#پیامبر_دستور_به_سرقت_گوسفند
🤔#پرسش
❔یکی از ملحدین این طور می گفت پيامبر دستور داد از گله يك يهودى گوسفند بدزدند كه ايشان #كباب كند مسلمانان به اين شخص راهزن، پيامبر ميگويند و او را نماينده خدا ميدانند ❕آیا چنین نقل هایی واقعیت دارد ❗️
💠#پاسخ💠
👌روایتی است که در برخی منابع تاریخی اهل سنت به نقل از ابو الیسر آمده است که می گوید ؛
« در غزو خيبر شبى گوسفندان يهود از صحرا مى آمدند و به اندرون حصار مى رفتند، چون به نزديك حصن رسيده بودند، پیامبر گفت: كى باشد كه برود و از اين گوسفندان يهود يك دو بياورد تا ما امشب از ان بكار بريم؟ أبو اليسر برخاست و گفت: يا رسول اللّه، من بروم و برفت. پس پیامبر عليه السّلام، او را دعا كرد و گفت: أللّهم أمتعنا به. گفت: خدايا عمر أبو اليسر
دراز گردان و ما [را] برخوردارى ده بعمر وى. و اين أبو اليسر عظيم مردى دونده بود و با قوّت، برخاست و #دامن پيراهن خود در دهان گرفت و همچون آهو مى دويد تا بدر حصن رسيد و گوسفندان دريافت و دو گوسفند بربود، يكى بدست راست و يكى بدست چپ، و همچنان مى دويد تا نزد پيغمبر، عليه السّلام و آن هر دو گوسفندان از #بغل فرو نشاند و در افگند و بكشت ، و سيّد، عليه السّلام، از آن بخورد و ببركات دعاى سيّد، عليه السّلام، حق تعالى عمر وى دراز كرد تا آخرترين كسى از صحابه كه از دنيا برفت وى بود، و از دست وى كارهاى نيكو بسيار برآمد و بسيار راحتها از سعى وى بمسلمانان رسيد، و أبو اليسر چون پير شده بود، هر گاه كه اين حكايت كردى بگريستى و گفتى: دريغا كه #صحابه پيغمبر، عليه السّلام، همه در گذشتند و تنها بماندم»
📚سیرت رسول خدا ج2 ص829
📚السیره النبویه ج2 ص336
❕این جریان در کتب تاریخی #شیعه نیامده است و تنها در منابع محدودی از کتب اهل سنت به نقل از فردی به نام بریده بن سفیان الاسلمی آمده است که خود علمای اهل سنت او را #تضعیف کرده اند و روایتش را مردود اعلام کرده اند .
👌دار القطنی می گوید او #متروک است و به روایتش توجه نمی شود .
📚 المغنی فی الضعفاء ، ذهبی ج1 ص157
❕بخاری در مورد او می گوید ؛
« در #وثاقت او تردید است »
📚التاریخ الکبیر ج2 ص141
👌نسائی هم در مورد او می گوید ؛ « این راوی #قوی نیست »
📚الافصاح عن احوال رواه الصحاح ج1 ص179
👌آلبانی هم در مورد او می گوید ؛
« این #راوی قوی نیست »
📚ارواء الغلیل ، آلبانی ، ج5 ص33
👌ابن حجر هم در مورد او می گوید ؛
« قوی نیست و روایتش ضعیف است »
📚تقریب التهذیب ج1 ص124
❕حتی در مورد او گفته اند که #شراب خوار بوده است .
📚میزان الاعتدال ، ج1 ص106
👌بنابراین وقتی اصل این نقل ضعیف است ، جایی برای پاسخ های دیگر باقی نمی ماند .
#پرسمان_اعتقادی
🍁🌳 @p_eteghadi 🌳🍁
#سند_دعای_یا_مقلب_القلوب...
🤔#پرسش
❓ببخشید می خواستم ببینم که آیا دعایی که در هنگام تحویل سال جدید خوانده میشود « یا #مقلب القلوب و الابصار ...» سند روایی دارد❗️برخی در سند این دعا خدشه وارد می کنند❕❕
💠#پاسخ💠
👌علامه مجلسی می نویسد ؛
« در برخی از کتب غیر #مشهوره روایت شده است که در هنگام تحویل سال این دعا خوانده شود و برخی گفته اند 360 مرتبه گفته شود ؛
❕ يا مُقَلِّبَ الْقُلُوبِ وَ الْأَبْصارِ، يا مُدَبِّرَ اللَّيْلِ وَ النَّهارِ، يا مُحَوِّلَ الْحَوْلِ وَالْأَحْوالِ، حَوِّلْ حالَنا إلى احْسَنِ الْحال»
👌« اى كسى كه تحوّل دلها و گردش چشمها در دست توست. اى تدبير كننده شب و روز و اى تغيير دهنده سال و حال؛ حال ما را به بهترين حال، تغيير ده »
📚زاد المعاد ص328
👌بی شک دعا کردن و #تضرع به درگاه الهی از امور نیکی است که مورد توصیه آیات و روایات فراوانی قرار گرفته است .
❕خداوند می فرماید ؛
«وَ قَالَ رَبُّكُمْ ادْعُونِى أَسْتَجِبْ لَكُمْ»؛ پروردگار شما گفته است: مرا بخوانيد تا (دعاى) شما را بپذيرم» ( غافر 60) «ادْعُواْ رَبَّكُمْ تَضَرُّعاً وَ خُفْيَةً»؛ پروردگار خود را (آشكارا) از روى تضرّع و در پنهانى بخوانيد» ( اعراف 55) «فَادْعُواْ اللَّهَ مُخْلِصِينَ لَهُ الدِّينَ»؛ (تنها) خدا را بخوانيد و دين خود را براى او خالص كنيد» ( غافر 14) «قُلْ مَا يَعْبَؤُاْ بِكُمْ رَبِّى لَوْلَا دُعَآؤُكُمْ»؛ بگو: پروردگارم براى شما ارجى قائل نيست اگر دعاى شما نباشد» ( فرقان 77)
❕در روایات اسلامی نیز تاکید #فراوانی بر این موضوع شده است ؛
📚وسائل الشیعه ج7 ص23 ابواب الدعاء
👌بی شک دعایی که در کنار داشتن محتوایی عالی ، همخوانی با ساعات ابتدایی سال نو را دارد ، همان دعای #معروف یا مقلب القلوب و الابصار .... است ، لذا از دیرباز توجه به دعای مذکور در هنگام تحویل سال مورد عمل مومنین بوده است و در این باره نیازی نیست که اساسا برای آن دعا سند متصل به معصوم ارائه داد ، بلکه از عمومات استحباب دعا می توان بر #رجحان خواندن آن استدلال کرد .
❕گذشته از این ، علامه مجلسی می گوید این دعا در برخی از کتب #روایت شده است ، تعبیر به روایت یعنی دعای مذکور از معصومین نقل شده است ، بنابراین اگر چه آن دعا سند صحیحی ندارد ، اما می توان با استدلال به قاعده #تسامح در ادله سنن ، بر مشروعیت آن استدلال کرد .
👌امام باقر علیه السلام فرمود:
« هر کس روایتی به او مبنی بر ثواب خداوند بر انجام عملی رسید و او نیز آن عمل را به امید ثواب انجام دهد خداوند به او پاداش می دهد اگر چه حدیث و روایتی که به او رسیده صحیح نباشد»
📚بحار الانوار ج2 ص256
❕علامه #مجلسی می نویسد:
« به خاطر این روایات است که بسیاری از علمای شیعه در سنن و آداب و مستحبات و مکروهات به اخبار ضعیف و مجهول استدلال می کنند »
📚بحار الانوار ج2 ص257
#پرسمان_اعتقادی
🍁🌳 @p_eteghadi 🌳🍁
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
امام صادق عليه السلام:
فوق هر عبادت، عبادتى است و دوست داشتن ما خاندان، برترين عبادت است
إنّ فَوقَ كلِّ عِبادَةٍ عِبادَةً، و حُبُّنا أهلَ البَيتِ أفضَلُ عِبادَةٍ
ميزان الحكمه جلد7 صفحه 17
📺 بغض و اشک استاد۹۵ساله ایرانی دانشگاه هاروارد در برنامه شبکه ۴تلویزیون
🔸🔶 اللّهُمَّ اجْعَلْ مَحْیاىَ مَحْیا مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ وَ مَماتى مَماتَ مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ
🍁🌳 @p_eteghadi 🌳🍁
#فلسفه_صله_رحم_در_اسلام
🤔#پرسش
❔پرسشی دارم که ایام عید تشدید می شود که چرا اسلام این قدر به صله رحم تاکید کرده و هر #آخوندی را می بینی می گوید این ایام ، ایام صله رحم است ❗️اگر صله رحم نشود چه میشود آسمان به زمین می آید که این قدر روش تاکید می کنید ❕❕
💠#پاسخ💠
👌اسلام نسبت به صله رحم و كمك و حمايت و محبت نسبت به خويشاوندان اهميت فوق العاده اى قائل شده است و قطع رحم و بريدن رابطه از #خويشان و بستگان را شديدا نهى كرده است.
❕اهميت صله رحم تا آنجا است كه پيامبر اسلام مى فرمايد:
« پيوند با خويشاوندان #شهرها را آباد مى سازد، و بر عمرها مى افزايد هر چند انجام دهندگان آن از نيكان هم نباشند»
📚سفینه البحار ج1 ص 514
👌 در سخنان امام صادق علیه السلام مى خوانيم:
«پيوند خويشاوندى خويش را حتى با جرعه اى از آب محكم كن و بهترين راه براى خدمت به آنان اين است كه (لا اقل) از تو آزار و #مزاحمتى نبينند »
📚همان مدرک
👌زشتى و گناه قطع رحم به حدى است كه امام سجاد به فرزند خود نصيحت مىكند كه از مصاحبت با پنج طايفه #بپرهيزد، يكى از آن پنج گروه كسانى هستند كه قطع رحم كرده اند:
« بپرهيز از معاشرت با كسى كه قطع رحم كرده كه قرآن او را ملعون و دور از رحمت خدا شمرده است »
📚همان مدرک ص 516
❕در سوره محمد ص آيه 22 مى فرمايد:
«شما كه در زمين فساد مى كنيد و قطع #رحم مى نمائيد مشمول لعنت خدا هستيد و از رحمت او دور »
👌كوتاه سخن اينكه قرآن نسبت به قاطعان رحم و برهم زنندگان پيوند خويشاوندى تعبيرات شديدى دارد، و احاديث اسلامى نيز آنها را سخت مذمت كرده است.
❕از پيامبر اسلام پرسيدند: #مبغوضترين عمل در پيشگاه خداوند كدام است؟ در پاسخ فرمود شرك به خدا
👌پرسيدند بعد از آن؟ فرمود:" قطع رحم"
📚همان مدرک
❕علت اينكه اسلام نسبت به نگهدارى و حفظ پيوند خويشاوندى اينهمه پافشارى كرده اين است كه هميشه براى #اصلاح، تقويت، پيشرفت تكامل و عظمت بخشيدن به يك اجتماع بزرگ، چه از نظر اقتصادى يا نظامى، و چه از نظر جنبه هاى معنوى و اخلاقى بايد از واحدهاى كوچك آن شروع كرد، با پيشرفت و تقويت تمام واحدهاى كوچك، اجتماع عظيم، خود به خود اصلاح خواهد شد.
👌اسلام براى عظمت مسلمانان از اين روش به نحو كاملترى بهره بردارى نموده است، دستور به اصلاح #واحدهايى داده كه معمولا افراد از كمك و اعانت و عظمت بخشيدن به آن روگردان نيستند.
❕زيرا تقويت بنيه افرادى را توصيه مى كند كه خونشان در رگ و پوست هم در گردش است، اعضاى يك خانواده اند، و پيداست هنگامى كه اجتماعات كوچك خويشاوندى نيرومند شد، اجتماع عظيم آنها نيز عظمت مى يابد و از هر نظر قوى خواهد شد، شايد حديثى كه مى گويد:" صله رحم باعث آبادى شهرها مى گردد به همين #معنى اشاره باشد".
📚تفسیر نمونه ج1 ص156
❕بنابراین مهم اين است كه انسان، بتواند اين پيوند را محكم كند و با كارهاى اشتباه موجب قطع آن نشود. انسان، بايد هنگام نعمت و آرامش به آنها نيكى كند، تا در هنگام بروز #مصيبت و ظهور بحرانها و طوفانها، به حمايت او برخيزند. حقيقت، اين است كه غلبه بر بسيارى از مشكلات زندگى، كار يك فرد نيست و حمايت گروه يا گروههايى را مى طلبد. حال، چه كسى بهتر از اقوام و بستگان و خويشاوندان هستند كه هم يكديگر را به خوبى مى شناسند و هم پيوند خون و عاطفه، آنها را به هم مربوط ساخته است؟ امّا افسوس كه بسيارى از افراد، همين كه به نوايى رسيدند، همه اين مسائل را فراموش كرده و از آنان #فاصله مى گيرند و اين ذخاير روز بيچارگى را، از دست داده و سنگر خود را در برابر حوادث سخت، در هم مى شكنند.
📚پیام امام امیر المومنین ج2 ص67
❔ممكن است سؤال شود كه منظور از #صله_رحم چيست؟
👌منظور اين است كه پيوند محبّت، #برقرار باشد و در مشكلات، به يارى هم بشتابند و از حال هم غافل نشوند و در شرايط مختلف، به مقتضاى آن شرايط، عمل كنند. حتّى گاه مى شود با يك سلام و يك تلفن، بخشى از تكليف صله رحم انجام مى گيرد.
❕در حديثى از امير مؤمنان على عليه السّلام مى خوانيم كه فرمود: «صلوا أرحامكم و لو بالتّسليم، صله رحم را به جا بياوريد، هر چند با يك #سلام كردن باشد».
📚بحار الانوار ج71 ص126
#پرسمان_اعتقادی
🍁🌳 @p_eteghadi 🌳🍁
#اسلام_و_سفر_کردن
🤔#پرسش
❔این که برخی میگن اسلام با سفر کردن #مخالف است چقدر سندیت دارد ❗️اساسا نظر اسلام در مورد سفر کردن چیست ❕
💠#پاسخ💠
👌اسلام نه تنها با سفر و جهانگردی مخالفتی ندارد ، بلکه در برخی موارد به آن #توصیه هم می کند و می فرماید ؛
« بگو در زمین سیر کنید و بنگرید خداوند چگونه آفرینش را به وجود آورده است»
💠عنکبوت20
👌در تفسیر #نمونه چنین آمده است ؛
❕« آرى در اسلام نيز #جهانگردى وجود دارد، و به آن اهميت زيادى داده شده اما نه بسان توريستهاى هوسران و هوسباز امروز ( که مروج انتقال فرهنگهاى ناسالم، عياشى، هوسرانى، بى بند و بارى و سرگرميهاى ناسالم هستند ) بلكه براى #تحقيق و #بررسى آثار و سرنوشت پيشينيان و مشاهده آثار عظمت خداوند در نقاط مختلف جهان، و اين همان چيزى است كه قرآن نام آن را" #سير فى الارض" گذارده و طى آيات متعددى به آن دستور داده است از جمله ؛
👌بگو برويد در روى زمين گردش كنيد سپس بنگريد عاقبت و سرانجام گناهكاران چگونه بوده است (نمل: 71)
👌 بگو در زمين سير كنيد و بنگريد خداوند چگونه آفرينش را بوجود آورده است (سوره عنكبوت آيه 20).
❕ أ فَلَمْ يَسِيرُوا فِي الْأَرْضِ فَتَكُونَ لَهُمْ قُلُوبٌ يَعْقِلُونَ بِها ..." (سوره حج آيه 46) و آيات ديگر ...
💠اين آيه مى گويد اين جهانگردى #معنوى و سير در ارض قلب انسان را دانا و چشم انسان را بينا و گوش او را شنوا مى گرداند، و از خمودى و جمود، رهايى مى بخشد.
📚تفسیر #نمونه ج3 ص104
👌همینطور سفر کردن برای تفریح و گردش و لذت حلال نیز نه تنها مخالفتی با تعالیم اسلامی ندارد ، بلکه مورد توصیه هم است چنان که امام #صادق علیه السلام فرمود ؛
« عاقل سفر نمی کند جز برای سه چیز ، اصلاح معاش و زندگی ، زاد و توشه سازی برای آخرت ، برای لذت بردن حلال »
📚الفقیه ج2 ص265
👌پیامبر گرامی فرمود ؛
« #سفر کنید تا سالم بمانید »
📚وسائل الشیعه ج11 ص345
🔶 و فرمود:
«عاقل ساعات خود را به چهار بخش تقسیم می کند؛ساعتی برای عبادت خداوند و ساعتی برای محاسبه نفس و ساعتی برای تفکر در مخلوقات خداوند و ساعتی برای تفریح و بهره مندی از #حلال های خداوند ( که از مصادیق تفریح حلال، سفر کردن است )»
📚وسایل الشیعه ج16 ص97
🔶این مضمون از حضرت #علی نیز نقل شده است.
📚نهج البلاغه حکمت 390
👌و فرمود:
« تفریح داشته باشید همانا من ناراحتم که در دین شما خستگی و بی نشاطی باشد»
📚نهج الفصاحه ص259
❕بله اگر سفر کردن ، عصیان الهی و ترک واجبات را برای انسان به ارمغان داشته باشد ، مورد نهی اسلام است ، چنان که علی علیه السلام فرمود ؛
« عاقل تن به سفری که در آن بر دین و نمازش می ترسد نمی دهد »
📚خصال یک جلدی ص630
#پرسمان_اعتقادی
A
🍁🌳 @p_eteghadi 🌳🍁
#آداب_سفر_در_اسلام
🤔#پرسش
❔خواستم در مورد #آداب سفر از نظر اسلام هم توضیح بدید ❗️
💠#پاسخ💠
👌 اجمالى از آداب و مقدّمات سفر را در اینجا ذکر می کنیم كه اسناد و #تفصيل آن در بحارالانوار، جلد 97؛ كتاب المزار، صفحه 101 به بعد و در وسائل الشيعه، جلد 11 ابواب آداب سفر از كتاب الحجّ، صفحه 343 به بعد وارد شده است .
1⃣در بعضى از روايات آمده است كه انتخاب بعضى از روزهاى هفته براى مسافرت #بهتر است ولى چنانچه انسان سفر خود را با صدقه و دعا شروع كند انشاء الله گرفتار مشكلى نخواهد شد.
2⃣با اميدوارى حركت كند و از #فال بد زدن بپرهيزد چرا كه از روايات به دست مى آيد آنگونه كه تو تفأل برخود كنى همان برايت پيش مى آيد؛ اگر آسان بگيرى آسان و اگر سخت بگيرى سخت مى شود و اگر آن را چيزى به حساب نياورى #مشكلى پيش نمى آيد.
3⃣ قبل از سفر صدقه بدهد كه در روايتى از امام باقر عليه السلام آمده: «هر زمان امام سجّاد عليه السلام پاى در #ركاب مى گذاشت با صدقه دادن در حدّ توان خود، سلامتى را از خداوند عزّوجل طلب مى كرد و هنگام بازگشت از سفر نيز به شكرانه سلامتى سفر به اندازه توان خويش صدقه مى داد و حمد و شكر خدا بجاى مى آورد».
4⃣قبل از سفر دو ركعت #نماز بخواند و همه چيز خود را به خدا بسپارد و بگويد اللَّهُمَّ إِنّي أَسْتَوْدِعُكَ نَفْسي، وَ أَهْلي، وَ مالي، وَ ذُرِّيَّتي، وَ دُنْياي وَآخِرَتي، وَ أَمانَتي، وَ خاتِمَةَ عَمَلي.
5⃣پس از خروج از خانه، بر در #منزل و رو به آن سمتى كه به سوى آن، سفرش را آغاز مى كند، مى ايستد و هر كدام از حمد و آيةالكرسى و فلق و ناس و اخلاص را از پيش رو و جانب راست و چپ مى خواند.
6⃣مقدارى از #تربت امام حسين عليه السلام را با خود بردارد .
7⃣در مواقع احساس خطر، آيه 80 سوره اسراء و آیه الکرسی را #تلاوت كند.
8⃣اگر به منزلى رسيد كه #قصد استراحت در آن را دارد قبل از خواب، تسبيح فاطمه زهرا عليها السلام را بگويد، سپس آيةالكرسى تلاوت كند كه تا صبح از هر خطرى محفوظ بماند.
9⃣به دوستان و همراهان كمك كند و در رفع #نيازهاى آنان مضايقه ننمايد و حقيقتاً نسبت به آنان متواضع و دوست و مهربان باشد.
🔟به ما دستور داده شده با كسانى كه از جهت خرج كردن و تمكّن مالى در رديف شما نيستند، #مسافرت نكنيد، مبادا آنها احساس حقارت كنند.
1⃣1⃣دقيقاً مراقب انجام نمازهاى واجب باشد كه بسيار #مهم است.
2⃣1⃣بعد از نمازهاى قصر اگر وقت دارد سى مرتبه تسبيحات اربعه را فراموش نكند كه روى آن #تأكيد شده است.
3⃣1⃣ناگفته پيداست آنچه درباره دعا و صدقات براى حفظ جان و مال و خانواده، از خطرات در بالا گفته شد به اين معنا نيست كه انسان احتياط را از دست دهد و مراقبتهاى لازم را براى #حفظ خويش و اموالش انجام ندهد؛ بلكه مقصود اين است هر چه براى حفظ خود و اموال خويش در توان دارد انجام دهد و بقيّه را به خدا بسپارد چرا كه در روايت آمده است دعاى افراد سهل انگار مستجاب نمى شود.
👌بنابراين، بايد در جادّه هاى خطرناك #قدم نگذارد؛ خصوصاً در رانندگى امورى را كه براى ايمنى توصيه شده است فراموش نكند، از سرعت غير مجاز بپرهيزد، با احتياط حركت كند و وسايل لازم را كه در سفرهاى زمستانى يا تابستانى مورد نياز است با خود بردارد.
📚برگرفته از مفاتیح نوین ، مکارم شیرازی ، ص211
#پرسمان_اعتقادی
🍁🌳 @p_eteghadi 🌳🍁
#نبرد_نخله_جنگ_در_ماه_حرام
🤔#پرسش
❔ماجرای درگیری #نخله در صدر اسلام چه بود ❗️چرا پیامبر به یاران خود دستور داد تا به کاروان قریش در ماه حرام حمله کنند ❕آیا این کار گناه نبود❕چرا این #حقائق را برای مردم نمی گویید ❕❕
💠#پاسخ💠
👌در ماه رجب سال دوم هجرت، چند ماه قبل از واقعه بدر ، پیامبر گرامی هشتاد نفر از #مهاجران را به فرماندهى «عبد اللّه بن جحش» براى تعقيب كاروان قریش اعزام كرد. هنگام حركت، نامه اى به دست فرمانده داد و گفت: پس از ورود در راه پيمايى، اين نامه را بازكن و به مضمون آن عمل كن و هيچ يك از ياران خود را به اكراه وادار به كارى مكن. وى پس از دو روز راه پيمايى نامه را باز كرد و ديد كه پيامبر چنين دستور داده است « هنگامى كه به نامه من نگاه كردى راه خود را پيش گير و در سرزمين «نحله» كه ميان مكّه و طائف است فرود آى. در آنجا در انتظار #قريش بنشين و از تصميمها و خبرهايشان آگاه باش »
❕وى طبق مضمون نامه عمل كرده و تمام يارانش نيز از او پيروى كردند و در آن نقطه فرود آمدند. در آن هنگام كاروان قريش به سرپرستى «عمرو خضرمى» از طائف به مكّه باز مى گشت. #مسلمانان كه در نزديكى آنان منزل كرده بودند؛ براى اينكه دشمن از اسرارشان آگاه نشود، سرهاى خود را تراشيدند تا دشمن تصور كند كه اينها براى مراسم زيارت خانه خدا عازم مكّه هستند. قريش با ديدن اين منظره اطمينان يافته و به هم ديگر گفتند: آنان عازم «عمره» هستند كارى با ما ندارند.
👌در اين هنگام مسلمانان با تشكيل يك #شوراى جنگى، به تبادل نظر پرداختند ، نتيجه شورا اين بود كه دريافتند اگر آن روز را كه پايان ماه رجب بود صبر كنند، ماه حرام اگرچه پايان مى پذيرد، ممكن است قافله قريش همان روز از آن نقطه حركت كنند و وارد سرزمين «حرم» گردند كه نبرد در آنجا نيز حرام و قدغن است. از اين رو تصميم گرفتند نبرد در ماه حرام را به جنگ در «حرم» ترجيح دهند و دشمن را #غافلگير كرده و «واقد بن عبد اللّه» سرپرست كاروان را با تيرى كشتند. زيردستان وى نيز فرار كردند، جز دو نفر به نامهاى: عثمان بن عبد اللّه و «حكم بن كيسان» كه مسلمانان آنان را دست گير كردند. عبد اللّه بن جحش، مال التجاره را با دو اسير به مدينه آورد.
👌پيامبر از اينكه فرمانده جمعيت از حدود #فرمان خارج شده و به جاى كسب تكليف در ماه حرام نبرد كرده است؛ سخت ناراحت گرديد و فرمود:
«من هرگز دستور نداده بودم در ماه حرام جنگ كنيد.»
❕قريش، نيز اين جريان را به عنوان حربه تبليغى به دست گرفته و شايع كردند كه «محمد» احترام ماه حرام را از بين برده است. يهود اين حادثه را به فال بد گرفته و مى خواستند فتنه اى برپا كنند. #مسلمانان عبد اللّه و يارانش را سرزنش مىكردند. از طرفى، پيامبر در غنايم جنگى آنان تصرف نكرد و منتظر وحى الهى بود. ناگهان «جبرئيل» اين آيه را آورد:
«از تو درباره نبرد در ماه حرام مى پرسند، در جوابشان بگو: جنگ در آن ماه گناهى بزرگ و جلوگيرى از راه خدا است، ولى بيرون كردن ساكنان مسجد الحرام، پيش خدا جرمش زيادتر است و جرم فتنه پيش خدا از كشتار بزرگتر است. » (بقره217)
❕يعنى اگر مسلمانان در ماه #حرام جنگ كرده و كار خلافى را مرتكب شدهاند، شما مردم قريش جرم بزرگترى را مرتكب شده ايد، زيرا ساكنان مسجد الحرام (مسلمانان) را از آشيانه خود بيرون كردهايد و با زجر و شكنجه و تهديد و ارعاب، فتنه ها برپا كردهايد و با وجود اين جرمهاى بزرگ، حق اعتراض نداريد.
📚البدایه و النهایه ج3 ص248
📚تاریخ طبری ج2 ص412
📚الکامل فی التاریخ ج2 ص114
❕نامه اى كه رسول خدا به دست «عبد اللّه بن جحش» داد، #گواه زنده بر اين است كه هرگز هدف نبرد در ماه حرام نبوده است، زيرا در آن نامه چنين نوشته بود:
«در سرزمين نخله كه ميان مكّه و طائف است فرود آى و در آنجا در انتظار قريش بنشين و از اوضاع آنها ما را #مطلع ساز »
👌اين نامه آشكارا مى رساند كه هرگز عبد اللّه، مأموريتى براى جنگ نداشته و فقط مأمور اكتشاف و كسب اطلاعات بوده است و علت نبرد آنها در نخله و كشتن «عمرو خضرمى» نتيجه شوراى جنگى خودشان بوده است. از اين رو، هنگامى كه پيامبر از خون ريزى آنان آگاه گرديد، آنها را سخت #توبيخ و مذمت كرد و فرمود من دستور نبرد و جنگ نداده بودم.
📚فروغ ابدیت ، سبحانی ، ص467
#پرسمان_اعتقادی
🍁🌳 @p_eteghadi 🌳🍁
#شبیه_سازی_نقض_خالقیت_خدا
🤔#پرسش
❔امروزه دانشمندان با شبیه سازی می توانند #حیوانات یا حتی انسان را خلق کنند ❕چگونه خداوند می گوید غیر خدا قادر به خلقت موجودی حتی مانند مگس نمی باشد ❗️
💠#پاسخ💠
👌خداوند می فرماید ؛
« اى مردم مثلى زده شده است گوش به آن فرا دهيد ، كسانى را كه غير از خدا مىخوانيد هرگز نمى توانند #مگسى بيافرينند، هر چند براى اين كار دست به دست هم دهند و هر گاه مگس چيزى از آنها بربايد نمى توانند آن را باز پس گيرند، هم اين طلب كنندگان ناتوانند و هم آن مطلوبان (هم اين عابدان و هم آن معبودان) » ( حج 73)
👌علی علیه السلام فرمود ؛
« اگر همه موجودات زنده جهان، اعم از پرندگان و چهار پايان ... و تمامى انواع گوناگون جانداران، اعم از آنها كه كم هوش اند و آنها كه زيرك و باهوش اند، همگى گرد آيند هرگز قدرت بر ايجاد #پشه اى را ندارند؛ هيچگاه طريق ايجاد آن را نتوانند شناخت، و عقول آنها در راه يافتن به اسرار آفرينش اين موجود حيران مى ماند.»
📚نهج البلاغه خطبه 186
👌اصولا مساله حيات و حس و حركت موجودات زنده و نمو و توليد مثل آنها هنوز به صورت معمايى در برابر دانشمندان قرار گرفته است، و ريزه كاريها و ظرافتهايى كه در ساختمان اين موجودات به كار رفته، خود معماهای ديگرى است، معماهايى كه هنوز به #هيچوجه حل نشده است .
📚تفسیر نمونه ج14 ص175
❕شنیده شده در آستانه قرن بیستم بشر قدرت «شبيه سازى» پيدا كرده است؛ يعنى قسمتى از بدن يك حيوان، مثل گوسفند، را در شرايط خاصّى پرورش مى دهد تا #تبديل به يك گوسفند كامل مى شود و اين مطلب، حتّى در مورد انسان نيز امكان پذير است كه حاصل آن انسانى است كه نه پدر دارد و نه مادر با توجّه به اين موضوع در مى يابيم كه بشر امروزى توانايى بر آفرينش چيزهاى بزرگتر و مهمتر از مگس را دارد. پس چگونه انسان را موجودى ناتوان در آفرينش #مگس مى پنداريم ❕
👌در جواب اين سؤال مى گوئيم كه اين عمل، آفرينش محسوب نمى شود؛ بلكه نوعى #قلمه_زنى است كه قبل از اين در مورد درختان با پيوند قسمت كوچكى از پوست شاخه يك درخت، درخت تنومندى پرورش مى يافت و ميوه مى داد. بدن انسان و حيوانات نيز همانند درختان اگر قطعه اى از آن به جاى ديگر پيوند زده شود، در شرايط ويژهاى رشد و نمو مى كند و تبديل به انسان كامل مى شود؛ زيرا ما معتقديم كه هر سلول انسان، واجد تمام ويژگىها و خصوصيّات انسان است.
❕بنابراين، شبيه سازى همان قلمه زدن و پيوند زدن است و مسأله #حيات و آفرينش هنوز هم از معمّاهاست.
📚مثالهای زیبای قرآن ج2 ص100
👌به بیان دیگر ؛
« دانشمندان، خود #معترفند كه اين كار شبيه قلمه زنى در جهان گياهان و درختان است؛ يعنى همان گونه كه يك باغبان زبردست شاخه زنده اى را از درختى گرفته، و در جاى ديگر كاشته و شرايط رشد و نموّ آن را فراهم مى كند، تا تبديل به يك درخت تنومند و پرميوه شود، دانشمندان نيز قطعه كوچكى از بدن يك انسان #زنده را گرفته و در فضاى رحم يك زن كاشته و شرايط رشد و نموّ آن را فراهم مى كنند، تا تبديل به يك انسان كامل شود. بله اگر قطعه اوّليّه اى كه از بدن انسان گرفته مى شود فاقد زندگى بود، و يا باغبان از درخت خشك قطع شده اى شاخه اى را مى گرفت و قلمه مى زد و تبديل به درخت مى شد، در آن صورت به موجود غير زنده حيات بخشيده بودند. پس شبيه سازى نيز حيات آفرينى نيست، و حيات و زندگى تنها و تنها به دست خداست.
❕همان گونه که زن و مرد با ازدواج و #همبستری و پرورش نطفه در رحم زمینه ایجاد فرزند را فراهم می کنند ، دانشمندان نیز با گرفتن قطعه کوچکی از بدن انسان مثلا و قرار دادن آن در فضای رحم یک زن ، زمینه رشد و نمو آن را فراهم می کنند تا تبدیل به یک انسان شود و در هر دو صورت خالق اصلی و آنکه #حیات می دهد ، خداوند است و پدر و مادر و یا دانشمندان تنها زمینه پذیرش حیات خداوند را برای یک #موجود فراهم می کنند .
#پرسمان_اعتقادی
🍁🌳 @p_eteghadi 🌳🍁
نظام تقديم 90.mp3
9.65M
🔈 #شرح_و_بررسی_کتاب_آن_سوی_مرگ
🔇 جلسه هفدهم
🔔 @Aminikhaah_Media
#شعور_موجودات
🤔#پرسش
❔قرآن در سوره بقره میفرماید بعضی سنگها از ترس خدا می افتند، لطفا توضیح دهید که از #ترس خدا افتادن به چه معنایی می باشد؟ امروز ما میدانیم که سنگ ها جان و شعور ندارند ❗️مگر علت افتادن سنگها جاذبه #زمین نمی باشد ❕
💠#پاسخ💠
👌خداوند می فرماید ؛
« پاره اى از سنگها مى شكافد و از آن #نهرها جارى مى شود، و پاره اى از آنها شكاف بر مى دارد و آب از آن تراوش مى كند، و پاره اى از #خوف خدا (از فراز كوه) به زير مى افتد (اما دلهاى شما نه از خوف خدا مى طپد و نه سرچشمه علم و دانش و عواطف انسانى است) و خداوند از اعمال شما غافل نيست »
🔰بقره 74
❕از آیات و روایات اسلامی استفاده می شود که همه ذرات #موجودات اين جهان اعم از آنچه ما آن را عاقل مى شماريم يا بيجان و غير عاقل همه داراى يك نوع درك و شعورند، و در عالم خود تسبيح و حمد خدا مى گويند، هر چند ما قادر نيستيم به نحوه درك و #احساس آنها پى بريم و زمزمه حمد و تسبيح آنها را بشنويم.
👌می فرماید ؛
« خداوند به آسمان و زمين فرمود از روى اطاعت يا كراهت به فرمان من آئيد، آنها گفتند ما از در #اطاعت مى آئيم » ( فصلت آيه 11)
👌و می فرماید ؛
« نزديك است آسمانها بخاطر اين سخن از هم متلاشى گردد، و زمين شكافته شود و كوهها به شدت فرو ريزد ، از اين رو كه براى خداوند رحمن فرزندى ادعا كردند » ( مریم 90_91)
👌و می فرماید ؛
« اگر اين قرآن را بر #كوهها نازل مى كرديم از ترس خدا خاشع مى شدند و ازهم شكافته می شدند » ( حشر 21)
👌و می فرماید ؛
« آسمانهاى هفتگانه و زمين و كسانى كه در آنها هستند همه تسبيح او مى گويند، و هر موجودى تسبيح و حمد او مى گويد، ولى شما #تسبيح آنها را نمى فهميد» ( اسراء 44)
❕امام صادق علیه السلام فرمود ؛
« هر چيز تسبيح و حمد خدا مى گويد حتى هنگامى كه #ديوار مى شكافد و صدايى از آن به گوش مى رسد آن نيز تسبيح است»
📚الکافی ج6 ص531_ تفسیر عیاشی ج2 ص293
👌و فرمود ؛
« هيچ پرنده اى در صحرا و دريا صيد نمى شود و هيچ حيوان وحشى به دام صياد نمى افتد مگر به خاطر #ترك تسبيح»
📚البرهان فی تفسیر القرآن ج3 ص537
👌و در نقل دیگری آمده است ؛
« يك روز پيامبر نزد عايشه آمد، فرمود اين دو لباس مرا بشوى عرض كرد: اى رسول خدا ديروز شستم، فرمود ؛ « آيا نمى دانى كه لباس انسان نيز تسبيح خدا ميگويد و هنگامى كه چرك و آلوده شود #تسبيح آن قطع مى شود»
📚 کنزالعمال ج9 ص778
👌و در نقل دیگر فرمود ؛
«علامت داغ در صورت حيوانات نگذاريد و #تازيانه به صورت آنها نزنيد، زيرا آنها حمد و ثناى خدا مى گويند»
📚تفسیر العیاشی ج2 ص294
❕بنابراین روشن می شود که همه موجودات اين جهان اعم از عاقل و جماد داراى يك #نوع درك و شعورند، و در عالم خود تسبيح و حمد خدا مى گويند، هر چند ما قادر نيستيم به نحوه درك و احساس آنها پى بريم و هیچ مانعی هم ندارد که بر پایه همین درک و شعور ، سنگ از روی #خشیت الهی از روی کوه به زیر افتد.
❕ و نیز هیچ مانعی هم ندارد که جاذبه زمین نیز در این امر موثر باشد ، زیرا #تسلیم بودن سنگ در برابر قوانین الهی حاکم بر عالم مانند قانون جاذبه ، از مصادیق خشیت و تسلیم او در برابر پدید آورنده این #قوانین که خداوند است ، می باشد .
#پرسمان_اعتقادی
🍁🌳 @p_eteghadi 🌳🍁
#استثنائات_ربا
🤔#پرسش
❔آیا حقیقت دارد که در اسلام ربا بین زن و شوهر و پدر و فرزند #حلال است ❗️مگر ربا ضرر ندارد و به خاطر همین زیان ها حرام اعلام نشده پس چرا در حکمی متناقض حلال اعلام شده است ❕
💠#پاسخ💠
👌در فقه اسلام سه مورد از موارد #حرمت ربا استثناء شده است ؛
1⃣ربا بین پدر و فرزند
2⃣ربا بین زن و شوهر
3⃣ربا گرفتن از کفار حربی
👌#علی علیه السلام فرمود ؛
« بین پدر و فرزند ربایی در کار نیست »
📚الکافی ج5 ص 147
❕پیامبر گرامی فرمود ؛
« بین ما و بین دشمنان #حربی ما ربایی نیست »
📚همان مدرک
👌امام #باقر علیه السلام فرمود ؛
« بین مرد و همسرش ربایی در کار نیست »
📚وسائل الشیعه ج18 ص 135
❕فلسفه این حکم روشن است ، زیرا مفاسدی که برای ربا خواری در #گذشته بر شمرده ایم ؛
👌در اینجا وجود ندارد ، زیرا به صورت معمول و عادی ، پدر و فرزند و زن و شوهر ، دارای معیشت و #مخارج مشترکی هستند و فائده پرداخت ربا و زیادی بین آنها به خودشان باز می گردد و همه در منافع آن شریک هستند ، انسان وقتی به همسرش ربا و زیادی می دهد ، چنین نیست که دیگر نتواند از #مال همسرش استفاده کند ، بلکه با اجازه همسر دو مرتبه در همان زیادی که داده است شریک شده و از آن استفاده می کند ، انسان با ربا و زیادی دادن به همسر یا فرزند ، نوعی #کمک به آنها می کند ، کمکی که نهایتا خود انسان می تواند دو مرتبه در آن تصرف کند و از محدوده تصرف خانواده خارج نمی شود و سبب تضعیف مالی انسان نمی شود .
❕لذا امام باقر علیه السلام فرمود ؛
« حکم حرمت ربا بین تو و بین کسی است که تو #مالکیتی بر اموال او نداری ( و ربا دادن سبب تضعیف تو می شود )»
📚وسائل الشیعه ج18 ص135
👌فلسفه ربا گرفتن از کفار #حربی هم روشن است ، زیرا سبب تقویت مسلمین و تضعیف مالی کفاری می شود که قصد نابود سازی مسلمین را دارند .
#پرسمان_اعتقادی
🍁🌳 @p_eteghadi 🌳🍁
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹 رأی به لیست واحد
#تصویری #انتخابات
🍁🌳 @p_eteghadi 🌳🍁
#ماه_رجب
🤔#پرسش
❔کسی می گفت گناه کردن در ماه رجب #عقوبتش دو برابر ماه های دیگر است ❕خواستم ببینم این حرف سندیت داره ❗️اساسا فلسفه این ناعدالتی چیست ❕❕
💠#پاسخ💠
👌ماه رجب از ماه های پر برکت است که رحمت و مغفرت الهی در این ماه بر بندگان #سرازیر شده و نه تنها گناهان بندگان در این ماه عقوبت مضاعفی ندارد ، بلکه با لحظه ای توبه و استغفار #بخشیده می شود .
❕پیامبر گرامی فرمود ؛
« رجب ماه خداوند است که در آن رحمت الهی بر بندگان سرازیر می شود و هیچ ماهی از نظر حرمت و #فضل نزد خداوند با این ماه برابری نمی کند »
📚وسائل الشیعه ج10 ص475
👌امام #کاظم علیه السلام فرمود ؛
« رجب ماه بزرگی است که در آن ، کارهای خوب پاداش مضاعفی دارد و گناهان محو می شوند »
📚الفقیه ج2 ص92
❕بله از آنجایی که ماه رجب از ماه های #حرام می باشد ،جنایات در این ماه دیه سنگین تری دارد .
👌در کتاب مفاتیح نوین چنین آمده است ؛
« ماه رجب و ماههاى شعبان و رمضان، از ماههاى #بسيار پرفضيلت است، و از تعبيرات بعضى از روايات برمى آيد كه ماه رجب در ميان اين سه ماه، امتياز خاصّى دارد، تا آنجا كه ماه رجب «ماه خدا» ناميده شده و ماه شعبان «ماه پيامبر» و ماه مبارك رمضان «ماه امّت» نامیده شده است .
📚الاقبال ص634
👌 ماه رجب يكى از ماههاى #حرام است كه آغاز و ادامه جنگ در آن، با دشمنان اسلام حرام مى باشد مگر جنگ دفاعى ( مستدرک الوسائل ج11 ص48) و جنايات نيز در اين ماهها (ماههاى حرام)، ديه #سنگينترى دارد.
📚الکافی ج7 ص281
❕ پيغمبراكرم ماه رجب را «ماه اصَبّ» ناميده است، زيرا رحمت خدا در اين ماه بر امّت فرو مى ريزد. اين ماه آميخته است با ياد پيامبر اكرم (به مناسبت مبعث در بيست و هفتم ماه) و ياد امير مؤمنان عليه السلام (به مناسبت ميلاد مبارك آن حضرت در سيزدهم ماه) و #خاطره شهادت موسى بن جعفر عليه السلام (در بيست و پنجم ماه) و روزهاى مهمّ تاريخى ديگر؛ و از اين نظر يكى از ماههاى بسيار پرخاطره اسلامى است.
❕از روايات متعدّدى كه درباره روزههاى ماه #رجب- حتّى يك روز از آن- وارد شده، اهمّيّت فوق العاده اين ماه، و عبادت و خودسازى در آن كاملًا روشن مى گردد .
📚مفاتیح نوین ، مکارم شیرازی ، ص622
#پرسمان_اعتقادی
🍁🌳 @p_eteghadi 🌳🍁
#ارسال_شیاطین_به_سوی_کفار
🤔#پرسش
❔خداوند در سوره مریم آیه ۸۳ می گوید که ما شیاطین را به سوی کفار می فرستیم تا آنان را #گمراه کنند ❗️آیا این نوعی بی عدالتی نیست ❕چرا خدا در عوض #هدایت کفار آنها را گمراه می کند ❕❕
💠#پاسخ💠
👌خداوند می فرماید ؛
« آيا نديدى كه ما شياطين را به سوى كافران فرستاديم تا آنها را شديدا #تحريك كنند » ( مریم 83)
❕در این که مراد از ارسال شیاطین به سوی کافران چیست ، دو احتمال است و در هر دو صورت ، اشکالی به #عدالت خداوند وارد نمی شود .
1⃣مراد از فرستادن شيطانها از سوى خدا، رها كردن آنها باشد؛ مثلًا كسى كه سگ خود را نبندد و مانعش نشود مى گويند #سگ خود را فرستاد.
📚تفسیر نور ، ج5 ص308
👌خداوند شیطان را پس از عصیان و مخالفتش مهلت و ادامه حیات داد چنان که قرآن سخن #شیطان را چنین نقل می کند ؛
« گفت پرودگارا مرا تا روز #رستاخیز مهلت بده ( و زنده بگذار ) .( خداوند ) فرمود تو از #مهلت یافتگانی ( اما نه تا روز رستاخیز بلکه ) تا روز وقت #معینی »
🔶 #حجر 36 تا 38
❕امام #صادق علیه السلام فرمود :
« ابلیس خداوند را در آسمان چهارم #شش هزار سال عبادت کرد و خداوند به خاطر همین عباداتش او را تا زمان « وقت معلوم » #مهلت داد »
📚#تفسیر_عیاشی ج2 ص241
❕در گذشته بیشتر در مورد #فلسفه مهلت دادن خداوند به شیطان و آزاد گذاشتن او در گمراه کردن بندگان بحث کرده ایم ؛
❕در تفسیر #مجمع_البیان چنین آمده است ؛
👌اين خطاب به پيامبر گرامى اسلام است. يعنى آيا نديدى كه ما ايشان را به شيطانها #واگذارديم، تا آنها را وسوسه كنند و به گمراهى فرا خوانند و هيچ حايلى ميان ايشان و شيطانها قرار نداديم؟ شيطانها آنها را از راه طاعت به راه معصيت مى كشانند. اينكه مى گويد شيطانها را ارسال مى داريم، تعبير مجازى است یعنی شیاطین را رها کرده ایم .
📚ترجمه مجمع البیان ج15 ص206
❕البته روشن است که تسلط #شياطين بر انسانها يك تسلط اجبارى و ناآگاه نيست، بلكه اين انسان است كه به شياطين اجازه ورود به درون قلب و جان خود مى دهد، بند بندگى آنها را بر گردن مى نهد و اطاعتشان را #پذيرا مى شود، همانگونه كه قرآن در آيه 100 سوره نحل مىگويد: إِنَّما سُلْطانُهُ عَلَى الَّذِينَ يَتَوَلَّوْنَهُ وَ الَّذِينَ هُمْ بِهِ مُشْرِكُونَ:" تسلط شيطان تنها بر كسانى است كه ولايت او را پذيرا گشته، و او را بت و معبود خود ساخته اند»
📚تفسیر نمونه ج13 ص132
2⃣احتمال دوم آن است که ارسال #شیاطین به سوی کفار ، اعم از کفار اعتقادی و عملی ، مستقیم فعل خداوند باشد و روشن است که این اقدام برای #مجازات و #عذاب بیشتر کفار به خاطر تن ندادن به دستورات خداوند است .
❕در تفسیر #المیزان چنین آمده است ؛
« اگر در آيه شريفه ارسال شيطانها را به خدا نسبت داده، از آنجايى كه از باب مجازات است هيچ #عيبى ندارد، چون مشركين به حق كفر ورزيدند، و خدا هم از در مجازات شيطانها را فرستاد تا كفر و گمراهيشان را زيادتر كنند، شاهد اين معنا هم جمله" عَلَى الْكافِرِينَ" است، زيرا اگر از باب #مجازات نبود، و فرستادن شيطانها به منظور گمراهى ابتدايى آنها بود، مى فرمود" عليهم" نه اينكه به جاى ضمير اسم ظاهر" كافرين" را بياورد »
📚ترجمه تفسیر المیزان ج14 ص149
❕در تفسير #قمى نیز آمده است ؛
« آيه ى «أَرْسَلْنَا الشَّياطِينَ» درباره ى كسانى نازل شده كه خمس و زكات خود را نمى پردازند، خداوند بر اينان سلطان يا #شيطانى را مى فرستد تا آن مقدار از مالى كه از بابت خمس و زكات پرداخت نكرده اند، در غير راه خداوند مصرف نمايند »
📚تفسیر قمی ج2 ص53
#پرسمان_اعتقادی
🍁🌳 @p_eteghadi 🌳🍁
#ازدواج_دائم_با_زنان_اهل_کتاب
🤔#پرسش
❔چرا با وجود تصریح قرآن به جواز ازدواج دائم با زنان اهل کتاب ، فقهای شیعه ازدواج #دائم با آنان را جایز ندانسته و حرام اعلام می کنند ❗️
💠#پاسخ💠
👌خداوند می فرماید ؛
«امروز چيزهاى پاكيزه براى شما حلال شد و (همچنين) غذاى اهل كتاب براى شما حلال است و غذاى شما براى آنها حلال مى باشد و (نيز) زنان پاكدامن از مسلمانان و زنان پاكدامن از اهل كتاب #حلال هستند هنگامى كه مهر آنها را بپردازيد و پاكدامن باشيد نه زناكار و نه دوست پنهانى و نامشروع گيريد، و كسى كه انكار كند آنچه را بايد به آن ايمان بياورد اعمال او باطل و بى اثر مى گردد و در سراى ديگر از زيانكاران خواهد بود.»
🔰مائده 5
👌اينكه آيا ازدواج با اهل كتاب به هر صورت، خواه ازدواج دائم باشد يا موقت، #مجاز است و يا منحصرا ازدواج موقت جائز است در ميان فقهاى اسلام اختلاف نظر است.
❕دانشمندان اهل تسنن فرقى ميان اين دو نوع ازدواج نمى گذارند و معتقدند آيه فوق #تعميم دارد، ولى در ميان فقهاى شيعه جمعى معتقدند كه آيه منحصرا ازدواج #موقت را بيان مى كند و رواياتی كه از ائمه اهل بيت در اين زمينه وارد شده، اين نظر را تاييد مى نمايد.
📚وسائل الشیعه ج21 ص 37 باب 13
👌#قرائنى در آيه موجود است كه می تواند شاهد اين قول باشد ؛
1⃣نخست اينكه مى فرمايد ؛ إِذا آتَيْتُمُوهُنَّ أُجُورَهُنَّ (بشرط اينكه اجر آنها را بپردازيد) درست است كه كلمه" اجر"، هم در مورد" مهر عقد دائم" و هم در مورد" مهر ازدواج موقت" گفته ميشود، ولى بيشتر در مورد ازدواج #موقت ذكر ميگردد يعنى با آن تناسب بيشترى دارد .
2⃣ ديگر اينكه تعبير به" غَيْرَ مُسافِحِينَ وَ لا مُتَّخِذِي أَخْدانٍ" (به شرط اينكه از راه زنا و گرفتن دوست پنهانى نامشروع وارد نشويد) نيز با ازدواج موقت متناسبتر است، چه اينكه ازدواج دائم هيچگونه #شباهتى با مساله زنا يا انتخاب دوست پنهانى نامشروع ندارد، كه از آن نهى شود، ولى گاهى افراد نادان و بى خبر ازدواج موقت را با زنا يا انتخاب دوست پنهانى اشتباه مى كنند.
3⃣ از همه گذشته اين تعبيرات عينا در آيه 25 سوره نساء ديده مى شود و مى دانيم آن آيه در باره ازدواج موقت است. #خداوند می فرماید ؛
« فَمَا اسْتَمْتَعْتُمْ بِهِ مِنْهُنَّ فَاتُوهُنَّ اجوُرَهُنَّ فَريضَةً؛ زنانى را كه متعه مى كنيد، مهر آنها را بايد بپردازيد». ( نساء 24)
📚تفسیر نمونه ج4 ص 282
❕از این بیان هم اگر کوتاه بیاییم می گوییم اگر چه بر اساس آیه مذکور ، ازدواج دائم با اهل کتاب #جایز بوده است اما این حکم با آیه « لا تمسکوا بعصم الکوافر » « هرگز همسران كافره را در همسرى خود نگه نداريد »( ممتحنه 10) نسخ شده است و تعبیر کافره #مطلق است که هم شامل زنان کافره اهل کتاب می شود و هم غیر آنها .
📚تفسیر نمونه ج24 ص40
❕« زراره می گوید از امام باقر علیه السلام در مورد آیه سوره مائده که ازدواج با زنان اهل کتاب را جایز می شمارد پرسیدم ؟ امام علیه السلام فرمود ؛
«( ازدواج دائم با آنان جایز نیست )و آیه مذکور با آیه لا تمسکوا بعصم الکوافر ( هرگز همسران كافره را در همسرى خود نگه نداريد ) #نسخ شده است »
📚الکافی ج5 ص 358
❕در رابطه با چرایی و #فلسفه نسخ در احکام در گذشته مفصلا توضیح داده ایم ؛
❕این که چرا ازدواج دائم با زنان اهل کتاب ممنوع اما ازدواج موقت با آنان جایز است نیز فلسفه روشنی دارد ، چرا که تاثیر پذیری از اعتقادات و اخلاق و منش همسر در ازدواج دائم بیشتر از ازدواج موقت است ، لذا به جهت جلوگیری از تاثیر عقاید و اخلاق فاسده زنان اهل کتاب ، تنها ازدواج موقت با آنها جایز اعلام شده است ، البته به صورت کلی جهت در امان ماندن از عقائد و اخلاق فاسد ، ازدواج موقت با زنان اهل کتاب هم مکروه است چنان که امام صادق علیه السلام فرمود ؛
« من دوست ندارم که مرد مسلمان با زن یهودی یا مسیحی ازدواج کند تا مبادا فرزندش از مادر تاثیر پذیرفته و یهودی یا نصرانی شود »
📚 وسائل الشیعه ج20 ص 534
#پرسمان_اعتقادی
🍁🌳 @p_eteghadi 🌳🍁
#ویژگی_های_نماینده_اصلح_به_حسب_آیات_روایات
🤔#پرسش
❔آیا حدیث انتخاباتی داریم که بگوید به چه افرادی باید رای بدهیم❕❕
💠#پاسخ💠
❕در احادیث اسلامی شرایطی برای کارگزاران بیان شده است که باید در انتخاب افراد مورد توجه قرار گیرد؛
1⃣علم و آگاهی در بالاترین سطح؛
🔶پیامبر گرامی فرمود:
« کسی که امامت و پیشوایی جمعیتی را بر عهده می گیرد در حالی که در میان آنها آگاه تر از او وجود دارد پیوسته کار آنها رو به انحطاط می رود تا روز قیامت »
📚وسائل الشیعه ج5 ص415
🔶وفرمود:
« کسی که مردم را به خویشتن دعوت کند در حالی که در میان آنها آگاه تر از او وجود دارد او بدعت گذار گمراه است»
📚سفینه البحار ج6 ص348
2⃣سعه صدر و گشادگی فکر و آمادگی پذیرش حوداث مختلف؛
🔷حضرت علی فرمود:
« ابزار ریاست و مدیریت ، سعه صدر و گشادگی روح و فکر و تحمل فراوان است»
📚نهج البلاغه کلمات قصار 176
3⃣آگاهی بر مسائل زمان ؛
🔷امام صادق علیه السلام فرمود:
« آن کس که آگاه از وضع زمان خود باشد مسائل پیچیده و گمراه کننده به او هجوم نمی آورد»
📚الکافی ج1 ص27
4⃣منافع مردم و خویش را یکسان دیدن ؛
🔶حضرت علی زمانی که محمد بن ابی بکر را به زمامداری مصر برگزید چنین به او دستور داد:
« برای عموم مردم چیزی را دوست بدار که برای خود و خانواده خود دوست می داری و برای آنها چیزی را ناخوش بدار که برای خود و خانواده خود ناخوش داری چرا که این کار منطق تو را قوی می کند و مردم را به اصلاح و صلاح نزدیکتر می سازد»
📚بحار الانوار ج72 ص27
5⃣پیوند عاطفی با مردم؛
🔶در برخی روایات سلطان عادل و آنکه حق امر و نهی دارد ، به منزله پدر شمرده شده است و به مردم توصیه شده است که همانند پدر او را گرامی بدارند .مفهوم این سخن آن است که او هم باید با چشم فرزندی به مردم نگاه کند و به این ترتیب باید یک رابطه عاطفی آن گونه که میان پدر و فرزندان است میان او و مردم برقرار باشد.
🔷امام کاظم علیه السلام فرمود:
« سلطان عادل ( و آنکه حق امر و نهی دارد ) به منزله پدر مهربان است پس دوست بدارید برای او آنچه را که برای خود دوست می دارید و ناخوش دارید برای او آنچه را که برای خود ناخوش دارید»
📚وسائل الشیعه ج18 ص472
6⃣دوری از بخل و جهل و نادانی و جفا و ستم؛
🔶حضرت علی فرمود:
« شما می دانید کسی که بر نوامیس و خون ها و غنائم ، احکام و پیشوایی مسلمین حکومت می کند ( و زمام امور به دست اوست ) نباید بخیل باشد مبادا در جمع آوری اموال آنان برای خویش حرص بورزد و نباید جاهل و نادان باشد که با جهلش آنها را گمراه سازد و نه جفا کار که پیوندهای آنها را از هم بگسلد و نه ستمکار که گروهی را بی دلیل به گروهی دیگر مقدم دارد و نه رشوه خوار در قضاوت که حقوق آنها را پایمال کند و در رساندن حق به صاحبش کوتاهی ورزد و نه تعطیل کننده سنت پیامبر که امت را به هلاکت بیفکند»
📚نهج البلاغه خطبه 131
7⃣دوری از سازشکاری و هماهنگی با اهل باطل ؛
🔶حضرت علی فرمود:
« فرمان خدا را تنها کسی می تواند بر پا دارد که ( با دشمنان خدا ) سازشکار نباشد و به روش اهل باطل عمب نکند و پیرو فرمان طمع نگردد»
📚نهج البلاغه حکمت 120
8⃣نسبت به مقام و منصب خویش به چشم امانت بنگرد نه وسیله برتری جویی و استفاده شخصی و حزبی؛
🔷حضرت علی به قاضی اهواز چنین نوشت :
« بدان ای رفاعه این حکومت ( و پستهای مختلف آن ) امانت الهی است .هرکس در آن خیانت کند لعنت خدا تا روز قیامت بر او باد و هر کس خائنی را به کار گیرد پیامبر در دنیا و آخرت از او بیزار است»
📚دعائم الاسلام ج2 ص531
🔷و به فرماندار آذربایجان چنین نوشت:
« کار تو ( فرمانداری ) برای تو وسیله نان و آب نیست بلکه امانتی است در گردنت»
📚نهج البلاغه نامه 5
9⃣از آیات قرآن نیز استفاده می شود که زمامدار و آنکه امور به دست اوست باید علم و توانایی در انجام مسئولیت ها را دارا بوده و در ادای مسئولیت نیز امین و درستکار باشد .
🔶بقره 247- یوسف 55- قصص 26
#پرسمان_اعتقادی
🍁🌳 @p_eteghadi 🌳🍁
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⚠️ خطر عدم وحدت نامزدهای همسو!
🔻کاندیداهایی که با شکستن رای مردم در یک شهر، باعث راینیاوردن گفتمان عقلانیت و شفافیت شوند، تقوا ندارند
#تصویری #انتخابات
🍁🌳 @p_eteghadi 🌳🍁
امام على عليه السلام:
هر كه آرزوهايش بسيار باشد، رنجَش بسيار خواهد بود
مَن كَثُرَ مُناهُ كَثُرَ عَناؤُهُ
غررالحكم حدیث 8603
در کتاب "روانشناسی شادی" نوشته ی مایکل آرگایل صفحه 83 می خوانیم:
«آرزوهای بزرگ، رضایت و خشنودی انسان را تهدید می کنند... بر اساس نظریه ی فاصله ی هدف با پیشرفت، آرزوهای بزرگ به رضایت کمتری منجر می شوند (چرا که غالبا دست نیافتنی هستند و نتیجه ای جز ناکامی و افسردگی ندارند). البته داشتن اهداف کلی در قالب آرزو، برای سلامت زندگی مفید هستند؛ اما باید هدف ها، مناسب، صحیح و متناسب با شخص انتخاب شوند (به گونه ای که امکان دستیابی به آن وجود داشته باشد و فراتر از توان فرد نباشد، در غیر این صورت، آرزوها واهی و سرابی بیش نخواهند بود).»
ما آنقدر در پیش بینی خواسته هایمان در آینده غرق می شویم که همین لحظه ای که درش هستیم را از یاد می بریم. و موضوع این است که همین لحظه ای که در آن هستیم هدیه ای از جانب خداوند است، و خیلی خوب است، خیلی خوب و شیرین...
امروز رو قبلا هرگز نديده بودى
از هر ثانيه اش لذت ببر!
🍁🌳 @p_eteghadi 🌳🍁
#ولایت_علی_علیه_السلام_نجات_از_دوزخ
🤔#پرسش
❔آخوندی می گفت که در روایات اومده اگر مردم همه بر حب امام علی اجتماع می کردند و همه مردم ولایت او را قبول داشتن خداوند جهنم را خلق نمی کرد ❗️با این وجود عذاب و به جهنم رفتن #گناهکاران قبل از اسلام چه جور می شود این نوعی تناقض نیست ❕
💠#پاسخ💠
👌روایت فوق ، از احادیث مشهور و متواتری است که در کتب شیعه و اهل سنت نقل شده است .
🔰پیامبر #گرامی فرمود ؛
«در حدیث قدسی خداوند چنین گفت که اگر تمام مردم بر ولایت علی اجتماع می کردند ، من #جهنم را خلق نمی کردم »
📚امالی صدوق ص390
❕و فرمود ؛
« اگر همه مردم بر حب علی اجتماع می کردند ، خداوند جهنم را #خلق نمی کرد »
📚بحار الانوار ج39 ص 248
👌این مضمون را علمای اهل #سنت هم نقل کرده اند .
❕مناقب خوارزمی ص 39 _ مقتل الحسین ص 37_ ینابیع الموده ص 91_ ارجح المطالب ص 522 و ...
👌امت های گذشته هم مامور بوده اند که به ولایت علی علیه السلام اعتقاد داشته و حب او را به #سینه داشته باشند .
❕امام کاظم علیه السلام فرمود:
« ولایت علی در تمام صحف های انبیاء مکتوب و ثبت شده بود و خداوند هیچ پیامبری را #مبعوث نکرد مگر آنکه میثاق به نبوت محمد و ولایت علی را از آنان گرفت»
📚الکافی ج1 ص363
👌پیامبر گرامی در حدیثی قدسی از خداوند چنین نقل می کند:
« من ولایت علی را در کتب انبیاء گذشته ثبت کردم و در آن ها آوردم که علی وصی تو ای پیامبر است و بر این مساله از تمام بندگانم ( در عالم ذر ) و انبیاء ورسل پیمان گرفتم که من #پرودگار هستم و و تو ای پیامبر نبی و علی ولی و امام می باشد»
📚الامالی ج1 ص102
❕این مضمون در روایات فراوان دیگری از کتب شیعه و اهل سنت آمده است ؛
💠https://t.me/Rahnamye_Behesht/6241
❕بر این اساس در کنار امت اسلام ، امت های #گذشته هم مامور بوده اند ، در کنار اقرار به توحید و عدل و نبوت و معاد ، به ولایت علی علیه السلام هم ایمان بیاورند و این که اقرار به ولایت بالخصوص مورد #بیان قرار گرفته است ، از جهت اهمیت آن است و الا ولایت و حب علی علیه السلام بدون اعتقاد به توحید و نبوت و معاد ، سبب #نجات نمی شود .
📚الجواهر السنیه ، حر عاملی ، ص 185
#پرسمان_اعتقادی
🍁🌳 @p_eteghadi 🌳🍁
#دریای_شور_و_شیرین_در_قرآن
🤔#پرسش
❔مشکل ما این است که بی خدایان میگویند قرآن که گفته دریای شیرین و تلخ ما در دنیا دریای #شیرین نداریم بنده هم که تحقیقات کردم به این نتیجه رسیدم که دریای شیرین نداریم پس چگونه قرآن سخن از مجاورت دو دریای شیرین و تلخ به میان می آورد که با هم مخلوط نمی شوند ❗️زئوس نیز در کلیپ های خیلی روی این #موضوع مانور می دهد ❕
💠#پاسخ💠
👌خداوند می فرماید ؛
«و او كسى است كه دو #دريا ( مرج #البحرین ) را در كنار هم قرار داد يكى گوارا و شيرين و ديگرى شور و تلخ و در ميان آنها برزخى قرار داد تا با هم مخلوط نشوند (گويى هر يك به ديگرى مى گويد) دور باش و نزديك نيا » ( فرقان 53)
👌و نیز می فرماید ؛
« دو #درياى مختلف ( مرج #البحرین ) را در كنار هم قرار داد، در حالى كه با هم تماس دارند.
اما در ميان آن دو برزخى است كه يكى بر ديگرى غلبه نمى كند» ( الرحمان 20_21)
👌#بحر به آب زياد گفته مى شود، خواه دريا که معمولا آب شوری دارد باشد يا رودخانه که آب #شیرین دارد . ( البَحْرُ: الماءُ الكثيرُ، مِلْحاً كان أَو عَذْبا)
📚لسان العرب ج4 ص 41
حجاب نامرئى که در آیات از آن سخن به میان آمده است ، همان" تفاوت درجه غلظت آب شور و شيرين" و به اصطلاح تفاوت" وزن مخصوص" آنها است كه سبب مى شود تا مدت مديدى به هم نياميزند.
❕گرچه جمعى از #مفسران براى پيدا كردن چنين دو دريايى در روى كره زمين به زحمت افتاده اند كه در كجا درياى آب شيرين در كنار آب شور قرار گرفته و مخلوط نمى شود، ولى اين مشكل نيز براى ما حل شده است، زيرا مى دانيم تمام #رودخانه هاى عظيم آب شيرين كه به درياها مى ريزند در كنار ساحل، دريايى از آب شيرين تشكيل مى دهند و آبهاى شور را به عقب مى رانند و تا مدت زيادى اين وضع ادامه دارد، و به خاطر تفاوت درجه غلظت آنها از آميخته شدن با يكديگر ابا دارند .
❕ جالب اينكه بر اثر جزر و مد آب درياها كه در #شبانه روز دو مرتبه بر اثر جاذبه ماه صورت مى گيرد سطح آب دريا به مقدار زيادى بالا و پائين مى رود، اين آبهاى شيرين كه دريايى را تشكيل داده اند در مصب همان رودخانه ها و نقاط اطراف آن در خشكى پيش مى روند و انسانها از زمانهاى قديم از اين موضوع استفاده كرده، نهرهاى زيادى در اين گونه #مناطق دريا كنده اند و زمينهاى فراوانى را زير كشت درختان برده اند كه وسيله آبيارى آنها همين آب شيرين است كه به وسيله جزر و مد بر مناطق وسيع گسترش مى يابد.
❕در مسافرت با هواپيما در #مناطقى كه اين رودخانه ها به دريا مى ريزند منظره درياهاى آب شيرين و شور كه در كنار هم قرار دارند و از هم جدا هستند به خوبى از بالا نمايان است، و هنگامى كه كناره اين آبها به يكديگر مخلوط شوند آبهاى شيرين تازه جاى آنها را مى گيرند، به طورى كه اين دو درياى جدا از هم دائما جلب توجه مى كند.
🔰از جمله مصادیق بارز این موضوع پدیده #گلف_استریم است . در سراسر اقيانوسهاى جهان رودهاى عظيمى در حركت است كه يكى از نيرومندترين آنها" گلف استريم" نام دارد.
❕اين رود عظيم از سواحل آمريكاى #مركزى حركت مى كند و سراسر اقيانوس اطلس را مى پيمايد و به سواحل اروپاى شمالى مى رسد. اين آبها كه از مناطق نزديك به خط استوا حركت مى كنند گرم هستند، و حتى رنگ آنها گاه با رنگ آبهاى مجاور متفاوت است، و عجب اينكه عرض همين رود عظيم دريايى (گلف استريم) در حدود 150 كيلومتر، و عمق آن چند صد متر مى باشد .سرعت آن در بعضى از مناطق به قدرى است كه در يك روز 160 كيلومتر راه را طى مى كند.گلف استريم يكى از اين رودهاست، و در آبهاى پنج قاره جهان نظير اين جريان دريايى #فراوان است.
❕اين رودهاى عظيم دريايى با آبهاى اطراف خود كمتر آميخته مى شوند و هزاران كيلومتر راه را به همان #صورت مى پيمايند و مصداق" مَرَجَ الْبَحْرَيْنِ يَلْتَقِيانِ بَيْنَهُما بَرْزَخٌ لا يَبْغِيانِ" را به وجود مى آورند.
📚دائرة المعارف" فرهنگنامه" جلد 12 صفحه 1228 و نشريه" بندر و دريا شماره 4 صفحه 100 و منابع ديگر.
❕بر گرفته از تفسیر #نمونه ج15 ص 120 و ج 23 ص 123
#پرسمان_اعتقادی
🍁🌳 @p_eteghadi 🌳🍁
#فلسفه_نفقه_زنان
🤔#پرسش
❔فلسفه وجوب #نفقه زنان در چیست ❗️آیا قانون نفقه نوعی توهین به زنان نمی باشد که در قبال خدمت جنسی و غیر جنسی به مرد ، باید از #نفقه بهره مند شود ❕آیا این توهین به زنان محسوب نمی شود ❕❕
💠#پاسخ💠
👌در مورد فلسفه وجوب نفقه باید توجه داشت که #خداوند می فرماید ؛
« الرِّجالُ قَوَّامُونَ عَلَى النِّساءِ بِما فَضَّلَ اللَّهُ بَعْضَهُمْ عَلى بَعْضٍ وَ بِما أَنْفَقُوا مِنْ أَمْوالِهِمْ » « مردان سرپرست و خدمتگزار زنانند بخاطر برتريهايى كه (از نظر نظام اجتماع) خداوند براى بعضى نسبت به بعضى ديگر قرار داده است و به خاطر انفاقهايى كه از اموالشان (در مورد زنان) مى كنند » ( نساء 34)
❕خانواده يك واحد كوچك #اجتماعى است و همانند يك اجتماع بزرگ بايد رهبر و سرپرست واحدى داشته باشد، زيرا رهبرى و سرپرستى دستجمعى كه زن و مرد مشتركا آن را به عهده بگيرند مفهومى ندارد در نتيجه مرد يا زن يكى بايد" رئيس" خانواده و ديگرى" معاون" و تحت نظارت او باشد، قرآن در اينجا #تصريح مى كند كه مقام سرپرستى بايد به مرد داده شود .
👌اشتباه نشود منظور از اين تعبير استبداد و اجحاف و تعدى نيست بلكه منظور رهبرى واحد #منظم با توجه به مسئوليتها و مشورتهاى لازم است.
❕اين مسئله در دنياى امروز بيش از هر زمان روشن است كه اگر هيئتى (حتى يك هيئت دو نفرى) مامور انجام كارى شود حتما بايد يكى از آن دو،" رئيس" و ديگرى" معاون يا عضو" باشد و گر نه هرج و مرج در كار آنها پيدا مى شود- سرپرستى مرد در خانواده نيز از همين قبيل است.
💠و اين #موقعيت به خاطر وجود خصوصياتى در مرد است ؛
1⃣ مانند ترجيح قدرت تفكر او بر نيروى عاطفه و احساساتبه عكس زن كه از نيروى سرشار #عواطف بيشترى بهره مند است .
2⃣ديگرى داشتن بنيه و نيروى جسمى بيشتر كه با اولى بتواند بينديشد و نقشه طرح كند و با دومى بتواند از #حريم خانواده خود دفاع نمايد.
❕ تعهد مرد در برابر زن و فرزندان نسبت به پرداختن هزينه هاى زندگى،و نفقه آنها و پرداخت مهر و تامين زندگى آبرومندانه همسر و فرزند، همه باز گشت به همین #وظيفه سرپرستى او می کند .
📚تفسیر نمونه ج3 ص 370
❕به #بیان دیگر ؛
👌در اسلام سه نوع #نفقه وجود دارد:
1⃣نفقه اى كه مالك بايد صرف #مملوك خود نظیر حیوانات خود بكند.
2⃣نفقه اى است كه انسان بايد صرف فرزندان خود در حالى كه صغير يا فقيرند و يا صرف پدر و مادر خود كه فقيرند و يا خويشاوندان خود (اگر كسى را ندارند و فقيرند) بنمايد. ملاك اين نوع نفقه حقوقى است كه طبيعتاً فرزندان بر به وجودآورندگان خود پيدا مى كنند و حقوقى است كه پدر و مادر به حكم شركت در ايجاد فرزند و به حكم زحماتى كه در دوره كودكى فرزند خود متحمّل شده اند بر #فرزند پيدا مى كنند. شرط اين نوع نفقه، ناتوان بودن شخص واجب النفقه است.
3⃣نفقه اى است كه مرد در مورد زن #صرف مى كند.
👌ملاك اين نوع از نفقه، مالكيت به مفهوم نوع اول و حق طبيعى به مفهوم نوع دوم نيست. حتى عاجز بودن و ناتوان بودن و فقير بودن زن نيز شرط نيست.
❕تفاوت ديگر نفقه زن با دو نوع قبل اين است كه در نوع اول و دوم اگر شخص از زير بار #وظيفه شانه خالى كند و نفقه ندهد، گناهكار است اما تخلّف وظيفه به صورت يك دَين قابل مطالبه و استيفا در نمى آيد يعنى جنبه حقوقى ندارد. ولى در خصوص نفقه زن، اگر از زير بار وظيفه شانه خالى كند، زن حق دارد به صورت يك امر حقوقى اقامه دعوا كند و در صورت اثبات، مرد را محكوم كرده و از مرد بگيرد.
👌تفاوت سوم اين است كه اگر بين نفقه زن و باقى موارد تعارض پيش آيد، نفقه زن مقدّم مى شود چون هم #واجب است و هم الزام حقوقى دارد.
❕از نظر اسلام تأمين بودجه كانون خانوادگى، و مخارج زن به عهده مرد است. اگرچه زن چند برابر شوهر نيز ثروت و دارايى داشته باشد به خاطر دلائل زیر ؛
1⃣ اسلام نخواسته به #نفع زن و عليه مرد يا به نفع مرد و عليه زن قانون وضع كند. بلكه در اسلام قوانين با واقع بينى و دورانديشى وضع شده است.
مسئوليت و رنج و زحمات طاقت فرساى توليد نسل از لحاظ طبيعت به عهده زن گذاشته شده است. اين زن است كه بايد عادت و رنج ماهانه را تحمل كند، سنگينى دوره باردارى، #سختى زايمان و عوارض آن را تحمل نمايد، كودك را شير بدهد و پرستارى كند.
❕اينها همه از نيروى بدنى و عضلانى زن مى كاهد، توانايى او را در كار و كسب كاهش مى دهد. اينهاست كه اگر بنا بشود قانون، زن و مرد را از لحاظ تأمين بودجه زندگى در وضع مشابهى قرار دهد و به #حمايت زن بر نخيزد، زن وضع رقت بارى پيدا خواهد كرد. و همينها سبب شده كه در جاندارانى كه به صورت جفت زندگى مى كنند، جنس نر همواره به حمايت جنس ماده برخيزد، او را در مدت گرفتارى توليد نسل در خوراك و آذوقه كمك كند.
❕ادامه #پاسخ 👇👇👇
🍁🌳 @p_eteghadi 🌳🍁
❕ادامه #پاسخ 👇👇👇
2⃣مهم تر آنكه تربيت فرزندان بيشتر بر عهده زنان است و چنانچه قرار باشد زن و شوهر هر دو #شاغل باشند معمولاً در اين امر خلل وارد مى شود و نسل آينده صدمه خواهد ديد. بى پروا بايد گفت مادرانى كه به خاطر اشتغال، تربيت فرزند را به مهد كودك ها واگذار مى كنند، از پيامدهاى سوء آن در امان نخواهند بود. هيچ كس و هيچ نهادى جاى آغوش گرم مادر و مراقبت ها و هدايت ها و تربيت او را نخواهد گرفت، حتى پدران دلسوز نيز خصلت هاى روحى #لازم از جمله عواطف مادرى، صبورى و احساسات لطيف آنها را ندارند .
3⃣به علاوه اينكه زن و مرد از لحاظ نيروى كار و فعاليت هاى خشن توليدى و اقتصادى، مشابه و #مساوى آفريده نشده اند. بنابراين وجوب نفقه زن بر عهده مرد براى استحكام خانواده و تأمين آسايش بيشتر آن است.
❕اگر بناى بيگانگى باشد و مرد در مقابل زن قد علم كند و به او بگويد ذره اى از درآمد خودم را خرج تو نمى كنم، هرگز زن #قادر نيست خود را به پاى مرد برساند.
4⃣گذشته از اينها و از همه بالاتر اينكه احتياج زن به پول و ثروت از احتياج مرد افزونتر است. تجمل و زينت جزء زندگى زن و از احتياجات اصلى زن است. آنچه يك زن در زندگى معمولى خود خرج تجمل و زينت و خودآرايى مىكند برابر است با مخارج چندين مرد. #ميل به تجمل به نوبت خود ميل به تنوع و تفنن را در زن به وجود آورده است. براى يك مرد يك دست لباس تا وقتى قابل پوشيدن است كه كهنه و مندرس نشده است، اما براى يك زن چطور؟ براى يك زن تا وقتى قابل پوشيدن است كه جلوه تازه اى به شمار رود. اى بسا كه يك دست لباس يا يكى از زينت آلات براى زن ارزش بيش از يك بار پوشيدن را نداشته باشد. توانايى كار و كوشش زن براى تحصيل ثروت از مرد كمتر است، اما #استهلاك ثروت زن به مراتب از مرد افزونتر است.
5⃣بعلاوه زن باقى ماندن زن، يعنى باقى ماندن جمال و نشاط و غرور در زن، مستلزم آسايش بيشتر و تلاش كمتر و فراغ خاطر زيادترى است. اگر زن مجبور باشد مانند مرد دائماً در تلاش و #كوشش و در حال دويدن و پول درآوردن باشد، غرورش در هم مى شكند، چينها و گرههايى كه گرفتاريهاى مالى به چهره و ابروى مرد انداخته است در چهره و ابروى او پيدا خواهد شد. مكرر شنيده شده است زنان غربى كه بيچاره ها در كارگاهها و كارخانه ها و اداره ها اجباراً در تلاش معاشند، آرزوى زندگى زن شرقى را دارند. بديهى است زنى كه آسايش خاطر ندارد، #فرصتى نخواهد يافت كه به خود برسد و مايه سرور و بهجت مرد نيز واقع شود.
❕لذا نه تنها مصلحت زن، بلكه مصلحت مرد و كانون خانوادگى نيز در اين است كه زن از تلاشهاى اجبارى خردكننده معاش معاف باشد. مرد هم مى خواهد كانون خانوادگى براى او كانون آسايش و رفع خستگى و فراموشخانه گرفتاريهاى بيرونى باشد. زنى قادر است كانون خانوادگى را محل آسايش و فراموشخانه گرفتاريها قرار دهد كه خود به اندازه #مرد خسته و كوفته كار بيرون نباشد. واى به حال مردى كه خسته و كوفته پا به خانه بگذارد و با همسرى خسته تر و كوفته تر از خود روبرو شود. لهذا آسايش و سلامت و نشاط و فراغ خاطر زن براى مرد نيز ارزش فراوان دارد.
❕زن از جنبه مالى و مادى نيازمند به مرد آفريده شده است و مرد از جنبه روحى. زن بدون اتكاء به مرد نمى تواند نيازهاى فراوان مادى خود را- كه چندين برابر مرد است- رفع كند. از اين رو اسلام #همسر قانونى زن (فقط همسر قانونى او را) نقطه اتكاء او معين كرده است.
👌زن اگر بخواهد آنطور كه دلش مى خواهد با تجمل زندگى كند، اگر به همسر قانونى خود متكى نباشد به مردان ديگر #متكى خواهد شد. اين همان وضعى است كه مع الاسف نمونه هاى زيادى پيدا كرده و رو به افزايش است.
❕فلسفه تبليغ عليه نفقه هم به این بازگشت می کند که مردان #شكارچى اين نكته را دريافته اند و يكى از علل تبليغ عليه نفقه زن بر شوهر همين است كه احتياج فراوان زن به پول اگر از شوهر بريده شود زن به آسانى به دامن #شكارچى خواهد افتاد.
📚مجموعه آثار شهید مطهری ج19 ص 222
👌البته همان خدایی که پرداخت هزینه های زن را بر #مرد واجب کرده است ، بر زن هم واجب کرده است که در برابر شوهر باید تمکین داشته باشد و اگر به این نکته توجه نکند حق #نفقه را ندارد .
📚وسائل الشیعه ج21 ص 517 باب 6
❕این نه به خاطر آن است که فلسفه نفقه تنها تمکین است ، بلکه به خاطر افزایش توجه زن به اهمیت #مساله تمکین است تا مبادا مردان به خاطر کوتاهی زنان در این مساله به انحراف کشیده شده و کانون خانواده و جامعه از هم #پاشیده شود .
#پرسمان_اعتقادی
🍁🌳 @p_eteghadi 🌳🍁
#تولد_نیافتن_پیامبر_در_خانه_کعبه
🤔#پرسش
❔اگر تولد یافتن در خانه کعبه #فضیلت است پس چرا پیامبر اسلام در کعبه تولد نیافته و دیوار کعبه برایشان شکافته نشد❗️آیا شما می گویید مقام حضرت علی از مقام پیامبر هم بالاتر است ❕❕
💠#پاسخ💠
👌در این مطلب شکی نیست که پیامبر گرامی اسلام برترین فرد عالم و #افضل از نوع بشر و تمام انبیاء و اوصیاء است .
❕امام رضا علیه السلام فرمود :
« آقای پیامبران و برترین افراد #عالم پیامبر اسلام است»
📚عیون الاخبار ج2 ص122
🔶پیامبر گرامی فرمود :
« من برترین و آقای تمام #پیامبران هستم »
📚بحار الانوار ج26 ص349
🔷و فرمود:
« من چون اولین نفر بودم که در عالم ذر به پرودگار ایمان آوردم برترین تمام #مخلوقات هستم»
📚الکافی ج2 ص12
🔷و فرمود :
« خداوند به جهانیان نظر کرد و #مرا از میان تمام آنان برگزید»
📚خصال ج1 ص96
❕علی علیه السلام نیز با تصریح بر برتری مقام پیامبر گرامی اسلام می فرماید ؛
❕« من عبدی از #عبدهای محمد هستم »
📚الکافی ج1 ص90
👌با این وجود عنایت الهی به این تعلق گرفته است که وجود برخی اولیائش #مقرون با خوارق عادتی باشد که آن اولیاء الهی در به وجود آمدن آنها #نقشی نداشته و آن خوارق عادت مستقیما فعل #تکوینی و مستقیم خداوند محسوب می شود ، مانند تولد حضرت آدم بدون پدر و مادر و یا مانند تولد حضرت عیسی بدون پدر و ...
❔آیا کسی می تواند بگوید که #مقام حضرت آدم یا عیسی از مقام پیامبر اسلام بالاتر است چون آنها بدون پدر و مادر یا بدون پدر به دنیا آمدند بر خلاف پیامبر اسلام ❗️
👌بنابراین همانگونه که تولد یافتن بدون اجتماع والدین که برای برخی انبیاء #اتفاق افتاده است دلیل بر برتری آنها بر پیامبر گرامی اسلام نیست ، تولد یافتن علی علیه السلام به صورت خارق العاده در خانه کعبه نیز دلیل بر #برتری ایشان بر پیامبر اسلام نیست .
❕البته در روایات ما آمده است که پیامبر گرامی اسلام قادر انجام تمام معجزات #اختیاری که از انبیاء و اوصیاء سر زده است مانند زنده کردن مردگان ، شفاء دادن نابینا ، اخبار غیبی ، راه رفتن بر آب و ... بوده است .
📚بحار الانوار ج27 ص 29
#پرسمان_اعتقادی
🍁🌳 @p_eteghadi 🌳🍁
نظام تقديم 91.mp3
9.42M
🔈 #شرح_و_بررسی_کتاب_آن_سوی_مرگ
🔇 جلسه هجدهم
🔔 @Aminikhaah_Media
#مادر_امام_زمان_علیه_السلام
🤔#پرسش
❔در باره مادر امام زمان {عج} طبق احادیث شیعه و سنی و تاریخ معلومات بدهید که
1_ نام مادر امام زمان (عج) چیست ؟
2_ آیا از نسل عیسی (ع) است ؟
3_ چگونه به عراق رسید ؟
و خلاصه این که یک جواب قانع کننده در باره مادر امام زمان (عج) بدهید از من چند تن از وهابیت و ضد دین ها سوال کرده اند ❗️❗️
💠#پاسخ💠
❕بشر بن سلیمان نخاس که یکی از موالیان امام هادی و امام عسکری علیهما السلام بوده است می گوید ؛
🔸يك شب كه در سامرّا در خانه خود بودم و پاسى از شب گذشته بود، كسى درِ خانه را كوفت. شتابان به پشت در آمدم. ديدم كافور خادم، فرستاده امام هادى عليه السلام، است كه مرا به نزد او فرا مى خواند. لباس پوشيدم و بر ايشان وارد شدم. ديدم با فرزندش ابو محمّد و خواهرش حكيمه از پس پرده گفتگو مىكند. چون نشستم، فرمود: «اى بِشر! تو از فرزندان انصارى و ولايت ائمّه عليهم السلام، پشت در پشت، در ميان شما بوده است و شما مورد اعتماد ما اهل بيت هستيد. من مىخواهم تو را به فضيلتى آراسته سازم كه با آن بر ساير شيعيان، در موالات ما سبقت بجويى. تو را از سرّى باخبر مىكنم و براى خريد كنيزى گسيل مىدارم».
❕آن گاه نامه اى به خط و زبان رومى نوشت و آن را در پيچيد و به خاتم خود، ممهور ساخت و دستمال زردرنگى را كه در آن دويست و بيست دينار بود، بيرون آورد و فرمود: «اين را بگير و به بغداد برو و ظهر فلان روز در معبر نهر فرات، حاضر شو. چون قايق هاى اسيران رسيدند و كنيزان، آشكار گشتند، جمعى از وكيلانِ فرماندهان بنى عبّاس و خريداران و جوانان عراقى دور آنها را مىگيرند. چون چنين ديدى، سراسر روز، شخصى به نام عمر بن يزيد نخّاس (برده فروش) را زير نظر بگير، تا اين كه كنيزى را كه صفتش چنين و چنان است و دو تكّه پارچه حرير در بر دارد، براى فروش عرضه بدارد. آن كنيز از گشودن رو و لمس شدن توسّط خريداران و اطاعت آنان سر باز مىزند. تو به آن مكاشف (بازكننده روى كنيزان) مهلت بده و تأمّلى كن تا برده فروش، آن كنيز را بزند و او به زبان رومى ناله و زارى كند و بدان كه مى گويد: : وا هتک ستراه » واى از هتك ستر ( و پوشش ظاهری) من ( به دست تو ) يكى از خريداران مىگويد: من او را سيصد دينار خواهم خريد كه عفاف او موجب مزيد رغبت من شده است، و او به زبان عربى مىگويد: اگر در لباس سليمان و كرسى سلطنت او جلوه كنى، در تو رغبتى ندارم. اموالت را بيهوده خرج مكن!
❕برده فروش مىگويد: چاره چيست؟ گريزى از فروش تو نيست.
آن كنيز مىگويد: چرا شتاب مىكنى؟ بايد خريدارى باشد كه دلم به امانت و ديانت او اطمينان يابد . در اين هنگام برخيز و به نزد عمر بن يزيد نخّاس برو و بگو: من نامه اى سربسته از يكى از اشراف دارم كه آن را به زبان و خطّ رومى نوشته و كرامت و وفا و بزرگوارى و سخاوت خود را در آن توصيف كرده است. نامه را به آن كنيز بده تا در خُلق و خوى صاحب خود تأمّل كند. اگر به او مايل شد و بدان رضا داد، من وكيل آن شخص هستم تا اين كنيز را از تو براى وى خريدارى كنم.
بشر بن سليمان نخّاس گفت: همه دستورهاى مولاى خود، امام هادى عليه السلام، را در باره خريد آن كنيز به جاى آوردم و چون در نامه نگريست، به سختى گريست و به عمر بن يزيد نخّاس گفت: مرا به صاحب اين نامه بفروش! و با تأكيد، سوگند بر زبان جارى كرد كه اگر او را به صاحب نامه نفروشد، خود را خواهد كشت. در باره بهاى آن كنيز گفتگو كردم تا آن كه بر همان مقدارى كه مولايم در دستمال زردرنگ همراهم كرده بود، توافق كرديم و دينارها را از من گرفت و من هم كنيز را خندان و شادان تحويل گرفتم و به حجره اى كه در بغداد داشتم، آمديم.
👌در ادامه داستان آمده است که کنیز مذکور ، داستان خود را برای خریدار مامور امام هادی شرح می دهد که دختر پسر قیصر روم بوده است که مادرش از فرزندان حواریان و منسوب به شمعون وصی حضرت عیسی بوده است . در خواب پیامبر اسلام و حضرت عیسی و امام عسکری را دیده است ، پیامبر او را برای امام عسکری خواستگاری می کند ، در مرحله دیگری با خواب دیدن حضرت فاطمه و مریم مسلمان می شود و برای رسیدن به امام عسکری خودش را در سپاه رومیان قرار می دهد ، سپاه رومیان در نبرد با مسلمانان شکست می خورند و او به اسارت در می آید ، و به بازار برده فروشان برده می شود ، وکیل امام هادی علیه السلام او را می خرید و به نزد امام هادی علیه السلام می رود ، پس از مدتی به ازدواج امام عسکری علیه السلام در می آید ؛
📚کمال الدین یک جلدی ، ص 417_ الغیبه طوسی ص 208 _ دلائل الامامه ص 489 _ بحار الانوار ج 51 ص 10
🔸ادامه 👇
🔸ادامه 👇
❕ اين گزارش اثبات مى كند كه امام مهدى عليه السلام علاوه بر شرافت نسبى از جانب پدر، از طرف مادر نيز شرافت داشته و نسب او را به پادشاه روم و جناب شمعون (وصىّ حضرت عيسى عليه السلام) مى رساند.
🔸برخى اين شبهه را مطرح كرده اند كه: در سالهاى جوانىِ امام عسكرى عليه السلام، جنگى فراگير بين مسلمانان و روميان رخ نداده است كه منجر به اسير شدن آنان و بويژه نوه پادشاه روم گردد.
👌اين اشكال وارد نيست؛ زيرا در بين سالهاى 245- 254، جنگها و درگيرىهاى متفاوتى بين مسلمانان و روميان گزارش شده است. در كتابهاى الكامل فى التاريخ و تاريخ ابن خلدون نيز اين گزارشها به چشم مى آيند.
📚تاريخ ابن خلدون: ج 3 ص 347 (حوادث سال 245 و 246)، تاريخ اليعقوبى: ج 2 ص 496 (حوادثسال 249) و ص 501 (حوادث سال 253)، المنتظم: ج 12 ص 8 (حوادث سال 248).
❕دو درگيرى مهم در سالهاى 249 و 253 هجرى، از جمله رخدادهايى اند كه مىتوانند زمينه ساز موضوع اسارت شمارى از روميان باشند ، البته روشن است كه كنيز عادى و معمولى بودن نرجس و يا نوه پادشاه روم بودن وى، تأثيرى در كرامت و بزرگوارى او نخواهد داشت؛ زيرا تمامى شرافت نرجس، در آن است كه مادر امام مهدى عليه السلام است. اين ويژگى كه با هيچ ويژگى ديگرى قابل مقايسه نيست موجب شد كه حكيمه خاتون كه دختر امام، خواهر امام و عمّه امام بوده است نيز او را احترام كند و حتّى پاى او را ببوسد.
📚دلائل الإمامة: ص 499 ح 490
🍁🌳 @p_eteghadi 🌳🍁