هدایت شده از کانال رسمی دانشگاه قم
🔹ساخت نمایشگر سه بعدی توسط عضو هیئت علمی و دانشجویان دانشگاه قم
🔻عضو هیئت علمی گروه فیزیک دانشگاه قم و مدیرعامل شرکت فوتون گستر سه بعدی نوین با اشاره به اینکه نمایشگر سه بعدی ساخته شده توسط این شرکت در چند نمایشگاه بین المللی از جمله نماشگاه ایران اکسپو 2023 به نمایش درآمد، گفت: صفر تا صد این کار توسط دانشجویان و فارغ اتحصیلان دانشگاه قم انجام شده است.
🔸روابط عمومی دانشگاه قم
@university_of_qom
با توجه به اینکه اعلام خطر مجدد استاد شریفی نسبت به فعالیتهای مدعیان #تنجیم_طبی، «درمانگریهای متافیزیکی»، «جندرمانی»، «فلک درمانی»، «چاکرادرمانی» و ... با نام دین و سوء استفاده از معارف دینی مورد توجه عدهی کثیری از مخاطبان قرار گرفته است و درخواستهایی مبنی بر روشنگری بیشتر در این زمینه به دست ما رسیده است، سلسله نقدهای چند سال پیش استاد را در این زمینه که پیشتر توسط یکی از رسانهها منتشر شده بود، تقدیم مخاطبان عزیز میکنیم👇👇👇
هدایت شده از احمدحسین شریفی
🔴نقد و آسیبشناسی تنجیم طبی و طبابت فلکی
🔹متاسفانه در سالهای اخیر شاهد اوجگیری جریانهای شبهعلمی و خرافی در بین برخی طلاب و پژوهشگران عرصه طب سنتی - اسلامی هستیم، این جریانها با چنگاندازی به میراث خرافی یونان باستان، و با استنادهای بیضابطه به مرویات طبی، و با روشهای غیر علمی و اثبات نشده، مدعی درمان امراض جسمی و روحی شدهاند و از همین طریق مبالغ هنگفتی را بابت آموزش و درمان از مردم اخذ کردهاند و به نام اهل بیت(ع)، خرافات یونان باستان را ترویج و به آن رنگ اسلامی زدهاند.
متن پیش رو سلسله یادداشتها و نقدهای استاد احمدحسین شریفی در موضوع تنجیم طبی میباشد که در کانال وزین ایشان ( Ahmadhoseinsharifi@ ) در شهریور ماه ۱۴۰۰ در قالب چند یادداشت منتشر شده است. واحد پژوهشی موسسه طبنا با توجه به ارزشمند بودن این نقدها و ضرورت مقابله با جریانات خرافی و شبهعلمی، تمام یادداشتها را در قالب یک متن واحد گردآوری و منتشر کرده است. برای آگاهی بیشتر به سایت موسسه طبنا مراجعه کنید👇👇
http://tebona.ir/1557
#تنجیم
#تنجیم_طبی
#نجوم
🆔eitaa.com/ahmadhoseinsharifi
🌹
🟢امام رضا(ع) و به کارگیری امکانات دستگاه خلافت در خدمت «جهاد تبیین»
🖊احمدحسین شریفی
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
مأمون عباسی، هر چند با اهدافی پلید و به منظور جلب افکار عمومی ایرانیان و شیعیان و مردم خراسان و ایجاد تردید در میان برخی از بزرگان شیعی و در نتیجه کنترل حرکتهای سیاسی و اجتماعی آنان، به اهل بیت(ع) اظهار علاقه میکرد. و به همین بهانه و حتی به بهانه تقدیم خلافت به #امام_رضا، او و بالتبع جمع کثیری از سادات و بزرگان شیعه آن روزگار را با نهایت احترام از مدینه به مرو آورد.
امام رضا علیه السلام نیز که کاملاً از نقشههای شوم مأمون و اهداف پلید او آگاه بود، از پذیرش این پیشنهاد استنکاف کرد و مأمون نیز که منتظر این استنکاف بود، ولایتعهدی را، که هدف او (یعنی تأیید و تقویت خلافت مأمون) را بهتر تأمین میکرد بر امام رضا تحمیل کرد.
امام رضا علیه السلام نیز بسیار زیرکانه،
اولاً، شرایطی را برای پذیرش ولایتعهدی تعیین کرد که مأمون نتوانست در عمل به اهداف خود دست یابد.
و ثانیاً، همه تلاش خود را به کار گرفت که این «تهدید» بزرگ و بیسابقه را به «فرصت»ی بینظیر و بیسابقه برای «تبیین» معارف اسلامی و معرفی جایگاه و منزلت اهل بیت علیهم السلام تبدیل کند. آن حضرت از امکانات دستگاه خلافت و ارتباطات آزاد و جایگاه قانونیای که برای ارتباطگیری با مردم و گروههای مختلف مذهبی و دینی به دست آورده بود، نهایت استفاده را کرد.
سه کار معرفتی عمده و اساسی آن حضرت در آن فرصت محدود عبارت بود از:
1.تصحیح و پالایش برخی از روایات غلوآمیز یا تحریفی منتسب به ائمه پیشین، به هنگام گفتگو با علما و محدثان شیعه؛
2.اثبات حقانیت تشیع و اسلام به هنگام گفتگو و مناظره با علمای سایر فرق و مذاهب اسلامی و رهبران سایر ادیان؛ این گفتگوها و مناظرات غالباً به اراده و با برنامهریزی خود مأمون انجام میگرفت. که در همه این موارد حقانیت ولایت و امامت و برتری مکتب شیعه بر سایر مکاتب تثبیت میشد.
3.بیان دقیق و تفصیلی جایگاه و نقش امامت در نظام فکری اسلام و در نظم سیاسی و اقتصادی و امنیتی جامعه انسانی و اسلامی؛ شاید بتوان گفت هیچیک از ائمه پیشین از چنین فرصت و چنین آزادیای برای تبیین جایگاه و نقش اهل بیت علیهم السلام در نظم هستی و در جهانبینی اسلامی و همچنین در فردسازی و جامعهپردازی اسلامی، برخوردار نبودند. به عنوان نمونه میتوان به روایت مفصل و جامعی که مرحوم کلینی در کافی از امام رضا نقل کرده است مراجعه کرد.
#فرصت
🆔https://eitaa.com/ahmadhoseinsharifi
🌹
🔴نمونه دیگری از «حیلهگریهای متافیزیکی»!
✍️احمدحسین شریفی
🔸«حرزنویسی» و «حرزفروشی» نیز یکی دیگر از بازارهایی بوده که همواره گردش مالی محدودی در میان دعانویسان کلاش و عوام الناس داشته است.
🔸این بازار در یک دهه اخیر فروشندگان و مشتریان ویژهای یافته است.
مدعیان #تنجیم_طبی، درمانگری متافیزیکی، #جندرمانی و ... مدتی است در این بازار برای سواری گرفتن از «دینداران سادهلوح» با یکدیگر مسابقه گذاشتهاند. (کافی است با کلیدواژه «حرزنویسی»، جستجوی مختصری در فضای مجازی داشته باشید تا فراوانی دعانویسان مدرن را ببینید)
🔸حتی در ایام #اربعین، مدلهای جدیدی از این سودجویی بروز پیدا کرد: «حرز اربعین»!
در تصاویر بالا تبلیغات یکی از حرزفروشان که گاهی لباس روحانیت نیز بر تن میگذارد! را ملاحظه میکنید:
«حرز اربعین»! آن هم توسط خود «سید» در «روز اربعین»، «در زمین کربلا» به «تعداد محدود». «ثبت سفارش» به «چهار طریق»!
🔻اینان همزمان مرتکب دو خیانت میشوند:
1️⃣خیانت به مردم؛ با سوءاستفاده از ایمان و اعتقاد آنان؛
2️⃣خیانت به معارف دینی؛ با پولی کردن #دعا و توکل و توسل.
#حرز
🆔https://eitaa.com/ahmadhoseinsharifi
🌹
🟢آیا پیامبر اکرم(ص) از پایانیافتن ماه صفر خوشحال بود؟
🖊احمدحسین شریفی
ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
يکي از دانشهای ناظر به «فقه الحديث»، دانش «اسباب ورود حديث» است. اين دانش به منزلة دانش «شأن نزول» در تفسير قرآن است. هدف اصلی از دانش اسباب ورود حديث، شناخت شأن صدور روايات و فهم قرائن موجود به هنگام صدور روايات است. توضیح آنکه به صرف فهم معنای لغوی و اصطلاحی الفاظ و ترکيبهای به کار رفته در احاديث نمیتوان مدعی «فهم درست» آنها شد. در برخی از موارد برای فهم درست معنای احاديث، بايد اسباب ورود حديث را دانست. يعنی علت و زمينه و بافت صدور آن سخن از معصوم را بايد فهميد. چرا که «شرايط زمينهای» در فهم مراد معصومان حتماً نقشآفرين است. به تعبير ديگر، بايد قراين مقامی (شرايط اجتماعی و تاريخی و فرهنگی و حالات مخاطب و گوينده و ... ) را در نظر گرفت.
متأسفانه بسياری از ناقلان اوليه احاديث و جامعان کتابهای حديثی، از نقشآفرينی قراين مقامی در فهم مراد معصومان غافل بودند و اهتمامی به ذکر آنها نداشتهاند. به همين دليل، برای فهم مراد واقعی معصومان، يک حديثشناس محقق بايد تلاش بيشتری کند و حتیالامکان قرائن را در منابع موجود به دست آورد. مراجعه به منابع حديثی ساير فرق و مذاهب اسلامی يا مراجعه به منابع تاريخی و فهم درست تاريخ صدر اسلام و اوضاع فرهنگی و اجتماعی حاکم بر قبايل و اقوام آن زمان و امثال آن میتواند پارهای از گرهها را بگشايد.
به عنوان مثال، در پارهای از منابع اهل سنت حديثی از #پیامبر_اکرم(ص) نقل کردهاند که فرموده باشد: «مَنْ بَشَّرَنِي بِخُرُوجِ آذَارَ فَلَهُ الْجَنَّةُ؛ هر کس مرا به پایان یافتن آذار بشارت دهد، من او را به بهشت بشارت میدهم.»
آذار از ماههای رومی است؛ مصادف با خرداد شمسی است؛ برخی آن را به معنای #ماه_صفر دانستهاند و از این حدیث نحسی ماه صفر! و سعدی ماه ربیع الاول را نتیجه گرفتهاند!
این حدیث، به خودی خود و بدون آگاهی از بافت و زمینههای بیان آن، از نظر مضمونی آنقدر عجیب هست که حتی پارهای از اهل حديث و ظاهرگرايانی مثل احمدبن حنبل نتوانستهاند با مضمون آن کنار بيايند و آن را تأييد کنند؛ به همين دليل گفتهاند که اين حديث اصل و اساسی ندارد! اما اگر احمدبن حنبل قرائن مقامی صدور چنين سخنی را میدانست، چنين حکم قاطعی را صادر نمیکرد. #شيخ_صدوق از #ابنعباس علت صدور چنين سخنی را به اين صورت نقل میکند که:
«روزی پيامبر خدا(ص) با اصحاب خود در مسجد قبا نشسته بود و به آنان گفت: نخستين فردی که اکنون بر شما وارد میشود از بهشتيان است. برخی از اين افراد چون اين سخن را شنيدند بيرون رفتند تا شتابان باز گردند و به سبب اين خبر از بهشتيان شوند! پيامبر اين را فهميد و به آنان که مانده بودند فرمود: اکنون چند نفر بر شما وارد میشوند که هر يک از ديگری سبقت میجويد؛ از ميان آنان هر کس به من بشارت دهد که ماه آذار تمام میشود اهل بهشت است. پس آن گروه بازگشتند و وارد شدند و #ابوذر نيز با آنان بود. پيامبر خدا(ص) به آنان فرمود: ما در کدام ماه رومی هستيم؟ ابوذر پاسخ داد: «ای پيامبر خدا آذار تمام شد.» پيامبر گفت: «ای ابوذر اين را میدانستم اما دوست داشتم که امت من بدانند تو بهشتی هستی.»
به هر حال این حدیث هیچ ربطی به سعدی و نحسی ماههای صفر و ربیع الاول ندارد! اصل داستان چیز دیگری بوده است که در تحلیل مرحوم شیخ صدوق کاملاً واضح است.
#نحس
🆔https://eitaa.com/ahmadhoseinsharifi
🌹
🟢توصیهای به متخصصان وطنیِ «علوم اجتماعی غربی»
🖊احمدحسین شریفی
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
بسیاری از متخصصان وطنی علوم اجتماعی غربی دائماً از «احتضار» و «مرگ» علوم انسانی و اجتماعی در کشور ما سخن میگویند.* همواره از بیمهری و بیاعتنایی مردم و مدیران جامعه به علوم اجتماعی مینالند و برای این منظور نشست و میزگرد هم میگیرند!
با فرض پذیرش این نگرانی، سؤال این است که آیا واقعاً علوم انسانی و اجتماعی موجود، علیرغم کارآمدی و توانمندی و گرهگشاییهایی که در حیات اجتماعی انسان ایرانی داشتهاند باز هم مورد بیاعتنایی و بیمهری مردم و مدیران واقع شدهاند؟! یا آنکه اساساً علوم موجود با توجه به مبانی و معیارها و ارزشهای حاکم بر آنها و با توجه به روشهای تحقیقی که در آنها وجود دارد، علومی ناکارآمد بوده و نه تنها توانایی گرهگشایی از مسائل مردم ایران را ندارند که هیچ تناسبی با بنیانهای دینی و اسلامی ما هم ندارند؟
بنده به بخش دوم معتقدم.
و به متخصصان وطنی و ایرانی و مسلمان این علوم توصیه میکنم پیش از هر چیز سعی کنید علمیت و کارآمدی این علوم را برای مسائل ایران اسلامی اثبات کنید.
و معتقدم شرط لازم برای اثبات کارآمدی این علوم برای انسان ایرانی آن است که:
اولاً، دست از تعصب نسبت به دستگاه مفهومی موجود در علوم اجتماعی غربی بردارید و تلاش کنید دستگاهی مفهومی متناسب با کنشهای اجتماعی مردمان موحد و دیندار ایران تولید کنید. زیرا بسیار واضح است که با دستگاه مفهومی وارداتی و اجارهای از جوامع لیبرالی و الحادی، هرگز نمیتوان فهمی درست و واقعبینانه از کنشهای اجتماعی انسان توحیدی و جامعه دینی داشت!
ثانیاً، روشهای صائبی برای دستیابی به توصیفی واقعبینانه، و نه سوگیرانه و مقلدانه، از کنشهای اجتماعی مردم تولید کنید؛
ثالثاً، در اندیشه تولید روشی اطمینانآور برای فهم مرادات و مقاصد کنشگران و راهیابی به حاق معانی و انگیزههای آنان باشید. و البته تولید چنین روشی، نیازمند داشتن فهمی درست از آموزهها و انگیزههای دینی و مفاهیمی چون ایثار و احسان و خیرخواهی و عشق به تعالی و امثال آن است.
رابعاً، در مقام تبیین و کشف چرایی کنشها، کلیشهای برخورد نکنید و خود را از اسارت تبیینهای صرفاً مادی و کمّی و سکولار رها کنید. چرا که با چنان تبیینهایی هرگز نمیتوان کنشها و پدیدههای واقعی انسان مسلمان را فهم کرد.
و خامساً، دستکم همچون برخی از محققان غربی، تلاش کنید با همان روشهای متداول در مکتب تفسیرگرایی، مدتی کوتاه زیست انسانِ ولایی و انقلابی و مسلمان را هم تجربه کنید. بیطرفانه و به هدف فهم حقیقت، در پیادهروی اربعین شرکت کنید. در مناسک دینی و برنامههای هفتگی هیئات مذهبی مشارکت کنید. شور و اشتیاق و نشاط جوانان و نوجوانان را در این مجالس ببینید. و از اسارت تحلیلهای کلیشهای درباب مناسک و مراسم مذهبی خارج شوید.
البته در کنار همه اینها سعی کنید فهم درستی از توحید و هدایت و نجات و رحمت الهی و امثال آن داشته باشید چرا که بدون داشتن چنین درکی هرگز نمیتوانید روشنگری، نجاتبخشی، هدایتگری و رحمت واسعه الهی بودن #امام_حسین و دستگاه حسینی را درک کنید.
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
*البته همین معنا را نیز به حکم صفت بارز «حضرت طوطی»، به تبعیت و تقلیدِ برخی از متخصصان غربی درباره علوم اجتماعی میگویند!
در پس آینه طوطی صفتم داشتهاند
آن چه استاد ازل گفت بگو میگویم
#علوم_انسانی
#اربعین
🆔https://eitaa.com/ahmadhoseinsharifi
🌹
معلم و استاد خوب کسی است که هم «نگرش» و «بینش» درست به شاگردان میدهد؛ و هم «گرایش»ها و «کنش»های آنان را به درستی جهت میدهد.
#دانشگاه
#معلم
🆔https://eitaa.com/ahmadhoseinsharifi
🌹
🟢تحلیلی از شکاف نظری و عملی برخی از دینداران
🖊احمدحسین شریفی
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
به اعتقاد #شهید_مطهری، دین و دینداری زمانی میتواند میوههای مخصوص خود و سبک زندگی ویژه خود را داشته باشد که از ریشه، یعنی از عقیده و ایمان، شروع شود. و الا
اولاً، میوهها و محصولات آن جنبه «تصنعی» خواهد داشت؛ یعنی شاخهها و میوهها فیالواقع مربوط به دین نخواهد بود؛ بلکه پیوندی و تصنعی و همراه با کلفت و زحمت خواهد بود. «بايد كارى كرد كه اخلاق حسنه و اعمال ما ثمره طبيعى عقيده و ايمان بوده باشد. اگر ثمره طبيعى بود، ديگر زحمت و تكلف نخواهد بود.»
و ثانیاً، شاهد شاخهها و میوههای متناقض و متضاد خواهیم بود. هم به زیارت امام حسین(ع) میرود و هم کارهای یزیدی میکند! هم مسجد میرود و هم ربا میگیرد! هم شراب مینوشد و هم گلاب نذر حرم میکند!:
یک دست به مصحفیم و یک دست به جام
گه نزد حلالیم و گهی نزد حرام
ماییم در این گنبد فیروزهی فام
نه کافر مطلق نه مسلمان تمام
اما اگر #سبک_زندگی و اخلاقیات ما محصول باورها و عقاید ما باشد، هرگز شاهد چنین تناقضات و تضادهایی نخواهیم بود. «ممكن نيست يك درخت كه از ريشه و اصل معين مايه مىگيرد، هم ثمرهاش گلابى باشد و هم زال زالك.»
#دینداری
🆔https://eitaa.com/ahmadhoseinsharifi
🌹
🟢تمایز عقلانیت شیعی و غیرشیعی در تبویب کافی کلینی و صحیح بخاری
🖊احمدحسین شریفی
ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
تفاوت #عقلانیت شیعی و غیرشیعی را میتوان در تفاوتهایی که در تبویب جوامع روایی معتبر آنها وجود دارد، مشاهده کرد.
به عنوان مثال پنج فصل ابتدایی کتاب صحیح #بخاری را با کتاب کافی #کلینی مقایسه میکنیم:
کتاب صحیح بخاری
1. بدء الوحی
2. الایمان
3. العلم
4. الوضوء
5. الغسل
کتاب الکافی
1. العقل و الجهل
2. فضل العلم
3. التوحید
4. الحجة
5. الایمان و الکفر
مرحوم کلینی مقدمه نسبتاً مفصلی برای کتاب خود و فلسفه گردآوری و دستهبندی روایات ذکر میکند در حالی که بخاری بدون هیچ مقدمهای و توضیحی درباره فلسفه تبویب و دستهبندی خاصی که در کتاب آورده است، بعد از بسم الله، روایات مربوط به «کتاب الوحی» را شروع میکند.
کلینی در توجیه اینکه چرا کافی را با کتاب العقل و الجهل و فضل علم و عالمان آغاز کرده است، جملهای بسیار بنیادین و کلیدی ذکر میکند که نشان دهنده عقلانیت و دینشناسی شیعی در سراسر تاریخ آن بوده و هست:
«و أوّل ما أبدأ به و أفتتح به كتابي هذا كتاب العقل، و فضائل العلم، و ارتفاع درجة أهله، و علوّ قدرهم، و نقص الجهل، و خساسة أهله، و سقوط منزلتهم، إذ كان العقل هو القطب الّذي عليه المدار و به يحتجّ و له الثواب، و عليه العقاب؛
دلیل آنکه کتاب خودم را با کتاب العقل و فضائل علم، و برتری درجه عالمان، و ارزش بلند آنان، و نقص جهل و پستی جاهلان و سقوط جایگاهشان شروع کردم آن است که:
عقل قطبی است که مدار و محور [حق و باطل و صحیح و سقیم] است. و به عقل احتجاج میشود و ثواب برای عقل است و عقاب هم بر عقل است.
#شیعه
🆔https://eitaa.com/ahmadhoseinsharifi
🌹
🟢سخنچینی و خیانتهای متراکم
🖊احمدحسین شریفی
ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
#غزالی در کتاب بسیار ارزشمند «کیمیای سعادت»، خیانتهای متراکمِ نهفته در نمّامی و سخنچینی را با نقل حکایتی چنین بیان میکند:
🔻و يكى فرا حكيمى گفت:
«فلان كس تو را چنين گفته است.»
🔻گفت:
«به زيارت آمدى و سه خيانت بكردى: برادرى را در دل من ناخوش بكردى، و دل فارغ من مشغول بكردى، و خويشتن را نزديك من فاسق و متّهم بكردى.»
#اخلاق
#سخنچینی
🆔https://eitaa.com/ahmadhoseinsharifi
🌹
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔷تبلیغ یکی از حرزسازان و حرزنویسان و حرزفروشان جهت افزایش خواستگاران!
👆👆👆
فقط میتوانم بگویم:
🔻خدایا روایات معصومان علیهم السلام را از دستبرد چنین سودجویان حرزفروشی نجات بده؛
🔻خدایا آهوان زبانبسته و مظلوم را گرفتار چنین نادانهای دینفروشی نکن.
🔻خدایا قرآن را که برای هدایت و سعادت دنیا و آخرت مردمان نازل کردهای، از دست موجوداتی که دین را ابزاری برای امرار معاش و سواریگرفتن از سادهلوحان میخواهند رهایی ده.
🔸این روایتی که این آقا میخواهد با آن سودجویی کند، در هیچ منبع معتبری نیامده و هیچ سندی هم ندارد!
#حرز
🆔https://eitaa.com/ahmadhoseinsharifi
🌹
نقد ادعای تأثیر سوره احزاب بر افزایش خواستگاران.mp3
11.99M
🟢توضیحات استاد شریفی درباره مستندات حدیثی حرزسازان و حرزفروشان
🔻در پی نقدی که استاد شریفی به حرزسازان و حرزفروشان بابت تمسک به روایات نامعتبر و غیرمستند داشتند، (https://eitaa.com/ahmadhoseinsharifi/2303 ) برخی از مخاطبان فرهیخته، روایاتی را از کتاب ثواب الاعمال شیخ صدوق و البرهان فی تفسیر القرآن مرحوم بحرانی درباره «ثواب» خواندن و «آثار» نوشتن سوره احزاب ارسال کردند.
🔻از استاد شریفی خواستیم که توضیحات بیشتری در این زمینه بیان کنند.
🔶توضیحات استاد را تقدیم مخاطبان عزیز میکنیم.
#حرز
🆔https://eitaa.com/ahmadhoseinsharifi
🌹
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
شهید حاج قاسم سلیمانی:
«مدیر باید در بحرانها مبتکر باشد. در دل بحرانها و سختیها، مهمترین فرصتها وجود دارد.»
🔻شادی روح همه شهدا به ویژه آن «نگاری که مکتب نرفته مسألهآموز صد مدرس شد»؛ شهید حاج قاسم سلیمانی، صلواتی تقدیم میکنیم.
#شهیدسلیمانی
#مدیریت
🆔https://eitaa.com/ahmadhoseinsharifi
🌹
🟢مدیریتِ راهها و چاهها
🖊احمدحسین شریفی
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
یک مدیر خلاق و موفق کسی است که هرگز تسلیم وضع موجود نمیشود و بنبستی جلوی خود نمیبیند.
وقتی بر اساس مشورت و عقلانیت و تفکر تصمیمی میگیرد، همه تاب و توان خویش را به کار میگیرد که به هر طریق ممکن آن را عملی کند.
خدای متعال، نظام عالم را به گونهای آفریده است که در دل هر سختی و دشواری، گشایش و بلکه گشایشهایی قرار داده است:
فَإِنَّ مَعَ الْعُسْرِ يُسْراً * إِنَّ مَعَ الْعُسْرِ يُسْرا (شرح، ۵-۶)
هرگاه مسیری بر روی ما بسته شود، قطعاً مسیر و مسیرهای دیگری باز است. بنابراین نباید خود را مشغول مسیر بسته کنیم و چشم خود را از مسیرهای باز دیگری که حتی ممکن است سهل الوصولتر و راحتتر هم باشند، ببندیم.
برخلاف تصور مردمان، هنر و خلاقیت صرفاً در باز کردن قفلها نیست؛ بلکه گاهی در پیدا کردن راهها و دربهای بیقفل است! گاهی لازم است به جای مشغول شدن به باز کردن قفلها، به درهای باز دیگری فکر کنیم که ممکن است عبور از آنها به مراتب کمهزینهتر از دشواری گشودن قفلها باشد.
#مدیریت
#موفقیت
🆔https://eitaa.com/ahmadhoseinsharifi
🌹
🟢نعمتهای نقمتنما در کلام امام حسن عسکری
🖊احمدحسین شریفی
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
نظام عالم نظام تزاحمات و تعارضات است.
هر «وصالی» محصول «فراقی» است
و هر «صعودی» متفرع بر «نزولی».
برای «دست گذاشتن» بر چیزی، باید از چیز یا چیزهایی «دست برداشت».
«بنبستها» برای ابتلا و امتحان و شکوفاسازی استعدادهاست.
«بلاها»، ابزار تربیت و تعالیاند.
در دل هر «سختی»، «آسانی»؛
و در پس هر «بنبستی»، «گشایشی» است.
#امام_حسن_عسکری علیه السلام این قاعده و سنت حاکم بر عالم را چنین بیان میکند:
مَا مِنْ بَلِيَّةٍ إِلَّا وَ لِلَّهِ فِيهَا نِعْمَةٌ تُحِيطُ بِهَا؛
هیچ بلا و آزمایش و سختی و دردی نیست مگر آنکه نعمتی الهی در آن هست که آن را احاطه کرده است.
به تعبیر زیبا و حکیمانه #سعدی:
خدای ار به حکمت ببندد دری
گشاید به فضل و کرم دیگری
🔻اما انسانهای ظرفیتناشناس و نادان،
چنان مشغول «غمها» میشوند، که «شادیها» را نمیچشند؛
چنان نگران «در بسته» میشوند، که «درهای گشوده» را نمیبینند؛
چنان دلمشغول «تهدیدها» میشوند، که «فرصتها» را نمیفهمند؛
و چنان بر «ناداشتهها» متمرکز میشوند که «داشتهها» را فراموش میکنند.
#فرصت
🆔https://eitaa.com/ahmadhoseinsharifi
🌹
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔻سؤالی از استاد سعیدی عزیز
ضمن ابراز ارادت به جناب حاج آقای سعیدی، کارشناس محترم #شبکه_قرآن، و تشکر از مسئولان محترم این شبکه ارزشمند، انتظار داریم از طرح سخنان بیسند، نامعتبر، عوامانه و عوامپسندانه که خدای ناکرده ممکن است موجب دلسردی دینشناسان و صاحبان خرد و اندیشه شود، در این شبکه وزین به شدت پرهیز گردد.
جناب استاد سعیدی در این برنامه میفرمایند حرز معروف به حرز #امام_جواد(ع)، «دارای سند معتبر است» و ....
از این استاد عزیز و دلسوز، استدعا دارم بر اساس دانش #رجال و #درایه الحدیث، سندهای این حرز را تشریح کنند. و در یکی از برنامههای خود برای مخاطبان بیان کنند. آنگاه خواهند دید که نه تنها سند معتبری ندارد که شواهد متعددی بر ساختگی بودن آن نیز وجود دارد. (هر چند ممکن است از نظر متن، خللی در آن نباشد و با معارف اسلامی نیز تناسب داشته باشد؛ سخن در اعتبار سندی آن و همچنین شأن صدور آن و مؤیدات تاریخی صدور چنین حرزی است که به اعتقاد بنده همگی بر ساختگی بودن آن گواهی میدهند)
#حرز
🆔https://eitaa.com/ahmadhoseinsharifi
🌹
🟢سخنی کوتاه با استادان دانشگاه
🖊احمدحسین شریفی
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
به عنوان یکی از خادمان دانشگاه خطاب به استادان و مدرسان عزیز عرض میکنم که برای موفقیت در وظیفه سترگ تعلیم و تربیت دانشجویان و آیندهسازان کشور، لازم است:
اولاً، همه دانشجویان را درست همچون فرزندان خود بدانیم و همان دلسوزی و نگرانی و دغدغهای که نسبت به تربیت و تحصیل و آینده فرزندان خود داریم نسبت به یکایک دانشجویان خود نیز داشته باشیم؛
ثانیاً، در کنار «معلمی» به شأن «مربیگری» خود نیز توجهی ویژه داشته باشیم و برای برخورداری از این نعمت و فرصت، خداوند را شاکر باشیم و با قول و فعل خود، در تربیت اخلاقی و اجتماعی و معنوی دانشجویان کوشا باشیم.
ثالثاً، در کنار «تربیت بینشی» و تصحیح بینشها و باورهای دانشجویان، از «تربیت گرایشی» آنان غافل نشویم؛ بدانیم که گرایشها به ویژه در نسل جوان و علی الخصوص جوانان این عصر و زمان، بسیار پررنگ و تأثیرگذارند.
رابعاً، مقتضیات دنیای مدرن و عصر متاورس و دنیای رعبآور هوش مصنوعی را بیش از پیش بشناسیم؛ از ذهنیت و زیست مخاطبان خود یعنی دانشجویان جدید آگاهی عمیق و درستی داشته باشیم؛
خامساً، صرف نظر از رشته تحصیلی و تخصص دانشگاهی خود، شناختی نسبتاً عمیق از دین و آموزههای دینی داشته باشیم: دستکم آثار شهید مطهری و علامه مصباح (به ویژه شش کتاب مربوط به دورههای طرح ولایت) را با دقت مطالعه کرده باشیم.
سادساً، با اندیشههای سیاسی و اجتماعی و فرهنگی امامین انقلاب (امام خمینی و امام خامنهای) به خوبی آشنا باشیم؛
سابعاً، رسالت و مسئولیت تاریخی و جهانی دانشگاه و دانشگاهیان ایران اسلامی در دوران معاصر برای تعالی و پیشرفت و عدالت و ارائه الگویی جدید از زیست انسانی به جهانیان را به خوبی درک کنیم؛
ثامناً، از جریانهای سیاسی و اجتماعی و فکری و فرهنگی داخلی و خارجی آگاهی داشته باشیم: اصول، مبانی و روشهای آنها و اختلافات و تمایزات بنیادین آنها را بدانیم و بشناسیم؛ و الا ممکن است ناآگاهانه هم خود در دام سودجوییهای فرقهها و جریانهای منفعتٰطلب گرفتار شویم و هم دانشجویان خود را گرفتار کنیم.
#دانشگاه
#اخلاق
🆔https://eitaa.com/joinchat/1153171503C4349780964
🌹
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔹 درخواستی از استاد مسعود عالی
🔻استاد عالی از افتخارات حوزه انقلابی و از عالمان در میدانی است که میتوان با افتخار او را به عنوان الگویی برای طلاب ولایی و انقلابی و بصیر معرفی کرد.
در عین حال، با اعتذار، معتقدم در مورد سند #حرز #امام_جواد علیه السلام، صددرصد اشتباه میکنند. و شرایطی را نیز که برای تاثیرگذاری آن بیان میکنند هیچ مبنای روایی ندارد.
به عنوان یکی از ارادتمندان ایشان، استدعا دارم بر اساس روش اجتهادی، که الحمدلله کاملاً با آن آشنایند، به تحلیل سند و متن این حرز بپردازند. و نتیجه تحقیق خود را در یکی از مناسبتها به صورت عمومی ارائه دهند.
ضمناً در این کلیپ، شرایط ویژهای برای تاثیرگذاری این حرز بیان میکنند، از جمله آنکه «قمر در عقرب» نباشد و اینکه کاغذ و قلم و دواتی که مورد استفاده قرار میگیرد ساخت مسلمین باشد، موجب امتنان خواهد بود اگر مستند و مبنای حدیثی این شرایط را هم بیان کنند.
مطمئنم با توجه به جایگاه و نفوذ و ضریب تأثیری که این استاد عزیز در جامعه نخبگانی و غیرنخبگانی دارند روشنگری عالمانه ایشان میتواند جلوی بسیاری از عوامفریبیها و سطحینگریها را بگیرد.
#حرز
#تنجیم
🆔https://eitaa.com/ahmadhoseinsharifi
🌹
🟢چگونگی مواجهه با بیادبی و بیادبان
🖊احمدحسین شریفی
ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
ادب از مهمترین سرمایههای اخلاقی و وجودی هر انسانی است: «ادب مرد، به ز دولت اوست»
معالاسف این فضیلت بزرگ اخلاقی در جامعه ما، قدری کم رنگ شده است. البته هیچ جامعه معصومی را نمیتوان یافت؛ بیادبان در همهجا حضور دارند؛ ما باید مهارت اخلاقی مواجهه با بیادبی و بیادبان را بیاموزیم و در خود و متربیانمان تقویت کنیم.
به نظر میرسد برای مهار بیادبی و در مواجهه با بیادبان چند نکته مهم را باید مورد توجه قرار دهیم:
یک، توجه کنیم که خود ما هم معصوم نبوده و نیستیم. خود نیز در مواقعی نسبت به افرادی بیادبی کردهایم!
دو، بدانیم که خواهی نخواهی در همه ساحتهای زیست اجتماعی خود با افراد بیادب و گستاخ مواجهه میشویم. بیادبان در همه جا حضور دارند: در خیابان، در بیابان، در کلاس درس، در شهر، در روستا، در حوزه، در دانشگاه ...؛ به همین دلیل باید تلاش کنیم مهارت مواجهه با بیادبان را بیاموزیم.
سه، تلاش کنیم منشأ، علت یا دلیل بیادبی او را بفهمیم؛ شاید مشکلات خانوادگی داشته باشد، شاید از جای دیگری ناراحت باشد، شاید اساساً رفتار خود را بیادبی نداند! شاید به دلیل سادهلوحی یا ویژگیهای شخصیتی خاصش، ابزار افراد سیاستباز و فرصتطلب دیگری قرار گرفته باشد! شاید متوهمانه اوضاع سیاسی و اجتماعی را بر وفق همراهی با بیادبی میپندارد (به اصطلاح بوی کباب به مشامش رسیده غافل از این که ....)، و ...
در عین حال هرگز سعی نکنید دلیل بیادبی را در همان حین بیادبی، از خودشان جویا شوید. زیرا افراد بیادب و گستاخ، عصبانی هم هستند؛ و در حین عصبانیت هیچ اعتمادی به سخنان آنان نمیتوان داشت.
چهار، قلب و ذهن خود را درگیر آن گستاخی و بیادبی نکنید. تمرکز و توجه ویژه به آن ممکن است خود شما را هم دچار رذایل اخلاقی دیگری کند: ممکن است دچار سوء ظن یا کینه و بغض نسبت به آن شخص شوید. که اینها نیز به نوبه خود گناهانی بزرگاند.
پنج، هرگز مقابله به مثل نکنید. و این دشوارترین اما مطمئنترین راه مواجهه با بیادبان است. دشواری آن از این جهت است که بیادبی از مُسریترین رفتارهای اجتماعی است. چون شخص بیادب اصل شخصیت و هویت ما را نادیده میگیرد و به آن حمله میکند! و در چنین شرایطی همه ما تمایل به دفاع از خود داریم و مع الاسف عموماً راه دفاع را در مقابله به مثل میبینیم! اما باید بدانیم که رفتار متقابل فقط اوضاع را بدتر میکند. و این همان نتیجه مورد علاقه فرد بیادب است.
اما در هر شرایطی باید مواظب باشید که در زمین افراد گستاخ و بیادب بازی نکنید. باید چرخه و زنجیره بیادبی را قطع کنید. و راه قطع این چرخه آن است که مواظب باشیم رفتار یا سخن ما تحتالشعاع رفتار یا سخن افراد بیادب قرار نگیرد. حتی نباید سعی کرد که بلافاصله فرصت بیادبی و گستاخی را از فرد بیادب گرفت! سکوت و طمأنینه و آرامش شما، موجب میشود فرد گستاخ و بیادب خلع سلاح شود. مهمترین پادزهر بیادبی، آرامش و خونسردی و مهربانی است.
به تعبیر هاینریش بل، نویسنده بزرگ آلمانی قرن بیستم و برنده جایزه ادبی نوبل: «هنوز هم که هنوز است اظهار ادب، در مقابله با یک فرد بیادب، مطمئنترین، طریق تحقیر است» البته قصد ما از اظهار ادب در برابر فرد بیادب، هرگز نباید تحقیر او باشد چرا که قصد تحقیر دیگران را داشتن نیز خود نوعی بیاخلاقی است.
شش، اگر بیادبی در جمع صورت میگیرد، سعی کنید با شوخطبعی و مزاح و بیان حکایتهای خندهدار مناسبی فضا را تلطیف کنید. چون افراد بیادب همه فضا را پر از انرژی منفی میکنند. آنان قدرتی شیطانی در آلوده کردن فضا دارند. شوخی و خنده میتواند انرژیهای منفی را از فضا دور کند.
هفت، بیادبی و گستاخی دیگران را باید پلی برای صعود و تعالی خود قرار دهیم؛ یعنی نه تنها در زمین بیادبان بازی نکنیم که از دامی که برای ما تنیدهاند، ریسمان صعود به تعالی و کمال نفس ببافیم. این شیوه برخورد حکیمان و فرزانگان عالم با بیادبان بوده است:
به #حضرت_عیسی علیه السلام گفته شد: «مَنْ أَدَّبَكَ؟» (ادب از که آموختی؟)
در پاسخ فرمود: «مَا أَدَّبَنِي أَحَدٌ؛ رَأَيْتُ قُبْحَ الْجَهْلِ فَجَانَبْتُه؛ کسی مرا ادب نکرد. من، زشتی نادانی و سفاهت را دیدم و از آن پرهیز کردم.»
به قول #سعدی:
«لقمان را گفتند: ادب از که آموختی؟ گفت: از بیادبان، که هر چه از ایشان در نظرم ناپسند آمد، از فعل آن پرهیز کردم.»
#امیرمؤمنان (علیه السّلام) فرمود:
إِذَا رَأَيْتَ فِي غَيْرِكَ خُلُقاً ذَمِيماً فَتَجَنَّبْ مِنْ نَفْسِكَ أَمْثَالَهُ؛ هر گاه در دیگری اخلاق ناپسندی را دیدی، بپرهیز که آنگونه رفتار در خودت نباشد!»
#اخلاق
#ادب
🆔https://eitaa.com/ahmadhoseinsharifi
🌹
روش تحقیق کلنگر در علوم انسانی اسلامی.mp3
32.94M
🎤احمدحسین شریفی
🟢موضوع: روش تحقیق کلنگر و جامع در مطالعات علوم انسانی اسلامی
🔷جلسه اول: اهمیت روش و نقد انحصارگرایی روشی در مطالعات علوم انسانی
🔻مکان: تهران؛ دانشگاه علم و صنعت ایران
🔻مخاطب: جمعی از اساتید و اعضای هیئت علمی دانشگاه علم و صنعت ایران
🔻زمان: ۳/ ۷/ ۱۴۰۲
#روش
#علوم_انسانی
🆔https://eitaa.com/ahmadhoseinsharifi
🌹
🟢«جهاد ترکیبی»؛ راه مقابله با «جنگ ترکیبی»
🖊احمدحسین شریفی
ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
با اتکا به نیروی اعجابآور «ایمان» و «امید» و با باور به شعائر ولایی امام امت و رهبر فرزانه انقلاب اسلامی یعنی شعار «مامیتوانیم» هماکنون با قاطعیت میتوان اعلام کرد که همه راههای زمینی، دریایی و هوایی نفوذ دشمن به جمهوری اسلامی بسته است! سربازان هوسران آمریکایی هیچگاه توانایی رزم نزدیک را نداشتهاند؛ رزم از نزدیک ایمان و تقوا و باور قلبی میخواهد، چیزی که آمریکاییها از آن تهیاند. تمام توان و قدرت آنها و همه استراتژیهای آنها بر «رزم از دور» متمرکز بود: ناوهای هواپیمابر (۱۱ ناو بزرگ که دهها هواپیمای فوق پیشرفته جنگی را با خود حمل میکنند.)
موشکهای بالستیک ما با سرعت ۸ ماخ یا ۹۸۰۰ کیلومتر بر ساعت (هشت برابر سرعت صوت) و موشکهای هایپرسونیک و پهبادهای بلندپرواز رادارگریز، بدان معناست که داستان ناوهای هواپیمابر آمریکایی برای همیشه به پایان رسید؛ و تریلیونها دلار سرمایهگذاری آمریکا در این عرصه از کار افتاد.
تنها راه ورود دشمن، راه ذهن و ضمیر و زبان است. راه فریب و خدعه است. راه «نفرتافکنی» و «یأسپراکنی» است. راه تاریک نشان دادن فضا است. راه «جهلپراکنی» است. راه «جنگ شناختی» است. راه «جنگ نرم» است. راه «جنگ ترکیبی» است.
و تنها راه مقابله با این برنامههای شیطانی کشنده و مضمحلکننده، «جهاد تبیین» است. «جهاد روشنگری» است. «جهاد رسانهای» است. «جهاد مبارزه با سبک زندگی غربی» است. «جهاد مبارزه با یأس و ناامیدی» است. «جهاد شناختی» است. و در یک کلام «جهاد ترکیبی» است.
#جهاد
#جنگ_نرم
https://eitaa.com/ahmadhoseinsharifi
🌹
هدایت شده از احمدحسین شریفی
🔴بازار داغ «عنوانفروشی» و عناوین بیحساب حوزوی
🖊احمدحسين شريفی
🔸در دنياي قديم، القاب ديواني و سياسي از سوي پادشاه يا دربار پادشاهي اعطا ميشد که تابع جايگاه سياسي و حاکميتي افراد و بيانگر وظايف خاص آنان بود. اما القاب علمي، عموماً (جز موارد خاص) از سوي جامعه علمي به افراد اعطا ميشد. و جامعه علمي نيز در اعطاي عناوين و القاب علمي حساسيت بيشتر و ويژهتري نسبت به دنياي جديد، داشتند. به عنوان مثال، به افراد صاحبنظر در علوم حقيقي «حکيم» ميگفتند و افرادي را که دنبال وصول به چنين جايگاه و مقامي بودند، «دوستدار حکمت» يا «فيلاسوفيا = فيلسوف» ميناميدند. يا به افرادي که توانايي فهم برهاني حقايق را داشتند «محصِّل» گفته ميشد. به همين دليل، افراد يا عالمان قشريمسلک و اخباريگرا، «محصِّل» به شمار نميآمدند. گذشتگان به محقق و حديثشناس کمنظيري چون محمدبن يعقوب کليني، عنوان «ثقة الاسلام» ميدادند. صاحب جواهر، فردي مثل علامه حلي را با لقب و عنوان «فاضل» ياد ميکرد. خواجه نصيرالدين طوسي در شرح اشارات هر جا که ميخواهد به نقد يا توضيح ديدگاه فخر رازي (از متکلمان و فيلسوفان و انديشمندان کمنظير جهان اسلام) بپردازد از او به «فاضل شارح» ياد ميکند. در منابع فقهي از فقيه مبتکر و کمنظيري مثل مرتضي انصاري با عنوان «شيخ» ياد ميشود؛ عنواني که اگر الان به هر طلبهاي گفته شود، احساس توهين ميکند! خود شيخ مرتضي انصاري به هنگام نقل سخنان صاحب جواهر (محمدحسن نجفي) از او با عنوان «شيخنا المعاصر» يا «الفاضل المعاصر»، ياد ميکرد!
🔸اما امروزه، در مراکز علمي (اعم از حوزه و دانشگاه) بازار القاب و عناوين علمي پرطمطراق آنقدر رنگانگ شده است، که اصل علم و انديشه در آن ميان، رنگ باخته است! عنوانبافي و لقبتراشي يکي از کارکردهاي مريدان و شاگردان به ويژه مريدان شاغل در فضاي مجازي شده است. في المثل، اگر به يک استاد دانشگاه يا حوزه گفته شود «محصّل» به احتمال زياد، بسيار ناراحت شده و در صورتي که احساس کند آگاهانه و عامدانه به او چنين لقبي ميدهند، آن را «توهيني بزرگ» به شمار ميآورد! يا اگر به يک استاد برجسته حوزه، عنوان «ثقة الاسلام» داده شود، حتماً ناراحت ميشود و آن را نشاني از جهل و ناداني يا غرضورزي و حسادت گوينده ميداند. امروزه باز عنواندهي و لقبفروشي به جايي رسيده است که هيچ کس به القابي کمتر از «استاد» و «دکتر» و «آيتالله» و «علامه» و احيانا «آيتالله العظمي» و اي چه بسا «آيتالله العظمي في الدارين» و ... راضي نيست!
#حوزه_علمیه
#دانشگاه
#مدرک
🆔https://eitaa.com/joinchat/1153171503C4349780964
🌹
به گزارش خبرنگار ایسنا
حجت الاسلام والمسلمین دکتر احمدحسین شریفی، رئیس دانشگاه قم، امروز ششم مهرماه در مراسم آغاز سال تحصیلی دانشکده دین و رسانه ضمن تبریک اعیاد ماه ربیع الاول و میلاد پیامبر پاکیها و هفته دفاع مقدس، عنوان کرد:
در جنگ نرم و جنگ شناختی نیز راه مبارزه، جهاد تبیین و جهاد روشنگری، جهاد رسانهای، جهاد مبارزه با سبک زندگی غربی، جهاد ترسزدایی، جهاد علم و تحقیق، جهاد مبارزه با یأس و ناامیدی، جهاد اخلاقگستری، جهاد شناختی و در یک کلام جهاد ترکیبی است.
رییس دانشگاه قم اضافه کرد: در جنگ سخت با ابزارها و ادوات نظامی باید به مبارزه و دفاع برخاست و پرداخت، در جنگهای نیمهسخت و کودتاهای مخملی و رنگی با ابزارهای دیگر و در جنگ نرم و جنگ شناختی هم راه مبارزه، جهاد تبیین و جهاد روشنگری، جهاد رسانهای، جهاد مبارزه با سبک زندگی غربی، جهاد ترسزدایی، جهاد علم و تحقیق، جهاد مبارزه با یأس و ناامیدی، جهاد اخلاقگستری، جهاد شناختی و در یک کلام جهاد ترکیبی است.
شریفی گفت: از مهمترین ابزارهای همه این جنگها، ابزار تبلیغات و رسانه است؛ به تعبیر دیگر، عمومیترین و اثرگذارترین ابزار جنگ نرم، رسانهها هستند، به همین دلیل، بعضاً جنگ نرم را جنگ رسانهای مینامند.
https://www.isna.ir/news/1402070603766
#جنگ_نرم
#رسانه
🆔https://eitaa.com/ahmadhoseinsharifi
🌹
🟢جعل حدیث درباره فضایل سور قرآن!
🖊احمدحسین شریفی
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
#شیخ_بهائی در کشکول از سیدشریف در حواشی کشاف، چنین نقل میکند:
«بیشتر احادیثی که از ابیبن کعب درباره فضایل سورههای قرآن نقل شده است، جعلی و ساختگی است. صغانی گفته است: یکی از مردمان عبادان این احادیث را ساخته است. و زمانی که به او اعتراض شد که چرا چنین کردهای؟ در پاسخ چنین عذر آورد که چون مردم مشغول خواندن اشعار و حکایات و فقه ابوحنیفه و امثال آن بودند و به قرآن بیتوجه بودند، با ساختن این احادیث میخواستم آنها را به خواندن قرآن ترغیب کنم!»
خود شیخ بهاء میفرماید: در برخی از کتابها دیدم که وقتی به آن مرد عبادانی گفته شد که مگر این سخن پیامبر اکرم(ص) را نشنیدهای که فرمودند:
«من كذب علي متعمدا: فليتبوّأ مقعده من النار؛ کسی که عامدانه بر من دروغ بندد، جایگاهش در آتش است»؟
در پاسخ گفت: «انا لم اكذب عليه بل انما كذبت له» یعنی من این دروغها را به ضرر او انجام ندادم؛ بلکه به سود او گفتهام!»
#قرآن
🆔https://eitaa.com/ahmadhoseinsharifi
🌹