#عفافگرایی
#ازدواج_سفید
🔷همه افراد جامعه، #قدرت یافتن راهحل برای مشکلات خود را ندارند؛ بنابراین وقتی جامعه ای با مشکلی درگیر میشود، ممکن است راهحلی را انتخاب کند که هزینه کمتری نسبت به فایده آن داشته باشد و این مسأله در #ازدواج هم صادق است.
🔷تشکیل خانواده، فرزندآوری و داشتن رابطه جنسی قانونی، یکی از هنجارهایی است که در طول تاریخ، در همه کشورها شکل گرفته و از حدود 60 سال پیش، مفهومی به نام #ازدواج_سفید مطرح شده است.
🔷در #ازدواج_موقت_و_دائم، طرفین نسبت به یکدیگر تعهدات قانونی دارند؛ ولی در #ازدواج_سفید طرفین هیچ #تعهد ثبت شده قانونی نسبت به هم ندارند و اگر یکی از آنها بدون هیچ مقدمه ای، قرار را فسخ کند، قابل رسیدگی و #پیگیری قانونی نیست. یعنی تنها توافقی که آنها دارند در مورد سهم اجاره مکان زندگی و هزینه های جاری است.
🔷ازدواج سفید نماد تضعیف نهاد #خانواده در جامعه است و در ایران نیز، به دلیل تغییر عوامل متعدد در جامعه، ازدواج کارایی سابق خود را از دست داده و دیگر جوانان علاقه ای به #تشکیل_خانواده ندارند و بر اساس تعهدات طرفین با هم بودن را تجربه می کنند؛ زیرا نیاز جنسی وجود دارد، ولی #هنجار_ازدواج کمرنگ شده است.
🔷نیاز است که تمام قوای #مدیریت_کشور، در یک هم اندیشی، #مسیر_همسرگزینی درست را در جامعه تثبیت کنند و گرنه پیامد آن ازدواج هایی است که منجر به جدایی می شود و سپس #قانونگذار باید به دنبال روشهای احقاق حقوق زن و مرد در طلاق باشد و یا روابطی که زیان آنها، بسی بیشتر از سود و منفعت شان است.
👤دکتر غلامرضا صدیق اورعی، عضو هیئت علمی دانشگاه فردوسی مشهد
@umefafgaraei
#عفافگرایی
#پیامد_ازدواج_سفید
#حفظ_نهاد_خانواده
🔶با اینکه ازدواج موقت مورد قبول اسلام است، اما در زمان #پیامبر_اکرم (ص)، وقتی جوانان به ایشان مراجعه می کردند و درخواست کمک در امر #ازدواج می کردند، در هیچ سندی یافت نمیشود که پیامبر به آنها، ازدواج موقت را پیشنهاد داده باشند. بلکه سعی میکردند با قرار دادن کمترین داشته های مرد به عنوان مهریه، بستر #ازدواج_دائم را برای آنها فراهم کنند.
🔶اگر قرار باشد #مسئولان امر و فعالان اجتماعی، کاری برای جوانان انجام دهند، باید امکان انجام ازدواج دائم را برای آنها فراهم کنند؛ اما اگر این برنامه ریزی صورت نگیرد، باید منتظر #عواقب_ویرانگری در جامعه باشیم. پس بهتر است به جای #شعارهای_زیبا، کاری برای آسانتر شدن ازدواج جوانان صورت گیرد.
🔶تعهد به نهاد #خانواده، قبل از اسلام نیز مورد تأکید ایرانیان بوده است و هر امری که بخواهد به پیکره این نهاد آسیب بزند، #مطرود شمرده میشود. بنابراین بهتر است برنامه ریزی ها به گونهای همراه با آموزههای دینی و فرهنگی باشد تا #پدیده_های_وارداتی که با فرهنگ ما همخوانی ندارد مورد استفاده قرار نگیرد.
👤دکتر حسن حائری، عضو هیئت علمی دانشگاه فردوسی مشهد
🍂🌼🌻🌼🍂
@umefafgaraei
#تربیت_جنسی
💯✍🏻 #کارگاه_آموزشی مجازی
👇🔹👇🔸👇
#تربیت_جنسی_کودک و نوجوان (مشاوره با کودک آسیب دیده و آموزش خانواده در حوزه تربیت جنسی)
🇮🇷🇮🇷🇮🇷
🌐 #هردوشنبه از 27 بهمن به مدت 5 هفته⏰16الی20
👌معادل 20 ساعت آموزش
☎️راهنمایی و ثبت نام
09388478541
09334353256
🌺🍃🌺🍃
✅ همراه کیس ریپورت و ایفای نقش تکنیکهای طلایی
✅ جذب افراد برتر در تیم مشاوران تربیت جنسی خانواده محور مبتنی بر رشد
🎈🎈🎈
✴️فعالیتهای اصلی کارگاه:
🔹تربیت جنسی در پیوستار رشد
🔸الگوی تربیت جنسی خانواده محور-مبتنی بر رشد
🔹 پرورش و درونی کردن حریم خصوصی
🔹هنگامه های توالت، اتاق خواب و حمام کردن
🔸مهارت نظارت آگاهانه و مثبت در تربیت جنسی
🔹مشکلات جنسی کودکان
🔸 مهارتهای کلیدی پاسخ گویی به سؤالات جنسی
🔹مهارتهای کلیدی مدیریت بازی های شبه جنسی کودکان
🔸مهارتهای کلیدی پیشگیری از سوء استفاده
🔸دیالوگ آشناسازی نوجوانان با بلوغ جنسی
🔸 تکنیکهای کمک افراد دچار سوء استفاده
🔸راهبردهای مشاوره کودک آسیب دیده
🔹برخورد و مواجهه مؤثر با سوءاستفاده گران
🔸 جایگاه مدرسه در تربیت جنسی
🔹چالشهای پرورش هویت جنسی
🔸مدیریت هیجانی، ارتباطی و جنسی فرایند بلوغ
🔹مداخلات تربیتی و روانشناختی خودارضایی
🔸راهبردهای تحکیم هویت جنسی
🔹چالشهای رسانه ای مجازی تربیت جنسی
@umefafgaraei
#عفافگرایی
#تربیت_کنشگر_اجتماعی
🔰اداره رصد و امداد فرهنگی مرکز مدیریت حوزه خواهران برگزار میکند:
🌿اولین دوره تربیت کنشگر آسیبهای اجتماعی و امداد فرهنگی
🌸همراه با کارورزی و بهکارگیری اعضا در مراکز مرتبط
🌿دوره های مقدماتی، تکمیلی و تخصصی
👤با بهره گیری از اساتید مجرب
✴️ویژه بانوان طلبه و فعالان فرهنگی
⏰زمان شروع دوره: 25 بهمن ماه
👈لینک ثبت نام دوره عمومی:
https://b2n.ir/koneshgar
🌿🌸🌸🌸🌿
@umefafgaraei
#جایگاه_عفاف_در_تئاتر
🎭″#ناخوانده″
❇️"ناخوانده" قصه مادری است که برای سر زدن به دختر دانشجویش، به تهران آمده تا او را از تهران بِبرَد. #دختر با #همخانهاش زندگی میکند و حالا باید وسایل #پسری که با او زندگی میکند را از دید مادر پنهان کند.
⚠️ناخوانده از هر فرصتی استفاده میکند که سنت_مدرنیته را به رخ مخاطب بکشد. گاه با مزمت #افکار مادر، گاه با گفتگوی آشکار در این باب؛ آنهم در حد #انزجار...
⛔️خانوادهای که در «ناخوانده» معرفی میشود، از هم گسیخته است. چراکه #سنت، دیدگاهِ حاکم بر تعاملات آن بوده. مادر مجبور شده اجازه ازدواج دوم را به همسرش بدهد و ۲۵ سال زندگی را #تحمل کند. او اکنون دارد مگوهایش را با دختر در میان میگذارد. پسر خانواده برای کار به ژاپن رفته؛ اما سر از اروپا درآورده که به دلخواهش زندگی کند و دختر گِله دارد از #سبک_رفتار مادر در گذشته؛ عبارتی که از زبان دختر #تکرار میشود! اما حالا میخواهد از افکار جدیدش حرف بزند...
♨️ناخوانده، #همخانگی دختر و پسر را قبل از ازدواج #تجویز میکند و برای محکمکاری، #شکست زندگی مادری را که #ازدواج_سنتی داشته به رخ میکشد و از زبان دختر دانشجوی نمایش پیام میدهد که "باید مقاله نوشت و کار کرد و حرف زد" تا جا بیفتد!
🔥#ناخوانده، بخش مسابقۀ تئاتر صحنهای جشنواره فجر است. سرنخ اینکه چرا این سبک موضوعات، از جشنوارههای گذشته تا به امسال مکرر اجرا میشود، از گفتگوهای همین تئاتر، قابل دریافت است؛ با سلاح علم و تکرار، همخانگی "مرسوم و قبحزدایی" خواهد شد! تا #فرهنگ_بیگانه، اندک اندک در میان مردم، برای خود جا باز کند!
@irwipe
@umefafgaraei
#عفافگرایی
#امر_به_معروف
#نهی_از_منکر
✴️ حکم جالب قضا برای متخلف اینستاگرامی؛ #جذب_مخاطب برای صفحه مجازی امر به معروف و نهی از منکر
🔶 بر اساس رأی صادره از دادگاه کیفری شهرستان نیکشهر، جوانی که اتهامش انتشار تصاویر و مطالب نافی عفت عمومی بود، به جذب مخاطب مجازی در راستای امر به معروف و نهی از منکر #محکوم شد.
🔶 مدتی پیش فردی ساکن در جنوب سیستان و بلوچستان، در صفحه شبکه مجازی اینستاگرام خود با انتشار تصاویر نافی عفت عمومی به جذب مخاطب روی آورد تا اینکه با توجه به جنبه عمومی جرم و گزارشات رسیده به مقام قضائی، دستور بازداشت این فرد صادر شد.
🔶 متهم، متأهل و فاقد سابقه کیفری بود و همین موضوع مقام قضائی را در صدور حکم برای وی محتاطتر کرد.
👇
https://mirnews.ir/KhabarOstans/Details/89767
🔷 ازجمله اهدافی که برای اعمال #مجازات بیان شده، اجرای عدالت و جنبه بازدارندگی و جلوگیری از تکرار جرم و #جبران_خسارات وارده به جامعه و بزهدیده و همچنین امکان بازپروری و #تنبه مجرم است.
🔷 رویکردهای جدید جرمشناسی و کیفرشناسی و سیاست جنایی، مبنی بر بهبود و اصلاح درمان مجرمان و بازپروری و توانبخشی و بازپذیری اجتماعی محکومان و مجرمان است.
🔷 بررسیها و مطالعات در نظامهای حقوقی و کیفری مختلف در دنیا به این نتیجه رسیده که مجازات حبس، اغلب جنبههای منفی داشته و موجبات بروز #فساد آن بیشتر از جنبههای مثبت و اصلاحی و ترمیمی و بازدارنده است.
✍️ حقوقدان رسول کوهپایهزاده
@umefafgaraei
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#عفافگرایی
🎥#محیط_بد_عذر_نمیشود!
⚠️این عذر را نیاورید که چون #محیط بد بود، من بد بودم!
🔴برای آسیه همسر فرعون، محیط عذر نشد برای عمل نکردن...
✅حتی اگر محیط سراسر کفر باشد و همه جا #فساد و چشم اندازها فاسد و صداها فاسد؛ اما یک #جوان میتواند عالم باشد و عامل.
🔵از آن طرف هم اگر محیط #مؤمن شد، نگویید همین کافی است و کافی نشد برای همسر لوط و نوح از اینکه شوهرشان پیغمبر است...
🔊مرحوم آیت الله سیدمحمد ضیاآبادی
🍂درگذشت عالم عامل و استاد اخلاق و معارف، مرحوم آیت الله #سیدمحمدضیاآبادی که عمر پربرکت خود را وقف نشر و ترویج معارف قرآن کریم و مکتب اهل بیت علیهم السلام کرده بودند، #تسلیت باد.
🍂🍁🥀🍁🍂
@umefafgaraei
#انقلاب_اسلامی_ایران
#یوم_الله_22_بهمن
🌺برخیز که فجر انقلاب است امروز
🌺بیگانه صفت، خانه خراب است امروز
🌺هر توطئه و نقشه که دشمن بکشد
🌺از لطف خدا، نقش بر آب است امروز
🍃🌺🍃🌺🍃
🍃 چه مژده ای زیباتر از آمدن #بهار در پی یک زمستان تار و طولانی؟!
🍃 چه بشارتی شیرین تر از بشارت #خورشید در پی یک شب سرد و تاریک؟!
🍃 چه پیامی نیک تر از پیام زلال #آب برای لبانی تشنه و خشکیده؟!
🍃 چه نوایی برتر از #بشارت «جاء الحق» و «زهق الباطل»؟!
🍃🌺🍃🌺🍃
✴️ #22_بهمن، سرآغاز #پیروزی ملت ایران بر مستکبران و غارتگران، حکومت اللّه بر جهان، برچیده شدن دستگاه ستمگری طاغوتیان و برافراشته شدن پرچم عدالت اسلامی و بیداری مستضعفان، بر ملت بزرگ ایران #تهنیت باد.
@umefafgaraei
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#ارتباط_والدین_با_نوجوان
#چالشهای_دوران_بلوغ
#تربیت_جنسی
❇️ همۀ مسائلی رو که داری، به خانواده میگی؟ آیا با خانواده ت مشورت میکنی؟
👈بله... بستگی داره... بیشترش رو سعی میکنم بگم... اگر به مشکل بخورم، مطرح میکنم... راحتم با والدینم و...
✅ اما وقتی از نوجوانان خواسته شد، موضوعی را با والدین خود درمیان بگذارند....
👈من در خصوص چنین مسئله ای اصلاً با والدینم حرف نمی زنم... عمراً... نه... چه جوری بگم؟... من روم نمیشه... اصلاً نمیشه... سخته برام... کمی با آنها رودربایستی دارم و...
@umefafgaraei
🔷گزارشی از سیوسومین نشست #کارگروه_عفافگرایی_و_تربیت_جنسی در سال 1399
🔷با عنوان "#ترویج_عفاف در ادب و #هنر (3): اکران و تحلیل برخی از انیمیشنهای تلوزیون"
⏰در تاریخ چهارشنبه 24 دی ساعت 15:00
👥👥این جلسه به صورت #هم_اندیشی و با مشارکت اعضای محترم کارگروه عفافگرایی و تربیت جنسی، بهصورت وبینار و همچنین حضوری، برگزار گردید. درادامه خلاصه ای از این نشست ارائه میشود.
1️⃣ اکران و تحلیل #انیمیشن_اول: عروسکهای دوست داشتنی
🔶سریال عروسک های دوست داشتنی برای رده سنی کودکان و خردسالان تدارک دیده شده است. این سریال دربارۀ یک خرگوش پیش دبستانی به نام بینگ است که دنیای اطراف خود را تجربه می کند.
🔶بینگ از وقایع کوچک روزمره برای نشان دادن چگونگی یادگیری راه های جدید برای مدیریت موقعیت ها با کمک #مراقب خود، فلاپ استفاده می کند.
@umefafgaraei
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#عفاف_در_هنر
#شبکه_پویا
#عروسکهای_دوست_داشتنی
🍀این کلیپ چیزی نیست؛ الا به تعبیری #آموزش همجنسبازی و روابط جنسی. اگر دقت کنید کلیدواژه های خاصی هم گفته میشود. ازجمله فلانی لباس خواب ندارد و این نشان دهنده برهنگی است و این خیلی خوب است و من هم میتوانم بدون لباس خواب باشم. مورد بعد اینکه جایی برای من نیست اما میتواند جایی هم برای من باشد. حتی اگر در صحنۀ فیلم آخر دقت کنید جالب است که نوعی #رضایت_خاطر برای شخصیت انیمیشن فراهم میشود. یعنی همه چیز جوری پیش میرود که فردی که خیلی ناراحت است که جایش را گرفتند، حالا خیلی خوشحال است و به تعبیری این مسئله برایش دلربایی میکند و مطلوبش شده است.
🍀اگر اینها را کنار هم بگذاریم، به نظر میرسد که پیام فیلم خیلی هم #پنهان نبوده و بعید است که فیلم به قصد دیگری ساخته شده باشد. با نگاه خوشبینانه فیلم قصد آموزش مشارکت و همکاری و محبت و... را داشته است؛ اما علی القاعده بعید است که با این نیت درست شده باشد. نکته ای در بحث برنامه درسی پنهان وجود دارد و آن این است که #تفاوت نمیکند که عملی که منجر به برنامه درسی پنهان شده است، از روی #قصد باشد و یا از روی #اشتباه و تأثیرش یکی می باشد. بنابراین اگر هدف سازندگان فیلم این بوده که نوعی نوعدوستی را پرورش بدهند و یا از روز اول هدفشان فساد جنسی بوده، اثر کار خیلی به نیت سازنده بستگی ندارد و اثر خود را روی جامعه مخاطب میگذارد.
👤دکتر سعیدی رضوانی
@umefafgaraei
#عفاف_در_هنر
#شبکه_پویا
#عروسکهای_دوست_داشتنی
🌿شاید تا چند سال چنین برداشتی (ترویج همجنس گرایی) از فیلم نمیشد؛ اما در این سالها با توجه به هجومی که توسط #دنیای_غرب در جامعۀ ما مطرح می شود و با توجه به #شرایط محیطی و اجتماعی حاضر، برداشت مخاطبان از این فیلم میتواند به نوعی، ترویج همجنس گرایی و همخوابگی شود. این صحنه ممکن است برای بچه سه ساله تأثیر آنچنانی نداشته باشد، اما وقتی به سن 12 تا 15 سالگی برسد، اینگونه صحنه ها برای او #عادی شده و درواقع عادی سازی برای او انجام شده و روابط و رفتارهای همجنسگرایانه، میتواند برای او زیاد نامعقول و شوک انگیز نباشد.
👤دکتر صابری فتحی
🌿با آقای دکتر سعیدی موافق هستم که این انیمیشن به صورت ضمنی دارد نوعی #مقبولیت از این رفتار را به بیننده منتقل میکند. سؤالی برای بنده ایجاد شد و آن اینکه مخاطبان این برنامه، در چه رده سنی هستند؟ شاید اگر در سنین خیلی پایین باشند، به آن معنایی که ما الان فکر میکنیم، شاید مسئله چندان قابل توجه نباشد؛ اما هر چقدر که فکر میکنم میبینم در سنین پایینتر هم لذت بردن از این فضا میتواند برای آنها وجود داشته باشد. بنابراین بنده هم با این نگاه شما موافق هستم. در ضمن نوعی #یادگیری_مشاهده_ای هم داریم که فرد با دیدن رفتارها، برای او یادگیری روی میدهد و شاید کودک با دیدن این نوع انیمیشن دوست داشته باشد که در مهمانی و یا منزل، از یک #فضای_مشترک برای خواب استفاده کند. یعنی نوعی #الگوسازی هم برای کودک ایجاد کند و به صورت غیرمستقیم این آموزش را به کودک میدهد.
👤دکتر باقری
@umefafgaraei
#عفاف_در_هنر
#شبکه_پویا
#عروسکهای_دوست_داشتنی
🍀اساساً زمانی که بحث برنامه درسی پنهان مطرح میشود، زمینه و #بافت_اجتماعی، بسیار مهم محسوب میشود و برداشتهای اجتماعی که میتواند شکل بگیرد متفاوت است. کلیدواژه هایی که در انتهای فیلم مطرح می شود که این لباس خواب ندارد و میشود که تو هم میتوانی لباس خواب نداشته باشی، صحنه ای که روانداز را بالا میزنند تا نشان دهند روانداز مشترک است، زمانی که پرده اتاق کشیده میشود، آن لحظه ای فرد احساس رضایت خاطر میکند. خرگوش ناراحت که در انتها خوشحال میشود، پیامش این نیست که به یک نفر کمک کردم. یعنی اگر ما خیلی بخواهیم خوشبین باشیم، باید انیمیشن مستقیم یا غیرمستقیم مثلاً پیام نوعدوستی بدهد. اما هرطور که بخواهیم حساب کنیم، بعید است که بخواهیم به تعبیری خوشبین باشیم.
🍀دکتر مهکام که دکترای روانشناسی دارند، پیش از این نسبت به این انیمیشن واکنش نشان داده بودند و پیام این صحنه را ادبیات رختخوابی و همخوابگی دانسته بودند و به عدم تناسب این انیمیشن، با سن تمام مخاطبان این برنامه در تلوزیون اشاره کرده بودند و این صحنه را در این انیمیشن، مقدمه سازی خزنده و ملایم در ذهن کودکان برای #قبح_زدایی از همجنسگرایی عنوان کرده بودند.
👤دکتر سعیدی رضوانی
@umefafgaraei
2️⃣ اکران و تحلیل #انیمیشن_دوم: اردوگاه حیوانات
#عفاف_در_هنر
#شبکه_پویا
#اردوگاه_حیوانات
🔶مجموعۀ «اردوگاه حیوانات» Camp Lazlo در 5 فصل و مجموع 120 قسمت برای گروه سنی کودک تولید شده است. کاراکترهای این مجموعه حیواناتی با دست و پای انساننما هستند که به همین دلیل نسبت به سایر حیوانات جنگل متفاوتند.
🔶لازلو و دوستانش، در یک اردوی تابستانی پیشآهنگی، شرکت کردهاند. آنها هر روز در اردوگاه، اتفاقات جدیدی را تجربه میکنند و چیزهای جالبی یاد میگیرند. اردو زدن و زندگی در کنار حیوانات جنگل در شرایطی نسبتاً نامناسب باعث میشود بچهها چیزهایی را که هرگز در عمرشان فرصت تجربۀ آن را نخواهند داشت کسب کنند.
🔶بچهها در اردوی پیشاهنگی میآموزند که باید در حفظ و نگهداری محیط زیست و تمیز نگاه داشتن آن بکوشند؛ برای زندگی در دامان طبیعت تلاش کنند؛ طبیعت را شناخته و در آن ماجراجویی کنند؛ اما در پشت پرده شیطنتها و آزار دادن همسالان و بقیۀ اعضای گروه و رفتن به دنبال داستانهای تخیلی، چاشنی زندگی در اردوگاه است. گاهی احساس دلتنگی برای خانواده که به دور از آنها در محل کمپ هستند و تحمل شرایط محیطیِ نه چندان آسان، بچهها را آزار میدهد. در این کمپ تابستانی مخصوص کودکان، سرگروهبان لومپوس و دستیارش از بچهها مراقبت میکنند و آنها را تعلیم میدهند.
🔶در قسمت 55 کارتون «اردوگاه حیوانات»، ازدواج دو حیوان همجنس به نمایش درمیآید و مسئولان دوبله این کارتون سعی کردند فقط با تغییر محتوای دیالوگ این ازدواج، کودکان ایرانی را از دیدن این تصاویر محروم نکنند!
@umefafgaraei
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#عفاف_در_هنر
#شبکه_پویا
#اردوگاه_حیوانات
🍀به زعم بنده این انیمیشن جای نقدی ندارد و پیام کاملاً مشخص ازدواج همجنسگراها را دارد. #عاقد تأکید میکند که شما تا آخر عمر با هم برادر باشید! چرا باید چنین کارتونهایی از تلوزیون برای کودکان پخش شود؟
👤دکتر صابری فتحی
🍀 در کودکی ام، سریالی پخش میشد به نام "اوشین"، که اخیراً فهمیدم که محتوا شاید چیزهای دیگری بوده است؛ اما چیزی که پخش میشد بیانگر یک زن پرتلاش و پرزحمت بود. چون صنعت #دوبله ما به گونه ای عمل میکند که برخی محتواها را برای سازگاری با فرهنگ ما تغییر میدهد، باعث شد که ما یک عمر متوجه نشویم که شخصیت اوشین آن زنی نبوده که ما فکر میکردیم. از اینرو اگر دوبله ای آنچنان ماهرانه انجام شود که فضای واقعی به مخاطب منتقل نشود، را منفی نبینیم. یعنی اگر فرض بگیریم این انیمیشن خواسته باشد بگوید دو نفر میخواهند #عقداخوت بندند، چرا به این تعبیر نکنیم و بگوییم اینها میخواهند ترویج همجنسگرایی کنند؟ چون بچه های کوچک قطعاً دیدگاه همجنسگرایی را مانند بزرگترها ندارند. شاید ما داریم با #بافت_فکری خودمان به این قضیه نگاه میکنیم. شاید به این قضیه هم بشود در کنار سایر نقدها توجه کرد.
🍀باید خود را در جایگاه یک #کودک بگذاریم و از این فیلم برداشت کنیم و احتمالاً این کار به راحتی ممکن نباشد. اگر بخواهیم به شکل منطقی تری نگاه کنیم، شاید یک کار میدانی را طلب کند که این انیمیشن را به 20 و یا 30 کودک در سنین مختلف نشان داد و از آنها پرسیده شود که برداشت شما چسیت؟ در روش تحقیق اصطلاحاً گفته می شود بگذارید داده ها صحبت کنند.
👤دکتر باقری
@umefafgaraei
#عفاف_در_هنر
#شبکه_پویا
#اردوگاه_حیوانات
🌿با توجه با اینکه شبکه پویا را کودکان 2 سال تا 12 سال نگاه میکنند و گاهی سنین بالاتر هم، پای این شبکه مینشینند، نمیتوان گفت که مخاطبان این شبکه رده سنی مشخصی هستند و روی آن تأثیر منفی ندارد. با توجه به اینکه این مراسم مطابق با #مراسم_عقد مسیحی ها بود و کودکان این مراسم عقد را پا به پای خانواده های خود، در انواع فیلمهای خارجی در سایر شبکه های تلوزیون و فضاهای مجازی می بینند که به چه صورت هست و وقتی این موارد را همچون یک پازل کنار هم میگذارند، به این می رسند که در آن کارتون هم که چنین مراسمی برگزار شده بود، مراسم عقد زناشویی بود.
🌿شاید این کارتون همین الان در ذهن کودک تأثیر منفی نگذارد، اما عادی سازی رویداد ازدواج همجنس را در ذهن او عادی و شدنی میکند. به نظرم این انیمشن هم مانند انیمیشن "عروسکهای دوست داشتنی"، قصد عادی سازی این موضوع را در ذهن کودکان داشت و حتی بیشتر نمود دارد. اگر دوبله هم تغییر کرده، چون به دلیل محدودیتهای تلوزیون است و این جمله که عاقد تأکید میکند تا آخر عمر باید در کنار هم #زندگی کنید و در تمام سختی ها در کنار هم، خودش نشان دهنده موضوع است.
👤خانم سرابی
🌿بنده در همین سکانس از فیلم که حدود یک دقیقه بود، به سرعت سایر بزرگواران نتوانستم به نقطه منفی ازدواج همجنسگراها برسم و نمیتوانم به این راحتی این موضوع را برداشت کنم. شاید دلیل این موضوع این است که بنده آنقدر در این موضوعات عمیق نیستم. من خودم را جای آن کودک مخاطب میگذارم و با دیدن این صحنه نمیتوانم برداشت منفی داشته باشم.
👤آقای شریف
@umefafgaraei
#عفاف_در_هنر
#شبکه_پویا
#اردوگاه_حیوانات
🍀پیشنهاد میکنم که انیمیشن را بدون صدا پخش کنید و فارغ از دوبله، ببینیم که زبان تصویر چه چیزی را به مخاطب منتقل میکند؟ آیا از دیدن فیلم بدون صدا، برداشت #عقداخوت شد یا #مراسم_ازدواج؟
👤دکتر صابری فتحی
🌿مهمانان حاضر در مراسم، از شنیدن پیوند برادری این دو شخصیت خیلی #تعجب میکنند! آیا این میزان از تعجب و همچنین ذوق زدگی و #اشک_شوق آن دو شخصیت، برای جاری شدن پیوند برادری طبیعی است؟
👤خانم غلامی
🍀به زعم بنده عقد اخوت برای بچه های ما به نسبت ازدواج در کلیسا چندان شناخته شده نیست و برای بچه ها صحنه های ازدواج به این سبک در تلوزیون، بیشتر نمایش داده شده است.
👤خانم روضه
🍀در جلسات گذشته هم به این رسیدیم که #کارهای_میدانی در این زمینه مؤثر است. خواهشمندم بزرگوارانی که در حوزۀ علوم تربیتی کار میکنند، به این حوزه هم ورود کنند. دانشجویان علوم تربیتی و روانشناسی میتوانند در پایان نامه های خود به این موضوعات بپردازند.
👤دکتر سعیدی
🍀بهتر است این تحقیقات خیلی گسترده و در سطح کشوری باشد، تا بتوان رابطه ای را در این زمینه پیدا کرد و نتیجه بهتری گرفت. اما در حال حاضر از آنجایی که اینگونه انیمیشنها #شبهه دارند، بهتر است که پخش نشوند.
👤دکتر صابری
🍀برای کار میدانی بهتر است در ابتدای امر به شهر مشهد اکتفا شود و به صورت تصادفی تعدادی کودک انتخاب و این برنامه برای آنها نمایش و واکنش آنها گرفته شود. بحث دیگر هماهنگی پیش دبستانی و یا دبستانها برای این موضوع هست که آموزش و پرورش پای کار بیاید و با ما همکاری کند.
👤آقای محروقی
@umefafgaraei
#عفاف_در_هنر
#شبکه_پویا
#نیلویا
3️⃣ اکران و تحلیل #انیمیشن_سوم: نیلویا
🔶این انیمیشن درباره دختر بچهای به نام نیلویا است که در یکی از روستاهای کشور ترکیه به همراه پدر، مادر، پدربزرگ، مادربزرگ و برادر و خواهر کوچکش زندگی میکند.
🔶نیلویا عاشق آواز خواندن است و همه او را با آوازهای زیبا و دلنشین کودکانهاش میشناسند. نیلویا و برادرش مراد، با هم آواز میخوانند، بازی و تفریح میکنند. زندگی برای آنها هر روز مثل یک ماجراجویی جدید است. این مجموعه در 49 قسمتی 6 دقیقه ای آماده شده است.
🌿🌼🌿🌼🌿
🌿زمانی که این برنامه را از تلوزیون میدیدم، حرص میخوردم که چرا فقط مادربزرگ نیلویا #حجاب دارد و مادرش حجاب روسری ندارد. درست است که این شخصیتها ایرانی نیستند، اما کودک با دیدن این انیمیشن ممکن است به این نتیجه برسد که حجاب برای #مسنهاست و جوانترها نیازی به حجاب ندارند.
👤دکتر ابوالبشری
🌿بنده هم با خانم ابوالبشری موافق هستم و ایشان به درستی اشاره کردند. حجاب مادربزرگ در کنار حجاب نداشتن مادر، مفاهیمی را ممکن است به کودک انتقال دهد. درست است که در این قسمت انیمشن و در فضای بیرون از منزل #نامحرمی دیده نمیشود؛ اما چرا مادربزرگ حجاب کاملی دارد. بنده چون دارای فرزندان کوچک هستم و بینندۀ شبکه پویا؛ انیمیشن دیگری را دیدم که در سری اول، مادر و دختر در منزل حجاب داشتند؛ ولی در سری دوم که ساخته شد، فقط در بیرون از منزل حجاب داشتند و این مسائل تأثیراتی را بر #ذهن_کودکان به جا میگذارد.
👤خانم روضه
@umefafgaraei
#عفاف_در_هنر
#شبکه_پویا
#نیلویا
☘️نیلویا به #خوانندگی علاقه و اشتغال دارد و در تیتراژ سریال هم، در بین جمعی از دختران و پسران این موضوع نشان داده میشود. آیا با توجه به مسائلی که در خوانندگی دختران آن هم به این صورت مطرح است، این کارتون نمیتواند اثر منفی بر روی دختر بچه ها داشته باشد؟
👤خانم غلامی
☘️یکی از مواردی که الان وجود دارد، #عادی شدن مسائل است. چون از اینگونه انیمیشنها زیاد پخش شده، مسئله حجاب در انیمیشن عادی شده است. بنده هم در اثر این عادی سازی ها، حساسیتی که پیش از این، روی حجاب داشتم را الان ندارم. جالب است که این انیمیشن #خلاف دستور خداوند برای حجاب است. خداوند به گروهی از زنان می فرماید که اگر حجاب نداشته باشید خیلی ایراد ندارد؛ اما اتفاقاً همان دسته افراد خیلی سخت حجاب خود را دارند.
☘️کلیپی در فضای مجازی پخش شده بود که پسر بچه ای به مادرش میگفت "یک وقت چادر سرت نکنی؛ چون در این صورت پیر میشوی و من نمیخواهم که تو پیر شوی". بنابراین کودک با اینگونه انیمشنها می آموزد که برای حجاب تا زمان پیری #فرصت دارد. چون حجاب با سن بالا برایش تداعی شده است.
👤دکتر سعیدی رضوانی
☘️در خانواده های ایرانی هم، مادربزرگها #حجاب خود را در منزل و میان محارم رعایت میکنند و این برحسب عادت و یا سرما و... است نه اینکه مقید به حجاب هستند. در این انیمیشن هم غیر از اعضای خانواده فرد دیگری حضور نداشت که این مسئله مهم باشد. همچنین این انیمیشن محصول یک #کشور_خارجی است و این مسائل در سایر کشورها طبیعی است و فیلمهای خارجی زیادی را کودک از تلوزیون مشاهده میکند.
👤آقای شریف
@umefafgaraei
#عفاف_در_هنر
#شبکه_پویا
🌿ظاهراً این سریال دنباله دار است و در همه شرایط، پوشش مادر و مادربزرگ همینگونه است. در خصوص خارجی بودن این سریال نیز، بحث #تأثیرگذاری بر کودک و #الگو گرفتن مطرح است. کودکان آن #ذهنیت منطقی شما را، که آنجا کشور ترکیه است و اینجا ایران، ندارند؛ چون #همذات_پنداری انجام میگیرد.
🌿در ابتدای انقلاب، چنین فضاهای عکسی مشاهده میشد. مثلاً دخترانی که تحت تأثیر انقلاب، #محجبه شده بودند اما مادرانشان هنوز اینگونه نبودند. اما در زمان حال #خانواده ها بیشتر بر روی پوشش فرزندان اثرگذارند و با این حال اگر اکنون سه #نسل از خانمها وارد این جلسه شوند، هریک #پوشش_متفاوتی خواهند داشت و احتمالاً مادربزرگ حجاب کاملتری از مادر و مادر حجاب بهتری از دختر خواهد داشت و این غیرطبیعی نیست.
🌿برادر بنده که ساکن تهرانند، شبی من را به پاساژی در خیابان مقدس اردبیلی دعوت کردند و در آن مکان اگر خانمی با #روسری وارد میشد، شما تعجب میکردید! در حالی که در داخل پاساژ هزار نفر آدم حضور داشتند و محیط خصوصی نبود. در آن مکان خانم چادری نمیتواند به دلیل فضای سنگین آنجا وارد شود؛ مگر اینکه از آن خانمهای محکم باشد. جالب است در ورودی درب چند پلیس فقط برای امنیت مستقر بودند. ضمن اینکه یک فیلم تبلیغاتی هم در آن پاساژ پخش میشد که یکی از بازیگران سینما با یک حجاب خیلی نامتناسب، تبلیغی را انجام میداد و به اصطلاح یک روسری بر سر داشت؛ اما از 100 خانم بدون حجاب بدتر بود. برخی خیابانها در تهران معروف است به #هنجارفرست و برخی هنجارها ابتدا آنجا پذیرفته و جا میافتد.
👤دکتر سعیدی رضوانی
@umefafgaraei
#عفاف_در_هنر
#شبکه_پویا
☘️شایسته است که حدالامکان برنامه ها را، با کیفیت خوب محتوایی به کودکان ارائه دهیم؛ اما انسان موجودی #انتخابگر است. اگر ما بزرگترها بتوانیم عقل طبیعی بچه ها را از همان کودکی فعال کنیم که فرق خوب و بد را تشخیص بدهند و وقتی به نوجوانی رسید و #تفکر_انتزاعی اش رشد یافت، عقل او را #خداسو کنیم، تمام مسائل حل است. چون بالاخره کودک با افزایش سن خود و استفاده از موبایل و ورود به اجتماع و ارتباط با دوستان و... ممکن است خیلی چیزها را ببیند و #الگو بگیرد. بنابراین در صورتی که در پرورش عقل فرزندمان درست عمل کرده باشیم، جای نگرانی نیست؛ چون فهمیده است که #دستور_خالق او چه بوده است.
👤آقای محروقی
☘️اینکه بچه ها چگونه فکر میکنند شاید برای ما کمی سخت باشد و این کار نیازمند پژوهشهای میدانی است؛ اما آیا شما به عنوان پدر و یا مادر حاضر هستید که فرزند شما چنین انیمیشنهایی را با چنین کیفیت و محتواهایی ببیند؟
👤دکتر صابری
☘️در خصوص این سؤال، این نکته مطرح است که ما با چه پدر و مادری مواجه هستیم؟ پدر و مادر منفعل و یا پدر و مادر فعالی که در کنار تصمیمگیری برای دیدن انیمیشن، سایر وظایف دیگر خود را هم انجام میدهند؟ و مسائلی مثل #فلسفه_پوشش را برای کودکان خود تبیین میکنند و به فرزندشان اجازه میدهند که فکر کند و برایش سؤال ایجاد شود. اگر پدر و مادری برای کودک #وقت بگذارد و گرفتار معاش نباشد، به فرزند خود اجازه تماشای اینگونه برنامه ها را میدهد؛ اما #هوشمندانه از او سؤالاتی میپرسد؛ نظیر اینکه چرا این مادربزرگ #حجاب داشت و مادر نداشت و...
👤آقای شریف
@umefafgaraei