🔹آیت الله حائری شیرازی
🔸ذاکر و غافل🔸
✅ در تربیت، باید اول مسأله #پدر حل شود. همیشه بحث ما در مسائل تربیتی این بوده است كه پدر با فرزند برخورد نفسانی میكند و برای سبك شدن و رفع خستگی كنار طفل مینشیند و #بازی میكند! بازی با بچهها به آنها شخصیت میدهد؛ بازی كه درآن نشاط باشد، اما لغو نباشد، جمع بین دو ظریف است. گاهی ما بازی میكنیم ولی افسار گسیختگی است.
💠 تفریح رسول اكرم صلی الله با بچهها، منتهای شخصیت و روح دادن به آنها است؛ میرود توی بچهها و بچهها را با خود به عالم بالا میآورد. ولی وقتی ما با بچهها بازی و تفریح میكنیم، بازی و تفریح ما، بازی و تفریح غافل است. در حالیكه بازی و تفریح رسول صلی الله بازی و تفریح ذاكر است.
⬅️ پدر اگر بداند چه مأموریتی دارد، با تفریح و بازی با فرزند خود، نه تنها پایین نمیرود، بلكه طفل هم بالا میآید.
#تربیت_فرزند
#تربیت_دینی
https://eitaa.com/joinchat/4178903060Ca43bd84efe
📚 کودکان را کتابخوان کنیم.
🔹آنچه که همیشه برای انسان میماند، #کتابخوانی در سنین پائین است.
🔸جوانانِ شما، کودکانِ شما هرچه میتوانند، #کتاب بخوانند؛ در فنون مختلف، در راههای مختلف، مطلبی یاد بگیرند.
⚠️ البته از هرزهگردی در محیط کتاب هم باید پرهیز کرد، منتها این مسئلهی بعدی است؛
📚 مسئلهی اول این است که یاد بگیرند، عادت کنند به این که اصلاً به کتاب مراجعه کنند، کتاب نگاه کنند.
مقام معظم رهبری ، ۹۱/۷/۲۰
#کتاب_و_کودک
#کلام_بزرگان
https://eitaa.com/joinchat/4178903060Ca43bd84efe
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✅ عوامل موثر در ارتباط(قسمت دوم)
🎤حجتالاسلام والمسلمین دکتر همتی
#ارتباط
#دکتر_همتی
https://eitaa.com/joinchat/4178903060Ca43bd84efe
🔰 تاثیر پنهان سخنان بر تربیت
🔻 یکی از عرصههایی که به شدت روی قوه عاقله بچهها اثرگذار است، تکلم و گفتگوی #والدین با بچههاست. برای تحلیل یک #خانواده میزان صحبت کردن آنها با هم و نحوه صحبت کردنشان مهم است. چون بسیاری از قواعد فکر کردن و فعال شدن قوای تفکر در جملهبندی هست که فرزندان از والدین میشنوند.
🔹بسیاری از استنتاجها را بچهها از رفتار و گفتار ما متوجه میشوند. مثلاً وقتی بچه به بخاری دست میزند و دستش میسوزد رفتار غالب مادرها این است که بخاری را دعوا میکنند! مثلاً میگویند ای بخاری بیادب! چرا بچه مرا سوزاندی؟! ما اینجا داریم این منطق را به فرزندمان منتقل میکنیم که تقصیری متوجه تو نبوده است. یا مثلا اگر پدر یا مادری اشتباهی کرده و فرزند شش ساله اش بگوید که مامان حرف بدی زدی، فورا به او میگوییم، حرف نزن! منطق این حرف این است که مبادا اگر کار اشتباهی کردی عذرخواهی کنی! در این حالت اگر برادر کوچکتر فرزند شما چنین تذکری به خواهر بزرگتر خود بدهد، فرزند بزرگتر نیز همین عمل را تکرار میکند.
⬅️ بنابراین اینکه دوره دوم، دوره مودب شدن است یعنی قوای عاقله باید فعال شود تا بتواند بین بد و خوب را تشخیص و به آن میل و اراده داشته باشد.
🎤استاد مدرسی
#تربیت_فرزند
https://eitaa.com/joinchat/4178903060Ca43bd84efe
🔰 ۵ اصل مهم در مورد بیقراری کودک، هنگام رفتن مهمانها از خانه
1⃣ کودک را از محبت سیراب کنید:
کودک در این دوره باید از #توجه و #محبت کامل #پدر و #مادر سیراب شود. پس تا حدی که برای او و آینده شخصیتش آسیب ندارد به خواستهها و نیازهایش توجه کنید.
2⃣ کودک بیرون رفتن را دوست دارد:
کودکان در این بازه سنی معمولا «بیرون رفتن» را دوست دارند و هنگامی که از مهمانی خارج میشوند بیقراری ندارند.
3⃣ مهمان را تا بیرون بدرقه کنید:
هنگام خروج #مهمان از منزل، به همراه فرزندتان به بهانه بدرقه، دقایقی را بیرون از منزل باشید.
4⃣ گردش کوتاهی انجام دهید:
همزمان با رفتن مهمانها چند دقیقهای را اطراف منزل به صورت پیاده یا با ماشین، گردش کوتاهی انجام دهید و سپس به خانه برگردید.
5⃣ شکلگیری تدریجی #شخصیت با محبت: با انجام چنین روشهایی و توجه معقول به خواستههای کودک، به تدریج شخصیتی محکم در وجود او شکل خواهد گرفت.
#تربیت_کودک
#اصول_مهمانی
https://eitaa.com/joinchat/4178903060Ca43bd84efe
😢😢وقتی کودکی مورد بیتوجهی قرار میگیرد....
🔺 سعی میکند از طریق منفیکاری و #لجبازی توجه دیگران را به خود جلب کند. مثلا:جلوی #تلویزیون میایستد، هنگام صحبت کردن دیگران داد و بیداد می کند و موقع #غذا_خوردن از سر سفره بلند می شود.
🔹 #والدین هنگام مشاهده ی چنین رفتارهایی با بحثهای طولانی، خواهش و یا حتی #تنبیه به رفتار منفی کودک توجه میکنند و بدین ترتیب به تدریج کودک میآموزد که برای کسب توجه دست به این رفتارها بزند.
#فرزندپروری
https://eitaa.com/joinchat/4178903060Ca43bd84efe
🔰جلسه دوم لایو با موضوع " دنیای نوجوان"
امشب ساعت ۲۱
✅ همراه شما والدین ومربیان نوجوان هستیم....
http://Instagram.com/roshanan.moshavere
🔰 از هوای پاک کوهستان استفاده کنید
🔻 بنده گاهی اوقات که بر ضعفهای مربوط به سن پیری فائق میآیم و چند قدمی از کوهستانهای اطراف تهران بالا میروم و میبینم هیچکس نیست، غصه میخورم!
🔹این همه آدم در اتاق خوابیدهاند که در بین آنها «جوان» است! در بین آنها کسانی هستند که ظاهر جسمشان اقلاً ده برابر ما توان و قدرت دارد، اما از این اتاق ها بیرون نمیآیند. دل انسان خیلی غصه دار میشود.
✅ #کوهنوردی ورزشی است در اختیار همه. مردم باید #ورزش کنند و به ارتفاعات فراوانی که در اغلب نقاط کشور وجود دارد بروند و از این هوای پاک، از این کوهستان خداداده استفاده کنند.
📖مقام معظم رهبری. تربیت ماندگار صفحه ۱۴۱ و ۱۴۲
#تربیت_انسان
#کلام_بزرگان
https://eitaa.com/joinchat/4178903060Ca43bd84efe
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✅عوامل موثر در ارتباط(قسمت سوم)
🎤حجتالاسلام والمسلمین دکتر همتی
#دکتر_همتی
#ارتباط
https://eitaa.com/joinchat/4178903060Ca43bd84efe
✅ یکی از راههای #استقلال کودکان #تصمیمگیری است.
🔹به کودک خود اجازه تصمیمگيرى بدهید.
🔸مسلما #والدین بايد محدوديتهايی را برای فرزند خود قائل شوند، اما بعضی وقتها بهتر است اجازه دهيد كه زمام كار در دست كودک باشد و تصمیماتی را هر چند اشتباه و کوچک بگیرد، حتی اگر تصميمهای او عجيب و غريب باشد.
🔺مثلا اگر میخواهد كه در وسط تابستان، پالتو یا کلاه زمستانی بپوشد، به او اجازه دهيد كه اين كار را بكند، پس از مدتی گرمش میشود و میفهمد كه پوشيدن یک لباس نازک در اين فصل، مناسبتر است.
❌ تا زمانی که تصمیمات کودک برای او و دیگران صدمه زننده نیست، مانع رشد استقلال در او نشوید.
⬅️ اگر اجازه دهيد، او خودش به اين نتيجه برسد، به او امكان يادگيری و #رشد دادهايد.
#فرزندپروری
https://eitaa.com/joinchat/4178903060Ca43bd84efe
❌ والديني كه بيش از اندازه مضطرب و آشفته هستند و به اشكال مختلف #اضطراب خود را به فرزندان شان منتقل ميكنند، زمينه بيقراري و #وسواس را در آن ها ايجاد ميكنند.
⏪ برخی از اختلالات مثل اضطراب، وسواس، تندخویی و... اکتسابی بوده و توسط اعضا #خانواده به سایر اعضا منتقل می شود، پس برای حفاظت از خانواده خود، اگر زمینهای از این مشکلات را میبینید، سریعتر برای درمان اقدام نمایید.
https://eitaa.com/joinchat/4178903060Ca43bd84efe
#مادرانه_مشاورانه
✅ اگر فرزندانتان به چهرهها و یا به قول معروف #سلبریتی ها علاقهمند هستند، با کمی دقت در اطراف میتونید چهرههای نابی را پیدا کنید که زندگی زیبایی دارند و اینها الگوهای واقعی #نوجوان ها و جوانهای ما هستند.
👌🏻بیایید با شاخص کردن این افراد و معرفی بجای اونها، الگوهای دروغین را از زندگی فرزندان این مرز و بوم دور کنیم.
(وحید شمسایی در کنار همسر و دخترانش)
✍س.محمدی، کارشناس ارشد تعلیم و تربیت
#الگو
https://eitaa.com/joinchat/4178903060Ca43bd84efe
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
❌داشتههایمان را به پای ویترین دیگران از دست ندهیم....
#حجاب
https://eitaa.com/joinchat/4178903060Ca43bd84efe
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✅ مادران با زبان فاخر، حقایق را به دخترانشان بگویند.....
#مادر
#دختر
#حجاب
#عفاف
https://eitaa.com/joinchat/4178903060Ca43bd84efe
🔴معضل آینده نظام آب و #برق و...نیست.
❌ معضل اصلی #نسل_نوجوان_سرگردان جامعه است.
آبادی میکده ز ویرانی ماست.
✅ وَلْيَخْشَ الَّذِينَ لَوْ تَرَكُوا مِنْ خَلْفِهِمْ ذُرِّيَّةً ضِعَافًا خَافُوا عَلَيْهِمْ فَلْيَتَّقُوا اللَّهَ وَلْيَقُولُوا قَوْلًا سَدِيدًا.
سوره نساء آیه ۹
#تربیت_آموختنی_است
#حضور_مؤثر در بین #نوجوانان #رسالت است.
https://eitaa.com/joinchat/4178903060Ca43bd84efe
♦️فراتر از قمۀ «هلیا»:
شبکه های اجتماعی به مثابۀ «بازنمود تحولات تدریجی و پنهان»
✅ در روزهای گذشته ویدیویی در شبکه های اجتماعی دست به دست شد که در آن چند دختر نوجوان به نزاع با یکدیگر می پردازند. در حین زد و خورد علاوه بر الفاظ رکیکی که دختران به هم نثار می کنند ناگهان یکی از آنها به نام «هلیا» قمه بزرگی را از زیر لباس خارج می کند و در میان تعجب و حیرت حاضران به تهدید آنها می پردازد.
✅انتشار این ویدیو هرچند دستمایه گفتگوهای شوخی و جدی فراوانی در فضای مجازی شد، اما مکتوب حاضر از منظر نگاه به شبکه های اجتماعی به مثابه «بازنمود بخشی از تحولات ارزشی جامعه» به این ویدیو می نگرد و به دلایلی که در ادامه بیان خواهد شد به همه مرتبطان فضای مجازی و افراد و نهادهای حاکمیتی و غیرحاکمیتی متصدی تعلیم و تربیت و اخلاق، از حوزه های علمیه گرفته تا وزارت آموزش و پرورش، سفارش می کند اینگونه ویدیوها را بارها از زوایای گوناگون مورد تامل و مداقه قرار دهند.
✅ توضیح مطلب این که:
🔻 1. جامعه در کلیت خود همچون اندام یک انسان است که در طول زمان از نظر فرهنگی، اجتماعی، سیاسی و حتی اخلاقی تغییر می کند. این تغییرات چون به صورت تدریجی و با شیب ملایم است معمولا خود را به آسانی نشان نمی دهد. همین تدریج و ناپیدایی می تواند موجب غفلت یا بدفهمی مدیران و سیاستگذاران و مبلغان تربیت و اخلاق از شناسایی و تحلیل آنها شود.
🔻 2. از آنجا که روند تغییر و تحولات فرهنگی و ارزشی نسل جدید می تواند صبغه مثبت یا منفی داشته باشد، افراد و نهادهای متصدی تربیت و اخلاق بایستی بتوانند مدیران ارشد و شهروندان را برای مواجهه معقول و منطقی با آنها راهنمایی و آماده کنند. لازمه این کار، آن گونه که از سخن امام صادق(ع) بر می آید، «آگاهی به زمان» است («اَلْعَالِمُ بِزَمَانِهِ لاَ تَهْجُمُ عَلَيْهِ اَللَّوَابِسُ»؛ تحف العقول، ج۱، ص ۳۵۶).
🔻 3. فضای مجازی و به ویژه شبکه های اجتماعی امروزه یکی از ابزارهای همگانی برای رسیدن به شناختی است که از آن سخن به میان آمد. برخلاف زمان های گذشته، امروزه هر شهروند عادی با دسترسی به اینترنت و داشتن یک تلفن همراه می تواند در کمترین زمان و با کمترین هزینه آنچه در گوشه و کنار جامعه می گذرد را در قالب عکس و فیلم به سمع و نظر همگان برساند، و چه بهتر که مرتبطان با اخلاق و تعلیم و تربیت نخستین و مهم ترین مخاطبان این گزارش ها باشند و بتوانند به ویدیوها از منظر شناخت تحولاتِ زیرپوستی جامعه بنگرند، منطق و ماهیت این تحولات را بشناسند، عوامل متنوع و پیامدهای متعدد آنها را تبیین کنند و رویکرد مواجهه درست با آنها را روشن نمایند.
🔻 4. شبکه ها به مثابه پنجره ای هستند که بزرگترها می توانند از آن ببینند که بچه ها چگونه بزرگ می شوند و به موازات این که از نظر جسمی قد می کشند چگونه اخلاق و رفتارشان هم، خوب یا بد، تغییر می کند. بازتاب رفتار نادرست بچه ها در قاب این پنجره هرچند ما بزرگترها را آزرده خاطر می کند ولی راه چاره بستن پنجره نیست، بلکه اصلاح رفتار بچه ها است.
🔻 5. تصاویری که از رفتارهای نادرست نوجوانان و جوانان در شبکه های اجتماعی منتشر می شود هرچند قابل تعمیم به همه افراد این نسل نیست، اما «نشانه» تغییرات فرهنگی و ارزشی در «بخش هایی» از این نسل است. به عنوان مثال، در ویدیویی که از نزاع هلیا و دوستانش منتشر شد چند نکته قابل قابل توجه است: 1. عدم مراعات پوششی که همواره مورد تبلیغ و تایید نهادهای تبلیغی و تربیتی جامعه بوده است. 2. بیان سخنان رکیکی که در فضای عمومی جامعه ما به ویژه از سوی خانم ها کمتر بیان می شود. 3. همراه داشتن قمه توسط دختران، در حالی که تاکنون این اسلحه نوعا از سوی عده ای خاص از پسران استفاده می شده است. 4. تماشاچی بودن اطرافیان و حتی تشویق دختران به ادامه دعوا از سوی پسران حاضر در محل. 5. ناتوانی در مدیریت خشم و استفاده از خشونت به عنوان راه حل مشکلات. از تحلیل مجموع این رفتارها می توان نوعی تغییر در سامانه ارزشی و سبک زندگی برخی از جوانان، و تغییر مفاهیم ارزشی منتسب با جنسیت را نزد آنها مشاهده کرد.
🔻 6. قمه ای که توسط دختر حاضر در نزاع حمل می شد جالب ترین نکته برای کاربران شبکه های اجتماعی بود. این برای کاربران عادی شاید ایرادی نداشته باشد ولی کسانی که می خواهند با نگاهی «پدیدارشناسانه» به کمک این ویدیوها به «رفتارشناسی» و تحلیل «تحولات ارزشی» نسل جدید بپردازند، و از آن مهم تر، سمت و سوی آینده این تغییرات را پیش بینی کنند باید از این ظواهر بگذرند و به فراتر از قمه بنگرند.
✍حسینعلی رحمتی
21 تیر 1400
https://eitaa.com/joinchat/4178903060Ca43bd84efe
✅ بهترین برخورد با کودکانی که بدخواب شدهاند، چیست⁉️
🔹ریتم خواب و بیداری كودكان، گاهی، به دلایل مختلف، بههم میخورد.
در این شرایط، كودک بدخلق میشود و دائم نق میزند.
✅ یكی از راههایی كه مادر و کودکها میتوانند این وضع را اصلاح و خود و كودكشان را آسوده کنند، این است كه:
1⃣ سعی نكنید هر ساعت از روز، او را مجبور كنید كه بخوابد.
2⃣ در طول روز، سعی كنید با بازی كردن، (مانند سرسرهبازی) او را خسته کنید.
3⃣ تا شب صبركنید تا در وقت مناسب و پس از آنكه غذایش را خورد، او را به اتاقش ببرید.
4⃣ او را در جای خودش بخوابانید و چراغ را خاموش كنید.
5⃣ حالا، برایش یک داستان تعریف كنید و یا کتابی بخوانید.
6⃣ از نوازش كردنش، غافل نشوید و توجه داشته باشید كه بهخاطر بدقلقی كردنش، از كوره در نروید!
#خواب
#فرزندپروری
https://eitaa.com/joinchat/4178903060Ca43bd84efe
📖 رهبرانقلاب: قصّهگویی، هنر بسیار خوبی است. قصّههای خوب، سازندهی #شخصیت کودک است.
👶 همان قصّههای قدیمی را که ما از مادر خودمان، از مادربزرگ و یا از پیرزن دیگری در کودکی شنیدهایم، امروز که مرور میکنیم، میبینیم در آنها چقدر حکمت وجود دارد!
💎 انسان، بعضی از خصال و تفکّرات خودش را که ریشهیابی میکند، به این قصّهها میرسد.
✅ قصّه مقولهی خیلی مهمّی است؛ منتها قصّههای خوب. ۱۳۷۷/۲/۲۳
#کودک_و_کتاب
#قصه
https://eitaa.com/joinchat/4178903060Ca43bd84efe