#نان_بربری
آرد نان تقریبا 500گرم« ممکنه کمی بیشتر یا کمتر مصرف شود»
مخمر فوری1ق چ
نمک1ق چ
آب 1,1/2پ
روغن مایع4ق غ
آب و مخمر باهم مخلوط میکنیم روغن اضافه میکنیم و سپس آردو نمک اضافه میکنیم ورز میدیم، خمیر نرم و لطیفی درست میشه زیاد چسبناک نیست ولی نرمه
بعد داخل ظرف تمیزی بگذارین روشو بپوشونید و در محیط آشپزخونه استراحت بدین مدت استراحت بستگی به دمای آشپزخونه داره، تا حجیم و دوبرابر بشه،
بعد پف خمیر رو با دست بگیرید خمیر رو روی سطح صاف دو تا سه قسمت کنید به صورت نون بربری شکل بدید و روی سینی فر که آرد پاشیدین منتقل کنید
من سبوس ریختم، روش رو دوباره بپوشونید حدود نیم ساعت بمونه، بعد روی نون رومال کنید و با انگشت دست یا دسته قاشق یا هر وسیله دیگه ایی خط بندازیدو کنجد سیاه دانه یا خشخاش بپاشید و در فر از قبل با حرارت 200درجه سانتیگراد گرم شده با فن، به 15تا20دقیقه قرار بدین،
وقتی زیرش پخت واسه روش یکم گریل بزنید، از فر بیارین بیرون ممکنه یکم حالت تست داشته باشه، ولی وقتی سرد شد برش زدید داخل پلاستیک بگذارید نرم میشه.
_تو فر یه کاسه آب بگذارید.
_برای رومال یک ق چایخوری آرد با پنج ق غذاخوری آب مخلوط کنید بگذارید روی حرارت کم به محض غلیظ شدن خاموش کنید بگذارید سردبشه.
مخمر فوری نیست باید با آب ولرم و کمی شکر اونو عمل بیارین بعد استفاده کنید.
اگه میخواهید نون بوی مخمر نده در جای گرم استراحت ندید در محیط آشپزخونه بگذارین تا آهسته پف کنه.
مدت استراحت زیاد نباشه، مخمر زیاد نریزید، اگه مخمر فوری نیاز نیست دمای آب گرم باشه. من روغن دو قاشق زدم زیتون ریختم.
@sofrebanovanbeheshti
#آش_کدو_حلوایی👇
یک پیمانه لوبیای چشم بلبلی
یک پیمانه ماش
یک پیمانه بلغور گندم
نصف پیمانه خرده برنج معطر
میگذاریم بپزه.
کدو حلوایی هر چه قدر دوست داری
من برای این ظرف دو کیلو ریختم.
پوست میکنیم و خرد میکنیم و میشوریم توی یک قابلمه جدا میگذاریم بپزه
بعد که خوب پخته شد به بقیه مواد که خوب پخته شده اضافه میکنیمو پیاز داغش میکنیم و نوش جان میکنیم
نمک و فلفل و ادویه درآخراضافه شود
@sofrebanovanbeheshti
#پنکیک👇
شیر 1پیمانه
آرد 1پیمانه
تخم مرغ1عدد
شکر سه قاشق
روغن مایع دو قاشق غذاخوری
بکینگ پودر یک ق چایخوری
نمک یک پنس
وانیل کمی
اول آردو بکینگ پودرو نمک و الک میکنیم
بعد تو ظرفی تخم مرغ و شکر و وانیل و با همزن دستی خوب هم میزنیم
سپس شیرو روغن و اضافه میکنیم و در حد مخلوط شدن میزنیم بعد آرد و اضافه کرده خوب مخلوط میکنیم
سپس تابه نچسب داغ میکنیم و با ملاقه از مواد میریزیم توش «بدون چرب کردن» و شعله رو متوسط رو به کم میکنیم
اجازه میدیم تا روی سطح پنکیک حباب ایجاد بشه خودش و بگیره
برش گردونید واندازه یه دقیقه بگذارید تا اونطرفش هم سرخ بشه به همین سادگی و خوشمزگی.
میتوتید تو تابه بزرگتر چندتا رو باهم سرخ کنید
من واسه اینکه همه یکسان بشه تو ماهیتابه کوچیک یدونه یدونه پختم، میتونید توش بعضی وقتا موزم برنید یدونه بزرگ، پوره کنید اضافه کنید آخر کار،
من واسه اینی که درست کردم نزدم.
فاطمه حسنا و علی عشقهای مامان😍😍
@sofrebanovanbeheshti
#شیرعسلی👇
شکر ۱/۲ لیوان
شیر ۲ لیوان
کره ۲۵ گرم
طرز تهیه
۱- تابه ای نچسب و بزرگ را انتخاب کرده و شیر و شکر را داخل آن بریزید.
زیر حرارت شعله پخش کن قرار داده و مرتب مخلوط شیر و شکر را هم بزنید تا شکر در شیر حل شود.
۲- شیر نباید بجوشد پس توجه کنید اگر حرارت طوریست که شیر به مرحله جوش میرسد آن را سریعا کم کنید.
هم چنین مطمئن شوید شیر ته نمیگیرد یعنی مرتب آن را هم بزنید.
۳- شیر باید تبخیر شود اما نجوشد.
شما تقریبا نیم ساعت تا 1ساعت باید به هم زدن ادامه دهید تا حجم شیر نصف شود و غلظت آن مثل عسل شود.
۴- وقتی شیر نصف شد کره را اضافه کرده و دوباره هم میزنیم تا کره کاملا حل شود و شیر عسلی کاملا یکدست و کشدار شود.
۵- در این مرحله شعله را خاموش کرده و شیر عسلی را به ظرف مورد نظر انتقال دهید.
دقت کنید موقع هم زدن زیاد اطراف شکرک زده وارد شیر نشود چون ممکن است شیر عسلی داخل یخچال شکرک بزند.
اگر متوجه شدید شیر عسلی ته گرفته سریعا آن را به ظرف دیگری منتقل کنید.
حتما سعی کنید از ظرف خیلی بزرگی استفاده کنید تا شیرعسلی زود آماده شود.
اگر با وجود هم زدن زیاد شیر عسلی حالت دانه دانه پیدا کرد آن را داخل میکسر بریزید.
@sofrebanovanbeheshti
#کیک_شیفون
#شیفون👇
۶ تا تخم مرغ؛ زرده سفیده جدا شود
شیر نصف پیمانه
روغن مایع نصف پیمانه
شکر سفید ۱ و ۱/۲ پیمانه
آرد ۲ پیمانه
بکینگ پودر ۲ ق چ
وانیل یک چهارم ق چایخوری
اول فرتون رو روشن کنید با دمای ۱۷۵.
بعد قالب ۲۵cm رو چرب کنیدبگذارید کنار.
قالب گرد 25سانت مناسبه،فقط کف قالب رو چرب کنید و کاغذ روغن بندازید،دیواره ها به هیچ وجه چرب نشه
کیکتون رو ردیف وسط فر بگذارید و دمای فر رو ۵ درجه کمتر کنید.
سفیده و زرده رو جدا کنید، سفیده رو توی ظرف استیل بریزید بگذارید کنار.
زردهها رو ۲ دقیقه با همزن بزنید ۱ پیمانه از شکر رو آروم آروم بریزید توش و هم بزنید تا کرم رنگ و کش دار بشه.
بعد روغن رو آروم بریزید در حالی که همچنان هم میزنید.
بعد شیر رو آروم بریزید و هم بزنید.
یکی دو دور هم بزنید و بگذارید کنار
آرد رو با بکینگ پودر دوبار الک کنید و بگذارید کنار.
سفیده ها رو با همزن بزنید تا کمی کف کنه. توجه کنید نباید کلا کف کنه، فقط کمی بعد نصف پیمانه شکر رو آروم آروم اضافه کنید در حالی که همچنان با همزن مشغول هم زدن هستید.
شکر که تموم شد، دور همزن رو تند کنید و تا حدی بزنید که فرم بگیره و اگه ظرف رو برگردوندید تکون نخوره.
دقّت کنید که سفیده رو زیاد تر از این حد نزنید. چون کیکتون خشک میشه و از گلو پایین نمیره.
حتما این مورد رو تو کیک های اسفنجی رعایت کنید.
فکر نکنید اگه بیشتر بزنید کیکتون بیشتر پف میکنه.
همینکه دیدید فرم گرفت بر عکسش کنید کاسه رو
تکون نخورد آمادست
همزن رو بگذارید کنار و لیسک یا کفگیر یا قاشق تخته ای رو بردارید و نصف زرده رو از یه گوشه آروم آروم بریزید تو ظرف سفیده و دورانی آروم آروم هم بزنید و مخلوط کنید و بعد نصف دیگرو
زرده که تموم شد، نصف آرد رو الک کنید روش و باز دورانی هم بزنید.
بعد نصف دیگرو آروم از ته دورانی هم بزنید و مایه رو آروم آروم بریزید توی قالب.
اگه مشکله گلوله موندن آرد پیش اومد، همون موقع که میریزید توی قالب درست تو دهانه ظرف که داره میریزه بیرون دورانی هم بزنید.
چون راحت میتونید ببینید گلوله هارو.
بعد از ریختن مایه توی قالب، برای صاف کردن روی مایه به هیچ وجه قالب رو تکون ندید بلکه از همون لیسک استفاده کنید.
کلا قالب رو تکون ندید.
حباب های هوای توی مایه از بین میره کیکتون پف نمیکنه.
قالب رو بگذارید توی فر و تا یک ساعت دره فر رو باز نکنید تا بپزه.
بعد یه سیخ چوبی توی وسط کیک فرو کنید.
اگه چیزی نچسبید کیکتون پخته.
اگه چسبید دما رو ۵ درجه بیارید پایین بگذارید ۵ تا ۱۰ دقیقه دیگه بپزه و دوباره امتحان کنید.
بعد که پخت روی تور سیمی برگردونید و بگذارید سرد شه و هر جور دوست دارید تزیین کنید.
@sofrebanovanbeheshti
#پلو_رنگی
#رنگ_کردن_برنج
طرز تهیه رنگهای خوراکی:
#رنگ_قرمز
برای داشتن رنگ قرمز یک چغنر تازه سرخرنگ لازم است . آن را خوب می شوییم و پوست می کنیم و بخارپزمی کنیم .گ به دست آمده پس از سرد شدن برای تزیین آماده است .سعی کنید اب کمی در ته ظرف باقی بماند.
#رنگ_سبز
اگر چند برگ تازه اسفناج را اگر اندکی حرارت دهیم برای کار تزیین و رنگ آمیزی آماده است .آب به دست آمده را از برگ جدا کنید.
#رنگ_بنفش
یک برگ کلم قرمز را در یک ظرف مناسب گذاشته و با ریختن مقدار کمی آب روی آن و حرارت دادن، رنگ بنفش به دست می آید .
#رنگ_نارنجی
از یک هویج خوشرنگ با اضافه کردن کمی آب و دادن حرارت و بخار لازم می توان رنگ نارنجی را به دست آورد.
نکات مهم و لازم :
- می توانیم رنگ را یکجا تهیه کرده و در فریزر برای مواقع لازم نگهداری کنیم اما اگر تازه مصرف شود برای سلامتی بهتر و دارای کیفیت بالاتری است.
- می توانیم برای خوش عطرشدن رنگ از اندگی گلاب استفاده کنیم.
-اندازه دلخواه خود را برای تزیین در نظربگیرید و مواظب باشید برای تزئین پلو زیاد آبکی نشود.
-سعی کنید رنگها غلیظ باشند تا موجب آب افتادن برنج نشوند.
- برای رنگ آمیزی کیک با چند رنگ باید مواد کیک را در مرحله آخربه چند قسمت تقسیم کرد و رنگ را به هرکدام جداگانه اضافه کرد و مخلوط کرد.
- البته برای مهارت در این کاربه اندکی زمان نیازاست تا با تجربه و صبرکار بهتر از آب درآید.
- در فصل زمستان که شلغم گرم می چسبد و برای پیشگیری از سرماخوردگی بسیار مفید است کدبانوی خانه با اندکی هنرمندی و ذوق می تواند این خوراکی مقوی را به مذاق کودکان بدخوراک شیرین وخوشمزه کند. آنهم با رنگ آمیزی شلغم ها با اندکی رنگ چغندر و حتی بعضی خانمها قبل از پخت شلغم آن را با شکل های زیبا برش میدهند و سپس بخارپزمی کنند و پس از پخت سفیدی شلغم را که به شکل گل دراورده اند با سرخی لبو تزیین می کنند .
KhanevadeMotaali09-18k.mp3
6.3M
#خانواده_متعالی
#استاد_پناهیان
#جلسه_نهم(کمحجم)
📝 موضوع:
" زیربنای لازم برای عمل به توصیه های اخلاقی خانواده 🏡 "
@Zendegi_Bakhsh
به جمع بانوان بهشتی بپیوندید 👇👇
🆔 @sofrebanovanbeheshti
سفره بانـوان بهشتـی
#خانواده_متعالی #استاد_پناهیان #جلسه_هشتم(کمحجم) 📝 موضوع: " 🔑توصیه و کلید طلایی رابطه زن و شوهر @
جلسه هشتم☝️
ان شاءالله هر هفته یکشنبه صوت های خانواده متعالی رو در کانال قرار میدیم ❤️
التماس دعا 🙏
#حلیم👇
یه لیوان بزرگ گندم خیس نخورده
مقدار گوشتش هم به دلخواه هست من دو تا تیکه متوسط گذاشتم
دیشب یه لیوان بزرگ گندم رو خیسوندم امروز صبح ساعت 9گذاشتم با گوشت گوسفند و آب بپزه
وقتی دیدیم گوشت و حلیم کمی پخت و لعاب انداخت حرارت رو کم میکنیم تا آروم بپزه
در قابلمه رو کامل نمیگذاریم چون زود سر میره
حدود سه ساعت روی گاز می مونه هر چند دقیقه یه بار هم میزنیم تا ته نگیره
وقتی کامل پخت زیرش رو خاموش میکنیم و اجازه میدیم کمی خنک بشه بعد توی میکسر میریزیم و خوب له میکنیم تا نرم و یکدست بشه از گوشت کوب برقی هم میشه استفاده کرد که من نداشتم
دوباره توی قابلمه برمیگردانیم و کمی نمک بهش میزنیم
وقتی چند قل خورد خاموش میکنیم
اگه دیدید حلیم غلیظ هست و توی میکسر راحت نمیچرخه کمی شیر بهش اضافه میکنیم
این مقدار تقریبا 4تا بشقاب گود حلیم شد
@sofrebanovanbeheshti
#سمبوسه👇
حدودبیست عدد
سه عدد سیب زمینی متوسط آ بپز
یک عدد پیاز نگینی خردشده
تره و پیازچه خردشده
نمک و فلفل و زردچوبه
پیازها که کمی سرخ شدند،سیب زمینی های پخته ی کوبیده شده ،بهمراه تره و پیازچه خردشده رااضافه میکنیم وادویه ونمک میزنیم و خاموش میکنیم.
کمی خنک که شد لای نان لواش بشکل مثلثی میپیچیم.
میتوان از پودر سیر و پودر جوانه هم استفاده کرد.
@sofrebanovanbeheshti
#نون_خامه_ای👇
آب ۱ لیوان
آرد ۱ لیوان
کره ۱۲۵ گرم
نوک انگشت نمک
وانیل کمی
تخم مرغ ۴ عدد
برای کرم داخل :
شیر ۵۰۰ میلی لیتر
آرد ۳ قاشق غذاخوری
تخم مرغ ۱ عدد
شکر نصف لیوان
وانیل کمی
۱ لیوان آب و کره را توی قابلمه روی حرارت میجوشانیم بعد آرد و نمک را اضافه میکنیم.
۲ دقیقه هم میزنیم تا پخته بشه.
حرارت رو خاموش میکنیم و ۵ دقیقه صبر میکنیم.
بعد تخم مرغ ها رو یکی یکی اضافه و با همزن میزنیم.
خمیر چسبناکی به دست میاد .
یا با قاشق یا با قیف اندازه یک گردو روی کاغذ روغنی داخل سینی فر با فاصله میچینیم.
داخل فر ۱۸۰ درجه به مدت ۳۵ الی ۴۰ دقیقه میگذاریم تا کاملا پخته و کمی برشته شود.
توی این فاصله کرم رو درست میکنیم.
شیر و آرد و تخم مرغ و شکر رو مخلوط و روی حرارت میگذاریم و دائم هم میزنیم تا قوام پیدا کنه
خاموش کرده و وانیل رو اضافه میکنیم.
نون های آماده شده رو دو نیم کرده و داخلش رو با کرم پر میکنیم.
ولی من بجای کرم داخلش خامه قنادی ریختم خیلی خوشمزه شد.
@sofrebanovanbeheshti
#کیک_اسفنجی_بدون_فر 👇
تخم مرغ۵- ۶ عدد
پودر شکر۱ پیمانه
آرد۱ پیمانه
آب جوش۱/۲ پیمانه
بیکینگ پودر۱ قاشق چای خوری
وانیل۱/۲ قاشق چای خوری
روغن مایع به مقدار لازم
زمان تهیه ۳۰
دقیقه
زمان پخت ۴۰
دقیقه
ابتدا سفیده و زرده را جدا کنید.
سفیده را در ظرفی جدا با همزن به مقدار زیاد بزنید تا جایی که رده پره های همزن روی آن بماند و ظرف را بر گردانید نریزد . ( سفیده ی زده شده را در یخچال بگذارید )
اجاق گاز را روشن کنید. روی آن شعله پخش کن قرار دهید .
حرارت را کم کنید و رویش قابلمه قرار دهید تا در حین درست کردن مایع کیک داغ شود.
زرده، پودر شکر و وانیل را با همزن آن قدربزنید که کرم رنگ شود .
حال به مخلوط زرده آب جوش را اضافه کنید و با همزن تا جایی بزنید که شکر کامل حل شود و مایع کش دار و کرم رنگی حاصل گردد.
آرد و بکینگ پودر را ۳ بار الک کرده و به مخلوط زرده کم کم اضافه کنید ( بهتر است روی آن الک کنید) و با لیسک یا کفگیر بصورت دورانی و آهسته هم بزنید.
در آخر سفیده ی زده شده را از یخچال خارج نموده و به مایع کیک کم کم اضافه کنید و بصورت دورانی و آهسته هم بزنید تا پف آن نخوابد.
ته قابلمه ی داغ شده را با روغن مایع چرب کنید .
مایع کیک را داخل قابلمه بریزید و رویش دم کنی بگذارید
دیواره ی قابلمه را چرب نکنید چون کیکتان کم پف میکند.
برای اینکه کیکتان یکدست پف کند در هنگام ریختن مایع داخل قابلمه دستتان را بچرخانید تا همه جا بریزد در ضمن بعد از ریختن مایع کیک یک یا دو بار قابلمه را روی زمین بکوبید تا هوای داخل کیک خارج گردد.
تا 20 دقیقه اول اصلا در قابلمه را برندارید چون پف کیک میخوابد بعد از آن با خلال دندان چک کنید
بعد از آماده شدن کیک بگذارید کیک داخل قابلمه خنک شود بعد آن را خارج کنید
@sofrebanovanbeheshti
💫تغذیه و درمان درپناه آیات و روایات😍❤️
هاضوم(هضم کننده ): آویشن+نمک+زنیان
قبل و بعد از غذا
👈امام کاظم علیه السلام:
داروی امیرالمومنین علیه السلام آویشن بود برای #معده پرزی مثل پرز پارچه های مخمل می شود
کافی ج6 ص. 375
امام صادق علیه السلام
آویشن و نمک وقتی مخلوط شوند بادها را از #قلب خارج می کنند.
مکارم ج1 ص 416
امام صادق علیه السلام
آویشن و نمک وقتی مخلوط شوند بوی دهان را خوش می کنند😌
مکارم ج1 ص 416
امام صادق علیه السلام
آویشن و نمک وقتی مخلوط شوند #بلغم را می سوزانند
مکارم ج1 ص 416
امام صادق علیه السلام
آویشن و نمک وقتی مخلوط شوند به #معده نرمی می بخشند
مکارم ج1 ص 416
امام صادق علیه السلام
آویشن و نمک وقتی مخلوط شوند #انسداد را باز می کنند.
مکارم ج1 ص 416
🌺 @sofrebanovanbeheshti 🌺
#پیتزا
پیتزای من بادوبرابر این دستور👇
#خمیر_پیتزا🍕🍕🍕🍕🍕
آرد حدوداً 175گرم
خمیرمایه فوری 1ق چ
روغن مایع1ق غ
نمک یک دوم ق چ
آب ولرم نصف لیوان
آردوخمیرمایه روباهم مخلوط کنید...
نمک هم بریزید...
روغن وآب هم بریزین وسطش باقاشق هم بزنین نیازبه آرداگه داشت اضافه کنیدبادست ورزبدین
خمیرشوکمی شل بگیرید
موقع وردنه زدن زیرشوآردپاشی کنید
تقریبا45دقیقه زمان استراحتشه
خمیرتون رو بازکنید روش سس بمالید کمی پنیر بریزید
موادتون که سلیقه ایه(پیازوگوشت چرخ کرده قارچ فلفل دلمه پودرآویشن)وهرچی که دوست دارین بریزین بعدهم پنیرفراوون بریزید وکمی پودرآویشن وجعفری بپاشید...
داخل فرگرم شده باحرارت۱۷۰درجه به مدت ۲۰تا ۳۰دقیقه بسته به اندازه پیتزا بپزید.
ظرف آب داخل فربرای نرم موندن نون فراموش نشه😉
مامان علی وفاطمه دوستتون داره
@sofrebanovanbeheshti
#حلوای_هویج👇
هویج ۵۰۰ گرم
آردسفید ۱۲۵ گرم(یک پیمانه)
شیر به میزان لازم
روغن ۱۸۰ گرم (دو سوم پیمانه)
زعفران دم کرده یک ق غ
پودر هل یک ق م
شکر ۳۵۰ گرم (یک پیمانه+دو سوم پیمانه)( من کمتر ریختم: یک پیمانه و نیم)
گلاب ۲/۳ پ
ابتدا هویج رو خرد کرده و باشیر میپزیم انقدر شیر میریزیم که روی هویج را بگیرد
بعد با میکسر یا گوشکوب برقی خووب له میکنیم .
آرد رو تا حدی تفت میدهیم که فقط بوی خامیش گرفته شودو تغییر رنگ ندهد .
سپس هویج و آرد رو که بعد ازتفت الک کرده ایم و شکر ، گلاب ،هل ،روغن و زعفران دم کرده و همه رو با هم قاطی میکنیم و روی حرارت گذاشته تا حلوا یکدست شده ودر ظرف جمع شود
بعد آن را گهواره میکنیم و وقتی از داغی افتاد در ظرف میکشیم .
توصیه میکنم یکبار درست کنید فوق العاده است.
بدلیل شکر و روغن کمتری هم که نسبت به سایر حلواها میبرد سالم تر و مناسب تر است.😊
@sofrebanovanbeheshti