✅از سنگ صدا در می آید، اما از #انگلیسی_ها نه!
💠محمد ایمانی تحلیلگر مسائل سیاسی و فعال رسانهای در کانال تلگرامی خود نوشت:
🔷از سنگ صدا در می آید، اما از #انگلیسی_ها نه! #بریتانیای_صغیر با همه #وقاحتش، به چنان #خفّت و #سرشکستگی_بی_سابقه ای دچار شده که حتی پس از #رفع_توقیف_نفتکش_ایرانی، رویش نمی شود علنا بگوید نفتکش ما را هم آزاد کنید!
یعنی وضعیت پرونده به حدی #تحقیر_آمیز و #اعتبار_سوز است که #انگلیسی_ها ترجیح میدهند حتی کلمه ای در این باره حرف نزنند. نفتکش دیدی، ندیدی!
🔷آنها همچنین ترجیح دادند #آزادی_نفتکش_حامل_نفت_ایران را هم به دولت محلی جبل الطارق نسبت داده و اصلا از ذهن ها پاک کنند که #نیروهای_انگلیسی، اقدام به این #راهزنی_دریایی کرده بودند.
@tabyinchannel
#کانال_تبیین
👆
✅دیوار کشی #رئیسی میان "فاسد و فساد"
به گزارش مشرق، سید یاسر جبرائیلی تحلیلگر مسائل سیاسی در صفحه شخصی خود در توییتر درباره دیوار کشیدن حجت الاسلام والمسلمین #رئیسی نوشت:
@tabyinchannel
#کانال_تبیین
✨💥✨💥✨💥✨💥✨
💥✨
✨
✅پرسش
💠بر اساس این حدیث: «پس باب پرسش از اموری که به شما مربوط نیست را ببندید و خود را برای دانستن چیزهایی که از عهده شما برداشته شده به زحمت نیندازید و برای #تعجیل_فرج زیاد #دعا کنید که آن #فرج شما است»، آیا #امام_زمان(عج) از #جستوجو و تحقیق درباره #غیبت و #ظهور #منع کردند؟
⭕️پاسخ اجمالی
🔷در پارهای از #روایات توصیه شده است از #جست_و_جو و #کنکاش بیش از حد در باره برخی امور مرتبط با #مهدویت خودداری شود:
🔺 #امام_زمان(عج) در نامهاى به #سفیرش #محمّد_بن_عثمان درباره #علت_غیبت چنین نوشت: «وَ أَمَّا عِلَّةُ مَا وَقَعَ مِنَ الْغَیْبَةِ فَإِنَّ اللهَ عَزَّ وَ جَلَّ یَقُول: یا أَیُّهَا الَّذِینَ آمَنُوا لا تَسْئَلُوا عَنْ أَشْیاءَ إِنْ تُبْدَ لَکُمْ تَسُؤْکُمْ،[۱] ... فَأَغْلِقُوا أَبْوَابَ السُّؤَالِ عَمَّا لَا یَعْنِیکُمْ وَ لَا تَتَکَلَّفُوا عَلَى مَا قَدْ کُفِیتُمْ وَ أَکْثِرُوا الدُّعَاءَ بِتَعْجِیلِ الْفَرَج...»؛[۲]
اما در مورد #چرایی_غیبت به این #سخن_خدا توجه داشته باشید که فرموده: اى کسانى که #ایمان آوردهاید، از چیزهایى #سؤال نکنید که اگر #آشکار شود، شما را #دگرگون سازد! پس درهاى #پرسش از آنچه برایتان #فایده چندانی #ندارد را ببندید و خود را به خاطر آنچه از شما خواسته نشده، به زحمت نیندازید و براى #تعجیل_فرج، زیاد #دعا کنید؛ زیرا #گشایش شما در آن است.
👇👇👇
👆👆👆
🔷نکتهای که #امام_مهدی(عج) در پایان توصیههای خود به صورت یک #قاعده_کلّى_عقلى بیان کردهاند آن است که ما سربسته به #حکیم_بودن_خداوند #اعتقاد داریم و براى تصدیق #حکمت_الهى، لازم نیست که از #رمز_و_راز همه کارهاى خدا سر درآوریم.[۳] این مطلب در کلّ #مباحث_اعتقادى و به خصوص در زمینه #همین_پرسش بسیار #کارگشا و روشنگر است.
🔷توضیح اینکه؛ ما به #حکیمانه_بودن_کارهاى_خداوند به خاطر خدایى او و اینکه #عقلاً #منزّه از هر نقصى (از جمله انجام کارهاى بیهوده و عبث) است، پى بردهایم. خدایى خدا #اقتضا میکند که هیچ #عیب_و_نقصى نداشته باشد و از آنرو که انجام کارهاى عبث، عیب و نقص است، به #حکم_عقل، #خداوند، #منزّه از آن میباشد. ولى نکته مهمّى که باید به آن توجّه داشت این است که براى تصدیق عقلى این قضیّه، #نیازى_نیست که از علت واقعی تمام افعال الهى هم آگاهى یابیم. بلکه با علم به اینکه دلیل بسیاری از کارهاى خدا #عقلاً برایمان مکشوف نیست، باز هم به #حکیم_بودن ذات قدّوس او حکم میکنیم. بله اگر در موردى #خداوند - به زبان #پیامبر(ص) یا #امام(ع)- خود دلیل افعال خویش را بیان فرمود، و یا آنکه #عقل مستقل نیز چنین دلیلی را درک کرد، از آن آگاه میشویم ولى #تصدیق حکیم بودن خداوند #منوط به دانستن آن دلایل واقعی نیست.
🔷بعد از پذیرش این #اصل_کلی، دیگر پذیرفتن #غیبت_امام_عصر(عج) بر اندیشهمان گران نمیآید، آنوقت دیگر توقّع نخواهیم داشت که ابتدا علّت واقعی آنرا دریابیم تا بعد حکیمانه بودن آنرا تصدیق نماییم. به همین جهت خود را ملزم نمیکنیم که دست به توجیهاتى بزنیم تا امر #غیبت را - به گمان خود - قابل قبول جلوه دهیم. در این صورت، در دانستن آنچه از عهدهمان برداشته شده، خود را به زحمت نمیاندازیم.
👇👇👇
👆👆👆
🔷این #سفارش خود #امام_عصر(عج) است که در پاسخ به سؤالى درباره #علّت_غیبت نوشتهاند. طبق این توصیه، #جستوجو و کنکاش از این امر چندان لازم نبوده و از مواردى است که دانستن آن به عنوان یک تکلیف بر گردن ما گذاشته نشده است. #وظیفه_ما #ایمان کامل و عمیق به آن امورى است که خداوند اراده فرموده و تلاش بیش از اندازه و آزاردهنده براى کشف از رمز و راز آن، کار صحیحى نیست. بلکه سزاوار است که به جاى یافتن دلیل واقعی غیبت، به دنبال آشنایى با #وظایف خاصّ خود در این زمان باشیم. البته دلایل و حکمتهایی در این زمینه ارائه شده است، اما هیچکدام آنها به تنهایی نمیتواند بیانگر علت تامه موجود در #غیبت حضرتشان باشد.
🔷نکته دیگر در این روایت، آن است که #این_حدیث تنها موردى است که #امام_معصوم(ع) تعبیر «علّت» را به کار برده و تصریح کرده که پرسش درباره آن #مجاز_نیست. در احادیث دیگر تعبیر «علّت» را به کار نبردهاند. از اینجا میتوان فهمید که #ائمّه(ع) از اطلاق این کلمه به آنچه در مقام #تعلیل_امر_غیبت فرمودهاند، ابا داشتهاند و این خود مؤیّدى است بر آنچه بیان شد.[۴] «علت» در اینجا به این معنا است که؛ در صورت وجود علّت، غیبت امام ضرورى گردد و در صورت عدم آن، ظهور (عدم غیبت) ایشان ضرورت یابد، اما اعلام برخی حکمتها چنین پیامدی را نداشته و میتوان در مورد آن پرسشها و گفتوگوهایی داشت.
🔷ناگفته نماند که در #ادلّه_نقلى، علّتى براى #غیبت_امام_عصر(عج) ذکر نشده و آنچه مطرح میشود یا مبتنى بر ادّعاى عقلى بودن آن است و یا #حکمت است و یا #استنباطى است که از برخى احادیث میشود.
👇👇👇
👆👆👆
❌بنابراین باید گفت:
🔺اوّلاً: همه آنچه به عنوان #علّت_غیبت در احادیث فرمودهاند، عامل مؤثّر در #غیبت_امام_زمان(عج) بوده است، ولى این تأثیر، ضرورت عقلى ندارد؛ یعنى چنین نیست که هر یک از این علل یا مجموع آنها، عقلاً غیبت امام(عج) را ضرورى کند. به تعبیر دیگر، میتوان گفت که عقلاً وجود هریک از این علّتها با عدم غیبت امام زمان هم سازگار است.
🔺ثانیاً: چنین نیست که اگر هر یک از این علّتها مرتفع شود یا همه با هم منتفى گردند، ضرورتاً #غیبت خاتمه یابد و #ظهور واقع شود.[۵]
🔷با توجّه به این دو نکته، میتوان گفت که مقصود از #بیان_علّت در احادیثى که #غیبت_امام_زمان را توضیح دادهاند و یا در کتب کلامی بدان پرداختهاند، همگی روشن نمودن برخى از #دلایل، #آثار و #فواید_غیبت میباشد. به این معنا که غیبت حضرت، داراى آن آثار و نتایج میباشد؛ امّا هیچکدام به معناى اصطلاحى کلمه، «علّت» نیستند.[۶]
پی نوشت:
[۱]. مائده، ۱۰۱
[۲]. طوسى، محمد بن الحسن، الغیبة (کتاب الغیبة للحجة)، ص ۲۹۲، قم، دار المعارف الإسلامیة، چاپ اول، ۱۴۱۱ ق؛ طبرسى، احمد بن على، الإحتجاج على أهل اللجاج، ج ۲، ص ۴۷۱، مشهد، نشر مرتضى، چاپ اول، ۱۴۰۳ق.
[۳]. بنى هاشمى، محمد، راز پنهانى و رمز پیدایى، ص ۲۱۴ – ۲۱۵، تهران، نیک معارف، چاپ اول، ۱۳۸۴ ش.
[۴]. همان، ص ۲۱۶ – ۲۱۷
[۵]. همان، ص ۲۳۰ – ۲۳۱
[۶]. نک: صافى گلپایگانی، لطف الله، سلسله مباحث امامت و مهدویت، ج ۳، ص ۱۲۱ - ۱۲۹، قم، دفتر نشر آثار حضرت آیت الله العظمى صافی، چاپ پنجم، ۱۳۹۱ ش.
∆منبع: وبسایت اسلام کوئست. نت
@tabyinchannel
#کانال_تبیین
⭕️ روزنامه آفتاب یزد امروز با پوشش توییتم در صفحه اول دلواپس شده که چرا نیروهای انقلابی پیگیر وضع حجاب نیستند!
ما نگران و پیگیر وضع حجابیم، ولی وارد دوقطبی "حجاب/بدحجاب" و بازیای که دوباره مجلس را دست شماها بدهد نمیشویم!
ادامه حضور حداکثری اصلاحطلبان در مجلس، یعنی سقوط همه چیز!
از اقتصاد گرفته تا فرهنگ
#سرطان_اصلاحات
#حجاب_برتر
@tabyinchannel
#کانال_تبیین #کانالی_متفاوت_برای_ارائه_ی_اندیشه_ها
📛 آفت دگراندیشی و آسیبهای نفوذ را در حوزه جدی بگیریم!
🔹مقام معظم رهبری در جلسات با مسئولین نظام و در دیدار با قشرهای مختلف مردم، نسبت به نفوذ دشمنان در حوزه های مختلف اعلام خطر کردند. ایشان نفوذ جریانی را بسیار خطرناک تر از نفوذ فردی دانستند و بارها نسبت به این موضوع هشدار دادند.
🔹 در نفوذ جریانی، دشمنان با ایجاد و شکل دهی یک جریان منتقد و بعضا مخالف نظام و یا از طریق موج سواری و حمایت از یک جریانی که در راستای منافع آنها فعالیت می کند تلاش دارد به اهداف شان دست یابند.
🔹هدف نهایی دشمنان از نفوذ در حوزه های مختلف از بین بردن نظام اسلامی است. از ابتدای انقلاب تاکنون راههای مختلفی را برای از بین بردن نظام اسلامی دنبال کرده از جنگ تحمیلی گرفته تا تحریم های همه جانبه ولی نتوانستند به هدف خود برسند لذا طرح نفوذ در حوزه های علمیه و دنبال کردن آنتی تز انقلاب از درون حوزه ها در دستور کار خود قرار دادند.
🔹اگر بخواهیم نفوذ جریانی در حوزه های علمیه را بررسی کنیم درمی یابیم که جریان دگراندیش حوزوی از بسترهای مورد نظر دشمنان در طرح نفوذ است. این جریان دگراندیش با انجام دادن گامهای زیر بصورت آگاهانه و غیرآگاهانه در پازل نفوذ دشمن بازی می کند.
1⃣ زیر سوال بردن نهادهای انقلابی و ناکارآمد نشان دادن آنها
2⃣ القاء شبهه پیرامون مبانی فقهی نظام توسط برخی از افراد نفوذی و جریانهای خاص حوزوی
3⃣ القاء شعار جدایی دین از سیاست توسط برخی از جریانهای سکولار در پوشش شعارهای "حفظ استقلال و حفظ سنتهای حوزه"
4⃣ شخصیت سازی و ایجاد تشکل های موازی با جامعه مدرسین جهت انشقاق و کاهش اعتبار جایگاههای حوزوی و در یک کلام ایجاد چند صدایی در حوزه نسبت به نظام اسلامی
🔻سخن آخر
🔹ایجاد اختلاف و انشقاق در بین شخصیتها و جریانهای انقلابی از تاکتیکهای دشمن در پازل نفوذ است. شخصیتها و جریانهای انقلابی در حوزه مواظب باشند تا دشمنان از اختلاف نظرشان سوءاستفاده نکنند و مهره پازل دشمن نشوند.
🔹مقام معظم رهبری در دیدارشان با مجمع نمایندگان طلاب و فضلای حوزه های علمیه فرمودند:
اگر بخواهیم #نظام_اسلامی همچنان «اسلامی و انقلابی» بماند باید حوزه علمیه، «انقلابی» بماند زیرا اگر حوزه علمیه انقلابی نماند، نظام در خطر «انحراف از انقلاب» قرار خواهد گرفت.
#نفوذ
#حوزه_تراز_انقلاب_اسلامى
#سکولارهای_حوزوی
@tabyinchannel
#کانال_تبیین
#انتشار_بدون_لینک_جایز_نمیباشد #کانالی_متفاوت_برای_ارائه_ی_اندیشه_ها #رصد_بهترین_تحلیل_های_روز
📺 #عصر_جدید و نگاه سلبریتی به زن
🔸 به شخصه زیاد اهل تماشای تلویزیون نیستم اما وقتی شنیدم یک خانوم هنرمند که با شن ها، دردها و معضلات اجتماعی را تصویر می کرده با رای مردمی برنده برنامه #عصر_جدید شده، یادم به اظهار نظر خانم پریناز ایزدیار افتاد که گفته بود چنین برنامه هایی مردانه است و زن ها چون نمی توانند برقصند یا بخوانند، عادلانه نیست.
🔹برای سلبریتی ها، بخصوص جنس مونثش، زن یعنی رقص و عشوه و لوندی و هنر زنانه هم یعنی همین امور.
🔸آنها خود را مدافع حقوق زن می دانند، اما در فکر و عملشان، زن مطلوب را، زنی می دانند که بهتر بتواند از مردان دلبری کند. زن تراز آنها، زنی است در خدمت امیال یک مرد و اگر زنی دلخواه شهوت مردان نباشد، اُمل و بی ارزش و سفیه است.
سلمان کدیور
══════🇮🇷═════
@tabyinchannel
#کانال_تبیین
#کانالی_متفاوت_برای_ارائه_ی_اندیشه_ها #رصد_بهترین_تحلیل_های_روز
🔹انتقاد #شهید_بهشتی از نهضت آزادی در بدو پیدایش:
...وقتی در اساسنامه [نهضت آزادی] از #اسلام به عنوان يک مکتب و از نهضت آزادی به عنوان يک #حزب_اسلامی تمامعيار ياد نشده بود، به دوستان بنيانگذار نهضت آزادی انتقاد کردم و گفتم که اين حزب مکتبی نيست. اسمش را هم گذاشتهايد نهضت آزادی. آزادی که همه اسلام نيست.
🔹دوستان گفتند: براي اينکه ما میخواستيم آنان که آلرژی دارند روی عنوان اسلام، از اين تشکيلات فرار نکنند. ولی حقيقتش اين است که مرامنامه نشان ميداد که يک عده مسلمان آمدهاند يک حزب درست کردهاند. اما در اين تشکيلات سياسی، #اسلام را به عنوان يک #مکتب تمامعيار مطرح نکردهاند.
🔹به همين دليل كه از نظر مكتبی و مرامی ملتزم به اسلام نبودند، از اينكه عضو آن بشوم خودداری كردم.
📚او به تنهايي يک امت بود، ص 467
@tabyinchannel
#کانال_تبیین #کانالی_متفاوت_برای_ارائه_ی_اندیشه_ها #رصد_بهترین_تحلیل_های_روز