هفتهنامه زن روز
#نگاه_نو
سقوط، بعد از خیز بلند نواندیشی
نیلوفر حاج قاضی
روشنفکری دینی ایرانی، در حال رهسپاری به سمت و سوئی باطل است و انگار در پی طرح ریزی یک نظام جدید، خارج از اندیشه اسلامی است. آنچه در روشنفکری دینی جدید دریافت می کنیم سطحی از تفکرات عوامانه و بسیار ابتدائی است که با الفاظ، تعابیر یا ادبیاتی قوی تر بزک شده اند. همان جدل های سطحی که مطابق با امیال شخصی است؛ اما قرار است با شعار مبارزه با تحجر، جاهلیت، واپسگرائی و... به خورد طرف دارانشان داده شود. همان اتفاقی که در اظهارات «صدیقه وسمقی» به صورتی عریان و گل درشت، جنسیت زده است. در «نگاه نو» این هفته میخواهیم نگاهی داشته باشیم به افکار و گفتههای «صدیقه وسمقی» قرآنپژوه و دارای مدرک دکتری فقه اسلامی. در بخشی از این یادداشت میخوانیم:
وسمقی در همان دی ماه سال ۱۳۹۲ نیز در یادداشتی تلگرامی با عنوان «رفراندوم در مورد حجاب!» درباره ی پیشنهاد دکتر علی مطهری، نایب رییس مجلس وقت برای رفراندوم بر سر حجاب، نوشته است:
«انتخاب پوشش یک حق فردی است، به همین دلیل با هیچ ابزاری نباید آن را نقض نمود و از افراد ساقط کرد... حتی اگر چنان که برخی معتقدند حجاب را یک تکلیف شرعی بدانیم، باز هم انتخاب آن را نمی توانیم یک تکلیف بدانیم. بلکه انتخاب آن یک حق است. وضع قانون برای اجباری کردن حجاب از ابتدا شکستن شأن و منزلت قانون و خارج کردن آن از جایگاه منطقی آن بود و هر گونه مداخله ی حکومت در این امر اشتباه بوده است.
و بسیار عجیب است که در جای دیگری از یادداشت خود به صراحت آورده است: «اگر حتی ۹۹ درصد از مردم در یک رفراندوم به اجباری بودن حجاب رأی دهند، به اتکای آن نمی توان از یک درصد مخالفین و یا حتی از یک نفر مخالف حق فردی او را سلب کرد! و چنین رفراندومی به دلیل اشتباه بودنِ موضوع آن فاقد اعتبار است.» پیشنهادی که از تمایلات اومانیستی، اصالت فرد و فراتر از آن یک دیکتاتوری تمام معنا خبر می دهد.
صدیقه وسمقی در کتاب «مسیر پیامبری» که از آن به عنوان عبور از پیامبری یاد شده ادعا کرده پیامبران از ناحیه خداوند نبوده اند و اصل پیامبری را نفی نموده، آن هم بدون دلیل و آوردن برهان قاطع. وسمقی تنها حس خود را از اینکه بعید است چنین امری رخداده باشد مطرح کرده و عنوان نموده؛ چون به جواب سؤالات خود درباره ی پیامبری نرسیده است، آن را قابل انکار می داند.
شما میتوانید متن کامل این نوشتار را در شماره ۲۸۴۵ مجله زن روز مطالعه فرمایید.
@zane_ruz
ارتباط با ادمین:
@zaneruz97
#منبرک
حضرت زهرا سلام الله علیها هم راضیه و هم مرضیه هستند
حجتالاسلام والمسلمین میرقهاری
مهمترین ویژگی حضرت زهرای مرضیه (س) عابد بودنشان و راضی به اعمال و افعال پروردگار است و به همین خاطر، به حضرت سلام الله علیها راضیه گفته میشد و خداوند متعال هم، از ایشان رضایت دارند. بنابراین، هم راضیه و هم مرضیه هستند و همین موضوع باعث میشود که یاد این آیه قرآن بیفتیم که میفرمایند: «یَا أَیَّتُهَا النَّفْسُ الْمُطْمَئِنَّةُ» «اى نفس مطمئنه» «ارْجِعِی إِلَى رَبِّکِ رَاضِیَةً مَرْضِیَّةً» «خشنود و خداپسند به سوى پروردگارت بازگرد» یعنی تمام افعال حضرت زهرا (س) مورد رضایت پروردگار است و این جاست که رضای حضرت فاطمه (س) رضای خداوند متعال و غضب حضرت (س) غضب پروردگار متعال میشود.
@zane_ruz
ارتباط با ادمین:
@zaneruz97
#اطلاعیه
همراهان گرامی کانال زن روز، به اطلاع میرسانیم هفتهنامه «زن روز» هفته آینده ۲ دی ماه منتشر نخواهد شد.
@zane_ruz
ارتباط با ادمین:
@zaneruz97
May 11
#کدبانوگری
سوپ اسپانیایی
🧑🍳مواد لازم:
کره: ۵۰ گرم
جوپرک: ۲ قاشق غذاخوری
آرد: ۱ قاشق غذاخوری
آب مرغ یا عصاره ی مرغ: به مقدار لازم
ورمیشل: ½ پیمانه خردشده
جعفری ساطوری شده: ۴ قاشق غذاخوری
گوجه فرنگی: ۲ عدد
نمک، فلفل سیاه، فلفل قرمز: به مقدار لازم
🧑🍳طرز تهیه:
ابتدا کره را داخل قابلمه ی مورد نظر بریزید و بعد آرد را اضافه کنید و تفت دهید تا بوی خامی آرد گرفته شود و فلفل سیاه و قرمز اضافه کنید و تفت دهید تا عطر ادویه ها بلند شود. سپس آب مرغ را اضافه کنید حرارت را زیاد کنید تا به جوش بیاید. جوپرک خیس خورده را به مواد اضافه کنید و هم بزنید و صبر کنید تا جو پخته شود و بعد گوجه را خرد کنید و به مواد سوپ اضافه کنید و هم بزنید. می توانید گوجه فرنگی را رنده کنید و در ابتدا کمی تفت دهید و بعد به مواد اضافه کنید و اجازه دهید تا پخته شود. سپس ورمیشل خرد شده را اضافه کنید و صبر کنید تا رشته ها نرم شود. بعد در انتها جعفری خرد شده را اضافه کنید و برای چند دقیقه زمان دهید تا سوپ جا افتاده شود و در انتها نمک سوپ را تنظیم کنید و سپس با آب لیموترش تازه میل کنید.
@zane_ruz
ارتباط با ادمین:
@zaneruz97
#ترفند
ترفندهای علمی برای افزایش سرعت یادگیری مهارت جدید و یادآوری آن
🔺یادگیری مهارت ها به صورت تقسیم شده آسان تر است.
🔺انجام دادن هم زمان چند وظیفه خوب نیست.
🔺نوشتن چیزهایی که یاد گرفته اید، آن ها را در ذهن شما حک می کند.
🔺نباید از اشتباهات ناامید شد و این اشتباهات باید مورد مطالعه قرار بگیرند.
🔺خوش بین و مثبت نگر بودن در رسیدن به موفقیت به شما کمک می کند.
🔺موضوعات مهیج گیراتر از موضوعات خسته کننده هستند.
🔺تندخوانی می تواند زمان لازم برای یادگیری را کاهش دهد.
🔺از چیزهایی که می دانید برای یادگیری چیزهایی که نمی دانید استفاده کنید.
🔺عمل یاد دادن به دیگران، به شما کمک می کند.
@zane_ruz
ارتباط با ادمین:
@zaneruz97
#مشاوره_حقوقی
🔸با سلام بنده ملکی را اجاره داده ام که مستأجر بدون اطلاع من و برخلاف قرارداد آن را مجددا به شخص دیگری اجاره داده است. تکلیف من چیست؟
🔹با سلام، موجر با به همراه داشتن مدارک هویتی و مالکیتی خود و نیز قرارداد اجاره به دادگاه حقوقی ای که مال مورد اجاره در آن حوزه واقع است مراجعه می کند و با تنظیم دادخواست مستأجر را ملزم می کند که قرارداد اجاره دوم خود را بر هم بزند. مستأجر بعد از دریافت ابلاغیه موظف است که این کار را انجام دهد اما اگر از انجام این کار خودداری کند، مالک می تواند قراردادش را با مستأجر بر هم بزند و از شورای حل اختلاف درخواست کند تا حکم تخلیه را صادر کند. و مستأجر دوم برای جبران ضرر و زیان ناشی از بر هم خوردن قرارداد اجاره ی دوم باید در دادگاه حقوقی درخواست مطالبه خسارت از مستأجر اول را ارائه نماید.
کارشناس: نفیسه خانی
@zane_ruz
ارتباط با ادمین:
@zaneruz97
#مناسبت
ماجرای شب دفن حضرت سلام الله علیها در بیان امام حسین علیهالسلام
شیخ کلینی در اصول کافی روایتی را از امام حسین علیه السلام از ماجرای شب دفن حضرت زهرا سلام الله علیها نقل میکند. امام حسین علیه السلام در این روایت به بیان جملات جانکاه امیر مؤمنان علیه السلام در سوگ همسر بزرگوارشان میپردازند. متن این روایت را در ادامه میخوانید:
زمانی که فاطمه سلام الله علیها وفات کرد، امیرالمؤمنین او را پنهان به خاک سپرد و جای قبرش را ناپدید کرد، سپس برخاست و رو به جانب قبر رسول خدا صلی الله علیه و آله کرد و گفت: سلام بر توای رسول خدا از جانب من و از جانب دخترت و دیدارکننده ات و آنکه در خاک رفته و از من جدا شده و در بقعه تو آمده و خدا زود رسیدن او را نزد تو برایش برگزیده.
ای رسول خدا، شکیباییم از فراق محبوبهات کم شده و خود داریام از سرور زنان جهان نابود شده، جز اینکه برای من در پیروی از سنت تو که در فراقت کشیدم جای دلداری باقی است، زیرا من سر تو را در لحد آرامگاهت نهادم و جان مقدس تو از میان گلو و سینه من خارج شد (یعنی هنگام جان دادن سرت به سینه من چسبیده بود) آری، در کتاب خدا برای من بهترین پذیرش (و صبر بر این مصیبت) است، إِنَّا لِلَّهِ وَ إِنَّا إِلَیهِ راجِعُونَ، همانا امانت پس گرفته شد و گروگان دریافت گشت و زهرا از دستم ربوده شد.
ای رسول خدا، دیگر چه اندازه این آسمان نیلگون و زمین تیره در نظرم زشت جلوه میکند، اندوهم همیشگی باشد و شبم در بیخوابی گذرد و غمم پیوسته در دلست، تا خدا خانهای را که تو در آن اقامت داری برایم برگزیند، (بمیرم و به تو ملحق شوم)
غصهای دارم دل خون کن و اندوهی دارم هیجان انگیز، چه زود میان ما جدایی افتاد، تنها به سوی خدا شکوه میبرم.
به همین زودی دخترت از همدست شدن امتت بر ربودن حقش به تو گزارش خواهد داد، همه سرگذشت را از او بپرس و گزارش را از او بخواه، زیرا چه بسا درد دلهایی داشت که، چون آتش در سینهاش می جوشید و در دنیا راهی برای گفتن و شرح دادن آن نیافت، ولی اکنون میگوید و خدا هم داوری می فرماید و او بهترین داوران است.
سلام بر شما سلام کنندهای که نه خشمگین است و نه دلتنگ، زیرا اگر از اینجا برگردم، به واسطۀ دلتنگیام نیست و اگر بمانم به واسطۀ بدگمانی به آنچه خدا به صابران وعده فرموده نباشد.
وای، وای باز هم بردباری مبارکتر و خوشنماتر است اگر چیرگی دشمنان زورگو (که مرا سرزنش کنند یا قبر فاطمه را بشناسند و نبش کنند) اقامت و درنگ در اینجا را، چون معتکفان ملازمت میکردم و مانند زن بچه مرده بر این مصیبت بزرگ شیون می کردم، در برابر نظر خدا دخترت پنهان به خاک سپرده شد و حقش پایمال شد و از ارثش جلوگیری شد، با آنکه دیر زمانی نگذشته و یاد تو کهنه نگشته بود.
ای رسول خدا، شکایت من تنها به سوی خداست و بهترین دلداری از جانب تو استای رسول خدا، (چون در مرگ تو صبر کردم یا برای گفتار تو دربارۀ صبر)، درود خدا بر تو و سلام و رضوانش بر فاطمه باد.
@zane_ruz
ارتباط با ادمین:
@zaneruz97
#داستان
چنین عاشق
مریم دوستمحمدیان
باد از هر سو می وزید و خاشاک ها را بین زمین و آسمان می چرخاند. آسمان بقیع، از همیشه تیره تر می نمود. چهار مرد عرب، تابوت را بر لب گور تازه حفرشده نهادند و چهره در دستار پوشاندند. تنها چند زن در پس انبوه تشییع کنندگان دیده می شدند. یکی از آنها پیرزنی بود که زن جوانی همراهی اش می کرد. پیرزن، توان ایستادن نداشت. دست استخوانی اش را به عبای زن جوان گرفت و همان جا روی زمین نشست. زن جوان، زانو زد و زیر بغلهای پیرزن را گرفت. روبنده را کمی بالا زد. سر، در گوش پیرزن نهاد و گفت: «برویم خاله جان؟»
پیرزن، از پس خس خس های مداوم صدا رساند: «لختی بیاسایم تا کار تمام شود.»
زن جوان گفت: «گویی، سموم می پراکند این هوا! بر جانتان هراس دارم.»
صدای پیرزن لرزید و گفت: «تا قرار نور چشمهایم روی این خاک است بمانیم...
@zane_ruz
ارتباط با ادمین:
@zaneruz97
به نام خداوند بخشنده مهربان...
🖤اللهم صل علی محمد و آل محمد و عجل فرجهم🖤
🏴🥀سلام! عصر یکشنبهتون بهخیر. سالروز شهادت مظلومانه حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها را به محضر امام زمان (عج) و شما بزرگواران تسلیت عرض میکنیم🥀🏴
«لَا يُكَلِّفُ اللَّهُ نَفْسًا إِلَّا وُسْعَهَا ۚ لَهَا مَا كَسَبَتْ وَعَلَيْهَا مَا اكْتَسَبَتْ ۗ رَبَّنَا لَا تُؤَاخِذْنَا إِنْ نَسِينَا أَوْ أَخْطَأْنَا ۚ رَبَّنَا وَلَا تَحْمِلْ عَلَيْنَا إِصْرًا كَمَا حَمَلْتَهُ عَلَى الَّذِينَ مِنْ قَبْلِنَا ۚ رَبَّنَا وَلَا تُحَمِّلْنَا مَا لَا طَاقَةَ لَنَا بِهِ ۖ وَاعْفُ عَنَّا وَاغْفِرْ لَنَا وَارْحَمْنَا ۚ أَنْتَ مَوْلَانَا فَانْصُرْنَا عَلَى الْقَوْمِ الْكَافِرِينَ. خداوند هیچ کس را، جز به اندازه تواناییش، تکلیف نمیکند. (انسان،) هر کار (نیکی) را انجام دهد، برای خود انجام داده؛ و هر کار (بدی) کند، به زیان خود کرده است. (مؤمنان میگویند:) پروردگارا! اگر ما فراموش یا خطا کردیم، ما را مؤاخذه مکن! پروردگارا! تکلیف سنگینی بر ما قرار مده، آن چنان که (به خاطر گناه و طغیان،) بر کسانی که پیش از ما بودند، قرار دادی! پروردگارا! آنچه طاقت تحمل آن را نداریم، بر ما مقرّر مدار! و آثار گناه را از ما بشوی! ما را ببخش و در رحمت خود قرار ده! تو مولا و سرپرست مایی، پس ما را بر جمعیّت کافران، پیروز گردان!» (بقره، آیه ۲۸۶)
@zane_ruz
هفتهنامه زن روز
#گزارش
سیره حضرت زهرا در گفتار اهل سنت (۱)
این هفته در صفحه «خبر و گزارش» میخواهیم با بررسی ویژگی های فردی و اجتماعی حضرت زهراسلام الله علیها از منابع اهل سنت، الگویی بی بدیل را به زنان مسلمان عالم معرفی نماییم. در بخش اول این نوشتار میخوانیم:
✨توکل: در باب توکل حضرت زهرا سلام الله علیها مطالب فراوانی در کتب شیعه بیان گردیده است. در اینجا روایتی در همین زمینه به نقل از ابن جوزی بیان می گردد: در شب عروسی حضرت زهرا سلام الله علیها، رسول اکرم صلی الله علیه وآله برای ایشان لباسی نو تهیه کرده بود، در حالی که حضرت زهرا سلام الله علیها لباسی کهنه نیز در منزل داشت. شب زفاف سائلی بر در خانه آمد و گفت از خانه نبوت لباسی می خواهم. حضرت زهرا خواستند لباس کهنه را به او بدهند که به یاد آیه شریفه «لن تنالوا البر حتی تنفقوا مما تحبون» (آل عمران (۴۲) افتادند. پس لباس عروسی خود را به سائل انفاق نمود. در این هنگام جبرئیل نازل شد و فرمود: «ای محمد خدا بر تو سلام می فرستد و به من دستور داده که به حضرت فاطمه سلام گویم و توسط من هدیه ای از لباس بهشت را که از سندس و خضر درست شده فرستاده تا به او بدهم.» آری در راه توکل و اعتماد به خداوند تبارک و تعالی انسان مؤمن از عزیزترین اموال و دارایی های خود به سادگی هر چه تمام دست و دل می شوید و حضرت زهرا سلام الله علیها با این عمل راه درست زیستن و اتکال به خداوند در همه امور را به مؤمنان آموخت.
✨قناعت: در باب عبادت حضرت زهرا سلام الله علیها به روزه داری و نذر ایشان اشاره شد و همان گونه که گذشت، بعد از این امر بود که سوره ی «دهر» بر پیامبر صلی الله علیه وآله
نازل شد. اکثر مفسران بر این مطلب قایلند که سوره «دهر» یا بیشتر آیات آن به خاطر قناعت حضرت زهرا و برای نشان شخصیت ایشان نازل گردیده است. سیوطی نیز در این باره چنین می گوید: «به اتفاق تمام مفسران این سوره که مشتمل بر ۳۱ آیه است، در مدینه هنگام کسالت حسنین نازل شد و درباره نذر فاطمه و امیرالمؤمنین برای سلامتی آن ها بود.»
@zane_ruz
ارتباط با ادمین:
@zaneruz97
#منبرک
حضرت زهرا سلامالله علیها محور پنجتن آل عبا
حجت الاسلام میرقهاری
خداوند مهربان همه عالم را بر محبت پنج تن آل عبا آفریدند و پروردگار متعال، محور پنج تن را حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها معرفی کردند و فرمودند: «هُمْ فاطِمَةُ وَاَبُوها وَبَعْلُها وَبَنُوها» «آنان فاطمه است و پدرش و شوهر و دو فرزندش» و بر نقش دختر بودن حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها و ام ابیها شدن حضرت بسیار تأکید کردند و سپس، به نقش همسری و مادری حضرت صدیقه طاهره سلام الله علیها اشاره کردند که این سه ویژگی را خداوند تبارک و تعالی از حضرت زهرا سلام الله علیها نام بردند. این که پروردگار متعال به نقش دختر بودن حضرت زهرا سلام الله علیها اشاره میکنند نشان دهنده این است که دختر شیرینی زندگی است و انبیاء الهی آرزو میکردند خداوند مهربان به آنها دختر هدیه میکردند و یکی از افتخارات خاتم انبیاء، پیامبر اکرم صل الله علیه وآله والسلم پدر دختر بودن است و حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها با حضور خود در عالم، جلوه پدر بودن را برای حضرت محمد مصطفی صل الله علیه وآله والسلم زیباتر کردند. از اینرو، دختران ما باید درمورد احترام حضرت زهرا سلام الله علیها به پدر بزرگوارشان توجه کنند. زیرا این احترام به حدی زیاد بود که هر بار، پیامبر اکرم صل الله علیه وآله والسلم، حضرت زهرا سلام الله علیها را میدیدند در اوج شخصیت به ایشان احترام میگذاشتند. آیا در عالم پدری هست که به حدی به دخترش احترام بگذارد که جلوی او خم شود و بر دستانش بوسه بزند؟ حضرت محمّد صل الله علیه وآله والسلم برای حضرت زهرا سلام الله علیها این کارها را میکردند.
@zane_ruz
ارتباط با ادمین:
@zaneruz97
هفتهنامه زن روز
گزارش
سیره حضرت زهرا در گفتار اهل سنت (۲)
حضرت علی علیه السلام با وجود اینکه به سفارش پیامبر در برابر فتنه انگیزی دنیادوستان و قدرت طلبانی که با فریب مردم زمام حکومت اسلامی را به ناحق به دست گرفته بودند سکوت کرده بودند ولی به نوعی مبارزه پنهان و منفی در برابر این جریان ناحق دست زدند که در عدم بیعت با خلیفه وقت متبلور می گردد و در این راه نیز مانند همیشه دخت عزیز پیامبر و همسر گرامی شان حضرت زهرا سلام الله علیها یار و یاور و همراه ایشان بودند و تمامی تلاش خود را در راه حمایت از شوهر خود مصروف می نمودند. بنا بر اذعان علمای اهل سنت حضرت علی علیه السلام تصمیم گرفت با ابوبکر بیعت نکند تا به این وسیله مخالفت خود را با روش حکومت انتخابی وی اظهار دارد و عملا به جهانیان بفهماند در صورتی که علی علیه السلام و خانواده و نزدیکان شخص اول اسلام از خلافت ابوبکر ناراضی باشند معلوم می شود اصل این خلافت بر خلاف مذاق اسلام است. حضرت زهرا سلام الله علیها نیز نظریه امام علی علیه السلام را تأیید نمود و تصمیم گرفت در حوادث و خطرهای احتمالی از شوهرش به طور جدی دفاع کند و عملا به جهانیان بفهماند من به عنوان دختر پیامبر با خلافت خلیفه فعلی موافق نیستم. روایت شده بعد از رحلت پیامبر و غصب شدن ولایت وصی آن حضرت، عمر شمشیر به کمر بسته و دور شهر مدینه می چرخید و می گفت: با ابوبکر بیعت شده است، بشتابید به بیعت کردن با او. مردم از هر طرف برای بیعت می آمدند. چند روز که گذشت همراه با گروه کثیری به در خانه حضرت علی علیه السلام آمد و خواستار خروج ایشان از منزل شد ولی حضرت امتناع کرد. عمر خواستار هیزم و آتش گردید و گفت: سوگند به کسی که جان عمر در اختیار اوست، یا خارج می شود یا او را با تمامی اهل خانه آتش می زنم... حضرت فاطمه سلام الله علیها به سوی ایشان آمده کنار درب خانه ایستاد و فرمود: ملتی را همانند شما نمی شناسم که این گونه عهدشکن و بد برخورد باشند. جنازه رسول خدا را در دست ما رها کردید و عهد و پیمان های میان خود را بریده و فراموش نمودید و ما را به فرمانروایی نرسانده و حقی را برای ما قایل نیستید. گویا از حادثه روز غدیرخم آگاهی ندارید. سوگند به خدا که پیامبر در آن روز ولایت حضرت علی علیه السلام را مطرح کرد و از مردم بیعت گرفت تا امید شما فرصت طلبان را قطع نماید ولی شما رشته های پیوند معنوی میان خود و پیامبر را پاره کردید. این را بدانید که خداوند در دنیا و آخرت بین ما و شما داوری خواهد کرد.
شما میتوانید متن کامل این مقاله را در شماره ۲۸۴۵ مجله زن روز مطالعه فرمایید.
@zane_ruz
ارتباط با ادمین:
@zaneruz97
#مصاحبه_تخیلی
همراز زهرا سلام الله علیها
مریم ابراهیمی شهرآباد
شب است و سوز سرما بر صورتم می نشیند، جمعیت پشت درب چوبی بزرگ به انتظار ایستاده اند، صدای روضه ی مادر توی خیابان پیچیده است، پیرمرد میان سالی که کت و شلوار سرمه ای رنگ پوشیده، با چوب پرِ سبزی که توی دست دارد، مردم را به داخل صف ها هدایت می کند.
درب چوبی بزرگ باز می شود، مردم با قدم هایی آرام و چشمانی اشکبار وارد کوچه های بنی هاشم می شوند. پسر جوانی جمعیت را به سمت مکانی راهنمایی می کند که بازسازی صحنه ی غدیر است. پیامبر صلی الله علیه و آله زیر سایه ی نخلی روی تلی از بار و بنه کاروانیان ایستاده است. دست علی را بلند کرده، ناخودآگاه صدایی در گوشم می پیچد: «من کنت مولاه فهذا علی مولاه» روحانی جوانی دارد واقعه ی غدیر را برای حضار روایت می کند...
@zane_ruz
ارتباط با ادمین:
@zaneruz97
به نام خدایی که زیباست و زیبایی را دوست دارد...
🌻 اللهم صل علی محمد و آل محمد و عجل فرجهم🌻
🌸🍃همراهان گرامی کانال زن روز، سلام! صبح زیبای دوشنبه پاییزیتون بهخیر و شادی. امیدواریم روز خوبی در پیش داشته باشید🍃🌸
«اللَّهُ لَا إِلَٰهَ إِلَّا هُوَ الْحَيُّ الْقَيُّومُ. نَزَّلَ عَلَيْكَ الْكِتَابَ بِالْحَقِّ مُصَدِّقًا لِمَا بَيْنَ يَدَيْهِ وَأَنْزَلَ التَّوْرَاةَ وَالْإِنْجِيلَ. مِنْ قَبْلُ هُدًى لِلنَّاسِ وَأَنْزَلَ الْفُرْقَانَ ۗ إِنَّ الَّذِينَ كَفَرُوا بِآيَاتِ اللَّهِ لَهُمْ عَذَابٌ شَدِيدٌ ۗ وَاللَّهُ عَزِيزٌ ذُو انْتِقَامٍ. معبودی جز خداوندِ یگانه زنده و پایدار و نگهدارنده، نیست. (همان کسی که) کتاب را بحق بر تو نازل کرد، که با نشانههای کتب پیشین، منطبق است؛ و «تورات» و «انجیل» را پیش از آن، برای هدایت مردم فرستاد؛ و (نیز) کتابی که حق را از باطل مشخّص میسازد، نازل کرد؛ کسانی که به آیات خدا کافر شدند، کیفر شدیدی دارند؛ و خداوند (برای کیفرِ بدکاران و کافران لجوج،) توانا و صاحب انتقام است.» (آل عمران، آیات ۲ تا ۴)
@zane_ruz
هفتهنامه زن روز
#جریان_شناسی
نهضتی از دل جنگلهای گیلان (۳)
سمانه زاهد
هفته ی پیش خواندیم که طومار نهضت جنگل درهم پیچیده شده و میرزایی که سال ها مردانه در برابر استعمار و استبداد قد علم کرده بود، جانش را تقدیم هدف و عقیده اش کرد. ما در آخرین شماره بررسی نهضت جنگل بعد از نگاه به شخصیت میرزا و آنچه از منش او در تاریخ نقل شده، برخی شبهات پیرامون نهضت و بعضی از عوامل شکست آن را از نظر می گذرانیم. در بخشی از این نوشتار میخوانیم:
برای سقوط و شکست نهضت جنگل دلایل مختلفی چون نفوذ فرصت طلبان به درون نهضت، مبارزه ی شدید رضاخان با نهضت جنگل، تهدید و تطمیع حکومت و رفاه طلبی برخی اعضا، تفرقه و اختلاف و انشعاب در جنگل، ساده اندیشی در اعتماد به انقلاب شوروی و ... را نام برده اند که پرداختن به هر کدام بحث مفصلی را می طلبد و از حوصله ی این نوشتار خارج است اما از میان همه آن دلایل ما در اینجا به نقش شبکه ی بهایی ها که دست پروده انگلستان بودند و در سرکوب نهضت جنگل نقش اطلاعاتی و خرابکارانه بسیار مرموز و مؤثری ایفا کردند، اشاره کوتاهی خواهیم داشت. «احسان الله خان دوستدار» که در جریان نهضت جنگل در صفوف نهضت جنگل تفرقه انداخت و رهبری «کودتای سرخ» را بر ضد میرزاکوچک خان برعهده داشت، یکی از این افراد است که به یکی از خانواده های سرشناس بهائی ساری (خانواده دوستدار) تعلق داشت. «سردار محیی» (عبدالحسین خان معزالسلطان)، همدست او نیز از اعضای خاندان اکبر بود که برخی از اعضای آن، به ویژه «میرزا کریم خان رشتی»، به رابطه با «اینتلیجنس سرویس؛ سازمان اطلاعاتی و امنیتی انگلیس» شهرت فراوان داشتند. این دو که دسیسه هایشان در شکست نهضت جنگل تأثیر فراوانی داشت، پس از سقوط نهضت به شوروی گریختند و در دوران استالین به اتهام وابستگی به سرویس اطلاعاتی بریتانیا دستیگر و اعدام شدند.
شما میتوانید متن کامل این نوشتار را در شماره ۲۸۴۵ مجله زن روز مطالعه فرمایید.
@zane_ruz
ارتباط با ادمین:
@zaneruz97
#منبرک
تراش خوردن انسان در تعاملات اجتماعی
آیتالله حائری شیرازی
هسته دانه های انار، از کروموزومها و چیزهایی که در هستۀ آن انار اولیه و وراثت آن بوده شکل میگیرد. بعضی از هستهها پهن، و بعضیها باریک و کشیده است. هستۀ بعضی از انارها زیر دندان خُرد میشود و هستۀ بعضیها استخوانی و محکم است. اینها مربوط به وراثت است؛ اما حالت چندوجهی این دانۀ انار در رابطه با دانههای اناری که در کنارش قرار گرفته، و بهوسیلۀ آنها شکل میگیرد. اَشکال جانبی هر دانۀ انار مربوط به اصطکاکهایی است که با دانههای مجاورش داشته است. اخلاق اجتماعی هر انسان نیز در اصطکاک و ارتباط او با دیگران شکل میگیرد. اگر دانۀ اناری را فرض کنید که دوروبَر آن خالی باشد و دانۀ اناری نزدیک آن نباشد، طبیعی است که این چندبُعدی بودن از کَفَش میرود و مخروطیشکل میشود دیگر شکیل و تراشیده نیست. انسانی هم که نه همسایهها با او معاشرت کنند، نه دوستان، نه خویشاوندان و آشنایان، و نه کارگزاران حکومتی، آن تراشیده شدن در او صورت نمیگیرد. همه از فاصلۀ دور میآیند و احوالی از وی میپرسند و میروند و هیچکس در خانهاش پا نمیگذارد؛ بچهاش هم که از مادر اجازه میگیرد تا به خانۀ همسایه برود، مادرش میگوید: «آنها که نمیآیند اینجا؛ تو چرا میخواهی به خانۀ آنها بروی؟». این وضعیت باعث قطع رابطه میشود و آن تراشیده شدن صورت نمیگیرد. الماسی که در معدن نتراشیده باقی مانده باشد، چندان قیمتی نیست. با تراشیدن، از وزن الماس کاسته میشود؛ اما در نتیجۀ آن خوشتراش شدن، بسیار قیمتی میشود و خریداران بسیاری پیدا میکند.
@zane_ruz
ارتباط با ادمین:
@zaneruz97
#کدبانوگری
سالاد اسفناج و لبو
🧑🍳مواد لازم:
اسفناج: ۱ کیلوگرم
لبو: ۲ عدد بزرگ
انار: ۲ قاشق غذاخوری
گوجه گیلاسی: ۶ عدد
پنیر خامه ای: ۲ قاشق غذاخوری
🧑🍳مواد لازم برای تهیه ی سس سالاد:
سرکه بالزامیک: ۳ قاشق غذاخوری
روغن زیتون: ۲ قاشق غذاخوری
نعنا خشک: ۱ قاشق غذاخوری
نمک، فلفل سیاه، سماق: به مقدار لازم
🧑🍳طرز تهیه:
ابتدا باید لبوها را بپزید. بعد از پخت لبو باید آن را آبکشی کنید، پوست لبو را جدا کنید و به اندازه ی دلخواه خرد کنید. اسفناج ها را بشویید و کمی خرد کنید. انار را دان کنید. گوجه گیلاسی ها را بشویید و از وسط به دو نیم تقسیم کنید. سپس لبو و اسفناج را داخل کاسه ریخته و روی آن انار و گوجه گیلاسی خرد شده را قرار دهید و با کمک قاشق چای خوری پنیر اضافه کنید. برای تهیه ی سس، سرکه و روغن زیتون و ادویه ها را با هم مخلوط کنید و در انتها نعنا خشک را اضافه کنید و هم بزنید و روی سالاد بریزید و میل کنید.
@zane_ruz
ارتباط با ادمین:
@zaneruz97