✨🔹✨🔹✨🔹✨🔹✨
✨
⭕️ضامن بقای ملت ها!!
🔹#حکومت یک «ضرورت اجتماعی» است. #جامعه_انسانی از آن جهت که متشکل از افراد با منافع، و سلایق متعارض و مختلف است، ضرورتا نیازمند یک #حکومت است، و گرنه اگر #قانون و #حاکمی بر مجموعه ای از انسان ها حکومت نکند، لاجرم باید قائل به حکومت جنگل و #استبدادی شد که در آن قویتر ها برنده، و بقیه طعمه آنها هستند و این مطلب را هم هیچ عقل سلیمی نمی پذیرد. #امیرالمومنین (عليه السلام) در خطبه ۴۰ «نهج البلاغه» می فرماید: «فَإِنَّهُ لاَبُدَّ لِلنَّاسِ مِنْ أَمِیر بَرّ أَوْ فَاجِر، یَعْمَلُ فِی إِمْرَتِهِ الْمُۆْمِنُ، وَ یَسْتَمْتِعُ فِیهَا الْکَافِرُ»؛
🔹در این بیان حضرت، بر ضرورت وجود #حکومت و #حاکم تأکید شده، بطوری که وجود حاکمی و لو غاصب و فاجر، بهتر از نبود هیچ #حاکمی است؛ زیرا به هر حال همان حاکم غاصب هم بخشی از نیازهای اجتماعی مردمش را رفع میکند. از این رو، تشکیل #نظام_اسلامی از «ضروریات دین #اسلام و مذهب #تشیع» است، چرا که بدون #حکومت_اسلامی، اجرای #احکام_اسلامی در امور سیاسی، اجتماعی، فرهنگی، امنیتی، نظامی و حتی امور #فردی و #مذهبی مسلمانان معطل و مختل خواهد شد.
🔹تجربه تاریخی و عینی این حقیقت را به وضوح ثابت میکند، از این رو #پیامبر_اسلام (صلی الله علیه و آله) پس از هجرت به مدینه، در اولین فرصت به تاسیس نظام و #حکومت_اسلامی پرداخت. #امام_رضا (عليه السلام) در این باره می فرماید: «هیچ فرقه و ملتی را نمی یابیم پایدار مانده و زندگی کرده باشند، مگر با داشتن #فرمانرواییقوامبخش، و این از آنرو است که مردم ناچارند برای امر #دین و #دنیای خود #حاکمی داشته باشند تا آنها را سرپرستی کند و زندگی مردم بدون #حاکم، قوام و سامان نمی یابد». [۱]
🔹وجود #حاکم_عادل در راس #حکومت_اسلامی نیز از مسلمات این دسته است و در متون اسلامی به آن تصریح و بر آن تاکید شده است. #امام_صادق (علیه السلام) می فرماید: « ...سه چیز است که مردم هر شهری به آن نیاز دارند، تا در امور دنیا و آخرت خود به آن پناه ببرند و اگر این سه را نداشته باشند به نابسامانی در زندگی گرفتار خواهند شد: فقیه دانای پرهیزگار، #فرمانروای_نیکوکاری که مردم از وی پیروی کنند و پزشک آگاه مورد اعتماد». [۲] البته نظام هماهنگ با امور یاد شده در گرو داشتن #رهبری_جامع، با عقل نظری و عقل عملی است.
🔹#امام_رضا (عليه السلام) در روایت دیگری می فرماید: «اگر برای مردم، #امام و #رهبری_توانا، امانت دار، نگهبان و پاکدست (عادل) قرار داده نمی شد، آیین نابود می گشت، #دین از بین می رفت، سنت ها و #احکام_الهی تغییر می یافت، #بدعتگذاران بر آن می افزودند و #ملحدان از آن می کاستند و مسلمانان به شبهه دچار می شدند».
🔹#امام_خمینی (ره) در «کتاب ولایت فقیه» چنین می فرماید: «هدف بعثت و کار انبیاء علیهم السلام تنها مساله گویی و بیان احکام نیست؛ اینطور نیست که #رسول_اکرم (صلی الله علیه و آله) و #ائمه_اطهار (علیهم السلام) مسالهگو هایی باشند که خداوند آنان را تعیین فرموده تا مسائل و احکام را بدون خیانت برای مردم نقل کنند و آنان نیز این امانت را به فقها واگذار کرده باشند و معنای الفقها امنا الرسل این باشد که فقها در مساله گفتن امین باشند،
🔹در حقیقت مهم ترین وظیفه انبیاء (علیهم السلام) برقرار کردن یک #نظامعادلانهاجتماعی از طریق اجرای #قوانین و #احکام است - لَقَدْ أَرْسَلْنَا رُسُلَنَا بِالْبَیِّنَاتِ وَ أَنزَلْنَا مَعَهُمُ الْکِتَابَ وَالْمِیزَانَ لِیَقُومَ النَّاسُ بِالْقِسْطِ؛ [حدید، ۲۵] - که البته با بیان احکام و نشر تعالیم و عقاید الهی ملازمه دارد، و این با تشکیل #حکومت و اجرای احکام امکان پذیر است؛ خواه نبی خود موفق به تشکیل حکومت شود، مانند رسول اکرم (صلی الله علیه و آله)، و خواه پیروانش پس از وی توفیق تشکیل حکومت و برقراری نظام عادلانه اجتماعی را پیدا کنند».
پی نوشتها:
[۱] عیون اخبار الرضا، ج ۲، ص ۱۰۱
[۲] تحف العقول، ص ۳۱۹
منبع: تبیان به نقل از خبرگزاری شبستان
#حکومت #حکومت_اسلامی
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکموردرضایتنمیباشد
⭕️طریق کمال
🔹کسی که به خالق و مخلوق، #مُتَیَقِن و #معتقِد باشد، و با انبیا و اوصیا صلوات الله علیهم جمیعاً #مرتبط و معتقد باشد، و #توسل اعتقادی و عملی به آنها داشته باشد، و مطابق دستور آنها #حرکت و #سکون نماید، و در عبادات، #قلب را از غیر خدا، خالی نماید، و فارغالقلب، #نماز را که همه چیز تابع آن است انجام دهد، و با #مشکوکها، تابع امام عصر عجل الله له تعالی فرجه باشد:
🔹یعنی هرکه را #امام، مخالفِ خود میداند با او #مخالف باشد، و هرکه را موافق میداند با او #موافق، [و] لعن نماید ملعون او را، و ترحم نماید بر مرحوم او و لو علی سبیل الاجمالی، هیچ #کمالی را فاقد نخواهد بود و هیچ وِزر و وبالی را واجد نخواهد بود. والسلام علیکم و رحمة الله و برکاته - العبد محمدتقی البهجة
📕بهسوی محبوب، ص۳۸
منبع: وبسایت مرکز تنظیم و نشر آثار آیت الله العظمی بهجت (ره)
#آیت_الله_بهجت
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکموردرضایتنمیباشد
✨🔹✨🔹✨🔹✨🔹✨
✨
⭕️آثار و بركات مجالس عزاداری و گريه بر سیدالشهداء (عليه السلام) حفظ رمز نهضت حسينی است.
🔹به راستی چرا در دوران منحوس سلاطين و پادشاهان جور از برپايی مجالس عزای #اهل_بيت (عليهم السلام) به خصوص #سالار_شهيدان جلوگيری می شد؟ آيا نه اين است كه #عزای_حسينی و دیگر امامان شيعه، سبب می شود كه سخنوران و دانشمندان متعهد و انقلابی، مردم را از ظلم های حکومتها آگاهی دهند و انگيزه قيام آن حضرت كه #امر_به_معروف و #نهی_از_منكر است به اطلاع مردم برسد. آری، اينگونه مجالس، آموزشگاهها و دانشگاه هايى است كه به بهترين روش و زيباترين اسلوب مردم را به سوى دين خوانده و عواطف را آماده می كند،
🔹و جاهلان و بیخبران را از خواب سنگين غفلت بيدار میسازد و نيز در اين مجالس است كه مردم، #ديانت را همراه با #سياست، از مكتب #حسينبنعلی (عليه السلام) میآموزند. گريه بر #سيدالشهداء (عليه السلام) و تشكيل «مجالس عزای حسينی» نه تنها #اساس_مكتب را حفظ میكند، بلكه باعث می گردد شيعيان با حضور در اين مجالس از والاترين #تربيت_اسلامی برخوردار شده و در جهت #حسينی_شدن رشد و پرورش يابند.
🔹كدام اجتماعی است كه در عالم چنين اثری را از خود بروز داده باشد؟ كدام حادثهای است مانند «حادثه جانسوز كربلا» كه از دوره وقوع تاكنون و بعدها بدينسان اثر خود را در جامعه بشريت گذارده، و روز به روز دامنه آن وسيعتر و پيروی و تبعيت از آن بيشتر گردد؟ از اين رو بايد گفت كه در حقيقت مراسم #عزاداری، حافظ و زنده نگهدارنده نهضت مقدس #امام_حسين (عليه السلام) و در نتيجه حافظ اسلام و ضامن بقای آن است.
🔹«موريس دوكبری» اندیشمند فرانسوی مینويسد: «اگر مورخين ما، حقيقت اين روز را میدانستند و درك میكردند كه #عاشورا چه روزی است، اين عزاداری را مجنونانه نمی پنداشتند، زيرا پيروان #حسين (عليه السلام) به واسطه #عزاداری_حسين (عليه السلام) میدانند كه #پستی و #زيردستی و استعمار را نبايد قبول كنند، زيرا شعار پيشرو و آقای آنان تن به زير بار #ظلم و ستم ندادن است. قدری تعمق و بررسی در مجالس عزاداری #حسين (عليه السلام) نشان میدهد كه چه نكات دقيق و حيات بخشی مطرح میشود،
🔹در مجالس عزاداری #حسين (عليه السلام) گفته مى شود كه #حسين (عليه السلام) برای حفظ #شرف و #ناموس مردم و بزرگی مقام و مرتبه #اسلام، از #جان و #مال و #فرزند گذشت، و زير بار استعمار و ماجراجويی #يزيد نرفت؛ پس بياييد، ما هم شيوه او را #سرمشق قرار داده از زيردستی استعمارگرايان خلاصی يابيم و مرگ با عزت را بر زندگی با ذلت ترجيح دهيم...»
منبع: وبسایت مرکز مطالعات و پاسخگویی به شبهات حوزه علمیه قم
#امام_حسين
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکموردرضایتنمیباشد
⭕️قیام امام حسین (علیه السلام)
🔹امروز ۱۳۰۰ سال یا بیشتر از شهادت #حضرت_اباعبدالله (علیه السّلام) می گذرد و روز به روز این داستان برجستهتر و زندهتر شده؛ این داستان در #بطن خود دارای یک #مضامینی است، که این مضامین برای #حیاتاسلامیجامعه ضروری است. اگر این مضامین گسترش پیدا نمی کرد، از #اسلام و از #قرآن و از حقایق معارف اسلامی هم امروز خبری نبود.
بیانات مقام معظم رهبری ۹۳/۱۱/۲۷
منبع: وبسایت دفتر حفظ و نشر آثار معظم له
#امام_حسین #امام_خامنه_ای
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکموردرضایتنمیباشد
✨🔹✨🔹✨🔹✨🔹✨
✨
⭕️آثار و بركات فردی «امام حسین» (علیه السلام)
💠محبت مكنون
🔹از جمله احاديث نبوی كه در واقع بيانگر تأثير پذيری معنوی مردم از وجود مبارك حضرت #سيدالشهداء (عليه السلام) میباشد، حديثى است كه فرمود: «ان للحسين محبة مكنونة فى قلوب المؤمنين» [۱] (در كانون دل های مؤمنين، #محبتى نهفته و ويژه، نسبت به #حسين (عليه السلام) وجود دارد). كيست كه نام #حسين (عليه السلام) را بشنود و فردی از افراد بشر يا تنی از اولاد انسان باشد و حالت #انقلاب و انكسار و دلباختگی برای او فراهم نشود؟
🔹محبت #حسين (عليه السلام) دل ها را به التهاب در آورده و #جگرها را گداخته و مذاب میسازد، و شورش دل و #آتش_درون را به ريزش قطرات #اشك از ديدگان، آشكارا و عيان میكند. در كجای دنيا ديده می شود كه #شيعه و دوستدار #حسين (عليه السلام) در آنجا باشد و اقامه #عزای_حسينی نكند. كيست كه پس از دادن عزيزترين محبوب و مطلوب خود به اندك فاصله و مختصر وقت و گذشتن كمتر زمانی، آن مصيبت را فراموش نكند؛ جز مصيبت #حسين (عليه السلام) كه با اين همه طول زمان و گذشتن قرنها، روز به روز اين #مصيبت تازه تر و شور و شراره اش بيشتر و بلندتر می گردد.
🔹آيا نه اين، جذبه #عشق و علاقه و تأثير #محبت و فرط #دلبستگی و دلباختگی علاقه مندان نسبت به آن #امام_محبوب است؟ و ای بسا، نامحرمان در برابر عظمت و جلالت حسينی تسليم شده و به تواضع و تكريم در مقابل نام مبارك #حسين (عليه السلام) و جلال و #مقام او قد خويش به تعظيم و تسليم خم نموده و به دين و آيين حسينی گراييده، و از اكسير محبت او مس خود را طلای ناب و زر خالص میگردانند. به راستی، #سنت_الهی چنين بوده كه محبت امامی كه مسير تاريخ را عوض كرده و دين الهی را نجات میبخشد، به گونه ای خاص در دل و جان مسلمين و مؤمنين قرار گيرد،
🔹حتی كسانى كه مقابل #حسين (عليه السلام) قرار گرفتند و به قول فرزدق: «دل هايشان با او بود، اگر چه بر اثر #دنياپرستی شمشيرهای شان بر روی او كشيده شد»، چه رسد به #مؤمنينی كه عشق و #محبت او با گِل آنان سرشته شده است. روایتی از #رسول_اكرم (صلی الله علیه و آله) است که فرمود: «هر گاه به فرزندم #حسين (عليه السلام) مینگرم، گرسنگی و اندوه از وجودم رخت بر میبندد». [۲]
🔹و نيز می فرمود: «بار خدايا، من #حسين (عليه السلام) را دوست دارم و آنان كه #دوستدار او هستند نيز دوست دارم». [۳] راه #حسين (عليه السلام) راه دل است، و هرگاه #عاشقی به دل توجه كند او را پيدا میكند؛ لذا در برخی روايات وارد است كه: «قبر او در #دلهای_دوستداران اوست». آری، #دل_مؤمن جايگاه تابش نور پر فروغ و احياگر #حسين (عليه السلام) است، و هرگاه عشق و محبت فراتر از آفاق ظاهری و مادی باشد، رنگ ابديت به خود می گيرد، زيرا پيوند اين #محبت در حريم #حب_خدا بوده است و بقای آن به بقای فيض ذات سرمدی، جاودانه است.
پی نوشتها؛
[۱] حماسه حسينی، شهيد مطهری، ج ۳، ص ۲۴۷
[۲] بحارالانوار، ج ۴۳، ص ۳۰۹
[۳] همان، ج ۴۳، ص ۲۸۱
منبع: وبسایت مرکز مطالعات و پاسخگویی به شبهات حوزه علمیه قم
#امام_حسين
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکموردرضایتنمیباشد
⭕️تأثير عمل امام حسین (علیه السلام)
🔹#سيدالشهداء - سلام الله علیه - #مذهب را بیمه کرد؛ با عمل خودش #اسلام را بیمه کرد.
📕صحیفه امام، ج ۱۱، ص ۹۷ (نسخه سایت)
منبع: وبسایت روح الله (ره)
#امام_حسین #امام_خمینی
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکموردرضایتنمیباشد
✨🔹✨🔹✨🔹✨🔹✨
✨
⭕️امام علی (علیه السلام) در نامه ۳۱ نهج البلاغه، چه فوایدی را برای «تفکّر» بیان فرموده است؟
🔹#امام_علی (عليه السلام) در بخشی از نامه ۳۱ #نهج_البلاغه مى فرمايد: «وَ مَنْ تَفَكَّرَ أَبْصَرَ» (هر كس #انديشه خود را به كار گيرد #حقايق را مى بيند و #راه_صحيح را انتخاب مى كند). اهمّيّت #تفكر در همه امور #دنيا و #آخرت چيزى نيست كه بر كسى مخفى باشد و تمام #افراد_پيروزمند و موفق همين راه را پيموده اند.
🔹#قرآن_مجيد در اين باره مى فرمايد: «قُلِ الْعَفْوَ كَذلِكَ يُبَيِّنُ اللَّهُ لَكُمُ الْآياتِ لَعَلَّكُمْ تَتَفَكَّرُون * فِي الدُّنْيا وَ الْآخِرَةِ ... » [۱] (اينچنين خداوند #آيات را براى شما روشن می سازد، شايد #انديشه كنيد! * [تا انديشه كنيد] درباره #دنيا و #آخرت! ... ).
پی نوشت:
[۱] سوره بقره، آيات ۲۱۹ و ۲۲۰
📕پيام امام اميرالمومنين(ع)، مكارم شيرازى، ناصر، دارالكتب الاسلامية، تهران، ۱۳۸۶ش، چ۱، ج۹، ص۶۳۴
منبع: وبسایت آیت الله العظمی مکارم شیرازی (بخش آئین رحمت)
#تفکر #انديشه
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکموردرضایتنمیباشد
⭕️امام حسین عليه السلام:
🔸«اَيُّهَا النّاسُ! اِنَّ اللهَ جَلَّ ذِكْرُهُ ما خَلَقَ الْعِبادَ اِلاّ لِيَعْرِفُوهُ، فَاِذا عَرَفُوهُ عَبَدُوهُ، فَإذا عَبَدُوهُ اسْتَغْنُوا بِعِبادَتِهِ عَنْ عِبادَةِ ما سِواهُ. فَقالَ لَهُ رَجُلٌ: يَابْنَ رَسُولِ اللهِ بِأَبى أَنْتَ وَ اُمّی فَما مَعْرِفَةُ اللهِ؟ قالَ: «مَعْرِفَةُ أَهْلِ كُلِّ زَمانٍ إِمامَهُمْ اَلَّذى يَجِبُ عَلَيْهِمْ طاعَتُهُ».
🔹اى مردم! همانا #خداى_بزرگ بندگان را نيافريده مگر براى آنكه او را #بشناسند، وقتى او را شناختند او را #پرستش خواهند كرد، هنگامى كه او را پرستش كردند از بندگى غير او بى نياز مى شوند. مردى گفت: اى فرزند رسول خدا، پدر و مادرم فدايت باد، #شناخت_خدا چيست؟ فرمود: عبارت است از شناخت مردم هر زمان #امامشان را، آن #امامى كه #اطاعت او بر آنها واجب است
📕علل الشرايع، ص ۹
#امام_حسین
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکموردرضایتنمیباشد