#آب_زرشک
سیاه و کوهی😍
ترش و خوشمزه😋
عالی برای غلظت خون ، کبد چرب و جلوگیری ازسکته
مخصوصا برای آقایون😉
طرز تهیه:
زرشک رو شستم باآب و مقداری نمک دریا گذاشتم شب تا صبح موندش.
بعد میگذارید رو گاز کمی بجوشه و صافش میکنید.
من تا دوبار آب و نمک زدم و گذاشتم جوشید.
دوبارشم غلیظ و خوشمزه بود😋
@sofrebanovanbeheshti
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴 پیشگیری و درمان #فشار_خون_سرد
از زبان حکیم حسین خیراندیش
🌺 @sofrebanovanbeheshti 🌺
غذایی اصیل وسنتی
مخصوص شهرشاهرود...
#غذای_محلی
#خورش_سیب_آلبالو
ابتداگوشت گوسفندی راهمراپیازتفت داده...
مقداری زعفران اضافه شود...
آب جوش کافی ریخته حرارت راکم کنید...
وقتی نیم پزشد...سیب سرخ کرده رااضافه کنید...
بعدازنیم ساعت آلبالوی هسته گرفته راداخل خورش بریزید.....
یک ربع قبل ازبرداشتن خورش ...
مقداری نمک وشکربه آن اضافه کنید....
درمجموع چاشنی این خورش ,,ملس,,است....
وقتی خورش جاافتاد...
به ظرف سروانتقال دهیدونوش جان کنید😋
واما نکات قابل توجه
1-مقدارسیب وآلبالو برحسب سلیقه ومیزان خوراک خانواده میباشد...
ولی اگر1واحد(مثلا100گرم)سیب سرخکرده استفاده کردید...
به همان مقدار(1واحد)آلبالوی هسته گرفته استفاده شود.....
2-سیب استفاده شده نبایدرسیده باشد....
ترجیحاازسیب گلاب کالتراستفاده شود...
آنهاراپوست گرفته...
قاچ کنید....
وسپس درروغن کمی تفت بدهید....
3-مزه کلی خورش حتی الامکان ترشیش برشیرینیش غالب باشد...
این خورش سنتی فقط درشهرشاهرودطبخ میشود....
حیف که نسل جوان استقبالی ازغذاهای سنتی ومزه های منحصربفردآنها نمیکند😔وکم کم این غذاهاروبفراموشیست....
@sofrebanovanbeheshti
چالش کوفته.
#کوفته_مادربزرگ🌹
گوشت چرخ کرده..
آرد نخودچی ویه قاشق آرد سفید..
سبزیجات خشک شامل نعنا مرزه ترخون شنبلیله وهر چیزی که دوست دارید....
نمک وفلفل ودارچین وکمی زرد چوبه.
در صورت تمایل پودر سیر..
یه قاشق پودرسوخاری...
یه دونه تخم مرغ..
یک عدد پیاز بزرگ رنده شده..
آرد برنج
(من برنج نیم دون را یه ساعت میگذارم خیس بخوره بعد آبشو میکشم وته ماهی تابه روی گاز خشکش میکنم وبعد که کمی خنک شد آسیابش میکنم)وبه بقیه مواد اضافه کرده وبا دست خوب ورز میدم.
نباید خیلی سفت ونه خیلی شل باشه..
یه دونه پیاز را خلالی ته قابلمه سرخ میکنم وکمی نعنای خشک بهش اضافه میکنم ویه ق رب گوجه وکمی تفت داده..
وچند تا کاسه آب هم روش ریخته ودرشو میگذاریم تا ابش به جوش بیاد.
مواد کوفته رابه اندازه دلخواه که من به اندازه گردو برداشتم گلوله میکنیم ودر ماهی تابه کمی سرخ میکنیم درحدی که کمی تغیر رنگ بده (کامل سرخ نمیشه) دو طرفش که کمی سرخ شد داخل قابلمه میریزیم ودرشو میگذاریم تا کوفته ما آماده بشه..🌹🌹تقریبا 45دقیقه حاضر میشه..
@sofrebanovanbeheshti
"دعای فرج"
بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِیمِ
اِلهى عَظُمَ الْبَلاَّءُ وَبَرِحَ الْخَفاَّءُ وَانْكَشَفَ الْغِطاَّءُ وَانْقَطَعَ الرَّجاَّءُ
وَضاقَتِ الاْرْضُ وَمُنِعَتِ السَّماَّءُ
واَنْتَ الْمُسْتَعانُ وَاِلَيْكَ الْمُشْتَكى
وَعَلَيْكَ الْمُعَوَّلُ فِى الشِّدَّةِ وَالرَّخاَّءِ
اَللّهُمَّ صَلِّ عَلى مُحَمَّدٍ وَ الِ مُحَمَّدٍ
اُولِى الاْمْرِ الَّذينَ فَرَضْتَ عَلَيْناطاعَتَهُمْ وعَرَّفْتَنا بِذلِكَ مَنْزِلَتَهُمْ
فَفَرِّجْ عَنا بِحَقِّهِمْ فَرَجاً عاجِلا قَريباً
كَلَمْحِ الْبَصَرِ اَوْ هُوَ اَقْرَبُ
يا مُحَمَّدُ يا عَلِىُّ يا عَلِىُّ يا مُحَمَّدُ
اِكْفِيانى فَاِنَّكُما كافِيانِ وَانْصُرانى فَاِنَّكُما ناصِرانِ
يا مَوْلانا يا صاحِب الزَّمانِ
الْغَوْثَ الْغَوْثَ الْغَوْثَ
اَدْرِكْنى اَدْرِكْنى اَدْرِكْنى
السّاعَه السّاعَةَ السّاعَةَ
الْعَجَلَ الْعَجَلَ الْعَجَلَ
يا اَرْحَمَ الرّاحِمينَ بِحَقِّ مُحَمَّدٍ وَآلِهِ الطّاهِرينَ
التماس دعا🙏
#آشپزی_مادرانه
♨️ کوچک شمردن #خانه_داری، گناه است!
🌹 رهبرانقلاب: همه میدانند؛ بنده عقیده ندارم به این که زنها نباید در مشاغل اجتماعی و سیاسی کار کنند؛ نه، اشکالی ندارد.
⚠️ اما اگر چنانچه این به معنای این باشد که ما به خانه داری به چشم حقارت نگاه کنیم، این میشود گناه.
🌸 خانه داری یک شغل است؛ شغل بزرگ، شغل مهم، شغل حساس، شغل آینده ساز. ۹۲/۲/۱۱
🆔 @sofrebanovanbeheshti
هدایت شده از 👧فرشته های بهشتی👦
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#تربیت_مهدوی
اگر به شهر مشهد تشریف بردید برای حرم با بچه هاتون از این درب ☝️وارد شوید تا زیارت برای بچه هاتون خاطره ساز بشه
ما وظیفه داریم بچه ها رو عاشق اهل بیت کنیم
🌸 @fereshtehayebeheshti
سفره بانـوان بهشتـی
#تربیت_مهدوی اگر به شهر مشهد تشریف بردید برای حرم با بچه هاتون از این درب ☝️وارد شوید تا زیارت برا
کانال دوم ما مخصوص مادرانی که دغدغه تربیت دلبندانشون رو دارند
لطفا به این کانالمون ☝️هم سر بزنید😉😉
May 11
#لای_پلو👇
من مرغ های تیکه ای کوچیک رو سرخ میکنم
بعدپیاز خلالی رو سرخ میکنم مرغ رو میریزم توش کمی کره میریزم وزعفرون وزرشک وخاموش میکنم برنج رو یکم ادویه تنها بهش میزنم وآبکش میکنم
نصفش رو میریزم توقابلمه بعد موادرو میریزم روش و
بعدبقیه برنج ها ومیگذارم دم بکشه کمی کره آب میکنم بازعفرون هم میدم روی پلو....
امروز نون لواش انداختم برای ته دیگ خیلی خوشمزه بود😉
برنجشم یک پیمانه و نصفه
گوشتشم یه سینه مرغ کامل
ادویه و نمک و فلفل و ... هم به میزان لازم😋
به همین راحتی و خوشمزگی
@sofrebanovanbeheshti
#کوفته_لپه👇
خورشت قیمه
لپه وگوشت ۲پیمانه
برنج آبکش شده نصف پیمانه
سبزی معطرخرد شده ۵ ق غذاخوری پر
آرد نخودچی به میزان لازم
نعنا خشک ۱ ق غذاخوری
پیاز سرخ شده ۱ق غذاخوری
رب گوجه فرنگی ۲ ق غذاخوری
لپه وگوشت و که از خورشت قیمه اضافه مونده بود وچرخ میکنیم بعد برنج آبکش شده رو همراه سبزی معطر و نعنا اضافه میکنیم
مقداری آرد نخودچی اضافه کرده ومواد و خوب ورز میدیم
بعد مقداری از موادبرداشته داخلش آلو وگردو میگذاریم و خوب با دست مواد و جمع میکنیم
کوفته های آماده شده رو یک ساعت داخل یخچال میگذاریم
بعد به پیاز سرخ شده فلفل وزردچوبه ورب اضافه میکنیم و تفت میدیم آب واضافه میکنیم
وقتی آب گرم شد کوفته ها رو به آرامی داخل سس میگذاریم
در ظرف نیمه باز میگذاریم وقتی جوش اومد شعله رو کمتر میکنیم وبه مدت ۴۵دقیقه کوفته رو میپزیم
@sofrebanovanbeheshti
#تجربیات_بانوان_بهشتی
نکات آشپزی از زبان دوستان ابر گروه آشپزی بانوان بهشتی😘😘😘👇👇👇
#چای_آلبالو👇
۱لیوان البالو رو با ۲لیوان اب بگذارید روی گاز زیرشو زیاد کنید
وقتی جوش امد کمش کنید یه دستمال هم بندازید روی قوریتون و۲۰ دقیقه بگذارید روی حرارت کم
اگه خیلی عجله ندارید ۱۵ دقیقه هم بعد از اینکه خاموش کردید بگذارید تا ته نشین بشه
بعد با عسل یا نبات میل بفرمایید
@sofrebanovanbeheshti
#سوال👇
مربای پوست هندوانه من شکرک زده باید چکار کنم
باید تو یخچال نگه دارم؟
#پاسخ👇
خیرمتاسفانه تویخچال بیشترمیبنده....
شمایک مقدارآب جوش داغ(من چون مقدارمرباتونونمیدونم نمیتونم اندازه بهتون بدم.
فقط درحدی که کمی مربارقیق شده ورون بشه)سپس بگذاریدروی حرارت ملایم...
یکی دوتاریزجوش زدحتما1/4ق چایخوری جوهرلیمو(یا2ق غذاخوری آبلیموتازه)به آن اضافه نموده....
ازروی حرارت بردارید...
بعدازخنک شدن درشیشه های دربدارنگهداری کنید...
اگرفضای آشپزخانه گرمه ..دریخچال بگذارید...
@sofrebanovanbeheshti
#نکات
#روغن_ارده_کنجد
#روغن_کنجد
اولا اینکه فقط روغن ارده کنجد مورد تأیید طب سنتی هست نه روغنی که مستقیم از کنجد گرفته میشه،البته با دلایلی کاملا منطقی....
دوم اینکه روغن ارده کنجد اگر کنجدش ایرانی باشه یه مقدار کف میکنه....
البته چون میزان کنجد تولید ایران خییییلی کمه وخیییلی هم گرون کمتر کسی از ارده ایرانی روغن میگیره وبیشتر ارده ایرانی برای خوردن با شیره استفاده میشه...
سوم دلیل کدر بودن روغن تو روش گرفتنشه....
اگه کسی که روغن رو از ارده میگیره وارد نباشه ویه مرحله رو کم و زیاد کنه روغنش کدر میشه....
البته یه دلیل دیگه ش هم میتونه این باشه که روغن خوب ته نشین نشده بوده و لردهاش هنوز قاطیش بوده وقتی که ظرف شده...
اگه روغن ارده کنجد اصل باشه که حتما بوی ارده میده ولی ما دیگه به بوش عادت کردیم،حتی بچه ها بوی اون رو دوست دارن واگه جایی با این روغنهای مایع که تو بازار هست چیزی سرخ شده باشه نمیخورن ومیگن مزش بده....
البته با توجه به گرونی بیش از اندازه روغن ارده کنجد،ما در کنار اون ،روغن شحم وروغن دنبه هم تو غذاها استفاده میکنیم...
@sofrebanovanbeheshti
#دسر_موز👇
شیر ۲لیوان
شکر ۱ لیوان
پودرژلاتین حلال ۳ق غذاخوری یا یک ساشه
موز ۲عدد متوسط
بستنی وانیلی ۱لیوان
آب جوش ۱لیوان
پودرژلاتین رو با نصف لیوان شیرسردمخلوط کنید وکنار بگذارید. شیرباقیمانده را باشکرمخلوط وروحرارت بگذارید تاشکرحل شه و شیرتون گرم شه
بعدشعله خاموش کنید. بعد آب جوش را به پودرژلاتین وشیر اضافه کنید ومخلوط کنید تا نرم ویکدست شود به شیروشکرگرم اضافه ومخلوط کنیدوبگذارید تاکمی ازحرارت بیفته.
بعدهمراه باموزوبستنی با مخلوط کن یا گوشتکوب برقی نرم کنید.
قالبتون رو چرب کنید و بعد از اون مواد رو بریزید توی قالب
و چندساعت بگذارید یخچال تا ببنده...
@sofrebanovanbeheshti