هفتهنامه زن روز
#پزشکی
پاسداشت قلب و عروق با تغذیه خوب
✨مواد غذایى گیاهى سرشار از ویتامین ها، مواد معدنى، فیبر و مواد شیمیایى گیاهى هستند که همگى مى توانند براى سلامت قلب انسان مفید باشند. کاهو، برگ چغندر، اسفناج، و برخى سبزیجات دیگر همگى سرشار از نیترات ها، نوعى نیتروژن جذب شده از خاك هستند. طى گوارش، این ترکیب به یک گاز مهم به نام اکسید نیتریک تبدیل مى شود که به مقاومت سرخرگ ها در برابر انقباض، تشکیل پلاك، و لخته شدن خون کمک مى کند.
✨یکى از ساده ترین روش ها براى محافظت از قلب و رگ هاى خونى استفاده از گیاهان دارویى و ادویه ها ست. به عنوان مثال، ترکیبات موجود در سیر مانند آلیسین نشان داده اند که سطوح کلسترول خون را بهبود مى بخشند، فشار خون را کاهش مى دهند، و خطر ابتلا به بیمارى قلبى را کاهش مى دهند. زردچوبه سرشار از کورکومین است که نشان داده است کلسترول، ترى گلیسیرید و قند خون را کاهش مى دهد.
✨حداقل دو وعده در هفته ماهى مصرف کنید و از مصرف ماهى هاى بزرگ، مانند شمشیر ماهى که مى توانند حاوى غلظت بالاى جیوه باشند، پرهیز کنید.
✨چاى سرشار از مواد گیاهى به نام فلاونوئیدهاست که به خنثى سازى اکسیداسیون در بدن کمک مى کند. انواع مختلف چاى، مانند سیاه یا سبز به روش هاى مختلف مى توانند از بروز بیمارى قلبى پیشگیرى کنند.
✨فیبر محلول که در غلات کامل، جو دوسر، لوبیا، عدس، و سبزیجات یافت مى شود مى تواند جذب کلسترول در جریان خون را کاهش دهد. مصرف غذاهاى سرشار از فیبر به کنترل قند خون و کلسترول خون کمک مى کند.
✨استفاده بیشتر از لوبیا و کاهش مصرف گوشت را مد نظر قرار دهید. شما مى توانید با جایگزینى یک وعده غذایى مبتنى بر گوشت با یک وعده غذایى حاوى لوبیا در هفته این روند را آغاز کنید و به تدریج میزان آن را افزایش دهید.
@zane_ruz
#منبرک
آموزش مفاهیم دینی در سنین کودکی
آیت الله ناصری
خانواده ها آموزش مفاهیم اسلامى را از سنین کودکى آغاز و نسبت به این موضوع اهتمام داشته و در این عرصه تلاش ویژه اى داشته و این آموزش ها از سنین پایین و تا پیش از سن بلوغ انجام شود. انجام اعمال و توصیه هاى دین مایه خیر و برکت براى انسان در دنیا و آخرت مى شود و کسانى که نسبت به دستورات دین اهتمام ویژه دارند از نتایج این اعمال خود بهره مند مى شوند و نباید خوبى اعمال را با گناه از دست بدهیم. کسانى که نسبت به نماز و اعمال واجب همت دارند گنجینه هاى ارزشمندى را براى خود ایجاد مى کنند که نباید با گناه این آموزه ها را از بین برد و خسران براى خود ایجاد کرد.
ولایت مدارى از دستورات دین است و در عمل باید ولایت مدارى خود را نشان دهیم که تبعیت از دستورات ولى و امام نمایش عملى از ولایت مدارى است.
@zane_ruz
هفتهنامه زن روز
#گزارش
رمز عملیات؛ مرگ تدریجی یک باور
فاطمه اقوامی
چادر خلاصه در چند متر پارچه نیست، در دل آن دریاى عمیقى از باور و اعتقاد نهفته است. چادر از قدیم بین ما شیعیان به نام بانوى دو عالم حضرت زهرا سلام الله علیها شناخته مى شود و حرمتى عظیم و والا دارد. گوهرى است ارزشمند که از دل تاریخ به ما ارث رسیده است. آن قدیم ترها کسى که چادر به سر مى کرد شأن و رتبتى داشت و مجاز نبود هر رفتارى انجام دهد اما متأسفانه این روزها عده اى عامدانه یا جاهلانه این حرمت آن را زیر پا مى گذارند. نقطه تلخ ماجرا آنجاست که این بى حرمتى ها گاهى اوقات از سوى مسئولینى صورت مى گیرد که در نظام جمهورى اسلامى بر مسند قدرت نشسته اند و از سفره انقلاب بهره مى برند. هنوز اظهارات ضد حجاب و عفاف خانم مولاوردى و لایک او پاى یکى از پست هاى صفحه مجازى مسیح على نژاد این مهره مبارزه با حجاب از یادمان نرفته است. هنوز جملات دوپهلوى و جانبدارى ضمنى برخى بانوان سیاسى از دختران انقلاب را به خاطر داریم. هنوز فراموشمان نشده سال گذشته «پروانه سلحشورى» نماینده لیست امید مجلس در همایش «پوشش بانوان ایرانى پس از انقلاب» عنوان کرد: «زمان زندگى در هند، چادر و مقنعه چانه دار به سر مى کردم و این نحوه پوشش براى خود من آسیب زا بود. او در ادامه با بیان این عقیده که «همین که من گردنم را عمل کردم و دستم سال هاست درد مى کند ثمره سال ها پوشیدن چادر بوده، بیان داشت: «ما باید نوع حجابى را تعریف کنیم که در ابتدا آسیب زننده نباشد.» البته شنیدن چنین ادعاى دور از منطق و انصافى از این نماینده لیست امید چندان عجیب نبود چرا که او به نطق هاى این چنینى عادت دارد و بارها جملاتى گفته که یا باعث تمسخر خود شده و یا واکنش منفى مردم را به دنبال داشته است اما نکته مهم ماجرا این است این خانم نماینده باید به افکار عمومى توضیح دهند چه کسى این همه سال او را مجبور کرده سختى بکشد و به خود آسیب بزند؟! آیا اجبار بوده یا ایشان به خاطر مأموریت خاص و پنهانى و در ازاى دریافت منفعتى این رنج و عذاب را تحمل کرده اند؟!
متن کامل این گزارش را می توانید در مجله زن روز بخوانید.
@zane_ruz
#شماوما
داستان محمودشاه و سوزاندن بت
لشکر محمود شاه در سومنات بتى یافتند به نام لات. هندوان به زارى و تمنا از او خواستند تا در برابر ده من زر آن را باز ستانند. شاه بت را نفروخت و در عوض آتشى برافروخت و لات را در آن بسوزاند. یکى از سردارانش گفت: زر از بت بهتر بود، کاش بت را به آن همه زر مى فروختى. شاه گفت: ترسیدم که در روز حساب کردگار آذر و محمود را به پیش آورد و بگوید که او بت تراش بود و تو بت فروش. ناگاه از میان بت که در آتش مى سوخت بیست من گوهر برون آمد شاه گفت: لایق این بت آن بود و از خداى من مکافات و پاداش این بود.
بشکن آن بت ها که دارى سر بسر/ تا عوض یابى تو دریاى گهر
نفس چون بت را بسوز از شوق دوست/ تا بسى گوهر فرو ریزد ز پوست
@zane_ruz
#سرگرمی
جالب است بدانید که انسانها با حدود ۳۰۰ استخوان و غضروف متولد میشوند. با گذشت زمان و رشد انسان، تعداد آنها به ۲۰۶ عدد کاهش مییابد. این موضوع به این دلیل است که در کودکی بیشتر استخوانهای ما حاوی غضروف اند که نسبت به استخوان، انعطاف پذیری بسیار بیشتری دارد و به نوزاد اجازه میدهند تا در حین زایمان بیشتر فشرده شوند. هنگامی که انسان به سن ۲۰ سالگی میرسد بیشتر این غضروفها به استخوان تبدیل میشوند.
@zane_ruz
#حدیث_امروز
نامه امام علی علیه السلام به فرمانده سپاه، شریح بن هانی که او را در سال 36 هجری به سوی شام حرکت داد:
در هر صبح و شام از خدا بترس، و از فریب کاری دنیا بر نفس خویش بیمناک باش، و هیچ گاه از دنیا ایمن مباش، بدان که اگر برای چیزهایی که دوست می داری، یا آنچه را که خوشایند تو نیست، خود را باز نداری، هوس ها تو را به زیان های فراوانی خواهند کشید، پس نفس خود را باز دار و از آن نگهبانی کن، و به هنگام خشم، بر نفس خویش شکننده و حاکم باش.
نهج البلاغه، نامه ۵۶
@zane_ruz
#سبک_زندگی
تقدیر پاره دوز
گلاب بانو
اصلا از چیزى نمى ترسیده که مثلا رنگش بپرد یا دهانش خشک بشود یا جا بخورد و حواسش پرت شود. اصلا چیزى نمى ترساندش؛ هیچ حادثه اى، اتفاقى، خبرى، آن قدرها عمق نداشته که غرقش کند یا اگر داشت این عمق آن قدرها نبود که او را بترساند. از روى حوادث مى پریده، از روى حادثه ها پریدن را به ارث برده بود.
همیشه احساس مى کردم مادربزرگ دو تا بال بزرگ دارد که آن ها را کسى نمى بیند. بال هایش را فقط پدر بزرگ مى دید. بال هایش را مى گشوده توى خانه پنجاه مترى، بال ها از پنجره ها بیرون مى زده تا آسمان مى رفته، پدربزرگ عاشق همین بال ها شده وگرنه مادربزرگ اصلا قیافه نداشته است؛ صورت تکیده لاغر و چانه بزرگ. همه مى گفتند، چطور شده که پدرربزرگ که آن موقع ها جوان رعنایى بوده، مادربزرگ را پسندیده.
پدربزرگ مى گفت که عاشق چیزهایى است که هیچ کس ندارد و بچه ها را با همه نک و ناله هایشان مى فرستاد سراغ مادربزرگ. با انگشت اشاره مى کرد و مى گفت: من نمى دانم! بروید پیش مادرتان. مادربزرگ مى گفت: حالا شما هم دستى سر این بچه ها بکشید ثواب دارد حاجى! این تعارف پدربزرگ را مى خنداند. مى دانست که آخرش هم باید به نشانى مادربزرگ بیایند و بفهمند آن طرف اتاق مشغول چه کارى است و چند بار بگویند چه مى خواهند.
همان اولش مى گویند، همان اولش مشکل شان را مى آورند خدمت شما!
متن کامل سبک زندگی این هفته را می توانید در مجله زن روز بخوانید.
@zane_ruz
#سلامتی
با آلوئه ورا چشمانی زیبا داشته باشید
آلوئه ورا از جمله گیاهان مفیدی است که همه شما از فواید آن برای پوست و مو آگاه هستید؛ یکی از بهترین راهکاهای استفاده از این گیاه آن است که هر شب قبل از خواب مقداری ژل آلوئه ورا را به پشت پلک خود بمالید؛ مالیدن این ماده مفید به پشت پلک علاوه بر این که میتواند مژه ها را ضخیمتر و به رشد آنها کمک کند راهکار مناسبی برای مقابله با چروکهای پشت پلک و زیر ابرو محسوب میشود؛ استمرارا در این کار چشمانی زیبا و پوستی سلامت به شما هدیه میکند.
@zane_ruz
#یار_مهربان
معرفی کتاب «ادب عاشقی»
کتاب «ادب عاشقى» با موضوع «آداب حضور در مجالس اهل بیت علیهم السلام» برگرفته از نکات معرفتى و کاربردى مدرس برجسته حوزه علمیه قم و خطیب ارجمند؛ «استاد محمدرضا عابدینى» در جلسات متعدد سخنرانى در مجالس حسینى و هیئت هاى دانشجویى و... است که به اهتمام هسته هاى احیا امر و منظومه فکرى علامه طباطبایى مرکز رشد دانشگاه امام صادق علیه السلام و توسط «على جعفرى هرستانى» گردآورى و تدوین گردیده و مرحله به مرحله توسط استاد عابدینى تکمیل و تأیید شده است. این کتاب در ده فصل، در بر دارنده آداب مقدماتى حضور در مجالس اهل بیت علیهم السلام، آداب معرفتى مجالس اهل بیت علیهم السلام و نکات کاربردى فردى، جمعى، تشکیلاتى و تمدنى در این زمینه است. به بیان نویسنده این کتاب، ادب عاشقى ادب ارتباط با اهل بیت علیهم السلام و ادب محبت به ایشان در مجالس اهل بیت علیهم السلام است و ما با توجه و محبت مان به اهل بیت علیهم السلام، ظرف دریافت محبت و توجه ایشان مى شویم؛ لذا هر چقدر با توجه بیشتر و ادب بیشتر در این مجالس حاضر شویم، در وجود ما این اثر را خواهد گذاشت که توجه و محبت اهل بیت علیهم السلام را با خود داشته باشیم و اگر این ادب حضور و توجه نباشد، خودمان را از رحمت و محبت ایشان محروم ساخته ایم. این محرومیت حقیقتا محرومیتى عظیم است که خسران ابدى را در پى دارد و چقدر انسان باید کاهل باشد که خود را از چنین توجهى، که نظر رحمت رحیمیه حق تعالى است، محروم سازد! ما خود را در حجاب قرار داده و محروم ساخته ایم و خود این محجوب بودن، بى اعتنایى و بى ادبى به ساحت مقدس ایشان است.
@zane_ruz
#شماوما
قیدوبند
مردى نزد حلاج آمد و پرسید: رهایى چیست؟ او در مسجدى نشسته بود که
دور تا دور آن ستون هاى زیبایى بود، حلاج بى درنگ به سمت یکى از ستون ها دوید و آن را با هر دو دست گرفت و فریاد زد: «به من کمک کن، این ستون به من چسبیده است و به من اجازه آزاد شدن نمى دهد». مرد گفت: «تو دیوانه هستى، این تویى که به ستون چسبیده اى...، ستون تو را نگرفته است». منصور گفت: «من پاسخت را دادم، حالا از این جا برو، هیچکس تو را مقید (زندانى) نکرده است. قیدوبند تو کاذب است. و این ساخته خودت است.
@zane_ruz
#سرگرمی
زمانی تصور می شد شترها در کوهان خود آب ذخیره می کنند. اما این یک باور اشتباه است. در کوهانهای شترها چربی ذخیره میشود تا این حیوانات در شرایطی که مسافت طولانی و منابع غذایی محدود است، از این چربی به عنوان سوخت مورد نیاز بدن خود استفاده کنند. این چربی میتواند جایگزین حدود ۳ هفته غذا شود. این گلبولهای قرمز شترها هستند که آنها را قادر میسازند یک هفته را بدون آب سر کنند. شترها سلولهای خونی بیضی شکلی دارند که انعطاف پذیرتر هستند و بدن این حیوانات را قادر میسازند آب بیشتری در خود ذخیره کند.
@zane_ruz
5d417232341483b36f462c18_7353128026569535793.mp3
1.25M
#شانزده_روز_تا_اربعین
🎵سفر اربعین؛ سفر عشق یا سفر عقل؟
حجت الاسلام پناهیان
⚠️آیا سفر اربعین برای بچهها مناسب است؟
@zane_ruz
#داستان_امدادی
حبیب
مرضیه ولی حصاری
مریم جهانگیری زرگانی
سال ها گذشته و میلاد حالا دانشجویى انقلابى است. روزهاى بهمن 57 است. در حین درگیرى هاى داخل شهر میلاد متوجه مى شود که مردم به سمت زندان ها رفته اند تا زندانى هاى سیاسى را آزاد کنند. میلاد هم به امید پیدا کردن حبیب راهى زندان قصر مى شود. از آن طرف حبیب هم در داخل زندان منتظر یک اتفاق بزرگ است. بالأخره پس از درگیرى ها مردم موفق مى شوند زندان را تسخیر کنند و زندانیان را آزاد کنند و پس چند سال حبیب و میلاد همدیگر را پیدا مى کنند.از شما دعوت می کنیم ادامه داستان را در کانال زن روز دنبال کنید.
@zane_ruz
#حدیث_امروز
امام کاظم علیه السلام فرمود:
لقمان پیوسته به پسرش میگفت:... پسرم! چگونه مردم از آنچه وعده داده شدهاند، نمیترسند، در حالی که هر روز، از [عمر] آنان کاسته میشود؟! و چگونه کسی که اجلِ پایان پذیری دارد، برای آنچه وعده داده شده، مهیّا نمیگردد؟!
پسرم! از دنیا به اندازه نیاز، بر گیر و چنان در آن وارد نشو که به آخرتت زیان رسانَد، و آن را چنان رها نکن که سربارِ مردم شوی، و چنان روزه بگیر که شهوتت را قطع کند و روزهای نگیر که از نماز، بازت دارد؛ چرا که نماز، نزد خدا، از روزه بزرگتر است.
قصص الانبیا، ص ۱۹۰- بحارالانوار، ج ۱۳، ص ۴۱۶
@zane_ruz
هفتهنامه زن روز
#نمای_نزدیک
«اى سلیمان زمان! بر مسند حکومت بنشین. اى داوود عصر! قضاوت کن. اى میراث بر پیامبران و امامان! راه به همه جهان بنما. بر جهان حکومت کن. ارزانى ات باد این حکومت» تعریف شنیدن براى برخى بسیار لذت بخش است. حس خوشایندى به آن ها منتقل کرده و اعتماد به نفس شان را چند درجه ارتقا مى دهد. هرچه دوز مدح و ثنا در مقابل شان بیشتر باشد حس بزرگى و قدرت بیشترى احساس مى کنند پس ولع شان به مدح روزافزون مى شود.
طرف عاشق این است که رئیس باشد، از ریاست آبدارخانه گرفته تا ریاست جمهور! زیرا به هرحال چند نفرى پیدا مى شوند که از وجنات نداشته اش تعریف کنند. پس خود را به هر دروغ و دونگى آلوده مى کند تا به چشم بیاید و در نظر دیگران، بزرگ و تعریفى جلوه کند. گاهى برخى با همین تعریف هاى پفکى، مزدور این و آن مى شوند و چوب حراج بر داشته هاى خود مى زنند مثل همین سلبریتى ها، هرچند که دستمزدشان میلیاردى باشد. همه این موارد نشان از حقارت درونى افرادى دارد که براى بالادست شدن دست و پا مى زنند تا جامعه زیردستى ایجاد شده و آن ها از نگاه بالادستانه و تملق هاى زیردستانه لذت ببرند.
اما آن ها که بزرگى ذاتى دارند یعنى علو درجات شان مرهون علو روحى آن هاست از شنیدن تعاریف بى جا و چاپلوسانه اذیت مى شوند و از این قسم معروفیت فرارى هستند. حتى از توصیف صحیح، هم گریزانند چرا که مى دانند محصول آن یا غرور و تکبر است یا حسادت مخالفان که حتما مانع رسیدن وصف شونده و وصف کننده به قله کمال خواهد شد.
خیلى هم خوب باشیم گاهى آن قدر از دیکتاتورهاى بزرگ باستانى و کوچک معاصر و همراهان پشیمان و خسته از عقبى طلبى و اسیرشده در گرداب دنیاطلبى زخم مى خوریم که با دیدن عملکرد مثبت چهره هاى تازه نفس دچار ذوق زایدالوصف شده و بدون نیت تملق، زبان به مدح آن چنانى مى گشاییم که تویى حاتم طایى زمان! تویى امیرکبیر زمان! تویى ذوالقرنین زمان! و قس على هذا؛ و حواسمان نیست که بر او تیغ کشیده ایم! جملات ابتداى متن متعلق به مرحوم فخرالدین حجازى خطاب به امام خمینى(ره) است که یادآور خاطره اى نه چندان شیرین از سنگینى بار مسئولیتى خطیر است که امام بر دوش خود احساس مى کرد. رنج امام از شنیدن این عبارات چنین هویدا شد که «من خوف دارم که این مطالب را باور کنم. من به خداى تبارك و تعالى پناه مى برم از غرور. من اگر براى خودم نسبت به سایر انسان ها یک مرتبتى قائل باشم یک انحطاط فکرى است و یک انحطاط روحى.»
مردى در حضور پیامبرصلى االله علیه و آله مردى را مدح کرد. حضرت فرمود: واى بر تو! گردن رفیقت را بریدى. اگر این مدح تو را بشنود، رستگار نمى شود.
ما که ماییم، آن که امیرالمومنین علیه السلام بود در پاسخ فردى که ایشان را بسیار ستود فرمود: «از شما مى خواهم که مرا با سخنان زیباى خود نستایید تا از عهده وظایفى که نسبت به خدا و شما دارم، برآیم و حقوقى که مانده است، بپردازم و واجباتى که بر عهده من است و باید انجام گیرد، ادا کنم.»
با قیاس هاى شکننده و توصیفات آتش زا در قلوب بیمار، مانع راه درست خوبان نشویم.
@zane_ruz
#کدبانوگری
حلوای تخم مرغ
🌺مواد لازم
آرد برنج: 2 فنجان
شکر: 2 فنجان
روغن: یک فنجان
زرده تخم مرغ: 6 عدد
زعفران آب کرده: یک قاشق غذا خورى
گلاب: یک فنجان
پودر هل: کمى
🌸طرز تهیه
براى درست کردن این حلوا آرد برنج را از قبل آماده کنید، براى این کار برنج را شسته و براى 5 تا 6 ساعت در آب گرم بخیسانید. برنج خیس خورده را آبکش کرده و روى یک پارچه نخى پهن کنید تا آب اضافى آن گرفته شده و خشک شود. برنج خشک شده را در آسیاب بریزید و آن را خوب آسیاب کنید. حالا با آرد برنج آماده شده حلوا را درست کنید، ابتدا زعفران را درست کرده و بگذارید دم بکشد. شش عدد تخم مرغ را در ظرفى بشکنید و زرده هاى آن را جدا کرده و به همراه شکر خوب هم بزنید تا زمانى که کف کرده و کرم رنگ شود. زعفران دم کرده و گلاب را به تدریج اضافه کرده و دوباره هم بزنید تا همه مواد با هم مخلوط شوند. قابلمه اى را روى حرارت قرار داده و یک فنجان روغن داخل آن بریزید و آرد برنج را افزوده و تفت دهید و مدام هم بزنید، زمانى که رنگ آرد تغییر کرد از روى حرارت بردارید و مخلوط تخم مرغ را به آرامى اضافه کرده و هم بزنید.قابلمه مواد را دوباره روى حرارت بگذارید و همه مواد را با هم تفت دهید، زمانى که حلوا به روغن افتاد آن را از روى حرارت بردارید و در دیس پذیرایى بکشید. روى حلوا طرح بیاندازید و با خلال پسته تزیین کرده میل کنید.
@zane_ruz
#شماوما
من به شما نزدیکم
امام صادق علیه السلام فرمودند: هنگامى که حضرت داوود علیه السلام در عرفات توقف کردند و به مردم نگاه نمودند و از کثرت تعداد آن ها آگاه شدند، بالاى کوه عرفات رفته، و شروع به دعا نمودند. وقتى که مراسمش به پایان رسید، جبرئیل بر وى نازل شد و گفت: اى داوود! خداوند مى فرماید: چرا بالاى کوه رفتى و مناجات کردى؟ ترسیدى که من صداى تو را در پایین کوه نشنوم؟ بعد جبرئیل داوود را با خود، به کنار رودخانه برد و با وى به اعماق دریا فرو رفت. در آن جا صخره اى بود آن را کندند و از داخل آن یک کرمى بیرون آمد. جبرئیل به داوود گفت: اى داوود! خداوند مى فرماید: من صداى این کرم را که در میان سنگ و در داخل دریا قرار گرفته، مى شنوم. تو گمان کردى صداى کسى که مرا بخواند به گوش من نمى رسد؟
@zane_ruz