💥☄💥☄💥☄💥☄💥
☄
⭕️چرا شرکت در #انتخابات مهم است؟ (بخش هشتم)
🔶در آستانه هر #انتخابات با تبلیغات گسترده رسانه ای دشمنان برای مأیوس کردن مردم از شرکت در انتخابات از یکسو، و وجود برخی عوامل مأیوس کننده در داخل، همچون برخی وعده های عمل نشده، مشکلات اقتصادی و عملکرد ضعیف برخی مسئولان از سوی دیگر، شاهد تشکیک ها و ابهاماتی در ضرورت شرکت در انتخابات و بی اثر بودن آن هستیم.
💠انتخابات زمینه ساز تحول و تغییرات مثبت در اداره کشور (۱)
🔷گاهی شنیده میشود که برخی میگویند هرکسی که روی کار بیاید، تفاوتی نخواهد داشت و تغییری در روند کشور و وضعیت ما ایجاد نمیشود. سؤال اینجاست؛ آیا در همه دوره های انتخابات #مردم بهترین ها را انتخاب کرده اند و نتیجه ای به دست نیاورده اند که نسبت به #انتخابات مأیوس شوند، یا آنکه تحت تأثیر برخی عوامل و وعده و وعیدها و به هر دلیل افرادی را برگزیده اند که از توانمندی لازم برای انجام این مسئولیت سنگین برخوردار نبوده اند.
🔷بخش عمده ای از #مشکلات_اقتصادی امروز کشور به انتخاب خود ما باز می گردد و ناشی از #عملکرد_مسئولان، ضعف برنامه ریزی، ضعفهای مدیریتی، #نگاه_نادرست در مدیریت اقتصادی و چشم دوختن به بیرون کشور و شیفتگی نسبت به الگوهای غربی، و تلاش برای نسخه برداری از آن و استفاده نکردن از ظرفیت های داخلی کشور و #ضعفروحیهانقلابی و جهادی است.
🔷 #مردم نمی توانند نسبت به مبارزه با فساد و حل مشکلات کشور و پیشرفت اقتصادی و... دغدغه و مطالبه داشته باشند، امّا در هنگام #انتخابات معیارهای دیگری را در نظر بگیرند و یا افرادی را انتخاب کنند که یا چنین دغدغه هایی در آنها جدی نبوده و یا برنامه عملی مشخصی برای تحقق وعده های خود نداشته باشند. #ادامهدارد...
منبع: وبسایتمرکزمطالعات وپاسخگوییبهشبهات
#انتخابات
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکجایزنمیباشد
✨🔹✨🔹✨🔹✨🔹✨
✨
⭕️ #انتخاب_درست در فضای شور و هیجان انتخاباتی (بخش هفتم)
🔶با مهار فضای احساسی و هیجانی و #بسترسازیفضایعقلانی و نیز ارائه آگاهی های لازم به جامعه، به ویژه در مورد #ملاکهای_اصلح و استفاده درست از رسانه ها و فضای مجازی میتوان ذهنیت مردم جامعه را در مسیر #انتخاب_اصلح هدایت کرد. برای تحقق #انتخاباتی_درست و انجام #بهترین_گزینش لازم است اقداماتی صورت گیرد که به پاره ای از آنها اشاره میشود:
5⃣ #شناساییافرادشایسته و #معرفی آنها به مردم و حتی در صورت فراهم بودن شرایط، ارائه کمک های مالی و تبلیغاتی به این افراد و همراهی مؤثر و فعالانه با آنها جهت حضور مؤثر در عرصه رقابت های انتخاباتی، که البته باید مواظب باشیم تا ما نیز خدای نکرده، به بهانه معرفی و تبلیغات فرد یا جریانی که آن را اصلح میدانیم، فضای جامعه را به سمت التهاب و هیجان کاذب نبریم، و لو اینکه یقین صددرصد به اصلح بودن گزینه خود داشته باشیم، چرا که هدف، و لو اینکه مقدس باشد، هرگز توجیه گر وسیله نامشروع نمی باشد.
6⃣ #بررسیعملکردگذشته #کاندیداها در مسئولیت هایی که داشته اند و میزان توفیق یا عدم توفیق در آن مسئولیت، به همراه بررسی علل عدم توفیق احتمالی و نیز #میزان_پایبندی آنها به آرمان ها و #ارزشهای_انقلابی در آن مسئولیت، که جملگی این مسائل کمک خواهد کرد تا هم شناخت بهتری نسبت به کاندیداها حاصل شود و هم میزان #واقعی_بودن #وعدههایی که میدهند مشخص شود. #ادامهدارد...
منبع: وبسایتمرکزمطالعات وپاسخگوییبهشبهات
#انتخابات
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکجایزنمیباشد
⭕️تاکید بر مراقبت از آراء مردم
🔹این را هم بنده عرض بکنم؛ همه بدانند! دستگاههای اجرائی، دستگاههای نظارتی، دستگاههایی که حافظ امنیّتند، اینها بهطور جدّی مشغول کارند. مورد اعتمادند؛ دارند کار میکنند، هماهنگ هم دارند حرکت میکنند و کار میکنند. البتّه من با وجود این، به همان #دستگاههایی که مورد اعتمادند #تأکید میکنم و #سفارش میکنم که #مراقب باشند #آراء_مردم، مأمون باشد، #امانت آن حفظ بشود.
🔹خب، ممکن است در این خلال و این وسطِ کار، کسانی باشند که بخواهند یک تخلّفاتی بکنند، لکن دستگاهها بحمدالله مورد قبولند، مورد اعتمادند؛ چه دستگاههای نظارتی، چه دستگاههای اجرائی، چه دستگاههایی که حافظ امنیّتند و امنیّت را حفظ میکنند؛ اینها همه ارزش دارند؛ همه مشغولند. البتّه #همهمراقبتکنند و بدانند که ملّت ایران #دشمن دارد؛ در مقابل دشمن باید چهرهی ملّت، چهرهای باشد که حاکی باشد هم از تصمیم، هم از اطمینان به نفْس؛ سکینه و آرامش. این دو چیز باید وجود داشته باشد.
🔹عزم و تصمیم راسخ، آنجایی که باید تصمیم گرفت، و در هر حال توکّل به خدای متعال و اعتماد به نفْس و احساس قدرت و توانایی که خوشبختانه ملّت ایران این را دارند، انسان این را احساس میکند. ...انشاءالله #مردم -زن و مرد- در سرتاسر کشور #شرکتخواهندکرد و آبرو خواهند بخشید به نظام جمهوری اسلامی، با حضور خودشان، با عزم راسخ خودشان.
بیاناتمقاممعظمرهبری ۹۶/۲/۲۷
منبع: وبسایتدفترحفظونشرآثار مقاممعظمرهبری
#امام_خامنهای
#انتخابات
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکجایزنمیباشد
💥☄💥☄💥☄💥☄💥
☄
⭕️تابلو و راهنمای قرآنی و روایی برای #انتخاب_اصلح (بخش دوم)
🔶یکی از سؤالات بسیار مهم و راهبردی که در ایام #انتخابات بسیاری از افراد به دنبال دستیابی به جواب آن هستند، فرمول و یا نقشه ای است که توسط آن بشود افراد #اصلح را شناسایی کرد و در معرفی آنها به دیگران ایفای نقش کرد. با رجوع به منابع غنی و ارزشمند اسلامی و با تکیه بر بن مایه های دینی و مذهبی به خوبی می توان خود را در ریل صحیح #انتخاب_اصلح قرار داد.
💠ایستگاه دوم: مشورت و امداد رسانی فکری
🔷بدون شک اگر با #انتخاب_غلط و ناصواب خود زمینه ساز روی کار آمدن فردی غیر اصلح شویم، ما نیز در عواقب و تبعات به جود آمده در کشور مقصر خواهیم بود؛ چرا که با ساده اندیشی کسی را بر مهمترین مسند مدیریتی کشور قرار می دهیم که تصمیم گیری های او در عرصه های مهم اجرایی و مدیریتی می تواند تا سالیان متمادی افراد بسیاری را با چالش و مشکلات فرهنگی، اقتصادی، نظامی و امنیتی مواجه سازد؛
🔷از این رو برای در امان ماندن از تبعات یک تصمیم غلط و ناصواب بهترین کار این است که برای انتخاب خوب از #اهل_علم جویای بهترین گزینه شویم. «فَاسْأَلُوا أَهْلَ الذِّکْرِ إِنْ کُنْتُمْ لَا تَعْلَمُونَ؛[نحل، ۴۳] اگر نمیدانید، از آگاهان بپرسید».
🔷در واقع یکی از مهمترین و راهبردی ترین موقعیت های تاریخ ساز که هر کنشگر سیاسی و اجتماعی در انتخاب و تصمیم خود می بایست در آن براساس تابلوهای قرآنی از ابزار و اهرم مشورت استفاده نماید، عرصه #انتخابات #ریاست_جمهوری است. «وَ أَمْرُهُمْ شُورى بَیْنَهُم؛[شوری، ۳۸] و کارشان در میانشان مشورت است»
منبع: وبسایت راسخون با تلخیص
#انتخابات
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکجایزنمیباشد
✨🔸✨🔸✨🔸✨🔸✨
✨
⭕️عوامل حسابرسی آسان در #قیامت (بخش اول)
🔶حسابگری خدا و حسابرسی خداوند به معنای آن است که هر عملی، بلافاصله اثرش پشت سرش قرار دارد چه در دنیا باشد، چه در آخرت.
🔷یکی از اسامی خداوند، #حسیب است و این بدین معناست که #خداوند #حسابگر و حساب کننده است. #حسابگری_خداوند در تمامی عوالم وجود جریان دارد؛ همه خاصیت ها و اثرهایی که در عالم وجود دارد، ناشی از اسم #حسیب خداوند است؛ یعنی همه چیزها روی #حساب است؛ رها و مهمل نیست؛ حتی #کوچکترین_نیتها در اعماق وجودی انسانها مورد #محاسبه قرار می گیرند.
💠حسابگری خداوند در قرآن
🔷چنانکه در سوره بقره فرمود: « ...وَإِنْ تُبْدُوا مَا فِی أَنْفُسِکُمْ أَوْ تُخْفُوهُ یُحَاسِبْکُمْ بِهِ اللَّهُ...»؛ [بقره، ۲۸۴] «...و (از این رو) اگر آنچه را در دل دارید، آشکار سازید یا پنهان، خداوند شما را بر طبق آن، #محاسبه میکند...»
💠علت اتفاقات کوچک
🔷اگر خاری به دست آدمی اصابت می کند، یا سنگی به پای انسان برخورد کند، روی #حساب است و اساساً مسئله ای بنام شانس یعنی اتفاق که در جامعه معمولاً از آن نام برده می شود، وجود خارجی ندارد؛ یعنی همه حوادث روی حساب است نه اتفاق و شانس؛ و این یکی از جفاهایی است که حتی برخی از مومنین، به حوادث عالم دارند، حوادث را به شانس و اتفاق تعبیر می کنند.
💠حسابرسی دقیق حتی در مراتب بالای معنوی
🔷پس #عقاب ها و #ثواب های دنیا، روی #حساب و کتاب است؛ حضرت یوسف (ع) که چند سال اضافه زندانی میشود، بخاطر لحظهی امیدی بود که از ساقی پادشاه داشت، که از او در نزد آقایش یاد کند و لذا قرآن فرمود: «اذْکُرْنِی عِنْدَ رَبِّکَ فَأَنْسَاهُ الشَّیْطَانُ ذِکْرَ رَبِّهِ فَلَبِثَ فِی السِّجْنِ بِضْعَ سِنِینَ»؛ [یوسف، ۴۲] «مرا نزد صاحبت [سلطان مصر] یادآوری کن!» ولی شیطان یادآوری او را نزد صاحبش از خاطر وی برد؛ و بدنبال آن، (یوسف) چند سال در زندان باقی ماند.»
🔷 #کسب_توفیقات و #سلب_توفیقات بر اساس اعمالی است که خود انسان انجام می دهد؛ گاهی به خاطر یک محفل که انسان برگزار می کند، توفیقاتی از وی سلب می گردد. شهید مطهری میفرماید: یک شب جمعه با استادم میرزا علی آقا شیرازی که اهل تهجد و اشک سحر بود، به محفلی رفتیم ایشان اشعار زیادی خواند؛ شب که برگشتیم سحر نتوانست بلند شود؛ موقع اذان صبح که بلند شد، گفت: این سلب توفیق بخاطر شعرهای دیشب بود.
💠نکته مهم درجات معرفتی
🔷البته جلب توفیق و سلب توفیق با نوع معرفت و اعمال انسان ها فرق دارد؛ انسان هایی که کلاس معرفتی شان بالا بوده باشد، ریز اعمالشان زیر ذره بین است و کسانی که در کلاس معرفتی پایین تری هستند، قاعدتاً طبق معرفت و عقل و درکشان از دین، مورد مواخذه یا اجر و پاداش قرار می گیرند.
💠معنای حسابگر بودن خدا
🔷 #حسابگری_خدا و حسابرسی خداوند به معنای آن است که هر #عملی، بلافاصله #اثرش پشت سرش قرار دارد چه در دنیا باشد، چه در آخرت؛ اما مسئله آن است که گاهی حسابرسی ها بسیار زود اتفاق می افتد و به اصطلاح حسابشان آسان است. #ادامهدارد...
منبع: وبسایتراسخون
#قیامت
#حسابرسی
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکجایزنمیباشد
💥☄💥☄💥☄💥☄💥
☄
⭕️چرا شرکت در #انتخابات مهم است؟ (بخش نهم و پایانی)
🔶در آستانه هر #انتخابات با تبلیغات گسترده رسانه ای دشمنان برای مأیوس کردن مردم از شرکت در انتخابات از یکسو، و وجود برخی عوامل مأیوس کننده در داخل، همچون برخی وعده های عمل نشده، مشکلات اقتصادی و عملکرد ضعیف برخی مسئولان از سوی دیگر، شاهد تشکیک ها و ابهاماتی در ضرورت شرکت در انتخابات و بی اثر بودن آن هستیم.
💠انتخابات زمینه ساز تحول و تغییرات مثبت در اداره کشور (۲)
🔷مردم باید نسبت به این واقعیت آگاهی پیدا نمایند که نظام جمهوری اسلامی با وجود مشکلات و ضعف هایی مدیریتی و داخلی و دشمنی ها و کارشکنی های خارجی، توانسته است در #مسیر_پیشرفت گام برداشته و به دستاوردهای ارزنده ای در عرصه های مختلف علمی، پزشکی، نانو، هوافضا، الکترونیک، هسته ای و دفاعی دست یابد؛
🔷و آنگاه اهمیت پیشرفتهای به دست آمده بیشتر نمایان میشود که توجه داشته باشیم همه این پیشرفتها با وجود تحریمها، فشارها و مانع تراشیها به دست آمده است. بی تردید اگر همین نگاه و روحیه در عرصه اداره و مسائل اقتصادی و اجرایی کشور به کار گرفته شود، #مشکلات_کشور را حل و پیشرفت را برای کشور به ارمغان خواهد آورد و این جز با پشتیبانی و #همراهی_مردم و #انتخاب_صحیح آنها امکان پذیر نخواهد بود.
🔷مردم باید بدانند #راه_نجات و #رفع_مشکلات کشور از مسیر حضور در #انتخابات میگذرد و با شرکت نکردن، هیچ مشکلی حل نمیشود. همانطور که مقام معظم رهبری فرمودند: «علاج دردهای مُزمن کشور در پر شور بودن #انتخابات و حضور عمومی مردم و بعد، #انتخاب_اصلح و شخصیت مناسب در انتخابات ریاست جمهوری است». [بیانات در دیدار تصویری با جمعی از مردم آذربایجان شرقی ۹۹/۱۱/۲۹]
منبع: وبسایتمرکزمطالعات وپاسخگوییبهشبهات
#انتخابات
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکجایزنمیباشد
⭕️وظیفهی مردم در قبال انتخابات؛ مشارکت در انتخابات و نوع مشارکت
🔹[روز جمعه] یک #رویداد_سرنوشتساز در کشور اتّفاق خواهد افتاد و آن عبارت است از #انتخابات #ریاست_جمهوری و انتخابات #شوراهای شهر و روستا. قطعاً سرنوشت کشور در یک برههی زمانی، در همهی زمینهها -در زمینهی اقتصاد، مسائل فرهنگی، امنیّت، سلامت، غیره- وابستهی به عملی است که شما مردم ایران روز جمعه انشاءالله انجام خواهید داد؛
🔹یعنی شما با حضور خودتان، با #رأی_خودتان، در واقع #سرنوشت_کشور را در همهی مسائل عمده رقم میزنید. کار بزرگ مردم در روز جمعه اوّلاً #اصل_مشارکت، ثانیاً #نوع_مشارکت و #نوع_انتخاب خواهد بود که امیدواریم خدای متعال همهی دلهای ما را، دلهای ملّت ایران را هدایت کند تا بتوانیم به بهترین وجهی در این عرصه ظاهر بشویم.
بیاناتمقاممعظمرهبری ۱۴۰۰/۳/۲۶
منبع: وبسایتدفترحفظونشرآثار مقاممعظمرهبری
#امام_خامنهای
#انتخابات
#انتخاب_اصلح
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکجایزنمیباشد
💥🌷💥🌷💥🌷💥🌷💥
🌷
⭕️آشنایی با شیوه های #تربیت_دینی (بخش اول)
🔶در #آموزش_دینی شیوه ها و فنونی برای #تربیت مطرح است که اهم آنها عبارت اند از: بحث کردن در مورد جهان و طبیعت و آفاق و انفس، دادن تذکر در موارد ضروری، توجه دادن به خود و ابعاد وجودی خود ، واداشتن به تفکر و تدبر در امور، تعقل و استدلال.
🔴روشهای تربیت دینی
🔷استفاده از #روشهایتربیتیصحیح، از اصول و مبانی مهمی است که همهی دست اندرکاران مسائل تربیتی باید به آن توجهی وافر کنند؛ زیرا دنیای امروز، دنیای به کارگیری روش ها و بهره گیری از راه کارهاست. امام رضا (ع) در این باره چه زیبا فرموده اند: «هر کس در پی کاری از راه و روش آن رود، نلغزد، اگر هم بلغزد؛ راهکار رهایی اش را بیابد.»[۱]
🔷توجه به دو نکته قبل از شروع بحث ضرورت دارد؛ ۱- در این نگاشته، ما روش های تربیتی را از #آموزههای_دینی و اندیشه های ولایی برگرفته ایم. ۲- به جهت رعایت اختصار، بیشتر به جنبه های تئوریک موضوع پرداخته ایم، اگر چه به جنبه های کاربردی آن نیز توجه داشته ایم.
🔷از این رو، حتی از آوردن متن آیات، روایات و غالبا از ذکر مثال، تجربه ها و نمونه های عملی پرهیخته ایم و به مجمل گویی اکتفا کرده ایم. ولی همان گونه که جامی در هفت اورنگ گفته است: با تو گفتم مجمل این اسرار را / مختصر آوردم این گفتار را / گر مفصل بایدت فکری بکن / تا به تفصیل آید اسرار کهن / هم بر این اجمال کاری، این خطاب / ختم شد، والله اعلم بالصواب
🔷باری، برخی از روش های تربیت دینی عبارتند از: ۱) تقلیدی؛ ۲) تلقینی؛ ۳) تدریجی؛ ۴) غیرمستقیم؛ ۵) الگویی؛ ۶) عملی
#ادامهدارد...
پینوشت
[۱] بحارالانوار، ج ۷۱، ص۳۴۰
منبع: وبسایتراسخونبه نقل ازمرکزمطالعاتشیعه
#تربیت_دینی
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکجایزنمیباشد
✨🔹✨🔹✨🔹✨🔹✨
✨
⭕️ #انتخاب_درست در فضای شور و هیجان انتخاباتی (بخش هشتم و پایانی)
🔶برای تحقق #انتخاباتی_درست و انجام #بهترین_گزینش لازم است اقداماتی صورت گیرد که به پاره ای از آنها اشاره میشود:
7⃣بررسی وضعیت #اطرافیان_کاندیداها که همچنان با فرد مورد نظر همراهند، از جهت ملاک هایی همچون پاکدستی مالی، #سلامت_اخلاقی و پایبندی به #ارزشهای_اسلامی و انقلابی، و نیز میزان اعتماد کاندیدای مورد نظر به این افراد و جریان ها، که کمک شایانی برای ترسیم وضعیت یک کاندیدا در دوران مسئولیتش میکند، چرا که اطرافیان، مهمترین بازوی اجرایی و عملیاتی هر کاندیدایی در دوران مسئولیتش محسوب میشوند، و به همین دلیل شناخت آنها، ترسیم گر جهت گیری آینده کاندیدا و میزان توفیق وی در عمل به وعده هایش خواهد بود؛
🔷ضمن اینکه همین افراد، در آینده به بخشی از خواص جامعه تبدیل خواهند شد، که رضایتمندی آنها در مواردی در تقابل با رضایتمندی مردم جامعه قرار میگیرد، چنانکه امام علی(ع) نیز در نامه خود به مالک اشتر در همین زمینه اینگونه هشدار میدهند: «خواصّ جامعه، همواره بار سنگينى را بر حكومت تحميل مى كنند؛ زيرا در روزگار سختى، ياريشان كمتر و در اجراى عدالت، از همه ناراضى تر و در خواسته هايشان پافشارتر، ...و در برابر مشكلات كم استقامت تر میباشند».[نهج البلاغه، نامه ۵۳]
🔷با توجه به این واقعیت، اگر چه ممکن است مدیریت بخشی از خواص جامعه، خارج از توان مسئولانی باشد که در انتخابات به عنوان کاندیدا حضور دارند، امّا مدیریت کسانی که در اطراف کاندیداها حضور داشته و در آینده نیز به بخشی از خواص جامعه تبدیل خواهند شد، به سادگی امکان پذیر نخواهد بود، و اگر کاندیدایی چنین افرادی را پیرامون خود داشته باشد، و یا علیرغم سوء پیشینه، همچنان به وی اعتماد داشته باشد، همین مساله باید در گزینش یا عدم گزینش وی در انتخابات مد نظر قرار گیرد.
🔷در مجموع به نظر می رسد که وجود میزان اندکی فضای احساسی و هیجانی در #انتخابات لازمه برگزاری یک انتخابات پرشور است، امّا این فضا نباید ذهنیت افراد را مختل کرده و بر تصمیم گیری درست آنها تاثیر گذار باشد، از این روی با مهار این فضای احساسی و هیجانی و بستر سازی فضای عقلانی و نیز ارائه آگاهی های لازم به جامعه، به ویژه در مورد #ملاکهای_اصلح و استفاده درست از رسانه ها و فضای مجازی، میتوان ذهنیت مردم جامعه را در مسیر #انتخاب_اصلح هدایت کرد.
منبع: وبسایتمرکزمطالعات وپاسخگوییبهشبهات
#انتخابات
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکجایزنمیباشد
🌸☄🌸☄🌸☄🌸☄🌸
☄
⭕️ويژگیهای #حكومت_مهدوی (عج) (بخش یازدهم)
🔶در اين مقاله نگاهی گذرا به ابعاد و زوايای گوناگون زندگی اجتماعی در جامعه نبوی #امام_مهدی(عج) داريم و از آنجا كه اين مساله نقلی، و مستند به خبرهای آسمانی و وحی است (وگرنه بر اساس محاسبات ديگر، آينده بشريت تاريك است) طبعاً با استفاده از آيات و روايات بايد مورد مطالعه قرار گيرد و نگارنده در اين مقاله از همين زاويه، وضع دنيا در عصر امام مهدی(عج) را ترسيم نموده است.
💠از نظر قضايی
🔷در روایات میخوانیم: «فـيحكـم بين اهل التوراه بالاتوراه و بين اهل انجيل بلانجيل و بين اهل الزبور بالزبور و بين اهل الفرقان بالفرقان؛[۱] آن #قاضی_عادل و دادگستر در ميان پيروان تورات، (يهوديان) بر اساس كتاب آسمانی خود آنها يعنی تورات (تورات اصيل) قضاوت می كند و در ميان پيروان زبور، طبق همان كتاب حكم می كند، و در ميان پيروان فرقان (قرآن) نيز طبق قرآن حكم و قضاوت می نمايد و از آنجا كه اين #قضاوت #صددرصد_عادلانه است، همه پيروان اديان از آن راضی هستند و سيره جد بزرگوارش امیرالمومنین امام علی (ع) را دنبال می كند كه فرمود: «لو كسرت لی الوساده لحكمت بين اهل التوراه بتوراتهم و بين اهل الزبور بزبورهم و بين اهل الفرقان بفرقانهم».[۲]
🔷و نيز می خوانيم: «اذا قام القائم حكم بالعدل و ارتفع فی ايامه الجور ... وردّ كلّ حق الی اهله؛[۳] حكم و #قضاوت #امام_مهدی (عج) #عادلانه خواهد بود، جور و ظلم و نامردی در ايام حكومت حضرت رخت بر می بندد، هر حق به اهل آن باز می گردد؛ و می خوانيم: «و حكم بين الناس به حكم داود و حكم محمد صلی الله عليه و آله و سلم؛[۴] (امام مهدی) در ميان مردم چونان داود نبی (ع) و پیامبر اکرم (ص) حكم و قضاوت خواهد نمود»؛ حكم داودی اين است كه قرآن می فرماید: «يا داود انا جعلناك خليفه فی الارض فاحكم بين الناس بالحق و لا تتبع الهوی فيضلك عن سبيل الله»؛ [ص، ۲۶] #حكم و #قضاء بايد #بهحق و #عادلانه باشد، حكم محمدی (ص) اين است كه: «و ان حكمت فاحكم بينهم بالقسط»؛ [مائده، ۴۲] قضاوت بايد به #قسط و #عدل باشد.
🔷«فاحكم بينهم بما انزل الله و لا تتبع اهوائهم...»؛[مائده، ۴۸] قضاوت بايد بر اساس #احكام_الهی و ما انزل الله باشد، و در محاكم قضایی دنيا چنين قضاوت عادلانه ای يا اصلاً نيست، يا بسيار كمرنگ است، و تنها در گوشه ای از عالم تا حدودی كه مقدور است اين قضاوت صورت می گيرد و در #حكومتعدلمهدی (عج) در كل جهان قضاوت بر اساس احكام الهی و عادلانه خواهد بود و به احدی كمترين ستمی نمی شود. #ادامهدارد...
پینوشتها
[۱] بحارالانوار، ج ۵۱، ص ۲۹
[۲] كشف المراد، ص ۳۸۵
[۳] بحارالانوار، ج ۵۲، ص ۳۳۸
[۴] بحارالانوار، ج ۵۲، ص ۳۳۸
نویسنده: علیمحمدیخراسانی (مجموعه مقالات(۱) بررسی ابعاد وجودی حضرت مهدی عج)
منبع: وبسایتمرکزمطالعات وپاسخگوییبهشبهات
#امام_زمان
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکجایزنمیباشد
⭕️ #امیرالمومنین امام على عليه السلام:
🔹در بيان موعظه هاى #لقمان (ع) به پسرش: «اى پسرم! كسى كه يقينش كم شده و نيّتش در طلبِ روزى ضعيف گشته [بايد بداند كه] #خداوند تبارك و تعالى به اراده خود، او را در #سه_حالتْ آفريده و به او #روزى داده است، كه در هيچيك از آن [حالت] ها كارى از دست او بر نمى آمد. [بنابراين، او بايد بداند كه] خداوند تبارك و تعالى او را در حالت چهارم نيز روزى میدهد. حالت اوّل، اين است كه او در رحم مادرش بود و خداوند عزوجل او را در جايى استوار، روزى رساند، به طورى كه گرما و سرما اذيّتش نكرد. سپس [در حالت دوم] او را از آنجا بيرون آورد و روزىِ او را از راه شير مادرش جارى ساخت و با اين وسيله، او را كفايت كرد و پرورش داد و بى آنكه او توان و نيرويى داشته باشد، او را بزرگ كرد. سپس [در حالت سوم] او را از شير گرفت و روزىِ او را در كسب و كار پدر و مادرش قرار داد، و چنان در دل هاى آنان براى او محّبت و رحمت نهاد كه گويى غير از آن، چيز ديگرى ندارند؛ بطورى كه در بسيارى از حالات، او را بر خودشان مقدّم مى داشتند. تا اينكه [به حالت چهارم رسيد و] بزرگ و عاقل شد و براى خودش مشغول كسب و كار گرديد. [در اين حال] عرصه بر او تنگ شد و به پروردگارش بد گمان گشت و همه #حقوق_خداوند را در مالش انكار كرد، و از ترس تنگىِ روزى و بدگمانى به اين كه خداوند تبارك و تعالى اكنون و در آينده، روزىِ بازماندگانِ او را بدهد، بر خود و خانوانده اش سخت گرفت؛ اى پسرم! #بدترين_بنده، همين است.
📚الخصال، ص ۱۲۲ ح ۱۱۴؛ بحار الأنوار، ج ۱۳ ص ۴۱۴ ح ۵
#امام_علی
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکجایزنمیباشد
💥☄💥☄💥☄💥☄💥
☄
⭕️تابلو و راهنمای قرآنی و روایی برای #انتخاب_اصلح (بخش سوم و پایانی)
🔶یکی از سؤالات بسیار مهم و راهبردی که در ایام #انتخابات بسیاری از افراد به دنبال دست یابی به جواب آن هستند، فرمول و یا نقشه ای است که توسط آن بشود افراد #اصلح را شناسایی کرد و در معرفی آنها به دیگران ایفای نقش کرد. با رجوع به منابع غنی و ارزشمند اسلامی و با تکیه بر بن مایه های دینی و مذهبی به خوبی می توان خود را در ریل صحیح #انتخاب_اصلح قرار داد.
💠ایستگاه پنجم: عدم اعتناء به خبرهای کذب و غیر واقعی
🔷یکی از آسیب و آفت های بسیار خطرناکی که می تواند تأثیر مستقیم و چشم گیری بر روند #انتخاب_اصلح داشته باشد، فعالیت گسترده و مسموم کمپانیهای خبرپراکنی غربی است، که همواره تلاش دارند با مخابره کردن #خبرهای_کذب و نادرست و ناامید کننده، #تصور_غلط و غیر واقعی از #انتخابات_ایران به جهانیان مخابره کنند. #تبلیغات_مسموم و ناامید کننده ای که تلاش دارد #اصل_حضور در انتخابات را برای عموم مردم کم رنگ نمایند و شرکت در انتخابات و برگزیدن هر گزینه ای را در ایران اسلامی بی فایده قلمداد نمایند.
🔷برخی افراد نیز تحت تأثیر این القائات شیطانی، هیچ یک از کاندیداهای تأیید صلاحیت شده را واجد مسند ریاست جمهوری نمی پندارند، از این رو تلاش می کنند خیل کثیری از مردم ساده اندیش را هم سو با افکار شیطانی خود نمایند. این در حالی است که یک #انسان_هوشمند و خردورز همواره تلاش دارد که #اخبار و اطلاعات را از #منابعمعتبرداخلی پیگیری نماید و اسیر شوهای تبلیغاتی رسانه های غربی نشود.
🔷این #دستورزیبایقرآنی است که در صحنه های مهم انتخاب گری می تواند مایه نجات انسان از اطلاعات فریبنده و فتنه انگیز شود. «یا أَیُّهَا الَّذینَ آمَنُوا إِنْ جاءَکُمْ فاسِقٌ بِنَبَإٍ فَتَبَیَّنُوا أَنْ تُصیبُوا قَوْماً بِجَهالَةٍ فَتُصْبِحُوا عَلى ما فَعَلْتُمْ نادِمینَ؛[حجرات، ۶] اى کسانى که ایمان آورده اید! اگر #شخص_فاسقى خبرى براى شما بیاورد، درباره آن #تحقیق کنید، مبادا به گروهى از روى نادانى آسیب برسانید و از کرده خود پشیمان شوید!»
🔷به اذعان مفسران قرآن کریم این نکته نیز قابل توجه است که #ساختنخبرهاىدروغین و تکیه بر اخبار غیر موثق یکى از حربه هاى قدیمى نظامهاى جبار و استعمارى است که به وسیله آن جو کاذبى ایجاد کرده، و با اغفال و #فریبمردمناآگاه آنها را گمراه مى سازند، و سرمایه هاى آنها را به تاراج مى برند. اگر مسلمانان دقیقا به همین دستور الهى که در این آیه وارد شده عمل کنند و خبرهاى فاسقین را بدون تحقیق و تبیین نپذیرند، از این بلاهاى بزرگ مصون خواهند ماند.[۱]
پی نوشت
[۱] تفسیر نمونه، ج۲۲، ص۱۵۷
منبع: وبسایت راسخون با تلخیص
#انتخابات
#انتخاب_اصلح
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکجایزنمیباشد
✨🔹✨🔹✨🔹✨🔹✨
✨
⭕️ #ریاست_جمهوری
🔶 #ریاست_جمهوری از اصطلاحات علم حقوق بوده و به معنای پستی در کشورهای جمهوری است که #رئیس_قوۀ_مجریه عهده دار آن است؛ مدت زمامداری و حدود اختیارات رئیس جمهور در کشورهای مختلف متفاوت است. طبق قانون ایران #رئیس_جمهور با رای مستقیم مردم و به مدّت ۴ سال انتخاب میشود و انتخاب مجدد او بصورت متوالی فقط برای یک بار دیگر ممکن است.
🔷 #حکمریاستجمهوری پس از انتخاب از طرف مردم باید به وسیلۀ مقام رهبری امضا و تنفیذ گردد. عزل و برکناری رئیسجمهور با در نظر گرفتن مصالح کشور، پس از حکم دیوان عالی کشور به تخلف وی از وظایف قانونی و رای مجلس شورای اسلامی به عدم کفایت سیاسی و مدیریت او، انجام پذیر است. #رئیس_جمهور در راس #قوه_مجریه، دارای #وظایف و #اختیاراتی است که به مهمترین آنها اشاره میشود. «پس از مقام رهبری #رئیس_جمهور عالیترین مقام رسمی کشور است و مسئولیت اجرای قانون اساسی و ریاست قوۀ مجریه را جز در اموری که مستقیماً به رهبری مربوط میشود، بر عهده دارد.» [۱]
💠شرایط احراز مقام
🔷 #رئیس_جمهور با #رایمستقیممردم و به مدّت ۴ سال انتخاب میشود و طبق اصل ۱۱۴ قانون اساسی انتخاب مجدد او بصورت متوالی فقط برای یکبار دیگر ممکن است. #حکمریاستجمهوری پس از انتخاب از طرف مردم باید به وسیلۀ #مقام_رهبری امضا و #تنفیذ گردد. به موجب اصل ۱۱۵ قانون اساسی، #رئیس_جمهور باید از میان رجال مذهبی و سیاسی و ایرانی الاصل و دارای تابعیت ایران، مدیر و مدبّر، دارای حسن سابقه، امانت و تقوی، مومن و معتقد به مبانی جمهوری اسلامی ایران باشد؛ هم چنین معتقد به مذهب رسمی کشور باشد.
🔷 #رئیس_جمهور باید پیش از آغاز به کار در #مجلس_شورای_اسلامی به ترتیب مقرر در قانون اساسی، #سوگند یاد کند. #رئیسجمهور در حدود اختیارات و وظایفی که به موجب قانون اساسی و یا قوانین عادی بهعهده دارد، در برابر #ملت و #رهبر و #مجلسشورایاسلامی، مسئول است.» [۱] طبق اصل ۱۱۷ قانون اساسی، #رئیس_جمهور با اکثریت مطلق آراء شرکت کنندگان، انتخاب میشود و اگر در دورۀ اول این اکثریت به دست نیامد، در جمعه هفتۀ بعد، با شرکت دو نفر از نامزدها که در دور نخست آراء بیشتری داشته، انتخاب بهعمل میآید.
💠وظایف و اختیارات
🔷۱) مسئولیت اجرای قانون اساسی؛ ۲) انتخاب و عزل وزیران؛ ۳) ریاست هیات وزیران؛ ۴) مسئولیت اقدامات وزیران؛ ۵) توشیح قوانین و عهدنامهها؛ ۶) اختیار وضع آئیننامههای اداری؛ ۷) اعزام سفیران به خارج و پذیرش سفرای خارجی؛ ۸) اعطای نشان های دولتی؛ ۹) ریاست شورای عالی امنیت ملی.
💠عزل
🔷عزل و برکناری رئیسجمهور با در نظر گرفتن مصالح کشور، پس از حکم دیوان عالی کشور به تخلف وی از وظایف قانونی و رای مجلس شورای اسلامی به عدم کفایت سیاسی و مدیریت او، انجامپذیر است.
💠فوت و بیماری
🔷طبق اصل ۱۳۱ قانون اساسی، در صورت فوت، عزل، استعفا، غیبت یا بیماری بیش از دو ماه رئیس جمهور و یا در موردی که مدت ریاستجمهوری پایان یافته و رئیسجمهور جدید بر اثر موانعی هنوز انتخاب نشده و یا امور دیگری از این قبیل، معاون اول رئیسجمهور، با موافقت رهبری اختیارات و مسئولیتهای وی را برعهده میگیرد.
💠رسیدگی به اتهام
🔷طبق اصل ۱۴۰ قانون اساسی، رسیدگی به اتهام رئیسجمهور و معاونان او و وزیران در مورد جرائم عادی با اطلاع مجلس شورای اسلامی در دادگاههای عمومی دادگستری انجام میشود. [۳] [۴] [۵]
پینوشتها
[۱] قانون اساسی، مفاد اصل ۱۱۳
[۲] اصلاحی قانون اساسی، مفاد اصل ۱۲۲
[۳] طباطبائی مؤتمنی، منوچهر، حقوق اداری، ص۲۰-۱۵
[۴] انصاری، ولیا...، کلیات حقوق اداری، ص۱۸۵-۱۷۸
[۵] قاضی، ابوالفضل، بایستههای حقوق اساسی، ص۲۴۲
منبع: ویکی فقه با تلخیص
#رئیس_جمهور
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکجایزنمیباشد
⭕️توصیههایی به دستاندرکاران برگزاری انتخابات
🔹میخواهم به دست اندرکاران انتخابات، البتّه ضمن خسته نباشید سفارش کنم که اوّلاً تمهیدات لازم را برای سلامت مردم در هنگام حضور در پای صندوقهای رأی حتماً ملاحظه کنند و پیشبینی کنند؛ چون مردم میخواهند شرکت کنند [لذا] باید جوری باشد که این شرکت مردم و این حضور مردم پای صندوق رأی به سلامت جامعه مطلقاً صدمهای نباید بزند که این کار احتیاج به تمهیداتی دارد. البتّه مسئولین اعلان کردند که در این قضیّه دارند تلاش میکنند؛ بنده هم تأکید میکنم که حتماً تلاش کنند.
🔹ثانیاً مشکل کمبود برگه های تعرفه است که یکی از مشکلاتی که ما در انتخاباتها مکرّر با آن مواجه شدهایم و دائم به ما شکایت کردهاند این است که گاهی از یک نقطهای میگویند که آقا تعرفه نیست، یا فرض کنید ساعت ۸ یا ۷ انتخابات شروع میشود و تعرفه هنوز نرسیده؛ این مشکل را برطرف کنند؛ نگذارند که جایی بدون برگههای تعرفهی رأی بماند، یا دیر برسد، یا نرسد، یا کمبود داشته باشد؛ این هم مطلب دوّم که باید پیشاپیش به این فکر بشود ... [و برخورد با تخلّفات] با هر تخلّفی هم برخورد کنند. این عرایض ما است.
بیاناتمقاممعظمرهبری ۱۴۰۰/۳/۲۶
منبع: وبسایتدفترحفظونشرآثار مقاممعظمرهبری
#امام_خامنه_ای #انتخابات
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکجایزنمیباشد