بوم مسائل 14 شهریورماه 1400.pdf
2.72M
#عزت_ملی
#اقتصاد
#تحلیل_کننده
#رسانه
#فضای_مجازی
#بسیج_مردم_علیه_کرونا
#پنجشیر
#محاکمه_روحانی
#مهدی_هاشمی
#حب_الحسین_یجمعنا
✅ بوم مسائل ۱۴ شهریور ماه ۱۴۰۰
🔶 تحلیل شبکههای اجتماعی
🔸 تحلیل هشتگها
🔸 هشتگهای برتر
🔸 مقایسه فعالیت جریانات در فضای مجازی
🔸 تداوم حاشیهسازی از افزایش آمار مرگ و میر کرونایی
🔸 پویش توئیتری برای مقابله با کرونا
🔸 تداوم فضاسازی از ناآرامیهای اخیر در افغانستان
🔸 حاشیه سازی از پخش گاندو
🔸 تعیین میزان عیدی سال ۱۴۰۱
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
#روابط_خارجی
#مرزبندی_با_دشمن
#تحلیل_کننده
#غرب #آمریکا
✅ «شکست تاریخی» که در کانون توجهات نیست؟!
🔶 یک لحظه فکر کنید جای آمریکا در افغانستان با یک قدرت دیگری مثلاً ایران یا چین و روسیه عوض شود و بنا به فرض، این کشورها متحمل این شکست پس از سرمایهگذاری هنگفت ۲۰ ساله میشدند. در این صورت واکنش و نحوه مواجهه رسانههای آمریکایی با این موضوع چگونه بود؟ رسانههای سمپاتِ غرب و آمریکا در این کشورها چگونه قضیه را تحلیل میکردند؟ چرا شکست تاریخی آمریکا در افغانستان آنطور که باید در کانون توجهات قرار نمیگیرد؟
🔶 نکات تحلیلی
1⃣ یک دلیل میتواند این باشد که ما هنوز از انگارهبافیهای استعاری و تبلیغاتی از ابرقدرتی آمریکا رها نشدهایم. سخت است باور کنیم آمریکا از افغانها شکست خورده باشد! هنوز دنبال علل و سناریوهای ناپیدا و پشتپرده برای چرایی خروجِ به تعبیر «هنری کیسینجر» فاجعهبار آمریکا از افغانستان میگردیم؛ درحالیکه آمریکا واقعاً در افغانستان شکست خورده و امیدی به آینده سودمند در آنجا ندارد.
2⃣ شاید هنر و مهارت آمریکاییها در تبدیل تهدید به فرصت که انصافاً در آن استاد هستند، مانع از دیدن واقعیت میدانی «شکست تاریخی آمریکا» در تغییر معادلات ژئوپلیتیک منطقهای و بینالمللی و تغییر هندسه قدرت جهانی شده است؛ چراکه آمریکاییها مبتنی بر همین مهارت، از شکستشان در افغانستان، فرصت و روایتی برای فرار به جلو و ضرورت تمرکز بر آسیای شرقی ساختهاند؛ اما از اول هم یکی از دلایل آمریکا برای اشغال افغانستان مگر همین هدف نبود؛ بود اما نشد!
3⃣ آمریکا در حوزه رسانه و جنگ شناختی و ادراکسازی، شکست خود را وارونه میکند و با تبلیغات رسانهای تلاش میکند تصویری دیگر از «پیروزی و تغییر استراتژی» به تعبیر استفان والت ارائه کند. البته در این موضوع هواداران و شبکه جهانی غربباوران در تقویت این نگاه در کشورهای خود یا با سکوت یا توجیهتراشی بهاصطلاح علمی، به آمریکا کمک میکنند. استقبال سرد رسانههای اصلاحطلب در داخل ایران از خروج آمریکا از افغانستان شاهد مثال خوبی است. گویی آنها از این فضاحت ناراحتاند! البته شاید حق دارند. چون میدانند شکست آمریکا در افغانستان آخرین میخ بر تابوت ادعاهای این کشور در زمینه رهبری جهانی و افول نظام لیبرال سرمایهداری در حوزه سیاست و اخلاق است و رسالت دلار بگیران وطنی و ضدانقلاب، چیزی غیر از پنهانسازی این واقعیت نیست!
🔶 نکته پایانی
🔸 آمریکا با شکست در افغانستان، بهاضافه سرعتیابی افول هژمونیک و پایان ابرقدرتی در جهان مواجه است. ابعاد و زوایای این شکست باید بررسی و آنالیز گردد. بررسیهای عمیق و تحلیلی در این موضوع، میتواند بدل تکنیک فرار به جلوی آمریکا باشد.
🔸 #به_قلم_اساتید: فتح الله پریشان؛ کارشناس مسائل سیاسی
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
#عزت_ملی
#تحلیل_کننده
#جریان_های_سیاسی
✅ اصلاح طلبان و توهین به فهم و شعور ملت
🔶 «محمدرضا خباز» استاندار سابق سمنان در دولت روحانی که در دوره مدیریت خود بجای رسیدگی به مشکلات مردم، اقداماتی عجیب از قبیل «مراسم رونمایی از پلاک خانه پدری روحانی» با حضور معاون رئیس جمهور را انجام میداد در مصاحبه با روزنامه آرمان گفت:
«سفرهای استانی مثل تیغ دولبه میماند که اگر آن عملیات انجام بگیرد اثر این رفت و آمد و مردمی بودن مثبتتر است ولی اگر آن قولهایی که دادند عمل نکنند این رفت و آمدها اثر منفیتری خواهد گذاشت. به این معنی که رفتن و سر زدن فی نفسه خوب است».
🔸 خباز در ادامه گفت:
«فی نفسه مردمی بودن را میستایم ولی مردمی بودنی که گرهگشا باشد نه فقط بخواهیم با سخن گفتن و گفتار درمانی رضایت مردم را جلب کنیم».
🔶 نکته و نظر
🔸 جریان اصلاح طلب در هفتههای اخیر بر مسئله سفرهای استانی رئیس جمهور و دولتمردان تمرکز کرده است. این طیف با حمله به این اقدام پسندیده، سفرهای استانی را مصداق پوپولیسم و حرکات نمایشی معرفی میکند.
🔸 از دیدگاه جریان اصلاح طلب، رئیس جمهور نباید از ساختمان ریاست جمهوری خارج شده و به میان مردم بیاید. وی باید با پرهیز از ترک کردن اتاق خود به سامان دادن امور کشور مشغول بوده و حتی به وزرای خود نیز وقت ملاقات ندهد.
🔸 از نگاه بخش قابل توجهی از جریان اصلاح طلب، یک دولتمرد باید در هیأت مدیره دهها شرکت خصوصی حضور داشته باشد و در ویلای هزار و چندصد متری ساکن باشد و سرمایه چند صد میلیاردی داشته باشد.
🔸 یک دولتمرد واقعی باید میکروفون خبرنگار خانم را پرت کند، به نساختن مسکن برای مردم افتخار کند، با کفش وارد چادر زلزله زدگان شود، با توهین و تحقیر به طرف مقابل بگوید «خودت بمال»، به کشاورز زحمت کش با توهین بگوید «سبوس بخور»، مسافر فرودگاه را با تکبر، تحقیر کند و...
🔸 بهتر است فعالین اصلاح طلب از توهین به فهم و شعور مردم دست برداشته و درباره مواردی از جمله «گفتار درمانی»، نحوه صحیح ارتباط با مردم و دولتداری سخن نگویند.
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
#روابط_خارجی
#مرزبندی_با_دشمن
#تحلیل_کننده
#منطقه
#غرب #رژیم_صهیونیستی
✅ علت تمرکز ناگهانی تمامی رسانههای غربی - صهیونیستی برای کلید واژهی داعش خراسان چسباندن کلمه داعش به نام خراسان در اذهان و افکار عمومی جهانیان چیست؟
🔶 پاسخ
🔸 در چند روز گذشته به یکباره صدها روزنامه و مجله از این کلمه استفاده میکنند و این نشان از برنامهریزی خاصی برای منطقه و افغانستان است.
🔸 همان طور که میدانید پرچمهای سیاه از خراسان جزو مهمترین یاران امام مهدی در آخرالزمان هستند. در مورد این افراد هم در احادیث اهل سنت و هم در احادیث شیعیان بسیار از ایشان یاد شده و گفته شده که هر مسلمان وظیفه دارد به یاری آنها برود.
🔸 در استان بزرگ سین کیانگ چین اقلیت ایغور مسلمان زندگی میکنند که دنبال جدایی طلبی از چین هستند همین طور مسلمانان زیادی در روسیه زندگی میکنند که اکثرا هم از آسیای میانه به روسیه مهاجرت کردند، البته نقاطی از روسیه با مردم مسلمان مثل داغستان و چچن هم وجود دارد و ایران هم که در همسایگی افغانستان هست.
🔸 حالا غربیها قرار هست افغانستان را خراسان جا بزنند و داعش را هم دارندگان پرچمهای سیاه که یاری آنها برای هر مسلمان واجب هست و گروهکهای تروریستی را علیه چین و روسیه و ایران فراهم بکنند. باید دید موضع طالبان در این زمینه چیست.
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
#اقتصاد
#تحلیل_کننده
#بانک #مسکن
✅ بانکها و مسئله مسكن
🔶 مسئله مسكن در حال حاضر يكی از مهمترین مسائل كشور و ازجمله نیازهای اساسی جامعه است که تورم افسارگسیخته ۸۰۰ درصدی طی هشتساله دولت قبل را در این بخش شاهد بودهایم.
🔸 بااینوجود یکی از مشکلات در حوزه مسکن، بحث تأمین نقدینگی لازم برای اجرای پروژههای ساخت انبوه است. وزير محترم راه و شهرسازی كه مسئوليت اصلی حل مشكل مسكن در دولت سيزدهم را دارد، قول داده است كه سالانه یکمیلیون واحد مسكونی ساخته شود. بانکها میتوانند نقشی اساسی در تأمین نقدینگی این طرح ملی ايفا كنند و این امر تنها در صورت اصلاح قوانین و رویههای بانکها، قابل تحقق است؛ این مراکز همچنان نگاه بنگاهداری به حوزه مسکن دارند و وجود هزاران خانه خالی در اختیار بانکها ازجمله مشکلات در این حوزه است.
🔶 نکات تحلیلی
1⃣ بهصورت منطقی و طبيعی، بانکها بايد نقدينگی مازاد جامعه را در قالب سپرده بانکی، جذب و در اختیار تولیدکنندهها قرار دهند. بخش مسکن نیز بهعنوان یک صنعت مادر که میتواند نقش بسیار بالایی در تحرک اقتصادی کل کشور داشته باشد در این دستهبندی جای دارد؛ بنابراین بانکها موظف به تأمین نقدینگی بخش مسکن نیز هستند.
2⃣ در نظام بانکی معیوب ایران، بانکها بهجای بانکداری، بنگاهداری میکنند! یعنی بهجای اینکه سرمایههای مردم را در مسیر صحیح به گردش درآورند، سرمایههای مردم را جمع میکنند و بهعنوان اموال بانک شروع به تجارت و کسبوکار و درنهایت کسب سود میکنند و بخشی از سود خود را نیز به سهامداران میدهند؛ موضوعی که درگذشته با انتقاد شدید مقام معظم رهبری مواجه شده و معظم له دستور دادهاند که بانک مرکزی این مسئله را حل کند.
3⃣ در مورد تعداد خانههای خالی بانکها باید این نکته را در نظر گرفت که این تعداد در مقابل آمار چندمیلیونی خانههای خالی در کشور، چندان بزرگ به نظر نمیرسد ولیکن نمونهای از رویکرد غلط بانکهاست. این در حالی است که مدیرعامل هیچکدام از بانکهای مورد اتهام، داشتن خانه خالی را رد نکردهاند و آن را بهنوعی طبیعی دانستهاند.
🔶 نکته راهبردی
🔸 درحالیکه بانکها باید با مدیریت منابع مالی خود، بخشی از منابع موردنیاز برای طرح جدید ساخت مسکن را تأمین کنند، با ورود به بنگاهداری و سرمایهگذاری در خرید مسکن، بر عمق مشکلات این بخش میافزایند. انتظار است دولت سیزدهم بتواند اصلاحات ساختاری در نظام بانکی را شروع کند که در سایه آن مسئله بنگاهداری بانکها نیز حل شود.
🔸 #به_قلم_اساتید: علی کارگر؛ تحلیلگر
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
#روابط_خارجی
#مرزبندی_با_دشمن
#تحلیل_کننده
#منطقه #افغانستان
✅ ضرورت برقراری ثبات در افغانستان
🔶 دو موضوع مهم در بحث تحولات افغانستان وجود دارد که هر دو آن هنوز به نتیجه ملموس نرسیده است:
1⃣ موضوع پنجشیر
2⃣ تشکیل دولت در افغانستان
🔶 گزاره تحلیلی
🔸 براساس اعلام سخنگوی طالبان، قبل از شروع درگیریها در پنجشیر، به احمد مسعود پيشنهاد چند وزارت، حفظ مقامات محلی پنجشير و خارج نکردن وسايل نظامی از پنجشير داده شده بود. در مقابل احمد مسعود گفته بود که اين موارد موضوع مذاکرۀ جبهۀ مقاومت نيست. احمد مسعود خواهان تشکيل دولت فراگير بنا به تقسيم صلاحیتهای سياسی از عمودی و تکمحور به افقی، حفظ ارزشهای حقوق بشری زنان (تحصيل، شغل و حضور در مقامات بلند حکومتی) و همچنین خواهان حفظ حقوق بشری و تفاوتهای فرهنگی اقوام در کشور و حفظ حقوق شهروندی افراد جامعه شده بود.
🔸 واقعیت آن است که احمد مسعود با طرح خواستههایی که اشاره شد، به دنبال افزایش وزن سیاسی در تحولات آینده افغانستان است؛ به همین منظور پیشنهادهایی که از سمت طالبان برای مصالحه صورت گرفته، با مخالفت وی مواجه شده است.
🔸 طالبان نیز در پنجشیر وضعیت مطلوبی ندارد؛ از یکسو این گروه برای تسلط کامل بر افغانستان باید این استان را نیز تصرف کند و از سوی دیگر در صورت کسب عدم موفقیت در تصرف این استان چه از طریق مصالحه و چه درگیری نظامی، با مشکلات عدیدهای مواجه خواهد شد.
🔸 در بحث تشکیل دولت نیز فعلاً توافق خاصی صورت نگرفته است و آنچه از تحولات کنونی استنباط میشود، دولتی تکمحور (با محوریت طالبان)، با حضور ضعیف برخی جریانهای سیاسی دیگر در افغانستان شکل خواهد گرفت.
🔶 گزاره راهبردی
🔸 برونرفت از وضعیت فعلی در افغانستان، نیازمند ثبات داخلی در این کشور است؛ سپس در راستای تحقق حقوق عامه، لازم است سایر احزاب و جریانها و حتی مردم در سرنوشت افغانستان دخیل باشند. مطمئناً ایجاد هرجومرج و درگیری و بهنوعی بیثباتی در این کشور بیش از همه زمینه مداخلات خارجی و حضور گروههای تروریستی را فراهم میکند و از سویی دیگر مخالفان داخلی را برای مقابله با طالبان منسجم میکند و این یعنی تداوم طولانیمدت درگیریهای داخلی و آینده مبهم افغانستان!
🔸 #به_قلم_اساتید: محمدرضا فرهادی
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
#اقتصاد
#روابط_خارجی
#تحلیل_کننده
#دولت_سیزدهم
✅ تقویت و فعالسازی «دیپلماسی اقتصادی» جبهه مقاومت
🔶 رهبر معظم انقلاب اسلامی در دیدار با رئیس جمهور و اعضای دولت جدید، با تأکید بر لزوم تحرک مضاعف در سیاست خارجی، فرمودند: «جنبه اقتصادی در دیپلماسی باید تقویت شود و همچنان که در بسیاری از کشورها شخص رئیس جمهور دیپلماسی اقتصادی را دنبال میکند، باید دیپلماسی اقتصادی کشور با این نگاه تقویت شود.»
🔸 دیپلماسی اقتصادی و مسائل اقتصادی حلقه مفقوده در سیاست خارجی دولتهای قبل بوده است، تمرکز وزارت امور خارجه در سالهای قبل به برجام و نگاه به غرب باعث شد که ما از ظرفیت ۱۵ کشور همسایه و هم مرز و نگاه راهبردی به شرق و قدرتهای منطقهای مانند روسیه، چین و هند غافل شویم.
جالب آنکه ما در عراق شهدای مدافع حرم تقدیم کردیم و سردار دلها، شهید سلیمانی عزیز در عراق شهید شد ولی متأسفانه امروز لبنیات و ماست عراق از استرالیا تأمین میشود.
🔸 در قضایای حضور داعش در سوریه، کشور ترکیه بیشترین دشمنی به محور مقاومت و کمک به داعش را انجام داد و جادههای مواصلاتی را در اختیار داعش قرار داد، سوریه برای مجازات این همکاری، ورود کالاهای ترکیه به بازارهای سوریه را ممنوع کرده و از سوی دیگر حضور تجار و کالاهای ایرانی در سوریه آزاد و با احترام مورد استقبال و پذیرش قرار می گیرد، ولی متأسفانه در حال حاضر ایران تنها ۳٪ بازار سوریه را از آن خود کرده و ترکیه علیرغم ممنوعیت، ۳۰ ٪ بازار سوریه را از طریق مبادی قاچاق و غیر قانونی از آن خود کرده است.
از این رو، نیاز است مرز بوکمال در عراق بازگشایی شود تا ما به سوریه متصل شویم و از سوریه به لبنان وصل شویم و از این طریق خط تولید، تجاری و دیپلماسی اقتصادی جبهه مقاومت تقویت و فعال سازی شود و خط تولید و مونتاج کالاهای ایرانی در جبهه مقاومت راه اندازی شود.
🔸 #به_قلم_اساتید: دکتر مرتضی امیری نژاد
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
#مرزبندی_با_دشمن
#تحلیل_کننده
#غرب
#رسانه #گاندو
✅ اولین خبر «شارلوت» چه زمانی منتشر شد؟
🔶 ۲۷ مرداد ۱۳۹۵ خبری در نشریه شماره ۴۴۰۹ «اخبار و تحلیلها»، با عنوان «متوقف کردن خودروی مشکوک در کردستان» چاپ شد. محتوای خبر این بود: «نیروهای اطلاعات سپاه کردستان در شهرستان سقز، یک خودرو مشکوک به اقدامات جاسوسی را متوقف و سرنشینان آن را بازداشت کردند.
یکی از مقامات امنیتی اطلاعات سپاه کردستان با اعلام این خبر، گفت: "نیروهای امنیتی سپاه کردستان رفتار مشکوک یک خودروی پاجرو پلاک سیاسی را در شهرستان سقز زیر نظر گرفتند که درنهایت این خودرو در نزدیکی روستای «ایرنخواه» سقز متوقف شد. نیروهای سپاه سقز که شاهد فیلمبرداریهای مشکوک این خودرو از مجموعههای نظامی بودند، هنگامیکه دستور ایست به خودرو را دادند، آنها از محل فیلمبرداری متواری شدند. این خودرو در طول مسیر سه ایست بازرسی را بدون توقف رد کرد، اما درنهایت این افراد در تور امنیتی اطلاعات سپاه گرفتار و مجبور به متوقف کردن خودرو شدند."
وی تصریح کرد: "پس از بررسیهای اولیه مشخص شد، سرنشینان خودرو توقیفشده یک مرد به نام «سباستین سورن» و یک زن به نام «شارلوت لوپز وارونه والر» هستند که به ترتیب رایزن سیاسی فرانسه و دبیر دوم سفارت انگلیس در تهران هستند که بدون هماهنگی و مجوز بهصورت غیرقانونی در برخی مناطق استان کردستان تردّد میکنند."
وی افزود: "پس از انجام استعلامات از استان و تهران مشخص شد، این خودرو و افراد تنها مجوز اقامت در هتلی در سنندج را داشتهاند"».
🔶 گزارههای تحلیلی
1⃣ اکنونکه ۵ سال از این ماجرا میگذرد، همه ملت ایران با تماشای سریال گاندو، به دلایل و نحوه بازداشت آن جاسوسها پی بردهاند.
2⃣ در فاصله سالهای ۱۳۹۲ تا ۱۴۰۰، ایران به بهشت جاسوسهای غربی مبدل شده بود، قضیه تا جایی مهم بود که آنها در وزارت خارجه، دفتر ریاست جمهوری و بسیاری از اماکن و جلسات حساس دسترسی داشتند و در همان ایام، مقام معظم رهبری خطر نفوذ را بهدرستی گوشزد فرمودند؛ اما مسئولین امر بهجای توجه به این تذکرات دلسوزانه، به رهبر حکیم انقلاب نامه شکایت از گاندو و سپاه نوشتند!
3⃣ در همان ایام دستگیری این جاسوسها، بهرام قاسمی سخنگوی وزارت خارجه آنها را تبرئه کرد و گفت: «وزارت امور خارجه در جریان سفر آنها به این منطقه بود و بدون هماهنگی هم انجام نشد. معمولاً هم وقتی وزارت امور خارجه در جریان این مسائل باشد، بالطبع نهادهای دیگر هم مطلع میشوند!».
قاسمی تأکید کرد: «تخلف خاصی صورت نگرفته است».
بااینحال، پس از به دام افتادن این جاسوسها، مشخص میشود که آنها با دوربینهای مدرن، سعی در نقطهیابی و شناسایی نقاط استراتژیک مرزی داشتهاند.
🔶 نکته پایانی
🔸 در پس فیلم گاندو، اسناد متقن و غیرقابلانکار دیگری از ارتباط مهرههای نفوذی در کشور با سرویسهای جاسوسی بیگانه وجود دارد که بنا به مصالحی بیان نشده است و پس از به نتیجه رسیدن پیگیریهای قضایی، به اطلاع عموم خواهد رسید.
🔸 نیروهای اطلاعاتی و امنیتی چشمان بیدار ملت و خط مقدم مقابله با دشمنان هستند؛ هرچند که ممکن است مردم پس از سالها به آن پی ببرند و یا هرگز در جریان اقدامات سربازان گمنام امام زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف قرار نگیرند.
🔸 #به_قلم_اساتید: فرهاد مهدوی؛ کارشناس رسانه و مسائل سیاسی
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
676.pdf
3.59M
#مسائل_اولویت_دار
#تحلیل_کننده
#دولت_سیزدهم
✅ اولویتهای بازسازی انقلابی
🔶 مقام معظم رهبری در اولین دیدار اعضای دولت سیزدهم از جمله نیازمندیهای کشور در حال حاضر را بازسازی عرصه مدیریت کشور دانستند که حیطه آن ابعاد حیطه آن ابعاد گستردهای را دربرمیگیرد.
🔸 رهبری متناسب با چشماندازی که از حرکت هر دولت دارند، در بدو کار نکاتی را به آنان میفرمایند که ممکن است بازخوانی آن ۱۰ سال دیگر، راز و فلسفه آن را آشکار سازد.
هنوز دو هفته از دولت احمدینژاد نگذشته بود که در شهریور ۱۳۸۴ به آنان تأکید کردند عدالت منهای معنویت به انحراف منجر خواهد شد. ده، دوازده سال بعد چقدر این جمله مجدداً دیده شد.
در بدو دولت رئیسی «عقلانیت انقلابی» مطرح شد که اگر عقلانیت، پیوست روحیه انقلابی نباشد، به انتزاع، تخیل، روحیه فضایی و سخنان بیحساب و کتاب و نهایتاً منجر به بیاعتمادی به دولت خواهد شد.
🔸 اما مأموریت بازسازی دولت رئیسی چیست؟
🔸 #به_قلم_اساتید: دکتر عبدالله گنجی
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
#مسائل_اولویت_دار
#تحلیل_کننده
#دولت_سیزدهم
✅ شايستهسالاری مديران ميانی
🔶 دولت انقلابی اين روزها سرگرم چيدن مديران ميانی خود در دستگاههای مختلف است تا بتواند با همه توان در مسير خدمت به ملت قدم بردارد. در اين مرحله کار دشواری پيش روی دولتمردان قرار دارد و انتظار آن است که در عین سرعت بخشی به این امر مهم، در کیفیتبخشی به آن نیز توجه ویژه گردد.
🔶 گزارههای تحلیلی
1⃣ بدون شک اين روزها پيشنهادهای مختلفی براي تصدی سمتهای مختلف در وزارتخانهها، از بالا و پايين و گوش و کنار ارائه میگردد و فعالين سياسی تلاش دارند تا آنکه به نگاه خودشان شایستهتر است را بر مناصب قدرت بنشانند. اين اقدام هرچند در ذات خود اقدام بدی نيست و میتواند دايره انتخاب وزرا برای گزینش دستیاران را گستردهتر کند، اما فراموش نبايد کرد که اين فرآيند با آفاتی نيز مواجه است و بخشی از سفارشها و پیشنهادها با هدف کسب قدرت دنبال میگردد که مواجهه با آن هوشياری ويژه دولتمردان را میطلبد.
تأکید باید کرد که ملاک و معيار حقيقی در نظام اسلامی در فرآيند توزيع قدرت، شایستهسالاری است و تنها صاحبان صلاحيت هستند که از مشروعيت لازم برای تکيه زدن بر صندلی قدرت در سطوح مختلف برخوردارند و نبايد اجازه داد که فاقدين صلاحيت تنها از طريق واسطهگری و ارتباطات سياسی، صندلیهایی را کسب کنند که شايسته تکيه زدن بر آن نيستند!
2⃣ پيوندهای خانوادگی و بهرهگیری از اقوام و خويشان در سطوح مختلف مديريتی نيز آفتی است که در طول ادوار گذشته، ساختار اداری و مديريتی کشور را آلوده کرده و اعتماد جامعه را نسبت به فرآيند توزيع قدرت بهشدت کاهش داده است.
دولت انقلابی بايد بهشدت از برقراری چنين نسبتی در عزل و نصبهای مديران ميانی پرهيز کند، حتی اگر واقعيت امر مبتنی بر صلاحيت و شايستگی صورت گرفته باشد. خروج از موضع اتهام و بهکارگیری منسوبين شايسته در جايگاهی ديگر، بدون شک اتهام خویشاوندسالاری را از بين خواهد برد و امیدواری افکار عمومی به تحقق شعارهای دولت انقلابی که با تأکید بر فسادستیزی و مبارزه با رانتخواری به قدرت رسیده است را افزایش خواهد داد.
3⃣ بدون شک بدون توجه به شایستهسالاری، کارآمدی دولت محقق نخواهد شد. پایبندی بر این اصل انقلابی بیش از هر چیز برای دولت انتفاع خواهد داشت و عملاً بر توانمندی دستگاههای اجرایی خواهد افزود. بخش عمدهای از معضلات دولتهای پيشين به دلیل بیتوجهی به همین اصول بود که خروجی آن در ضعف در تصمیمگیری و فشل بودن کارکردی قابلمشاهده بود.
🔸 #به_قلم_اساتید: مهدی سعیدی؛ کارشناس مسائل سیاسی
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
#مرزبندی_با_دشمن
#تحلیل_کننده
#غرب
#رسانه #گاندو
✅ اصل ماجرای بازجویی افسر اطلاعاتی انگلیس که در آخرین قسمت سریال گاندو به آن پرداخت چه بود؟
🔶 اقدام شجاعانه پاسداران گمنام سپاه کردستان در شناسایی و دستگیری افسر اطلاعاتی حرفهای و حیلهگر انگلیس که در سریال گاندو به آن پرداخته شد واقعی و ستودنی است.
🔸 در حالی که قسمت آخر سریال گاندوی ۲ پخش شد یادی کنیم از اقدمات شجاعانه پاسداران گمنام سازمان اطلاعات سپاه بیت المقدس کردستان که با تیزبینی و اقدامات دقیق موفق به شناسایی، رصد و دستگیری شارلوت افسر اطلاعاتی حرفهای و حیلهگر انگلیس شدند. این اقدام در حالی روی داد که تازه برجام امضا شده بود.
🔸 در آن شب تاریخی یعنی ۲۵ مرداد ۱۳۹۵ شارلوت افسر اطلاعاتی انگلیس به هر کس که امکان داشت از سفیر انگلیس در تهران، وزارت خارجه انگلیس، وزارت خارجه ایران و... زنگ زد و ضمن تهدید، درخواست آزادی خود و یار فرانسویاش را داشت.
🔸 مترجم سازمان اطلاعات سپاه کرد که خود در آن شب در صحنه حضور داشت نقل میکرد شارلوت که انتظار دستگیری را نداشت تهدید به لغو برجام و تحریمهای بیشتر علیه کشورمان میکرد.
🔸 البته این سرباز وفادار ملکه، آن شب در حالیکه در داخل خودروی دیپلماتیک خود قرار داشت از ترس خود را خیس کرد تا اقتدار پوشالی سیستم اطلاعاتی ۴۵۰ ساله انگلیس در مقابل هیمنه پاسداران گمنام سپاه شکسته شود.
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
#مسائل_اولویت_دار
#تحلیل_کننده
#دولت_سیزدهم
✅ نکاتی درباره نخستین گفتگوی تلویزیونی رئیس جمهور
1⃣ صداقت و شفافیت با مردم که از مطالبات مقام معظم رهبری نیز میباشد از ویژگیهای آن بوده که نمونه بارز آن را در دوران کوتاه شهید رجایی که کابینه سی و شش میلیونی معروف بود را نداشتیم و دولت سیزدهم نیز با همین شعار و کابینه مردمی و هشتاد میلیونی را مورد توجه قرار داد که باید آن را به فال نیک گرفت.
2⃣ عمل به وعدههای داده شده رئیس جمهور در دوران تبلیغات انتخاباتی که باید یکی بعد از دیگری محقق شود و خلاف وعده هم در شرع مقدس و هم در افکار عمومی عملی مضموم و ناپسند است که دکتر رئیسی آن را بخوبی میداند.
3⃣ دیدار چهره به چهره و لمس کردن مشکلات مردم از نزدیک و دوری از عمل دستوری از پشت میز و صندلی و اتاقهای مدیریت اشرافی و تشریفاتی که دور از شأن و منزلت یک رئیس جمهور مردمی و اسلامی میباشد، نمونه دیگری از تحقق آرمانهای انقلاب اسلامی و بیانیه گام دوم انقلاب است.
4⃣ دوری از اشرافیگری و برخورد متواضعانه با مردم و پای درد دل آنها نشستن و همواره در خدمت مردم بودن و ترمیم آسیبهای اعتماد مردم میتواند در این دیدارها مؤثر واقع شود که مورد تأکید مقام معظم رهبری در دیدار اعضای هیئت دولت نیز بوده است.
5⃣ اولویت بندی مشکلات مردم که میراث دولت لیبرال گذشته است که کم کاری و بعضا خیانت دولت یازدهم و دوازدهم باعث مشکلات عدیده اقتصادی این روزهای کشور شده است که البته از ویروس منحوس کرونا نباید غافل باشیم که همه اجزای دولت برای مهار آن و اجرای طرح واکسیناسیون عمومی آن بسیج شده است و این از نقاط مثبت و قوت ابتدای آغاز کار دولت سیزدهم میباشد.
6⃣ مبارزه با فساد و از بین بردن گلوگاههای فسادخیز با هماهنگی نیروهای انقلابی و هماهنگی مراکز اطلاعاتی و امنیتی و دستگاه قضایی نیز عامل اعتماد مردم و موفقیت دولت خواهد بود که البته این کار به خوبی و مستمر باید ادامه پيدا کند.
7⃣ استفاده از ظرفیتهای داخلی و اتمام پروژههای نیمه تمام و هدایت نقدینگی به طرف تولید و بالا بردن کیفیت تولیدات داخلی و ایجاد امنیت سرمایه گذاری خارجی و داخلی خصوصا بخش خصوصی و امنیت شبکههای اجتماعی و ایجاد زیر ساختهای دولت الکترونیک در کشور که مورد توجه قرار گرفته است.
🔸 #به_قلم_اساتید: عبدالله کیا
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
4_5865941817479924493.pdf
4.73M
#روابط_خارجی
#تحلیل_کننده
#منطقه #افغانستان
✅ چرا افغانستان (برای ایران) مهم است؟
🔶 🔶 در حالی که بیشتر توجه و تمرکز جمهوری اسلامی ایران بر مرزها و همسایههای غربی این کشور (همچون عراق، سوریه، لبنان، فلسطین و ترکیه) است، در همسایگیمان رویدادهایی صورت میگیرد که در بهترین حالت میتوان آن را به ناآگاهی مقامات ایرانی نسبت داد و در حالتی بدتر، به آگاهی، اما چشمپوشی و بیتوجهی ایشان.
🔸 افغانستان به دلایل گوناگون، مهمترین همسایه ایران است:
چه از نگاه فرهنگی (که تنها همسایه همزبان ماست که تاریخ و فرهنگ و دین مشترکی نیز با ما دارد)؛
چه از نگاه اقتصادی،
و چه از نگاه امنیتی.
🔸 #به_قلم_اساتید: امیر هاشمی مقدم
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
#اقتصاد
#تحلیل_کننده
#بودجه
✅ «کسری بودجه» و راهکار درمان آن
🔶 کارشناسان اقتصادی معتقدند؛ کسری تراز عملیاتی بودجه که تفاوت بین درآمدها با اعتبارات جاری را نشان میدهد، در قانون بودجه امسال به بیش از ۴۶۴ هزار میلیارد تومان رسیده است.
🔸 در دولت گذشته این کسری معمولاً به شکل مستقیم و غیرمستقیم از طریق منابع بانک مرکزی تأمین میشد که با این روش، تورم در جامعه افزایشیافته و عملاً دولت دست در جیب مردم میکرد.
برای مثال، دولت دوازدهم در ۴ ماهه نخست امسال برای جبران کسری بودجه، ۵۸ هزار میلیارد تومان پول چاپ کرد که تبعات تورمی آن در ماههای آینده گریبانگیر اقتصاد خواهد شد. هرچند راهکار میانمدت و بلندمدت کسری بودجه، اصلاح قانون بودجه است، بااینوجود راهکارهای کوتاهمدت کمهزینهای نیز برای کاهش تبعات کسری بودجه و جبران بخشی از آن توسط دولت وجود دارد.
🔶 گزارههای تحلیلی
1⃣ افزایش فروش نفت و مشتقات آن. با توجه به دورنمای مذاکرات هستهای و رفع تحریمها و نیاز به تأمین کسری بودجه در کوتاهمدت، باید راههای فوری برای دور زدن تحریمها در دستور کار قرار گیرد. مثل فروش سوخت به لبنان و ونزوئلا.
2⃣ شفافسازی مالیاتی و جلوگیری از فرار مالیاتی. مالیات بر ارزشافزوده، مالیات بر خانههای خالی، حذف معافیت مالیاتی مناطق ویژه و مالیات بر تراکنشهای کلان بانکی و ...
3⃣ جذاب نمودن اوراق مالی برای فروش آن به مردم؛
4⃣ فروش سهام دولتی به مردم؛ عرضه سهام شركتهای دولتی در بورس، عملاً میتواند راهكاری برای جبران كسری بودجه دولت باشد. صندوقهای ETF دولتی تقریباً روش کمهزینهای هستند بهشرط اینکه دولت ملاحظات بازار سرمایه را نیز مدنظر داشته باشد تا مجدداً وضعیت ریزشی بازار، مشابه سال گذشته به وجود نیاید.
5⃣ افزایش سهم دولت از درآمد صادرات LPG؛ باوجودی که سهم شرکتهای اصلی زیرمجموعه وزارت نفت از صادرات و فروش داخلی نفت خام و ...، ۱۴.۵ درصد است، اما کل درآمدهای ناشی از صادرات گاز مایع توسط شرکت ملی گاز ایران، به این شرکت تعلق میگیرد و دولت هیچ سهمی از این درآمدها ندارد. این رویه باید اصلاح شود.
6⃣ کنترل یا کاهش مخارج و هزینههای جاری و عمومی وزارتخانهها.
🔶 نکته راهبردی
🔸 نظام بودجهریزی باید از همان ابتدا بهگونهای طراحی شود که کسری بودجه به وجود نیاید؛ اما در صورت وقوع، باید از طریق افزایش درآمدهای پایدار یا کاهش و صرفهجویی در اعتبارات هزینهای، این کسری مدیریت شود تا معیشت مردم کمتر تحت تأثیر آن قرار گیرد.
🔸 #به_قلم_اساتید: علی محمدی؛ تحلیلگر
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
بوم مسائل 17 شهریورماه 1400.pdf
1.57M
#عزت_ملی
#اقتصاد
#روابط_خارجی #مرزبندی_با_دشمن
#تحلیل_کننده
#رسانه
#فضای_مجازی
#پنجشیر
#افغانستان #طالبان #احمد_مسعود #کابل
#اربعین
#مرتضی_جعفری
#مجاهدین_خلق
#زهرا_مریخی
✅ بوم مسائل ۱۷ شهریور ماه ۱۴۰۰
🔶 تحلیل شبکههای اجتماعی
🔸 تحلیل هشتگها
🔸 هشتگهای برتر
🔸 مقایسه فعالیت جریانات در فضای مجازی
🔸 تداوم فضاسازی از تحولات سیاسی در افغانستان
🔸 تشکیل دولت موقت توسط طالبان
🔸 مانور رسانهای از آمار جانبختگان کرونایی
🔸 برجسته سازی کم عارضه بودن واکسن برکت
🔸 حاشیههای تأمین سوخت نیروگاهها
🔸 گرامیداشت واقعه ۱۷ شهریور
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
بسته اعتراضات 000617.pdf
1.29M
#اقتصاد
#تحلیل_کننده
#رسانه
#فضای_مجازی
✅ تحلیل اعتراضات و اعتصابات ۱۷ شهریور ۱۴۰۰
🔸 تجمع اعتراضی معلمان
🔸 اعتصاب تاکسیرانان
🔸 تجمع و اعتراض کارکنان شرکتی مخابرات
🔸 تجمع اعتراضی صنعتگران و کارگران پروژههای نفتی
🔸 تجمع اعتراضی معلمان کارنامه سبز
🔸 تجمع اعتراضی مالباختگان علیه قوه قضائیه
🔸 تجمع اعتراضی رانندگان مالباخته در مقابل ساختمان وزارت صمت
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
#روابط_خارجی
#مرزبندی_با_دشمن
#تحلیل_کننده
#منطقه #فلسطین
#رژیم_صهیونیستی
✅ شکست بزرگ اطلاعاتی و امنیتی!
🔶 در یک اقدام بیسابقه، شش زندانی فلسطینی با حفر یک تونل در یکی از مهمترین زندانهای رژیم صهیونیستی، ساعت یک بامداد روز دوشنبه (۱۵ شهریور) موفق به فرار از زندان شدند.
🔶 گزارههای تحلیلی
1⃣ شش زندانی فلسطینی در حالی با حفر یک تونل دهها متری، موفق به فرار از زندان گیلبواع شدند که این زندان از نظر تدابیر امنیتی و حفاظت شدیدی که از آن میشود، یکی از زندانهای بسیار مهم رژیم صهیونیستی به شمار میرود؛ طوری که تاکنون سابقه نداشته است کسی بتواند از این زندان فرار کند.
نکته قابلتوجه ماجرا اینجاست که نیروهای امنیتی رژیم صهیونیستی تا ساعتها بعد متوجه فرار زندانیان نشده بودند، تا اینکه چند کشاورز صهیونیستی به نهادهای امنیتی این رژیم خبر دادند که چند فلسطینی مشکوک را در اراضی اشغالی مشاهده کردهاند!
این موضوع برای صهیونیستها شوکهکننده بوده و نخستوزیر این رژیم آن را «یک موضوع خطرناک» دانسته است!
2⃣ فرار زندانیان فلسطینی که یک پیروزی بزرگ برای گروههای مقاومت فلسطینی محسوب میشود، یک اتفاق تکاندهنده و زنگ هشدار برای نهادهای امنیتی و نظامی رژیم صهیونیستی به شمار میرود.
در اهمیت راهبردی این رخداد همین بس که یک منبع امنیتی در گفتگو با شبکه ۱۲ تلویزیون رژیم صهیونیستی با اشاره به این موضوع اعتراف کرده: «این حادثه (فرار فلسطینیها) بسیار سخت و عجیب است. زندانیان فلسطینی مدتها در حال حفر تونل بودند؛ اما ما کمترین اطلاع در این زمینه نداشتیم».
3⃣ نکته حائز اهمیت بعدی در خصوص این رخداد، هویت زندانیانی است که از این زندان فوق امنیتی فرار کردهاند؛
«زکریا زبیدی» فرمانده سابق گردان «شهدا الاقصی» وابسته به جنبش فتح یکی از شش زندانی فراری است. زکریا زبیدی دو دهه پیش به دلیل عملیات متعدد در «انتفاضه الاقصی» به حبس طولانیمدت محکوم شده بود. زبیدی در سال ۲۰۱۱ و در جریان تبادل زندانیان حماس و رژیم صهیونیستی، آزاد شد ولی چند ماه بعد در پاییز سال ۲۰۱۲ دوباره بازداشت و مدتی در زندان به سر برد.
سومین بازداشت وی مربوط به دو پرونده تیراندازی به اتوبوس رژیم صهیونیستی در کرانه باختری بود که منجر به صدور حکم حبس ابد برای او شد. فرار چنین فرماندهی از زندان به تزریق روح امید و مقاومت در فلسطین تعبیر میشود.
🔶 نکته پایانی
🔸 فرار شش زندانی فلسطینی که در بین آنها فرمانده باسابقهای چون زکریا زبیدی حضور دارد، خبر نگرانکنندهای برای رژیم صهیونیستی است. این موضوع درعینحال که ضعف دستگاههای اطلاعاتی و امنیتی رژیم صهیونیستی را به نمایش گذاشت، مطمئناً تحرکات ضدامنیتی علیه ارکان گوناگون اطلاعاتی، امنیتی و نظامی توسط گروههای مقاومت را افزایش داده و صهیونیستها را با خطرات جدیدی مواجه خواهد ساخت.
🔸 #به_قلم_اساتید: حمید خوش آیند؛ کارشناس مسائل بین الملل
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
#روابط_خارجی
#مرزبندی_با_دشمن
#تحلیل_کننده
#منطقه #طالبان
#شرق #چین
✅ چین چه روابطی با طالبان میخواهد؟
🔶 چین پیش از تسلط طالبان بر افغانستان نیز با این گروه به مذاکره میپرداخت. سیاستگذاران حزب کمونیست با علم به برتری طالبان نسبت به دیگر طوایف و گروهها، پیشتر غلبه این گروه را به صورت غیررسمی مورد پذیرش قرار داده بودند ولی همچنان تا شناسایی رسمی و روابط مطلوب فاصله وجود دارد تا مطلوبیتهای پکن محقق شود.
🔸 نه بازار افغانستان، با توجه به جمعیت گسترده روستایی و فقدان رشد شهرنشینی، فینفسه اهمیتی راهبردی برای کالاها و خدمات چینی دارد و نه منابع طبیعی آن در زنجیره تأمین کالاها یا فناوریهای نو در سیاستگذاریهای جدید چین، جایگاه اساسی دارد. بنابراین مهمترین اولویتهای چین درباره افغانستان، نه اقتصادی بلکه سیاسی است.
🔶 گزارههای تحلیلی
1️⃣ ملاحظات سینکیانگ
با توجه به اینکه نگرش ایدئولوژیک طالبان در کنار سلفیگری با نوعی ناسیونالیسم نیز همراه است، پکن نگران تقویت گرایشهای تجزیهطلبانه در مسلمانان مناطق اویغورنشین میباشد. گرایش چین به آن است که هیچیک از طرفین در امور داخلی یکدیگر مداخله نورزند و از اظهار نظر در مورد وضعیت شهروندان دو کشور اجتناب کنند.
2️⃣ امنیت پروژه «یک کمربند، یک جاده»
اولویت مهم در روابط مورد نظر چین با طالبان، ثبات سیاسی در افغانستان و امنیت در محدوده ژئوپلتیک فراتر از آن، از آسیای میانه در شمال تا خلیج فارس در جنوب است. پکن میداند که افغانستان در یک شرایط بیثبات، زمینهساز گسترش تروریسم و ناامنی به فراتر از مرزهای این کشور خواهد شد. در موقعیتی که همه همسایگان افغانستان، به جز هند در مسیر این پروژه قرار دارند، جلوگیری گسترش فعالیت گروههای تکفیری به همسایگان، اهمیتی ضروری مییابد.
🔸 نیازمندی طالبان به شناسایی رسمی و مبادلات تجاری در شرایطی که هنوز تحت تحریم قرار دارد گفتگو را برای سیاستمداران چینی تسهیل میکند ولی احتمالاً برخی اختلافات درونی را میان گروه طالبان و بهویژه با شبکه حقانی که خارج از مرزهای افغانستان فعال است، افزایش دهد.
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
#روابط_خارجی
#مرزبندی_با_دشمن
#تحلیل_کننده
#منطقه #لبنان
#غرب #رژیم_صهیونیستی
✅ برافراشته شدن پرچم حق و سرنگونی پرچم باطل
🔶 خبر
🔸 کشتیهای حامل سوخت ایران به لبنان رسیدند و لبنانیها برای کشتیهای نفتکش ایرانی سرود ساختند.
🔶 تحلیل
🔸 زمانی که استکبار جهانی در عرصههای نظامی و سیاسی و جنگ روانی کم میآورد به قصد در هم شکستن اراده ملتها و دولتهای انقلابی و مستقل از اهرم فشار تحریم اقتصادی بهره میگیرد که تحریم کشورهای کوبا، ایران، ونزوئلا، چین، روسیه و سوریه از این قبیل است.
🔸 حزب الله لبنان با ابتکار و گروگان گرفتن امنیت اسرائیل و تلقی کردن کشتیهای حامل سوخت به عنوان خاک لبنان و داشتن حق مقابله به مثل سیاستهای ظالمانه و استکباری آمریکا و اسرائیل را به چالش کشیده و در هم میشکند.
🔸 اگر چه فعلا حجم این موضوع محدود و منطقهای است ولی اثرش جهانی بوده و قدرتهای عظیم مستکبر جهانی را به چالش میکشد و تولد قدرتهای مستقل با ارادههای انقلابی نو ظهور منطقهای و جهانی را نوید میدهد.
🔸 آمریکا و سلطه جهانی که از نظر نظامی و سیاسی در سوریه، یمن، ایران، افغانستان، لبنان، غزه، کوبا و ویتنام در تحریمها ناکام گشته، نیز به قصد درهم شکستن اراده ملتها در حال عقب نشینی است.
🔸 وقتی که رهبر معظم انقلاب میفرمایند: دشمن از نظر نظامی، سیاسی و امنیتی به عقب رانده شده و به فضل الهی در زمینه تحریم و فشار حداکثری نیز شکست حداکثری را تحمل خواهد کرد.
به لطف خدا زمینههای عملی آن در حال شکلگیری است، براستی نصرت الهی نزدیک است و پرچم حق در مقیاس جهانی در حال بر افراشته شدن پرچم و باطل در حال سرنگونی تدریجی است.
🔸 #به_قلم_اساتید: احمد جنتی
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
#علم_و_پژوهش
#تحلیل_کننده
#کرونا #طب_سنتی
✅ گلایه آيت الله رشاد رئیس حوزه علميه تهران از انحرافات برخی طلاب و اساتید حوزه در حوزه طب
🔸 مدیر حوزههای علمیه تهران با گلایه از برخی انحرافات در بین طلاب و مدرسان حوزه گفت:
در سالهای اخیر شاهد برخی انحرافات از سوی طلاب و اساتید هستیم. مثلاً میگویند اگر پا درد داشتی این را بخور، سردرد داشتی این را و... کار ما اینها نیست. سالها است که طب سنتی متوقف شده و در جا میزند، اصلا اینها کار طلبه نیست و اگر هم قرار است طب سنتی انجام دهید باید ابن سینا شوید نه اینکه طلبه یک ماه آموزش ببیند و بعد مطب بزند. ما تا آخر سال همایشی برای طب سنتی برگزار میکنیم همه این موشوعات را بررسی میکنیم.
🔸 وی ادامه داد: طلبه درس و بحث را رها کرده و طب سنتی میخواند، ما در طب با واقع سروکار داریم و نمیتوان به مطالب فاقد سند اعتبار کنیم. اگر هم روایتی داریم باید براساس تجربه موفق عمل کنیم. در خود علم پزشکی هم چنین چیزی وجود دارد و ممکن است که نظریه با تجربه و آزمایش رد شود آنگاه ما برخی نظریات غیرمستند را بدون تجربه در دستور کار قرار میدهیم.
🔶 وقتی تخصص نداریم نباید در همه حوزهها نظر بدهیم
🔸 رشاد با اشاره به لزوم نگاه علمی به موضوعاتی مانند طب گفت:
آقا هم در موضوع کرونا گفتند: من مطیع نظر کارشناسان هستم، بعد یک طلبه میگوید ما واکسن نمیزنیم، یکی میگوید واکسن حس جنسی را از بین میبرد. کار ما طب دین است نه طب جسم. ما باید در کار خودمان نظر بدهیم مگر اینکه ابن سینا باشیم که نیستیم. همان طور که یک پزشک در حوزه دین نظر نمیدهد.
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
#مرزبندی_با_دشمن
#تحلیل_کننده
#کردستان #تروریست
✅ چرا تروریستها در کردستان موفق نمیشوند؟!
🔶 هسته تشکیلات مخفی حزب دمکرات کردستان ایران (حدکا) موسوم به عقابهای زاگرس (هەڵۆکانی زاگرۆس) در داخل ایران، در روزهای اخیر اقدام به ترور دو نفر از از بسیجیان اهل سنت منطقه شمال غرب کشور در شهرستانهای مهاباد و پیرانشهر در آذربایجان غربی نموده است.
🔸 آنچه که از پس زمینه فعالیتهای تروریستی گروهکهای ضد انقلاب کردی در شمال غرب کشور به عیان قابل مشاهده است را میتوان در چند نکته خلاصه کرد:
1⃣ در کشور عزیزمان ایران، همه اقوام در تمام ساختار سیاسی، اجتماعی، اقتصادی و امنیتی آن نقشهای بی بدیلی دارند و در پستها و مناصب مدیریتی هیچ قوم و زبانی بر دیگر ارجحیت ندارد، از این رو در منطقه شمال غرب کشور بخش اعظمی از امنیت را هموطنان کرد زبان بر عهده گرفتهاند و در این زمینه موفقیتهای بیشماری نسبت به قبل از انقلاب به دست آوردهاند و این راهبرد دستاوردهای انکار ناپذیری نیز برای اهل سنت غرب و شمال غرب ایران به همراه داشته است.
چنین گزارههایی برای گروهکهای ضد انقلاب به هیچ وجه قابل تحمل نیست که مردم کرد زبان با مسوولیت پذیری سرنوشت کشور خود را بدست بگیرند.
2⃣ امروز اغلب مرزداران سرزمینی شمال غرب کشور از مردمان بومی و کرد زبان همان منطقه انتخاب شدهاند و این نشان میدهد که لایههای امنیتی در این منطقه ریشه در ساختارهای سیاسی و اجتماعی شمال غرب دارد.
3⃣ ایجاد فضای آشوب و تهدید و یا ترور شهروندان بومی و کرد زبان منطقه شمال غرب نه تنها خدشهای در اراده مردم در حفظ امنیت ندارد بلکه باعث انزجار بیشتر مردم کرد زبان نسبت به گروهکهایی میشود که لباس کردی میپوشند اما مردم کرد زبان را از نعمت امنیت و زندگی محروم میکنند و فرزندان آنها را که در پاسداری از این مرز و بوم شب و روز ندارند را ترور میکنند.
4⃣ این تناقض آشکار در راهبردهای گروهکهای ضد انقلاب کردی باعث فاصله گرفتن مردم از آنها شده است، چرا که از یک طرف ادعای زنگی خوب، همراه با امنیت و دموکراتیک را برای آنان بیان میکنند و از طرف دیگر عاملان ترور این مردم هستند و گستراندن فضای ترور و تهدید در این شهرها باعث فرار سرمایه و در نتیجه تخریب زیرساختهای اقتصادی این شهرها و مردمان ساکن در آن ها میشود.
5⃣ توان این گروهکها _ با اشاره به فعالیت چندین ساله آنها در شمال غرب _ نشان میدهد که آنها توانایی لازم برای تأثیر ایدئولوژیک و عقلانی بر مردم کرد زبان شمال غرب را نداشته و حتی الامکان خود را از انجام اقدامات غیر تروریستی ناتوان میبینند. نگاه واقع بینانه اندک طرفداران گروهکهای معاند نیز این گفته را تصدیق میکند.
🔸 #به_قلم_اساتید: محمد رضوی قره قشلاق
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
#ولایت_فقیه
#امید_به_آینده
#نشریه #خط_حزب_الله
#تحول #فرهنگ #جوانان
#دولت_سیزدهم
✅ جوانان، میداندار فرهنگ
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
A4 305.pdf
3.18M
#ولایت_فقیه
#امید_به_آینده
#نشریه #خط_حزب_الله
#تحول #فرهنگ #جوانان
#دولت_سیزدهم
✅ جوانان، میداندار فرهنگ
👈 خط حزبالله در شماره سیصد و پنجم با عنوان "جوانان، میداندار فرهنگ" به مناسبت اشاره رهبر انقلاب به موضوع فرهنگ در دیدار اخیر با هیئت دولت، اهمیت نقشآفرینی جوانان در این عرصه و حمایت از مجموعههای فرهنگی از سوی دولتمردان را بررسی کرده است.
🔸 خط حزبالله به مناسبت بیانات حضرت آیتالله خامنهای در اولین دیدار با دولت سیزدهم که فرمودند: « اعتماد مردم بزرگترین سرمایهی دولت است. مردم وقتی به شما اعتماد کردند و امید به شما داشتند، با شما راه میآیند و کمکتان میکنند؛ این بزرگترین سرمایه است برای دولت که بتواند اعتماد مردم را جلب کند که البتّه این متأسّفانه یک مقداری آسیب دیده و بایستی ترمیم کنید این را.» در اطلاعنگاشتی، راهکارهای افزایش امید و اعتماد مردم را مرور کرده است.
🌷 شمارهی این هفتهی خط حزبالله به روح مطهر شهید مدافع حرم مرتضی کریمی تقدیم میشود.
🔸 خط حزبالله؛ شماره ۳۰۵
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
#عزت_ملی
#روابط_خارجی
#مرزبندی_با_دشمن
#تحلیل_کننده
#جریان_های_سیاسی
#منطقه #افغانستان
✅ تیپ اصلاحاتیون
🔶 "بعد از ساختن داعش توسط آمریکا، صهیونیستها، انگلیس، فرانسه و عربستان" سران داعش بیمهابا و به صراحت اعلام کردند که هدف نهایی ایران است.
🔸 ایران و حزبالله لبنان به کمک سوریه شتافتند ولی فرقه اصلاحات، فریاد برآورده و زمین و زمان را به هم دوخت که چرا باید جوانانمان را برای مقابله با داعش به سوریه و عراق اعزام کنیم؟!
🔸 اکنون هم که آمریکا در افغانستان با شکست مفتضحانهای روبهرو شده و آرزوی دیرینه خود که برپایی جنگ مذاهب و اقوام و کشاندن پای ایران به این توطئه است را برباد رفته میبیند، همان فرقه برخلاف سروصدای قبلی که سوریه و عراق و داعش به ما چه ربطی دارد، امروز جیغ میکشند که چرا علیه طالبان (به نفع آمریکا) وارد جنگ نمیشویم؟!
🔸 حالا یک پیشنهاد منطقی و همهپسند در میان است و آن اینکه یک تیپ از مدعیان اصلاحات تشکیل شود و این افراد جهت اعزام به افغانستان ثبتنام کرده و برای مبارزه به پنجشیر و یا هر نقطه دیگر افغانستان اعزام شوند. نامش هم میشود تیپ اصلاحاتیون!
🔸 #به_قلم_اساتید: حسین شریعتمداری
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
#روابط_خارجی
#مرزبندی_با_دشمن
#تحلیل_کننده
#منطقه #افغانستان
#غرب #آمریکا
✅ حسابکشی از طالبان
🔶 خبر
🔸 وزیر خارجه آمریکا بعد از نشست با وزرای خارجه کشورهای متحد واشنگتن، خواستار حسابکشی از طالبان بابت تروریسم و اطمینان از تبدیلنشدن افغانستان به پایگاه تروریستها شد.
🔶 تحلیل
🔸 بیست سال پیش، آمریکا با شعار مبارزه با تروریست و نابودی القاعده و طالبان وارد افغانستان شد و حالا پس از بیست سال اشغالگری و تجاوز، تحمیل هزینههای سنگین مالی و جانی به مردم افغانستان و ارتش کشور خودشان، در حالی از خاک افغانستان گریختند که کل کشور در اختیار همان گروهی قرار گرفت که آنها مدتی پس از شروع اشغالگری، مدعی شدند این گروه را نابود کردیم.
🔸 اکنون و پس از خروج آمریکا از افغانستان، آمریکا از همان طالبان تضمین میخواهد که افغانستان به پایگاه تروریستها تبدیل نشود.
🔸 آیا نباید از آمریکا توضیح خواست که پس منظور شما از تروریست، چه گروهی بودند که به خاطر آن به اشغال افغانستان پرداختید و حالا از طالبان، تضمین میخواهید که افغانستان را پایگاه تروریستها نکند؟
🔸 #به_قلم_اساتید: سعید ذکریاپور
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab