ارکان صلاح.mp3
2.71M
💠 روز دوازدهم ماه #محرم 1445
▫️ ارکان صلاح
#آيت_الله_العظمی_جوادی_آملی
#جام_معرفت
🆔 @a_javadiamoli_esra
💠
ارکان صلاح▫️ امام سجاد (سلام الله عليه) در دعای نورانی #مکارم_الأخلاق دستور داد ما از ذات اقدس الهي اموري را بخواهيم: 1️⃣ رابطه خودمان با خودمان را حل کنيم يعنی مشکل داخلي مان را حل کنيم؛ 2️⃣ رابطه خودمان را با مردم حل کنيم و اين دو پيوند را در سايه رابطه اصلي که رابطه عبد و مولاست، رابطه مخلوق و خالق است، حل کنيم، زيرا آنکه حل بشود هم رابطه خودمان با خودمان حل مي شود و هم پيوند خودمان با جامعه. ▫️ اول عرض می کند: «وَ عَبِّدْنِي لَک وَ لَا تُفْسِدْ عِبَادَتِي بِالْعُجْبِ»؛ خدايا! مرا بنده خاص خودت قرار بده، پس اولاً رابطه عبد با مولا و خلق با خالق بايد تحکيم بشود؛ «عَبِّدْنِي لَک وَ لَا تُفْسِدْ عِبَادَتِي بِالْعُجْبِ». حالا که اين رابطه درست شد و من شدم بنده تو، آن گاه «وَ أَجْرِ لِلنَّاسِ عَلَی يَدِيَ الْخَيْرَ وَ لَا تَمْحَقْهُ بِالْمَنِّ»؛ ▫️ به خدا عرض می کند خدايا! خير مردم از دست من جاری بشود نه اينکه ديگری کار خير بکند و من تماشاچی باشم! عرض کرد خدايا! تو که به مردم خير می رسانی، آن توفيق را بده که من #مجرای_خير باشم. ▫️ بنابراين رابطه ما با خدا در سايه عبادت، محکم می شود، يک؛ پيوند ما با خلق، در ناحيه خيررسانی تحکيم مي شود، دو؛ اما خودمان با خودمان چه کار بکنيم؟ عرض می کند: «وَ هَبْ لِي مَعَالِيَ الْأَخْلَاقِ وَ اعْصِمْنِي مِنَ الْفَخْرِ»؛ خدايا! من نمی خواهم اخلاق متوسط داشته باشم، می خواهم اخلاق عالی داشته باشم؛ نه تنها #جهاد_اصغر، #جهاد_اکبر را داشته باشم و اگر به آن درجات عاليه علم و عمل رسيدم، آن توفيق را هم به من بده که من گرفتار فخرفروشی و امثال آن نشوم. #سالرزو_شهادت_امام_سجاد_علیه_السلام #آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی #جام_معرفت 📚 سخنرانی عمومی تاریخ: 1387/11/10 🌐 https://esra.ir 🆔 @a_javadiamoli_esra
🏴 امام، اهل سکوت نیست
▫️ اگر مردم راست می گفتند #امام_سجاد_علیه_السلام هم قیام می کرد.
▫️ برنامه امام چهارم همان برنامه امام سوم (سلام الله علیه) بود. فرمود شما الآن هم دروغ می گوید، اگر الآن هم راست بگوید ما همان حرف را داریم.
گفتند ما با هر كه تو می جنگی در جنگیم، با هر كه تو می سازی در سلمیم، فرمود:
شما خیانت می كنید! همان كاری كه با پدرم كردید، با من هم می كنید، اگر بدانم درست عمل می كنید، من هم #قیام می كنم.
▫️اینچنین نبود كه امام سجاد اهل سكوت باشد، صبر او برای این بود كه زمینه ای بسازد وگرنه همه اینها #قائم_به_حق و #قوام_به_قسط هستند و یك برنامه دارند.
#شهادت_امام_سجاد_علیه_السلام
#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
#باز_نشر
📚 سخنرانی محرم با موضوع تحلیل قیام سالار شهیدان
تاریخ: 1379/07/21
🌐 http://esra.ir
🆔 @a_javadiamoli_esra
🚩 افشاگری های پیام آوران کربلا
▫️ امام سجاد (علیه السلام) شركت مستقیم در صحنه نبرد و درگیری روز عاشورا نداشت؛ چون قضا و قدر الهی این بود كه او شهید نشود و پدر هشت امام بعد از خود باشد تا #خط_امامت امت و #هدایت_جامعه ادامه یابد، امّا روح حماسی آن حضرت او را آرام نمی گذاشت... .
#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
👇👇👇👇
🆔 @a_javadiamoli_esra
🚩 افشاگری های پیام آوران کربلا
▫️
امام سجاد (علیه السلام)شركت مستقیم در صحنه نبرد و درگیری روز عاشورا نداشت؛ چون قضا و قدر الهی این بود كه او شهید نشود و پدر هشت امام بعد از خود باشد تا #خط_امامت امت و #هدایت_جامعه ادامه یابد، امّا روح حماسی آن حضرت او را آرام نمی گذاشت. از این رو هر جا كه مصلحت اقتضا می كرد و زمینه ای پیش می آمد به افشاگری و استیضاح هیئت حاكمه و دربار ستمكار اموی می پرداخت. مثلا با آن كه آن حضرت (علیه السلام) فاصله كربلا تا شام را با سكوت گذراند و فقط به یاد حق مترنّم بود و با كسی جز اهل بیت (علیهم السلام) حرف نمی زد، و با آن كه او را دركوفه زندانی كرده بودند و با آهن گران و سخت، دست و پای مبارك او را بسته و بر شتر برهنه سوارش كرده بودند و از رگ های بدن او خون جاری بود،هنگامی كه شروع به سخن كرد فرمود: ای امّت نابكار، باران بر محلّ و زمین شما نبارد / ای امتی كه حرمت جدّ ما را دربارهٴ ما نگه نداشتید. اگر در روز قیامت در مقابل جدّ ما قرار گیرید / چه خواهید گفت؟ ما را سوار بر شترهای برهنه، در شهرها می گردانید / گویا ما نبودیم كه پایه های دین را در میان شما محكم نمودیم. یا أمة السوء لا سقیأ لربعكم ٭٭٭٭ یا أمة لم تراع جدّنا فینا ▫️ آن گاه اشاره به جمعیت كرد كه ساكت باشید. وقتی ساكت شدند، پس از حمد و ثنای الهی و صلوات بر رسول خدا (صلی الله علیه و آله و سلم) به معرفی خود و افشای جنایاتی كه امویان در كربلا مرتكب شده بودند پرداخت. «أیها النّاس من عرفنى فقد عرفنى ومن لم یعرفنى فأنا على بن الحسین ابن على بن أبى طالب، أنا ابن من انتُهِكَت حرمتُه وسُلبتْ نِعمتُه وانتُهب ماله وسُبىَ عیاله أنا ابن المذبوح بشطّ الفرات من غیر ذَحْلٍ ولاتُرات، أناابْن من قُتل صبْراً وكَفی بذلك فخْراً... ». نتیجه این سخنرانی و افشاگری این بود كه صدای گریه مردم بلند شد و به یكدیگر می گفتند: هلاك شدید و متوجه نیستید كه چه كار كردید و چه به سرتان آمده است. بدین ترتیب حضرت سجّاد(علیه السلام) اوضاع كوفه را متغیر و #زمینه_قیام_های_بعدی را فراهم نمود... . ◀️ حماسه امام سجاد (علیه السلام) در کوفه ◀️ افشای جنایات امویان توسط امام سجاد (علیه السلام) در شام ◀️ حضور اهل بیت پیامبر (علیهم السلام) در بزم طاغوت ◀️ خطابه پرشور امام (علیه السلام) در مجلس یزید و دگرگونی اوضاع شام ◀️ هدف اهل بیت (علیهم السلام) زنده نگه داشتن نام رسول الله (صلی الله علیه و آله) مطالعه بیشتر: https://news.esra.ir/fa/w/299274 #سالرزو_شهادت_امام_سجاد_علیه_السلام #آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی #در_محضر_استاد 📚 حماسه و عرفان، خلاصه صفحات 319-334 🌐 https://esra.ir 🆔 @a_javadiamoli_esra
💠 مفاتیح الحیات
#شماره751
#بخش_دوم
#تعامل_انسان_با_همنوعان
#فصل_ششم
#شهروندان
🔸 مصادیق شهروندان
7. مهمانان
لزوم اكرام مهمان
امام صادق (ع) فرمود: فاطمه (س) نزد پیامبر (ص) از برخی از امور خودش به پدرش شكایت آورد. رسول خدا (ص) نوشته ای به وی عطا كرد و فرمود: آنچه در این است بیاموز. در آن نوشته بود:... هركس به خدا و روز قیامت ایمان دارد مهمانش را گرامی بدارد. [1]
امیرموٴمنان (ع) فرمود: مهمانت را گرامی بدار اگرچه حقیر باشد. [2]
[1]. جَاءَتْ فَاطِمَةُ س تَشْكُو إِلَی رَسُولِ اللَّهِ ص بَعْضَ أَمْرِهَا فَأَعْطَاهَا رَسُولُ اللَّهِ ص كُرَیسَةً وَ قَالَ: تَعَلَّمِى مَا فِیهَا، فَإِذَا فِیهَا ... ﴿مَنْ كَانَ یؤْمِنُ بِاللهِ وَ الْیوْمِ الآخِرِ﴾ [سورهٴ طلاق، آیهٴ 2] فَلْیكْرِمْ ضَیفَهُ (الكافى، ج2، ص667).
[2]. أَكْرِمْ ضَیفَكَ وَ إِنْ كَانَ حَقِیراً (غرر الحكم، ص435).
#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
#هر_روز_با_مفاتیح_الحیات
📚 مفاتیح الحیات ص 383
مرکز بین المللی نشر اسراء
🌐 https://nashresra.ir
🆔 @a_javadiamoli_esra
تقوای شنیدار.mp3
2.1M
💠 روز سیزدهم ماه #محرم 1445
🔹 تقوای شنیدار
#آيت_الله_العظمی_جوادی_آملی
#جام_معرفت
🆔 @a_javadiamoli_esra
💠 تقوای شنیدار
🔹 جریان ﴿یا أَیهَا الَّذینَ آمَنُوا إِنْ جاءَكُمْ فاسِقٌ بِنَبَإٍ فَتَبَینُوا﴾، این را مشخص فرمود که تبین لازم است و این تبین هم مقام علمش، کار #عقل_نظری است و عملش هم مربوط به #عقل_عملی است که این کار را باید انجام بدهد.
🔹 این رسانههای گروهی، وظیفه شان این است که #صادقانه سخن بگویند تا جامعه را مضطرب و ملتهب نکنند؛ هم آنها موظف اند که راست بگویند و هم مردم موظف اند #آگاهانه بپذیرند.
🔹 اگر هر کسی هر چیزی را که شنید باور کند، طبق بیان نورانی امام جواد (سلام الله علیه) دارد گوینده را عبادت می کند! فرمود: «مَنْ أَصْغی إِلی ناطِق فَقَدْ عَبَدَهُ فَإِنْ كانَ النّاطِقُ عَنِ اللّهِ فَقَدْ عَبَدَ اللّهَ وَ إِنْ كانَ النّاطِقُ ینْطِقُ عَنْ لِسانِ إِبْلیسَ فَقَدْ عَبَدَ إِبْلیسَ»؛ فرمود مواظب باشید! حرف رسانه ها را که گوش می دهید، حرف روزنامه ها را که گوش می دهید، حرف سخنران ها را دارید گوش می دهید، «مَنْ أَصْغی إِلی ناطِق فَقَدْ عَبَدَهُ»؛ کسی حرف گوینده ای را شنید و عمل کرد، دارد او را عبادت می کند!
«فَإِنْ كانَ النّاطِقُ عَنِ اللّهِ فَقَدْ عَبَدَ اللّهَ وَ إِنْ كانَ النّاطِقُ ینْطِقُ عَنْ لِسانِ إِبْلیسَ فَقَدْ عَبَدَ إِبْلیسَ»؛ فرمود اگر کسی به گزارش گزارشگری اعتماد کرده و حرف او را دارد گوش می دهد، در حقیقت دارد او را عبادت می کند؛ اگر او از خدا و پیغمبر می گوید و راست می گوید، این شنونده «فَقَدْ عَبَدَ اللّهَ» و اگر دروغ می گوید و خلاف حق می گوید، این شنونده «فَقَدْ عَبَدَ إِبْلیسَ».
#روز_صدا_و_سیما
#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
#جام_معرفت
📚 سوره مبارکه حجرات جلسه 7
تاریخ: 1395/07/27
🌐 https://esra.ir
🆔 @a_javadiamoli_esra
💠 مفاتیح الحیات
#شماره752
#بخش_دوم
#تعامل_انسان_با_همنوعان
#فصل_ششم
#شهروندان
🔸 مصادیق شهروندان
7. مهمانان
لزوم اكرام مهمان
... مهمانی بر پیامبر (ص) وارد شد چیزی نزد خانوادهاش برای پذیرایی نبود. مردی از انصار آمد و آن مهمان را به خانه خود برد و غذایی پیش روی او نهاد و دستور داد همسرش چراغ را خاموش كند. او نیز دستش را به سوی غذا دراز می كرد تا وانمود كند كه غذا می خورد تا مهمان غذایش را بخورد.
صبح هنگام رسول خدا (ص) به او فرمود: خدا از رفتارت با مهمان به شگفت آمد و آیهٴ ایثار نازل شد: «و بر خودشان مقدّم می دارند، اگرچه سخت به آن نیازمند باشند». [1]
[1]. (تنبیه الخواطر و نزهة النواظر، ج1، ص173).
#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
#هر_روز_با_مفاتیح_الحیات
📚 مفاتیح الحیات ص 383
مرکز بین المللی نشر اسراء
🌐 https://nashresra.ir
🆔 @a_javadiamoli_esra
هدایت شده از کانال رسمی وابسته به آیت الله العظمی جوادی آملی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🏴 نور هُدی
▫️ یك روایت نورانی از وجود مبارك پیغمبر (علیه و علی آله آلاف التحیة و الثناء) رسیده است که فرمود: «اتَّقُوا فِرَاسَةَ الْمُؤْمِنِ فَإِنَّهُ ینْظُرُ بِنُورِ اللَّهِ»؛ شما از فراست و #هوشمندی_مؤمن بر حذر باشید، چون او با #نور_خدا می بیند... .
👇👇👇👇
🆔 @a_javadiamoli_esra
هدایت شده از کانال رسمی وابسته به آیت الله العظمی جوادی آملی
🏴 نور هُدی
▫️ یك روایت نورانی از وجود مبارك پیغمبر (علیه و علی آله آلاف التحیة و الثناء) رسیده است که فرمود: «اتَّقُوا فِرَاسَةَ الْمُؤْمِنِ فَإِنَّهُ ینْظُرُ بِنُورِ اللَّهِ»؛ شما از فراست و #هوشمندی_مؤمن بر حذر باشید، چون او با #نور_خدا می بیند.
اگر كسی تقوا و اخلاق و ایمان را در بر كرده باشد، نورانیتی در مجرای علمی او پیدا می شود كه او با آن نور، اشیا را می بیند.
▫️ هر مطلب تازهای كه باشد #نعمت_الهی است (یک)؛ ثانیاً ﴿ما بِكُمْ مِنْ نِعْمَةٍ فَمِنَ اللَّهِ﴾ (دو)؛ شخص با نور الهی، نعمت الهی را می بیند (سه)، آنگاه در فنّ خودش #نو_آوری دارد؛ فرمود: «اتَّقُوا فِرَاسَةَ الْمُؤْمِنِ فَإِنَّهُ ینْظُرُ بِنُورِ اللَّهِ». اگر طلبه ای دارد مطالعه می كند، چراغ روشنی هست, عینكی در اختیار او هست و كتابی هست که دارد مطالعه می كند، ماورای همه اینها نورانیت دیگری هم هست كه با آن نور دارد می بیند.
▫️ اگر در بخشی از آیات قرآن كریم فرمود: ﴿وَ جَعَلْنا لَهُ نُوراً یمْشی بِهِ فِی النَّاسِ﴾؛ یعنی عده ای در اثر #وارستگی_تقوا نورانی هستند و كسی كه نورانی باشد می شود #مصباح_الهدایة که هم راه خود را می بیند، چون عالِم است و هم به دیگران راه نشان می دهد، چون «مصباح الهدایة» است.
اگر درباره سالار شهیدان حسین بن علی (سلام الله علیهما) آمده است كه «اِنَّ الْحُسین مِصباحُ الْهُدی وَ سَفینَهُ الْنِّجاة»، همین است؛ #روش, #منش و #گفتار او طوری است كه دیگران را راهنمایی می كند؛ خاصیت #نور این است.
#پادکست_محرم
#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
#باز_پخش
📚 درس اخلاق
تاریخ: 1393/08/01
🌐 http://esra.ir
🆔 @a_javadiamoli_esra
علم الحادی.mp3
1.23M
💠 روز چهاردهم ماه #محرم 1445
🔹
علم الحادی#آيت_الله_العظمی_جوادی_آملی #جام_معرفت 🆔 @a_javadiamoli_esra
💠 علم الحادی
🔹 در #جنگ_جهانی اول و دوم اینها حدود هشتاد میلیون انسان را خاك كردند! این محصول #علم_غیر_دینی است. الآن كه می بینید غربی ها دم از دموكراسی می زنند، چون از بس آدم كشتند خسته شدند! خب آدم كمتر از پنجاه سال حدود هشتاد میلیون نفر را می كشد؟! همینها كشتند، این خروجی #دانشگاه_غیر_الهی است.
🔹 #علم_بی_دین یا گرگ وار حمله می كند یا موش وار تسلیم می شود. ما در جنگ جهانی اول هر چه به ما گفتند گفتیم چشم, در جنگ جهانی دوم هر چه حمله كردند گفتیم چشم! گفتند هفده شهر را باید بدهید گفتیم چشم!
در كودتای ننگین 28 مرداد، ظرف چند ساعت شعار رسمی «مرگ بر شاه»، شده «جاوید شاه»! گفتند گاز را باید بدهید به شوروی گفتیم چشم! نفت را باید بدهید به انگلیس و آمریکا گفتیم چشم! ما برده های #چشم_گو بودیم!
#آغاز_جنگ_جهانی_اول
#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
#جام_معرفت
📚 ديدار وزير علوم با حضرت استاد
تاریخ: 1392/12/15
🌐 https://esra.ir
🆔 @a_javadiamoli_esra
پیام داشتن نهضت حسینی
🔹 نهضت سیّد الشّهدا (علیه السلام) قضیه ای شخصی نیست، بلکه همانند سایر اولیای بزرگ خدا جریانی تاریخی است که سنّت الهی محسوب می شود. از این رو، یقیناً پیام دارد؛ زیرا #سنت_های_الهی بر همگان و در همه عصرها و نسل ها و مصرها جاری است و محدود به زمان و مکان مخصوص و افرادی خاص نیست... .
#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
👇👇👇👇
🆔 @a_javadiamoli_esra
پیام داشتن نهضت حسینی
🔹 نهضت سیّد الشّهدا (علیه السلام) قضیه ای شخصی نیست، بلکه همانند سایر اولیای بزرگ خدا جریانی تاریخی است که سنّت الهی محسوب می شود. از این رو، یقیناً پیام دارد؛ زیرا #سنت_های_الهی بر همگان و در همه عصرها و نسل ها و مصرها جاری است و محدود به زمان و مکان مخصوص و افرادی خاص نیست... .
شعاع پیام
🔹 شعاع هر پیامی وابسته به شعاع هستی انشاءکننده آن پیام است. اگر مبدأ پیام در محدوده ای خاصْ حضور وجودی داشت، قلمرو پیام او هم به همان جا محدود خواهد بود و اگر مصدر پیام، منطقه ای وسیع را در حیطه هستی خویش داشت، شعاع پیام او نیز به همان اندازه وسیع خواهد بود.
🔹 ... اگرحسین بن علی (علیه السلام) را فقط امام شیعیان بشناسیم، با چنین معرفت محدودی منطقه پیام او جهان تشیّع خواهد بود و اگر او را فقط والی مسلمانان بدانیم، منطقه نفوذ او قلمرو مسلمان نشین است. نیز اگر حسین بن علی (علیه السلام) را به الگوی توحید بشناسیم، شعاع رسالت و پیام او منطقه موحّدنشین خواهد بود؛ امّا اگر حسین بن علی (علیه السلام) را به #انسان_کامل و خلیفه خدا در زمین بشناسیم، منطقه نفوذ پیام او محدود نیست، بلکه تا آن جا که شعاع انسانیّت هست، پیام حسینی نیز هست؛ خواه در پهنه زمین، خواه در گستره زمان.
یعنی در طول تاریخ، هر جا انسانی حضور و ظهور دارد، مخاطب کربلای حسینی است. البته هر گروهی که نیاز فکری و اجتماعی خود را در فرایند عاشورا می یابد، شاید چنین بیندیشد که تنها گروه آنان است که مخاطب اصلی کربلایند؛ لیکن بهره وری هر گروه، مستلزم انحصار پیام کربلا به آن نیست.
🔹 قلمرو پیام نهضت حسینی محدود نیست؛ بلکه مخاطب اصیل آن، انسان است و مؤیّد آن، سخن وجود مبارک رسول اکرم (صلی الله علیه و آله و سلم) است که «حسین منّى و أنا من حسین»؛ «حسین (علیه السلام) از من است و من از او هستم». درست است که حسین بن علی (علیه السلام) نوه پیامبر (صلی الله علیه و آله و سلم) است، ولی آن حضرت نوه های دیگری هم داشته اند که درباره آن ها چنین تعبیری نفرمودند. بنابراین، سخن رسول خدا (صلی الله علیه و آله و سلم) به این معناست که کیان دین و نبوّت و رسالت من با قیام حسین (علیه السلام) زنده است. از این رو، #پیام_نهضت_حسینی تا شعاع رسالت و نبوّت رسول اکرم (صلی الله علیه و آله و سلم) نفوذ دارد.
بهترین سند برای ارزیابی منطقه رسالت رسول اکرم (صلی الله علیه و آله و سلم) قرآن کریم است. بر پایه قرآن، وجود پربرکت رسول اکرم (صلی الله علیه و آله و سلم) برای همه مردم و جوامع بشری (جهانیان) منشأ رحمت است؛ ﴿و ما أرسلناک إلّا رحمة للعالمین﴾ و ﴿و ما أرسلناک إلّا کافّة للنّاس﴾.
📚 شکوفایی عقل در پرتو نهضت حسینی ص83 تا 85
#بر_آستان_اندیشه
#محرم
#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
🌐 https://esra.ir
🆔 @a_javadiamoli_esra
💠 مفاتیح الحیات
#شماره753
#بخش_دوم
#تعامل_انسان_با_همنوعان
#فصل_ششم
#شهروندان
🔸 مصادیق شهروندان
7. مهمانان
لزوم اكرام مهمان
... امام صادق (ع) فرمود: دست دو گروه از دزدان قطع نمی شود: كارگر و مهمان، زیرا آن دو امین صاحبخانه بوده اند. [1]
رسول خدا (ص) به امیرموٴمنان فرمود: ای علی! مهمان را گرامی بدار اگرچه كافر باشد. [2]
رسول خدا (ص) فرمود: هرگاه مردی به شهری وارد شد او مهمان همكیشان خود از اهالی آن شهر است تا از آنجا كوچ كند. [3]
[1]. لا یقْطَعُ الأَجِیرُ وَ الضَّیفُ إِذَا سَرَقَا، لأَنَّهُمَا مُؤْتَمَنَان (علل الشرائع، ص535).
[2]. یا على!... أَكْرِمِ الضَّیفَ وَ لَوْ كَانَ كَافِرا (جامع الاخبار، ص84).
[3]. إِذَا دَخَلَ الرَّجُلُ بَلْدَةً فَهُوَ ضَیفٌ عَلَی مَنْ بِهَا أَهْلٌ مِنْ دِینِهِ حَتَّی یرْحَلَ عَنْهُم (علل الشرائع، ص384).
#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
#هر_روز_با_مفاتیح_الحیات
📚 مفاتیح الحیات ص 384
مرکز بین المللی نشر اسراء
🌐 https://nashresra.ir
🆔 @a_javadiamoli_esra
کمين فتنه.mp3
2.15M
💠 روز پانزدهم ماه #محرم 1445
🔹 کمین فتنه
#آيت_الله_العظمی_جوادی_آملی
#جام_معرفت
🆔 @a_javadiamoli_esra
💠 کمین فتنه
🔹 این ایام مصادف است با سالگرد شهادت آیت الله مرحوم آقا #شیخ_فضل_الله_نوری (رضوان الله تعالی علیه) كه در اثر طهارت و قداستی كه داشتند، سعی كردند آن #استقلال و #آزادی مشروع، آلوده نشود.
🔹 این عبرتی است برای همه ما! همه باید مواظب باشیم كه دشمن در كمین است؛ آن شیطانی كه گفت: ﴿لَأَقْعُدَنَّ لَهُمْ صِرَاطَكَ الْمُسْتَقِیمَ﴾، #شیاطین_الانس فراوانی را هم تربیت كرده است كه در كمین اند. آنها نگذاشتند #عدالت_خواهی مردم #استقلال_طلبی مردم #آزادی_خواهی مردم، طیب و طاهر بماند و در روز روشن این عالِم بزرگوار را به آن صورت به دار آویختند.
🔹 اگر ـ خدای ناكرده ـ مردم بیدار نباشند و اگر ـ خدای ناكرده ـ عقل مردم، فعّال نباشد، دشمن هم كه مرتّب در كمین است، متشابهات هم كه مرتّب در دست آنهاست، عدّه ای هم كه بنده زر و زورند، عده ای هم كه گرفتار تزویرند،
اگر ـ خدای ناكرده ـ روحانیت فعّال نباشد
مسئولین فعال نباشند
مردم بیدار نباشند
معارف الهی گفته نشود
خطّ امام تبیین نشود
و زحمت رهبری حفظ نشود، ممکن است ـ خدای ناكرده ـ حادثه تلخی پیش بیاید!
🔹 جریان مرحوم آقا شیخ فضل الله، عبرتی بود در مشروطیت كه در سخنان امام (رضوان الله علیه) زیاد به آن اشاره می شد، در بیانات مقام معظّم رهبری زیاد به آن اشاره می شود، در بیانات بسیاری از بزرگان ما زیاد به آن اشاره می شود تا مردم غفلت نكنند. از #جهل_مردم، بسیاری از خطرها پیش می آید!
#شهات_آیت_الله_شیخ_فضل_الله_نوری
#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
#جام_معرفت
📚 خطبه های نماز جمعه
تاریخ: 1387/05/11
🌐 https://esra.ir
🆔 @a_javadiamoli_esra
نیاز همگان به پیام
🔹 از نظر کمّی، مخاطبان پیام عاشورا همه جوامع بشری است و از جهت کیفی، گذشته از توده مردم، عالمان الهی، حکیمان، متکلّمان و عارفان، مستمعان آن پیام هستند؛ پیامی که تا روز قیامتْ حضور و ظهور دارد.... .
#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
👇👇👇👇
🆔 @a_javadiamoli_esra
نیاز همگان به پیام
🔹 از نظر کمّی، مخاطبان #پیام_عاشورا همه جوامع بشری است و از جهت کیفی، گذشته از توده مردم، عالمان الهی، حکیمان، متکلّمان و عارفان، مستمعان آن پیام هستند؛ پیامی که تا روز قیامتْ حضور و ظهور دارد. وقتی در آستانه قیامت، حضرت ولیّ عصر (عجّل اللّه تعالی فرجه الشّریف) ظهور کردند و پیام های حسینی را متحقّق نمودند، آنگاه جریان عالَم به قیامت مبدّل می شود و مجموعه نظام کنونی به آسمان ها و زمین دیگری مبدّل خواهد شد که حکم خاصّ خود را دارد.
بنابراین، هیچ کس نمی تواند بگوید: من از مراسم سوگواری سالار شهیدان بی نیازم؛ خواه شیعه یا سنّی، خواه کلیمی یا مسیحی یا زرتشتی و خواه مسلمان یا کافر؛ زیرا حسین بن علی (علیه السلام) گفتارها، رفتارها و نوشتارهای فراوانی در سطوح مختلف ارائه کرده است. به برخی فرمودند: اگر مسلمان نیستید، آزاد اندیش باشید و خاصیّت آزاد اندیشی و آزادمنشی این است که انسان نه سلطه پذیر باشد، نه سلطه گر؛ «إن لم یکن لکم دین و کنتم لا تخافون المعاد فکونوا أحراراً فى دنیاکم». درس آزادگی نشانه آن است که جنبه انسانی کربلا همچنان محفوظ است و اگر کسی به مبدأ و معاد عالَم معتقد نبود، به اصل حرّیّت بشر اعتقاد دارد و کربلا معلّم حرّیت جوامع بشری است.
🔹 عارفان نیز در جهاد اکبر که برتر از جهاد اوسط است، در می یابند که در داوری بین عقل و عشق، باید عشق را بر عقل حاکم کنند و آن جا که نبرد بیرحمانه بین اندیشه و شهود برپا می شود، لازم است شهود را بر اندیشه مقدّم دارند و در مدار نبرد عرفان و حکمت، عرفان را بر حکمت مقدّم کنند.
آن جا نه تنها نصیحت می کنند و می گویند:
پای استدلالیان چوبین بود ٭٭٭٭ پای چوبین سخت بی تمکین بود
🔹 ... حسین بن علی (علیه السلام) در آن قلّه شهود شهادتش به حکیمان می فرماید: این پای چوبین را از پا بردار؛ یعنی در بسیاری از موارد، اندیشه و معادلات ریاضی رهزن و حجاب است... .
جریان کربلا، نسبت به شهدای عالی مقام آن، جنگ اصغر نبود تا برای آب و خاک بجنگند و نیز جریان جهاد اوسط نبود تا صرفاً برای تزکیه روح نبرد کنند؛ آن ها جهاد اصغر و اوسط را پشت سر گذاشتند و چون جهاد اکبر درجاتی دارد، به این بارگاه راه یافتند که مشهود شاهد عارف را بر فهم حکیم مُبَرْهن غالب کنند، سپس اصحاب خود را به این قلّه برسانند. اگر کسی خودش شاهد شد، باید امام شاهدان هم باشد؛ چون قرآن پس از معرفت، انسان را به مهاجرت فرا می خواند تا به امامت برساند.
🔹 اگر چهار عنصر محوری #معرفت، #هجرت، #سرعت، #سبقت، بر پایه وحی قرآنی انجام پذیرد؛ یعنی انسان نخست عارف شود و بفهمد راه کدام و کجاست و زشتی و زیبایی چیست و راه بلد و راهنما بلد شود و پس از معرفت، هجرت را آغاز کند؛ آنگاه در بخش هجرت به او گفته می شود: سرعت بگیر؛ « و سارعوا » و وقتی سرعت گرفت، به او می گویند: به این فکر نباش که فقط سریع حرکت کنی، بلکه در این اندیشه کن که دیگران را عقب بزنی و خود جلو بیفتی؛ « سابقوا » .
آن جا که می گویند: سرعت و سبقت ممنوع است، آن مرحله تکاثر است، نه کوثر... .
پس از این که انسان آن مراحل چهارگانه را پیمود و سبقت گرفت و در ردیف سابقان بنام درآمد، آنگاه به وی گفته می شود که باید امامت جامعه برین را به عهده بگیری... .
🔹 این دعوت به مقام امامت برای همه است و حصر نیست؛ لیکن رسیدن به این مقام سخت است؛ وگرنه راه امام شدن، یعنی راهنما شدن، مسؤول سیاسی یا فرهنگی یک ملّت شدن، برای همگان باز است. البته آن امامت معصومانه را که قرآن کریم درباره اش چنین فرمود: « الله أعلم حیث یجعل رسالته » برای بیش از دوازده امام (علیه السلام) نخواهد بود و رقم مقدّس آنان نه کم می شود، نه زیاد و نیل به آن مقدور احدی نیست؛ چنان که چنین امانت معصومانه ای خارج از بحث است.
وجود مقدّس حسین بن علی (علیه السلام) همه این راه ها را حتّی برای کرسی نشینان صدر عرفان تنظیم کردند و فرمودند:
تا فضل و عقل بینی بی معرفت نشینی ٭٭٭٭ یک نکته ات بگویم خود را مبین که رستی...
هر عارفی به وجود سیّد الشّهداء (علیه السلام) می بالد؛ زیرا پیام حسینی آموزگار چنین عارفان واصل است.
📚 شکوفایی عقل در پرتو نهضت حسینی ص86 تا 91
#بر_آستان_اندیشه
#محرم
#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
🌐 https://esra.ir
🆔 @a_javadiamoli_esra
💠 مفاتیح الحیات
#شماره754
#بخش_دوم
#تعامل_انسان_با_همنوعان
#فصل_ششم
#شهروندان
🔸 مصادیق شهروندان
7. مهمانان
ادب مهمان نوازی
استقبال و بدرقه: امام باقر (ع) فرمود: به كارگیری مهمان جفاست؛ هرگاه مهمان بر شما وارد شد او را یاری كنید [تا رهتوشه خود را جا به جا كند] و هرگاه كوچ می كند وی را یاری نكنید، زیرا از فرومایگی است (چون نشان نشاط شما از رفتن اوست) و او را از ره توشه بهره مند سازید و ره توشه اش را نیكو كنید، زیرا از بخشندگی است. [1]
رسول خدا (ص) فرمود: از جمله حقوق مهمان این است كه وی را موقع خارج شدن از حریم و اندرونی خانه همراهی كنی. [2]
[1]. (الكافى، ج6، ص284).
[2]. مِنْ حَقِّ الضَّیفِ أَنْ تَمْشِىَ مَعَهُ فَتُخْرِجَهُ مِنْ حَرِیمِكَ إِلَی الْبَاب (عیون اخبار الرضا ع، ج2، ص70).
#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
#هر_روز_با_مفاتیح_الحیات
📚 مفاتیح الحیات ص 384
مرکز بین المللی نشر اسراء
🌐 https://nashresra.ir
🆔 @a_javadiamoli_esra