طبع و مزاج غذاها
تا حالا این سوال براتون پیش آمده؟ خودتون مخمر تهیه کردین؟ امروز به این سوال پاسخ می دیم.📚
بله، مایه خمیر همان مخمر یعنی مادهای است که سبب ور آمدن خمیر میشود. بله طبیعی است، در واقع مقداری از خمیر مايع است که در جایی گرم کنار گذاشته میشود، تا پف کند و به عنوان مایه خمیر قابل استفاده باشد.
خیر. مخمر، جوش شیرین نیست.
به این نکات توجه کنید:👇
🍎مخمر نان🍞 یا خمیر ترش، قارچ خشک کرده یا لیوفیلیزه ای است که اضافه کردن خیساندهی آن به خمیر نان، باعث ور آمدن خمیر و پوک شدن نان می شود؛ بواسطه خارج کردن گاز کربنیک از خود.
🍎مخمر خشک اگر کهنه نباشد در ظرف چند دقیقه پس از خیساندن فعال می شود. ( راه تشخیص تازه بودن مخمر خشک.)👌
🍎پیش از خمیرگیری یک قاشق مرباخوری مخمر خشک را در نصف لیوان آب بریزید و یک قاشق چای خوری شکر به آن اضافه کنید و در جای گرم بگذارید. وقتی محلول کف کرد، برای زدن به خمیر آماده است.✅
❄️مخمر خشک را در شیشه و در یخچال نگه دارید.❄️
#پاسخ_به_سوالات
#مخمر
به کانال طبع و مزاج غذاها بپیوندید☺️👇
@Taghzieh_tabaie_amzaj
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
ببین چقدر راحت درست می شه!😍
هم هنر نمایی کن
هم کودکت رو ذوق زده کن😃
#تزیین
به کانال طبع و مزاج غذاها بپیوندید☺️👇
@Taghzieh_tabaie_amzaj
May 11
سلام و شب بخیر
قصه یکی دیگه از ضربالمثل های آشپزی رو با هم بخونیم؟😊👇
🔶ضرب المثل:
این غذا آنقدر شور است که خان هم فهمید!😅
روزی بود و روزگاری بود. در زمان های نه چندان دور هر روستایی صاحبی داشت. روستاها مانند کالاهای دیگر خرید و فروش میشدند. مردم روستا مجبور بودند هر ساله مقداری از دسترنج خود را به صاحب روستا که به اون خان میگفتند، بدهند.
یکی از روستاها صاحبی داشت که قلی خان نام داشت. او نه زحمتی میکشید و نه کاری میکرد و همه ی مردم از زورگویی هایش ناراضی بودند. 🤨
قلی خان آشپزی داشت که شب و روز برایش غذا میپخت. آشپز بدی نبود اما چون از کارهای خان و ستمکاری های اون ناراحت بود توجهی به درست پختن نمیکرد. غذاهایی که آشپز میپخت بدبو ، بدطعم و بی ارزش بود اما خان هیچ اعتراضی نمیکرد و اطرافیانش هم گرچه میدانستند غذاها بد هستند اما از ترس خان چیزی نمی گفتند!🤫
یک روز که آشپز باشی مشغول غذا پختن بود ناگهان سنگ نمک از دستش در رفت و مستقیم افتاد توی دیگ غذا. آشپز باشی👨🍳 اول تصمیم گرفت که سنگ نمک را در بیاورد اما وقتی به این فکر افتاد که خان هیچ وقت توجهی نمیکند تصمیمی دیگر گرفت که خودش را به زحمت نیندازد.
وقتی غذا آماده شد و همه دور سفره بزرگی نشستند، هر کس با بی میلی غذای خودش را کشید. با خوردن اولین لقمه آه از نهاد همه برآمد. قلی خان دو سه لقمه خورد و حرفی نزد. اما انگار متوجه موضوعی شده باشد ، دست از غذا خوردن کشید و رو به آشپزش کرد و گفت:« ببینم غذا کمی شور نشده است؟»🧐
آشپز تکذیب کرد. اطرافیان که برای اولین بار اعتراض خان را دیده بودند از جواب آشپز عصبانی شدند و یکی از آنها فریاد کشید:«خجالت بکش! این غذا آنقدر شور شده که خان هم فهمید.»😏
قلی خان گفت:«یعنی غذا همیشه بد بوده و من نفهمیدم؟؟»
یکی دیگر گفت:«بله قربان!!»
قلی خان که اصلا تحمل حرف های توهین آمیز دیگران را نداشت چوبی برداشت و به جان اطرافیانش افتاد و آنهارا از خانه اش بیرون کرد و گفت :« به من میگویید نفهم؟»🤨
بعد به آشپز گفت:«دیگر به این ها غذا نده.»
و نشست و بقیه غذا را تا ته خورد.
از آن به بعد هنگامی که کسی در انجام کار های نادرست و استفاده نابه جا از موقعیت ها زیاده روی کند ، تا جایی که ساکت ترین و کم درکترین آدم ها را هم به اعتراض در آورد از این ضرب المثل استفاده میکنند.
به کانال طبع و مزاج غذاها بپیوندید☺️👇
@Taghzieh_tabaie_amzaj
سلام و ادب بزرگواران
صبح جمعتون بخیر
جان و دل و تنتون خسته خانه تکانی نباشه انشاءالله مادران خانهدار و عزیز🤲
الهی که به حق صاحب امروز، حضرت حجت بقیه الله الاعظم ارواحنا فداه غبار از دلها بتکانیم و محیای آمدن بهار حقیقی بشیم.
امروزمون و هر آنچه در آن انجام میدهیم از خوبیها رو تقدیم به امام جانها میکنیم✨
امروز براتون آموزش #نان_نخود خواهیم داشت
یه دونه #فوت_و_فن
و یه #تزیین_کوچولو😊
نگاهتون پر نور به نور الحجه
و
دلهاتون بهاری به حق بهار جانها🌷🍃
با کانال خودتون همراه باشید...
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
نان نخود آبگوشتی 🍞
مواد لازم:🧺
300 گرم نخود آبگوشتی خیس شده
1/2 فنجان آب.💦
5 گرم مخمر خشک.
نمک و ادویه به سلیقه.🧂
2 قاشق غذاخوری روغن زیتون.🍾
تخم آفتابگردان و کدو به دلخواه
نکته: این نان حتما می تواند تغذیه مناسبی برای مدرسه کودکان دلبندتون باشه. مخصوصا برای کودکان با طبع سرد.
و مصرف بیش از حد آن در زمان غلبه صفرا و بلوغ کودکان توصیه نمیشود.
طبع نان:
#گرم_و_خشک
#آشپزی
#کمر_درد
#نان_نخود
به کانال طبع و مزاج غذاها بپیوندید☺️👇
@Taghzieh_tabaie_amzaj
به جای قند و شکر صنعتی از خرما، انجیر و کشمش استفاده کنید.🌴
چرا از قند و شکر صنعتی استفاده نکنیم؟🧐
🧨قند و شکر صنعتی موجب مرگ سفید می شود و اینکه در روایت آمده که مرگ یا ابیض است یا احمر، از همین باب است.
🧨 یکی از دلایل ایجاد کیست رحمی و ناباروری در زنان و مردان است.
🧨باعث ایجاد بیماریهایی مانند تپش قلب و تورم پروستات و ناراحتی های دهانه رحم می شود.
و چرا از خرما استفاده کنیم؟🧐
مصرف خرما باعث:
🌱افزایش انرژی بدن و مغز میشود.
🌱از سرطان جلوگیری میکند.
🌱از سکته قلبی جلوگیری میکند.
🌱مانع از سختی رگها میشود.
🌱درمان زخم معده است.
🌱از کم خونی جلوگیری میکند.
همیشه سالم باشید💚
#فوت_و_فن
به کانال طبع و مزاج غذاها بپیوندید☺️👇
@Taghzieh_tabaie_amzaj
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
اولش منو یاد صورت جغد انداخت🦉
درسته؟😊
چه راحت می شه خلاقیت به خرج داد👌
#تزیین
به کانال طبع و مزاج غذاها بپیوندید☺️👇
@Taghzieh_tabaie_amzaj
سلام و رحمت
صبح اولین روز هفته شما نور و برکت🍃🌸
طرز تهیه #کباب_لا_پلو رو براتون بگذاریم؟😋
امروز یه #پرسش_از_مخاطب هم خواهیم داشت، آماده باشید☺️
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
کباب لا پلو
موادلازم:🍱
گوشت چرخ کرده ۴٠٠ گرم🥓
برنج ۳ پیمانه🍚
سبزی پلو(گشنیز، جعفری، شوید و تره) ۲ پیمانه🌿🌱
سیر یک بوته🧄
پیاز یک عدد🧅
گوجه ۳ عدد🍅
سیب زمینی یک عدد🥔
ادویه: نمک، زردچوبه، فلفل سیاه،پودرسیر، پاپریکا)🧂
نکات:
لازم نیست کبابش این همه سرخ بشه، حتی یه جاهاییش سوخته بود😢
از گوجه هم که دیگه میدونید، 😊بهتره که استفاده نکنیم و همین طور پاپریکا.
این غذا می تونه مقوی و سالم باشه به شرط اینکه سرخ کردنی نداشته باشه و این همه ادویه گرم و خشک و تند و تیز هم بهش اضافه نکنیم❌ یادتون نیست؟ بعضی از مادرای خودمون همین غذا رو درست میکردند، کبابش را سرخ نمیکردند و این همه ادویه هم نمی زدند. یکی از #سحریهامون بود☺️
اگر قرار باشه با این همه ادویه طبخ کنید، برای صفراویها و غلبههای گرم اصلا توصیه نمیشه( عصبیتر میشن) ولی طبایع سرد و آنها که دارای غلبه سردی هستند می تونند میل کنند.😋
برای ماه #رمضان هم که باعث تشنگی فوق العاده زیادی می شه🥵
طبع غذا:
#گرم_و_خشک
#آشپزی
#کباب_لا_پلو
به کانال طبع و مزاج غذاها بپیوندید☺️👇
@Taghzieh_tabaie_amzaj
مصرف آب پرتقال طبیعی🍊 ۴۵ دقیقه قبل از غذا اشتهای کودک را بالا می برد.
پرتقال، ملین قوی است؛ به همین خاطر مدت زمان ماندگاری مواد سمّی را درون روده کاهش داده و آنها را به سرعت دفع می کند.
و همین خاصیت ملین بودنش که باعث پاکسازی معده و روده میشود، کودک را گرسنه میکند، در واقع اشتهایش نسبت به قبل بیشتر میشود.
استفاده از آب پرتقال وقتی موثرتر است که علت بیاشتهایی کودک، التهابی باشد.
در این صورت یک قاشق چایخوری آبِ کاهو به او بدهید و 12 ساعت بعد یک قاشق چایخوری آب لیمو شیرین یا یک قاشق چایخوری آب پرتقال شیرین به او بدهید؛ آلو بخارا نیز مفید است.
#فوت_و_فن
#بیاشتهایی_کودک
#آب_پرتقال
به کانال طبع و مزاج غذاها بپیوندید☺️👇
@Taghzieh_tabaie_amzaj
طبع و مزاج غذاها
مصرف آب پرتقال طبیعی🍊 ۴۵ دقیقه قبل از غذا اشتهای کودک را بالا می برد. پرتقال، ملین قوی است؛ به همین
آیا شما هم یکی از مادرانی هستید که دغدغه بی اشتهایی یا بد غذایی کودکتون را دارید؟
تا بحال چه کارهایی در این زمینه انجام دادید؟
بی اشتهایی کودکان چه دلایلی می تونه داشته باشه؟
چطور کودک را به غذا خوردن ترغیب کنیم؟
#پرسش_از_مخاطب
نظراتتون را با ما در میون بگذارید😊
اینجا👇
@FadayeHossein