#خورشت_گوجه_سبز
مواد لازم :
گوشت خورشتی : 400 گرم
گوجه سبز : 500 گرم
نعنا و جعفری : 500 گرم
روغن : به میزان لازم
نمک و زردچوبه : به میزان لازم
پیاز : 1 عدد
طرز تهیه :
ابتدا یک عدد پیاز رو ریز کرده و با گوشت خورشتی تفت داده و زردچوبه رو بهش اضافه کرده و بعد سه لیوان آب رو داخل قابلمه ریخته تا گوشت مون پخته بشه بعد نعنا و جعفری رو پاک کرده شسته و خرد میکنیم و در روغن تفت داده و نمک رو بهش هم اضافه میکنیم و حالا نعنا و جعفری تفت داده شده رو به خورشت اضافه میکنیم و حالا گوجه سبز رو شسته و درشت ها رو برش زده یعنی به دو قاچ میکنیم و گوجه سبزهای ریز رو همینطوری داخل خورشت مون میریزیم و با حرارت ملایم قرار میدیم تا کاملا خورشت مون جا بیفته
نکته :(گوجه های سبز رو در آخر خورشت اضافه میکنیم چون اگر زودتر بریزیم خیلی زود به میشن حدودا 10 دقیقه ای با حرارت ملایم کافی است که خورشت جا بیفته )
@shirini71
#سوهان_کنجدی😋
شیرینی بدون فر 🤗
دانه کنجد سفید: 1 پیمانه (160 گرم)
شکر (نرم و دانه ریز): 1 پیمانه (175 گرم)
کره (خردشده) جایگزین: 3 قاشق سوپخوری+ مقداري براي چربكردن
مغز تخم آفتابگردان: به مقدار لازم
خلال پسته: به مقدار لازم
👇روش تهیه
1. دانههای کنجد را در تابهای بریزید و روی حرارت ملایم تفت دهید. پس از بو دادن، تابه را از روی حرارت بردارید و کنار بگذارید.
2. شکر را در قابلمهای بریزید و روی حرارت ملایم قرار دهید. قابلمه را مرتباً تکان دهید تا شکر کاراملی شود.
3. کره را به شکر بیافزایید و هم بزنید تا کاملاً با یکدیگر مخلوط شوند، سپس دانههاي کنجد را به آن اضافه کرده و کمی دیگر هم بزنید.
👇مراحل پایانی
مایه آمادهشده را روی کاغذ آلومینیومی ضخیم و چربشده ریخته و با وردنه روی آن را صاف کنید تا نازک شود، سپس روی سوهان، مقداری مغز تخم آفتابگردان و خلال پسته بپاشید، یک بار دیگر با وردنه روی آن بکشید. بلافاصله به دلخواه برش دهید و بگذارید بهمدت 20 دقيقه بماند تا خنک شود. سوهان کنجدی را در ظرف مورد نظر بچینید و سرو کنید.
👇نکته
دقت کنید سوهان کنجدی را حتماً بهصورت داغ برش دهید.
👇جایگزین
در صورت تمایل، میتوانید بهجای کره از روغن مایع نیز استفاده کنید.
👇 پیشنهاد
در صورت تمایل، میتوانید در کنار دانه کنجد از خلال بادام یا بادامزمینی پرکشده نیز استفاده کنید.
@shirini71
آشپزی و شیرینی مرضیه بانو
#رولت_اسفناج_با_فلفل_قرمز_كبابى
#فینگرفود
#پیش_غذا
مواد لازم :
تخم مرغ؛ سه عدد
برگ اسفناج؛ ٢٥٠ گرم
آرد؛ يك قاشق سوپخورى
نمك و فلفل سياه؛ به مقدار لازم
روغن مايع؛ سه قاشق سوپخورى
مواد لازم سس :
سير له شده؛ سه حبه
ماست چكيده؛ يك پيمانه
نمك؛ نصف قاشق چايخورى
فلفل قرمز كبابى شده؛ چهار عدد
سطح فلفل قرمز را به روغن مايع آغشته كرده و سپس در فر يا روى شعله مستقيم گاز كبابى كنيد. سپس فلفل قرمز را در داخل كيسه فريزر گذاشته تا بخار كند. به اين روش به راحتى ميتوان پوست فلفل قرمز كبابى شده را گرفت. سپس فلفل قرمز را نگينى خرد كرده و با ماست و نمك و سير له شده مخلوط كنيد .
طرز تهيه :
فر را از قبل روى ٢٠٠ درجه سانتى گراد گرم كنيد. قالب مستطيل شكل ٣٠ در ٤٠ را با كاغذ روغنى بپوشانيد.
برگهاى اسفناج را شسته و روى دستمال آشپزخانه پهن كنيد تا نيمه خشك شود. سپس اسفناج را ساطورى كنيد.
تخم مرغها را به همراه نمك وفلفل سياه با همزن برقى زده تا كف كند. روغن مايع و آرد را اضافه كرده و هم بزنيد. اسفناج ساطورى شده را اضافه و مخلوط كنيد .
مواد را در قالب ريخته و سطح آن را به طور يكنواخت صاف كنيد. سپس در فرى كه از قبل روى ٢٠٠ درجه سانتى گراد گرم شده قرار داده و به مدت ده دقيقه بپزيد. روى سطح صافى كاغذ آلومينيومى را كه دو برابر اندازه رولت باشد پهن كرده و رولت را روى آن برگردانيد. كاغذ روغنى را جدا كرده و رولت را ده دقيقه كنارى كذاشته تا از داغى بيفتد.
سس ماست و فلفل قرمز كبابى را روى سطح رولت ماليده و دو سانت از يك لبه را خالى بگذاريد. رولت را به كمك كاغذ آلومينيومى رول كنيد. هنگام رول كردن دو سانتى كه خالى گذاشته شده از مواد سس پر خواهد شد. رولت را به مدت يك ساعت در يخچال استراحت داده و سپس به قطعات دلخواه برش دهيد.
@shirini71
#فینگرفود
#رولت_اسفناج
مواد لازم
اسفناج پاک شده: 500 گرم
پیاز نگینی: 2 قاشق س
تخم مرغ: 3 عدد
سیر: 3 یا 4 حبه
ماست چکیده: 200 گرم
نمک و فلفل سیاه
روغن طرز تهیه
ابتدا اسفناج های پاک شده و شسته را در ظرفی ریخته و بدون آب با حرارت ملایم می پزیم و بعد آبکش کرده ریز خرد می کنیم با پیاز داغ و خیلی کم روغن تفت داده نمک و فلفل را اضافه کرده و حرارت را خاموش و می گذاریم تا خنک شود. بعد تخم مرغها را با 2 حبه سیر رنده شده خوب زده با اسفناج ها مخلوط کرده درون تابه نچسب مستطیل به ابعاد 26/30 ریخته و در فر با درجه 180 سانتی گراد ریخته و رویش را صاف کنید. به مدت 10 دقیقه بپزید و 2 دقیقه هم گریل را روشن کنید تا رویش هم کمی طلایی شود. بعد کوکو را روی کاغذ روغنی برگردانده و اجازه دهید تا خنک شود. سپس ماست چکیده و نمک و سیر رنده شده را مخلوط و روی اسفناج داده و به آرامی رول می کنیم و در انتها با همان کاغذ پیچیده (مثل شکلات) در یخچال قرار داده تا کاملا بسته شود. 5-6 ساعت بعد از کاغذ جدا کرده به فاصله 1 سانتی برش زده و نوش جان نمایید.
@shirini71
#رولت_اسفناج_وکالباس
مواد لازم:
ماست چکیده ۱/۴ لیوان
پنیر خامه ای ۲۰۰ گرم
آرد ذرت ۲ قاشق غذاخوری
سیر ۴ حبه
سفیده تخم مرغ ۴ عدد
اسفناج ۳۰۰ گرم
کالباس ۲۰۰ گرم
شوید خشک ۲ قاشق چایخوری
طرزتهیه:
اسفناج را بشویید و داخل قابلمه ای بریزید و روی حرارت متوسط ۵ دقیقه حرارت دهید تا نرم شود ( نیازی به اضافه کردن آب نیست ) ، پس از پخت آب اضافی اسفناج را بگیرید و اسفناج پخته را با چاقو ساطوری کنید.
اسفناج پخته ، سفیده های تخم مرغ ، شوید خشک ، آرد ذرت ، سیر رنده شده ، نمک و فلفل را باهم مخلوط کنید ، ته سینی فر کاغذ روغنی بیندازید و مایه اسفناج را داخل سینی بریزید و پهن کنید سپس ۱۰ – ۱۵ دقیقه در فر با دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد قرار دهید تا بپزد.پس از اینکه اسفناج خودش را گرفت سینی را از فر خارج کنید و اسفناج را با کاغذ روی سطح کار قرار دهید ، پنیر خامه ای و ماست را مخلوط کنید و روی سطح اسفناج بریزید و خوب پخش کنید سپس تکه های کالباس را در مرکز لایه پنیری بریزیدبا استفاده از کاغذ اسفناج را رول کنید ، رول را داخل آلمینیوم یا سلفون محکم بستنی بندی کنید و ۲۰ دقیقه در فریزر بگذارید تا خودش را بگیرد سپس از فریزر خارج کنید و به صورت رولی برش بزنید و سرو کنید.
@shirini71
#رولت_اسفناج
#فینگرفود
#پیش_غذا
یک کیلو اسفناج پاک شده و خوب شسته شدرو میزاریم خشک شه و خرد میکنیم(زیاد نه در حد سه تیکه شدن هر اسفناج کافیه) ی پیاز بزرگو ریز خرد مبکنیم و توی کمی روغن تفت میدیم و بهش نمک و فلفل و زردچوبه و کمی پودر سیر میزنیم سرخ و طلایی که شد اسفناجارو اضافه میکنیم و تفت میدیم تا وقتی آب اسفناج کشیده بشه و کمی سرخ بشه..ده تا پونزده دقیقه(انقدی هم تفت ندید که تیره بشه )اسفناجمونو میزاریم کنار...
پنج تا تخم مرغو با نمک و فلفل و زردچوبه میزنی(با همزن دستی یا برقی)
کف تابرو چرب میکنیم با شعله متوسط(بهتره مستطیل باشه تابه ولی گردم میشه)
تخم مرغارو توش پخش میکنیم میزاریم کمی زیرش ببنده
همینکه روش شروع کرد به بستن اسفناجمونو روش پخش میکنیم و میزاریم بقیه ی تخم مرغا خودشو بگیره
(اصلا در تابرو نمیزاریم چون بوی بد تخم مرغ میگیره😷)
تابرو از رو حرارت برمیداریم و بعد یک دقیقه شروع میکنیم به رول کردن آروم و مرتب
بعد انتقالش میدیم به ی سینی و برش میزنیم و بعد با آبلیموی تازه نوش جان😊
@shirini71
رولت اسفناج هم می تونه پیشغذا باشه هم یه غذای سبک , گزینه ایی عالی کنار غذاهای سنتی 👌
#پیسغذا
#رولت_اسفناج👆👌
#ناگت_گیاهی
#فست_فود
#فینگرفود
✏مواد لازم:
🔸️سیبزمینی: 200 گرم
🔸️اسفناج: 50 گرم
🔸️هویج: نصف پیمانه، پوره شده
🔸️پیاز داغ: 3 تا 4 قاشق غذاخوری
🔸️نخودفرنگی: یکچهارم پیمانه
🔸️ذرت: نصف پیمانه
🔸️پنیر فتا: 100 گرم
🔸️پودر سوخاری: به میزان لازم
🔸️سس قرمز: به میزان لازم برای سرو
🔸️نمک و پودر سیر: به میزان لازم
.
🔘طرز تهیه:
.
🔷️سیبزمینی را آبپز کرده و بدون آنکه ادویه یا نمک به آن بیفزایید آن را پوره کنید. هویج آبپز شده را هم پوره کرده و به سیبزمینی اضافه کنید.
🔷️در مرحله بعدی نخود سبز پخته را با پوره سیبزمینی و هویج ترکیب کنید و آن را به خوبی هم بزنید. میتوانید این ترکیب را درون غذاساز بریزید و آن را بهخوبی هم بزنید تا کاملا یکدست شود.
🔷️در این مرحله پیاز داغ، ذرت و پنیر فتا را به پورهها اضافه کنید و آن را خوب هم بزنید. درنهایت نمک، فلفل و ادویهها را به پوره اضافه کنید و اجازه دهید در دستگاه بهخوبی یکدست شود.
🔷️برای آخرین مرحله تهیه غذا کافی است این پوره را بهصورت گلولههای کوچک درآورید و با مسطح کردنشان، آنها را در روغن زیتون یا کنجد تف دهید.
.
💡نکته:
.
🔷️اگر میخواهید ناگت شما رنگ و رویی متفاوت داشته باشد، میتوانید از سبزیجاتی مثل جعفری یا پیازچه استفاده کنید. کافی است 50 گرم از این سبزیجات را ساطوری کرده و به ترکیب سیبزمینی و هویج ساطوری شده اضافه کنید.
@shirini71
#فینگرفود
#پیش_غذا
#لقمه
سلام سلام من اومدم با یه فینگر فود خوشمزه و دلبر.
اسمش رول ژامبون که ترکیباتش همینجور که مشخصه نون باگت وردنه زده شده
ژامبون( ترجیحا دودی)
پنیر گودا
و لایه سس سفید که ترکیباتش(سس مایونز، ماست، پنیر لبنه و جعفری خورد شد ) هستش که این مواد رو با نسبتهای برابر با هم ترکیب میکنیم، بسته به مقدار نون باگتتون.
یعنی هرچی مواد اولیه بیشتر سس هم بیشتر😉
.
خُب حالاا ، اول نون باگت رو از وسط برش میزنیم، پهنش میکنیم و با وردنه حسابی صافش میکنیم بعد یک لایه از اون سس سفید بهش اضافه میکنیم و لایه بعدی ژامبون و لایه بعدی هم پنیر گودا و بعد رول میکنیم و اجاز میدم یکی دو ساعت تویِ یخچال بمونه تا خودش رو بگیر بعد برش میزنم و سرو میکنیم و با هر لقمش کیف میکنیم😊🤗
.
برای فیکس شدن رول هم میتونید بهش سلفون بپیچید و یا اینکه با خلال دندون فیکسش کنید تا وقتی که خودش رو میگیره.
.
این دلبر یه مزه ی عالیه که قول میدم تویِ مهمونیهاتون کلی طرفدار پیدا میکنه.
@shirini71
#رژیم_لاغری_بهاره💓
نهم خرداد 1399
✅ناشتا 2 قاشق آبلیمو+ 2 لیوان آب گرم
🧀 #صبحانه : یک کف دست نان سنگک+ یک عدد تخم مرغ ابپز+1 حبه قند+یک فنجان قهوه(180کالری)
🍏 #میان_وعده :یک لیوان شیر کم چرب+یک عدد بیسکوییت ساقه طلایی
❤️یک ساعت قبل از ناهار چند حرکت شکم و پهلو
💚قبل از ناهار 2 لیوان آب
🍄 #ناهار: سالاد بدون سس به هرمیزان که میل دارید + 5 قاشق پلو ساده+نصف سیخ جوجه کباب+یک عدد گوجه کبابی(300 کالری)
☕️میان وعده #عصر :یک فنجان قهوه رژیمی + یک عدد میوه
💙نیم ساعت قبل از شام 1 لیوان آب
🍟 #شام:سالادبدون سس به هرمیزان که میل دارید +یک لیوان خوراک لوبیا+یک کف دست نان سنگک(250کالری)
@shirini71
آشپزی و شیرینی مرضیه بانو
#مربا_توت_فرنگی. 🍓🍓
#شربت_توت_فرنگی 🍷
معمولا بیشتر دستورها میزان شکر و میوه رو یکسان میریزن ولی اونموقع خیلی زیاد میشه و مربا خوب طعم میوه رو نمیده فقط طعم شکر میده
مواد لازم
توت فرنگی (گلخانه ای نباشه چون مزش خوب نمیشه) ۳ کیلو
شکر ۲ کیلو (اگر میخوایین فقط مربا درست کنین و شربتش رو نمخوایین شکر رو ۱.۵ کیلو بزنین)
اب لیمو ۳ الی ۴ ق غ
وانیل در صورت تمایل
طرزتهیه
توت فرنگی ها روبریزن داخل آب و بعد ۱۰ دقیقه ازآب خارج کنین،چندبار توت فرنگی هارو خالی کردم داخل ابکش و دوباره داخل آب ریختم (تا شن ها ی توت فرنگی کاملا تمیز بشه)
کلاهک توت فرنگی هارو بگیرین
بعدش توت فرنگی هارو بریزید داخل قابلمه یه لایه توت فرنگی بریزین بعد یه لایه شکر به همین ترتیب تا توت فرنگی ها تموم بشن بعد ۲۴ ساعت داخل یخچال بزارین تا آب بندازه
بعدش روی شعله ی تقریبا زیاد قراربدین تا به جوش بیاد
🍓بعداز به جوش اومدن زمان گرفتم 25 دقیقه باشعله ملایم جوشیدبعد مربا رو جدا کردم
در این مدت کف روی مربا رو باقاشق تمیزوخشک گرفتم
بعد وانیل و آبلیمو رو اضافه کردم 5دقیقه دیگه گذاشتم بجوشه تا قوام بیاد
زیرشو خاموش کردم.
بعد یک ساعت با یه کف گیر توری میوه های مربا رو برداشتم و داخل یک ظرف ریختم.
نکته. باهرچیزی میتونید میوه های مربا رو ازشهدش جدا کنین و داخل یه ظرفی بریزن بعد اگه دیدین شهد مربا کم هست دوباره روش شهد بریزین
نکته. اگر شربت نمیخوایین یادوس دارین شهدمربازیاد باشه میتونید اصلا شهدروازمیوه جدانکنین
نکته. مقداری از شهد روکه سردشده داخل لیوان بریزید داخلش یخ و اب سرد بریزن اگه ته لیوان موند و حل نشد یعنی غلظت شهدبرای شربت خوب هست اگر دیدین غلیظ نیست میتونید دوباره شهدرو بجوشونید
نکته. چندتا مورد هست که باعث کپک زدن مربا میشه
اگه به اندازه ی کافی نجوشه
شکرش خیلی کم باشه
واینکه شیشه ای که داخلش مربا میرزین خیس باشه یا قاشقی که داخل مربا میزنین تمیز نباشه یا خیس باشه
یا اینکه در مربا کیپ نباشه
نکته. چندتا موردهم باعث شکرک زدن مربا میشه
شکر بیش ازحد درمربا
اضافه نکردن ابلیمو یا جوهرلیمو
جوشیدن بیش ازحد مربا
جوشیدن با شعله بالا
نکته. اگر مربا زیادی بجوشه رنگش تیره میشه
بهترین ظرف برای پخت همه ی مرباها ظروف لعابی یا مسی هستن
مربای توت فرنگی اگه زیاد بجوشه له میشه.
حتما کنارهای قابلمه رو آبلیمو بزنید با فرچه
@shirini71
#نسکافه_رژیمی
این دستور نوشیدنی مناسب برای کسانی است که رژیم لاغری دارند .
مواد لازم : نسکافه 3 قاشق مرباخوری
دارچین ساییده یک قاشق مرباخوری پودرنرم پوست پرتقال 2 قاشق چایخوری
شیر نصف پیمانه
طرز تهیه نسکافه رژیمی :
نسکافه رو با 3 فنجان آب جوش تهیه کنین و کنار بذارین .
شیر رو بجوش بیارین .
داخلش دارچین بریزین و هم بزنین و از روی حرارت بردارین .
پودر پوست پرتقال رو بهش اضافه کنین و مخلوط کنین .
با شیر مخلوط کنین و توی فنجان مورد نظر سرو کنین.
نکات :
مقدار مواد بستگی به ذائقه شما داره . اگه دوست دارین میتونین با شکر تهیه کنین . برای تزیین از قلم دارچین بهره بگیرین .
@shirini71
#ترش_تره
مواد لازم:
سبزي ترش تره(تره ،جعفري ،گشنيز، كمي نعنا ،اسفناج ،شويد:٧٥٠ گرم
تخم مرغ:۲عدد
سير رنده شده: ٧ حبه
آبغوره :١ پيمانه
آرد برنج:۳ ق مرباخوری
روغن:به اندازه کافی(من از کره محلی استفاده کردم)
نمك،فلفل،زردچوبه: به مقدار لازم
طرز تهيه:
اول از همه سبزي رو شستم و خورد كردم و با ۳ ليوان آب گذاشتم تا بپزه(آب باید روی سبزیهارو بپوشونه،ممکنه بیشتر آب نیاز باشه ، وقتي همه آبش تبخير شد آماده ست " حدود ٤٥ دقيقه طول ميكشه تا پخته شه"
تو يه ظرفي آرد برنج و با آبغوره مخلوط كردم و اين مخلوط و به سبزي پخته شده اضافه كردم و بهم زدم تا ته نگيره كمي كه باهم مخلوط شد كمی کره حیوانی ریختم و نمك و فلفل را هم اضافه كردم و باز هم زدم
داخل يه ماهي تابه ديگر سير رنده شده رو سرخ كردم و بهش نمك و كمي زردچوبه زدم و تخم مرغ هارو بهش اضافه كردم و مخلوط سير و تخم مرغ و به سبزي پخته شده اضافه كردم و حدود ٥ دقيقه خوب هم زدم تا باهم مخلوط بشن.
به همين زودي خورشتم آماده شد.
ترش تره يه غذاي فوق العاده خوشمزه گيلاني هستش كه من عاشقشم
تو گيلان اين غذا رو با ماهي دودي يا كولي شور ،سبزي خوردن مخصوصاً تربچه،سير ترشي ميل ميكنند.😋😋
❌❌نکته ها:
🔴ترش تره به شیوه های مختلفی پخته میشه که این هم روش پخت منه
🔴بعضیها تو ترش تره رب گوجه فرنگی یا پوره گوجه فرنگی هم میریزن
🔴ابغوره ی من فوق العاده ترش بود واسه همین نصف لیوان ریختم
🔴بعضیها به جای ارد برنج از خود برنج استفاده میکنن که البته با آرد برنج سریعتر و راحت تر آماده میشه.
🔴من به جای روغن از کره ی محلی استفاده کردم.
❌حتما واسه یه بار هم شده این خورشت خوشمزه ی محلی گیلان رو امتحان کنید مطمئنم عاشقش میشید.
اگر میخواید به جای آرد برنج،از خود برنج استفاده کنید بهتره از برنج نیم دانه و حتماهم ایرانی باشه استفاده کنید و زمانی که سبزی رو گذاشتید بپزه برنج رو هم همراه سبزی بزارید تا باهم بپزن و له بشن.آرد برنج هم حتما حتما باید محلی و از برنج ایرانی تهیه شده باشه،آرد برنج بسته بندی شرکتی به درد نمیخوره،اون طعم اصیل خورشت و بهش نمیده.
@shirini71
#زرشک_پلو_باگوشت_چرخکرده
اول گوشت چرخکرده رو با پیاز رنده شده و نمک و فلفل مخلوط میکنم و میذارم یخچال، بعد به مقدار لازم سیب زمینی مکعبی خرد شده رو سرخ میکنم و بعد یه دونه پیاز نگینی رو تفت میدم وقتی سبک شد گوشت رو بهش اضافه میکنم و خوب تفت میدم و بهش رب گوجه اضافه کرده و زعفران وکمی پودر دارچین و پودر گل سرخ اضافه میکنم و سیب زمینی سرخ شده رو مخلوط کرده و موقع سرو لابه لای برنج میریزم ،زرشک رو هم با کمی کره و گلاب تفت میدم و با برنج زعفرونی مخلوط کرده و روی پلو میریزم، ما که خانوادگی عاشق این پلوی خوشمزه ایم ان شاالله که شما هم درست کنید و لذت ببرید 😊
@shirini71