✨🔹✨🔹✨🔹✨🔹✨
✨
⭕️«انتخابات» اقدامی به هنگام
🔹از آنجایی که «حفظ نظام اسلامی» از #اوجب_واجبات است، و حفظ آن نیز از اهمیت بالایی برخوردار است؛ لذا دادن #رای و آمدن پای صندوق آراء، ثواب بسیار بالایی دارد، و لو اینکه در شناخت شخص اصلح دچار اشتباه شده باشیم، باز پیش خداوند متعال اجر و پاداش دارد، و اگر در تشخیص، درست عمل کرده باشیم، ثواب مضاعف دارد. #اعمال_خیر همگی در پیشگاه الهی ثبت و ضبط میشود:
🔹«فَمَنْ يَعْمَلْ مِثْقَالَ ذَرَّةٍ خَيْرًا يَرَهُ» [۱] (و هر کس به قدر ذرهای کار زشتی مرتکب شده آن هم به کیفرش خواهد رسید). خداوند متعال شاهد و ناظر اعمال ما است: «وَ قُلِ اعْمَلُوا فَسَيَرَى اللهُ عَمَلَكُمْ وَ رَسُولُهُ وَالْمُؤْمِنُونَ» [۲] (و بگو: عمل کنید یقیناً خدا و پیامبرش و مؤمنان اعمال شما را می بینند). و حال که این طور است، خدا عملکرد ما را میبیند و میداند؛ پس اقدام کنیم و این #اقدامبهموقع و به هنگام باشد، و مانند نماز اول وقت، در اولین فرصت سر #صندوق_رأی حاضر شویم،
🔹چرا که این اقدام ما را، هم رسول خدا و امام زمان ارواحنا له الفدا میبینند، و هم مستضعفین و مؤمنین و دوستداران جمهوری اسلامی ایران، در سایر کشورها اظهار خوشحالی و خرسندی میکنند. آنان منتظرند ببینند که ما چطور عمل خواهیم نمود؛ آیا #کاندیداییمؤمن و #انقلابی را انتخاب خواهیم کرد و یا... و از آن طرف، #دشمنان نادان و احمق ما هم گردن میکشند ببینند که انتخاب ما چه خواهد بود؛ چرا که دشمنان هم به عملکرد ما حساس هستند.
پی نوشتها؛
[۱] قرآن کریم، سوره زلزال، آیه ۸
[۲] همان، سوره توبه، آيه ۱۰۵
نویسنده: فاطمی تبار
منبع: راهروان ولایت
#انتخابات
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکموردرضایتنمیباشد
⭕️برتری ائمه معصومین علیهمالسلام حتی در فقه
🔹بهطور قطع ما احتیاج به عامه نداریم. #امام_باقر و #امام_صادق علیهم السلام حتی در فقه، گذشته از کمالات و کرامات و معارف، از آنها برتر بودند.
🔹#اهل_تسنن خود نقل کردهاند که زنی، شوهر یا یکی از بستگانش فوت کرده بود، و درباره سهم ورثه سؤال میکرد و ما با انگشتها مشغول حساب سهام و فرض هر کدام بودیم، که #امام_باقر علیه السلام سر رسید و مسئله به ایشان عرضه شد، و آن حضرت بیدرنگ و بدون تأمل و رویه و فکر پاسخ مسئله را گفت.
📕در محضر بهجت، ج۲، ص۲۸۶
منبع: وبسایت مرکز تنظیم و نشر آثار آیت الله العظمی بهجت (ره)
#آیت_الله_بهجت
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکموردرضایتنمیباشد
✨🔹✨🔹✨🔹✨🔹✨
✨
⭕️«امام باقر» (عليه السلام) از چه جایگاه علمیای برخوردار بودند؟ (بخش اول)
🔹#امام_محمد_باقر (عليه السلام) طى مدت امامت خود، در شرایطی نامساعد، به نشر و اشاعه #حقايق و #معارف_الهى پرداخت و #مشكلات_علمى را تشريح نمود و جنبش علمى دامنه دارى به وجود آورد كه مقدمات تاسيس يك «دانشگاه بزرگ اسلامى» را كه در دوران امامت فرزند گراميش #امام_صادق (عليه السلام) به اوج عظمت رسيد، پى ريزى كرد.
🔹جابر كه يكى از ياران بزرگ پيامبر اسلام (صلی الله علیه و آله) و از علاقمندان خاص خاندان نبوت است، مى گويد: روزى #پيامبر (صلی الله علیه و آله) به من فرمود: «بعد از من شخصى از خاندان مرا خواهى ديد كه اسمش اسم من و چهره اش شبيه چهره من خواهد بود. او #درهای_دانش را به روى مردم خواهد گشود». #پيامبر_اکرم (صلی الله علیه و آله) هنگامى این پيشگويى را فرمود كه هنوز #امام_باقر (عليه السلام) چشم به جهان نگشوده بود.
🔹سال ها از اين جريان گذشت، زمان پيشواى چهارم رسيد. روزى جابر از كوچه هاى مدينه عبور میكرد، چشمش به #حضرت_باقر (عليه السلام) افتاد، وقتى دقت كرد، ديد نشانه هايى كه #پيامبر (صلی الله علیه و آله) فرموده بود، عينا در او هست. پرسيد اسم تو چيست؟ گفت: اسم من «محمد بن على بن الحسين» است. جابر بوسه بر پيشانى او زد و گفت: جدت پيامبر به وسيله من به تو سلام رساند! جابر از آن تاريخ، به پاس احترام پيامبر (صلی الله علیه و آله) و به نشانه عظمت #امام_باقر (عليه السلام) هر روز دوبار به ديدار آن حضرت مى رفت.
🔹او در مسجد پيامبر ميان انبوه جمعيت مى نشست (و در پاسخ بعضى از مغرضين كه از كار وى خرده گيرى مى كردند) پيشگويى پيامبر اکرم را نقل مى كرد. #امام_محمد_باقر (عليه السلام) در #علم، #زهد، #عظمت و #فضيلت سرآمد همه بزرگان بنى هاشم بود و «مقام بزرگ علمى و اخلاقى» او مورد تصديق دوست و دشمن بود. به قدرى #روايات و #احاديث، در زمينه مسائل و احكام اسلامى، تفسير، تاريخ اسلام، و انواع علوم، از آن حضرت به يادگار مانده است كه تا آن روز از هيچ يك از فرزندان امام حسن و امام حسين (علیهم السلام) به جا نمانده بود. [۱]
🔹رجال و شخصيت هاى بزرگ علمى آن روز، و نيز عده اى از ياران پيامبر (صلی الله علیه و آله) كه هنوز در حال حيات بودند، از محضر آن حضرت استفاده مى كردند. جابر بن يزيد جعفى و كيسان سجستانى (از تابعين) و فقهایى مانند: ابن مبارك، زهرى، اوزاعى، ابوحنيفه، مالك، شافعى، زياد بن منذر از آثار علمى او بهره مند شده، سخنان آن حضرت را، بى واسطه و گاه با چند واسطه، نقل نموده اند. #ادامه_دارد...
پی نوشت؛
[۱] الارشاد، شیخ مفید، منشورات مکتبه بصیرتی، ص ۲۶۱
📕سیره پیشوایان، مهدی پیشوایی، موسسه امام صادق(ع)، چ بیست و ششم، ص ۳۱۰
منبع: وبسایت آیت الله العظمی مکارم شیرازی (بخش آئین رحمت)
#امام_باقر
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکموردرضایتنمیباشد
⭕️مسئله مهدویت
🔹مسئلهی #مهدویت در شمار چند مسئلهی اصلی در چرخه و حلقهی معارف عالیهی دینی است؛ مثل مسئلهی نبوت مثلاً، اهمیت #مسئله_مهدویت را در این حد باید دانست. چرا؟
🔹چون آن چیزی که «مهدویت» مبشر آن هست، همان چیزی است که همهی انبیاء، همهی بعثتها برای خاطر آن آمدند و آن ایجاد یک #جهان_توحیدی و ساخته و پرداختهی بر اساس #عدالت و با استفادهی از همهی ظرفیت هایی است که خدای متعال در انسان به وجود آورده و قرار داده؛
🔹یک چنین دورانی است دیگر، دوران ظهور #حضرت_مهدی (سلام الله علیه و عجّل الله تعالی فرجه). دوران جامعه توحیدی است، دوران حاکمیت توحید است، دوران حاکمیت حقیقی معنویت و دین بر سراسر زندگی انسانهاست و دوران استقرار #عدل به معنای کامل و جامع این کلمه است. خب، انبیاء برای این آمدند.
بیانات مقام معظم رهبری ۹۰/۰۴/۱۸
منبع: وبسایت دفتر حفظ و نشر آثار معظم له
#امام_زمان #امام_خامنه_ای
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکموردرضایتنمیباشد
✨🔹✨🔹✨🔹✨🔹✨
✨
⭕️«امام باقر» (عليه السلام) از چه جایگاه علمیای برخوردار بودند؟ (بخش دوم و پایانی)
🔹كتب و مولفات #دانشمندان و مورخان #اهل_تسنن مانند: طبرى، بلاذرى، سلامى، خطيب بغدادى، ابونعيم اصفهانى، و كتبى مانند: موطا مالك، سنن ابى داود، مسند ابى حنيفه، مسند مروزى، تفسير نقاش، تفسير زمخشرى، و ده ها نظير اينها، كه از مهمترين كتب جهان تسنن است، پر از «سخنان پرمغز» #امام_محمد_باقر (عليه السلام) است و همه جا جمله: «قال محمد بن على» و يا «قال محمد الباقر» به چشم مى خورد. [۱] #كتب_شيعه نيز در زمينه هاى مختلف سرشار از سخنان و #احاديث #امام_باقر (عليه السلام) است و هركس كوچكترين آشنايى با اين كتابها داشته باشد، اين معنا را تصديق مى كند.
🔹آوازه علوم و دانش هاى #امام_محمد_باقر (عليه السلام) چنان اقطار اسلامى را پر كرده بود كه لقب #باقر_العلوم (گشاينده دريچه هاى دانش و شكافنده مشكلات علوم) به خود گرفته بود. ابن حجر هيتمّى مى نويسد: #محمد_باقر (عليه السلام) به اندازه اى گنجهاى پنهان #معارف و #دانشها را آشكار ساخته، حقايق #احكام و #حكمتها و لطايف #دانشها را بيان نموده كه جز بر عناصر بى بصيرت يا بد سيرت پوشيده نيست و از همين جاست كه وى را #شكافنده و #جامع_علوم، و برافرازنده پرچم دانش خوانده اند. [۲]
🔹عبدالله بن عطأ كه يكى از شخصيت هاى برجسته و دانشمندان بزرگ عصر امام بود، میگويد: «من هرگز #دانشمندان_اسلام را در هيچ محفل و مجمعى به اندازه محفل #محمد_بن_على (عليه السلام) از نظر علمى حقير و كوچك نديدم. من «حكم بن عتيبه» را كه در علم و فقه مشهور آفاق بود، ديدم كه در خدمت #محمد_باقر (عليه السلام) مانند كودكى در برابر استاد عالی مقام، زانوى ادب بر زمين زده شيفته و مجذوب كلام و شخصيت او گرديده بود. [۳]
🔹#امام_باقر (عليه السلام) در سخنان خود، اغلب به #آيات_قرآن استناد نموده از كلام خدا شاهد مى آورد و میفرمود: «هر مطلبى گفتم، از من بپرسيد كه در كجاى #قرآن است تا آيه مربوط به آن موضوع را معرفى كنم». [۴] #حضرت_باقر (عليه السلام) شاگردان برجسته اى در زمينه هاى #فقه و #حديث و #تفسير و ديگر علوم اسلامى تربيت كرد كه هر كدام وزنه علمى بزرگى به شمار مى رفت. شخصيت هاى بزرگى همچون: محمد بن مسلم، زراره بن اعين، ابو بصير، بريد بن معاويه عجلى، جابربن يزيد، حمران بن اعين، و هشام بن سالم از تربيت يافتگان مكتب آن حضرتند.
🔹#امام_صادق (عليه السلام) می فرمود: «مكتب ما و احاديث پدرم را چهار نفر زنده كردند، اين چهار نفر عبارتند از: زراره، ابوبصير، محمد بن مسلم و بريد بن معاويه عجلى. اگر اينها نبودند كسى از تعاليم دين و مكتب پيامبر بهره اى نمى يافت. اين چند نفر حافظان دين بودند. آنان، از ميان شيعيان زمان ما، نخستين كسانى بودند كه با مكتب ما آشنا شدند و در روز رستاخيز نيز پيش از ديگران به ما خواهند پيوست». [۵] شاگردان مكتب #امام_باقر (عليه السلام) سرآمد فقها و محدثان زمان بودند و در ميدان رقابت علمى بر فقها و قضات غير شيعى برترى داشتند.
پی نوشت:
[۱] ابن شهر آشوب، مناقب آل ابیطالب، موسسه انتشارات علامه، ج ۴، ص ۱۹۵؛ [۲] الصواعق المحرقه، الطبعه الثانيه، قاهره، مكتبه القاهره، ص ۲۰۱؛ [۳] سبط ابن الجوزى، تذكره الخواص، منشورات المطبعه الحيدريه، ص ۳۳۷؛ [۴] طبرسى، احتجاج، المطبعه المرتضويه، ص ۱۷۶؛ [۵] شيخ طوسى، اختيار معرفه الرجال، دانشگاه مشهد، ص ۱۳۶ و ۱۳۷
📕سیره پیشوایان، مهدی پیشوایی، موسسه امام صادق(ع)، چ ۲۶، ص ۳۱۰
منبع: وبسایت آیت الله العظمی مکارم شیرازی (بخش آئین رحمت)
#امام_باقر
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکموردرضایتنمیباشد
⭕️هرچه هست از اوست
🔹خدا فرموده است بروید دست #ظالم را قطع کنید. ما میرویم، آن قدری که قدرت داریم، دست #ظالم را، بتوانیم قطع میکنیم؛ نتوانستیم، کار خودمان را انجام دادهایم. به ما فرموده است که «قاتلوهم»، یا خداوند تعزیرشان میکند به دست شما. ما #مقاتله میکنیم، اطاعت است؛ یعنی سربسته و دربسته در اختیار او باید باشیم، #اطاعت بکنیم، دنبال هرچی میرویم اطاعت بکنیم. اگر موعظه میکنیم برای اطاعت خدا باشد و اگر موعظه میشنویم هم برای #اطاعت خدا باشد.
🔹اگر #جنگ میکنیم برای خدا باشد، اطاعت خدا باشد و اگر #صلح میکنیم، #اطاعت خدا. هر جا فرموده آن کار را بکنید، آن کار را میکنیم. هرجا فرموده این کار را بکنید، این کار را میکنیم. اگر اینطور شدیم که از خودمان یک چیزی را مایه نگذاشتیم، هرچه هست از اوست، چیزی هم نداریم که مایه بگذاریم، خیال میکنیم چیزی داریم، «هر چی هست از اوست». هرچی ما خیال میکنیم داریم، نه! ازاوست پیش ما، #امانت است. این امانت هم یک وقتی رد میشودبه خودش. اگر هم داشته باشیم به خیال خودمان، از ما نیست، اشتباه میکنیم.
🔹همه عذابهایی که در آن عالم هست برای نفهمی آدم است. خیال میکند خودش چیزی است، چون خیال میکند خودش چیزی است، میخواهد به همه تفوق پیدا کند. چون برای خودش هست، میخواهد همه چیز را برای خودش تحصیل بکند، و این است که #انسان را به #شقاوت میرساند. و سعید این است که هم چیز را برای «او» بخواهد و برای او خواستن، یعنی برای بندگان خدا، برای #احکام_خدا.
بیانات حضرت امام۶۴/۰۱/۰۱
منبع:وبسایت روح الله(ره)
#امام_خمینی
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکموردرضایتنمیباشد
✨🔹✨🔹✨🔹✨🔹✨
✨
⭕️نقش حجاب زنان در اخلاق
🔸نقش «حجاب زنان» در «اخلاق» چیست؟ آیا زنانی که باحجاب تر هستند، بااخلاق ترند؟ آیا حجاب زنان رابطه ای با اخلاقشان دارد؟
🔹#حجاب و #عفاف، علاوه و بر فواید فراوانی که دارد، بر روی «خلق و خوی» نه تنها زن، بلکه در مردان نیز تأثیر دارد. وقتی در یک جامعه، #زنان از #خودنمایی دوری کنند و زیباییهای خود را فقط در برابر محارم خود - به خصوص همسر - آشکار کنند، زن و مرد و به تبع آن #جامعه به آرامش و امنیت روحی و روانی خواهد رسید؛ و در کنار این آرامش روحی، #اخلاق_انسان نیز تحت تأثیر قرار خواهد گرفت. اصولا #زنان و #مردان - به ویژه زنان - گرایش به خودآرایی دارند تا اینگونه جنس مخالف را برانگیزند و توجه آنان را به خود جلب و جذب کنند.
🔹لذا در #اسلام تهییج همسران از طریق خودآرایی مورد تشویق و ترغیب قرار گرفته و آیات و روایات بسیاری در این زمینه وارد شده است که چگونه همسران به این نیاز طبیعی یکدیگر پاسخ دهند و با پوشیدن و آراستن خود به زر و زیور و جامههای زیبا و خوشنگار، شرایط مناسب و شایستهای برای پاسخ به عواطف و احساسات یکدیگر در این حوزه فراهم آورند. اما از آنجاییکه هر گونه «تهییج جنس مخالف» از سوی دیگران به معنای شکستن #حدود_الهی است، امری ممنوع و #محرم دانسته شده است.
🔹بر این اساس همه عوامل و ابزارهای تهییج جنسی جنس مخالف، تحریم شده و قوانین سفت و سختی در این باره وضع شده است تا #جامعه در سلامت باقی بماند. از جمله این قوانین #حجاب است. قانون حجاب، اختصاصی به مرد و زن ندارد و همگان موظف به اجرای دقیق آن هستند. هر چند که میزان و شرایط حجاب در مرد و زن فرق میکند و این تفاوت به سبب اختلاف طبیعی در زن و مرد است. #زنان یک جامعه، نقش بسیار مهمی در سلامت روحی و روانی اجتماع خود دارند.
🔹لذا لازم است #زنان دربارهی عواقب #خودنمایی و #بیحجابی و یا #بدحجابی آگاهی کسب کنند؛ از جمله: «بیحجابی» و «بدحجابی» #زنان که طبعاً پیامدهایی همچون آرایش و عشوهگری و امثال آن همراه دارد، #مردان - مخصوصا جوانان - را در یک حالت #تحریک_دائم قرار میدهد؛ تحریکی که سبب #کوبیدن_اعصاب آنها و ایجاد هیجان های بیمارگونه عصبی و گاه سرچشمه امراض روانی میگردد. مگر اعصاب انسان چقدر میتواند بار هیجان را بر خود حمل کند؟ حتی روانپزشکان میگویند هیجان مستمر، عامل بیماری است.
🔹#اسلام میخواهد #مردان و #زنان مسلمان، روحی آرام و اعصابی سالم و چشم و گوشی پاک داشته باشند، و این یکی از فلسفههای #حجاب است. افزایش #طلاق و از هم گسیختگی زندگی زناشویی یکی از دیگر آثار #خودنمایی_زنان است. چون «هرچه را دیده بیند دل کند یاد» و به دنبال دیدن، #هوسبازی انسان سبب میشود که هر روزی به یکی دل ببندد و دیگری را رها کند. گسترش دامنه فحشا و افزایش فرزندان نامشروع از دردناکترین پیامدهای #بیحجابی و #خودنمایی است.
🔹#ابتذال_زن و سقوط شخصیت او و تبدیل شدن به وسیلهای برای اشباع هوسهای سرکش مشتی آلوده، از دیگر تبعات و نتایج خودنمایی او در جامعه است. #امیرالمؤمنین (عليه السلام) میفرمایند: «در #آخرالزمان که بدترین زمانهاست جمعی از زنان پوشیدههای برهنهاند و از خانه با #خودآرایی بیرون میآیند؛ اینان از دین بیرون رفتگانند و داخل در #فتنهها شده و به سوی شهوت تمایل دارند و به طرف #لذات_نفسانی در شتابند. #حرامها را حلال میدانند و در #دوزخ به عذاب ابدی گرفتار».
🔹همهی اموری که در بالا ذکر شد در بدخلقی انسان - به ویژه زنان - مؤثر است. اگر #زنان با توجه به دستورات شرع مقدس، #حجاب خود را رعایت کنند و در حد ضرورت با #نامحرم اختلاط داشته باشند، و همهی نیازهای خود را در خانه و در کنار همسر جستجو کنند، از تبعات ارتباط با نامحرم مصون و از بسیاری نگرانیها در امان خواهند ماند؛ در نتیجه #خوش_اخلاقتر از دیگران خواهند بود.
🔹ذکر یک نکته و آن اینکه اگر مقصود از این پرسش این است که «آیا #زنان_باحجاب چون برای دیگران #الگو هستند، باید از #اخلاق_بهتری برخوردار باشند؟» باز هم پاسخ مثبت است؛ زیرا عدهای مغرض و یا جاهل، اگر احیانا خطایی که از #زنان_مؤمن و #باحجاب سر زند، به پای دین و حجاب آنها میگذارند، بنابراین «زنان باحجاب» باید بیش از دیگران به دستورات دین - بویژه #خوشخلقی - عمل کنند.
منبع: وبسایت پرسمان
#حجاب #عفاف
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکموردرضایتنمیباشد
⭕️امام محمد باقر (عليه السلام):
🔸«الكَمالُ كُلُّ الكَمالِ التَّفقُّهُ فِي الدِّينِ و الصَّبرُ عَلَى النّائِبَةِ و تَقديرُ المَعيشَةِ».
🔹همه كمال در «شناخت عميق دين» و «شكيبايى در پيشامدهاى ناگوار» و «اندازه نگاه داشتن در زندگى» است.
📕تحف العقول، ص ۲۱۳
#امام_باقر
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکموردرضایتنمیباشد