#داستان
شهر آوارگان
فاطمه قهرمانی
با صدای مهیب شکستن، قلبم ناگهان از حرکت می ایستد. از اتاق بیرون می پرم. از دیدن صحنه ی مقابلم اشک بی اجازه پشت چشمانم می دود. آینه کنسول نقش زمین شده و هر تکه اش گوشه ای پرتاب شده. چشمانم را می بندم و با نهایت صدایی که از خودم سراغ دارم فریاد می زنم: «چیکار می کنی آقا؟ حواست کجاست؟» کارگر که پسری جوان است هول شده و بهت زده به من خیره شده است و پشت سر هم می گوید: «ببخشید خانم... ببخشید... نمی دونم چی شد. از دستم لیز خورد» نگاهم می افتد به تکه بزرگ آینه که شعر فلزی روی آن مانع خرد شدنش شده است. از آینه گرد دور طلایی ام فقط همین شعر مانده: جان تو و جان مرا / هر دو به هم دوخت قضا. آن قدر غمگینم که حتی نمی توانم بگریم. یادم می آید که با چه مصیبتی این آینه کنسول را از گلستان سفارش دادیم. لنگه اش در بازار نبود. هم خاص بود و هم شاعرانه. من هم که عاشق شعر! صدای مزاحم درونم بر سرم فریاد می زند: زورت به اون نمی رسه سر این بیچاره داد می کشی؟
@zane_ruz
ارتباط با ادمین:
@zaneruz97
بسم الله الرحمن الرحیم...
🌹اللهم صل علی محمد و آل محمد و عجل فرجهم🌹
🌸🍃اعضای محترم کانال زن روز، سلام! صبح یکشنبه زیبای تابستانیتون بهخیر. فرا رسیدن ماه پرخیروبرکت ربیعالاول را به محضر امام زمان (عج) و شما بزرگواران تبریک عرض میکنیم🍃🌸
امیرالمومنین علی علیه السلام میفرمایند: «احدى از شما جز به پروردگارش امید نبندد، و جز از گناهش وحشت نکند، و از اعلامِ نمىدانم به وقت پرسش شدن از چیزى که نمىداند حیا نکند، و از آموختن علمى که دارا نیست شرم ننماید.»
@zane_ruz
#ترفند
نکات و ترفندهای پرکاربرد خانه داری
🔸جورابتان سوراخ شده؟ آن ها را دور نریزید، از آن ها به عنوان یک گردگیر استفاده کنید.
🔸برای خارج کردن خرده های نان و قطعات سوخته از توستر خود، این کار را با قلم آشپزی انجام دهید. این کار باعث می شود که توستر عمری طولانی تر، بوی بهتر و سالم تری داشته باشد.
🔸از شر لکه های آب در وان حمام خود با این میوه خلاص شوید. یک گریپ فروت را نصف کنید و کمی نمک به آن پاشیده و آن را به خوبی روی وان بکشید.
🔸عرق کردن، چربی و دوده، راحت یقه ی پیراهن را کثیف می کند. کمی شامپوی طبیعی خود را روی لباس بریزید و آن را کمی مالش دهید و سپس آن را به ماشین لباس شویی بیندازید.
@zane_ruz
ارتباط با ادمین:
@zaneruz97
#منبرک
ربیعالاول ماه رویش دوباره
ربیع الاول، سومین ماه سال هجری قمری است. ربیع از ماده «ربع» و معنای اصلی این ماده به عدد چهار بازمیگردد و عرب به فصل بهار که یک چهارم سال است، ربیع گفته است. از آنجا که ماه ربیع الاول و ربیع الاخر در آغاز این فصل جای گرفتهاند به نام این فصل موسوم شدهاند. مسعودی مینویسد: سالی که این نامگذاری انجام شده مقارن با فصل بهار بوده است. اکنون که ماه محرم و صفر را پشت سر گذاشتیم، با اندوه و اشک و ناله، اشک ریختیم و دل تازه کردیم و با یاد ابا عبدالله الحسین(ع) و معرفت کسب کردیم، وقت آن است که در این بهار به یُمن رویش دوبارهمان سجده شکر به جای آوریم و این بهار را قدر بدانیم و بندگی کنیم. این ماه در بین شیعیان به ماه شادی و سُرور معروف است. میلاد پیامبر اکرم(ص)، امام صادق(ع) و آغاز امامت حضرت مهدی(عج) در این ماه واقع شدهاند. میرزا جواد آقا ملکی تبریزی در کتاب المراقبات مینویسد: این ماه همانگونه که از اسم آن پیداست بهار ماهها است، بهجهت اینکه آثار رحمت خداوند در آن هویداست. در این ماه، ذخایر برکات خداوند و نورهای زیبایی او بر زمین فرود آمده است. زیرا میلاد رسول خدا صلی اللّه علیه و آله و سلم در این ماه است و میتوان ادعا کرد از اول آفرینش زمین، رحمتی مانند آن بر زمین فرود نیامده است زیرا برتری این رحمت بر سایر رحمتهای الهی مانند برتری رسول خدا بر سایر مخلوقات است.
@zane_ruz
ارتباط با ادمین:
@zaneruz97
هفتهنامه زن روز
#مشاوره
آیا باورهای محدودکننده مانع رشد شماست؟
زهرا خالقی محمدی
این هفته در صفحه «مشاوره» میخواهیم بدانیم باورهای محدودکننده کداماند و از تأثیری که میتوانند بر زندگی ما داشته باشند و همچنین پیشنهاداتی برای رهایی از این باورها با شما سخن بگوییم. در بخشی از این نوشتار میخوانیم:
من می گویم هیچ کس بهتر از خود ما نمی تواند بگوید ما دوباره به آن مسیر برگشته ایم یا نه، پس این خودمان هستیم که دائما می شناسیم و می سازیم.
باور تغییر از دیگران
امروز اگر حرفی زنم / من را قضاوت می کنند
گر اعتمادی می کنم / بر من خیانت می کنند
دیر است از بهر کمال / من یک زنم، پس بی خیال
رؤیای من ممکن نشد / گر خواهدش شد صد محال
منفی دائم در جواب / فکر من است از دیگران
ناگفته می پیچم جواب / از ذهن خود بر این و آن
گر کسب وکارم راکد است / مشکل بود در دیگران
این دیگران در ذهن من / سد شد برای رشد جان
یک روز گر بینا شوم / با چشم دل بر حال جان
مانع ز ذهنم می رود / از دیگران بر عمق جان
با باورهای محدودکننده تان مثل: کودکی که می خواهید به او آموزش راه رفتن بدهید با مهربانی و شفقت برخورد کنید و انتظار این را نداشته باشید که اگر در این لحظه نسبت به آن ها آگاه شدید از زندگی شما رخت بربندند بلکه لازمه ی تغییرشان تمرین و مداومت برای گام های کوچک و عملیاتی برای آن هاست.
از شما دعوت میکنیم متن کامل این نوشتار را در صفحههای ۱۰ و ۱۱ مجله زن روز مطالعه فرمایید.
@zane_ruz
ارتباط با ادمین:
@zaneruz97
#پزشکی
مصرف صبحانه ی ناسالم سوخت و ساز بدن را کاهش میدهد
مصرف مواد غذایی ناسالم هنگام صبح یا به کلی صرف نظر کردن از این وعده، عملکرد سالم متابولیسم را تحت تأثیر قرار می دهد. مصرف مواد غذایی سالم در عوض، منبع اصلی انرژی شما در کل روز محسوب می شود. دریافت کافی پروتئین، کربوهیدرات های پیچیده، آنتی اکسیدان ها، فیبر، ویتامین ها، مواد معدنی و اسیدهای چرب و اجتناب از قندهای تصفیه شده و ساده هنگام صبح ضروری است.
@zane_ruz
ارتباط با ادمین:
@zaneruz97
#جیک_جیکستان
واسه چی لباس فرم مدارس رو هر سال هر سال تغییر میدن؟
شاید لباس یکی هنوز اندازهشه.
شاید یکی میخواد لباس سال قبل برادر خواهرش رو بپوشه.
مرضی چیزی دارین توی این گرونی؟
@zane_ruz
ارتباط با ادمین:
@zaneruz97
#مصاحبه_تخیلی
شهریار شعر ایران زمین
ماه منیر داستانپور
صدای خنده های کودکانه اش را می شنوم. در کوچه های خاکی قایش قورشاق می دود و بازیگوشی می کند. چشمش به حیدربابا که می افتد برایش دست تکان می دهد و با خود عهد می کند اگر روزی شاعر شد، برایش شعری در خود بسراید. می دود و بزرگ می شود و استخوان می ترکاند. پدرش که وکیل نام دار تبریز است به امید طبیب شدن فرزند او را به تهران می فرستد و مادر قرآن روی سرش گرفته و روشنایی آب را بدرقه اش می کند که سلامت برود و سربلند بازگردد که آذربایجان تا روز بازگشت منتظر شهریارش که آن روزها هنوز شهریار نشده خواهد ماند. می نشینم کنار مزارش و دستی روی سنگ که انگار از اشک چشم عاشقان نمناک است می کشم. می داند اگر آذربایجانی نیستم اما شیرینی کلامش را دوست دارم پس با همان لهجه ی شیرین اما به زبان فارسی به سؤالاتم پاسخ می دهد...
@zane_ruz
ارتباط با ادمین:
@zaneruz97
به نام خدایی که زیباست و زیبایی را دوست دارد...
💞اللهم صل علی محمد و آل محمد و عجل فرجهم💞
🌻سلام! صبحتون بهخیر. روزتون پر روزی و با نشاط🌻
امام حسن مجتبی علیهالسلام میفرمایند: «امام حسن عليه السلام ـ خطاب به مردى كه با ايشان در باره ازدواج دختر خود مشورت كرد ـ : او را به مردى باتقوا شوهر ده ؛ زيرا اگر دختر تو را دوست داشته باشد گراميش مى دارد و اگر دوستش نداشته باشد به وى ستم نمى كند.» (مكارم الأخلاق : ۱ / ۴۴۶ / ۱۵۳۴)
@zane_ruz
هفتهنامه زن روز
#کدبانوگری
پای سیب مجلسی
🧑🍳مواد لازم:
آرد سفید: دو و نیم پیمانه
شکر: ۱ پیمانه
شیر: نصف پیمانه
بکینگ پودر: ۲ قاشق چای خوری
وانیل: نوک قاشق چای خوری
پودر قند: ۱ قاشق غذاخوری
کره: ۷۰ گرم
تخم مرغ: ۳ عدد
روغن مایع: ۵۰ گرم
سیب: ۲ عدد
دارچین: ۱ قاشق غذاخوری
🧑🍳طرز تهیه:
ابتدا تمام مواد را چند ساعت زودتر از یخچال بیرون گذاشته سپس کره را به همراه شکر داخل کاسه بریزید و به خوبی هم بزنید تا یک مایه ی کرم رنگ به دست بیاید. در ادامه وانیل را اضافه کنید و به خوبی مواد را هم بزنید. سپس تخم مرغ ها را یکی یکی داخل این مخلوط بریزید. آرد و بکینگ پودر را در داخل یک کاسه جداگانه مخلوط کنید و ۲ الی ۳ بار الک کنید و سپس نصف مخلوط آرد الک شده را با شیر داخل کاسه حاوی تخم مرغ و کره بریزید. مواد را به خوبی هم بزنید. در ادامه نصف دیگر آرد را نیز با مواد مخلوط کرده و به خوبی هم بزنید تا یک مایه ی شیرینی منسجم و یکدست به دست بیاورید. سپس سیب ها را پوست بگیرید و به صورت ورقه ای متوسط خرد کنید. در ادامه قالب را چرب کرده و یک پنجم قالب ها را با مایه ی پای سیب پر کنید و سپس، سیب های ورقه ای شده را داخل مخلوط دارچین و پودر قند بغلتانید و درون قالب ها قرار دهید. پس از قرار دادن سیب ها در قالب، روی آن ها را دوباره با مایه ی پای سیب پر کنید. البته توجه داشته باشید که نصف قالب باید خالی باشد، زیرا این شیرینی در هنگام پخت پف می کند و نیاز به فضای خالی دارد. فر را از قبل روی دمای ۱۷۵ درجه قرار دهید تا به خوبی داغ شود. در ادامه قالب های پر شده از مایه ی شیرینی را روی سینی فر بچینید و سینی را داخل فر قرار دهید و حدود ۳۰ دقیقه زمان دهید تا پخته شوند.
@zane_ruz
ارتباط با ادمین:
@zaneruz97
#منبرک
«نام خدا را جز به حق نبر، يکی از دستورات دينی ما اين است که هر حرفی می خواهيم بزنيم، هر کاری می خواهيم انجام بدهيم و هر جايی می خواهيم برويم، اوّل بگوييم: «بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ»،اين يک دستور دينی است، البته نام مبارک «الله» است که گفتنش ثواب است؛ اما اينکه دين به ما گفته هر کاری که می کنيد اوّل بگو «بسم الله» يک قرنطينه است...»
✨آیت الله جوادی آملی
@zane_ruz
ارتباط با ادمین:
@zaneruz97
هفتهنامه زن روز
#جریان_شناسی
به نام خلق کُرد! (۱)
سمانه زاهد
۵ شهریور سال گذشته انتشار یک خبر در رسانه ها آتشی به جان ایران عزیز انداخت و به دنبال آن غائله ای چند ماهه به راه افتاد. خبر مربوط به فوت دختری کرد به نام «مهسا امینی» بود که می گفتند پس از بازداشت توسط پلیس امنیت اخلاقی، توسط نیروهای انتظامی مورد ضرب و شتم قرار گرفته و به خاطر ضربه ی شدید به سرش دچار مرگ مغزی شده و در بیمارستان جان باخته است. قبل از آن که صحت و سقم خبر مشخص شود، دشمنان جمهوری اسلامی و گروهک های ضد انقلاب که انگار از قبل حاضر به یراق به انتظار ایستاده بودند، سریع موج سواری خود را آغاز کرده و سعی کردند بیشترین بهره برداری سیاسی از این مرگ را داشته باشند. یکی از این گروهک ها، گروهک تروریستی کومله بود که به خاطر کردزبان بودن مهسا شرایط را بیشتر از بقیه برای خود مهیا می دید. برای همین در همان اولین روز پس از اعلام فوت مهسا، «عبدالله مهتدی» دبیرکل این حزب در توییتی خواستار آن شد که «این بار اعتصاب عمومی به کردستان محدود نماند و تهران و شهرهای بزرگ و کوچک تمام ایران را در بر بگیرد.» با توجه به اینکه این روزها در سالگرد این حادثه به سر می بریم و هنوز هم دشمنان ایران دست از سر این فتنه برنداشته اند و در تلاشند آتش زیر خاکستر آن را دوباره شعله ور سازند تصمیم گرفتیم نگاهی داشته باشیم به حزب کومله و حزب دموکرات کردستان که از جریان های فعال کرد بوده، همیشه سنگ خلق کرد را به سینه زده اند و خود را مدافع منافع کردها معرفی کرده اند. با این نوشتار همراه باشید تا ببینیم چقدر این ادعای آن ها با واقعیت مطابقت دارد. در بخشی از این نوشتار میخوانیم:
کردها اقوام ایرانی تباری هستند که در بخش هایی از ایران به ویژه شمال غرب و غرب ایران و بخش هایی از خاورمیانه و آسیای صغیر مانند جمهوری آذربایجان، جمهوری ارمنستان، جمهوری ازبکستان و جمهوری تاجیکستان زندگی می کنند. در روزگاران قدیم تمام سرزمین کردستان (کردستان بزرگ) یکی از ایالات ایران بزرگ و پهناور بوده است تا اینکه بعد از شکست ایران از امپراتوری عثمانی در جنگ چالدران، بخش بزرگی از سرزمین کردستان از ایران جدا شد و به تصرف امپراتوری عثمانی درآمد. تسلط عثمانی بر بخش جدا شده کردستان تا پایان جنگ جهانی اول ادامه داشت. امپراتوری عثمانی در این جنگ نابود شد و متصرفات آن از جمله سرزمین کردستان بین فاتحان جنگ جهانی اول یعنی انگلستان و فرانسه تقسیم شد یا به استقلال رسیدند. بخش جدا شده سرزمین کردستان از ایران در نقشه جغرافیای امروزی در سه کشور ترکیه، عراق و سوریه قرار دارد. کردهای ایران نیز در استان های آذربایجان غربی، کردستان، کرمانشاه، ایلام و لرستان زندگی می کنند.
شما میتوانید متن کامل این نوشتار را در صفحه های ۱۸ تا ۲۱ شماره این هفته مجله زن روز مطالعه فرمایید.
@zane_ruz
ارتباط با ادمین:
@zaneruz97
#پزشکی
کدام بیماری احتمال ابتلا به نارسایی کلیه را افزایش میدهد؟
حسن ارگانی فوق تخصص بیماری های کلیوی بزرگسالان در گفتگو با خبرگزاری فارس، شایع ترین بیماری را که می تواند نارسایی کلیه ایجاد کند، دیابت عنوان کرد و اظهار داشت: «در تمام جهان دیابت و عوارض ناشی از آن می تواند به نارسایی کلیه و به تبع آن دیالیز و پیوند کلیه بیا نجامد. ضمن اینکه دیابت، مشکلات قلبی را هم به دنبال خواهد داشت.» وی در توضیح مواردی که افراد باید رعایت کنند تا دچار عوارض ناشی از دیابت نشوند، گفت: «رژیم غذایی مناسب، دوری از استرس و چاقی و پرهیز از مصرف دخانیات و پرهیز از استفاده ی بی جا از داروهای مختلف و کنترل فشار خون بالا می تواند از آسیب های کلیوی و قلبی ناشی از دیابت جلوگیری کند.»
@zane_ruz
ارتباط با ادمین:
@zaneruz97
#زیرگذرتاریخ
ریشه ای عمیق در تاریخ
«ادوارد پولاک» پزشک مخصوص دربار در خاطراتش آورده است: به زحمت می توان یک نفر ایرانی را پیدا کرد که یک یا چندین بار به کربلا نرفته باشد همچنین وقتی ناصرالدین قاجار در سال ۱۲۴۹ شمسی به زیارت عتبات عالیات رفت، چنان می نمود که به یکی از شهرهای ایران وارد شده ایم.
بر اساس گزارش های تاریخی در اواخر دوره ناصری که جمعیت ایران حدود ۱۰ میلیون نفر یا کمتر بوده است در هر سال به طور متوسط ۱۶۰ هزار نفر به عتبات عالیات مشرف می شدند.
پیوند مردمان شیعه در بلاد مختلف و به خصوص کشورهای همسایه و محب اهل بیت قدمتی تاریخی دارد و ارادت و عشق به اباعبدالله آتش سوزانی است که هرگز سرد نخواهد شد.
@zane_ruz
ارتباط با ادمین:
@zaneruz97
#یار_مهربان
معرفی کتاب «لاهوتیان» نوشته سید امیرحسین سید کشمیری
مرضیه ذاتی
بر سر باور و عقیده بودن همیشه آسان نیست. گاهی آبرو، گاهی خاندان و گاهی حتی جان را باید فدایش کرد. این جان فدا کردن اگر در راه حق باشد، شیرین و عزیز است و خود باعث تعالی انسان و جاودانگی اش در تاریخ می شود. درست مانند شخصیت های کتاب لاهوتیان.
لاهوتیان مجموعه ای است از داستان های کوتاه با محوریت معرفی ثابت قدم ترین افراد در طول تاریخ. همان آن ها که در برابر ظالم ترین افراد دست از باور و عقیده خود برنداشتند و پشت سر و گوش به فرمان امام خود حرکت کردند. اینان بودند که با عمل و کار خود سبب حفظ و انتقال حقیقت دین به آیندگان و جاودانگی آن شده اند. افرادی مانند عمار یاسر، سلمان فارسی، ابوذر غفاری، جابر بن عبدالله الانصاری و...
سیدامیرحسین سیدکشمیری در ۳۸ داستان کوتاه با استفاده از تعلیق، شخصی پردازی و روایت سعی کرد مخاطب را با بخشی از زندگی این تاریخ سازان آشنا کند. ۳۸ داستان کوتاه که می تواند مهمان ۳۸ شب شما شود و با زبان شیوا و شیرین خود شما را مسافر بخشی از تاریخ کند. لاهوتیان توسط انتشارات بین الملل برای اولین بار در ۱۰۰۰ نسخه در پاییز ۱۴۰۱ به انتشار رسیده است.
@zane_ruz
ارتباط با ادمین:
@zaneruz97
#داستان
مسافر
معصومه تاوان
از خانه صدای گریه می آمد. در و دیوارها جابجا با پارچه ی مشکی پوشانده شده بود و دیگ، ملاقه، کف گیر، سبد و صافی کنار گوشه ی حیاط روی هم تلمبار بود. بوی حلوا می آمد، آرد تفت داده شده. یکی توی خانه جیغ می کشید و یکی دیگر لیوان شربتی را جیرینگ جیرینگ هم می زد.
ـ آخخخخخخ مامان جان سوختتتتتتتم. سوختم آتیش گرفتم.
بچه ها توی حیاط عمو زنجیرباف بازی می کردند. یکی دو زن سن و سال دار گوشه ی حیاط کنار اجاق کله پاچه پاک می کردند.
ـ بیچاره دخترش دیوانه نشود خوب است.
صدایش آرام و یواش بود. موهای پاچه را با چاقو می گرفت و حرف می زد.
ـ داغ مادر سنگین است.
دیگری دماغش را بالا کشید و گفت:
ـ عادت می کنند خاک سرد است. چند وقت دیگر اصلا یادشان نمی آید که مادری هم داشتند. مگر ما عادت نکردیم؟
و با حرص گوش های میش را که لای دست هایش بود کند و به سبد کنار دستش پرت کرد.
احترام ایستاده بود گوشه ی حیاط و نگاه می کرد...
@zane_ruz
ارتباط با ادمین:
@zaneruz97
به نام خداوند روزی دهنده...
💞اللهم صل علی محمد و آل محمد و عجل فرجهم💞
🌷🪴همراهان نازنین کانال زن روز، سلام! صبح زیبای سهشنبهتون به خیر و شادی. آرزو میکنیم روز خوبی در پیش داشته باشید🪴🌷
امام زين العابدين عليه السلام میفرمایند: «بـراسـتى آمـادگى براى مـرگ، دورى از حرام و بذل و بخشش در كار خير است.» (بحارالانوار، ج 46، ص 66)
@zane_ruz
ارتباط با ادمین:
@zaneruz97