#عزت_ملی
#تحلیل_کننده
#جریان_های_سیاسی
✅ ماهیگیری اصلاحات از آب گلآلود!
🔶 مخالفان دیروز و دلواپسان امروز
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
ماهی گیری اصلاحات از آب گل آلود!.pdf
321.1K
#عزت_ملی
#تحلیل_کننده
#جریان_های_سیاسی
✅ ماهیگیری اصلاحات از آب گلآلود!
🔸 دیدار اخیر آیت الله صافی گلپایگانی از مراجع اعظم قم با محمدباقر قالیباف رئیس مجلس یازدهم و گفتگویی که با هم داشتند سبب حاشیههایی شد که سایت رجا نیوز نپخته و نسنجیده به آن دامن زد.
🔸 حواشی که سبب شد حزبی که در عرصه سیاست شکست خوردند و تا دیروز از مخالفان مراجع بودند و به هر بهانهای آیت الله عظام را میکوبیدند حالا رنگ عوض کنند و در قالب دلسوزان مرجعیت جایگاه والای آنها را به دیگران گوشزد کرده و به عبارتی به دنبال ماهیگیری از آب گل آلود حواشی ایجاد شده و نابخردی رجا نیوز باشند.
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
#اقتصاد
#تحلیل_کننده
#تورم
✅ وضعیت سنجی تورم در ماههای آتی
🔶 بررسی روند قیمتها در کشور حکایت از وجود تورم بالای ۴۰ درصدی در کالاها دارد. تورم موجود در بازار که تبدیل به دغدغه اصلی مردم هم شده است متأثر از وضعیت منفی برخی شاخصهای اقتصادی در اواخر دولت دوازدهم است، که در یک دوره باید تثبیت شود تا درنهایت اثر آن در مهار تورم دیده شود.
🔸 نگاهی آماری به سه عامل مهم تورمزا، دورنمایی تورم در کشور را روشن میکند:
1⃣ هرچند تورم در ایران صرفاً یک پدیده پولی نیست ولیکن از بین عوامل تولیدکننده تورم، بالاترین سهم را رشد نقدینگی با رقم تأثیرگذاری ۵۸ درصد دارد. یکی از مهمترین دلیل رشد نقدینگی، استفاده مستقیم دولت از پایه پولی بانکی است.
آمارها نشان از آن دارد که دولت رئیسی در ماههای شروع به کارش، شاخص تورمزای چاپ پول را متوقف کرده است. بر این اساس متوسط رشد ماهانه پایه پولی در ماههای مرداد و شهریور به ۰.۱۵ درصد سقوط کرده که ۱۲ برابر کمتر از متوسط رشد ماهانه پولی در دولت سابق (۱.۸۱) است. همچنین رشد ۱۲ ماهه پول از ۶۱.۷ درصد در پایان سال ۹۹ به ۳۵.۹ درصد در پایان شهریورماه سال ۱۴۰۰ کاهش یافته است.
2⃣ دومین شاخص تأثیرگذار بر تورم، کسری بودجه دولت و بیانضباطی مالی در زمینه دخلوخرج هزینهها و درآمدها است. اهمیت کسری بودجه در ایجاد تورم بهاندازهای است که با یک درصد افزایش کسری بودجه، تورم ۱۲ درصد افزایش مییابد. اگرچه در همه دولتها کسری بودجه وجود داشته ولی در سال آخر دولت دوازدهم، رشد بیحسابوکتاب هزینهها و دستمزدها، به شکل حادتری نمایان شد و درنهایت با استقراض از بانک مرکزی، تورم کنونی را رقم زده است؛
اما دولت رئیسی در بدو شروع کار، علاوه بر اینکه هزینههای دولت را بدون استقراض، تأمین نموده، برآیند تزریقها و برداشتهای اوراق خزانه در بازار سرمایه را نیز (تا بیستم مهرماه) برابر «صفر» نگه داشته است. همچنین دولت بهگونهای در حال برنامهریزی است که سند بودجه ۱۴۰۱ را با تحول گسترده طرحریزی کند که این موضوع نیز میتواند آینده مثبتی را برای کنترل تورم تداعی کند.
3⃣ گام سوم در کنترل تورم، ایجاد منابع درآمدی جدید برای افزایش تولیدات داخلی است که از طریق دیپلماسی اقتصادی و نظارت بر تخصیصها و توزیع منابع حاصل میشود. در این زمینه افزایش فروش نفت و آزادسازی بخشی از منابع ارزی و ایجاد پیمانهای راهبردی بلندمدت با برخی کشورها و عضویت در سازمانهای بینالمللی مهم (همچون شانگهای) شکل گرفته است.
🔸 #به_قلم_اساتید: علی محمدی
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
#روابط_خارجی
#مرزبندی_با_دشمن
#تحلیل_کننده
#منطقه #افغانستان
#آمریکا #داعش
✅ تقارن اهداف آمریکا و داعش خراسان در افغانستان!
🔶 اندیشکده آمریکایی «امریکن کانزروتیو» در گزارشی نوشت:
«با خروج آمریکا از افغانستان، اعضای سابق نیروهای امنیتی این کشور که زمانی توسط آمریکا آموزش دیده بودند، به داعش خراسان پیوستهاند».
🔶 گزارههای تحلیلی
🔸 داعش خراسان در سال ۲۰۱۵ که داعش در سوریه و عراق در اوج قدرت بود، تشکیل شد. مرکز آن ولایت ننگرهار در شرق افغانستان است. این گروهک سودای برپایی امارت در خراسان بزرگ را در سر میپروراند که در گذر زمان میان چند کشور تقسیم شده است که حد شرقی آن به چین و منطقه سینکیانگ و قوم ایغورها میرسد و حد غربی آن در داخل ایران با ری و تهران هممرز است.
این گروهک که تشکیل امارت خراسان را مقدمه تشکیل امارت جهانی میداند و هیچ زمانی بیشتر از ۱۰ هزار تن جنگجو نداشته، از اعضای طالبان و افراد تیتیپی (تحریک طالبان پاکستان)، سپاه صحابه، لشکر جهنگوی، افراد سرگردان وابسته به حرکت اسلامی ترکستان و نیز اتباع کشورهای دوردست نیرو جذب کرده است.
🔸 بخش بزرگی از انفجارهای تروریستی ماههای اخیر در افغانستان منتسب به داعش خراسان است که از طریق ناامنسازی و گسترش خشونت به دنبال پیشبرد و تحقق اهداف سیاسی خود است.
🔸 بین اهداف سیاسی داعش خراسان و اهداف و دستورالعملهایی که تیم امنیتی بایدن در افغانستان دنبال میکنند، شباهت عجیبی وجود دارد:
1⃣ «ناامنسازی» افغانستان، راهبرد اصلی دو طرف برای نیل به اهداف سیاسی و امنیتی است.
2⃣ جذب اعضای سابق نیروهای امنیتی افغانستان به داعش خراسان اتفاقی از روی کنجکاوی و تصادف نیست، بلکه رخدادی کاملاً «حسابشده و هدفمند» است! در شرایط کنونی نبرد با طالبان یکی از اهداف اصلی و داخلی داعش خراسان است؛ هدفی که آمریکاییها در سالهای گذشته سربازان و نیروهای امنیتی افغانستان را برای آن تربیت و آموزش داده بودند!
3⃣ در عرصه خارجی نیز ناامنسازی روسیه، چین و جمهوری اسلامی ایران جزو اهداف تعریفشده داعش خراسان است!
🔸 داعش خراسان که امروز شاهراه ترانزیت قاچاق سلاح و مواد مخدر در افغانستان را در تصرف خود دارد، از بقایای داعش در سوریه و عراق تشکیلشده که پس از نابودی آن در این دو کشور، توسط عناصر امنیتی و سرویسهای جاسوسی آمریکا و برخی اعضای ناتو با عملیات پیچیده به افغانستان منتقل شد؛ بنابراین حیات و بقاء آن در افغانستان ناشی از تصمیماتی است که با آگاهی و اراده، توسط واشنگتن اتخاذ شده است. سیاست آمریکا نسبت به این گروهک، تاکتیکی باهدف نیل به اهداف استراتژیک است!
🔶 نکته پایانی
🔸 داعش خراسان «ابزاری» است تا در کشوری که از یکسو با ایران دارای مرزهای طولانی است و از سوی دیگر با چین و روسیه - مهمترین رقبای استراتژیک ایالاتمتحده در جهان - مجاورت دارد، نقش «ناامنسازی» و انتقال آن به محیط پیرامون را بازی کند.
🔸 #به_قلم_اساتید: حمید خوش آیند؛ کارشناس مسائل بین الملل
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
#ولایت_فقیه
#علم_و_پژوهش
#تحلیل_کننده
#نخبگان
✅ مروری بر بیانات رهبر انقلاب در دیدار جمعی از نخبگان و استعدادهای برتر علمی کشور ۱۴۰۰/۸/۲۶
🔶 نکاتی درباره مسئلهی نخبگی و وظایف نخبگان
1️⃣ به فکر شکرِ نعمتِ نخبگی باشید.
نخبگی یک نعمت و موهبت خدایی است.
2️⃣ قدر نعمت نخبگی را بدانید و براساس آن کار و تلاش کنید.
مجموعهی حکمرانی، مسئولین، پدر و مادر، معلمین و اساتید هم باید از نخبه قدردانی کنند.
بخش مهم جنگ نرم استعمارگران اینست که ملتها را از استعداد خودش غافل کنند.
غفلت و غارت مکمل هماند، غفلت مقدمهی غارت است، غارت افزایش دهندهی غفلت است.
3️⃣ احساس مسئولیت داشته باشید در قبال مسائل کشور
این برداشت که همه چی باید آماده باشد تا نخبه بتواند کار بکند، برداشت درستی نیست. گاهی بایستی با موانع مبارزه کنید.
نامهربانیها نبایستی نخبه را از ادامهی راه و از فعالیت و از تلاش منصرف بکند و نباید دلسرد بشوند.
نخبه بایستی شکر کند، شکر عملی این است که تلاش کند، فعالیت کند.
4️⃣ نخبهی علمی بایستی به آینده و افقی که برای علم در کشور ترسیم شده چشم بدوزد.
باید جوری حرکت بکنیم که ایران در دنیا منبع علم محسوب بشود.
یعنی اگر کسانی بخواهند به جدیدترین یافتههای علمی دست پیدا کنند ناچار بشوند فارسی یاد بگیرند. این یک آیندهی ممکنی است.
مراحل رسیدن به مرجعیت جهانی در زمینه علم:
مرحلهی اول: کم کردن فاصله خودمان با مرز دانش جهانی
مرحلهی دوم: عبور از خطوط دانش جهانی
مرحلهی سوم: دنبال کردن تمدن نوین اسلامی
5️⃣ نخبگان علمی باید آفرینش علمی داشته باشند.
نوآوری در علم ناشی از این است که یک قانونی را که در طبیعت وجود دارد و تا امروز کشف نشده، شما کشف میکنید، براساس آن تولید علم میشود، باید دنبال این باشیم.
6️⃣ باید به مسائل کشور فکر کنید و مسئلهمحور کار کنید.
مسائل کشور بایستی از طرق علمی و با روش علمی حل بشوند.
میتوان برای همهی مشکلات کشور راهحل علمی پیدا کرد.
مسائل مبتلابه امروز ما:
مسئلهی آب در کشور
مسئلهی محیطزیست
مسئلهی ترافیک
مسئله آسیبهای اجتماعی
مسئلهِی اعتیاد
مسئلهی طلاق
مسئلهی حاشیهنشینی
مسئلهی هجرت از روستاها و تخریب روستاها
مشکلات نظام پولی و نظام مالی
مشکل نظام مالیاتی
مشکل بانکها
موانع رشد تولید
مسئلهی هوش مصنوعی
باید کاری کنیم که در دنیا حدّاقل در [بین] ده کشور اوّل در مورد هوش مصنوعی قرار بگیریم.
7️⃣ مسئله مهاجرت نخبگان
آن چیزی که اشکال دارد مهاجرفرستی است
تشویق دانشجویان به ترک کشور خیانت است.
ناامید کردن جوانان نسبت به آیندهی کشور، دلسرد کردن جوانان و آینده را به او تلخ و سیاه نشان دادن، خیانت است.
8️⃣ مسئلهی مانعزدایی از تولید
مهمترین موانع تولید، *موانع فرهنگی* است.
مثل:
احساس ناامیدی
احساس ناتوانی
احساس بیآینده بودن
بیحوصلگی
بیهمتی
سرگرمیهای مضرّ
سرگرمیهای زائد
راحتطلبی
نداشتن همت
نداشتن خطرپذیری
9️⃣ راجع به شرکتهای دانشبنیان
[تعداد] شرکتهای دانشبنیان خوشبختانه رشد خوبی داشته. باید افزایش هم پیدا کند، منتها سختگیری بشود در رعایت ضوابطِ دانشبنیان بودن.
صنایع بزرگ ما در کشور دانشبنیان نیستند، این عیب بزرگی است.
شرط لازم برای رشد و تقویت شرکتهای دانشبنیان این است که ما بتوانیم محصولات آنها را در داخل کشور رایج کنیم.
سهم شرکتهای دانشبنیان از تولید ناخالص ملی کمتر از یک درصد است. باید افزایش یابد.
🔸 شما [نخبگان] نور چشمان کشور و ملّت هستید. انشاءالله خداوند شما را برای این کشور نگه دارد.
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
#علم_و_پژوهش
#تحلیل_کننده
#نخبگان
✅ چه کسانی به نخبگان علمی خیانت و جفا میکنند؟
🔶 نخبگان علمی کشور که عموماً در سنین جوانیاند، اقشاری به شمار میآیند که مورد توجه شدید رهبر فرزانه انقلاب اسلامی هستند و ارتباط و گفتگو با آنان در اولویت ایشان قرار داشته است.
🔸در دیدار دیروز چهارشنبه ایشان با جمعی از نخبگان و استعدادهای برتر علمی که با وجود شرایط کرونایی برگزار شد، در فرازی از فرمایشات خود به این نکته اشاره داشتند که «یک بخش مهم جنگ نرم استعمارگران هم امروز و هم همیشه که امروز هم هست، در گذشته هم بیشتر بوده، عبارت است از اینکه ملت را – حالا ملت ما را یا هر ملتی را که دارای استعداد است- از استعداد خودش غافل کنند، او را بیاعتنا کنند و آن استعداد را حتی به وضعی برسانند که خود او منکر این استعداد شود» و در فرازی دیگر، صریحاً اعلام داشتند که «در بعضی از دانشگاهها، عناصری هستند که جوان نخبه را تشویق میکنند به ترک کشور، من صریح میگویم این خیانت است، این خیانت است، این دشمنی با کشور است، دوستی با آن جوان هم نیست.»
🔸 این جملات که برآمده از نگاه دقیق، کارشناسانه و توجه به واقعیتهای مربوط به جامعه نخبگانی کشور است، استعدادسوزی را شگرد دشمن برای ممانعت از پرورش و بروز استعداد نخبگی به عنوان یک عامل مولد قدرت میداند که تشویق به مهاجرت و خروج استعدادها هم ادامه همین استعدادسوزی و کمک به هدف دشمن بوده و لذا خیانت به حساب میآید.
گرچه معمولاً تشویقکنندگان در لباس خودی و درون کشور هستند و در ظاهر با ادعای دلسوزی و کمک به تأمین آینده درخشان علمی یا کاری مرتکب این خیانت میشوند؛
🔸 بنابراین تشویق نخبگان علمی کشور به مهاجرت را باید همسویی آشکار با بیگانگان و کشورهای استعمارگری دید که برای محرومسازی ما از عناصر تولید قدرت، جنگ روانی، فریب و اغواگری را برای غافل ساختن و به انحراف بردن نیروهای مستعد به کار میگیرند تا مسیر غارت و چپال و دنبالهروی و وابستگی به خود را باز نگه دارند و اجازه استقلال را سلب کنند.
🔸 رهبر معظم انقلاب اسلامی در فرازهای دیگر هم نخبگان را به ایفای نقش در عرصه توسعه و پیشرفت کشور فراخوانده و عرصههایی، چون صنایع بزرگ کشور، هوش مصنوعی و آفرینشهای علمی را مناسب حضور جامعه نخبگانی کشور دانستند؛ عرصههایی که میتواند در پیوند با استعداد علمی جوانان نخبه نه تنها به حل مشکلات مردم و کشور و برآوردن نیازهای اقتصادی کمک کند، بلکه توسعه کشور را وارد مداری جدید کرده و جهش در توسعه و موقعیت راهبردی کشور را موجب شود.
🔸اما آنچه تاکنون مانع اصلی حضور و ایفای نقش نخبگان در این عرصهها بوده، غفلت و بیاعتنایی و بعضاً نبود درک و فهم راهبردی در مسئولان و کارگزاران و مهمتر از آن تعارض منافع ناشی از این حضور بوده که مثال روشن آن عدم استفاده از شرکتهای دانشبنیان برای تقویت و ارتقای تولید داخلی است.
🔸 در حالی که توان علمی نخبگان علمی کشورمان برای ورود به فناوریهای پیشرفته، بالا و ایفای نقش در آن اثبات شده است، اما منطق سوداگرایانه حاکم بر بخشهای مهم اقتصادی، واردات را ترجیح داده و در حالی که شرایط ظالمانه تحریم و فشار اقتصادی به شدت مردم را به زحمت انداخته و رنج میدهد، همچنان این سنت سیئه و کج ادامه دارد.
🔸 حال آنکه استفاده از توان علمی جوانان نخبه در صنعت دفاعی کشور موجب به دست آوردن رکوردهای جهانی و افتخارات بزرگ شده است، صنعت خودرویی یا لوازم خانگی همچنان به واردات یا ساخت محصولات بدون کیفیت و آن هم با قیمتهای گزاف و فاقد منطق اقتصادی مشغول بوده و هزینه آن را هم از جیب مردم تأمین میکند؛ بنابراین میتوان به دور از تعارف سومین عامل نخبهگریزی و خیانت به نخبگان کشور را جریان سوداگرایانه حاکم بر صنعت و تولید کشور دانست که با گرفتن میدان از نخبگان و شرکتهای دانشبنیان یا غفلت از توان آنها، خواسته یا ناخواسته با بیگانگان و عناصر خودباخته و خائن همسو و همگرا شده و ادامه وابستگی به بیگانه را هموار میسازد.
🔸 #به_قلم_اساتید: دکتر رسول سنائی راد
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
#ولایت_فقیه
#علم_و_پژوهش
#نشریه #خط_حزب_الله
#نخبگان
#کتابخوانی
✅ پیشگامان ایران قوی
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
A4315.pdf
1.24M
#ولایت_فقیه
#علم_و_پژوهش
#نشریه #خط_حزب_الله
#نخبگان
#کتابخوانی
✅ پیشگامان ایران قوی
👈🏻 سخن هفتهی شماره سیصد و پانزدهم خط حزبالله به مناسبت دیدار اخیر حضرت آیتالله خامنه ای با نخبگان در مطلبی با عنوان «پیشگامان ایران قوی»، نگاهی به مسئولیتهای مهم نخبگان علمی در مسیر پیشرفت ایران اسلامی داشته است.
🔸 خط حزبالله به مناسبت هفته کتاب در گزارش این هفته خود با عنوان «بخوان» به بررسی نقش حضرت آیتالله خامنهای در توسعهی فرهنگ کتاب و کتابخوانی پرداخته است.
🌷 شمارهی این هفتهی خط حزبالله به روح مطهر شهید مهدی زین الدین تقدیم میشود.
🔸 خط حزبالله؛ شماره ۳۱۵
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
بیانات در دیدار نخبگان علمی.pdf
434.8K
#علم_و_پژوهش
#تحلیل_کننده
#نخبگان
✅ سیاستهای پیشنهادی پیرامون بیانات در دیدار نخبگان علمی
🔸 مقام معظم رهبری:
«امروز کارهای علمی زیادی در کشور میشود، امّا این کارها غالباً متفرّعات بر آفرینش علمی دیگران است؛ فرض بفرمایید که نیروی انرژی هستهای را مثلاً کسی کشف کرده، ما امروز داریم روی این کار میکنیم.
آنچه نیاز هست و بایستی انجام بگیرد آفرینش علم است؛ باید خلّاق باشید، باید تولید کنید علم را که غالباً از کشف یک نیرویی در طبیعت به وجود میآید؛ یعنی نوآوری در علم ناشی از این است که یک ناموسی را، یک قانونی را که در طبیعت وجود دارد و تا امروز کشف نشده، شما کشف میکنید، براساس آن تولیدِ علم میشود، براساس آن فنّاوریهای متعدّدی به وجود میآید. باید دنبال این باشیم؛» ۱۴۰۰/۰۸/۲۶
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
#عزت_ملی
#روابط_خارجی #مرزبندی_با_دشمن
#اقتصاد
#تحلیل_کننده
#مذاکره #برجام
✅ ۸۸ میلیارد دلار پول بلوک شده
🔶 مهرداد عمادی، مشاور اقتصادی در اتحادیه اروپا گفت: "ایران بیش از ۸۸ میلیارد دلار پول بلوک شده دارد. ایران تا سال ۲۰۱۹ در ۲۱ کشور سپردههای بیش از نیم میلیارد دلاری داشت."
🔶 گزارههای تحلیلی
🔸 با توجه به روی کارآمدن بایدن در آمریکا و نیاز این کشور به احیای برجام به عنوان تنها محرک و ابزار کنترل ایران در موضوعات هستهای؛ منطقهای؛ موشکی؛ مالی و استفاده از بهانههایی چون حقوق بشر؛ این تفکر در ایران با روی کار آمدن بایدن در اواخر دولت دوازدهم شکل گرفت.
🔸 اما با تغییرات دولت در ایران و با روی کارآمدن دولت سیزدهم و نگرش نو در مواجهه با کشورهای ۱+۵، نگاهی هم به احیای برجام در زمینههای اقتصاد دارد.
🔸 یکی از عوامل تورم در ایران عامل روانی است و تأثیر روانی مذاکرات برجام در این چند سال را شاهد بودهایم و خارج شدن آمریکا از برجام نیز تأثیر روانی در اقتصاد ایران داشته است. قطعا اگر در آینده نزدیک به مذاکرات برگردیم تأثیرات اقتصادی خود را دارد و حبابهای اقتصادی شکسته میشود.
🔸 یکی از عوامل مؤثر در فعالیت اقتصادی داشتن دیپلماسی فعال است که یکی از مؤلفههای آن حضور ایران در مجامع بین المللی مانند حضور در مذاکرات برجام میتواند در این زمینه تصویر مناسبی در افکار جامعه جهانی بخصوص ۱۵ کشور همسایه داشته باشیم.
🔶 نکته پایانی
🔸 ایران در کشور های شریک راهبردی خود بیش از ۳۰ میلیارد دلار در حسابهای مختلف پول دارد، عمده سپردههای ایران در دو کشور روسیه و چین است، قطعا برقراری سازوکار مالی سوئیفت یکی از موضوعات قابل بررسی مذاکرات احیای برجام است. تلاش تیم ایران باید متمرکز بر برداشتن تحریمها از سه بخش انرژی، سیستم بانکی و حمل و نقل ایران باشد.
🔸 #به_قلم_اساتید: یوسف روزبهانی
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
#عزت_ملی
#تحلیل_کننده
#اعتراضات
#اصفهان #آب
✅ از اصفهان چه خبر؟!
🔶 تجمع نجیبانه و مسالمت آمیز کشاورزان و شهروندان اصفهانی روز جمعه در راستای مطالبه حق آبه خود از آب زاینده رود، که اخیرا مشکلات متعددی از جمله فرونشست زمین، خشکی تالاب گاوخونی، تهدید جدی محیط زیست، بحران کم آبی کشاورزی شرق اصفهان و...ایجاد کرده، صورت پذیرفت.
🔸 متاسفانه مشکل کم آبی در سالهای اخیر به دلیل کم توجهی و انشعاب و انتقال یکطرفه و عدم کنترل و مدیریت ورودی و خروجی آب زاینده رود در این استان، موجب بروز مشکلات متعددی برای کشاورزان شده است.
🔸 کشاورزان و شهروندان اصفهان، با رعایت اخلاق و انصاف و با نهایت نجابت، این تجمع را در راستای درخواست بر حق خود و رساندن صدایشان به گوش مسئولین دانستند.
🔸 هر چند نمایندگان اصفهان، فرماندار و دولت محترم با تمام قوا به دنبال رفع این مشکل میباشند، اما قطعا مسیر رسیدن به راهکار قطعی نیاز به زمان لازم جهت بسترسازی دارد.
🔸 البته تمام معترضین به وضع کم آبی، بارها ارادت خود را به نظام عنوان نموده و دست رد بر سینه معاندین و فرصت طلبان زدهاند تا با این حرکت آگاهانه از هر گونه سوءاستفاده رسانههای خارجی جلوگیری شود.
🔸 #به_قلم_اساتید: سادات عسگری
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
#عزت_ملی
#تحلیل_کننده
#بسیج
✅ هنوز زود است بسیج را بشناسیم
🔶 بسیج از دل بحرانهای دهه ۶۰ به وجود آمد و با خلاقیت، اخلاص، پشتکار توانست بحرانها را تبدیل به فرصت کند؛ بسیج همان بود که امام فرمودند ریشه در صدر اسلام دارد؛ «کلمهً طیبهً کشجره طیبه اصلها ثابت و فرعها فی السماء» آری امام فرمودند که شجره طیبه است که همه از میوه و نعمت وجودش بهرهمند هستند؛ میوه امنیت، اقتدار، جهاد، خدمت خالصانه، حل مشکلات معیشتی، آموزش، علم و تربیت فرزندان ایرانزمین تنها گوشهای از خدمات این درخت تناور است.
🔶 گزارههای تحلیلی
🔸 بسیج روند تکاملی دارد و در همه بحرانها فعالیتها بهسرعت خود را بازیابی میکند و جامعه را به سمت آن میکشاند؛ بحران کرونا یکی از آزمایشهای موفق بسیج است که با طرح شهید سلیمانی و میلیونها نفر از جامعه پزشکی، نیروهای جهادی، خیریههای بسیج در قالبهای طرح شهید سلیمانی، اردوهای جهادی و کمکهای مؤمنانه به یاری مردم شتافتند تا جامعه را از یک بیماری مهلک نجات دهد.
🔸 بسیج در شرایط غیرمعمول یا غیرمتعارف که بحران به اوج خود میرسد و شرایط حساس و سرنوشتساز و نهادهای مختلف وظایف خود را در آن بحران نمیشناسند، با واکنش سریع وارد میشود و اقدامات حیاتی و ضروری را برای تثبیت موقعیت انجام میدهند؛ در سیلها، زلزلهها و آتشسوزی جنگلها، اولین نیرویی که پا به کار در هسته اصلی بحران حضور پیدا کرد بسیج بود و اگرچه مسئولین پست عوض کردهاند و دولتها رفتهاند اما بسیج بر میثاق خود با مردم و انقلاب تا آخرین نفر مانده است.
🔸 نهادها، سازمانها و نهادهای دولتی، ظرفیتهای نیرویی و بودجهای اندکی دارند و بسیج همواره بهعنوان بازوی کمکی نظام، بدون توقع در خدمت آنها بوده است؛ در هنگام اغتشاشات یاریگر نیروهای امنیتی و نظامی است، در هنگام مشکلات اقتصادی یاریگر وزارت جهاد کشاورزی و وزارت صمت است؛ برای کارآفرینی یاریگر وزارت رفاه، بهزیستی و کمیته امداد است؛ در هنگام بیماریها و واکسیناسیون یاریگر وزارت بهداشت و...
🔸 نکته پایانی
🔸 بسیج در دولت نیست اما با همه دولتها کار کرده است، در سالهای گذشته اگر بیانصافیهایی از طرف دولتمردان در حذف نام بسیج صورت میگرفت و حتی برخی از یادمانهای او را از کتابهای درسی حذف کردند اما بسیج با رفتارهای ایجابی خود در زمینههای مختلف و کمک به تمامی دولتهای بعد از انقلاب برای رفع مشکلات مردم، نام خود را بر جریده تاریخ ثبت کرد. پس از ۴۲ سال از غرس، این شجره طیبه هنوز هم عاشقترین نیرو در خدمت بیمنت، خالصانه و عاشقانه است.
🔸 #به_قلم_اساتید: فرهاد مهدوی؛ کارشناس رسانه و مسائل سیاسی
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
#عزت_ملی
#روابط_خارجی #مرزبندی_با_دشمن
#تحلیل_کننده
#مذاکره #برجام
✅ منفعلتان نکند!
🔶 معاونان سیاسی وزرای خارجه تروئیکای اروپایی (انگلیس، فرانسه و آلمان)، نمایندگانی از کشورهای عضو شورای همکاری خلیجفارس و رابرت مالی نماینده ویژه آمریکا در امور ایران، روز پنجشنبه و پس از پایان نشست چندجانبه خود در ریاض، با صدور بیانیهای مشترک، ایران را به انجام فعالیتهای بیثباتکننده در منطقه متهم کرده و مدعی شدند که اعضای شورای همکاری خلیجفارس در راستای تنشزدایی و ترویج دیپلماسی در منطقه گام برداشتهاند!
🔶 گزارههای تحلیلی
🔸 این عادت غرب است که برای منفعتطلبی در حوزه مسائل بینالمللی و ارتقاء توان چانهزنی و همچنین پشتیبانی از دیپلماسی، اجماع متحدان خود را ایجاد کرده و آنان را به میدان میآورند. لذا این بیانیه به همین منظور بوده و صرفاً اقدامی برای ارتقاء توان چانهزنی آنان در مذاکرات ۴+۱ با جمهوری اسلامی در ۸ آذرماه است.
🔸 نکته درخور تأمل این است که در این بیانیه بر ضرورت تشدید تلاشهای دیپلماتیک منطقهای برای تقویت روابط صلحآمیز در منطقه تأکید شده و همچنین تصریحشده که بازگشت به برجام میتواند زمینه را برای تلاشهای دیپلماتیک فراگیر مهیا کند. این بخش از بیانیه ناخودآگاه بخش نامرئی اهداف آمریکاییها را که در پس تلاشهای دیپلماتیک با متحدان منطقهای و برخی از کشورهای شورای همکاری خلیجفارس دنبال میکنند را آشکار میسازد و تردیدی باقی نمیگذارد که آمریکا در ازای جلب رضایت آنان، تعریف خود از احیای مجدد برجام را توسعه داده و منوط به مذاکرات تکمیلی بهویژه در حوزه منطقهای کرده است.
🔸 این بیانیه در کنار درخواست فرانسه در روز پنجشنبه از شورای حکام سازمان بینالمللی انرژی اتمی که خواستهشده در نشست هفته آینده خود (۲۴نوامبر/ چهارم آذرماه) پیام نیرومندی را برای ایران بفرستد و همچنین تحریمهای جدید آمریکا برعلیه ۶ فرد و یک نهاد ایرانی به بهانه واهی مداخله در انتخابات ۲۰۲۰ آمریکا، نمیتواند اتفاقی باشد و هرکدام از آنها بخشی از پازل طراحی شده طرف مقابل برای ایجاد فشار روانی علیه ایران است و همزمان ارسال پیام تهدید و انعکاس تصویری از وضعیتی است که میتواند در صورت شکست مذاکرات و عدم پذیرش درخواست طرفهای بدعهد، بر ایران مترتب گردد!
🔶 جمعبندی
🔸 تقریباً یک موضوع واضح شده است؛ اینکه آمریکاییها احیای برجام را مقدمه گامهای بعدی خود میدانند. برای آنها احیای برجام یک مرحله مقدماتی برای کشاندن ایران به یک محیط بزرگتری است که در آن همه حوزههای اساسی در رقابت راهبردی میان طرفین را دربر گیرد. راه علاج قرار نگرفتن در این بازی این است که تیم دیپلماتیک کشورمان مطابق دستور مذاکره عمل کرده و این معرکهگیریها، آنان را منفعل نکند؛ چراکه این احتمال وجود دارد که روند فشارها بهخصوص از حیث سیاسی، در آستانه مذاکرات و در روزهای آتی بر ایران افزایش یابد.
🔸 #به_قلم_اساتید: احمد بنافی
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
دیدارنگار ۸۷.pdf
3.06M
#ولایت_فقیه
#علم_و_پژوهش
#دیدارنگار
#نخبگان
✅ گشایشِ افق آینده
🔶 ویژه بیانات در دیدار جمعی از نخبگان و استعدادهای برتر علمی کشور
🔸 «سرخط»، «مطالبه رهبری»، «بحث روز»، «کلیدواژههای مهم»، «جملات طلایی»، «یادآوری»، «برشمردنیها»، «نظام فکری»، «روایت تاریخی»، «آیات و روایات» و «دعا» از جمله بخشهای «دیدارنگار» است.
🔸 در «یادداشت بیاناتی» این شماره با عنوان «گشایشِ افق آینده» جایگاه و نقش مهم نخبگان در حرکت علمی کشور براساس بیانات رهبر انقلاب بازخوانی شده است.
🔸 دیدارنگار؛ شماره ۸۷
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
بوم مسائل 29 آبان ماه 1400.pdf
1.72M
#عزت_ملی
#اقتصاد
#تحلیل_کننده
#رسانه
#فضای_مجازی
#لشکر_انقلابی
#کشاورزان
#کرونا
#اصفهان
#BloodyAban
✅ بوم مسائل ۲۹ آبان ماه ۱۴۰۰
🔶 تحلیل شبکههای اجتماعی
🔸 تحلیل هشتگها
🔸 هشتگهای برتر
🔸 مقایسه فعالیت جریانات در فضای مجازی
🔸 تحریم آمریکا علیه ۶ فرد و یک نهاد ایرانی
🔸 پویش توئیتری برای گرامیداشت هفته بسیج
🔸 واکنشها به اعتراض مردم اصفهان
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
#عزت_ملی
#علم_پژوهش
#تحلیل_کننده
#مسئله_محوری
✅ مسئلهمحوری و مسئولیتپذیری!
🔶 در دیدار روز چهارشنبه (۲۶ آبان ماه) جمعی از نخبگان کشور با رهبر معظم انقلاب، ایشان به مسائل مهمی اشاره کردند که واکاوی و بازخوانی مجدد دو مسئله از آن، میتواند در پیوند با تفکر و فرهنگ بسیجی، پیشران امروز جامعه باشد. آن دو مسئله مهم و راهبردی، «مسئولیتپذیری» نخبگان در قبال کشورشان و دیگری حرکت «مسئلهمحور» آنها در مسیر حل مشکلات است.
🔶 گزارههای تحلیلی
🔸 جوامع انسانی ازجمله ایران اسلامی ما در دنیای پیچیده و فنّاورانه امروز با انبوهی از مسائل و مشکلات در سطوح و عرصههای مختلف روبرو است که به دلیل محدودیتهای زمانی، سرمایهای، توان علمی و قابلیتها و استعدادهای انسانی نمیتوان به همه آنها در بازه معین رسید؛
🔸 اما جوامع پیشرفته برای رسیدن به حداکثر اهداف خود دست به مبحث مهم مسئلهشناسی و البته مهمتر از آن اولویتبندی نیازها و ضرورتها میزنند، به تعبیر رهبر حکیم انقلاب به مسائل کشور فکر میکنند، مسئلهمحور کار میکنند؛ «مسئلهمحوری مهم است. کشور مسائل اساسیای دارد؛ باید به اینها توجّه کرد، اینها بایستی از طرق علمی و با روش علمی حل بشوند؛ راهحل دارد».
🔸 تا اینجا ما با دنیا اشتراک داریم؛ اما آنچه فصل ممیز و تمایز ما با جوامع دیگر است و به تعبیر بهتر، مزیت فرهنگ ایرانی- اسلامی و مهمترین دستاورد انقلاب اسلامی، باور ایمانی، انگیزه خدایی و ایستادگی تا پای نتیجهبخشی فرهنگ «ما میتوانیم» منبعثِ از تفکر و فرهنگ بسیجی است که ملات و مایه اصلی ساماندهی به امور و حرکت در مسیر حل مشکلات ریزودرشت کشور است.
🔸 کاربست این تفکر و استفاده بهینه از نعمت نخبگی هم مسئولیت مسئولان است و هم مسئولیت خود نخبگان که قدرشناس سرمایه معنوی و مادی ملتی باشند که نخبگان با امکانات آنها به جایگاه امروز رسیدهاند.
🔸 مسلماً در این مسیر نیز موانع و رهزنیهایی وجود دارد که در باب نخبگی، ناامیدسازی نخبگان به آینده کشور و بهتبع آن، تشویق به مهاجرت نخبگان به خارج از خائنانهترین این موانع در مسیر توسعه و پیشرفت کشور محسوب میشود. دشمنی که از رویارویی ۴۰ ساله در عرصههای سخت و نیمه سخت با انقلاب و نظام اسلامی، طرف و بهرهای نبسته است، امروز به دلیل پارهای مشکلات و عقبماندگیها و کژ کارکردیهای برخی مسئولان، به دنبال زیر سؤال بردن اصل حرکت انقلاب و نظام اسلامی از طریق جنگ ادراکی و تغییر شناخت با توسل به ابزارهای فریب و عملیات روانی و رسانهای است.
🔶 نکته پایانی
🔸 در این جنگ پیچیده سخت کسانی میتوانند اراده خود را بر رقیب تحمیل کنند که از عنصر آگاهی و نظام بصیرت و دانایی نسبت به موقعیت کنونی کشور در مقایسه با گذشته برخوردار باشند و مهمتر از آن اینکه در مسیر صبوری و پایمردی توأم با کار جدی برای ساختن امروز و فردای کشور اقدام کنند.
🔸 #به_قلم_اساتید: فتح الله پریشان؛ کارشناس مسائل سیاسی
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
#اقتصاد
#تحلیل_کننده
#پول_بلوکه_شده #مذاکره #برجام
✅ ایران چه میزان پول بلوکه شده دارد؟
🔸 ایران تا سال ۲۰۱۹ در ۲۱ کشور سپردههای بیش از نیم میلیارد دلاری داشته است و در زمان احمدینژاد بیش از ۳۱ میلیارد دلار از سپردههای خود را به روسیه منتقل و در ازای آن روبل دریافت کرد.
🔸 در چین در حسابهای مختلف بیش از ۳۰ میلیارد دلار پول داریم و عمده سپردههای ایران در روسیه است.
🔸 در مذاکرات وین بر سر ۴ مورد از ۶ موضوع مورد بحث توافق شده است و سوئیفت و ۳ کشور اروپایی تأکید دارند تا ایران به FATF نپیوندد، نمیتواند از خدمات بانکی بدون محدودیت استفاده کند.
🔸 تلاش تیم ایران باید متمرکز بر برداشتن تحریمها از سه بخش انرژی، سیستم بانکی و حمل و نقل ایران باشد.
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
#عزت_ملی
#روابط_خارجی #مرزبندی_با_دشمن
#تحلیل_کننده
#مذاکره #برجام
#جریان_های_سیاسی
✅ بدهكاران دلنگران!
🔶 «مهدي آیتی» فعال سیاسی اصلاحطلب و نماینده سابق مجلس با تیره و تاریک توصیف کردن وضعیت کنونی کشور، آورده است: «فلج سیاسی و اقتصادی شدهایم، تمام مسائل کشور ما به سیاست خارجی برمیگردد و تا صلح و آشتی نشود این شرایط سخت ادامه دارد... و این رویه قابلدوام و مدیریت کردن نخواهد بود»؛
🔸 چندي است دلنگرانیهای كاذب اصلاحطلبان بدهكار به انقلاب و مردم، نسبت به مذاكرات هستهای فزونی گرفته است!
🔸 جریان اصلاحات اخیراً بیانیهای ۷ بندی تحت عنوان «نگرانی جبهه اصلاحات ایران از روند سیاست خارجی و دیپلماسی هستهای» را منتشر کرد. اين جريان با تکرار مواضع ۸ ساله خود در مورد وضعیت پرونده هستهای ایران و مذاکرات، با ادبیاتی بهظاهر خیرخواهانه و مشفقانه برای کشور، از آینده مذاکرات ابراز نگرانی کرده است.
جبهه اصلاحات در این بیانیه آورده است: «در شرایطی که ملّت ایران با مشکلات طاقتفرسای اقتصادی و معیشتی دستبهگریبان است، هرگونه درنگ در بازگشت به برجام، جز خسارت برای کشور و ملّت به بار نخواهد آورد».
🔸 علی مطهری، کاندیدای ردصلاحیت شده دو انتخابات مجلس و ریاست جمهوری نیز بهتازگی طی یادداشتی در روزنامه اعتماد برای بار چندم در نقش دلسوزی برای انقلاب اسلامی ظاهرشده و توصیه کرده که مقامات کشور بهگونهای با دنيا رفتار نكنند كه اساس انقلاب اسلامی به خطر بيفتد!
وی همچنین با ادعای اینکه «در سالهای گذشته معلوم شد كه اروپا و چين و روسيه در اين موضوع كارهای نيستند و از آمريكا حساب میبرند»، خواستار مذاكره مستقیم هیئت ايرانی با آمريكا شده است.
🔸 «بهزاد نبوی» فعال اصلاحطلب و از دستگیرشدگان فتنه ۸۸ هم در مصاحبه با روزنامه شرق گفته است: «مشکل اقتصادی و معیشتی ما الآن در تاریخ چهلواندی سال بعد از انقلاب بیسابقه است. ما هرگز تا این حد مشکل نداشتهایم. برای حل این مشکلات اقتصادی که میشود اسمش را بحران اقتصادی - معیشتی گذاشت، اولین کاری که میشود کرد این است که در سیاست خارجی تجدیدنظر کنیم...این مشکل فعلی از راه رفع تحریمها حل میشود. رفع تحریمها هم راهش مذاکره با جهان خارج و حل مشکلات سیاست خارجی است تا بتوانیم یک حداقل زندگی قابل قبول برای مردم درست کنیم».
🔶 نکته پایانی
🔸 پاک کردن ردپای بانیان وضع موجود و سرپوش گذاشتن بر کارنامه خسارت محض پرونده برجام ازجمله اهداف اين جماعت همیشه طلبکار غیرپاسخگو است. در شرايط كنونی كه دولت سيزدهم بعد از تأخیر و تعلل چندساله دولت روحانی، به دنبال نقد کردن حقوق ملت ایران است، جماعت دلداده به غرب و آمریکا در پشت پرده دفاع از حقوق مردم و دلسوزی برای حل مشکلات کنونی کشور، همچنان به دنبال حفاظت از منافع آمریکا است. از اتمام زنگ انشای جريان اصلاحطلب مدت قابلتوجهی گذشته است، ضرورت امروز به صدا درآمدن زنگ حساب در کرسیهای آزاداندیشی برای اين جماعت است.
🔸 #به_قلم_اساتید: حسين عباسيان
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
خلع سلاح هستهای آمریکا؛ فراتر از یک الزام.pdf
278.9K
#عزت_ملی
#روابط_خارجی #مرزبندی_با_دشمن
#تحلیل_کننده
#برجام
✅ خلع سلاح هستهای آمریکا؛ فراتر از یک الزام
🔸 اصولی مانند خلع سلاح هسته ای، به جای آنکه تابعی از قواعد ثابت بین المللی، حقوقی و امنیتی باشد، تابعی از راهبرد سیاسی و نظامی قدرتهای بزرگ محسوب میشود.
🔸 «خلع سلاح هستهای» خط قرمز قدرتهای غربی محسوب میشود. واقعیت امر این است که تعیین نسبت «کنترل»، «بازدارندگی» و «خلع سلاح هستهای» طی سالهای اخیر تابعی از رویکرد دولتهای غربی و معاملهی دارندگان این سلاحهای مخرب با یکدیگر بوده است.
🔸 #به_قلم_اساتید: حنیف غفاری
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
رسالت های بسیج دانشجویی.pdf
20.84M
#عزت_ملی
#تحلیل_کننده
#بسیج #بسیج_دانشجویی
#هفته_بسیج
✅ رسالتهای بسیج دانشجویی
🔸 رسالتهای بسیج دانشجویی به دو نوع درونسازمانی و برونسازمانی قابل تقسیم است.
🔸 در رسالت درونسازمانی، هدف، رشد متوازن شاخصههای فکری و عملی یک مسلمان واقعی میباشد.
🔸 رسالتهای برونسازمانی بسیج دانشجویی نیز در عرصههای علمی، فرهنگی، سیاسی و نظامی تبیین میگردد.
🔸 #منبع: درس گفتاری از استاد رحیم پور ازغدی
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
#مسائل_اولویت_دار
#تحلیل_کننده
#آب
✅ راهکار مقابله با چالش آب
🔶 چالش کمآبی و تجمع مردم اصفهان در بستر زایندهرود و پسازآن مردم شهرکرد در رسانههای مختلف واکنشهای مختلفی را به دنبال داشته است؛
🔸 برخی که اساساً مسئله آنها کمک به کشاورزان و مردم استانهای مختلف در بحث کمآبی نیست و از هر مشکل و اعتراض اجتماعی به دنبال ایجاد فضای مسموم روانی و تشنج اجتماعی هستند، در این موضوع نیز باز همان ساز تکراری را میزنند و گروه دیگر سعی دارند با بررسیهای مختلف کارشناسی راهکاری برای مشکل بیابند و البته در کنار رسانهها، این روزها بسیاری از فعالین فضای مجازی و کارشناسان سیاسی نیز در حال اظهارنظر در مورد این تجمعات و مشکل کمآبی هستند؛ روی سخن این نوشتار با این طیف آخر است.
🔶 گزارههای تحلیلی
🔸 نکتهای که میبایست تبیینگران، کارشناسان سیاسی و فعالین فضای مجازی به آن عنایت داشته باشند آن است که، مسئله کمآبی نیاز به راهکارهای کارشناسی و فنی دارد و بنابراین آنچه باید ترویج شود، دوری از فضای احساسی و احتمالاً تعصبات سرزمینی و شکلگیری گفتمانی کارشناسی و منطبق با واقع برای مطالبه گری مردمی است؛ در غیر این صورت تجمع حاصلی در بر نخواهد داشت.
🔸 رسالت نخبگان و کارشناسان فنی برای ایجاد فضای منطقی این روزها دوچندان است. نیاز ضروری، شفافسازی نسبت به علل ایجاد مشکل و ارائه راهکارها و البته سخن گفتن با مردم است. مردمی که این روزها نسبت به وضعیت حال و آینده مسئله آب نگراناند، حق دارند که اطلاعات درست و راهکارها را از زبان کارشناسان بشنوند؛ در این صورت قطعاً مردم نیز با اتحاد برای مواجهه بهتر با مشکل کمک خواهند کرد.
🔸 یکی از نکات مهم و ثمربخش در چنین مواقعی، حضور مسئولان در بین مردم و سخن گفتن با ایشان است. مقام معظم رهبری وظیفه مهم دولت سیزدهم را مردمی بودن توصیف کرده و فرمودهاند: «صادقانه با مردم حرف بزنند، مشکلات را به مردم بگویند، راهحلها را به مردم بگویند، توقّعات را از مردم ابراز کنند و کمکهای لازم را به مردم تقدیم کنند. حرف زدن با مردم یکی از کارهای مهمی است که دولت مردمی بایستی [به آن] متعهّد باشد». ضروری است که رویه خوب دولت در ماههای اخیر در این مسئله هم خود را نشان دهد.
🔶 نکته پایانی
🔸 چالش آب بیش از هر چیزی نیازمند عزم ملی است؛ مردم و مسئولان و کارشناسان، تکمیلکننده این زنجیره برای کاستن از آلام کمآبی هستند.
🔸 #به_قلم_اساتید: مصطفی برزکار
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
#روابط_خارجی
#مرزبندی_با_دشمن
#تحلیل_کننده
#منطقه #یمن #عربستان
✅ تغییر موازنه در جنگ یمن
🔶 تحولات میدانی در یمن بهقدری سریع شده است که هرروز اخبار مختلفی از آن مخابره میشود. پیشرویهای انصارالله در مأرب و عقبنشینی عربستان از حدیده و حملات موشکی یمنیها به عربستان از مهمترین اتفاقات اخیر است.
🔸 صرفنظر از پرداختن به تحولات میدانی هر حوزه، ذکر چند نکته پیرامون تحولات اخیر یمن قابلذکر است:
🔸 تحالف تحت رهبری عربستان سعودی به این نتیجه رسیده است که پیروز جنگ یمن نخواهد بود و مترصد عقبنشینی تدریجی از مناطق تحت تصرف خود است.
🔸 عقبنشینی ۷۰ کیلومتری عربستان از حدیده، شرایط را برای اتصال صنعا به حدیده و دسترسی انصارالله به ساحل فراهم کرده است.
این امر از دو جهت برای انصارالله دارای دستاورد است:
1⃣ از وجود جبهههای مختلف علیه انصارالله و فشار بر این گروه خواهد کاست؛
2⃣ دسترسی انصارالله به ساحل و دریای آزاد را فراهم خواهد کرد.
🔸 از نظر عربستان، قبل از هزینههای سنگین در جنگ، باید از طریق روشی قابلاتکا، به دنبال خروج از یمن بود.
اکنون عربستان از سه طریق به دنبال دستاورد از جنگ یمن است:
1⃣ تشدید حملات به یمن که این روش تاکنون جواب نداده است؛
زیرا در مقابل حملات، انصارالله متقابلاً جواب داده است و طی روزهای گذشته فرودگاه ملک خالد و مناطق مهم دیگر در داخل عربستان مورد حمله قرار گرفته است.
2⃣ از طریق سازمان ملل که به دنبال تحمیل طرح شورای همکاری بر انصارالله است؛
براساس این طرح انصارالله باید به مناطق قبلی بازگردد و منصور هادی دوباره رئیسجمهور شود. هرچند این طرح بارها از جانب انصارالله رد شده اما اکنون عربستان به دنبال طرح تعدیل شدهای مبتنی بر یک دولت فراگیر با حضور سایر گروهها اما با محوریت نیروهای طرفدار خود بهویژه منصور هادی است.
3⃣ از طریق مذاکرات مستقیم که با توجه به زیادهخواهیهای عربستان و عدم به رسمیت شناخته شدن انصارالله توسط ریاض، بر روی آن خیلی تمرکز نشده است.
درنتیجه عربستان اکنون یک گزاره تلفیقی از تشدید حملات در کنار تشدید فشارهای بینالمللی در پیش گرفته است تا از این طریق بتواند به نتیجه مطلوبی برسد.
🔸 جنگ در یمن اثبات کرد که عربستان و سایر کشورهای همپیمانش، باید انصارالله را بهعنوان بازیگر اصلی در یمن به رسمیت بشناسند و همین از منظر تحالف سعودی بسیار هزینه زا است. از سوی دیگر انصارالله اکنون در موضعی برتر نسبت به گذشته قرار دارد و اعلام کرده که راهبرد این جنبش مبتنی بر خروج کشورهای اشغالگر از یمن است.
🔸 #به_قلم_اساتید: محمدرضا فرهادی
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
امیدها و الزامات اصلاحات اقتصادی هوشمند.pdf
304.1K
#امید_به_آینده
#اقتصاد
#تحلیل_کننده
#تحول
✅ امیدها و الزاماتِ اصلاحات اقتصادی هوشمند
🔸 تحولات دو، سه سال اخیر در قوای سه گانه، امید فراوانی را برای پیگیری آرمانهای بر زمین مانده برانگیخته است. این امید، واقعی است. اما باید عنایت داشت که تغییر افراد کفایت نمیکند و رویکردها هم باید ارتقا پیدا کند.
🔸 اقتصاد ما بیش از آنکه از تحریمهای خبیثانه دشمن آسیب ببیند، از سوءتدبیر برخی مدیران آسیبدیده و اکنون که تحولات مثبتی در سه قوه پدید آمده، حجت بر مسئولان تمام است تا با همت و تدبیر و عقلانیت انقلابی، تدریجا نابسامانی اقتصاد را به سامان و رونق تغییر دهند.
🔸 #به_قلم_اساتید: محمد ایمانی
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
#عزت_ملی
#تحلیل_کننده
#بسیج #هفته_بسیج
✅ آفات شجره طیبه بسیج
🔶 هر گوهر ارزشمندی در عالم، بدون شک در معرض آفات و تهديداتی است که بايد با هوشمندی و دقت نظر از دچار شدن به آن خود را مصون دارد.
🔸 بسيج اين گوهر مقدس مخلوق انقلاب که همه عمر خود را وقف خدمت به انقلاب و ملت کرده است نيز مصون از اين آسيبها نيست. ضمن آنکه دشمنان بسيج نيز بیکار ننشستهاند و هرلحظه در حال طرحریزی حربهها و ترفندهایی در اين مسير هستند.
🔸 در اين مسير دو پرتگاه انحراف و ارتجاع در مسیر حرکت بسیج طرحریزی شده است.
بسيجيان آنگاه در معرض انحرافاند که در حين گام برداشتن در مسير تحقق آرمانهای انقلابی، خود را ملزم به اصول و چارچوب گفتمان انقلابی ندانند و با عبور از اسلوب و مرزهای فرهنگ بسيجی، در مسير انحراف قرار گيرند؛
اما ارتجاع برآمده از تزلزل در باورها و ارادهها در تداوم مسير انقلابیگری است؛ آنجا که عنصر انقلابی به دليل ضعفهای درونی و يا عوامل بيرونی، تداوم مسير را ناممکن میبيند و دست از انقلابیگری میشويد و عقبگرد میزند!
🔶 گزارههای تحلیلی
1⃣ عمل بسیجی برآمده از علمی یقینی و ایمانی راسخ است که قدمهای بسیجی را در وسط میدان استوار کرده است و آنچه میتواند این قدمهای راسخ را سست کند، موریانه تردید و شبهه است که گرفتار آمدن در گرداب آن حاصلی جز انفعال و وادادگی و پشيمانی و خروج از معرکه نخواهد بود!
2⃣ يکی از مهمترین آفات در این مسیر، «محافظهکاری» است. اين خطر تا آنجايی است که امام خامنهای میفرمایند: «محافظهکاری و اکتفای به آنچه داريم و نداشتن همت و بلندپروازی در همه زمينههای فکر و فرهنگ، قتلگاه انقلاب است». بسیجی اگر محافظهکار شود، دیگر جرئت و جسارت حضور در میدانهای سخت را نخواهد داشت.
3⃣ حرکت انقلابی اقدامی عاقلانه و متعادل است که از دایره افراط و تفریط به دور است و به همین خاطر است که به خانه مقصود میرسد! اما در این مسیر بسيجيان اگر در دام زیادهخواهی و افراطیگری اسير شوند، خيلی زود اعتبار خود را از دست داده و در جاده انحطاط و هلاکت خواهند افتاد و حاصل آن جريانی انحرافی خواهد بود که جز ضربه زدن به آرمانها و انفعال و بدنامی دستاوردی نخواهند داشت.
حکیم انقلاب انذار میدهد که «جوانهای انقلابی بدانند؛ همانطور كه كنارهگیری و سكوت و بیتفاوتی ضربه میزند، زیادهروی هم ضربه میزند؛ مراقب باشيد زیادهروی نشود».
🔸 موارد برشمرده تنها برخی از خطراتی است که پیش روی حرکت بسیج و بسیجیان قرار دارد که برای دور ماندن شجره طیبه از این آفات، هوشمندی لازم است.
🔸 #به_قلم_اساتید: مهدی سعیدی؛ کارشناس مسائل سیاسی
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab