#سالم_بمانی
بهبودیافتگان کرونا چه زمانی میتوانند از قرنطینه خارج شوند؟
@zane_ruz
#مذهبی
امام خامنهای:
قبل از حرکت به کربلا، بزرگان مثل ابن عباس و ابن جعفر و چهرههای نامدار صدر اسلام که ادعای فقاهت و شهامت و ریاست و آقازادگی و امثال اینها را داشتند، گیج شدند و نفهمیدند چه کار باید بکنند؛ ولی زینب کبری گیج نشد و فهمید که باید این راه را برود و امام خود را تنها نگذارد. و رفت. نه این که نمیفهمید راه سخت است؛ او بهتر از دیگران حس میکرد. او یک زن بود؛ زنی که برای مأموریت، از شوهر و خانوادهاش جدا میشود؛ و به همین دلیل هم بود که بچههای خردسال و نوباوگان خود را هم به همراه برد؛ حس میکرد که حادثه چگونه است.
@zane_ruz
ارتباط با ادمین:
@zaneruz97
هفتهنامه زن روز
#کاشانه
حرف بزن تا بگویم کیستی
مریم کمالی نژاد
در مطلب شماره قبل درباره اهمیت کشف استعداد کودکان صحبت کردیم. اینکه چطور آن ها را در مسیر علایق و توانایی هایشان یاری کنیم و چقدر این کمک می تواند در بزرگسالی کودک نقش و اهمیت داشته باشد. در «کاشانه» این هفته می خواهیم کمی تخصصی تر به کشف استعداد کودک بپردازیم. اینکه هر استعدادی در کودک، چه نشانه هایی دارد. آیا سؤال پرسیدن های مدام کودک درباره علل وقایع نشانه استعداد خاصی است؟ آیا زیاد حرف زدن کودک و استفاده از کلمات سخت و جمله بندی های جذاب، استعداد خاصی را نشان می دهد یا همه بچه ها چنین شیرین کاری هایی دارند؟ در بخشی از این یادداشت میخوانیم:
عاشقان لگو و خانه سازی، شیفتگان دست کاری کردن اشیا و اسباب بازی ها، آچار به دستانی که معتقدند می توانند و باید بفهمند که ماشین ها چطور کار می کنند، برج های بلند می سازند و سازه های کوچک! این کودکان توانایی دیداری ـ فضایی دارند و استعداد عجیبی در مهندسی، مکانیک، معماری و رشته های از این دست. اگر چنین استعدادهایی در کودکتان مشاهده می کنید، امکان خلق کردن در اختیارش قرار دهید و همچنین شرایط را برای نابودی همان مخلوقات فراهم کنید و حساس نباشید. مثلا لگوها یا خانه سازی های مختلف برایش بخرید تا بسازد و خراب کند. این کودکان معمولا به ساختن کاردستی با جعبه و سیم و چوب هم علاقه نشان می دهند، می توانید از این طریق هم حسابی خوشحالش کنید.
از شما دعوت میکنیم متن کامل «کاشانه» این هفته را در مجله زن روز مطالعه فرمایید.
@zane_ruz
ارتباط با ادمین:
@zaneruz97
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#روضه_خوانی
🎥 آقا از من راضی شدی؟
حجتالاسلام والمسلمین پناهیان
@zane_ruz
هفتهنامه زن روز
#ینگه_دنیا
نظم و احساس در آلمان
آلمانی ها این رو یاد گرفتن که در ظاهر با نظر و عقیده مخالف کنار بیایند. احتمالا تجربه جنگ جهانی و باز شدن درهای سازندگی و ورود خارجی ها عامل این تعامل با دیگران و عقاید متفاوت بوده است. وقتی وارد این کشور شدم، برخلاف نگاه قبلی ام که فکر می کردم آلمانی ها نسبت به فرزندانشان خشک و بی عاطفه هستند می بینم که آن ها تلاش می کنند استقلال و مهارت های زندگی در جامعه بدون وابستگی به خانواده را به فرزندانشان بیاموزند. یعنی آن قدرها هم نسبت به فرزندانشان بی تفاوت نیستند.
اما در غرب فرزندان می آموزند که هر فرد از پدر و مادر تا کودک در خانه فضای خصوصی دارند و الویت بر اساس علاقه فردی است نه خانواده. یعنی همان امانیسم و اصالت فرد که خاص جوامع لیبرالی است.
ولی ما در ایران فداکاری و از خودگذشتگی رو از پدر و مادرها دیدیم و از آن ها و متعاقبا از دیگران خیلی توقع داریم. کلا در زندگی بچه ها رو به پدر و مادر وابسته تربیت نمی کنند و از اون طرف انتظار هم ندارند که موقع پیری فرزندانشان کنارشان باشند. البته به این معنی نیست که همه افراد مسن تنها رها شده اند، بلکه این انتظار رو ندارند. البته شاید این نگاه من که با تربیت عاطفی بزرگ شدم به زندگی غربی باشه. من یک بار به یک خانوم مسن در خیابان پیشنهاد دادم که در حمل بار سنگینش کمکش کنم خیلی تعجب کرد. چون اینجا افراد مسن با چرخ دستی برای خرید می آیند و با همین ساک خرید از اتوبوس و مترو به راحتی استفاده می کنند. در وسایل نقلیه عمومی صندلی های دو ردیف اول مخصوص سالمندان و معلولین است. بنابراین به ذهنشون نمی رسه که وقتی تمام مسیرها برای زندگی تنهای من آماده شده چرا باید کس دیگه ای بخواد لطف کنه.
ما معمولا واکنش هامون سریع و احساسی است از شلوغی صف تا برخورد با همسایه و همین طور حضورمون در اجتماع ولی اینجا معمولا بسیار خونسرد هستند.
▪️لیلی مرشدزاده
@zane_ruz
ارتباط با ادمین:
@zaneruz97
#داستان
سین اذان
فاطمه الیاسی
هوا هنوز تاریک بود و از آسمان آتش می بارید. با این که هوا سوز داشت و وسط زمستان بود، اما گرمم شده بود. قطره ای عرق شور از تیره پشتم لغزید و پایین آمد، جوری که پوستم را سوزاند. صدای تیز فرمانده قاطی صدای مهیب انفجار خمپاره به گوشم رسید. روی خاک شیرجه زدم و شنیدم که می گفت:
ـ باید دیده بان رو بزنیم!
نزدیک به شش ساعت بود که روی سرمان آتش و گلوله می بارید. سینه خیز خودم را به او رساندم و گفتم: «یه خمپاره ۶۰ بیشتر برامون نمونده.»
بدون این که برگردد و نگاهم کند، گفت: «چاره چیه محسن جان؟ باید تمام تلاشمون رو بکنیم.» صورت خاک گرفته و دودی اش در تاریکی قابل تشخیص نبود. وقتی مطمئن شد ترکش های خمپاره همگی پرتاب شده اند، از جایش بلند شد. پشت سرش بلند شدم و همان طور که دولا دولا حرکت می کردم، گفتم: «این عین خودکشیه برادر. با یه دونه خمپاره که نمیشه...»
از شما دعوت میکنیم این داستان زیبا را در کانال زن روز بخوانید.
@zane_ruz
ارتباط با ادمین:
@zaneruz97
بسم الله الرحمن الرحیم...
💕اللهم صل علی محمد و آل محمد و عجّل فرجهم💕
سلام!🌹
صبح تون به خیر
عزاداریهاتون قبول درگاه حق
امام علی علیه السلام میفرماید: «اندکی حقّ، بسیاری باطل را نابود می کند، همچنان که اندکی آتش، هیزم های فراوانی را می سوزاند.» (غررالحکم، ح ۶۷۳۵)
🏴التماس دعا🏴
@zane_ruz
هفتهنامه زن روز
#گزارش (۱)
با جان، مدافع تن اهل وطن شدند
فاطمه اقوامی
در «گزارش» این هفته به بهانه سالروز بزرگداشت ابوعلی سینا و زکریای رازی که به نام روز پزشک و روز داروساز نام گرفته است، می خواهیم همراه شما قدری در دنیای علم پزشکی با هم گشت و گذار کنیم و مقام عزیزان پزشک مان را قدر بنهیم. در بخشی از این «گزارش» میخوانیم:
دانش پزشکی یکی از قدیمی ترین، پیشروترین، به روزترین، تأثیرگذارترین و کارآمدترین علم هاست که همه انسان ها به آن نیازمند هستند. این علم در بین علوم بشری از جایگاه والا و ممتازی برخوردار است چرا که همه علم ها به دنبال آن هستند که انسان از مواهب و نعمت های زندگی به بهترین نحو بهره مند شود و این مهم به دست نمی آید جز در سایه سلامت جسم و جان. اهمیت این علم تا بدانجاست که در حدیث نبوی آمده است: «دانش بر دوگونه است: دانش دین ها و دانش بدن ها». امام باقر علیه السلام نیز می فرماید: «بدان که هیچ دانشی به اندازه جستن سلامت مهم نیست، و هیچ سلامتی به اندازه سلامتی دل (روح) نیست.» در متون اسلامی طبیب واقعی خداوند معرفی شده است. پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله خطاب به فرد پزشکی می فرمایند: «خدا طبيب است و تو ياورى مهربان هستی. طبيب درد كسی است كه آن را آفريده است.» خداوندست که خواص درمانی را در داروها نهاده و برای هر دردی دارویی آفریده. اوست که به انسان استعداد شناخت دردها، داروها و چگونگی درمان آن ها را عنایت کرده است. در قرآن کریم از قول حضرت ابراهیم آمده است که «و اذا مرضت فهو یشفین: یعنی هنگامی که بیمار می شوم او مرا درمان می کند.» همه درمان ها دست خداوند است و به همین جهت است که شافی نامیده می شود. پیامبران الهی را نیز می توان مظهر این نام مقدس دانست چرا که در مدت رسالت خویش به درمان بیماری های جان آدمی می پردازند.
ادامه دارد...
@zane_ruz
ارتباط با ادمین:
@zaneruz97
#پزشکی
آیا مشاهده خون در پوشک نوزاد طبیعی است؟
همان هورمون های مادری که باعث بزرگ شدن بیضه ها در نوزادان می شوند، باعث تخریب واژینال در نوزادان دختر تازه متولد شده می شوند، که در برخی از نوزادان دختر گاهی مشاهده می شود. اگر در هفته های اول زندگی نوزاد، ها له ای از خون یا کمی رنگ خونی در پوشک مشاهده کردید، نگران نباشید. پزشکان می گویند که این دوره کوتاه قاعدگی فقط چند روز طول می کشد. گاهی اوقات چیزی که شبیه خون در پوشک دیده می شود، در واقع ادرار است که در پوشک تیره شده است. با این حال خون قرمز روشن و زیاد، غیرمعمول است و باید به پزشک مراجعه شود. ضمن اینکه گاهی خون ممکن است در مدفوع و ناشی از بروز آلرژی در برخی نوزادان و به دلیل وجود موادی مثل فلفل خوراکی در شیر مادر باشد. به هر حال در هر نوع مشاهده ای از خون مراجعه به متخصص اطفال الزامی است.
@zane_ruz
ارتباط با ادمین:
@zaneruz97
#مذهبی
«طوعه»، یکی از زنان تأثیرگذار واقعه کربلا
دکتر رجبی دوانی
«طوعه» هرچند فرزند ناخلفی دارد، ولی در موقعی که مردان کوفه، مسلمبنعقیل، فرستادهی امام حسین علیهالسلام را رها کردهاند و او سرگردان در کوچهها میگردد و در موقعی که عبیدالله ابن زیاد اعلام کرده است که هر کس مسلم را پناه دهد خونش به هدر است، این ایثار را انجام میدهد و خطر را به جان میخرد و مسلم را پناه میدهد. ولی فرزند ناخلف او خیانت میکند و مخفیگاه را لو میدهد؛ که البته از ارزش کار طوعه چیزی کم نمیکند. جالب این است که «طوعه» کنیزی بوده است که به عقد اشعث ابن قیس در میآید. اشعث دشمن اهل بیت هم هست. همان ملعونی است که به امیرالمؤمنین علیهالسلام خیانتهای بسیاری کرد و در به شهادت رساندن ایشان دخیل بود و دخترش هم قاتل امام حسن مجتبی علیهالسلام شد. ولی «طوعه» با اینکه در این خانواده بوده و با اینها نسبت داشته، این معرفت را دارد که فردی که امام حسین علیهالسلام او را فرستاده و حالا بیپناه مانده است را پناه دهد.
@zane_ruz
ارتباط با ادمین:
@zaneruz97
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#سخنرانی_مذهبی
🎥 محبت نسبت به امام حسین علیهالسلام برای همه است
🏴 حجتالاسلام والمسلمین رفیعی
@zane_ruz
#سرگرمی
عادت عجیب ویکتور هوگو هنگام نوشتن
«ویکتور هوگو» نویسنده آثار معروف «بینوایان»، «گوژپشت نتردام» و «مردی که میخندد» عادت به ایستادهنویسی داشت. او پشت میز بلندی که برای خود تهیه کرده بود میایستاد و شروع به نوشتن میکرد. هوگو هر چند دقیقه یک بار برای رفع خستگی و یافتن ایدهای جدید در ادامه دادن داستان، اندکی در اتاق راه میرفت و با خود حرف میزد.
@zane_ruz
ارتباط با ادمین:
@zaneruz97
هفتهنامه زن روز
#گزارش (۲)
با جان، مدافع تن اهل وطن شدند
این روزها در جدال با ویروس کرونا همگی به خاطر کشف الکل یک خدابیامرزی اساسی نثار روح بزرگ زکریای رازی می کنیم که اگر او و کشفش نبود شاید سلاحی به این قدرتمندی برای مقابله با این ویروس نداشتیم. پنجم شهریورماه روز بزرگداشت زکریای رازی است و به همین مناسبت در تقویم ما به نام روز داروساز نامیده شده است. رازی پزشکی حاذق، فیلسوف و شیمی دان ایرانی است که به کاشف الکل، جوهر گوگرد و نفت سفید شهرت دارد. او همچنین پایه گذار شیمی نوین و از زمره پزشکانی است که بعضی از عقایدش در طب امروزی نیز به کار می رود. زندگی زکریای رازی در چند مرحله سپری شد. او در آغاز به تحصیل ریاضیات، نجوم، فلسفه و کیمیا پرداخت و از میانسالی به دانش پزشکی علاقه مند شد. او بعد از به دست آوردن شهرت به بغداد رفت و در آنجا بود که به پزشکی حاذق مبدل شد. ماندگاری نام رازی در تاریخ بیشتر به واسطه دانش و مهارت او در دانش پزشکی و داروسازی است و به خاطر همین مهارت بی شک عنوان مهم ترین داروشناس دوره اسلامی برازنده اوست. او به داروسازی توجه زیادی داشت و کتاب های بسیاری در این زمینه تألیف کرده است. این آثار یا تک نگاشته اند یا کتاب هایی اند که در بخش هایی از آن ها به شرح خواص دارویی گیاهان، مواد معدنی و دارویی پرداخته شده است. در حقیقت، رازی پایه های داروشناسی و داروسازی امروزی را بنیان نهاده است و به سبب فعالیت های دارویی و ابداعات، از او با عنوان پزشک داروساز یاد می کنند. ابن الندیم در کتاب الفهرست خود ۱۶۷ اثر برای رازی برمی شمرد و ابوریحان بیرونی در کتاب فهرست کتب رازی، تعدادشان را ۱۸۴ عدد دانسته است. به عقیده بسیاری در بین این کتب، کتاب «الحاوی» شاهکار رازی محسوب می شود. چراکه این اثر به عنوان دقیق ترین سند موجود درباره پزشکی بالینی در جهان اسلام شناخته می شود. رازی عنوان دیگری هم در مغرب زمین دارد و به پدر طب کودکان لقب گرفته است. او در این زمینه کتابی با نام «تدبیر الصبیان» یا پزشکی کودکان تألیف کرد که تا آن زمان سابقه نداشت.
@zane_ruz
ارتباط با ادمین:
@zaneruz97
#داستان
پرواز تا ملکوت
مرضیه ولی حصاری
مسلم خسته و مجروح بود اما دردی در قلبش نشسته بود که با دردهای جسمی اش قابل مقایسه نبود. خسته بود از این همه نفاق و دورویی. آرام قدم برمی داشت که سرباز به سمت جلو هلش داد. حالا وارد دارالحکومه شده بودند. در دلش دعا می کرد هانی جان سالم به در ببرد شاید بتواند پیکی را به سوی مکه روانه کند. درها یکی یکی باز می شد و حالا مسلم مقابل پسر زیاد ایستاده بود. پاسبان با غلاف شمشیر به پشتش کوبید و گفت: «به امیر سلام کن.»
درد در چهره مسلم پیچید اما سرش را بالا نیاورد تا چشمش به ابن زیاد نیفتد. ابن زیاد خنده مستانه سر داد و گفت: «مسلم چه سلام کنی چه نکنی تو را خواهم کشت.»
مسلم سرش را بالا آورد و به چشمان ابن زیاد خیره شد. وحشت در دل ابن زیاد نشست. به سمت جایگاهش برگشت و با خود اندیشید چه نگاه نافذی دارند این خاندان. مسلم با صدایی رسا گفت: «ابن زیاد تو مرا خواهی کشت پس بگذار به مردی از قریش وصیت کنم.»
ابن زیاد پیروزمندانه ندا داد: «آری تو را خواهم کشت. به هر کسی دلت می خواهد وصیت کن.»
از شما دعوت میکنیم این داستان زیبا را در کانال زن روز بخوانید.
@zane_ruz
ارتباط با ادمین:
@zaneruz97
نظرات، پیشنهادات و انتقادات خود در رابطه با محتوای مجله و مطالب کانال را با ما در میان بگذارید. ارتباط با ادمین:
@zaneruz97
به نام خدای انتقام گیرنده از ظالمان
💕 اللهم صل علی محمد و آل محمد و عجّل فرجهم💕
سلام!✋🌸
چهارشنبه گرم تابستانی تون نورانی و با برکت
عزاداریهاتون قبول درگاه خدای مهربان
امام حسین علیه السلام میفرماید: «زنهار از کارى که از آن پوزش بخواهى؛ زیرا مؤمن نه بدى مى کند و نه پوزش مى خواهد و منافق هر روز بدى مى کند و پوزش مى طلبد.» (تحف العقول: ۲۴۸)
🏴التماس دعا🏴
@zane_ruz