#مسائل_اولویت_دار
#عدالت_و_مبارزه_با_فساد
✅ ما مثل هم نیستیم
🔶 فیلمی از برخورد یک نفر که گفته میشود منتسب به برخی نیروهای نظامی است با یک مادر جلوی مدرسه منتشر شده. صدها و هزاران نفر از کاربران انقلابی و حزب اللهی در برابر آن موضع گرفتهاند. مواضعی که فقط محکومیت نیست بلکه درخواست برخورد شدید و سخت با چنین فردی است. جریان انقلابی فورا این نوع برخورد را فارغ از این که آن مادر چه گفته و چه کرده محکوم کرده. وزیر کشور هم به عنوان جانشین فرمانده کل قوا در فراجا و سازمان قضایی نیروهای مسلح دستور دادهاند که با فرد مذکور برخورد شود.
🔶 حالا به همین چند هفته پیش برگردید. فیلمی واضح از قتل دو جوان به دست یک جانی منتشر شده. مجیدرضا رهنورد را میگوییم. همان که با چاقو دو جوان مشهدی را در وسط خیابان کاردآجین کرد. خبری از محکوم کردن این قتل(و نه اعتراض و حتی ضرب و جرح ساده) توسط جریان ضد انقلاب دیدید؟ از بی بی سی تا اینترنشنال این قاتل را معترض نامیدند و هواداران زن، زندگی، آزادی هم برایش اشک ریختند و از او یک قهرمان ساختند.
🔺جریان انقلاب کشیدن موی یک زن را فوری محکوم میکنید اما شما قتل دو نفر را تقدیس میکنید. ما مثل هم نیستیم.
🆔 @tahlil_shjr
#مسئله_محوری
#سبک_زندگی
#جمعیت
✅ مشوقهای بیحاصل
🔶 مسئله جوانی جمعیت برای هر کشوری اهمیت ویژه دارد. اما این مسئله موضوع بسیار حساسی برای جمهوری اسلامی ایران است زیراً در سال ۱۳۶۸ برنامهریزیهایی برای کاهش نرخ باروری از 6/4 درصد به ۴ درصد در سال ۱۳۹۰ انجام شده بود. این اتفاق نه طی ۲۲ سال بلکه طی ۵ سال رخ داد. پیشبینیها میگوید ایران در سال ۲۰۳۰ به یک کشور پیر و سالمند تبدیل خواهد شد که معضلات اجتماعی بسیاری را به همراه خواهد داشت. این موضوع نیازمند کار کارشناسی و اقدام فوری است. برای اصلاح این روند مجلس و دولت فعلی و پیشین برنامهها و مشوقهایی را در دست اجرا داشتهاند.
🔸برای مثال در بودجه سال آینده وام فرزندآوری از ۳۰ تا ۱۵۰ میلیون تومان با تنفس ۶ ماهه در نظر گرفته شده است. همچنین مقرر شده است ۵۰۰۰ میلیارد تومان از تسهیلات ازدواج را برای کسانی که نمیتوانند وام ازدواج و فرزندآوری بگیرند در اختیار نهادهای حمایتی به منظور خرید جهیزیه و وسایل منزل قرار داده شود. از سوی دیگر در فروردین ۱۴۰۲ حق اولاد نسبت به فروردین سال قبل خود (۱۴۰۱) چهار برابر و حق تأهل نیز دو برابر خواهد شد. این امر برای دولت ۱۵ هزار میلیارد تومان بارمالی داشته است.
🔶 با این وجود و براساس آمارهای سازمان ثبت احوال کشور، در ۱۰ ماهه امسال ۸۹۳ هزار و ۷۸۶ نفر در کشور به دنیا آمدهاند که نسبت به تولد ۹۳۷ هزار و ۷۴۹ نفر در ۱۰ ماهه سال گذشته کاهش ۴۴ هزار نفری (حدود 4/7 درصد کاهش) را نشان میدهد. همچنین با توجه به اینکه آمارهای تفکیکی ۱۰ ماهه سالهای ۱۳۹۰ تا ۱۳۹۹ در دسترس نیست، مقایسه آمار متولدین ۹ ماهه سالهای ۱۳۹۰ تا ۱۴۰۱ نشان میدهد تعداد متولدین سال جاری کمترین تعداد فرزندآوری از سال ۱۳۹۰ تاکنون بوده است. قابل ذکر است کاهش فرزندآوری طی سال جاری در حالی است که ۵۰ درصد از تخصیص خودروی کشور از طریق قرعیکشی به طرح جوانی جمعیت داده میشود. همچنین تسهیلات قرضالحسنه نیز برای فرزندآوری در نظر گرفته شده است.
🔸کارشناسان اقتصادی معتقدند صرف اعطای خودرو و وام نمیتواند مردم را به فرزندآوری تشویق کند. بخشی از علل کاهش زاد و ولد در کشور ریشه فرهنگی و سبک زندگی و بخشی عامل اقتصادی دارد که باید با کار کارشناسی برای آن برنامهریزی نمود. برای حل ریشههای فرهنگی و سبک زندگی باید فکری نو کرد و طرحی نو درانداخت، هر چند در حوزه اقتصادی وقتی معیشت لرزان است عدهای هم که به این اصل معتقدند کمیتشان لنگ میشود و دلشان میلرزد.
🆔 @tahlil_shjr
حرکت بر لبه فناوری با کمک دانشبنیانها محقق شد.pdf
72.5K
#علم_و_پژوهش
#امید_به_آینده
#دانش_بنیان
✅ حرکت بر لبه فناوری با کمک دانشبنیانها محقق شد
🔸 یکی از مهمترین محصولاتی که ماکتش را در نمایشگاه عرضه کردیم توربین ام جی تی ۷۵ است؛ که اساسا طراحی و ساخت این محصول، کاملاً ایرانی است.
🔸 این محصول تمامی مشخصات مصنوعات افتخارآمیز بشر را دارد و به روز هم هست؛ شاید کمتر از پنج کشور در دنیا توانایی ساخت چنین محصولی را در این مقیاس داشته باشند. این توربینی است که قادر است که در سوخت مصرفیاش هیدروژن استفاده بکند که خب خیلی امتیاز مهمی است و بنابراین حدود ۵۰ درصد خروجی این توربین میتواند در کنار آلایندهها، موادی باشند که محیط زیستی هستند مثل آب. مصرف این توربین در ترکیب با متان میتواند سهم آلایندهها را بسیار کاهش بدهد.
🔸 لذا حتی برای کاربردهای شهری هم میتواند استفاده بشود و کاملاً زیست محیطی است. این یک توربین ایرانی است که طراحی آن توسط مهندسین و دانشمندان ایرانی انجام شده و بنا است از سال آینده در مقاصدی از این توربین استفاده بشود. راندمان سیکل ترکیبیاش حدود ۶۰ درصد است ولی مهمترین مسئله این است که در مقیاس کوچک یعنی در سیکل ساده این توربین ظرفیتش ۲۲۲ مگاوات است. در حالی که توربینهای در این کلاس راندمان، قدرتشان بالای ۳۰۰ مگاوات است. این در کمتر از ۳۰۰ مگاوات و روی ۲۲۰ مگاوات میتواند به چنین راندمان بالایی برسد.
🔸 #گفتگو_با_اساتید: آقای عباس علیآبادی مدیرعامل گروه صنعتی مپنا
🆔 @tahlil_shjr
#عزت_ملی
#استقلال_و_آزادی
#عدالت_و_مبارزه_با_فساد
✅ ملتهب نگه داشتن وضعیت ایران
1⃣ پس از فروکش کردن آشوب های ۱۴۰۱ بارها گفتیم که جلوگیری از نرمال شدن وضعیت در ایران مهم ترین برنامه طرفی است که سرمایه گذاری بی سابقه آن برای آشوب به سختی شکست خورد. البته مثل همیشه، پروژه های آنرمال ساز، ترکیبی است از خطا یا آسیب داخلی و برنامه خارجی.
2⃣ تمرکز بر بدتر شدن مستمر وضعیت اقتصادی از طریق لوکوموتیوی به نام افزایش قیمت ارز، بارزترین تلاشی است که در این مدت برای ملتهب نگهداشتن وضعیت در ایران انجام شده. به صراحت باید گفت نقش تصمیم های اشتباه و خطاهای سیاستگذاری داخلی در این امر از توطئه دشمن کمتر نبوده است.
3⃣ سهم دشمن تشدید خروج سرمایه، اختلال در شبکه پرداخت خارجی و نرخ سازی فردایی است و سهم داخل، تعیین بی حاصل سقف قیمتی، عدم کنترل منابع و مصارف و بی برنامگی در ایجاد یک آینده از طریق شکل دادن به یک بازار معاملات آتی ارز و ایجاد یک شبکه پرداخت خارجی جدید با تمرکز بر کالاهای اساسی
4⃣ همزمان، فشارهای خارجی تشدید شد. آژانس در مقام یک سازمان عملیات روانی اعلام کرد ایران ۸۴ درصد غنی سازی کرده تا علاوه بر کارهای دیگر، بر نرخ دلار فشار بیاورد. امریکا هم با وجود پیام های کاملا متفاوت پشت پرده، در رسانه طوری اظهارنظر می کرد که تنش ارزی در ایران آرام نشود.
5⃣ هدف کوتاه مدت همه این طراحی ها را انریکه مورا به عنوان ساده دل ترین دیپلمات غربی فاش کرد و گفت غرب اینگونه برآورد کرده که ایران با تشدید مشکلات داخلی به توافق متمایل تر خواهد شد!
6⃣ حالا پروژه جدید از راه رسیده. مسموم کردن دختران دانش آموز آشکارا یک خرابکاری امنیتی است که شبکه ایجاد کننده آن همان شبکه ای است که آشوب های اخیر را ایجاد کرد. دیگر توان و انرژی سابق را ندارند بنابراین پروژه را کوچک تر و البته خبیثانه تر کرده اند.
7⃣ در ایران ۴۰ سال است دختران اغلب فعال تر و پرشورتر از پسران به مدرسه و دانشگاه می روند و هرگز کسی امکان مخالفت با آن را نداشته است. فقط دو چشم لازم است که کسی بفهمد این پروژه جنایتکارانه کار همان کسانی است که همین چند ماه قبل کوهی از دروغ ساختند و حالا در پی جنایتی تازه اند.
8⃣ جنگ شناختی با بدیهیات روش جاری این فتنه است. نظامی که پس از آشوب های اخیر در عالی ترین سطح اعلام کرده زن و دختر بی حجاب را ضد انقلاب و بی دین نمی داند و اکنون سهل گیری آن عیان است، چرا باید کودک مدرسه ای را مسموم کند؟ معلوم است که استعداد دروغگویی هم ته کشیده.
9⃣ از حیث فنی اولا پیداست که شبکه موساد و منافقین که برای کارهای بسیارخطرناک تری تجهیز شده بود، اکنون عاجز و درمانده، مکلف به جنایت شنیع تری شده است. نگاهی به هلهله رسانه های نفاق از یک ماه قبل تا الان، نشان می دهد در اعلام اینکه با این مسئله مرتبطند پنهان کاری هم نکرده اند.
0⃣1⃣ ثانیا فرض دشمن این است که گستردگی مدارس در سراسر کشور و عدم استفاده از سمومی که قابل رهگیری باشد، طبعا کار کشف و پیشگیری اطلاعاتی را دشوار خواهد کرد. پیداست که شبکه اوباش مزد بگیر که پول می گرفتند و جنایت می کردند دوباره فعال شده.
1⃣1⃣ ثالثا در آستانه تعطیلات نوروز و در حالی که نرخ ارز رشدی غیرقابل تحمل کرده، فرض دشمن این است که جامعه کلافه است و می تواند با جنایت علیه کودکان آشوب جدیدی کلید بزند. دشمن شکست خورده ای که مرزی برای دروغ و جنایت ندارد، طبعا خط قرمزی هم ندارد.
2⃣1⃣ رابعا پروژه بودن موضوع از میزان تلاشی که رجوی و پهلوی برای تبدیل آن به یک فتنه جدید می کنند پیداست. مجری و بوقچی آشکارا هماهنگند. ضدانقلاب پنهان نمی کند بیش از آنکه نگران سلامت دانش آموزان باشند، نگران است چرا برای هیچ کس اتفاقی نیفتاده!
3⃣1⃣ اکنون تمرکز کاملی بر کشف عاملان این جنایت شده و زمانی طول نخواهد کشید که حقیقت روشن خواهد شد. گرچه که تقریبا نیمی از اخبار مرتبط با این موضوع خلاف چیزی است که در شبکه های اجتماعی روایت می شود و متاسفانه هنوز یک زیرساخت جنگ شناختی سرپا که روایت بسازد در کشور وجود ندارد.
4⃣1⃣ بدتر و رسواتر از همه اما کسانی هستند در داخل کشور بی هیچ دلیل و کینه توزانه در حال متهم کردن نظامند. صرف نظر از پیگیری اصل مسئله، برخورد پشیمان کننده با کسانی که عالمانه دروغ می گویند و تهمت می زنند بر هر کار دیگری مقدم است. این درس اصلی آشوبهای اخیر است.
5⃣1⃣ و نهایتا، خلاصه مطلب این است که فتنه و نزاع نه تنها تمام نشده بلکه پیچیده تر شده. در میانه فتنه گفتم و اکنون دوباره تکرار می کنم در این نبرد آنچه در ذهن ها می گذرد از آنچه در خیابان می بینیم مهم تر است؛ و از این کلیدی تر: خائنان اغلب از دشمنان خطرناک ترند!
🔸 #به_قلم_اساتید: مهدی محمدی
🆔 @tahlil_shjr
#اقتصاد
#مسئله_محوری
#تورم
✅ نرخ تورم مبنای افزایش دستمزد کارگران قرار گیرد
🔶 سال گذشته که دستمزد کارگران برای سالجاری با افزایش بیسابقه ۵۷ درصدی تعیین شد، کارگران به این باور رسیدند که دولت سیزدهم بر مبنای شعار مردمی بودنش نگاه ویژهای به آنها دارد. بر همین اساس است که کارگران معتقدند دولت سیزدهم بر مبنای اصل سهجانبهگرایی، کمیته دستمزد، مقدار دستمزد سال آینده را بر اساس نرخ تورم و سبد معیشت بهصورت عادلانه تعیین خواهد کرد.
🔶 برابر ماده ۴۱ قانون کار، شورای عالی کار موظف است سالانه یک بار حداقل دستمزد را برای کارگران به گونهای افزایش دهد که هم با نرخ تورم سازگار باشد و هم بتواند جوابگوی هزینههای زندگی یک خانواده متوسط باشد.
افزایش نرخ دستمزد کارگران تا قبل از سالجاری، از ۹ تا ۲۵ درصد در نوسان بوده است.
🔶 نتایج نشان میدهد که درگذشته نه تنها دستمزد نتوانسته هزینههای حداقلی زندگی را پوشش بدهد بلکه مقایسه سال به سال نرخ تورم رسمی با میزان افزایش حداقل مزد نشان میدهد که در بیشتر مواقع افزایش مزد حتی از نرخ تورم رسمی نیز عقبتر بوده است.
🔶 در فاصله زمانی سالهای ۸۶ تا ۱۴۰۰به استثنای دو سال ۹۷ و ۹۹ همیشه درآمد ناشی از حداقل مزد ناکافی بوده و نتوانسته حتی نیمی از هزینههای زندگی خانوار را پوشش بدهد. در حالی که نرخ تورم سالانه در اسفند ۱۴۰۰ عدد ۴۰.۲ درصد بوده است اما افزایش حداقل دستمزد کارگران ۵۷.۴ درصد و ۱۷ درصد بالاتر از نرخ تورم تصویب شده که دستکم در طول یک دهه اخیر بیسابقه بوده است.
🔶 رشد بیسابقه ۵۷ درصدی دستمزد باعث شد که هزینههای کارگران در مقابل تورم پوشش داده شود و میزان تعدیل نیروی کار در طی سه دهه گذشته به حداقل خود برسد؛ بهطوری که میزان مقرریبگیران بیمه بیکاری در ۱۰ ماهه اخیر بیش از ۳۰ درصد با کاهش مواجه شده است.
🔶 در پایان فصل پاییز نرخ بیکاری به پایینترین میزان خود طی ۱۷ سال اخیر رسیده است. نرخ بیکاری در پاییز سال ۱۴۰۱، ۸.۲ درصد از سوی مرکز آمار اعلام شده است.
🔶 در پاییز امسال رکورد اشتغالزایی در صنعت شکسته شد و تعداد شاغلان این بخش که به عنوان پیشران اقتصاد هر کشور تلقی میشوند، از مرز ۸ میلیون شاغل عبور کرد.
🔹موضع دولت سیزدهم
🔶 بر اساس گزارش مرکز آمار کشور، نرخ تورم در پایان بهمن ماه امسال، ۴۷.۷ درصد بوده است. در همین حال براساس گزارش بانک مرکزی نرخ تورم در همین ماه نیز ۴۳.۶ درصد اعلام شده است.
🔶 اگر چه دولت سیزدهم بیشترین اهتمام را در خصوص سبد خانوارها و مهار تورم بهکار گرفته و در این راه به موفقیتهایی هم دست پیدا کرده است، اما با توجه به عقبماندگیهایی که از سالهای گذشته به ارث مانده، این انتظار در بین جامعه کارگری به وجود آمده که سبد معیشت واقعیتر تعیین شود، چرا که تعیین واقعی نرخ دستمزد به این دو مؤلفه وابسته است.
🔶 به معنای دیگر حرکت در خلاف روند افزایش مزد ۱۴۰۱ و اقبال نسبت به روشهای گذشته بدون در نظر گرفتن نرخ تورم و سبد معیشت، علاوه بر عقبافتادگی بیشتر مزد و تضعیف قدرت خرید جامعه کارگری، بهطور غیرمستقیم با کاهش انگیزه نیروی کار، بهرهوری را تحت تأثیر قرار خواهد داد.
🔶 کاهش سهم نیروی کار از عوامل هزینههای تولید بنا به گفته فرشید یزدانی، کارشناس تأمین اجتماعی، در سالهای اخیر در مقایسه با هزینه دستمزد برای کارفرما، سایر نهادههای تولید افزایش بسیار بیشتری داشته است. برای مثال از سال ۱۳۹۵ تا ۱۳۹۹ حدود ۱۸ تا ۲۲ درصد از هزینههای بنگاههای اقتصادی را دستمزد تشکیل داده بود. این بدان معناست که سهم نیروی کار به این میزان اصلاً رشد نکرده است.
🔶 از طرفی دولت سیزدهم با رویکرد توسعه و عدالتمحوری و در راستای محرومیتزدایی و محو فقر، همه ابعاد مختلف را در این زمینه در نظر گرفته است. بهطوری که در ۱۸ ماه اخیر، دولت برای تولیدکنندگان، تسهیلات و مشوقهای ویژهای در نظر گرفته است.
🔶 دستمزد برای بازتولید نیروی کار است. وقتی حداقلهای لازم در زمینه تأمین معیشت برقرار نشود، بهرهوری و بازتولید نیروی کار هم محقق نمیشود.
🆔 @tahlil_shjr
وحدت امت اسلامی و هندسه سیاسی عالم.pdf
92.3K
#عزت_ملی
#مرزبندی_با_دشمن
#تحلیل_و_تبیین
✅ وحدت امت اسلامی و هندسه سیاسی عالم
🔸️ تغییر هندسه سیاسی عالم دارای شواهد و قرائنی است؛ از جمله ظهور قدرتهای جدید اقتصادی در دنیا، کمشدن رعب و وحشت و در نتیجه کمشدن تبعیت ملل جهان از هیمنه نظامی قدرتهای بزرگ و همچنین شکل گرفتن کمپانیهای فراملیتی که بهتدریج نقش دولتها را کمرنگ نموده است.
🔸️ در این میان، وحدت امت اسلام برای افزایش ضریب تأثیر دنیای اسلام در تغییر هندسه قدرت جهانی، امر حیاتی و پیشنیاز اصلی محسوب میشود. مخاطب این سخن، علاوه بر مخاطب ملی، مخاطب فراملی و برادران اهلسنت هم هستند.
🔸️ راهحلی را که در تضعیف تفرقه در دنیای اسلام وجود دارد، باز باید از قرآن فراگرفت. آرمان و اقدام مشترک، راهحل مناسبی برای خنثیسازی دسیسههای دشمن در ایجاد اختلاف است.
🔸 #گفتگو_با_اساتید: حجتالاسلام والمسلمین علیرضا پیروزمند؛ استاد دانشگاه باقرالعلوم(ع)
🆔 @tahlil_shjr
#اقتصاد
#مسائل_اولویت_دار
✅ راهکار عبور از مشکلات کنونی اقتصاد ایران چیست؟
🔶 بیژن عبدی اقتصاددان و تحلیلگر بانکی و ارزی در خصوص خلق پول در نظام بانکی و افزایش فشار نقدینگی بر اقتصاد ایران که تورمزاست گفت: به نظر میرسد بانک مرکزی و دولت باید برخورد جدیتری با بانکهای خصوصی داشته باشند چرا که بعد از تاسیس بانکهای خصوصی خلق پول و رشد نقدینگی از این محل اقتصاد ایران را به شدت تحت فشار قرار داده و تورمهای بزرگی بر اقتصاد ایران تحمیل کرده است.
🔶 وی در اینباره خاطرنشان کرد: قدرت خلق پول وحشتناکی که شبکه بانکی بر اقتصاد ایران تحمیل میکند به ویژه در بانکهای خصوصی و غیر دولتی که اتفاق افتاده نشان میدهد خلق پول بدون ضابطه و بدون کنترلی صورت میگیرد به نوعی که میتوان گفت بانکهای خصوصی به صورت غیر رسمی با همدیگر مبادلات دارند در حالی که نظارت چندانی روی عملکرد شبکههای بانکی وجود ندارد. انتظار میرود بانک مرکزی نظارت آنلاینی روی این بخش داشته باشد تا مانع بزرگی در برابر خلق پولی که در بانکهای خصوصی صورت میگیرد ایجاد شود.
🔶 بیژن عبدی استاد اقتصاد گفت: برای عبور از چالشهایی که اقتصاد ایران تاکنون متحمل شده اولین کار قطع و حذف هرگونه انحصار است. شفافسازی در همه بخشهای اقتصادی، بانکی، پولی و مالی الزام مهمی است، ضمن اینکه انتظار میرود قانون پنجره واحد تجارت تصویب شود تا گیرندگان ارز دولتی از ابتدا تا انتها که به تولید ختم میشود تحت نظارت دولت باشند و هر سوء استفادهای با برخورد شدید دولت و نهادهای قضایی صورت بگیرد تا مانع توزیع رانت شود.
🔶 وی در اینباره خاطرنشان کرد: اگر چنین شبکه دیتایی شکل بگیرد قطع به یقین بسیاری از چالشهای اقتصادی که ناشی از سوء مدیریت و عدم نظارت است حل میشود. دولت سیزدهم باید دستگاههای کلیدی که تاکنون زیر بار پذیرفتن پنجره واحد تجارت رفتند را مجبور به مشارکت در این رویه و این طرح کند تا مانع از ایجاد منافعی برای عدهای شود که از ارز دولتی سوء استفاده میکنند.
🔶 بیژن عبدی کارشناس و تحلیلگر اقتصادی گفت: دولت باید با هر نهاد و دستگاهی که تعارض منافع آنها باعث کمکاری یا دنبال کردن رویههایی میشود که به نفع عموم مردم و کلان اقتصاد نیست به شدت برخورد کند، هیچگونه تساهل و تسامحی نباید با سوء استفادهکنندگان صورت بگیرد. شفافسازی کلید برخورد با مفاسد و سوء استفادهها و توزیع رانت است به همین خاطر انتظار میرود دولت این موضوعات را جدی بگیرد و برای حل معضلات اقتصادی در دستور کار خود قرار دهد.
🔶 بیژن عبدی معتقد است: شفافسازی درآمدها و عبور از دعواهای سیاسی و استفاده کامل دولت و نهادهای ذیربط از ابزارهای نظارتی، اصلاح نظام مالیاتی و اخذ مالیاتهای بالا از کسانی که از تورم ناجوانمردانه سودهای کلان به جیب زدهاند راهکار عبور از معضلات اقتصاد امروز ایران است. مالیاتی که باید به خزانه دولت برای توسعه زیرساختها بازگردد.
🔶 وی در اینباره تصریح کرد: پایه مالیاتیِ مالیات بر درآمد باید اصلاح شود تا همه کسانی که باید مالیات بپردازند راهی برای فرار از پرداخت مالیات نداشته باشند. اگر موارد یاد شده انجام شود در کنار آن قدرت خلق پول بانکهای خصوصی به شدت محدود شود و سیاستهای غلط اقتصادی اصلاح شود قطع به یقین در میانمدت میتوانیم منتظر بهبود وضعیت اقتصادی و افتادن در مسیر ارزشآفرینی اقتصادی و بهرهوری بیشتر باشیم.
🔸 #گفتگو_با_اساتید: بیژن عبدی؛ اقتصاددان و تحلیلگر بانکی و ارزی
🆔 @tahlil_shjr
مقرراتزدایی میکنیم؛ نه مراقبتزدایی.pdf
86K
#اقتصاد
#مسئله_محوری
#تحلیل_و_تبیین
✅ «مقرراتزدایی میکنیم؛ نه مراقبتزدایی»
🔸️مقررات پیچیدهای که شرایط صدور مجوزها را دشوار کرده، عمدتاً به قبل از ابلاغ سیاستهای کلی اصل۴۴ در سال ۱۳۸۴ برمیگردد؛ در دورهای که دستگاههای دولتی بازیگر اصلی اقتصاد ایران بودند.
🔸️البته باید بدانیم اصل دولتیشدن اقتصاد ایران، قبل از انقلاب و از دوران رضاخان شروع شد که ادارات دولتی ایجاد شدند و دیوانسالاری مدرن در ایران شکل گرفت.
🔸️درگاه ملی مجوزها بر اساس ماده هفت قانون اجرای سیاستهای کلی اصل ۴۴ نوشتهشده و پنجره واحد شروع کسبوکارهای کشور محسوب میشود؛ یعنی هرکس بخواهد کسبوکاری در کشور شروع کند برای ثبت درخواست و دریافت مجوز به این پنجره واحد به نشانی mojavez.ir مراجعه کند.
🔸️در درگاه ملی مجوزهای کسبوکار، دو مأموریت محوری داریم: تولد آسان و رشد سریع واحدهای تولیدی.
🔸️تلاش میکنیم نظارتهای پسینی قوی شوند. قوی به معنی این نیست که الزاماً بازرس برود، به معنی این است که فعال اقتصادی دائم خود را در حال نظارت شدن ببیند و نتواند دست از پا خطا کند.
🔸 #گفتگو_با_اساتید: آقای دکتر سیاح؛ رئیس مرکز ملی بهبود محیط کسبوکار
🆔 @tahlil_shjr
چرخش ضدانقلاب از «کار خودشونه» به «ضعف امنیتی دارند.pdf
78.5K
#عدالت_و_مبارزه_با_فساد
#مسائل_اولویت_دار
✅ فرضیههای یک ماجرای سمی
🔰 چرخش ضدانقلاب از «کار خودشونه» به «ضعف امنیتی دارند»
🔶 کارشناسان و متخصصان معتقدند این نحوه از مسمومیتها با توجه به فراوانی موضوع بسیار بعید است که عوامل بیرون از مدارس در آن دخیل باشند و فرض قویتر احتمال شیطنت نوجوانانه در داخل مدارس را تقویت می کند.
🆔 @tahlil_shjr
#مسائل_اولویت_دار
#مرزبندی_با_دشمن
#مسمومیت_دختران
✅ مسمومیت ذهنها
1⃣ پروژه سریالی مسمومیت دختران این سرزمین موضوع کوچک و کم اهمیتی نیست که با چند متن و استوری از کنار آن عبور کنیم. هر چند لقمه خوبی برای بهره برداری سیاسی یک عده است. سلامت و جان مردم ایران هیچ گاه برای جماعت فرصت طلب داخلی و خارجی اهمیت نداشته و نگاهشان به این مسائل، نگاه ابزاریست. به خط شدن اپوزیسیون خارج نشین از سازمان نفاق تا رضا پهلوی و تاکید بر نمادسازی و هشتگ سازی ترور بیولوژیک دختران توسط جمهوری اسلامی، همگی موید این سناریو تکراری است: جانِ مردم ابزار رسیدن به منافع سیاسی! نهادهای رسمی و امنیتی باید زودتر تکلیف را مستند و دقیق مشخص و اعلام کنند اما تجربه تاریخی و شناخت تجربه های پیشین می گوید این مدل سناریو، این مدل عملیات در توان سلطنت طلبان یا دلقک های مجازی آنطرف آبی نیست، این جنس عملیات در توان و تجربه سازمان مسعود رجوی است. البته این تحلیل من است و نه خبر دقیق!
2⃣ موضع رسمی مراجع تقلید و شخصیت های دینی برای پیگیری و حفاظت از سلامت دختران مهم بود. در فضای رسانه اصرار دارند دین و انقلاب اسلامی را محکوم به مخالفت با تحصیل دختران نشان دهند که طنز بی مایه ماجراست.
3⃣ وزیر خارجه آلمان از این مسمومیت ها ابزار تاسف و نگرانی کرده است! ایشان بمباران شیمیایی سال ۱۳۶۶ سردشت ما را از یاد برده!!!!؟؟؟ دولت آلمان به صدام سلاح شیمیایی داد، صدام این سلاح را علیه مردم ما و حتی مردم خودش استفاده کرد. هنوز آثار روانی، تاول و سرفه های آن بر روی عزیزانمان ادامه دارد! دولت وقیح آلمان امروز مدافع چیست؟ ابتدا و پیش از هر چیز ذهن ها را مسموم می کنند تا افکار عمومی هر کذبی را بپذیرد سپس مسمومیت جان...
🔸 #به_قلم_اساتید: دکتر زادبر
🆔 @tahlil_shjr
#مسئله_روز
#مرزبندی_با_دشمن
#دستاورد_انقلاب
✅ مسمومیت دختران ایران
🔶 این روزها بعد از داستان مسمومیت دختران خیلی میشنویم که میگویند ظلم به دختران و زنان را در جمهوری اسلامی تمام کنید!
⁉️ آیا میدانید جمهوری اسلامی برای دختران و زنان چه کارهایی انجام داده است؟
🔶 در بحث آموزش:
🔶 به گزارش WEF یعنی انجمن جهانی اقتصاد، ما در برابری حق تحصیل دختر و پسر و عدالت آموزشی در دنیا رتبهی 1 را داریم.
🔶 به گزارش سازمان ملل قبل از انقلاب ایران جزء بیسوادترین کشورها در حوزهی بانوان بود اما الان جزء باسوادترین کشورها در حوزهی بانوان هستیم: میزان بیسوادی زنان ایران، از ۵۰ تا ۶۰ درصد در سال 1354 به کمتر از 10 درصد در سال 1389 کاهش یافتهاست.
♦️ افزایش نسبت دختران به پسران در تحصیلات دانشگاهی:
نسبت دختران در کل دانشجویان، از حدود 25 درصد در دهۀ 50، گاه به بیش از 50 درصد رسیده است.
♦️ افزایش استادان زن در دانشگاهها:
نسبت زنان در استادان و هیئتعلمی دانشگاههای کشور، از حدود 14 درصد در دهۀ 50، به حدود 30 درصد در دهۀ 90 رسیدهاست.
🔶 در بحث ورزش بانوان:
♦️ تعداد رشتههای ورزشی بانوان از ۷ رشته در سال 1357، به ۳۸ رشته طی ۲۰ سال اول انقلاب
♦️ تعداد مربیان ورزشیِ خانم نیز رشدی نجومی داشته و از 9 مربی به 35.000 مربی افزایش یافته است.
♦️ تعداد داوران زن نیز از ۷ نفر به 16٫000 نفر رسیده است، که نشان از افزایش ۲هزاربرابری داورِ زن است
♦️ همچنین تعداد ورزشگاههای اختصاصی بانوان پس از انقلاب اسلامی، 30 برابر شدهاست.
♦️ فدراسیونهای فعال ورزشی در حوزۀ بانوان از ۱ مورد به ۴۹ فدراسیون افزایش یافته است.
♦️ مدالهای کسبشده در رویدادهای بینالمللی توسط بانوان از ۲ مورد در ابتدای انقلاب به بیش از ۸۰۰ مورد رسیده است.
🔶 در بحث بهداشت و سلامت:
♦️ در شاخصهی امید به زندگی زنان،به گزارش WHO (سازمان بهداشت جهانی) ما پایینتر از تمام کشورهای منطقه به جز افغانستان بودیم، پایینتر از تمام کشورهای آمریکای جنوبی بودیم، پایینتر از تمام کشورهایی که از شوروی جدا شدند بودیم، درحالی که الان بالاتر از بسیاری از کشورهای جهان هستیم و از ۵۷ سال به بیش از ۷۷ سال رسیده ایم.
♦️ در تعداد پزشک بانوان، پس از انقلاب، تعداد پزشکهای فوق تخصص مرد 3 برابر شده اما خانمها 12 برابر شده است.
♦️ افزایش نسبت پزشکان متخصص زن از 15 درصد به 40 درصد طی فقط بیست سال.
♦️ افزایش نسبت پزشکان فوقتخصص زن از 9 درصد به 30 درصد طی فقط بیست سال.
♦️ افزایش نسبت پزشکان متخصص زن در حوزۀ زنان و زایمان، از 16 درصد به 98 درصد طی فقط بیست سال.
و... .
⁉️ جمهوری اسلامی دقیقاً کدام ظلم را باید تمام کنیم؟!
🔶 جمهوری اسلامی در حوزهی بانوان فوقالعاده کار کرده در حدی که نیویورک تایمز چند سال پیش یک گزارشی را منتشر کرد که انقلاب 1979 میلادی یعنی سال 57 نقطهی عطفی برای زنان ایرانی در همهی حوزهها بوده است.
🔷 برشی از سخنرانی حجت الاسلام راجی
🔸 #به_قلم_اساتید: حسین دارابی
🆔 @tahlil_shjr
جنگ با نظام تکقطبی.pdf
54.7K
#عزت_ملی
#روابط_خارجی
#سیاستهای_کلی_نظام
✅ جنگ با نظام تکقطبی
🔶 همزمان با دیدار «حجتالاسلام والمسلمین رئیسی» با همتای خود «شیجین پینگ» سر و صداهای متعددی بلند شد.
🔶 گروهی گریبان چاک زده و بر طبل چینهراسی میکوبند؛ گروهی دیگر هم با پیشبینی آینده روشن و از بین رفتن دنیای تکقطبی، ایام رو به جلو را نوید میدهند..
🔸 #به_قلم_اساتید: حسن نوروزی
🆔 @tahlil_shjr
#عزت_ملی
#استقلال_و_آزادی
#تاریخ_معاصر
✅ سه ضلعی مرکب
🔶 تعارف و رودربایستی چرا؟! چه کسی است که فشار این روزها را درک نکند؟! چه کسی است که نگوید کاش دولت فلان کار را میکرد! کاش رییس دولت چنین میکرد. کاش چنین اشتباهی نمیکرد و ... این درست است و سر جایش محل بحث است. اما برای عبور از وضع موجود باید به دو نکته مهم توجه کرد.
🔶 اولا به صورت کلی جهان از نظم و کلیشه حاکم بر خودش درآمده است. همین الان جمهوریخواهها میگویند بایدن تهدید و دشمن امریکا است. آلمانیها در تظاهراتشان میخواهند تا دولتشان تجربه هیتلر را در حمله به روسیه تکرار نکند! خیابانهای فرانسه تجربه جدیدی از مردم معترض را پیدا کرده است. انگلیس پر از اعتصابات است و .... اما این به کنار.
🔶 ثانیا ایران با #دستکاری_خصمانه روبرو است. مثلا اینکه وقتی آقای فرزین رییس #بانک_مرکزی به کشورهای حاشیه خلیج فارس سفر میکند تا بتواند نظام ارزی کشور را سامان دهد. پشت سر او امریکا پول نفت عراق را بلوکه میکند. (خود همین هم جالبست!) امریکا برای تسلط بر دولت عراق، سالهاست سیستمی را چیده است که پول فروش نفت عراق در فدرال رزرو امریکا مینشیند و با تایید امریکا پول به بانک عراق واریز میشود.
🔶 به همین دلیل بعد از همراهی عراق با ایران ناگهان پول نفت عراق بلوکه شد. از طرف دیگر #رابرت_مالی به قطر، امارات، عمان رفت و تمام فشارش را به آنها وارد کرد تا مداخلات جدیدی در جریان ارزی ایران صورت بگیرد. یعنی اینکه بانک مرکزی ایران در مقابل تصمیم خود برای مداخله در حوزه مالی با یک اراده جدی قدرتمند و یک مداخلهگری خرابکارانه مستمر روبرو است.
🔶 در واقع ما مدتهاست با یک جنگ سه ضلعی روبرو هستیم. #پروژههای_مرکبی که عمدتا از سه بخش ایجاد شدهاند: تخریب، فشار رسانهای و آشوب. مثلا در مدیریت دلار رابرت مالی در حال تخریب است، رسانه داغش میکند و فردایش فراخوانهای آشوب در بازار صورت میگیرد. در ماجرای مسمومیت هم همین رویه است: مدارس زنجیرهای مسمومشده دخترانه در ضلع تخریب قرار میگیرند. #اینترنشنال و #منوتو شعارها را به سمت رهبر ایران میبرند و علینژاد و مریم رجوی برای آشوب فعال میشوند. نقشه یک چیز است: تکمیل پروژه مرکب.
🔶 هر چند پروژه #سوریسازی در پاییز امسال موفق نشد اما ضرباتش بر پیکره ایران زخمی هم گذاشت. حالا کفتارها چشمشان به زخم افتاده است و تلاش میکنند سه ضلعی داخلی را با دو ضلع بیرونی تقویت کنند. اول تجمیع آشوبگران خارج از ایران حول #پهلوی و دوم همراهسازی #کشورهای_غربی است تا #محیط_آشوب و اختلاف برای وارد کردن زخم جدید فراهم باشد.
🔶 اما تجربه تاریخی ایران نشان داده است که این پروژه مرکب یک پاشنه آشیل دارد. این تجربه نشان داده که اگر امریکا بتواند در داخل اختلاف داخلی را بالا ببرد شبیه همان اتفاق تلخ سال 1332ش صورت میگیرد. آن زمان وقتی بین صف مردم اختلاف شد؛ پهلوی و شعبون بیمخ با کودتا آرزوی نفت ملی را از ایران ربودند و همه سرمایه و منافع ملت را به امریکا سپردند و بر عکس آن وقتی صف مردم متحد و کنار هم مثل راهپیمایی22بهمنها قرار گرفت؛ چهلواندی سال هم که بگذرد امریکاییها دستشان از منافع مردم کوتاه میماند.
🔸 #به_قلم_اساتید: کمیل خجسته
🆔 @tahlil_shjr
#عزت_ملی
#روابط_خارجی
#مذاکرات_هسته_ای #برجام
✅ آیا نتیجه سفر گروسی مهم است؟
🔶رابرت مالی نماینده ویژه آمریکا در امور ایران گفت: «منتظر نتایج سفر گروسی به تهران قبل از تصمیمگیری هستیم». حال سؤال این است که گروسی چه سوغاتی برای آنها خواهد برد؟ آیا گزارش وی درباره ایران مثبت خواهد بود یا منفی؟ در هر کدام از این وضعیتها، جمهوری اسلامی چگونه با آن مواجه میشود؟
🔸بیشک جمهوری اسلامی نهادهایی دارد که به این موضوعات فکر میکنند و سناریوهای خوبی هم برای مواجهه با هر رویکردی از سوی غربیها دارند؛ چرا که اگر این گونه نبود الان در اینجا نایستاده بودیم و باید مسیری همانند کشورهای دیگر از جمله لیبی میپیمودیم که از همان ابتدای بازی، با اعتماد بیجا به آمریکا تمام تجهیزات هستهای خود را بار کشتی کرد و به آمریکا فرستاد بیآنکه چیزی دریافت کند! حال اگر تجربه و عقلانیت را لحاظ کنیم اساسا نباید پاسخ به سؤال اصلی این نوشته سخت باشد.
🔶 مروری بر ادامه رفتار سینوسی غربیها و اظهارات اخیر رابرت مالی، مسئول میز ایران در آمریکا به پاسخدهی کمک میکند. وی در ادامه جمله بالا میگوید: «صرفنظر از هر اقدامی که انجام دهیم نگرانیهای ما در خصوص ایران وجود دارند و مرتفع نخواهند شد». این جمله نشان میدهد نتیجه سفر تحقیقاتی گروسی برای آنها خیلی هم مهم نیست و آنها از تصمیم خود را گرفتهاند و نگاهی مستثنی از رویهها و روندهای حقوقی به ایران دارند!
🔸البته گزارش گروسی برای ما و دنیا مهم است؛ زیرا هنوز مختصر امیدی به مناسبات و ترتیبات سازمانهای بینالمللی داریم اما واقعیت و ماهیت این سازمانها همواره نگرانکننده است و چیزی جز وابستگی به قدرتهای بزرگ و مشروع جلوه دادن اقدامات یکجانبه و قلدرمآبانه آنها در این بازیها از آنها دیده نشده است. به همین دلیل مسئولان ایرانی از مدیر کل آژانس بینالمللی انرژی اتمی خواستار رفتاری حرفهای و بدون تأثیرپذیری از قدرتهای سیاسی به ویژه آمریکا و رژیم صهیونیستی شدند تا آبروی آژانس را هزینه اعمال فشار حداکثری بر مردم ایران نکند. لذا گزارش وی حتما به گونهای خواهد بود که آمریکا و اسرائیل از آن راضی باشند.
🔶 البته ایران در این دولت تا حدودی موفق شده شیب تأثیرگذاری روندهای هستهای بر زندگی مردم را نزولی نماید و با تقویت زیرساختها و ارتقاء مؤلفههای قدرت داخلی و منطقهای، زمین بازی را در جای دیگر تعریف نماید. به عبارت دیگر، ملت ایران تنها زمانی اجازه امضای احیای برجام را به مسئولانش میدهد که ضمن حفظ مؤلفههای قدرت داخلی از جمله توانمندی موشکی و نفوذ منطقهای، از منافع اقتصادی برجام هم برخوردار باشد.
🆔 @tahlil_shjr
#عزت_ملی
#استقلال_و_آزادی
✅ هم وطن هوشمند!
🔶 در صورت مشاهده هرگونه فعالیت های مشکوک حوالی مدارس و مراکز آموزشی، مراتب را با شماره تلفن ١١٣ ستاد خبری وزارت اطلاعات و شماره تلفن ١١۴ سازمان اطلاعات سپاه در میان بگذارید.
🔶 سرنخ بسیاری از کیس ها، گزارشات مردمی بوده است. مهم ترین مسائل امنیتی با گزارشات مردم هوشمند به نهادهای امنیتی مرتفع گردیده است.
🆔 @tahlil_shjr
#عزت_ملی
#علم_و_پژوهش
#ایران_قوی #بصیرت
✅ لشگرِِ جهل
🔰راز موفقیت نظامی و سیاسی معاویه بر علی علیه السلام
🔶 تکیه معاویه بر لشگری از جاهلانی بود که نه چشم داشتند که فرق بین شتر نر را از ماده تشخیص دهند و نه عقلی که بفهمند نماز جمعه را نمیشود در روز چهار شنبه خواند!!
🔶 این حرفی غریب نیست.اکنون نیز همان آش است و همان کاسه! معاویه های زمان برای پیشبرد اهداف ننگین شان نیاز به لشگر جهل و انبوه جاهلان دارند.پروژه توقفِ علم و دانش وتعطیلیِ دانشگاه و مدارس را دراین پازل ببینیم!
🔶 پرونده جمهوری اسلامی در اهتمام به علم و دانش معلوم است.مقایسه آمارها بخوبی نشان میدهد که از اولویت های اساسی انقلاب اسلامی رسیدن به قله علم و دانش جهان است. هر کسی که در این مسیر سنگ اندازی میکند قطعا از جانب معاویه های زمانه خط میگیرد.
🔸 #به_قلم_اساتید: پرتو احمدی
🆔 @tahlil_shjr
#مسائل_اولویت_دار
#مرزبندی_با_دشمن
#مسمومیت_دختران
✅ اصرار رسانههای معاند برای استفاده از واژه «حمله شیمیایی» به مدارس دخترانه برای چیست؟!
🔶 طی چند هفته گذشته موضوع بدحالی برخی دانشآموزان دختر در تعدادی مدارس کشور به یکی از موضوعات پرتکرار در رسانهها تبدیل شد و بهدلیل حساسیت موضوع، رئیسجمهور محترم با ورود به این مسئله، وزارت کشور را مسئول رسیدگی به این پرونده کرد. گرچه ابعاد این رخداد از نظر عددی بسیار محدود است اما از آنجا که با سلامت دختران نوجوان در ارتباط است نگرانی توأمان خانوادهها و مسئولین را در پی داشته است.
🔶 با وجود بررسیهای همهجانبه دستگاههای مسئول، چنانچه در بیانیه روز گذشته وزیر کشور نیز بیان شد، گرچه سرنخهایی در این رابطه بهدست آمده اما هنوز نمیتوان درباره ریشه اصلی بروز این اتفاق، اظهارنظر قطعی کرد.
🔶 واکاوی ابعاد موضوع چند نکته اساسی را به دست میدهد:
1⃣ در موارد خیلی معدودی، آثار و علائم بالینی، مشترک بوده و چنانچه در بیانیه وزیر محترم کشور بدان اشاره شده، نتیجه بررسیهای وزارت بهداشت در خصوص تشخیص دقیق عامل این مسئله، بلافاصله پس از نهایی شدن به اطلاع عموم خواهد رسید.
🔶 در برخی موارد، علائم مشاهده شده مشترک نبوده که میتواند نشانهای از غیر همسان بودن ریشه رخداد در مناطق مختلف باشد.عامل بروز اتفاق در برخی موارد هم خودِ دانشآموزان بودهاند که از سر بازیگوشی دست به چنین اقداماتی زدهاند.
🔶 در بیشتر موارد اعلام شده نیز، پس از بررسیهای دقیق مشخص شده که اساسا اتفاقی رقم نخورده و جو روانی شدید منجر به ترس و واهمه دانشآموزان، اولیاء مدرسه و خانوادهها شده است.
2⃣ فضاسازی گسترده رسانههای معاند در این خصوص که با تاکید بر استفاده از کلیدواژه حمله شیمیایی به مدارس دخترانه در حال پیگیری است بسیار جالب توجه است، بهویژه آنکه جنس اقدامات و عملیات روانی آنها کاملا با جنس و روند فضاسازی آنها در اغتشاشات پاییز سالجاری مشابهت دارد.
🔶 سناریوی جدید ضدانقلاب، ادامه همان سناریوی اغتشاشات پاییز است که میخواست جامعه زنان، دانشجویان و دانشآموزان و خانوادههای آنان را در مقابل نظام قرار دهد اما شکست خورد و این بار از این طریق در پی رسیدن به همان هدف است.
3⃣تلاش برای زنده کردن مفهوم هراسآور حمله شیمیایی در ذهن شهروندان کشوری که یکی از بزرگترین قربانیان سلاحهای شیمیاییِ اعطایی کشورهای غربی به صدام معدوم است، بهطور قطع از پیگیری سناریوی پیچیده از سوی معاندین برای ضربه به امنیت روانی جامعه ایران حکایت میکند.
4⃣ در پی ناامنی روانی ایجاد شده برای خانوادهها، تجمعات اعتراضی محدودی در مقابل برخی مدارس و ادارات آموزشوپرورش شکل گرفته که شرکتکنندگان در آن دو گروه هستند؛ گروه اکثریت شامل مردم و خانواده واقعی دانشآموزان است و از حاکمیت مطالبهی پیگیری موضوع را دارند که حق طبیعی آنان بوده و نظام باید پاسخگوی آنان باشد.
🔶 گروه اقلیتی هم هستند که مانند اغتشاشات گذشته بهعنوان بازوی اجرایی معاندین ایفای نقش کرده و هدفشان نه سلامت دانشآموزان و پیگیری واقعی موضوع که تشدید ناامنی روانی و ایجاد اغتشاش و درگیری است.
🔶 اقدامات این گروه که عموما هیچ نسبتی هم با دانشآموزان ندارند، نه تنها به حل مسئله کمکی نمیکند بلکه ضمن تأمین خوراک رسانهای برای معاندین، روند بررسی را مختل خواهد کرد.
🔶 به نظر میرسد باید تا اتمام بررسیهای دقیق و موشکافانه دستگاههای مسئول که همگی با تاکید رئیس جمهور برای حل مسئله بسیج شدهاند، صبوری کرد و با جلوگیری از دامن زدن به شایعات، فضا را برای تسریع در این روند مهیا نمود.
🆔 @tahlil_shjr
#عزت_ملی
#استقلال_و_آزادی
#جنگ_شناختی
✅ جنگ شناختی، بستر اصلی افزایش آنتروپی در محیط داخلی و خارجی ایران
🔰سیاست داخلی و خارجی هر کشوری ارکان مکمل در تأمین امنیت ملی بهشمار میرود.
🔶 بروز هرگونه خلل در ارکان ذکر شده، میتواند با کاهش وزن ژئوپلیتیکی، ثبات راهبردی در یک واحد سیاسی را دستخوش آسیب کند. هر یک از عوامل تهدید کننده ثبات میتواند در محیط داخلی یا خارجی کشور به وقوع بپیوندد.
🔶 عوامل چالشزا که قابلیت تأثیرگذاری بر ثبات و پایداری یک نظام سیاسی را دارند، به طور ذاتی موجب شکلگیری و افزایش آنتروپی در ابعاد داخلی و خارجی میشوند. این روند با افزایش بی نظمی سیستماتیک، قابلیتهای حیاتی حکمرانی را با چالش روبرو ساخته و قدرت ملی را کاهش خواهد داد.
🔶 مخالفین جمهوری اسلامی ایران با وقوف بر قدرت و قابلیتهای ایران در ابعاد داخلی و خارجی و ارزیابی شیوه مدیریت چالشها و تهدیدات از سوی جمهوری اسلامی به این واقعیت دست یافتهاند که تحت هیچ شرایطی امکان فروپاشی ایران در فرآیندی دفعی و یکباره امکانپذیر نیست. ایجاد مسئلههای جدید برای وارد کردن ضربات مرحلهای و متنوع به ایران برای متزلزل ساختن ساختارهای سیاسی، اقتصادی، دیپلماتیک و امنیتی، میتواند موجب محدودسازی مزیتهای ژئوپلیتیکی شود.
🔶 این روند با افزایش آنتروپی موجب شکلگیری بیثباتی و در نتیجه شکلگیری چالشهای جدید در حوزه امنیت ملی خواهد شد. محدودسازی عوامل شتاب دهنده رشد ملی رهیافت قابل انتظار پس از بروز چنین وضعیتی خواهد بود.
🔶 اقدامات خرابکارانه در اقتصاد کشور، ایجاد بحرانهای اجتماعی تصنعی، تلاش جهت کاهش اثربخشی نظام اداری، تشویق سرمایههای انسانی به مهاجرت، تزریق یأس و ناامیدی به جامعه، بهویژه قشر جوان و نوجوان و پیگیری همهجانبه راهبرد ایران هراسی، نمونههایی ملموس از سیاستهای سوار بر امواج جنگ شناختی است.
🔶 مقابله با این روند که با برخی اقدامات سیاسی، اقتصادی و امنیتی از سوی همپیمانان غرب در منطقه و همچنین جریانهای واگرا در داخل کشور پشتیبانی میشود، بدون اتخاذ راهبردی همهجانبه در ابعاد داخلی و خارجی بسیار سخت و پرهزینه خواهد بود.
🔶 بدون شک مجموعه ترفندهای دشمن برای افزایش آنتروپی در محیط داخلی و خارجی ایران تنها زمانی میتواند موجب افزایش فشار موثر شود که بر بستر جنگ شناختی اعمال و پیگیری شود.
🔶 بر این اساس هرگونه اقدام فعال یا مقابلهای برای بیاثرسازی فرآیند افزایش آنتروپی در محیط داخلی و خارجی ایران، بدون در نظر گرفتن ضرورتهای مبتنی بر خنثیسازی تأثیرات جنگ شناختی نمیتواند نقش تعیین کننده ای در به شکست کشاندن راهبرد دشمن داشته باشد.
🔶 بازسازی و تقویت ساختارهای موجود و تمرکز بر نوگرایی در روشهای تصمیم سازی، تصمیم گیری، طراحی و اجرای راهبردهای فعال و مقابلهای، شرط اول برای موثر سازی ظرفیتهای ملی در حوزه مقابله با جنگ شناختی فراگیر دشمن است.
🆔 @tahlil_shjr
#عزت_ملی
#مرزبندی_با_دشمن
#اتحاد_ملی #انرژی_هسته_ای
✅ راهکار حل مسئله هستهای
🔶 مهمترین درس هستهای از دهه 80 این است که مهمتر از مباحث فنی و هستهای مذاکرات، این متغیرها و مسائل سیاسی هستند که به شدت در این زمینه ایفای نقش میکند.
🔶 سالها پیش یکی از مسئولان به سولانا که آن هنگام مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا بود گفته بود شما در این سالها بر اساس توافقات صورت گرفته از تمامی مکانهای هستهای کشور بازدید کردهاید. آژانس هم تاکنون گزارشی که تأیید کند جمهوری اسلامی به سمت سلاح هستهای منحرف شود نداشته و بر عکس صلحآمیز بودن فعالیتهای هستهای ایران را تأیید کرده است. از آنسو ایران بر اساس توافق «مدالیته» در حال پاسخ دادن به مسائل مطرح شده قرار دارد؛ پس چرا این همه بر روی برنامه هستهای ایران متمرکز شده و اجازه نمیدهید شرایط ایران عادی شود؟ سولانا در پاسخ میگوید که رفتارهای سیاسی و امنیتی شما در سطح منطقه برای ما موجب نگرانی است!
🔶 متأسفانه در همچنان بر همان پاشنه گذشته میچرخد؛ دولتهای ضلع غربی مذاکرات هستهای هیچ گاه اجازه ندادهاند مذاکرات هستهای در مسیر فنی و تکنیکال خود به پیش برود. مثلا در 18 اردیبهشت 1397 دولت وقت آمریکا با این تحلیل که خروج از برجام و اعمال سیاست فشار حداکثری میتواند ایران را به نقطه فروپاشی برساند از توافق هستهای خارج شد.
🔶 همان موقع متوهمانه گفتند انقلاب اسلامی ایران چهل سالگی خودش را نخواهد دید! بعد که دیدند انقلاب اسلامی در هویت و باروهای مردم ایران جای دارد، کوشیدند برجام موشکی و منطقهای را به برنامه جامع اقدام مشترک بیفزایند. اینک نیز هر چند شرایط محیطی تغییر کرده، اما ماهیت زورگویانه دولتها تغییری نیافته است و محاسبات اشتباه آنها کماکان ادامه دارد. غربیها باید بدانند که از جنگ ترکیبی و ایجاد پروژه آشوب که علیه ایران قوی و متحد به راه انداختهاند آبی برای آنها گرم نمیشود.
🔶 راهپیمایی 22 بهمن سال 1401 که در اوج جنگ همهجانبه آنها علیه مردم ایران رخ داد، آشکار ساخت مردم ایران هر چند ناراضی از مسائل معیشتی هستند اما پیوندشان با انقلاب و نظام ناگسستنی است.
🔸حال که مدیر کل آژانس در ایران حضور دارد، او و غربیها بدانند که ایران برای احیای برجام آمادگی دارد، اما از آنسو هیچگاه توانمندی نظامی صلحآمیز و سیاستهای منطقهای خود را بر روی میز مذاکره قرار نخواهد داد. کوتاه آمدن غرب از این محاسبات و پندارهای نادرست، راهکار حل مسئله هستهای بوده و خواهد بود.
🔸 #به_قلم_اساتید:عزیز غضنفری؛ کارشناس مسائل سیاسی
🆔 @tahlil_shjr
#مرزبندی_با_دشمن
#جنگ_روایت_ها
#جنگ_رسانه_ای
#پروژه_کشته_سازی
✅ اهداف برنامه مسمومسازی دانشآموزان
🔶 پس از مرحله اول مسمومسازی فکری دانشآموزان دختر و شکست جریانهای ضد انقلاب اکنون مرحله دوم حمله به مدارس دخترانه با رمز تهدیدات بیولوژیک و مسمومسازی تنفسی شروع شده است تا نظام اسلامی را متهم کنند که ضد زنان و دختران است.
🔶 گزارههای خبری:
1⃣ از مظلومیتهای نظام جمهوری اسلامی ناشناخته ماندن خدماتش است که مهمترین موضوع آن در بحث زنان است. وزیر بهداشت لبنان که یک، خانم بود، از مسیر فرودگاه تا وزارت خارجه، پارکهای علم و فناوری، دانشگاهها و بیمارستانها با حالت کنجکاوانهای همه را با دقت و آمار و اطلاعات دقیق دنبال میکرد اما موضوعی که وی را متعجب کرده بود و آمارهایش به هم نمیخورد برایش سؤال ایجاد کرده بود که چرا اطلاعات قبلی من در مورد ایران با واقعیتهای در مورد ایران متفاوت است؟! او در نهایت سؤال خود را بیان میکند چرا آنچه که در بیرون از ایران در مورد زنان میشنوم یا آنچه که الان میبینم متفاوت است؟! رسانههای خارجی ادعا میکنند که زنان و دختران ایرانی با محدودیت گسترده مواجهه هستند اما من در پارکهای علم و فناوری، دانشگاهها و بیمارستانها مشاهده کردم که تعداد دختران و زنان جوان بیشتر از مردان است و در خیابانها هم شاهد پوششهای متنوع آنان بودم.
2⃣ در طول چهار دهه گذشته نرخ باسوادی زنان ۱۵ـ۲۴ سال از ۲۴ درصد به بالای 97 درصد رسیده است، اکنون به گونهای تبلیغات انجام میشود که دوران سیاه پهلوی برای زنان ایرانی به یک آرزو تبدیل شود.
3⃣ در سالهای اخیر میزان شرکت کنندگان دختر در کنکور سراسری از پسران هم جلوتر زده است. امسال بیش از یک میلیون و ۴۸۹ هزار نفر برای کنکور اقدام کردهاند که از این تعداد ۶۱ درصد زن و ٣٩ درصد مرد هستند. در سال 1399 هم دانشجویان زن، ۵۳ درصد قبولیها را به خود اختصاص دادند.
🔶 نکته مهم؛ در حالی ما شاهد این حرکت بسیار سخیف علیه مدارس هستیم که تروریسم رسانهای هم پای کار آمده است تا با گرو گرفتن افکار عمومی آنچه نقطه قوت نظام را علیه نظام استفاده کند. انقلاب اسلامی در حالی شکل گرفت که حضور زن و دختران در جامعه براساس آمارها بسیار پایین و نگاه به زن هم نگاهی محدود و بسته بود. انقلاب اسلامی به زنان و دختران هم جایگاه اجتماعی داده و هم موجب مشارکت آنان در فرآیندهای سیاسی شد. حرکت اخیر را باید در راستای ناامنسازی روانی جامعه و در راستای زنده نگهداشتن خط التهاب در فضای روانی جامعه دانست. آنها که نتوانسته بودند دانشگاه و مدارس را به بهانه کرونا و اغتشاشات به تعطیلی بکشانند اکنون با تهدید خانوادهها در حال ایجاد این نگرانی هستند.
🔸 #به_قلم_اساتید:فرهاد مهدوی؛ کارشناس رسانه و مسائل سیاسی
🆔 @tahlil_shjr
#اقتصاد
#مسائل_اولویت_دار
✅ طبقه متوسط را در یابید
🔸شواهد بسیاری وجود دارد که نشان میدهد اقتصاد همچنان مهمترین بحران پیشروی دولت در ایران است. بحرانی که نظم اقتصادی بازار را به هم ریخته و ممکن است در صورت بیتوجهی و تداوم نظم اجتماعی جامعه را نیز دچار دگرگونی و بینظمی نماید.
🔸اگرچه بسیاری از تحلیگران معتقدند این بحران پیش از آنکه برخواسته از مؤلفههای اقتصادی بازار باشد معلول عوامل سیاسی و ماحصل سیاستورزی غلط بازیگران داخلی و عناد عوامل خارجی است، اما در نهایت برای طبقه متوسط تفاوتی نخواهد داشت چرا که چه علتش اقتصادی باشد و چه سیاسی، چه داخلی باشد و چه خارجی فیالحال آنان را گرفتار بازاری متلاطم نموده که با هر بار بالا رفتن قیمتها سفرهشان کوچک و کوچکتر میشود و به پلهای پایینتر تنزل میکنند.
🔸با اینکه جامعه ایران در کلیت خود در طول تاریخ نشان داده است از تابآوری بالایی در مقابل ناملایمات و شوکهای تاریخی برخوردار است اما با کمی دقت در جزئیات خواهیم دید که در همه این حوادث این قشر ضعیف و طبقات پایین دست جامعه بودند که صدمه اصلی را متحمل و قربانی بحرانهای اقتصادی و سیاسی شدند از اینرو انتظار میرود در شرایط فعلی تا زمان حل بحران، دولت در جهت حفظ نظم اجتماعی بیش از گذشته متوجه حفاظت و حراست از طبقه متوسط، متوسط رو به پایین و کم برخوردار جامعه باشد.
🔸البته در شرایط نابسامان اقتصادی این حراست و حفاظت تنها محدود به وظیفه دولت نیست بلکه نیازمند توجه طبقات بالا دست، سهامداران صنایع، مالکان بزرگ و همه کسانی است که در طبقات فوقانی کشتی اقتصاد سوار هستند. در واقع طبقات فرادست چه از منظر انسان دوستی و چه از منظر حفظ امنیت خود و سرمایهشان باید جدیتر متوجه طبقات متوسط و متوسط رو به پایین جامعه باشند زیرا اساسیترین نیروی کار و تولید و اندیشه برخواسته از همین طبقات است و در خلاء طبقه متوسط حفظ و افزایش سرمایه کار اسانی نخواهد بود.
🔶 اگرچه گروهبندیهای اجتماعی ممکن است ذاتا ماهیت اقتصادی نداشته باشند اما لزوما وضعیت اقتصادی بر صورتبندی گروههای اجتماعی تأثیر خواهد گذاشت و میتواند نظم اجتماعی را تحت تأثیر خود قرار دهد، موضوعی که دقیقا عوامل خارجی روی آن دست گذاشتهاند تا با تکیه بر نقصان اقتصادی، نقصان اجتماعی و سیاسی را پدید آورند.
🔸 #به_قلم_اساتید: حسین حسینینژاد
🆔 @tahlil_shjr
حجاب، اعتراض به فرهنگ برهنگی است.pdf
194K
#معنویت_و_اخلاق
#مسئله_محوری
#زن #حجاب
✅ شرحی بر محورهای دیدار بانوان
🔰 حجاب، اعتراض به فرهنگ برهنگی است.
🔶 حجاب در کنار اینکه پوشش و دستور اسلام است، چه در ایران چه در جاهای دیگر دنیا، ابزار اعتراضی است به فرهنگ برهنگی غربی
🔸«سینمای هالیوودی» یکی از روشهای دولت آمریکا برای استعمار فکری و فرهنگی ملل جهان است.حدود هفتاد سال پیش در جمهوری شوروی سابق هم فشار زیادی بر دینزدایی، چه اسلام و چه مسیحیت انجام شد.
🔸 #به_قلم_اساتید: دکتر فواد ایزدی
🆔 @tahlil_shjr
#مرزبندی_با_دشمن
#جنگ_روایت_ها
#پروژه_کشته_سازی
#اتحاد_ملی
✅ اتحاد براى امنيت
🔶 در مسمومیتهای اخیر مدارس طبق آنچه در گزارشها آمده، حوادث نقل شده از تنوع و تکثر فراوانى برخودار است و از ايجاد مسموميتی خفيف تا احساس ترس و حتی صحنههاى ساختگى برآمده از هيجانات و شيطنتهاى کودکانه را در بر میگیرد. رسانههاى ضدانقلاب نيز که فرصت را مغتنم شمرده و با پمپاژ هزاران دروغ، آتش بر آرامش جامعه میریزند و در نهايت اين افکار عمومی و خانوادهها هستند که امنيت روانى خود را متزلزل میبينند و در نگرانى به سر میبرند!
🔸بدون شک براى مقابله با اين ماجرا مأموريت اول و اساس کار با دستگاههاى حراستی و امنيتى است که اصل سناريوی دشمن را رمزگشایی کرده و اهداف و اغراض جنایتکاران (اعم از آمران و عاملان) را مشخص نموده و به ملت گزارش دهند.
🔶 اما آنچه نکته حائز آن است که توجه داشته باشيم که تأمین امنيت در اين سطح از گستردگى و ايجاد امنيت براى هزاران مدرسه در سراسر کشور تنها با يک اراده همگانی و همکارى و هماهنگى و هوشیارى کل جامعه ممکن خواهد بود. در اين ميدان همه بايد دست به دست هم دهيم تا آن جريانی که آرامش و تعادل روانی جامعه را هدف قرار داده، نتواند سناريویی خود را عملی کند. امری دست يافتنی که تنها با فهم اين امر ممکن خواهد بود که متوجه باشيم «امنيت مقولهای عمومی و «مردم پايه» است که تحقق فراگير و مؤثر آن با نقشآفرينی همه مردم يک سرزمين ممکن خواهد بود.» کافى است در اين ماجرا مديران و معلمان مدرسه، دانشآموزان و اولياءشان هوشمند عمل کنند و در کنار نيروهاى امنيتى قرار گيرند!
🔸در اين ميان تعبير عطاءالله مهاجرانی، وزير فرهنگ و ارشاد دولت اصلاحات که اين مدتهاست لندننشينی را برگزيده، خواندنی است. وی در رشته توئیتی درباره مسموميت دانشآموزان نوشته است: «امنيت يک موضوع و مسئله ملی است. هم وظيفه دستگاههاى نظامى و انتظامى و امنيتى است و هم مسئوليت همه ملت. اين نکته را در طنجه(شهرى در مراکش) از کارگر شهردارى آموختم، پرسيدم چرا خيابان کثيف است؟ گفت «تنظيف» وظيفه ماست و «نظافت» وظيفه شهروندان. همه خانوادهها شايسته است نسبت به امنيت هوشيار باشند. در لندن وقتي در مترو نشستهايد، بارها اين پيام را میشنوند: «اگر بسته مشکوکی ديديد، بلا فاصله با اين شماره تماس بگيريد.» اين پيام که هر روز و شب بارها تکرار میشود، تأکیدی است بر اين نکته مهم که امنيت يک مسئله و امر ملى است. دانشآموزان و اولياء مدارس و همسايگان مدارس دريابند.»
🔸 #به_قلم_اساتید: مهدى سعیدی
🆔 @tahlil_shjr
#مسائل_اولویت_دار
#سبک_زندگی #اقتصاد
#جمعیت
✅ کار از کار نگذرد!
🔶 رئیس کمیسیون مشترک طرح جوانی جمعیت و حمایت از خانواده مجلس شنبه (۱۳ اسفند ۱۴۰۱) با انتقاد از رفتار سازمان برنامه و بودجه نسبت به قانون جوانی جمعیت گفت: سازمان برنامه، هیچ بودجهای را امسال در این زمینه تخصیص نداده است و اعتبار ۷۰۰ میلیاردی که مجلس تصویب کرده بود با اینکه موارد آن با پیشنهاد سازمان برنامه تصویب شد و رئیسجمهور نیز به سازمان برنامه ابلاغ کرده اما تاکنون این سازمان بودجه جوانی جمعیت هیچ دستگاهی را تخصیص نداده است.
🔰گزارههای خبری:
1⃣ صابر جباری فاروجی سرپرست اداره جوانی جمعیت وزارت بهداشت، شنبه (۱۳ اسفند ۱۴۰۱) با عنوان این مطلب که در کمتر از یک دهه پیشرو دچار ابَر بحران سالخوردگی خواهیم شد اگر به فکر جوانی جمعیت نباشیم، گفت: برنامهریزی وزارت بهداشت در اجرای قانون جوانی جمعیت، حداقل دارا بودن سه فرزند برای هر خانواده است.
2⃣ سیدمحمد طباطبایی معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی ایران و دبیر جشنواره ملی سرزمین جوان من، شنبه (۱۳ اسفند ۱۴۰۱) گفت: سال ۱۳۹۵ نرخ رشد 1/2 بود که در سال ۱۴۰۰ به ۶ دهم کاهش یافته است. وی افزود: ما به زودی دچار رشد منفی جمعیت خواهیم شد و در سال ۱۴۲۹ به کشور سالخورده تبدیل خواهیم گشت. طباطبایی ادامه داد: در ۱۴۱۵ رشد جمعیت کشور ۴ صدم و در ۱۴۲۰، رشد جمعیت کشور منفی خواهد شد.
3⃣ دکتر کاظمیپور استاد جمعیت شناس دانشگاه تهران همزمان با روز ملی جوان (۱۳ اسفند ۱۴۰۱) به پیشبینی جمعیتی رده سنی ۱۸ تا ۳۵ ساله بر اساس آخرین دادههای موجود پرداخت و اظهار کرد: تا آخر امسال یعنی تا اسفند سال ۱۴۰۱، تعداد جمعیت جوان کشور یعنی ۱۸ تا ۳۵ سالهها، حدود ۲۱ میلیون نفر است. کاظمیپور همچنین درباره وضعیت تأهل این جمعیت جوان، تصریح کرد: در این گروه سنی حدود ۱۳ میلیون مجرد داریم که پنج میلیون آن زن مجرد و حدود هشت میلیون نیز مرد مجرد هستند.
🔰گزاره تحلیلی:
🔶 سرمایه اصلی و واقعی هر ملت و کشوری، نیروی انسانی آن کشور است که بدیل و جایگزینی ندارد.
🔸کاهش حجم و رشد جمعیت، کاهش باروری و قدرت تجدید نسل، افزایش میانه سنی و سالمندی جمعیت، کاهش جمعیت در سن کار، افزایش آسیبهای حوزه خانواده همچون: افزایش سن ازدواج، و تمایل کمتر به تشکیل خانواده، افزایش ناسازگاریهای زوجین، افزایش طلاق، کاهش نرخ شیوع ازدواج، افزایش نرخ تجرد قطعی، تمایل کمتر برای داشتن فرزند، کاهش نقش حمایتی خانواده از سالمندان، چالشهای سیاسی، دفاعی و امنیتی و کاهش توان نظامی و قدرت بازدارندگی کشور و در نهایت چالشهای اقتصادی از جمله مهمترین چالشهای آسیبزا و هزینهساز است. بدیهی است ملتی که جمعیت بیشتر، قلمرو بزرگتر، دولت توانمندتر با حاکمیت ملی منسجمتر داشته باشد، از این منظر قدرتمندتر است.
🔶 نکته پایانی؛ ساموئل هانتینگتون بارها میگفت: یکی از مشکلات ما در مقابل کشورهای مسلمان، زاد و ولد زیاد در این کشورها است. وی تمدن اسلامی را تمدنی میدانست که چالش آن تا حدودی متفاوت از دیگر چالشهاست، چراکه این تمدن اساساً ریشه در نوعی پویایی جمعیت دارد.
🔸 #به_قلم_اساتید:حسين عباسيان
🆔 @tahlil_shjr
#ولایت_فقیه
#نشریه #خط_حزب_الله
#معنویت_و_اخلاق
#مهدویت #مسجد
✅ رابطه خودتان را با امام زمان (عج) مستحکمتر کنید
🆔 @tahlil_shjr