🗳 اعضای جدید شورای مرکزی انجمن علمی میانرشتهای ژرفا در رایگیری مجمع عمومی این انجمن، به شرح ذیل، برای مدت یک سال انتخاب گردیدند.
اعضای انتخاب شده:
مرتضی شاکر آرانی [کارشناسی فیزیک]
علی شیرانی [کارشناسی فیزیک]
امید ادیب نیا [کارشناسی فیزیک]
متین یوسفی [کارشناسی علوم کامپیوتر]
زهرا جعفری [کارشناسی فیزیک]
امیررضا محمودزاده [کارشناسی فیزیک]
محمد فاطمی [کارشناسی فیزیک]
🗄 همچنین در نخستین جلسهی این شورا مورخ ۸ آبان ماه ۱۴۰۲، آقای امید ادیب نیا را بهعنوان دبیر جدید انجمن علمی ژرفا انتخاب گردیدند و فعالیت شورای جدید رسماً آغاز گردید.
💐 بدینوسیله از زحمات شورای مرکزی گذشته قدردانی نموده و برای شورای جدید آرزوی موفقیت روزافزون را از خداوند خواستاریم و از همراهی شما دوستان گرامی متشکریم.
🆔 @Zharfa90
💡نشست چهارم
📜چالشهای فیزیک با فلسفه اسلامی
✏️با ارائهی جناب آقای محمد امین صادقیان
(کارشناسی ارشد فیزیک انرژی های بالا دانشگاه صنعتی شریف)
📌با موضوع : آزمایش های بنیادی فیزیک جدید و تحول در فهم از طبیعت
🗓پنجشنبه ۱۱ آبان ماه ۱۴۰۲
⏰ساعت ۱۴ تا ۱۷ (با توجه به محدود بودن زمان جلسه لطفا رأس ساعت تشریف بیاورید)
📍قم، خیابان شهید عطاران، کوچه ۸، موسسه نفحات
@Zharfa90
انجمن علمی ژرفا
💡نشست چهارم 📜چالشهای فیزیک با فلسفه اسلامی ✏️با ارائهی جناب آقای محمد امین صادقیان (کارشناسی ارشد
✏️ چکیده: آزمایش های بنیادی فیزیک جدید و تحول در فهم از طبیعت
تا قبل از قرن 20 با وجود فیزیک کلاسیک و شاخه های آن, بشر به یک اطمینان نسبی رسیده بود که تمام مشاهدات و پدیده های اطراف خود را میتواند با این نظریه ها تبیین و پیش بینی کند. اما دیری نپایید که با افزایش کیفیت و کمیت ابزارهای آزمایشگاهی, پدیده هایی مشاهده شد که فیزیکدانان را در بهت و حیرت فرو برد و منجر به تولد فیزیک مدرن شد. فیزیک مدرن یا جدید بشکل معمول, به دانشی گفته می شود که طی آزمایش هایی اساسی و بنیادی در قرن 19 و 20 منجر به تحول در فهم و ادراک ما از رفتار طبیعت شده و تولد علوم نوین را رقم زده است. به طور معمول فیزیک مدرن به دو دسته کلی مکانیک کوانتوم و نسبیت (خاص و عام) دسته بندی می شود. در این اراِئه قصد داریم بشکل خاص و دقیق به تبیین و توضیح آزمایش های تجربی بپردازیم. ضمنا به تشریح مشکلاتی که دانشمندان را ناگزیر به طرح نظریه ای که الان به نام مکانیک کوانتومی می شناسیم، رهنمون ساخت، خواهیم پرداخت. سعی داریم ابتدا قبل از پرداختن به تفاسیر و مساله های فلسفی, به فهم و ادراک درستی از اینکه بشکل مستقیم در جهان خارج چه مشاهده ای منجر به چنین تحولاتی شد بپردازیم, تا حتی الامکان به تصور درستی از صورت مساله و بحرانی که بشر قرن 19 و 20 با آن رو به رو است، برسیم. بعد از وصول به تصور درست و نزدیکی از مشاهدات جهان خارج, اجمالا به پاسخ این سوال خواهیم پرداخت: آیا ناگزیر از دادن نظریه ای شبیه مکانیک کوانتومی هستیم یا خیر؟ آزمایش های اساسی و مهمی که قصد توضیح و توصیف آنها را در حد وقت و حوصله جمع خواهیم داشت به قرار زیر است:
1-آزمایش دو شکاف
2-تابش جسم سیاه
3-آزمایش اشترن گرلاخ
4-پدیده فوتوالکتریک
تقریبا تمام مشکلات اساسی و بحرانها و مساله های فلسفی مکانیک کوانتومی یا همان رفتار طبیعت در ریز مقیاس با دقت و تامل در ظرایف و لطایف این آزمایش ها قابل فهم و بررسی خواهد بود.
@Zharfa90
هدایت شده از مطالعات علم و اجتماع معنا
📘 کتاب «فلسفه فیزیک؛ نظریه کوانتوم»
💠 کتاب «فلسفه فیزیک؛ نظریه کوانتوم» نوشتهی تیم مادلین فیلسوف علم آمریکایی است که به تازگی با ترجمه رعنا سلیمی توسط انتشارات ققنوس منتشر و راهی بازار نشر شده است.
🔸 نظریه مکانیک کوانتوم، دقیقترین پیشبینیها را در میان نظریههای علمی ارائه داده اما هرگز توافقی در مورد توصیف آن از واقعیت فیزیکی وجود نداشته است. نویسنده کتاب پیشرو استدلال میکند خود اصطلاح «نظریه کوانتومی» یک نامگذاری غلط است. چون یک نظریه فیزیکی بنیادی باید شامل هستیشناسی فیزیکی باشد.
🔹تیم مادلین در کتاب «فلسفه فیزیک؛ نظریه کوانتوم» سه نظریه مناسب را در حالت غیرنسبیتی با شرحی از هستیشناسی و دینامیکشان بررسی میکند: نظریههای رمبش تابع موج گیراردی، ریمینی و وبر، نظریه موج راهبر دوبروی و بوهم، و نظریه چالشبرانگیز چندجهانی هیو اورت.
🔸کتاب پیشرو درباره موضوعاتی چون نامساوی بل، کنش از دور و ناموضعیت کوانتومی، قضیه بل، قضیه PBR، مباحث دو شکاف، مباحث هستیشناختی و هستارهای موضعی، حالت کوانتومی جهانی، مساله اندازهگیری، گربه شرودینگر، آزمایش GHZ، دنبالههای گوسی و ... بحث میکند.
📝 معرفی کتاب: B2n.ir/z31594
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#فلسفه_فیزیک
#معرفی_کتاب
💻 آدرس تارنمای ما :
🌐 https://philoscience.ir
📱 ما را در ایتا و بله دنبال کنید:
🆔 @philoscience
🔰انجمن علمی بینرشتهای ژرفا با همکاری گروه مطالعاتی فیزیک بنیادی بیان برگزار میکند:
🔘 موضوع: آشنایی چارچوبهای مرجع کوانتومی
🔻خلاصهای از آشنایی با این موضوع را میتوانید در تصویر بخوانید.
👤ارائه دهنده: محمد جواد کاظمی(دانش آموخته دکتری فیزیک ذرات بنیادی دانشگاه شهید بهشتی و مدرس دانشگاه قم)
📆 چهارشنبه ۱۷ آبان ماه
🕰 ساعت ۱۸:۰۰
🔺اگر قصد شرکت در برنامه را دارید، لطفا فرم ثبت نام را پر کنید.
https://qrf-zharfa-seminar.formaloo.com/gnq9b
❗️لینک جلسه به افرادی که ثبت نام کرده باشند ارسال میشود.
🆔@Zharfa90
🔰 توضیحی بیشتر در مورد موضوع جلسه
🔻قسمت اول
🔸در فیزیک، هر مشاهدهای نسبت به یک چارچوب مرجع انجام میشود. درواقع بنظر میرسد که حالت دینامیکی یک سیستم فیزیکی معنای مطلقی ندارد، بلکه نسبت به یک چارچوب مرجع تعریف و اندازهگیری میشود. از دیدگاه فیزیکی، یک چارچوب مرجع، انتزاعی از یک سیستم فیزیکیِ ایدهآل است. برای مثال در فیزیک کلاسیک، یک جسم صلب ایدهآل میتواند به عنوان یک چارچوب مرجع برای تعریف فواصل فضایی نسبی و جهت گیری اشیاء دیگر در نظر گرفتهشود. نتایج حاصل از اندازهگیری در چارچوبهای مرجع مختلف با تبدیلات مختصات مناسب به هم مربوط میشوند.
🔹این تبدیلات شامل چرخشهای فضایی، انتقال در فضا و زمان، و حرکت نسبی چارچوبها است. اصل نسبیت تاکید می کند که اگرچه توصیف حالت فیزیکی یک سیستم در چارچوبهای مرجع مختلف میتواند متفاوت باشد، اما قوانین فیزیک در تمام چارچوبهای لخت یکسان هستند. به عبارت صریحتر، در فیزیک غیر نسبیتی، قوانین دینامیکی تحت تبدیلات گالیله و در فیزیک نسبیتی، تحت تبدیلات لورنتس ناوردا درنظر گرفته میشوند. اما باید توجه داشت که چارچوبهای مرجعی که توسط تبدیلات معمول گالیله یا لورنتس توصیف میشوند، موجوداتی کلاسیک غیر کوانتومی هستند. این را میتوان به سادگی از این نکته دریافت که مکان و سرعت نسبی مبدا این چارچوبها به طور همزمان در این تبدیلات ظاهر شدهاند، چیزی که بنابر فهم استاندارد از روابط عدم قطعیت، در سطح کوانتومی ممنوع است. با این حال، از آنجاکه در هر موقعیت آزمایشگاهی واقعی، چارچوب مرجع از طریق یک سیستم فیزیکی محقق میشود، لذا انتظار میرود که مانند هر سیستم فیزیکی، چارچوبهای مرجع نیز در نهایت طبق قوانین مکانیک کوانتومی رفتار کنند.
🔸آیا میتوان یک سیستم کوانتومی را به عنوان یک چارچوب مرجع در نظر گرفت؟ و اگر چنین است، چنین چارچوبی چه توصیفی از جهان ارائه میدهد؟
🆔@Zharfa90
🔺قسمت دوم
🔹این پرسش به چند دلیل چالش برانگیز است. بهطور خاص باید این امکان را درنظر گرفت که یک چارچوب مرجع کوانتومی میتواند نسبت به یک چارچوب مرجع دیگر در یک حالت برهم نهی باشد، مثال در برهمنهی ای از چند سرعت!. یا چارچوب "سکون یک الکترون" ممکن است نسبت به یک آزمایشگاه بزرگ مقیاس، در یک حالت برهمنهی از چند مکان یا چند سرعت باشد، و در چنین چارچوب مرجع کوانتومیای به عنوان مثال میتوان پرسید که زمان به چه میزان کند میشود؟ یا ذره ای دیگر در چه حالتی قرار دارد؟ از این رو، رابطه بین دو چارچوب مرجع بیشتر از یک تبدیل مختصات ساده بین چارچوب های مرجع کلاسیک است و اساساً به یک رابطه کوانتومی تبدیل میشود. بنابراین بهنظر میرسد که تبدیلهای استاندارد چارچوبهای مرجع کلاسیک را میبایست به عنوان تقریبی برای مجموعهای بنیادیتر از تبدیلها درنظر گرفت.
🔸فرمولبندی دقیق تبدیلات بین چارچوبهای مرجع کوانتومی، مسألهای چالش برانگیز به قدمت بیش از نیم قرن است: برخی از اولین تالش ها برای فرمولبندی این مفهوم توسط آهارنوف و همکارانش انجام گرفته است با این حال، در سالهای اخیر پیشرفتهای بسیار مهمی در این زمینه رخ داده است ( که نوید بخش جهتهای هیجان انگیز جدیدی برای پژوهش در فیزیک بنیادی است.) به عنوان مثال، تبدیلات بین چارچوبهای مرجع کوانتومی، میتواند به تعمیم مفهوم هموردایی نسبیتی قوانین فیزیک اصل نسبیت و همچنین به گسترش اصل هم ارزی منجر شود .چنین تعمیمهایی علی الصول ممکن است به مسیر جدیدی برای یافتن یک نظریه کوانتومی سازگار برای گرانش منجر شود. بهعلاوه مفهوم چارچوب مرجع کوانتومی
ارتباط بسیار نزدیکی با مفهوم "مشاهده گر" در نظریه کوانتومی دارد و لذا مطالعه آن ممکن است در حل "مساله اندازه گیری" نیز موثر باشد.
🆔@Zharfa90
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔈 صفحهی كلادنی
🔹اگر با مفهوم موج آشنا باشيد، ميدانيد كه از برهمنهی امواج رفت و برگشتی در يك بعد، امواج ایستاده تشکیل میشوند كه بر روی آنها نقاطی به نام شكمها و گرهها به وجود میآید.
حالا اگر بخواهيم امواج ايستاده را به دو يا سه بعد تعميم دهيم به جای نقاط، شاهد طرحهای زیبایی خواهیم بود. در اين ويدئو قصد داريم به شما نشان دهیم که چه طور این طرحهای زیبا را بسازید.
____________
#روز_فیزیک
#چند_خط_از_داستان_جهان
🆔 @Zharfa90
🆔 @RastaihaClub
هدایت شده از حلقه مطالعاتی مجال
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔹 اختلاف نظر تیم مادلین فیلسوف فیزیک و پاول دیویس فیزیکدان و کیهانشناس دربارهی این که آیا زمان جهت دارد یا خیر؟
⭕️ تیم مادلین: اگر ریاضیاتی که فیزیکدانها و اینشتین استفاده کرد، عوض شود، میتوان جهت زمان را در فرمولها هم دید.
⭕️ پاول دیویس: آن چیزی که قابل اندازهگیری است، در فیزیک راه مییابد. بنابراین چون جهت زمان قابل اندازهگیری نیست پس آنرا توهم میدانیم!!
⭕️ چرا فیزیکدانی مثل دیویس برای دفاع از نظر خودش باید از ایدهی پوزیتیویستهای منطقی استفاده کند و حال آنکه بیاساس بودنِ این ایده از منظر فیلسوفان علم برای همهی فلسفه دانان آشکار شده است؟ آیا فیزیکدانانی در این تراز نباید مطالعاتی در فلسفهی فیزیک و فلسفه ریاضی داشته باشند؟
🌐@MajaalCircle
نشست پنجم
چالشهای فیزیک با فلسفه اسلامی
با ارائهی جناب آقای حاج میربابا(کارشناسی ارشد فیزیک بنیادی دانشگاه صنعتی شریف، طلبه حوزه علمیه قم)
با موضوع : چیستی ماده از منظر فیزیک
پنجشنبه: ۲۵ آبان ماه ۱۴۰۲
ساعت ۱۴ تا ۱۷ (با توجه به محدود بودن زمان جلسه لطفا رأس ساعت تشریف بیاورید)
موسسه نفحات واقع در قم، خیابان شهید عطاران، کوچه ۸
چکیده:
در این ارائه تلاش داریم تا کمی با مفهوم ماده و ابهامات موجود در آن در فیزیک آشنا شویم. این مفهوم در عین اینکه تعریف نسبتاً واحدی دارد اما دارای ابهاماتی است که تعریف علمی و دقیق آن را سخت می کند. با بررسی کمیت های جرم، انرژی، میدان و همچنین بررسی دو مقوله جسم و نور و تحولاتی برای آنها در طول ۴۰۰ سال اخیر رخ داده است تطور آن را موشکافانه تر مطالعه خواهیم کرد.
🆔@Zharfa90
شماره ششم.pdf
3.26M
📽 ویدئو ضبط شده جلسه «آشنایی با چارچوبهای مرجع کوانتومی» بر روی آپارات ژرفا قرار گرفت.
🔻 ویدئو را میتوانید در آپارات ژرفا مشاهده کنید.
https://www.aparat.com/v/Gk2Fg
🆔@Zharfa90
🔰ایران و علوم پایه
🟡 صوت کامل و بخشی از متن جلسه دوم از سلسله جلسات «ایران و علوم پایه» با حضور و صحبتهای آقایان، دکتر سید علی متولی و سید علی میری، با موضوعات «بنیاد و چشم انداز علم و پژوهش در ایران » و «پرسش از سنت و تطور سنتهای علمی در ایران و غرب» بر روی سایت ژرفا آپلود شد.
🔸 بخشی از متن و صوت کامل این جلسه را در سایت ژرفا ببینید.
🔹فیلم جلسه نیز در آپارات ژرفا قابل مشاهده است.
https://www.aparat.com/v/Nq6wR
💠#علومپایه_ایران
🆔@Zharfa90
🔰ایران و علوم پایه
🟡 صوت و متن کامل جلسه سوم از سلسله جلسات «ایران و علوم پایه» با حضور دکتر سیاوش شهشهانی، با موضوعات «۵۰ سال با ریاضیات ایران» بر روی سایت ژرفا آپلود شد.
🔸 بخشی از متن و صوت کامل این جلسه را در سایت ژرفا ببینید.
🔹فیلم جلسه نیز در آپارات ژرفا قابل مشاهده است.
https://www.aparat.com/v/ydU7s
💠#علومپایه_ایران
🆔@Zharfa90
#پیشنهادی_برای_خواندن
🔸️این کتاب در میلتوسِ ۲۶ قرن پیش آغاز میشود. چرا کتابی در مورد گرانش کوانتومی را با وقایع اشخاص و ایدههایی چنین باستانی آغاز میکنیم؟ امیدوارم خوانندهِ مشتاق پی بردن به موضوع کوانتای فضا از این بابت بر من خرده نگیرد. اگر از ریشه ایدهها شروع کنیم فهمشان آسان تر میشود و بسیاری از ایده هایی که معلوم شد به فهم جهان کمک میکنند بیش از دو هزار سال پیش مطرح شدند. اگر پیدایش این ایده ها را به طور مختصر در ذهن مرور کنیم روشن تر میشوند و قدم های بعدی ساده تر و واقعی تر خواهند شد.
🔹️برخی از مسائلی که نخستین بار در دوران باستان مطرح شدند، هنوز هم برای فهممان از جهان حیاتیاند. برخی از تازهترین ایده ها در مورد ساختار فضا مفاهیم و مسائلی را به کار میبرند که در گذشته ارائه شدند. هنگام بررسی این ایده های قدیمی پرسشهایی را مطرح خواهم کرد که برای مسئله گرانش کوانتومی اساسی خواهند بود.
🔸️خواهیم دید که در کمال تعجب بین مسائلی که دانشمندان دوران باستان مطرح کردند و پاسخهایی که اینشتین و گرانش کوانتومی پیدا کردند ارتباط بسیار نزدیکی وجود دارد.
📚روی دیگر حقیقت
👤کارلو رووِلی
🆔 @Zharfa90
«ششمین کنفرانس فیزیک بنیادی ایران»
🗓 روزهای ۱۲ و ۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۳ (دانشگاه قم)
📣 با مجوز ISC و حمایت انجمن فیزیک ایران
🟣 محورهای کنفرانس:
🔻جنبه های بنیادی و مفهومی مکانیک کوانتومی و نظریۀ اطلاعات کوانتومی
🔻مکانیک بوهمی (مبانی و کاربردها)
🔻سیستم های کوانتومی باز و واهمدوسی
🔻مسائل بنیادی در نظریه میدان های کوانتومی، نسبیت، گرانش و کیهان شناسی
🔻اثرات کوانتومی در سیستم های بیولوژیکی
🔻فلسفه فیزیک
🔸جهت کسب اطلاعات بیشتر و ثبت نام به سامانه کنفرانس به نشانی زیر مراجعه فرمایید:
https://icfp.qom.ac.ir
♦️ از کلیه علاقمندان تقاضا می شود برای برنامهریزی بهتر، ثبت نام و ارسال مقالات را به روزهای آخر موکول نفرمایند.
کمیته اجرایی کنفرانس
#پیشنهادی_برای_خواندن
... علوم طبیعی و علوم معنوی نمیتوانند به طور تمام و کمال از هم جدا باشند. آنها یک سیستم درونی متصل به هم را تشکیل میدهند که اگر به هر قسمتی از آن آسیب وارد شود، اثرات آن به صورت پیامدهایی در کل آن احساس میشود و سپس بلافاصله تمامیت سیستم از آن اثر میپذیرد. خیلی نامعقول است که تصور کنیم یک قانون مشخص و ثابت در فیزیک حکمفرماست بی آنکه همان قانون در زیست شناسی و روانشناسی صدق کند.
... حتی ممکن است پیشنهاد شود که بهتر می بود که من خود را به نظریات علوم طبیعی محدود میساختم، اما در آن صورت نظرات ارائهشده طوری محدود می شدند که دیگر من آنها را غیرضروری و غیر طبیعی تلقی میکردم. اگر درست نگاه کنیم، می بینیم که علم واحدی است که به شاخه های متعدد تقسیم بندی است، اما این تقسیم بندی هیچ پایه و اساس طبیعی ندارد و صرفاً به دلیل محدودیتهای ذهن انسان است که مجبور هستیم زحمت یک نوع تقسیم بندی را تحمل کنیم، در حقیقت زنجیر پیوستهای از فیزیک و شیمی شده .
📚فلسفه فیزیک
👤ماکس پلانک
💬 ترجمه محمد عترتی خسروشاهی
🆔 @Zharfa90
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📢انجمن علمی ژرفا معرفی و پیشنهاد میکند:
مرکز فلسفه و علوم بنیادی برگزار می کند:
سخنرانی با عنوان « احیاء فلسفه و دین در دهه های اخیر در غرب »
سه شنبه 30 آبان 1402 ساعت 3-5
تالار کتابخانه خوارزمی
دکتر مهدی گلشنی
استاد ممتاز دانشگاه شریف
چهره ماندگار فیزیک
پدر فلسفه علم ایران
لینک مراسم : https://tv.shirazu.ac.ir/live
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📢انجمن علمی ژرفا معرفی و پیشنهاد میکند:
مرکز فلسفه و علوم بنیادی برگزار می کند
سخنرانی با عنوان " آسیب شناسی جریان فعلی علم در ایران "
سه شنبه 30 آبان 1402 ساعت 10-12
تالار حکمت – دانشکده حقوق و علوم سیاسی
دکتر مهدی گلشنی
استاد ممتاز دانشگاه شریف
چهره ماندگار فیزیک
پدر فلسفه علم ایران
لینک مراسم : https://tv.shirazu.ac.ir/live
🔰ایران و علوم پایه
🟡 صوت و فیلم جلسه آخر از سلسله جلسات «ایران و علوم پایه» با حضور دکتر محمدرضا رزوان، با موضوعات «از کاربردی شدن علم تا علمی شدن مدیریت» بر روی سایت ژرفا آپلود شد.
🔸 بخشی از متن و صوت کامل این جلسه را در سایت ژرفا ببینید.
🔹فیلم جلسه نیز در آپارات ژرفا قابل مشاهده است.
https://www.aparat.com/v/nWA12
💠#علومپایه_ایران
🆔@Zharfa90
🔆نشست ششم
✂️چالشهای فیزیک با فلسفه اسلامی
✏️با ارائهی جناب آقای حامد یزدانی (دانشجوی دکتری فلسفه فیزیک باقرالعلوم و مسئول میز فیزیک فرهنگستان علوم اسلامی)
🖍با موضوع :بررسی روند تحولات پیدایش فیزیک نوین
📆پنجشنبه: ۲ آذر ماه ۱۴۰۲
🕰 ساعت ۱۴ تا ۱۷
📍موسسه نفحات واقع در قم، خیابان شهید عطاران، کوچه ۸
ویژه برادران
🪧چکیده: روایت تاریخ تحول فیزیک مدرن یکی از مهیج ترین پرده های تاریخ علم جدید است. داستان انقلاب کپرنیکی تا محاکمه گالیله و سرانجام نبوغ نیوتن در تدوین و یکپارچه کردن همه انچه طبیعی دانان مدرن ارزوی آن را داشتند به قدر کفایت جذاب و فریبنده هست. اما باید توجه داشت که معمولا وقتی صحبت از تاریخ تحولات علم می شود رشته ای از وقایع و افراد را کنار هم قرار می دهند و با روایتی از نبوغ و نوآوری، دستاوردهای فیزیک تبیین می شود. در بهترین حالات گاه زمینه های اجتماعی و تاریخی طرح مباحث هم بیان می شود که مثلا آیا کلیسا با این اندیشه موافق بود یا سایر نظریه پردازان چه نظری در این باره داشتند و همچنین با طرح برخی مباحث بنیادی تر غنای این تاریخ نگاری را قدری می افزایند.
هر چند در گام های مقدماتی این نحوه تاریخ نگاری مورد تایید است اما برای اندیشمند و فیلسوف فیزیک که بنای طرح مباحث بنیادین را دارد بسنده کردن به این مطالعات شاید چندان کارگشا نباشد. اندیشمندان و فیلسوفانی که دقیق تر به این تاریخ تحول فیزیک نگریسته اند بنیانی از اندیشه ها و ایده های متافیزیکی را یافته اند و آنان که باز کمی بیشتر کاویده اند دریافته اند که داستان از تحولات فلسفی فراتر است و رد تحولات کلامی و الهیاتی و انسان شناختی را در فیزیک یافته اند.
بنا داریم انشاءالله گزارشی هر چند مختصر از برخی از این تحولات انسان شناختی، کلامی و فلسفی و تاثیر آنها بر شروع فیزیک مدرن را ارائه دهیم باشد که با همفکری و تضارب نظرات و ایده ها این بحث و نسبت بین عرصه های مختلف تحول بشری روشن تر گردد.
🆔@Zharfa90