّوَلِ. عدالت، سپر(حفاظ) دولتهاست.
🔸وقتی عدالت باشد مردم، پشتیبان اصلی حکومتند. مظلومین پشت بهم نمیدهند که علیه حکومت بایستند بلکه علیه دشمنِ حکومت می ایستند و سپر حکومت می شوند. وقتی حکومت عادل باشد، حاکم جامعه در دعوت مردم به جهاد، لُکنت زبان ندارد و مردم نیز، فرمان جهاد را اطاعت می کنند.
🔹حضرت در جای دیگری، بهترین پشتیبان و قدرت که دولت می تواند به آن تکیه کند را عدالت میدانند: «من أفضل الاختيار و أحسن الاستظهار أن تعدل في الحكم و تجريه في الخاصّة و العامّة على السّواء.» غرر الحکم و درر الکلم، ج 1، ص 448
بهترین انتخاب و نیکوترین پشتیبان این است که در حکمرانی عدالت ورزیده و بالسویه بین خواص و عوام اجرا شود.
✅ #داود_مدرسی_یان:
http://eitaa.com/joinchat/3604742157Cf3fa1341d3
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴 هفت دقیقه طوفانی #سعید_قاسمی در ویژه برنامه ده سالگی ثریا
همیشه باید کسانی همچون حاج سعید قاسمی باشند و نگذارند مردم به وضعیت موجود راضی شوند و جماعت حزبالله توجیه گر شوند!
هشدار دلسوزانه حاج سعید قاسمی خطاب به دولت سیزدهم : پاکسازی و حجامت از تفکر اسلام اشرافیآمریکایی و تغییر ریل در سیاست ها
✅ #داود_مدرسی_یان:
http://eitaa.com/joinchat/3604742157Cf3fa1341d3
عالَم سیاست || داود مدرسی یان
🔴 هفت دقیقه طوفانی #سعید_قاسمی در ویژه برنامه ده سالگی ثریا همیشه باید کسانی همچون حاج سعید قاسمی ب
کلیپ رو ببینید بعد یه نکته تکمیلی عرض میکنم.
🔴 احیای هیچ
👤با حضور:
▪️ دکتر ابراهیم متقی
(عضو هیئت علمی دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران)
▪️ دکتر محمد صادق کوشکی
(عضو هیئت علمی دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران)
▪️ حجتالاسلام والمسلین سیدمحمود نبویان
(نمایندهٔ مجلس شورای اسلامی)
▪️ دکتر علی خضریان
(نماینده مجلس شورای اسلامی)
▪️ دکتر الهام امینزاده
(عضو هیئت علمی دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران)
▪️ آقای مسعود براتی
(کارشناس ارشد روابط بین الملل)
▪️آقای محمدصادق شهبازی
(پژوهشگر مسائل انقلاب)
🕑 زمان: چهارشنبه، ۱۱ اسفند ماه از ساعت ۱۲:۳۰
📍مکان: دانشگاه تهران، دانشکده حقوق و علوم سیاسی، تالار شیخ انصاری(ره)
(حضور در برنامه برای عموم آزاد است.)
✅ #داود_مدرسی_یان:
http://eitaa.com/joinchat/3604742157Cf3fa1341d3
🔴 هدیه نیکوی پیامبر اسلام(ص) به بشریت
🔻پیامبر عزیز اسلام، حضرت محمد مصطفی(صلیالله علیه و آله و سلم) در بعثت خود، حقایقی را برای بشر به ارمغان آورده که اگر انسان ها به آن حقایق آگاهی پیدا کرده و عمل کنند زندگی شیرین، زیبا، پرفایده و مطلوب خواهد بود.
🔻سه دسته حقایق شامل: نظام معرفتی، ارزشها و احکام اسلامی.
1⃣ نظام معرفتی: یعنی نگاه اسلام به هستی، به خداوند متعال، به انسان و ... . همان جهان بینی اسلام. توحید زیربنای این نظام معرفتی است. توحید در جهانبینی و ایدئولوژی.
🔹توحید یعنی نفی هر طاغوت؛ نفی هر ِاله که بدون قید و شرط پرستش شود. هر آداب و رسوم، هر نظم اجتماعی، هر قانون غیرالهی، هر چیزی که بدون قید و شرط پرستش شود.
🔸توحید یعنی اینکه فقط یک اله وجود دارد و آن الله است و مابقی همه مخلوق، عبد و بنده خداوند متعال هستند.
2⃣ ارزش ها: نظیر عدالت، آزادی، حُرّیت، کرامت انسانی، استبدادستیزی و استکبارستیزی و ... .
🔹وقتی همه عبد خدایند یعنی همه در یک صف هستند و جامعه اسلامی طبقه طبقه نیست. توحید یعنی نفی طبقات اجتماعی و اقتصادی! توحید یعنی نفی هر تبعیض و ظلم. توحید یعنی نفی حقوقهای نجومی و بیعدالتی.
🔸وقتی فقط یک الله وجود دارد و همه در یک صف بعنوان بندگان خدا؛ یعنی کسی، بنده کسی دیگر نیست؛ کسی صاحب کسی دیگر نیست و این یعنی اصالت #آزادی.
3⃣ احکام؛ مجموعه بایدها و نبایدها؛ بکن و نکن ها. اگر انسان به این مجموعه حقایق آگاهی پیدا کرده و به آن ها عمل کنند قطعاً زندگی زیبا و شیرین خواهد بود.
#عید_مبعث حضرت محمد مصطفی(ص) مبارک
🌹🌹🌹
#مبعث
#یا_رسولالله
✅ #داود_مدرسی_یان:
http://eitaa.com/joinchat/3604742157Cf3fa1341d3
عالَم سیاست || داود مدرسی یان
🔴 هدیه نیکوی پیامبر اسلام(ص) به بشریت 🔻پیامبر عزیز اسلام، حضرت محمد مصطفی(صلیالله علیه و آله و سلم
اینو مطالعه کردین؟ مطالعه بفرمائید تا یه مطلب شیرین درباره #بعثت پیامبر ارسال کنم.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴 این هم موضع رهبری علیه جنگ و سلطهگری #روسیه / جنگ متوقف شود!
البته ایشان به این هم اشاره میکند که آمریکا از چندسال قبل با دخالتهای نابجا وضعیت #اوکراین را به این ذلت و زبونی کشانده و منجر به ضعیف شدن اوکراین شده.
موضع اصولی که عرض میکنیم همین است. یعنی قرار نیست ما جنگ و ظلم و فساد را ولو از سوی دوستان و متحدین ما باشد توجیه کنیم! چهره حق به جانب هم بگیریم و بگوییم مگر اوکراین تحریمها و تهاجم علیه ما را محکوم کرده!
سیاست خارجی مبتنی بر اصول اسلام که دعوای کوچه بازاری نیست که بگوییم آنها به ما کمک نکردند ما هم موضع نمیگیریم و حمایت نمیکنیم!
اگر فعلی ذاتاً قبیح باشد با هیچ حربه و بهانهای به حُسن تبدیل نمیشود! فعل قبیح، قبیح است ولو از سوی یک شخص خوب و انسان مومن صورت بگیرد چه برسد به اینکه از سوی یک انسان غیرمسلمان و سلطهگری که با ما فعلاً دشمنی ندارد، صورت گرفته باشد!
برخی فکر میکنند میتوان افعال قبیح و زشت خودیها را توجیه کنند؛ برخی پا را فراتر گذاشته چون فلان دولت در فلان مسئله با ما اتحاد یا ائتلافی داشته، پس هر غلطی کند قابل اغماض و توجیه است!
خیر؛ منطق اسلام سیاسی این نیست. ظلم، ظلم است ولو از سوی یک مومن صورت پذیرد!
✅ #داود_مدرسی_یان:
http://eitaa.com/joinchat/3604742157Cf3fa1341d3
هدایت شده از محسن قنبریان
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
‼️ یک نکته فلسفی!
• منطقی که "ذات فعل" را از حُسن و قُبح خالی کند و خوبی و بدیِ کارها و کنش ها را ذیل "علت فاعلی"(اراده ها) یا "علت غائی"(نتیجه ها) ببرد، منطقی کهن در کلام و فلسفه است.
• امامیه و عدلیه قرنها مقابل این منطق، به حُسن و قبحِ خود افعال هم (در کنار حسن و قبح فاعلی و غائی) قائل بوده است.
• این منطق استوار بدانجا رسیده که فعل قبیح را از "آدمی با نیت خوب" یا "در منصب و جایگاه خوب" قبیح تر هم می داند! (ر.ک:آیه ۳۰ احزاب/البرهان ج۴ص۴۴۱/ الکافی ج۱ص ۳۷۷و۳۷۸/و...)
• در مقابل، "اشاعره" دیروز و آنگلوساکسون های امروز خوب و بد را تابع اراده و نتیجه معنا می کنند! (که نمونه ای از آنرا رهبر انقلاب در این ویدئو بیان می کنند).
• متاسفانه این منطق غلط برای ارزش گذاری کنش ها و مصادیق عدل و ظلم اخیرا در بین نیروهای مدافع انقلاب و نظام اسلامی شایع تر شده است!
• نجس شدن به منطق جاهلی دشمن، بدتر از مجروح شدن از تیر او و سهمی از مفتون شدن به دین اوست!
📎مطالبی مرتبط:
- بایسته های عدالت خواهی طلبگی
https://eitaa.com/m_ghanbarian/1762
- عدالت خواهی الهیاتی یا حقوقی؟
https://eitaa.com/m_ghanbarian/1690
- لزوم مجازات مضاعف کارگزاران متخلف
https://eitaa.com/m_ghanbarian/1640
https://t.me/m_ghanbarian/2393
محسن قنبریان
☑️ @m_ghanbarian
عالَم سیاست || داود مدرسی یان
‼️ یک نکته فلسفی! • منطقی که "ذات فعل" را از حُسن و قُبح خالی کند و خوبی و بدیِ کارها و کنش ها را ذ
نکته فلسفیش هم از حاج آقای قنبریان عزیز 👌
رستاخیز اجتماعی نبوت
بخشی از کتاب طرح کلی اندیشه اسلامی در قرآن، درباره #بعثت حضرت رسول صلی الله علیه و آله و سلم.
این چنداسلاید رو نوش جان کنید. بحث شیرینی از بعثت.
✅ #داود_مدرسی_یان:
http://eitaa.com/joinchat/3604742157Cf3fa1341d3
🔴 وضعیت روسیه در افکار عمومی ایرانیان چگونه است؟
🔻در حاشیه امضای قطعنامه ضدانصارالله #یمن توسط روسیه و چین!
🔹حساب جریانات سیاسی و رسانههای پادوی غرب را از حساب مردم جدا کنید. ولی جداً #روسیه در بین بخش جدیای از #افکار_عمومی مردم ایران بواسطه جنگهای ایران و روسیه در دوران قاجار و قراردادهای #ترکمانچای و #گلستان منفور است.
🔸روسیه، دوبار با مشارکت دولت بریتانیا، ایران را در جنگهای جهانی اول ودوم اشغال کرده! دولت شوروی در جنگ رژیم بعث عراق علیه ایران، بطور کامل از صدام حمایت تسلیحاتی و تجهیزاتی و اطلاعاتی کرده است! تاریخ ۲۰۰ ساله کشورمان پر است از این جنایتهای فراموش نشدنی. مگر میشود فراموش کرد؟
🔹مردم ما نمیتوانند گذشته خود را فراموش کنند و این را از مردم نخواهید! بله میدانیم در عرصه بینالملل، هیچ دوستیای، ابدی نیست و هیچ دشمنیای ابدی نخواهد ماند. کاملاً عقلانی است که بسته به شرایط و وضعیت فعلی دولتها، نوع تعامل خودمان را با آنان مشخص کنیم. این واقعگرایی است.
🔸در حال حاضر دشمنان اصلی جمهوری اسلامی، دولتهای آمریکا و اسرائیل و انگلیس هستند و این دشمنی را هم رسماً اعلام میکنند هم در واقعیت اعمال میکنند و تاثیراتش را داریم لمس میکنیم. از طرفی روشن است که در سالهای اخیر، #روسیه و #چین دشمنی آشکاری با ما نداشته اند و درست آنست که برمبنای منافع مشترک با اینها در شرایطی، تفاهمنامهها و قراردادهایی برقرار کنیم. اما حواسمان باشد این حس منفوریت از روسیه بواسطه تاریخچه ۲۰۰ساله اخیر را نمیتوان پوشاند یا توجیه کرد یا ازمردم بخواهیم که فراموش کنند واگر بخشی ازمردم این نفرت را جایی بیان کردند سریع موضع بگیریم!
🔹تصویب قطعنامه ممنوعیت تسلیحاتی علیه #انصارالله_یمن با رای مثبت آمریکا، روسیه و چین، یعنی اینکه بدانیم این قدرتها، دلشان برای انسانیت و مظلومین نمیسوزد بلکه تمام کنشهای آنها بر مبنای #منفعتطلبی است. ائتلافها و اتحادهای گهگاهی آنان با ایران نیز برمبنای #منافع_مشترک است همین!
🔸خلاصه؛ حواسمان باشد؛ هوشمند باشیم و اشتباه محاسباتی نکنیم! این بغض از روسیه و حس منفوریت را برای بزنگاه و زمان مناسب نگه داریم. نه آن را فراموش و سرکوب کنیم و نباید در جای نامناسب و به نفع آمریکا و اروپا از آن استفاده کنیم! باید هوشمند و زیرک باشیم. مهمتر؛ به فکر قوی شدن باشیم.
✅ #داود_مدرسی_یان:
http://eitaa.com/joinchat/3604742157Cf3fa1341d3