هدایت شده از روزنه
داوود فیرحی؛ تئوری پردازی برای #آشوب یا تریدپراکنی در مبانی؟!
[صفحه 2 از 3]
🔹حضرت امیر(ع) در وصف بیزاری خود از ظلم و ستم میفرماید:
"سوگند به خدا اگر تمام شب را بر روی خارهای سعدان به سر ببرم و یا با غل و زنجیر به این سو و آن سو کشیده شوم، خوشتر دارم تا خدا و پیامبرش را در روز قیامت، در حالی ملاقات کنم که به بعضی از بندگان ستم، و چیزی از اموال عمومی را غصب کرده باشم."(نهج البلاغه- خطبه 224)
🔹 اگر بخواهیم خوشبینانه فکر کنیم باید بگوییم ایشان یا در بیان دقت نداشته و یا مطالعات تاریخی کافی در این زمینه نداشته است. اما آیا میتوان یک سخنرانی را تا این حد غیردقیق خواند؟ و یا یک فرد معمم را تا این حد بیگانه از مسلمات تاریخ اسلام دانست؟
🔹در هر صورت مشکل به اینجا ختم نمی شود. او برمبنای همین اشتباه گام بعدی را برداشته وادعا میکند که شهادت امام حسین علیهالسلام بهتر از پیروزی ایشان بود با این استدلال که:
«بعضی مواقع بعضی شکست ها اسطوره های جاودانه درست می کند یعنی اگر فرض کنید اباعبدالله الحسین ع موفق میشد در کوفه قدرت را بدست می گرفت ، مگر از پدرش قدرتمند تر بود» فلذا همان گونه که خلافت امیر المومنین دوام نیاورد حکومت امام حسین ع هم بر فرض پیروزی محکوم به شکست بود.
🔹از آقای فیرحی باید پرسید که چرا حکومت امام حسین ع هم در صورت پیروزی دوام نمی آورد؟ آیا دچار استبداد می شد؟
با این وجود بعید نیست پا را فراتر گذاشته و گفته شود حتی حکومت ولی عصر عج و دیگر ائمه هم که وعده صریح خداوند است(قصص-5) دیری نخواهد پایید. چون طبق قانونی که ایشان وحی منزل تلقی می کند همه حکومت ها ناگزیر مشروعیت خود را از دست می دهند.
🔹ای کاش ایشان به جای فیلسوفان غربی، معارف اهل بیت(ع) و قرآن را به عنوان سرچشمههای اعتقادی خود قرار دهند تا هنگام جمع کردن این قواعد بافته بشر با گزارههای دینی دچار التقاط و تناقضهای آشکار نشوند. ناگفته پیداست وقتی میگوییم هر حکومتی تا ابد مشروع نیست بطوریکه حتی شامل حکومت معصوم هم می شود در جواب این سوال که: علت زوال مشروعیت حکومت معصوم چیست؟ یا باید بگوییم امام ع در حکومت داری دچار استبداد می شود و سبب زوال مشروعیتش می شود یا معتقد شویم بدون اینکه ظلم کند مشروعیتش زائل میشود و جناب دکتر خود بهتر می دانند که هر دو طرف این معادله از نظر عقلانی و اعتقادات شیعی واضح البطلان است.
به نظر میرسد ریشه اشتباه چنین تحلیلاتی این است که امثال آقای فیرحی مشروعیت را تقدس زدایی کرده و معنای آن را به صرف مقبولیت عمومی تنزل میدهند. مقبولیتی که حاصل عدالت حاکم است در حالیکه اگر چه عدالت حاکم بعنوان جزءالعله نقش بسیارمهم و غیرقابل انکاری را ایفا میکند و اساسا یکی از اهداف اجتماعی-سیاسی اسلام تحقق عدالت کامل در جامعه است اما در هر صورت علل دیگری مثل آگاهی، حریت، تقوا و... نیز در شکل گیری مشروعیت دینی مدخلیت دارد و جزء اخیر علت تامه هم همان نصب مستقیم و خاص یا تأیید غیرمستقیم و عامّ شارع مقدس است.
2- ایشان در ظاهر تحلیلی از قیام سیدالشهداء ارائه می دهند اما در باطن درصدد تشکیل یک کبرای کلی هستند تا مخاطب سر بزنگاه آن را تطبیق دهد. متاسفانه ایشان برای اینکه این قاعده کلی را طبق خواسته خود ترسیم کند در تحریفی آشکار جایگاه حضرت امام حسین علیهالسلام را تنزلی فاحش میدهد و شخصیت و انقلاب سید الشهدا را به گونهای معرفی میکند که شخصیت والا و معصوم ایشان در کنار سایر شخصیتها همچون گاندی قرار میگیرد بدیهی است تنزل حرکت عظیم سیدالشهداء در حد یک قیام عرفی یکی از بزرگترین ظلمهای ممکن به این واقعه بزرگ است.
علاوه بر موارد فوق؛ آقای فیرحی قیام حضرت سیدالشهدا علیهالسلام را یک اعتراض به استبداد حاکمان عنوان میکند اما سؤال اینجاست که این حق اعتراض چطور برای اباعبدالله ع ثابت شد؟ به صرف مردن معاویه چه اتفاقی افتاد که این حق ایجاد شد؟ یزید بن معاویه هنوز بر تخت ننشسته بود و استبدادی علیه مردم به کار نبرده بود پس چرا حضرت امام حسین علیهالسلام از ابتدا زیر بار بیعت با یزید نمیرود؟
این سوال در نگاه علوم مادی که از دریچه اندیشه سکولاری و از زاویه دید فیلسوفان غربی به عاشورا می نگرد جواب نخواهد داشت چون کانت و امثالهم اساسا جایگاهی برای مشروعیت دینی قائل نیستند و ناچارند چنین پدیده های فرامادی را از نگاه دموکراسی و جامعه شناسی غربی پاسخ دهند. اما از نگاه عقیده حقه شیعه مشروعیت دینی برای حاکم اسلامی لازم است چراکه امام و زمامدار جامعه اسلامی خلیفه رسول الله است. و به همین دلیل پدر بزرگوارش زیر بار بیعت سقیفه نمی رفت و اگر رفت بیعت اجباری و اکراهی بود و مادر مظلومهاش نیز فدایی همین تفکر شد.
قیام سید الشهداء فراتر از آب ونان است و حتی فراتر از مقابلهای عادی و عرفی با استبداد رای حاکم.
@rozaneebefarda
ادامه👇
هدایت شده از روزنه
داوود فیرحی؛ تئوری پردازی برای #آشوب یا تریدپراکنی در مبانی؟!
[صفحه 3 از 3]
🔹 قیام سیدالشهدا علیه السلام قیامی است که اهداف والایی را همچون اصلاح امت بر اساس اسلام ناب محمدی، محو بدعت ها و تشکیل حکومت اسلامی برای اجرای دستورات خداوند و در نهایت رشد و تعالی انسانها دنبال می کند و محدود کردن این حرکت عظیم در حد امنیت و رفاه و آب و نان(با وجود اهمیتی که هرکدام از این عناصر دارند)، بزرگترین تحریف تاریخ و خیانت به سید الشهداست و باید گفت تنزل هضت های اسلامی و نادیده گرفتن ابعاد گسترده آن در ادامه همان طرز تفکری است که بعد از پیروزی انقلاب شکوهمند اسلامی به مردم وعده آب و برق مجانی می داد و جواب اینها هم همان جواب امام امت ره است که فرمود:" ما علاوه بر اینکه زندگی مادی شما را می خواهیم مرفه بشود زندگی معنوی سمارا می خناهیم مرفه بشود، شما به معنویات احتیاج دارید...... دلخوش به این مقدار نباشید معنویات شما را روحیات شما را عظمت می دهیم شما را به مقام انسانیت می رسانیم"
3- امثال این گفتار، شبهه را در ذهن مخاطب تداعی می کند که سخنران می خواهد با این نوع نگاه به قیام عاشورا یک قانون استخراج کند تا اگر در هر زمانی کسی احساس کرد نان و آبش در خطر افتاد یا قصور و تقصیری در دستگاه حاکمیت دید به راحتی این قانون را تطبییق دهد و اغتشاش و اعتراض را ،که آقای فیرحی حق مقاومتش می خواند، وظیفه اجتماعی و دینی خود بداند. و طرفه اینکه آقای فیرحی بعد از اینکه اغتشاش و اعتراض را وظیفه میخواند در دعای پایانی از خداوند میخواهد که او را در انجام وظایف دینی یاری کند.
🔹کلام آقای فیرحی مبنی بر اینکه: «هیچ حکومتی مشروعیتش دائمی نیست ، و بالاخره یک روزی منحرف شده و از مشروعیت ساقط می شود»، علاوه بر اطلاقی که دارد، این گمان را در اندیشه مخاطب القا می کنندکه کلام گفته شده ناظر به انقلاب اسلامی و جمهوری اسلامی است. خوب است جناب آقای فیرحی در این باره روشنگری کند و اگر منظوری غیر از این دارد با آوردن قرائن و استثنائات این شبهه را از ذهن مخاطب پاک کند و الا اگر جمهوری اسلامی را نامشروع میداند لاپوشانی و لفافهگویی را کنار بگذارد و مقصود خود را شجاعانه بیان کند و به وظیفه دینیاش عمل کند.
🔹در کلام آقای فیرحی حاشیه های پررنگ تر از متن وجود دارد که مخاطب را به شک می اندازد و شائبه تعریض به جمهوری اسلامی را قوت میبخشد. به طور مثال وی به انقلاب سوسیالیستی شوروی اشاره میکند و میگوید:
«میگویند وقتی که انقلاب کمونیستی در شوروی رخ داد خیلیها سعی میکردند که آموزش ایدئولوژیک به بقیه بدهند. مثلا در کشورهای دیگر درس کمونیسم بگذارند. اما لنین که باهوش بود حرف دیگری زد گفت مترو مسکو رو چنان درست کنید، ساختمانها و خیابانهایش را چنان طراحی کنید که هر کس آمد مسکو، بگوید کمونیسم این است. یعنی دیگر دنبال ایدئولوژی و چیز دیگری نباشد» آیا این کلام تعریض آشکاری به مسئله صدور انقلاب نیست؟
🔹همچین در تفسیر کلام حضرت (قد رکز بین اثنتین) خطابش را عوض کرده میگوید:" به این می گویند اختیار جبری. دست و بال آدم را ببندید و بگویید که یا این حرف را بگو یا آن را و هر دوتایش هم به نفع حکومت هست."
🔹جناب آقای فیرحی با وجود اینکه در صدد بررسی قیام و نهضت امام حسین ع و الگوگیری از آن است و با اینکه نمونههایی از اسکندر گرفته تا گاندی و انقلابهایی از چین گرفته تا شوروی مثال می زند اما هیچ یادی از دمدستی ترین و جلوی چشم ترین نهضت معاصر یعنی نهضت امام خمینی ره و انقلاب اسلامی نمیکند.
🔹خلاصه اینکه این کلام شاعرانه آقای دکتر پُر است از واژههای دو پهلو که خوب است خودشان مراد از می و ساقی و ساغر را بیان کنند تا راه برای سوء استفاده خناسان و براندازان صریح و یا منافق بسته شود و جمهوری اسلامی و انقلاب حسینی امام و امت، بیش از این مورد هجمه بیگانگان خارجی و نفوذیهای داخلی قرار نگیرد.
#سکولاریسم_حوزوی
@rozaneebefarda
هدایت شده از حوزه انقلابی
⭕️حسن روحانی:
درس و پیام امام حسین(ع) درس برادری، وحدت، گذشت و قبول توبه از یکدیگر است و درس کربلا هم درس تعامل سازنده و مذاکره در چارچوب منطق و موازین میباشد.
⭕️ مرحوم فیرحی:
«امام حسین به دنبال مبارزه نبود، دنبال فرار از بیعت بود، مبارزه از ادبیات چپ وارد ذهنیت مذهبی ما شد!»(انتخاب/ 7شهریور1399)
🔹 رهبر معظم انقلاب:
امام حسین(ع) ابن سعد را نصیحت میکند و مذاکره به معنای امروزی نیست که بده و بستان داشته باشد. امام حسین با ابن سعد معامله میکرد؟ تاریخ را اینطور میفهمید؟ این نگاه عامیانه و ساده اندیشانه است.
از آیندگان تا خبرآنلاین!
مروری بر تکاپوی ژورنالیسم غربگرای ایرانی در عصر جمهوری اسلامی
#پرونده_ویژه_روزنه پیرامون مهمترین رسانه حامی دولت روحانی
🔺تصاویر و مستندات مربوط به بخش پنجم از پرونده ویژه
یادداشت نخست را اینجا بخوانید:
https://eitaa.com/rozaneebefarda/5620
یادداشت دوم را اینجا بخوانید:
https://eitaa.com/rozaneebefarda/5632
یادداشت سوم را اینجا بخوانید:
https://eitaa.com/rozaneebefarda/5674
یادداشت چهارم را اینجا بخوانید
https://eitaa.com/rozaneebefarda/5687
از آیندگان تا خبرآنلاین!
مروری بر تکاپوی ژورنالیسم غربگرای ایرانی در عصر جمهوری اسلامی
بخش پنجم
مروری بر سوابق و روابط مدیران ارشد خبرآنلاین: از خبرنویسی تا مدیریت دولتی!
[صفحه 1از 3]
💥اختصاصی
@rozaneebefarda
🔻🔻🔻
خبرآنلاین
#خبرآنلاین یکی از رسانه های اقماری #گروه_رسانه ای_خبر #حسین_واحدی_پور است. هر چند صاحب امتیازی خبرآنلاین به نام #علیرضا_معزی همکار قدیمی انتظامی و واحدی پور زده شده، اما این خبرگزاری نیز جزو گروه رسانه ای خبر محسوب می شود و لذا تحت اشراف و مدیریت واحدی پور است.
🎞 عکس23 : واحدی پور در خبرآنلاین
آقایان #علی_لاریجانی، واحدی پور، انتظامی و معزی، به مثابه یک تیم سیاسی و رسانهای!
🔻همکاری #حسین_انتظامی با واحدی پور به سال 87 بر می گردد. زمانی که انتظامی رئیس شورای سیاستگذاری گروه رسانهای خبر بود.(همشهری آنلاین، زندگینامه حسین انتظامی، 15/9/93) علاوه بر این واحدی پور و انتظامی به اتفاق در هیئت مدیره شرکت "توسعه مکتب خبر ایرانیان" عضویت دارند.(پایگاه خبری آفتاب، 18/9/92) همکاری انتظامی با واحدی پور در تاسیس #روزنامه_خبر و خبرگزاری خبر آنلاین نیز ادامه داشته است.(خبرگزاری دانشجو، 21/2/90)
🎞 عکس24 : واحدیپور و انتظامی
🎞 عکس25 : انتظامی در خبرآنلاین
از طرف دیگر انتظامی از دوران ریاست #علی_لاریجانی در #صدا_و_سیما با او همکاری داشته و موسس، مدیرعامل، مدیرمسئول و سردبیر #روزنامه_جام_جم، وابسته به صدا و سیما بوده است. وقتی لاریجانی جای خود را در صدا و سیما به #ضرغامی داد و به #شورای_امنیت_ملی رفت، انتظامی نیز از جام جم خارج شده و #سخنگوی شورای امنیت ملی می شود!
🔻با رفتن لاریجانی از شورای امنیت به مجلس، او نیز به فعالیت مطبوعاتی در رسانه های نزدیک به لاریجانی ادامه می دهد و خبرآنلاین و #روزنامه_خبر متعلق به واحدی پور را مدیریت می کند که در زمان انتشار، در محافل سیاسی بعنوان ارگان مطبوعاتی لاریجانی شناخته میشد!
🎞 عکس26
🎞 عکس27 : روزنامه خبر
#علیرضا_معزی یکی از همکاران مهم واحدی پور و انتظامی محسوب می شود. در فهرست همکاری معزی با رسانه های متعلق به واحدی پور، مدیر مسئولی #روزنامه_خبرورزشی، مدیر مسئول روزنامه خبر و صاحب امتیازی خبرگزاری خبرآنلاین را دیده می شود.
معزی به غیر از خبر آنلاین و روزنامه خبر، در #روزنامه_همشهری نیز با انتظامی همکاری های جدی داشته است.
🎞 عکس28 : واحدیپور و روزنامه خبرورزشی
تحریریه گروه خبر؛ مدیران ارشد دولت روحانی!
قسمت جالب ماجرا آنجاست که معزی و انتظامی اکنون هر دو از مدیران ارشد دولتی هستند! و لذا گروه رسانهای خبر را میتوان بعنوان یکی از سرپلهای ارتباطی اصلی دولت روحانی با جریان لاریجانی برشمرد.
🔻معزی از سال 93 به مدت 6 سال #دبیر_شورای_اطلاع_رسانی_دولت بود و اخیرا جای خود را به همکار دیگرش از گروه رسانهای خبر، یعنی #محمدرضا_نوروزپور داد!
🎞 عکس29 : مدیران دولتی خبرآنلاین
معزی که هم اکنون #معاون_ارتباطات_و_اطلاعرسانی_دفتر_رییسجمهوری است، قبلا تا دو قدمی معاونت امور مطبوعات و اطلاع رسانی وزارت ارشاد رفت اما تقدیر با او همراه نبود. لازم به ذکر است که انتظامی نیز معاون امور مطبوعاتی و اطلاع رسانی سابق وزارت ارشاد بوده است و هم اکنون #رئیس_معاونت_سینمایی است. علاوه بر این مسئولیت ها، معزی به عنوان دستیار ارشد وزیر ارشاد نیز منصوب شده است. به فهرست بلند بالای مناصب دولتی مدیران خبرآنلاین، باید نمایندگی معزی از طرف رئیس جمهور در #شورای_نظارت_بر_صدا_و_سیما را نیز اضافه کرد! روحانی در تیرماه ۹۹ معزی را به این سمت منصوب کرد.
🔹به مدیران دولتی گروه رسانه ای خبر #محسن_حدادی، عضو شورای سردبیری خبرآنلاین را نیز باید اضافه کنیم. او خرداد 98 از سوی #انتظامی به عضویت شورای جشنواره های #سازمان_سینمایی در آمد و بهمن 98 بعنوان مدیر کل دفتر تبلیغات و اطلاع رسانی وزارت ارشاد منصوب شد.
🔹 #محمدرضا_نوروزپور هم پله های ترقی را در #دولت_روحانی خیلی زود طی کرد. او که در رسانه هایی مثل جام جم ، همشهری و خبرآنلاین در حوزه سیاست خارجی فعالیت می کرد، به سمت های مختلفی در دولت رسیده است؛ ریاست امور اطلاعرسانی دبیرخانه شورای اطلاع رسانی دولت، مدیرکل پایگاه اطلاع رسانی دولت، معاونت مرکز روابط عمومی دفتر رئیس جمهوری و معاون سخنگو و دبیر شورای اطلاع رسانی دولت، از جمله ی سمت های دولتی اوست. اخیرا نیز بعنوام مدیر عامل #خبرگزاری_ایرنا منصوب شد.
🎞 عکس30 :مدیران دولتی خبرآنلاین
@rozaneebefarda
ادامه👇
از آیندگان تا خبرآنلاین!
بخش پنجم
مروری بر سوابق و روابط مدیران ارشد خبرآنلاین: از خبرنویسی تا مدیریت دولتی!
[صفحه 2از 3]
شورای سردبیری خبرآنلاین
بعد از معرفی حسین واحدی پور، حسین انتظامی و علیرضا معزی از شخصیت های موثر در حلقه خبرآنلاین، و مرور ارتباطات آنان با دو حلقه سیاسی اعتدالگرا در مجلس و دولت(لاریجانی و روحانی)، به معرفی مختصر اعضای شورای سردبیری خبرآنلاین می پردازیم.
🎞 نمودار سازمانی خبرآنلاین
#محمد_مهاجری
به گفته خودش در صفحات مجازی اش، یکی از مریدان #علی_شریعتی است. او فعالیت حرفه ای ژورنالیستی خود را از #شورای_سردبیری #کیهان در سال 75 شروع کرده و تا سال 83 همکاری او با کیهان ادامه داشته است. از پیشینه وی قبل از سال 75 اطلاعات آشکاری در دست نیست و مورد سوال است، لذا روشنگری در این مقطع را به خود او واگذاریم! اما مهاجری از دوران حضور در کیهان به نیکی یاد می کند(سایت تاریخ ایرانی، 3/5/13931)
🔻 بعد از کیهان، در #روزنامه_جام_جم در دوران مدیریت #لاریجانی حضور داشته، و بعدا در #روزنامه_همشهری مشغول به کار شده است. او از بدو تاسیس #خبرآنلاین عضو شورای سردبیری بوده و شواهد امر نشان می دهد که یکی از ارکان اصلی خبرآنلاین در مسائل #سیاسی است.
مشی سیاسی و مطبوعاتی محمد مهاجری از جهات متعدد به رویه #مسیح_مهاجری ( مدیر مسئول #روزنامه_جمهور_ اسلامی) شباهت دارد که آنان نیز در حرفه روزنامه نگاری فعالیت می کنند. مسیح مهاجری، به عنوان یکی از مریدان سیاسی مرحوم هاشمی و ایضا از حامیان دائمی برخی سران فتنه و عینا از حامیان دولت روحانی، خصوصا برجام نافرجام بوده است!
حلقه صفحه حوزوی روزنامه جمهوری مرکب از سروش محلاتی، ضیا مرتضوی و جواد ورعی، تحت مدیریت وی از دهه شصت فعالیت مطبوعاتی داشته اند! که هم اکنون خبرآنلاین به عنوان یکی از مروجان دیدگاهای گاه و بیگاه همین تیم شناخته می شود!
🎞 عکس31 : محمد و مسیح مهاجری
محمد مهاجری از اصولگرایی کیهانی در عصر دولت اصلاحات، به اعتدال گرایی متعصبانه در دولت #برجامیان رسیده است. به خاطر همین تغییر جبهه، انتقاد های فراوانی به او شد. از جمله روزنامه کیهان که از او به عنوان خادم دولت و #اصلاحطلبان نام می برد. بررسی یادداشت های ژورنال او نشان می دهد که اخیرا نوشته های وی اکثرا در روزنامه های برجامی #اعتماد و #ایران چاپ می شود.
🎞 عکس32
او ابایی ندارد که خود را اعتدالی با خوانش لاریجانی بداند و همانگونه که در سال 84 در #ستاد_لاریجانی فعال داشته، حاضر است برای ریاست جمهوری #1400 با او همکاری کند(روزنامه آفتاب یزد، 5/8/1397).
#حسن_لاسجردی
او دانش آموخته #دانشگاه_امام_صادق است که مدرک دکتری خود را از واحد علوم و تحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی اخذ کرده است. وی هیئت علمی دانشگاه علوم اقتصادی و از اعضای شورای مرکزی حزب #موتلفه_اسلامی است و نامش در لیست های انتخاباتی موتلفه، برای شورای شهر تهران و مجلس شورای اسلامی دیده می شود. لاسجردی نیز از مدافعین سرسخت برجام(تسنیم، 28/10/1396) و در شمار مخالفین جدی #خروج_از_برجام(خبرگزاری موج، 6/11/1398) و عینا یکی از حامیان #میرسلیم برای کاندیداتوری ریاست مجلس یازدهم شمرده می شود.
هر چند در مواردی خبرآنلاین لاسجردی را مدیر مسئول #خبرآنلاین معرفی کرده، اما شواهد نشان می دهد که او هم تنها عضو شورای سردبیری است(خبرآنلاین،18/5/95) و همزمان دبیر سرویس بین الملل خبرآنلاین نیز هست.
🔻ارگان رسمی حزب موتلفه اسلامی درباره لاسجردی می نویسد:
"دکتر حسن لاسجردی، سابقه ای طولانی در رسانه ها دارد اما از آنجا که رسته تخصصی او، حوزه بین الملل بوده است؛ از بسیاری از تازه کاران این صنف که در سیاست داخلی فعالند، شهرت کمتری دارد. دبیر سرویس بین الملل #روزنامه_جوان، رئیس اتاق خبر #خبرگزاری_مهر، سردبیر #تهران_تایمز، سردبیر #فرهیختگان از جمله سوابق او است و همینک سردبیر بین الملل خبرآنلاین است."(هفته نامه شما، 21/5/97)
@rozaneebefarda
ادامه👇
از آیندگان تا خبرآنلاین!
بخش پنجم
مروری بر سوابق و روابط مدیران ارشد خبرآنلاین: از خبرنویسی تا مدیریت دولتی!
[صفحه 3از 3]
#محسن_حدادی
حدادی نیز مثل محمد مهاجری از #کیهان شروع کرده است. وی متولد 1361 در #قم و فارغ التحصیل مترجمی زبان انگلیسی و دارای مدرک روزنامه نگاری از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است. همکاری با جام جم، همشهری و روزنامه خبر نیز از جمله فعالیت های مطبوعاتی اوست. علاوه بر عضویت در شورای سردبیری #خبرآنلاین، به عنوان مدیر کل دفتر تبلیغات و اطلاع رسانی وزارت ارشاد نیز منصوب شده است.
#محمود_ظهیرالدینی
وی از عکاسان خبرگزاری جمهوری اسلامی در دوران دفاع مقدس شناخته می شود.
#کیوان_مافی
علاوه بر حضور در شورای سردبیری خبرآنلاین در #همشهری_آنلاین نیز حضور دارد. در زمستان 98 به عنوان مدیر مسئول #روزنامه_خبر_ورزشی انتخاب شد.
#سید_عبدالجواد_موسوی
متولد مشهد، شاعر و روزنامه نگار است. او علاوه بر همکاری در خبرآنلاین سردبیری هفته نامه " کتاب هفته خبر" به صاحب امتیازی #حسین_واحدی_پور را به عهده داشت. مجری گری کلیپ های تولیدی خبرآنلاین را انجام می دهد. هر چند سبقه روزنامه نگاری سیاسی دارد اما شواهد نشان می دهد که در این حوزه تخصصی ندارد و بیشتر از #محمد_مهاجری خط می گیرد. در مصاحبه ای که با محمد مهاجری در باره #fatf داشت می گوید:
" اف ای تی اف به زبان ساده. فکر کنم از شنبه بتوانید فیلم کامل این مصاحبه را در فضای مجازی ببینید. برای من عامی که اصلا سر در نمی آوردم اف ای تی اف چیست، این گفت و گو مفید بود."
#مریم_صدرالادبایی
سابقا مدیر سرویس جامعه خبرآنلاین بود اما هم اکنون عضو شورای سردبیری خبرآنلاین است.(خبرآنلاین، 26/5/1398) سوابق روشنی از او وجود ندارد.
#محمدرضا_نوروزپور
هر چند خبرآنلاین در قسمت" درباره ما" از او به عنوان عضو شورای سردبیری نام نمی برد اما در جای دیگر او را عضو شورای سردبیری خبرآنلاین معرفی کرده است(خبرآنلاین، 11خراداد1392). او تاکنون مناصب دولتی مختلفی را به دست آورده و در آخرین انتصاب، ریاست #خبرگزاری_ایرنا به نامش خورد. حوزه تخصصی وی امور بین الملل است. #شفقنا درباره نوروزپور می نویسد:
" روزنامه نگاری را در نیمه دوم دهه ۷۰ با ابرار سیاسی آغاز کرد و بعدها در هفته نامه سروش، روزنامه جام جم، جام جم انلاین، روزنامه همشهری، همشهری محله، همشهری امارات و خبر آنلاین فعالیت داشته است." او صاحب تالیفات و مترجم زبان انگلیسی است.
⭕️ جمع بندی و تحلیل⭕️
🔹مرور سوابق سیاسی و فعالیت مطبوعاتی مدیران ارشد خبرآنلاین نشان میدهد که:
🔻حلقه ارتباطی پیچیده گروه خبر، از حیث جغرافیا از تهران تا شیراز و قم و برخی استان های دیگر و بلکه فراتر از مرزها(در یادداشتهای آتی وجه آن روشن می شود) کشیده شده است!
🔻از حیث رسانهای، مدیران و تحریریه گروه خبر، همکاری گسترده ای با سایر رسانهها در کارنامه دارند و بعضا در حال حاضر نیز به طور همزمان در چند رسانه مشغول اند. این روابط رسانهای به مرور به نفوذ روز افزون و نامحسوس خبرآنلاین منجر شده و ناخواسته نوعی هژمونی رسانهای برای آنان فراهم ساخته که به #خط_دهی و هدایت فکری/سیاسی انجامیده است.
طبعا پذیریش این واقعیت، برای مدیران و تحریریه آن رسانهها امر خوشایندی نیست. چه اینکه حتی اگر همگرا باشند اما حفظ هویت مطبوعاتی مستقل آنان ایجاب میکند که از دنبالهروی نامحسوس و سمپاتی رسانهای نسبت به گروه خبر برحذر باشند. در یادداشتهای آتی از روابط گسترده تحریریه خبر با سایر رسانهها و تاثیرات مشهود و نامرئی آن بیشتر خواهیم گفت!!
🔻اما مهم تر از همه، بعد سیاسی سوابق و روابط مدیران خبرآنلاین است!
از این حیث، حلقه واحدی پور به عنوان سرپل ارتباطات سیاسی در #خرده_جریان_اعتدال و بالاتر از آن در میان #جبهه_برجامیان باید مورد توجه ویژه قرار گیرد؛
چه اینکه از #پاستور تا #بهارستان و #حزب_موتلفه و #حوزه_قم(حداقل یکی از نهادهای رسمی و بعضی حلقه ها و موسسات خاص) و #صداو_سیما و #ارشاد و... امتداد می یابد و مجموعا یک شبکه ارتباطی گسترده و قدرتمند را سامان می دهد که در #نفوذ_کلمه و جریان سازی سیاسی/رسانهای کار دشواری نخواهد داشت!
@rozaneebefarda
از آیندگان تا خبرآنلاین
مروری بر تکاپوی ژورنالیسم غربگرای ایرانی در عصر جمهوری اسلامی
#پرونده_ویژه
🔻برجام و FATF؛ ناموس خبرآنلاین
🔹محمد مهاجری؛ از شاگردی حسین شریعتمداری تا پادویی رسانهای برای روحانی و لاریجانی
🔹پشت پرده ی یک رسانه ی برجامی، در خبرآنلاین چه می گذرد؟
🔹خط تخریب جریان انقلابی در خبرآنلاین!
همه چیز در مورد مهم ترین بنگاه رسانه ای #برجامیان و #دولت_اعتدال را در پرونده ویژه روزنه بخوانید...
❄️روزنه؛ دریچه ای به تاریخ، سیاست و اندیشه دینی معاصر👇
https://eitaa.com/joinchat/2032861191C0a0a43a053
هدایت شده از بیداری ملت
📷اسناد رسوایی خائنان به ملت
۱۸ آذر ۸۸ | ویکیلیکس: در ۱۲ آذر ۸۸، هاشمیرفسنجانی از سفیر اتریش خواست تا اروپا در زمینه انتخابات و حقوق بشر به ایران فشار وارد کند!
🔸 ۱۴ آذر ۹۵ | هاشمیرفسنجانی: اسناد ویکیلیکس میتواند خیلی از نکات و نقاط مبهم پیروزی انقلاب اسلامی را تبیین نماید
🔸 ریچارد نفیو طراح تحریم در ص ۵۸ کتاب هنر تحریمها: "در بهار و تابستان سال ۲۰۰۹ (مصادف با آغاز فتنه سبز در سال ۱۳۸۸)، کارشناسان تحریم در وزارتخانههای خارجه و انرژی آمریکا داشتند از ایده تحریم های بیشتر نسبت به ایران فاصله می گرفتند که یک دفعه هیلاری کلینتون، وزیرخارجه اوباما، تحریم را از سر گرفت"
🔸 در نتیجه تلاشهای کلینتون به اعتراف خودش در کتاب "تصمیمهای سخت"، قطعنامه ۱۹۲۹ شورای امنیت در ۹ ژوئن ۲۰۱۰ (۱۹ خرداد ۸۹) دقیقا در آستانه سالگرد فتنه ۸۸ با بهانههای حقوق بشری در حمایت از فتنه ۸۸ صادر میشود
🔴 بیداری ملت
@bidariymelat
@bidariymelat