هفتهنامه زن روز
#پزشکی
میانوعدههایی که تاثیر غذاهای مفید را از بین میبرند
محققان دریافتهاند که عادت به مصرف میانوعدهها ممکن است فواید سلامتی وعدههای غذایی اصلی را خنثی کند که این مسئله بر وضعیت سلامت، مانند سطح قند خون و چربی تأثیر منفی دارد. تیم تحقیقاتی کینگز کالج لندن عادات غذایی ۸۵۴ نفر را در مطالعهای مورد تجزیه و تحلیل قرار دادند و دریافتند که یک چهارم کالری آنها از میان وعدههایی مانند بیسکویت، چیپس سیب زمینی و کیک تامین میشود. نتایجی که توسط مجله اروپایی تغذیه منتشر شد، نشان داده اند که میان وعدههای ناسالم فواید وعدههای غذایی سالم را خنثی میکنند. طبق این تحقیق، شرکت کنندگان ۲۴ درصد از کالری روزانه خود را از طریق میان وعدهها به دست میآورند، ۴۷ درصد آنها روزانه دو میان وعده و ۲۹ درصد از آنها بیش از دو وعده غذایی میخورند. ۲۶ درصد از شرکت کنندگان گفتند که وعدههای غذایی اصلی سالم میخورند، اما میان وعدههای ناسالم هم مصرف میکنند. تنقلات بی کیفیت، مانند غذاهای فرآوری شده و شیرینی ها، با علائم سلامتی ضعیف مرتبط هستند و باعث میشوند افراد احساس گرسنگی کنند. همچنین مصرف این میان وعدهها باعث افزایش وزن، توده چربی احشایی، غلظت بالاتر تری گلیسیرید بعد از غذا و گلوکز ناشتای بالاتر میشود که همگی با بیماریهایی مانند سکته مغزی، بیماریهای قلبی و عروقی و چاقی مرتبط هستند. نتایج نشان دادند که رفع به این عدم تعادل میتواند یک استراتژی تغذیهای ساده برای بهبود سلامت باشد. این تحقیق نشان داد که خوردن میوهها، آجیل و انواع مغزها راه سادهای برای بهبود سلامت تغذیه است.
@zane_ruz
ارتباط با ادمین:
@zaneruz97
#داستان_امدادی
رودخانه پشت تپه
معصومه تاوان
فرزانه مصیبی
مریم ابراهیمی شهرآباد
رضوانه چمدان ها را با زحمت توی صندوق عقب ماشین جا داد، در را بست. مادر با قرآن و کاسه ی آب کنار ماشین ایستاد: «خب می گفتی خودش بیاد. کجا تو این سیاه زمستون خودت و بچه ها رو آواره می کنی؟» نگاهش را برگرداند سمت بچه ها، توی خرابه ی کنار خانه داشتند برف بازی می کردند: «یک زن جوون تک و تنها می خوای بزنی تو دل جاده؟» رضوانه اجازه نداد مادر حرفش را تمام کند. با دست به در صندوق فشار آورد، گرمای نفسش در سرمای هوا چرخید، زود ناپدید شد: «بار اولم که نیست مادرم. بچه ها زود باشید.» چهره ی سرد و سرخ مادر را بوسید: «نگران نباش. حواسم هست.»
آنیتا و امیرعطا هیاهوکنان دویدند جلو، از چادر مادربزرگشان آویزان شدند، دست هایش را بوسیدند: «ما رفتیم مامانی.برات سوغاتی میاریم.» از زیر قرآن رد و خنده کنان سوار ماشین شدند. رضوانه بوق آرامی زد. صدای پاشیده شدن آب روی برف آمد، ماشین از پیچ کوچه گذشت...
@zane_ruz
ارتباط با ادمین:
@zaneruz97
بسم الله الرحمن الرحیم...
✨اللهم صل علی محمد و آل محمد و عجل فرجهم✨
🌸🌱اعضای محترم کانال زن روز، سلام! صبح دوشنبه بهاریتون بهخیر و شادی. طاعات و عباداتتون قبول درگاه پروردگار مهربان🌱🌸
«وَلَا تَتَمَنَّوْا مَا فَضَّلَ اللَّهُ بِهِ بَعْضَكُمْ عَلَىٰ بَعْضٍ ۚ لِلرِّجَالِ نَصِيبٌ مِمَّا اكْتَسَبُوا ۖ وَلِلنِّسَاءِ نَصِيبٌ مِمَّا اكْتَسَبْنَ ۚ وَاسْأَلُوا اللَّهَ مِنْ فَضْلِهِ ۗ إِنَّ اللَّهَ كَانَ بِكُلِّ شَيْءٍ عَلِيمًا. برتریهایی را که خداوند برای بعضی از شما بر بعضی دیگر قرار داده آرزو نکنید! (این تفاوتهای طبیعی و حقوقی، برای حفظ نظام زندگی شما، و بر طبق عدالت است. ولی با این حال،) مردان نصیبی از آنچه به دست میآورند دارند، و زنان نیز نصیبی؛ (و نباید حقوق هیچیک پایمال گردد). و از فضل (و رحمت و برکت) خدا، برای رفع تنگناها طلب کنید! و خداوند به هر چیز داناست.» (سوره نساء، آیه ۳۲)
@zane_ruz
هفتهنامه زن روز
#گفتگو
یک وعده لبخند (۱)
فاطمه اقوامی
به نظرم دنیای کاریشان جذاب و البته بسی سخت است. اینکه سختی ها، کژی ها، مشکلات و ... را طوری ماهرانه و با زبان شیرین به نقد بکشی و بازگو کنی که طرف مقابلت همان طور که لبخند بر لبانش نقش بسته پا به پا همراهت شود و جان کلامت بر دلش بنشیند و تلنگری در ذهنش زده شود، هنر می خواهد که فقط از پس طنزنویسان برمی آید. طنزنویسانی چون «محمدامین میمندیان» که هم در عرصه نویسندگی طنز دستی بر آتش دارد و هم در زمینه اجرا و استندآپ تجربه های فراوان. اکثریت ما او را با برنامه های پر مخاطب «پاورقی» و «سیدخندان» می شناسیم و اگر اهل فضای مجازی هم باشید حتما آیتم های دیدنی «تاریخچه» و «لخخلمث» را با اجرای او دیده اید. برای ویژه نامه ی نوروزی امسال ساعتی را مهمان خانه او و همسرش «فرشته شیرپور» که از اهالی دنیای هنر زیبای نقاشی است، شدیم و به گفتگو نشستیم. در بخش اول این گفتگو میخوانیم:
🔹برای شروع گفتگو، «محمد امین میمندیان» را خیلی کوتاه و مختصر به خوانندگان مجله ما معرفی کنید.
🔸اهل شهرستان شهر بابک استان کرمان هستم. تا چند سال پیش به شغل معلمی مشغول بودم و براساس رشته تحصیلی ام، زیست شناسی تدریس می کردم. بعد از آن هم به عنوان کارمند در اداره ی آموزش و پرورش فعالیتم را ادامه دادم. حدود سال ۱۳۹۵ وارد حوزه ی طنزنویسی شدم و با باشگاه طنز انقلاب اسلامی کار را شروع کردم. بعد هم بنا به نیازی که وجود داشت به عرصه ی استندآپ کمدی و برنامه سازی تلویزیونی روی آوردم. تا همین امسال فعالیت ها را از شهر بابک دنبال و پیگیری می کردم اما با اضافه شدن عضو جدید خانواده، رفت و آمد سخت تر شد، در نتیجه به تهران انتقالی گرفتم.
🔹از کی متوجه شدید در زمینه ی طنز استعداد دارید؟
🔸از همان دوران کودکی اهل شوخی کردن و تیکه انداختن بودم. بعد از رفتن به مدرسه و سواددار شدن، آن طور که به خاطر دارم اولین کتابی که خواندم کتاب لطیفه بود. اصلا افتخارم این بود که کتاب لطیفه ای نیست که من لطیفه هایش را بلد نباشم. و همین طور کم کم روحیه ی طنز در من شکل گرفت و قبل از اینکه بخواهم حرفه ای وارد این حوزه شوم وبلاگی داشتم و برای دل خودم طنز می نوشتم.
🔹به نظر شما طنزنویسی استعداد و ذاتی است یا اکتسابی هم می شود به آن دست پیدا کرد؟
🔸برخی افراد به طنز نگاه اکتسابی دارند من هم این قضیه را رد نمی کنم و می شناسم افرادی که از همین راه وارد فضای طنز شدند و اتفاقا هم آدم های موفقی هستند اما به شخصه من نقش استعداد را در این زمینه کم نمی دانم. قطعا تلاش مهم است و تأثیر دارد اما به صورت کلی در کارهایی که احساسات آدم را درگیر می کند مثل نویسندگی یا شاعری نقش استعداد پررنگ می شود. مثلا من خودم خیلی
lشاعری را دوست دارم، بارها هم تلاش کردم، برای یادگیری پیش افرادی که بهترین بودن، رفتم ولی از من شاعر از آب درنیامد و فهمیدم در زمینه ی شعر و شاعری استعدادی ندارم. به نظرم طنز هم مانند شعر است و تا حدود زیادی نیازمند استعداد ذاتی است
@zane_ruz
ارتباط با ادمین:
@zaneruz97
#منبرک
آیت الله بهجت:
یکی از نام های قیامت ، یوم تغابن است. یعنی روزی که معلوم می شود کسی که نماز نخواند، روزه نگرفت ، کسی که دستورات الهی را بجا نیاورد ضرر کرده و خسارت دیده. روزی است که معلوم می شود کسی که گناه کرده ، کسی که حجابش را رعایت نکرده ضرر کرده و خسارت دیده. ضررهای معنوی در دنیا معلوم نمی شود در روز تغابن معلوم می شود.
@zane_ruz
ارتباط با ادمین:
@zaneruz97
هفتهنامه زن روز
#پزشکی
۵ ماده غذایی سیرکننده
برخی مواد غذایی با حجم زیاد و کالری کمی که نسبت به حجم خود دارند، تأثیر زیادی در ایجاد حس سیری و سرکوب گرسنگی دارند:
🫕بلغور جو دوسر
بلغور جو دوسر، به عنوان یک غلات کامل، سرشار از فیبر است و میتواند سرعت هضم و جذب کربوهیدراتها را کاهش دهد و از افزایش و افت ناگهانی قند، که سبب گرسنگی میشود، جلوگیری کند.
🐟ماهی
ماهیهایی همچون قزل آلا و ماهی تن علاوه بر پروتئین، حاوی اسیدهای چرب امگا ۳ هستنند که برای سلامت قلب و مغز مفیدند. پروتئین و امگا ۳ هر دو در ایجاد حس سیری طولانی نقش چشمگیری دارند.
🥜آجیل
آجیلها جزء مواد مغذی سیرکننده به شمار میآیند. آجیل با ایجاد حس سیری، افزایش انرژی و همچنین مواد معدنی و آنتی اکسیدانهایی که در خود دارد، به حفظ سلامت کلی کمک میکند.
🍏سیب
سیب سرشار از فیبر است و خوردن آن به شما احساس شادابی و سیری میدهد. افرادی که در برنامه غذایی روزانه خود حداقل یک عدد سیب میخورند، زودتر و بیشتر احساس سیری میکنند.
🫐تمشک
تمشک یکی از میوههای حاوی فیبر است که در هر پیمانه ۸ گرم فیبر دارد. مصرف یک مشت تمشک برای اینکه حس گرسنگی را در طول روز سرکوب کنید، کافی است.
@zane_ruz
ارتباط با ادمین:
@zaneruz97
هفتهنامه زن روز
#گفتگو
یک وعده لبخند (۲)
فاطمه اقوامی
بی شک بدون وجود یک همراه خوب که پابه پای شما فراز و نشیب های مسیر زندگی را طی کند، سختی ها را به جان بخرد و کانون خانواده را گرم نگه دارد، رسیدن به آنچه در نظر دارید و برایش تلاش می کنید، به دست نخواهد آمد. به همین خاطر بخشی از گفتگویمان را هم به «فرشته شیرپور» همراه و هم سفر محمدامین میمندیان اختصاص دادیم. او هم در دنیای هنر فعالیت می کند. در دانشگاه گرافیک خوانده و در حال حاضر هم در زمینه ی نقاشی و طراحی پوستر فعالیت دارد و از همه این ها مهم تر مادر دو فرشته نازنین به نام های علی اکبر و صباست. فرشته هایی که در کل زمان گفتگو در کنارمان حضور داشتند و حال دلمان را خوش کردند...
🔸چطور با همسرتان آشنا شدید؟
🔹رتبه ی کنکور من ۲ کشوری بود به خاطر همین در شهرمان شهر بابک، بیلبوردهایی برایم زده بودند که آقای میمندیان هم اولین بار از این طریق مرا شناخته بودند. بعد از مدتی من یک نقاشی به یکی اساتید شهرمان دادم که ایشان با آقا امین ارتباط داشتند و از این مسیر صفحه مرا در اینستاگرام پیدا کرده و یکی، دو سالی دنبال می کردند تا در نهایت به این نتیجه رسیده بودند با خانواده مطرح کنند و به خواستگاری بیایند.
🔸در جلسات آشنایی چه صحبتی مطرح کردند یا چه ویژگی ای در ایشان دیدید که به خواستگاریشان جواب مثبت دادید؟
🔹به صورت کلی اولین حرفی که بین ما رد و بدل شد برمی گردد به صحبت ضد حالی که آقا محمدامین در واکنش به یکی از استوری های من زده بودند البته بعدا سعی کردند با طنز قضیه را حل و فصل کنند. اما در مورد ویژگی، علاوه بر همه ملاک هایی که هر دختری برای انتخاب همسر در ذهن دارد، وقتی من صفحه آقامحمدامین را مطالعه کردم ویژگی طنزنویسی شان خیلی به چشمم آمد و یک آدم باحال در نظرم آمدند.
🔸نقاشی را از چه زمانی شروع کردید؟
🔹از همان اولین سالی که وارد هنرستان شدم، نقاشی را شروع کردم. تکنیک های مختلف مثل سیاه قلم، رنگ روغن و مدادرنگی را تجربه کردم و در حال حاضر هم نقاشی دیجیتال را دنبال می کنم. و البته این روزها بیشتر در زمینه ی طراحی لوگو و پوستر سفارش می گیرم و به صورت دورکاری در منزل پروژه ها را انجام می دهم.
🔸دنیای نقاشی دنیای جالب و جذابی به نظر می آید، همین طور است؟
🔹بله. من نقاشی را به صورت خودآموز یاد گرفتم. اوایل به سبک هایپررئال کار می کردم اما بعد از اینکه به سطحی که در ذهنم بود رسیدم جذابیتش را از دست داد و دلم را زد. برای همین آن را کنار گذاشتم. حالا بیشتر علاقه مندم در حوزه تصویرسازی فعالیت کنم. به نظرم آفرینش و خلاقیتی که در تصویرسازی هست در هایپررئال نیست. البته هنوز خیلی حرفه ای وارد تصویرسازی نشدم و بیشتر مشق بصری می کنم.
🔸چطور نقاشی را به صورت خودآموز فرا گرفتید؟
🔹یک جور استعداد خانوادگی است. هم پدرم، هم خواهرم و هم دخترعموهایم در این زمینه فعال هستند.
از شما دعوت میکنیم متن کامل این گفتگو را در ویژهنامه نوروزی مجله مطالعه فرمایید.
@zane_ruz
ارتباط با ادمین:
@zaneruz97
هفتهنامه زن روز
#پرونده
حضرت انورسادات و بانو در ایران
حالا چرا حضرت؟ من هم نمی دانم.
قابل توجه تمام رهبران و مسئولین مملکتی ممالک عربی به خصوص مصر که این روزها و با وقوع جنایات هولناک بشری علیه مردم فلسطین و نسل کشی در غزه بی تفاوت بر مسندهایشان تکیه کرده کک شان نمی گزد! انورسادات و همسرش زمان جنگ میان مصر و اسرائیل (جنگ شش روزه) در سال ۱۹۶۷ میلادی به ایران سفر کرده و زن روز آن روزگار در رپرتاژی موضوع را با استفاده از الفاظ وزین و پرطمطراق انعکاس داده است. در متن این گزارش آمده:
پرزیدنت انورسادات ازدواج کرده دارای یک پسر و پنج دختر است. عالم جهان سادات که در هفته ی گذشته از تأسیسات گوناگون در تهران دیدن کردند، از بانوان روشنفکر و فعال مصر می باشد که در سراسر بحران های سیاسی و نظامی مصر دوشادوش همسر خود فعالیت داشته است. من جمله بارها در میدان های جنگ حضور یافته و از مجروحین عیادت و پرستاری کرده است. خانم سادات رهبر تحولات جامعه نسوان مصر نیز هست و برای تساوی حقوق زن مصری اقدامات وسیعی انجام داده است. من جمله در جلسات کنفرانس بین المللی زنان که به مناسبت سال جهانی زن در مکزیکوسیتی برپا شد شرکت جست و در نطق مشروحی مقام اجتماعی و خانوادگی زن مصری را تشریح کرد و یادآور شد که با سواد شدن اکثریت زنان مصر منشاء خوشبختی و تساوی حقوق و بهبود زندگی برای آن ها خواهد شد.
نکته ی جالب توجه اینکه روز شنبه ی گذشته که حضرت انور و بانو در رامسر به سر می بردند از مصر خبر رسید که آن ها دارای نوه شده اند که نام او را «شریف» گذاشته اند. این خبر موجب شادی خاطر رئیس جمهوری شد و با این مناسبت جشن کوچکی برپا کردند...
مسافرت حضرت انور سادات و بانو به ایران موجب خرسندی شاهنشاه آریامهر و علیا حضرت شهبانوی ایران شد. و قاطبه ی
مردم از اینکه روابط دوستان دو کشور هم کیش و برادر روزبه روز استحکام بیشتری پیدا می کند احساس رضایت و شادمانی می کنند و امیدوارند که هرچه زود تر سایه جنگ و وحشت و بحران از آسمان جهان عرب دور شود و ملل هم کیش ما بتوانند در صلح و آسایش به پیشرفت و ترقیات بسیار نایل آیند.
در عکسی که ضمیمه ی این گزارش شده نشان می دهد چگونه بانوسادات در جنگ مصر و اسرائیل شخصا از مجروحین مصری مراقبت می کند.
@zane_ruz
ارتباط با ادمین:
@zaneruz97
هفتهنامه زن روز
#یار_مهربان
معرفی کتاب «مرگ ایوان ایلیچ» نوشته لئو تولستوی
فرزانه علیدوست
ایوان ایلیچ یک کارمند رده بالای دادگستری در کشور روسیه است. او با تلاش بسیار توانسته در کار خود مدارج ترقی را یکی پس از دیگری طی کند. در میان دوستان و همکارانش او فردی موفق، دوست داشتنی و قابل احترام به شمار می آید. اما برخلاف موفقیتش در کار و رابطه اش با دوستان، آن چنان در زندگی خصوصی و متأهلی خود موفق نیست. وقتی با همسرش آشنا شد فکر می کرد می تواند با انتخاب او خوشبختی را به زندگی اش هدیه دهد. با تولد اولین نوزاد، همسر او بنای ناسازگاری و پرخاشگری را گذاشت و از همه چیز ابراز نارضایتی می کرد. ایوان سعی می کرد با صبوری کردن در مقابل رفتار او به زندگی آرامش ببخشد. تا اینکه با تولد دومین فرزند، وضعیت بدتر شد و حوادثی برای او رقم خورد که نویسنده با قلمی روان و ساده به شرح آن پرداخته است.
لئوتولستوی، نویسنده ی کتاب با نگاهی روانشناسانه داستانی را در ذهن خواننده به تصویر می کشد که حوادث آن برای او دور از ذهن نیست یا شاید کسانی را در زندگی خود یا اطرافیان دیده که با این مشکلات دست به گریبان هستند. شخصیت اصلی داستان سعی می کند رابطه ی میان خود و فرزندانش را بهبود ببخشد و زمانی که خود را در این امر ناموفق می بیند، خود را غرق در کار می کند. به مرور او هم درگیر تجملات زندگی می شود. البته با این کار سعی در جلب نظر مثبت خانواده نسبت به خودش را دارد که زیاد هم موفق نیست. در قسمتی از کتاب می خوانیم «پراسکوویا فیودورویا بابت هر یک از نامرادی های پیش آمده در شهر جدید همسرش را ملامت می کرد. موضوع بیشتر گفتگوهای آن ها خلاصه در خصوص تربیت بچه ها به مسائلی می کشید که خاطره ی بگومگوهای گذشته را زنده می کرد.» در صفحات پایانی داستان، ایوان دچار بیماری می شود که پزشکان از درمان آن عاجزند. با پیشرفت بیماری او ناتوان از کار، در اتاق خود، در خانه اش بستری می شود و اینجاست که او فرصت پیدا می کند به زندگی فکر کند. نویسنده در این قسمت با دیدی فلسفی به بررسی زندگی ایوان و مرگ او می پردازد. اینکه چقدر روش او برای انتخاب مسیر زندگی اش یا رفتار او با خانواده درست بوده است. گاهی امیدوار به ادامه ی زندگی، به اصلاح روش خود می اندیشد و گاه در اوج ناامیدی به تسلیم شدن و مرگ. مرگ ایوان ایلیچ یکی از کتاب های موفق و شناخته شده ی نویسنده در دنیاست. او به بیان و بررسی اتفاقاتی می پردازد که از بدیهیات زندگی بشر است. این مسئله باعث می شود خواننده به همزادپنداری با شخصیت اصلی داستان بپردازد و به خواندن و ادامه ی داستان ترغیب شود.
@zane_ruz
ارتباط با ادمین:
@zaneruz97
#داستان
رها
فاطمه قهرمانی
ماشین را کنار می زند. کلافه شده، می دانم. دستی در موهایش می کشد و می گوید: «باران عزیزم بسه دیگه. داری بازم یه مسئله ی کوچیک و بزرگ می کنی. بابا بیخیال هرچی می خواد بشه، بشه.» بهت زده نگاهش می کنم. دارد سربه سرم می گذارد؟ واقعا این مسئله کوچک است یا شوخی اش گرفته؟ در حالی که شیشه را کمی پایین می کشم تا هوا به صورتم بخورد جواب می دهم: «خوبی بهزاد؟ به نظرت این مسئله کوچیکه؟ من دارم از استرس می میرم بعد تو می گی بزرگش نکن؟ می دونی اگر امسال قرعه به نام ما بیفته چه اتفاقی می افته؟» دستم را نوازش می کند تا آرامم کند و زمزمه می کند: «بسپرش دست خدا. مگه از ته دل نمی خوای کار درست و انجام بدی؟ پس به خودش توکل کن عزیز دلم.» نگاهش می کنم. اگر بهزاد سه سال پیش بود با شنیدن این حرف ها از زبان او احتمال داشت از حیرت سکته کنم...
@zane_ruz
ارتباط با ادمین:
@zaneruz97
به نام خداوند پذیرنده توبهها...
✨ اللهم صل علی محمد و آل محمد و عجل فرجهم✨
اعضای محترم کانال زن روز، سلام! صبح سهشنبه بهاریتون بهخیر و شادی. در آخرین روز از ماه مبارک رمضان آرزو میکنیم توانسته باشید از مواهب و برکات این ماه پر رحمت بیشترین بهره رو برده باشید. پیشاپیش فرا رسیدن عید سعید فطر را به شما بزرگواران تبریک عرض میکنیم.
«وَاعْبُدُوا اللَّهَ وَلَا تُشْرِكُوا بِهِ شَيْئًا ۖ وَبِالْوَالِدَيْنِ إِحْسَانًا وَبِذِي الْقُرْبَىٰ وَالْيَتَامَىٰ وَالْمَسَاكِينِ وَالْجَارِ ذِي الْقُرْبَىٰ وَالْجَارِ الْجُنُبِ وَالصَّاحِبِ بِالْجَنْبِ وَابْنِ السَّبِيلِ وَمَا مَلَكَتْ أَيْمَانُكُمْ ۗ إِنَّ اللَّهَ لَا يُحِبُّ مَنْ كَانَ مُخْتَالًا فَخُورًا. و خدا را بپرستید! و هیچچیز را همتای او قرار ندهید! و به پدر و مادر، نیکی کنید؛ همچنین به خویشاوندان و یتیمان و مسکینان، و همسایه نزدیک، و همسایه دور، و دوست و همنشین، و واماندگان در سفر، و بردگانی که مالک آنها هستید؛ زیرا خداوند، کسی را که متکبر و فخر فروش است، (و از ادای حقوق دیگران سرباز میزند،) دوست نمیدارد.» (سوره نساء، آیه ۳۶)
@zane_ruz
هفتهنامه زن روز
#ایوان_هنر
درباره فیلم «احمد»
عبداله عبداللهی
فیلم احمد برای اولین بار قصه ای ناگفته از ۱۸ ساعت ابتدایی حادثه تراژیک زلزله بم و اقدامی قهرمانانه در این ساعات پُرالتهاب را هم زمان با بیستمین سالگرد این اتفاق روایت می کند؛ یادی از رشادت های شهیداحمد کاظمی در زلزله ی بم. خلاصه ی داستان رسمی فیلم این است: «ساعتی پس از زلزله، احمد کاظمی وارد فرودگاه بم می شود.»
«الان در مقام تشبیه و مقایسه نیستیم و قطعا این دو مثالی که می آوریم قابل قیاس نیستند، اما از سر تقریب به ذهن می توان یادآور شد: برای آن که عظمت شخصیت صدیقه طاهره، حضرت زهراسلام الله علیها را درک کنیم این حدیث را معمولا مرور میکنیم که شخصیت بی نظیر و عالی ترین مخلوق خداوند درباره ی ایشان کنیم این حدیث را فرمودند که فاطمه سلام الله علیها پاره ی تن من است؛ یا درباره ی ایشان فرمودند که فداها ابوها (پدر فدایش شود). حالا درباره شهیدحاج احمد کاظمی و سوابق و شخصیتش هم می شود کتاب ها نوشت؛ او از شهدای کم نظیری است که مثل خورشید در میان ستارگان می درخشد. اما اگر بخواهیم گوشه ای از عظمت شخصیت ایشان را درک کنیم، آن مصاحبه معروف اسطوره ی شهید، حاج قاسم سلیمانی را به یاد می آوریم که می گفت: «احمد (کاظمی) تداعی هرچیزی بود که به آن دلخوش بودیم؛ چهره ی باکری را در احمد می دیدیم، خرازی را در احمد می دیدیم، زین الدین را در احمد می دیدیم، همت را در احمد می دیدیم. خیلی از شهدا را ما در احمد خلاصه می دیدیم... من همیشه به احمد می گفتم الهی دردت بخوره توی سرم. دورت بگردم». حاج احمد کاظمی چنین شخصیتی است و ساختن فیلم سینمایی «درباره ی او» نه تنها توفیقی بزرگ و اقدامی تحسین برانگیز است بلکه باید حسرت خورد که چرا زودتر سینمای ایران به چنین صرافتی نیفتاده بود؟
سوژه ی انتخابی هم موقعیت بسیار خوبی است؛ نقش فوق العاده و ناگفته ی حاج احمد کاظمی در ساماندهی به مصدومان در یکی از تلخ ترین حوادث تاریخ صدسال اخیر ایران؛ یعنی واقعه ی بی نهایت غم انگیز زلزله ی بم.
@zane_ruz
ارتباط با ادمین:
@zaneruz97
#منبرک
توصیه آیتالله فاطمینیا برای ساعات پایانی ماه رمضان
این چند ساعت یا چند روز باقیمانده از رمضان را قدر بدانید. جوهره کلمه رمضان از سه حرف «ر»، «م» و «ض» تشکیل شده است. در احادیث داریم که ماه رمضان نام دارد، زیرا در رمضان گناهان سوزانده میشود. در این ایام سپری شده چقدر توبه کردیم و استغفار گفتیم، خدا میداند. در این فرصت باقیمانده هم میتوانیم کاری کنیم تا گناهان از بین بروند. افراد در این فرصت هم میتوانند در خانه خدا بروند و از برکات رمضان استفاده کنند. امام سجاد (ع) در ماه رمضان جملاتی دارد. ایشان میفرماید: السلام علیک من شهر قربت فیه الامال و نشرت فیه الاعمال؛ سلام ما بر تو اى ماهى که آرزوها در این ماه نزدیک شد و اعمال در آن پراکنده. یعنی در این ماه رسیدن به آرزوها نزدیک است. در این ساعات باقیمانده به ذکر خدا، دعا و اسغفار بپردازید. بالاخره خداوند کریم است و اگر ماه مهمان شخص کریمی باشیم و خطایی هم انجام دهیم، هنگام خروج هم مورد احترام صاحبخانه قرار میگیریم، خدا که اکرم الاکرمین است. البته این جمله به این معنا نیست که گناه کنیم، بلکه گناهی صورت گرفته و از آن پشیمان هستیم. در این ساعات باقیمانده باید استغفار کنیم. نگاه عوامانه هم نداشته باشید که چندبار بگوییم؟ استغفار یعنی عذرخواهی، آدم به فردی بدی کرده باید عذرخواهی کند. استغفار یعنی معذرت خواستن. مهم نیست این استغفار را عربی بگویید یا فارسی بگویید بلکه مهم این است که با قلب بگویید و عذرخواهی کنید. در این چند ساعته باقیمانده فرصت را مغتنم شمارید. دعاها مستجاب است، اما بدانید استجابت دعا به معنای دادن همان خواسته نیست بلکه گاهی چیز دیگری را که به صلاح ماست، میدهند. استجابت دعا یعنی فرد دعاکننده دست خالی برنمیگردد.
@zane_ruz
ارتباط با ادمین:
@zaneruz97
#پزشکی
درد ابرو ناشی از نارسائی در شریان گیجگاهی
عضلات صورت شما دارای رگ های خونی متعددی هستند. وقتی در تأمین خون در این رگ ها مشکلی پیش می آید، معمولا درد ایجاد می کند. درد ابرو می تواند علامتی از آرتریت گیجگاهی باشد که به التهاب رگ های خونی در گردن، صورت و بالاتنه مربوط می شود. باریک شدن شریان های گیجگاهی باعث سردرد، فک درد، مشکلات بینایی، درد عضلانی و دردناک شدن ناحیه ی ابرو و شقیقه می شود. تب و خستگی هم می تواند در این عارضه وجود داشته باشد. علت این بیماری به راحتی شناخته نمی شود اما می تواند ناشی از واکنش های خودایمنی توسط خود بدن باشد.
@zane_ruz
ارتباط با ادمین:
@zaneruz97
#ینگه_دنیا
جریمه هنگفت تخلفات رانندگی در کانادا اینطوریه! تصور کنید اگر ایران بود، واکنش این کاربر این بود که کل حکومت را فحش میداد و جلوی پلیس ایران هم میایستاد و با جیغ و داد از اعمال قانون فرار میکرد
@zane_ruz
ارتباط با ادمین:
@zaneruz97
#پرونده
آگهی
قدیم ها با درج آگهی هم آموزشگاه خیاطی تبلیغ می شد و هم هنرجوها به خاطر کسب این مهارت ها تشویق می شدند. مثلا به این آگهی توجه کنید. خانم زهرا مهدیزاده که دوره کامل خیاطی نازک دوزی و ضخیم دوزی را با متد گرلاوین پاریس در مدت چهار ماه با وجود قلت سواد با معدل ۱۹/۳۵ بپایان رسانیده بعنوان تشویق از طرف مدیره آموزشگاه خانم سعادتمند کارهای دستی تور بافی - منجوق بافی - گلدوزی - دکمه سازی را بطور رایگان فرا گرفته است.
@zane_ruz
ارتباط با ادمین:
@zaneruz97