Modiryar | مدیریار
✍ مدل مفهومی مارپیچ دانش یا فرایند خلق دانش #مدل_مفهومی #مدل_مدیریت #پایگاه_جامع_مدیریار www.modi
✍ مدل مفهومی مارپیچ دانش یا فرایند خلق دانش
✅ #مدل_مارپیچ_دانش یا فرایند SECI خلق دانش براساس نوناکا و تاکوچی و نوناکا و توکایاما: ایشان همچنین فرایندهای مربوطه را که دانش را از یک شکل به شکل دیگر تبدیل میکند، ارائه میدهند:
🔴 اجتماعیسازی:
راهبرد #تبدیل_دانش از ضمنی به ضمنی، هنگامیکه یک شخص دانش ضمنی را مستقیماً از دیگران از طریق به اشتراکگذاری تجارب، مشاهدات، تقلید و… اکتساب میکند. این فرایند شامل دستیابی افراد به درک متقابل از طریق تعاملات اجتماعی چهره به چهره، تسهیم دیدگاه ها، هم اندیشی و تعاملات حمایت گری است.
🔴 بیرونیسازی:
راهبرد تبدیل دانش از ضمنی به آشکار، از طریق بیان #دانش_ضمنی در قالب مفاهیم آشکار. این فرایند به افراد اجازه می دهد که به صورت انفرادی مفاهیم دانش ضمنی را تدوین نموده و با دیگران به اشتراک بگذارند و دانش جدید به وجود آورند.
🔴 ترکیب:
راهبرد تبدیل دانش از آشکار به آشکار، از طریق ساماندهی مفاهیم طرّاحی شده بر بدنۀ دانش آشکار. عقاید در این مرحله با یک سیستم دانش (مانند پایگاه داده) ترکیب میشوند. افراد به #تبادل_دانش میپردازند و این دانش از طریق مستندات، جلسات، مکالمات تلفنی و تبادل اطلاعات از طریق فناوریها و ابزارهایی مانند شبکههای کامپیوتری ترکیب میشوند. دانش جدید نیز میتواند از طریق ساختاردهی مجدد اطلاعات کنونی به وسیله ذخیره سازی، افزودن، ترکیب و طبقهبندی دانش صریح ایجاد میشود؛
🔴 درونیسازی:
راهبرد تبدیل دانش از آشکار به ضمنی، از طریق فرآیند «یادگیری در عمل»، و از طریق کلامیسازی و مستندسازی تجربیات انجام میشود. درونیسازی زمانی رخ میدهد که کارگران جدید، دانش یک پروژه را با مطالعه بایگانیهای آن، احیاء کنند. همچنین درونیسازی را زمانی میتوان مشاهده کرد که مدیران یا خبرگان باتجربه سخنرانی کنند و یا نویسندگان تصمیم به نوشتن بیوگرافی از یک کارآفرین یا موسسه داشته باشند. به محض درونی شدن، دانشهای جدید مورد استفاده کارکنانی قرار میگیرد که آن را در پایگاه #دانش_پنهان موجود خود توسعه داده و سازماندهی مجدد کردهاند.
✅ #مدل_نوناکا_و_تاکوچی، فرایند «خلق دانش سازمانی» را به عنوان یک مارپیچ وصف میکند که در آن دانش از طریق این چهار حالت تبدیل، توسعه مییابد و تقویت میشود. همچنین درنظر گرفته میشود که #دانش در سطوح بالاتر از فرد، از طریق گروه به سمت سطوح سازمانی و حتّی بین سازمانی متبلور میشود.
#مدل_مفهومی
#مدل_مدیریت
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
Modiryar | مدیریار
✍ نمودار اجزای ارگونومی #پایگاه_جامع_مدیریار www.modiryar.com @modiryar
✍ نمودار اجزای ارگونومی
🔴 #تعریف_ارگونومی:
✅ تعریف نظری ارگونومی:
متشکل ازمجموعه علومی است که با قابلیت ها و محدودیت های عملکرد انسان سر و کار دارد.
✅ تعریف عملی ارگونومی:
استفاده از تکنولوژی های مختلف جهت بهبود سیستم های کاری، ابزارآلات، محصولات و عملکرد انسان با هدف
✅ تعریف عملی ارگونومی:
ارتقای سطح سلامتی و ایمنی, راحتی و آسایش, کیفیت کار و زندگی
🔴 #مشکلات_ارگونومیک رایج در مشاغل
✅ خطای انسانی
✅ فرسودگي شغلي
✅ غیبت های ناشی از کار
✅ اختلالات ذهني و رواني
✅ اختلالات اسکلتی عضلانی
✅ خستگی (جسمانی، ذهنی)
✅ مشكلات مربوط به بار كاري
✅ اختلالات ناشی از نوبت کاری
🔴 #ارگونومی_در_طراحی
✅ طراحی شغل:
چرخش شغلی دوره های کار و استراحت ریتم و سرعت کار الزامات فیزیکی کار
✅ طراحی سازمانی:
استخدام/مالکیت شغلی, سیستم پاداش/درجات شغلی, تخصیص شغلی, نحوه کار و حضور و غیاب, مشارکت کارکنان, طراحی نوبت کاری, مدیریت ایمنی و بهداشت, گزارش و مدیریت حوادث و آسیب ها, تعمیر و نگهداری
✅ طراحی فیزیکی:
طراحی کارخانه, فضای کار و چیدمان, ابزار و تجهیزات, شرایط فیزیکی محیط کار, صدا و ارتعاش, تهویه, نور و روشنایی
#ارگونومی
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
✍ مدل عملیاتی گام به گام اجرای مداخلات و ارزیابی ارگونومی جامع
#دکتر_ناصر_صدرا_ابرقویی
✅ #ارگونومی (Ergonomy) واژه ای است که ریشه یونانی داشته و از دو قسمت “ergo” به معنی کار و “nomos” به معنی قوانین طبیعی تشکیل شده است و مربوط به فاکتور های انسانی (human factors) می باشد.
✅ #دانش_ارگونومی (Ergonomics) دانشی نو بوده و شاخه ای از علم مهندسی است که در آن از علوم زیستی برای بررسی رابطه بین انسان (غالبا نیروی کار) و محیط کار او استفاده می شود.
✅ #ارگونومی، ابتدا توانایی ها و محدودیت های انسان را بررسی کرده و سپس آن ها را در آن چه که انسان ها با آن سر و کار دارند، در نظر می گیرند و به طور کلی این علم در طراحی محیط کار انسان ها نقش مهمی دارد.
✅ به عبارت دیگر ارگونومی #فرآیند_طراحی یا چیدمان محیط کار، محصولات یا سیستم های کاری به گونه ای متناسب با افرادی که آن ها را استفاده می کنند، می باشد تا خستگی، آسیب و خطرات تا حد مطلوبی کاهش یابند.
✅ در نتیجه با در نظر گرفتن ارگونومی به سه هدف مهم زیر دست پیدا خواهیم کرد:
◾راحتی و رضایت
◾بهره وری
◾سلامت
✅ بر خلاف تفکرات اکثر مردم که فکر می کنند ارگونومی فقط به طرز نشستن و یا #سیستم کنترل اتومبیل یا سایر ابزار ها ربط دارد، ارگونومی مربوط به هر چیزی است که انسان در آن نقش داشته باشد؛
✅ مثل محیط کار، ورزش، سرگرمی ها و… . با #پیشرفت_تکنولوژی نیاز به توجه به راحتی بشر در محیط های مختلف یا در استفاده از تجهیزات بیشتر می شود.
#مدل_مفهومی
#مدل_مدیریت
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
✍ مدل مفهومی فرایند مداخلات و ارزیابی ارگونومی
#دکتر_ناصر_صدرا_ابرقویی
✅ امروزه ناراحتی های اسکلتی-عضلانی در دنیا به علت آسیبی که به نیروی کار و بهره وری وارد می سازد از اهمیت فو قالعاده برخوردار است. لذا ضروری است که مطالعات وسیعی برای شناسایی و پیشگیری از بروز این آسیب ها و کنترل ریسک فاکتورهای ایجادکننده آنها انجام گیرد.
✅ #توسعه_پایدار_سیستم_ها معمولا به دلیل داشتن ابعاد اجتماعی، اقتصادی و محیطی باید تعادل یافته و به طور مشترک بهینه سازی شود. #ارگونومی یک نظم علمی است که به واکنش بین انسان ها و اجزای دیگر سیستم ها مربوط است و حرفه ای است که داده ها، روش ها، اصول و تئوری را به منظور بهینه سازی سلامت انسان و عملکرد سیستم در طراحی استفاده می کند. و در این راستا دو هدف عمده دارد:
◾اجتماعی (سلامت انسانی)
◾اقتصادی (عملکرد کلی سیستم)
#مدل_مفهومی
#مدل_مدیریت
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
✍ خورشیدواره زندگی سالم
✅ #سبک_زندگی ما با تاثیر از عوامل زیر شکل میگیرد:
◾ جنسیت؛
◾ دین و مذهب؛
◾ فرهنگ اجتماعی؛
◾ دیدگاه تربیتی والدین؛
◾ وضعیت اقتصادی فرد؛
◾ سبک زندگی دوستان نزدیک؛
◾ و…
هر یک از موارد بالا در تعیین سبک زندگی شما تا حدی تاثیر گذار است. تغییر در شرایط مذکور ممکن است رفته رفته منجر به تغییر لایف استایل شما شود.
✅ همه ی ما دنبال راهی هستیم که #زندگی_طولانی همراه با سلامتی داشته باشیم. همه افراد به این خواسته نخواهند رسید؛ زیرا این عمر طولانی به دور از درد و بیماری پاداش انتخاب های صحیح است. انتخاب هایی که چندان ساده هم نیست.
✅ راه و روش هرکس برای زندگی را تحت عنوان سبک زندگی می شناسیم. سبک زندگی شما مجموعه ای از انتخاب ها، علاقمندیها، خط قرمزها و پرهیزهاست. اگرچه انتخاب سبک #زندگی_سالم کاری دشوار است اما شما را از یک زندگی سرتاسر چالش و مشکل دور خواهد.
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
✍ ساختار اجرایی پروژه
✅ زمانی که حرف از #مدیریت_پروژه به میان میآید در ذهنها تجسم به حضور یک شخص در پروژه است. این در حالی است که مدیریت پروژه متشکل از یک تیم متخصص است که راهبری آن توسط مدیر پروژه است.
✅ بسیار مهم است که به این موضوع نگاه فرآیندی داشت زیرا برای انجام کار گروهی باید تمامی حوزههای کاری، شرح وظایف و رویههای انجام کارها مشخص باشد تا پروژه به محصول نهایی خود برسد. استانداردها موجود مانند pmbok در حقیقت به دنبال همین موضوع هستند که بتوانند فرآیندهای کاری در #تیم_پروژه را استاندارد و بهینه نمایند.
✅ فرآیندهای اجرایی شامل فرآیندهایی است که برای تکمیل کارهای برنامه ریزی شده و به منظور رسیدن به شاخصها و محصول نهایی پروژه تعریف میشوند. هدف این گروه فرآیندی، هماهنگ نمودن افراد و منابع، مدیریت انتظارات ذینفعان و همچنین یکپارچه سازی و انجام فعالیتهای پروژه در راستای برنامه مدیریت #پروژه است.
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
Modiryar | مدیریار
✍ نقش های مدیران از دیدگاه هنری مینتزبرگ #پایگاه_جامع_مدیریار www.modiryar.com @modiryar
✍ نقش های مدیران از دیدگاه هنری مینتزبرگ
یک مدیر در #سازمان به صورت مداوم در حال تغییر نقش است و در طول روز به مسائل مختلفی برمیخورد که باید برای آن راه حلی پیدا کند. بنابراین شاید اساسی ترین نیاز هر مدیر داشتن اطلاعات و اخبار مختلف در زمینه فعالیتش و اساسیترین مهارت هر مدیر پردازش اطلاعات و تصمیمگیری باشد. از دیدگاه مینتزبرک نقشهای مدیریتی به ۳ دسته تقسیم میشوند که هر دسته وظیفهای بر عهده دارد. از دید مینتزبرگ، نقشهای مدیران به سه گروه عمده تقسیم میشوند:
1⃣ نقشهای متقابل شخصی:
#Interpersonal_Roles
#نقش_های_متقابل_شخصی به رفتارهایی از مدیر توجه دارند که به روابط شخص مدیر با دیگر افراد درون یا بیرون سازمان برمیگردد. این نقشها، مستقیماً از اختیارات و جایگاه مدیران که با اداره سازمانها مرتبط است، نشأت میگیرند. نقشهای متقابل شخصی، به سه نقش عمده تقسیم میشوند که عبارتند از:
◾نقش تشریفاتی (Figurehead)
◾رهبری (Leader)
◾رابط (Liaison)
2⃣ نقشهای اطلاعاتی:
#Informational_Roles
#نقش_های_اطلاعاتی اساساً با فرایند پردازش اطلاعات لازم مدیران، ارتباط دارد. مدیر در تعامل با دیگران، خواه زیردستان وی باشند و خواه افراد بیرون از سازمان، مرکز اطلاعات سازمان خود تلقی میشود. در واقع بخش عظیمی از تمامی اطلاعات در اختیار وی قرار میگیرد. شاید وی هرچیزی را نداند، ولی بیش از تکتک اعضای سازمان و زیردستانش، اطلاعات دارد.
◾گیرنده اطلاعات (Monitor)
◾نشردهنده اطلاعات (Disseminator)
◾سخنگو (Spokesman)
3⃣ نقشهای تصمیمگیری:
#Decisional_Roles
#نقش_های_تصمیم_گیری سومین دسته از نقشهای مدیران است. اطلاعات به تنهایی، تمام آن چیزی نیست که سازمانها برای تصمیمگیری نیاز دارند بلکه ورودی اساسی برای فرایند مهم تصمیم در سازمان تلقی میشود. چهار نقش ذیل، کنترل مدیران بهعنوان تصمیمگیرنده در سازمان بر سیستم تدوین استراتژی را توصیف میکنند:
◾کارآفرینی (Enterpreneur)
◾آشوبزدایی (Disturbance Handler)
◾تخصیصدهنده منابع (Resource Allocator)
◾مذاکرهکننده (Negotiator)
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
✍ رسالت توسعه پایدار
#دکتر_صادق_برزگر
✅ #توسعۀ_پایدار نقطۀ عطف پارادایم جدید است که پس از پنج دهه چالش های نظری و عملی در زمینۀ توسعه در جوامع انسانی پا به عرصۀ اندیشه و عمل گذاشته است تا با پیوند نظام های اقتصادی، همه جانبه، متوازن، اجتماعی و اکولوژیکی، توسعه را به مفهومی انسانی، متعالی و چندبعدی بدل کند.
✅ کلمه ی #توسعه درلغت به معنی گسترش و بهبود است. توسعهٔ پایدار فرآیندی است که آیندهای مطلوب را برای جوامع بشری متصور میشود که در آن شرایط زندگی و استفاده از منابع، بدون آسیب رساندن به یکپارچگی، زیبایی و ثبات نظامهای حیاتی، نیازهای انسان را برطرف میسازد.
✅ واژه توسعه پایدار به مفهوم گسترده آن شامل اداره و بهره برداری صحیح وکارا از #منابع_پایه، منابع طبیعی، منابع مالی و نیروی انسانی برای نیل به الگوی مصرف مطلوب همراه با بکارگیری امکانات فنی و ساختارو تشکیلات مناسب برای رفع نیاز نسل های امروز و آینده به طورمستمر و قابل رضایت می شود.
#Sustainable_development
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
مدل مفهومی ارزیابی عملکرد مدیریت نوآوری در سازمان های خدماتی
✍ #دکتر_سعیده_براتی
#مدل_مفهومی
#مدل_مدیریت
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
Modiryar | مدیریار
مدل مفهومی ارزیابی عملکرد مدیریت نوآوری در سازمان های خدماتی ✍ #دکتر_سعیده_براتی #مدل_مفهومی #مدل_
مدل مفهومی ارزیابی عملکرد مدیریت نوآوری در سازمان های خدماتی
✍ #دکتر_سعیده_براتی
✅ برای بسیاری از کسب و کارها به خصوص کسب و کارهای نوپا، یک اصل کلیدی در درجه نخست بقا و در درجه بعدی دستیابی به مزیت رقابتی محسوب می شود. نکته ای که در مورد این مفهوم اهمیت ویژه ای دارد آن است که #نوآوری در یک فرایند خود به خودی یا تصادفی اتفاق نمی افتد؛
✅ بلکه با گام های نظام مند و برنامه ریزی شده می توان آن را تقویت کرد و توسعه داد. اهمیت بالای نوآوری و مدیریت نوآوری برای کسب و کارها از آنجا ناشی می شود که سازمانهای دارای ظرفیت نوآوری بالا، توانسته اند سریع تر و به شکل مناسب تری به چالش های محیطی پاسخ دهند.
✅ #نوآوری، مفهومی همه جا حاضر است که در بسیاری از رشته های دانشگاهی جایگاه خود را پیدا کرده است. اما لازم به ذکر است که طبق دیدگاه گافین و میچل، بسیاری از مطالعات و پژوهشگران حوزه کسب و کار، فهم درست و کاملی از نوآوری ندارند.
✅ به اعتقاد آنها، اینکه #نوآوری تنها در زمانی اتفاق می افتد که شرکت بتواند محصول جدیدی را به بازار عرضه کند، یکی از اشتباهات رایج در مورد مفهوم نوآوری در کسب و کار است. جالب آن است که کج فهمی ها، در مورد چیستی نوآوری، تنها به فعالان حوزه آکادمیک مربوط نمی شود، بلکه چنین سوء برداشت هایی در عمل باعث می شود، کارآفرینان نتوانند در کسب و کارشان به معنای واقعی در راستای تقویت نوآوری گام بردارند.
✅ #مدیریت_نوآوری به مدیریت محصولات، فرآیندهای تجاری و نوآوریهای یک سازمان اطلاق میشود که اساساً ترکیبی از مدیریت فرآیندهای نوآورانه و تغییر در مدیریت است. مدیریت نوآوری شامل معرفی/ راهاندازی ایدههای جدید و خلاقانه بهمنظور پاسخگویی به فرصتهای داخلی و خارجی است.
#مدل_مفهومی
#مدل_مدیریت
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar