﷽
توجه به ارتباطات خود
یک موضوع مشترک یا همکاری که با شخصی داشته اید را به خاطر بیاورید (اگر کوتاه بوده کل آن و اگر بلند مدت بوده بخشی از آن)
چند ساعت با طرف مقابلتان سر موضوع مشترک سخن گفتید؟ (خودش مهارت است، گاهی برخی آدم ها این مهارت را ندارند یا کم حرف اند)
چند درصد فکر شما درکار دخالت داشته؟
چند درصد فکر طرف دیگر؟
چه میزان به حقوق و عهد های خود با طرف دیگر پای بندید و با او همدلی دارید؟
آیا در تمام مقاصد کاری که باهم شروع کرده اید با هم مشترکید؟
📚 ذیل کتاب بلوغ با هم بودن استاد اخوت (شرح خانم سها)
#شنبه
#ارتباط_با_فرزند
#ابزار_ارتباط (با توجه ارتباط خود با دیگران)
@davat_namaz
﷽
هم کلامی
بعضی از افراد قدرت این را ندارند که حول یک موضوع چند دقیقه بتوانند صحبت کنند و با یک سلام و احوالپرسی ساده صحبت کردنشان به پایان می رسد. مثلا در بچه های 7 سال اول می توان تمرین نمود که چند دقیقه می توانید با او همکلام شوید، این کار تفکر او را نیز فعال می کند و هم آداب هم کلام شدن را به بچه ها آموزش می دهد)
+ انسان ها به همان میزان که هم کلامی دارند می توانند هم دلی هم فکری و هم مقصدی ایجاد کنند، پس کسانی که کم حرف هستند باید تمرین کنند تا بتوانند مدت طولانی تری حول یک موضوع با هدف خاص، با دیگران صحبت نمایند و این ضعف را مرتفع کنند.
بعضی افراد نمی توانند صحبت کنند، یکی از راهها اینست که از قبل سناریو بنویسند. من سر چه موضوعی می توانم با فرزندم صحبت کنم؟ مسائل حول آن موضوع چیست؟ مقصدش چیست؟ البته ما در رابطه با صحبت های مقصد دار بحث می کنیم و نه صحبت هایی که لغو هستند . من برای رابطه خودم و فرزندم، خودم و همسرم ، خودم و مادرم مقصد و کمالی را درنظر گرفته ام، می خواهم او در چند سال آینده به همچین نقطه ای برسد. من تا آنجا حرف هایی را تعیین می کنم. اگر 10 دقیقه با او صحبت می کنم 5 دقیقه اش را ربط بدهم به آن موضوع مورد نظرم. جملاتی تعریف می کنم مثلا می دانم مادرم فلان دغدغه را دارد، و من تعریف می کنم هرروز یک جمله حق در آن رابطه بگویم که دل او را آرام کنم. این می شود مقصد دار کردن رابطه ها.
البته ما این نکته را باید درنظر بگیریم، آدم با توجه به سطوح رابطه ای که دارند، مورد توجه قرار گرفته و با آنها رابطه برقرار کرد. مثلا مادر فردی است محق و باید با ملایمت و ملاطفت نکته ای گفت و نمی توان برای او که مادر است روی منبر رفت. یا مثلا با برادرم نمی توانم تلفنی صحبت کنم و شروع کنم به نصیحت کردن اش. مثلا او ازدواج نکرده، پس من مواقعی که با او هستم تصویرهای خوبی در ذهن او در رابطه با بچه داشتن و زندگی به این شکل داشتن می سازم. بچه ها را از قبل می خوابانم که وقتی آنها را می بیند شاد و سرحال ببیند، نه در حال نق زدن و گریه کردن. یا همیشه ما را در تفریح و پارک و خوشگذرانی ببیند. یا از برکت ههای زندگی می گویم.
اگر برای رابطه مقصد تعریف کنیم برای آن مقصد رابطه باز می شود و گشایش ها اتفاق می افتد. مهم اینست که ما خوب بنشینیم و صحبت کنیم و رفتار کنیم با هدف خاص. مهم است بی تفاوت به کسی نباشم.
این درست کردن و مقصد دار کردن رابطه ها ما را به امام زمان عج نزدیکتر می کند. پس همه آدم ها برایمان مهم هستند و حتی سبک زندگیشان.
ذیل کتاب بلوغ با هم بودن استاد اخوت (شرح خانم سها)
#شنبه
#ارتباط_با_فرزند
#ابزار_ارتباط (با توجه ارتباط خود با دیگران)
#همکلامی
@davat_namaz
﷽
💠 آموزش عواطفِ (عطف ها: تمایل های همراه با رافت) طیب از طریق لحن و القا
ارتقای القا از طریق ارتقای نیت و اراده:
هر رفتاری با نیت و اراده و رغبت و انگیزه، همراه است و بر اساس همان در پیشگاه خداوند جزا و پاداش دریافت می کند. هرقدر کاری خالص تر برای خدا صورت گیرد، تاثیرات آن نیز بیشتر بوده و به همان اندازه در عالم جاری می شود.
پس سعی کنیم:
1- اعمالمان را از حالت عادت و روزمرگی خارج کنیم. چگونه؟ با داشتن نیت قبل از انجام هر کاری. (می خواهم آب بنوشم، آیا اینکار به نفع سلامتی ام هست یا نه؟ مثلا در میان غذاست، اول صبح است، یا نه در حالت تشنگی و کم آبی بدن و با اندکی تامل است؟ سلامتی ام سبب چه می شود؟ آیا این سلامتی در جهت خیر صرف می شود ...)
2- سعی کنیم هرکاری را با نیت و قصد الهی انجام دهیم. (حتی غذا پختن، حتی شانه زدن مو، حتی آراستن ظاهر، حتی نوشیدن آب، حتی صحبت با همسر و فرزند ...)
3- در رابطه با کاری که می خواهیم انجام بدهیم، علم خودمان را افزایش دهیم و از تاثیرات آن در زندگی بیشتر مطلع شویم. (مثلا وقتی می خواهیم نماز بخوانیم بدانیم نماز ما تاثیر از اعمال ما قبل از نماز دارد و بر اعمال ما بعد از نماز تاثیر می گذارد. پس تلاش می کنیم نمازمان را خوب بخوانیم... الله اکبر را می گویم چون می خواهم از خودبینی و تکبر خارج شوم، حمد خدا را می گویم، پس هیچ کس را در اتفاقات خوب یا بد زندگی ام مقصر نمی دانم و خوبی ها را تماما از خدا می بینم پس نه حسادت می کنم و نه دنبال راه منفعت طلبی از غیرخدا هستم. رکوع ام را درست و زیبا انجام می دهم تا در زندگی ام بیشتر از خدا اطاعت نمایم. سجده ام را با اذکار زیبا و بیشتر مزین می کنم تا به خدا نزدیک شده و در رفتار با دیگران از خود گذشتگی بیشتری داشته باشم ...)
4- کارهایی که در ارتباط با دیگران است را در هرحالتی برای رضایت خداوند و در راستای احکام الهی انجام داده و از انجام کارها بصورت جو زده پرهیز کنیم. (قرار است میهمانی بدهیم تا سبب نزول بیشتر رحمت الهی شود، حالا اگر این میهمانی بر اساس تفاخر باشد چندین نوع غذا، ظرف ها آنچنان باشد، وسایلی که برای سهولت است تبدیل شود به وسایل لوکس و تجملی ... بیشتر سبب نزول شیاطین می شود و بیشتر بر اساس برتری جویی صورت گرفته )
📚 ذیل کتاب با کودکان خود طیب سخن بگوییم
#یکشنبه
#دوره_اول_رشد (7سال اول)
#عواطف_طیب
#لحن
#القا
@davat_namaz
﷽
💠 جاری کردن رکوع، در زندگی فرزندمان :
اینکه فرزندانمان از جمع های ناسالم و آسیب ها دوری کنند، می تواند تحت سوره مبارکه مسد به آنها آموزش داده شود.
(پیش تر، رابطه رکوع و خضوع را با دیگران مطرح نمودیم)
🦋 پايه اول
باید بدانند آسیب وجود دارد و هرکس رعایت نکند و در معرض آسیب قرار بگیرد آسیب میبیند. فرقی ندارد چه کسی باشد پدر و مادر یا معلم و .... توقع داریم از بچه کلاس اول که بداند "آسیب وجود دارد و تمايل داشته باشد كه آسیب نبیند." و توقع نداریم که خود را از آسیب دور کنند بلکه ابراز برائت از آسیب بکند. در فضای شادابراز کنند که آسیب را دوست ندارند.
همخوانی و تکخوانی سوره بهترین قالب آموزش سوره است و بعد بازی. وقتی بازی میکنند موضوع برایشان جا میافتد. بازیهای که در آن ابراز برائت از آسیب است.
⛈ پايه دوم
اول باید بدانند آسیب وجود دارد و هرکس رعایت و در معرض آسیب قرار بگیرد، آسیب میبیند. به طور خاص در پایه دوم باید " انواع آسیب ها را ببیند و با آن اشنا شود" مثال هر کس دست به آتش بزند، میسوزد و یا هر کس غذای مسموم بخورد مریض میشود و....
بعضی آسیبها جسمی است مثل مریض شدن یا سرما خوردن و برخی آسیبها روحی هستند مثال هرکس گریه الکی کند به خودش خوش نمیگذرد و ناراحت باشد و یا هرکس که در بازی با دوستش دعوا کند از بازی لذت نمیبرد و بدانند اگر میخواهند آسیب نبینند باید از بزرگترهای اگاه تبعیت داشته باشند تا بتوانند خود را از آسیب دور کنند.
🌀 پايه سوم
به طور خاص برای این پایه "با يک آسیب واقعی در حد سن خود مواجه شوند و سعی كنند آن را از خود دور كنند. " یعنی کار عملیانی توقع میرود و در این سن میتوان کمی با آنهاگفتگو کرد ولی همچنان بازی کردن غالب مناسبی است و میتوان نصف کلاس را به بازی اختصاص داد ولی باید حدود 40 تا 50 درصد کلاس را اختصاص دهیم به این که با بچه ها گفتگو کرد و بگوییم که سوره مسد به ما یاد داده که خود را در موقعیت های مختلف از آسیب حفظ کنیم و این را باید تمرین کنند حداقل با یک آسیب در زندگی مواجه شوند و باید با حرف شنوی از بزرگترها خود را از آسیب دور کنند.
🐝 پايه چهارم
در این پایه درک انتزاعی دارند و میتوانیم مستقیما بحث را به پیامبر ص ارتباط دهیم. اگر اولین بار است که سوره مسد گفته میشود به مباحث پایه های قبل اشاره میکنیم و میگوییم که آسیب هست، تنوع آسیب وجود دارد، مصداقی هم آنرا میگوییم تا بتوانند خود را حفظ کنند. ولی میفهمند، برخی آسیبها هستند که انسان را از پیامبر دور میکند.
حس خوبی به پیامبرص داشته باشند و ایشان را عاشقانه دوست داشته باشند و دور شدن از پیامبرص را آسیب بزرگی بشناسند. آسیب ها را از این ناحیه که آنها را از پیامبرص دور میکند، بینند.
"جوری برنامه ريزی كنند كه اجازه اين آسیب ها را ندهند و كاری كنند از پیامبرص و بزرگان و خوبان عالم دور نشوند."
🛠 پايه پنجم
بدانند آن چیزی که میتواند آنها را از آسیب دور کند، پیامبرص و حرفهای ایشان است. مشخصا در این پایه" آسیبهايی را بشناسند كه در
روابط اجتماعی و رابطه با ديگران آنها را از پیامبرص دور میكند" مثال نامهربانی با دیگران همانطور که از دیگران دور میشوند، از پیامبرص هم فاصله میگیرند و هرچه مهربانتر باشند به پیامبرص هم نزدیکتر میشوند. اگر پیامبرص را دوست داشته باشند و روابط با پیامبر ص برایشان مهم باشد، این را میگوییم هرچه با دیگران خوبتر باشیم، به پیامبرص هم نزدیکتر و صمیمیتر میشویم. الزم است در این پایه به برکت سوره مسد بچه ها مهربانتر و با گذشت تر شوند.
🗂 پايه ششم
اگر اولین بار است که سوره مسد را میگوییم، لازم است سیر مطالب گفته شود اگر ظرفیت وجود دارد که تا پایان سیر را طی کنند، که بسیار خوب است ولی اگر این ظرفیت نیست تا هرجا که این ظرفیت وجود دارد، آموزش داده میشود.
بدانند نزدیک شدن به پیامبرص مهم است هم به خاطر شخصیت والای ایشان و هم به خاطر اینکه از آسیب دور میشویم. کارهای خوب انسان را به پیامبر نزدیک میکند.
اگر بچه ها ظرفیت دارند در این پایه باید "مشتاق باشند كارهايی كارهای خوشحال كننده پیامبرص را در قالب گروه و با مسئولیت خودشان بیشتر انجام دهند و در جامعه كوچک خود آن را گسترش دهند."
📚 فهم قرآن در دبستان شرح استاد آقای دژبخش
#دوشنبه
#دوره_دوم_رشد (دبستان)
#رکوع در نماز
@davat_namaz
احکام خوشمزه😋
سلام
اوستا مراد داره از مسجد بیرون میاد و خیلی خوشحاله و البته متعجب آخه حاج آقا بالای منبر گفتند که به زودی قراره به یک مهمونی برند که اگر یه کاری انجام بدن کیمیاگر میشند یعنی دست به خاک هم که طلا میشه.
حالا اوستا مراد در مورد اونجا داره فکر میکنه.🧐
❓ شما میتونید راهنماییش کنید که اونجا کجاست و چه کاری باید انجام بده که کیمیاگر بشه؟
*⏰ تا ساعت ۱۷ فردا، سه شنبه، منتظر جوابهای قشنگ بچه های گل گلاب مومنمون هستیم:*
@maedeh_mahsolat
#احکام
#دوشنبه
#دوره_دوم_رشد
@davat_namaz
🦋 تعیین بی توجهی های خطر ساز.....
"کلّا" درقرآن به معنای "نه چنین است" ،به داشتن فکرهای توهم آلود و باورهای شک آلود و خطر ساز اشاره می کند. باورهایی که لازم است به سرعت با حقایق جابجا شوند.
با مطالعه این کلمه در قرآن می توان اعتقادات اشتباهی که در افراد رسوخ یافته را شناسایی و از آنها فاصله گرفت.
دو باور همراه باهم در زندگی هر کسی می تواند خطر ساز باشد:
باور اول، در رابطه با خودش که خود را بزرگ ببیند و دچار خودبینی و تکبر شود .
باوردوم، در رابطه با خداوند که او را آنطور که شایسته است بزرگ و باقدرت مطلق نبیند.
اصلاح این دوباور می تواند زندگی انسان را دگرگون کند .در این صورت لازم است فرد از سویی خود را مخلوقی ضعیف بداند باتوان هایی که از جانب خداوند عطا شده است از سوی دیگر پروردگارخود راقوی و توانا بر هر چیزی بداند.
🌀تمرین:
باتوجه به آیات ۳۹تا۴۱ سوره مبارکه معارج
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَٰنِ الرَّحِيمِ
كَلَّا إِنَّا خَلَقْنَاهُم مِّمَّا يَعْلَمُونَ(۳۹)
فَلَا أُقْسِمُ بِرَبِّ الْمَشَارِقِ وَالْمَغَارِبِ إِنَّا لَقَادِرُونَ(۴۰)
عَلَىٰ أَن نُّبَدِّلَ خَيْرًا مِّنْهُمْ وَمَا نَحْنُ بِمَسْبُوقِينَ(۴۱)
🔰چه برداشتهایی از جلوه های قدرت خداوند و توانمندی های عطاشده به خود دارید ؟
📚 کتاب خاص تر شدن برای خدا/انتشارات قرآن و اهل بیت نبوت (علیهم السلام)
#سه_شنبه
#دوره_سوم_رشد
🦋 فرار از بالاترین ضرر...
انسانی که وارونه می شود یعنی حق گریز است در خسران و زیان است .حق گریزی یعنی دوری از نماز و اوامر و نواهی خدا،و خسران و زیان یعنی دور شدن از خوبان عالم به ویژه پیامبر اعظم صلی الله علیه و آله و اولیای الهی علیهم السلام ؛زیرا خداوند انسانها را به واسطه رفتارها و باورهایشان به هم شبیه کرده و از هم دور یا نزدیک می سازد. کسی که رفتار و باوری مشابه خوبان عالم ندارد به طور طبیعی از آنها دور می شود.
در آیه زیر خداوند به پیامبر صلی الله علیه و آله دستور داده است از کافران طمع کار دور شود . این دوری آنها را در باطل خویش مستحکم تر می کند و بیشتر زندگی خود را به بازی می گیرند.
طبیعی است وقتی کسی خود را از باورها و رفتارهای کافرانه دور نکند، خود رادر اعمق باطل گرایی انداخته و طبعش به بازی می گراید.
فَذَرْهُمْ يَخُوضُوا وَيَلْعَبُوا حَتَّىٰ يُلَاقُوا يَوْمَهُمُ الَّذِي يُوعَدُونَ(۴۲)
پس آنان را واگذار تا [در گفتار باطل] فرو روند و مشغول بازی باشند، تا روزشان را که به آنان وعده داده اند دیدار کنند.
💠 برای فرار از باطل گرایی و دوری از بازی گری باید:
۱_باطل را شناخت و از آن دوری کرد . لازم است دانسته شود، هر گناه و مروج هر گناهی باطل است.
۲_برای هر کار مقاصد درست و معقول در نظر داشت و از کارهای بیهوده به شدت اجتناب کرد.
۳_از کارهایی که شبیه به اهل باطل است خودداری کرد.
۴_از شباهت به زندگی اهل دنیا گریزان بود.
۵_نسبت به کارهایی که استکبار انجام می دهد حساس بود و آنها را شناخت و در دام آنها نیفتاد.
۶_ دشمن شناسی و دشمن ستیزی بر مبنای حق را سر لوحه برنامه زندگی خود قرار داد.
🌀 تمرین :
جدولی با سه ستون بکشیم .درستون اول ،فهرستی از کارهایی که می کنیم بنویسید .در ستون دوم ، آیا آن کار از حق حمایت می کند ؟ .در ستون سوم، دلیل حمایت آن کار از حق ...
📚 کتاب خاص تر شدن برای خدا/انتشارات قرآن و اهل بیت نبوت (علیهم السلام)
#سه_شنبه
#دوره_سوم_رشد
🕊 شهید مزدستان سردار لشکر ۲۵ کربلا ، شهید ۹ دی از دست نوشته های شهید برای یاری ما درخارج شدن از غفلت ها و پرهیز از کارهای خطرساز:
یاد مرگ مرا از بازی باز می دارد.
بخوان ... وقتی تابوت ها می گذرند،ماندگان ز خجلت در پناه دیوارها پنهان می شوند.
اما هر روز از این گذر شهیدی می گذرد.و من و تو هر روز در گذریم.
بنگر برادر ...بنگر خواهر، جلو دار هابیل است اما من و تو مسافران از ره مانده ایم،ما مانده ایم قافله رفته است ،ما مانده ایم قافله می رود،ما...؟
هرگاه دلم هوای بهشت می کرد از فراز خاکریز افق را می نگریستم .بارالها اگر لایق بهشت هستم بجای بهشت کربلا را نصیبم کن تا تربت پاک حسین علیه السلام را در آغوش گیرم.
ای امام: به فرمانت آنقدر در سنگر می مانم تا بر پیکرم گل مقاومت بروید.
خواهرم! اگر می دانستی که هر چند چند بار درجبهه شهید می شوم اکنون چادر را تنها یک پوشش ساده نمی دانستی.
برادرم: اکنون باتو چه باید گفت .زبان خاکی من بریده است . نمی دانم برای تو مرثیه ای گویم یابرای خویش اما می دانم که من محتاج ترم تاتو.
بگذرید و بگذرید، ببینید و دل نبندید و چشم بیندازید و دل نبازید که دیر یا زود باید گذاشت و باید گذشت.
زندگی زیباست و مرگ قشنگ تر از زیبایی های زندگی است .
سال های عمرم فدای لحظه ای از عمر امام.
📚 کتاب خاص تر شدن برای خدا/انتشارات قرآن و اهل بیت نبوت (علیهم السلام)
#سه_شنبه
#دوره_سوم_رشد
-253485312_-213858.pdf
2.25M
توصیههای استاد اخوت برای استفاده بهتر از ماه مبارک رمضان، با توجه به سوره بقره
حلول ماه رمضان مبارکباد🌷
«یَقُولُ اللَّهُ تَبَارَکَ وَ تَعَالَى فِی کُلِ لَیْلَةٍ مِنْ شَهْرِ رَمَضَانَ ثَلَاثَ مَرَّاتٍ»؛
خداوند در هر شب از شبهای ماه مبارک رمضان سه بار میفرماید: «هَلْ مِنْ سَائِلٍ فَأُعْطِیَهُ سُؤْلَهُ»؛ آیا درخواست کنندهای هست که از من درخواستی کند و من درخواست او را جواب دهم؟
«هَلْ مِنْ تَائِبٍ فَأَتُوبَ عَلَیْهِ»؛ آیا رجوع کنندهای هست که در ربط با خطاهایش از من پوزش طلبد؟
«هَلْ مِنْ مُسْتَغْفِرٍ فَأَغْفِرَ لَهُ»؛ آیا استغفار کنندهای هست که من او را بیامرزم؟
@davat_namaz
📿 دستورات سلوکی رسول اکرم صلوات الله علیه و آله برای ماه مبارک رمضان
رسول گرامی اسلام(صل الله علیه وآله) در آخرین روزهای ماه شعبان با ایراد خطبهای نورانی که به خطبه شعبانیه معروف است، برخی از آداب روزهداری و وظایف روزهداران در ماه مبارک رمضان را اینطور تبیین کردند:
🔅 ای مردم!
ماه خدا با برکت و رحمت و آمرزش به سوی شما روکرده است. ماهی که نزد خدا، بهترین ماههاست و روزهایش بهترین روزها و شبهایش بهترین شبها و ساعتهایش بهترین ساعتهاست؛ ماهی که در آن شما را به مهمانی خدا دعوت کردهاند و شما در آن از اهل کرامت خدا شدهاید.
نفسهای شما در آن ثواب تسبیح و ذکر خدا دارد و خواب شما ثواب عبادت.
اعمال شما در آن پذیرفته است و دعاهای شما مستجاب؛ پس از پروردگار خویش با نیتهای راستین و دلهای پاک، بخواهید که توفیق روزه این ماه و تلاوت قرآن در آن را به شما عنایت فرماید.
شقی و بدبخت، کسی است که در این ماه بزرگ، از آمرزش خدا بیبهره باشد.
در این ماه با گرسنگی و تشنگیتان، گرسنگی و تشنگی روز قیامت را به یاد آورید.
به فقیران و درماندگان کمک و تصدق کنید.
به پیران و کهنسالان احترام و ارج بنهید.
به کودکانتان ملاطفت و مهربانی کنید.
با خویشاوندان ارتباط داشته باشید.
زبان خود را از گفتار ناشایست نگاه دارید.
دیدگان خود را از دیدن ناروا و حرام بپوشانید و گوشهای خود را از شنیدن آنچه نادرست است، بازدارید.
با یتیمان مردم مهربانی کنید تا بعد از شما با یتیمان شما مهربانی کنند.
از گناهان خود به سوی خدا توبه و بازگشت کنید.
در اوقات نماز، دستهای خود را به دعا بردارید، زیرا که وقت نماز، بهترین ساعتهاست و در این اوقات، حق تعالی با رحمت، به بندگانش مینگرد و اگر با او مناجات کنند، پاسخشان دهد و چنانچه او را ندا دهند لبیکشان گوید و اگر از او بخواهند عطا کند و چون او را بخوانند مستجابشان گرداند.
🔅 ای مردم!
جانهایتان در گرو اعمال شماست، پس با طلب آمرزش از خدا، آنها را از گرو خارج کنید.
پشت شما از بار گناهان سنگین است، پس با طول دادن سجدهها، آنها را سبک گردانید و بدانید که حق تعالی به عزت خود سوگند یاد کرده است که نمازگزاران و سجدهکنندگان در این ماه را عذاب نکند و در روز قیامت آنها را از آتش دوزخ در امان دارد.
🔅 ای مردم!
هر که از شما روزهدار مؤمنی را در این ماه افطار دهد، نزد خدا پاداش بنده آزاد کردن و آمرزش گناهان گذشتهاش را خواهد داشت. برخی از اصحاب گفتند: یا رسولالله! همه ما قادر به انجام آن نیستیم. حضرت فرمود: با افطار دادن روزهداران، از آتش جهنم بپرهیزید، اگرچه به نصف دانه خرما و یا یک جرعه آب باشد.
🔅 ای مردم!
هر که اخلاق خود را در این ماه نیکو کند، از صراط آسان بگذرد، آن روز که قدمها برآن بلغزد.
هر که دراین ماه کارهای غلامان و مستخدمان خود را سبک گرداند، خدا در قیامت حساب او را آسان کند.
هر که در این ماه از آزار رساندن به مردم خودداری کند، حق تعالی، روز قیامت، خشم خود را از او باز دارد.
هر که در این ماه یتیم بیپدری را گرامی دارد، خدا او را در قیامت عزیز گرداند. هرکه در این ماه صلهرحم کند و با خویشان بپیوندد، خدا او را در قیامت به رحمت خود واصل گرداند و هرکه در این ماه رابطهاش را با خویشان قطع کند، خداوند در قیامت رحمت خود را از او دریغ نماید.
هرکه در این ماه نماز مستحبی بپا دارد، خداوند او را از آتش جهنم برهاند و کسی که نماز واجبی بهجا آورد، خداوند ثواب هفتاد نماز واجب در ماههای دیگر را به او عطا کند.
هر که دراین ماه بسیار بر من صلوات فرستد، خداوند کفه سبک اعمال او را سنگین گرداند.
کسی که در این ماه یک آیه از قرآن تلاوت کند، ثواب کسی را دارد که در ماههای دیگر قرآن را ختم کرده باشد.
ای مردم!
درهای بهشت در این ماه گشوده است، از پروردگار خود بخواهید که آنها را بر روی شما نبندد و درهای جهنم در این ماه بسته است، از خدا بخواهید که آنها را بر روی شما نگشاید. شیاطین در این ماه در غل و زنجیرند. از خدا بخواهید که آنها را بر شما مسلط نگرداند.
حضرت علی(علیه السلام) میفرماید: در این حال از جا برخاسته و عرض کردم، ای پیامبر خدا! برترین اعمال در این ماه چیست؟
حضرت فرمود: ای اباالحسن! برترین اعمال در این ماه پرهیز از محرمات است.
📚 وسایلالشیعه، کتاب روزه، بحارالانوار، ج ۹۶، ص۱۵۷
#ماه_رمضان
@davat_namaz
💫هوالشافی
✅فضیلت گلاب بر صورت زدن در اول ماه رمضان و هرروز از ماه مبارک
وَ رُوِيَ أَيْضاً عَنْهُ عَلَيْهِ اَلسَّلاَمُ أَنَّهُ مَنْ صَبَّ فِي اَلْيَوْمِ اَلْأَوَّلِ مِنْ هَذَا اَلشَّهْرِ كَفّاً مِنْ مَاءِ اَلْوَرْدِ عَلَى رَأْسِهِ نَجَا مِنَ اَلذُّلِّ وَ اَلْمَسْكَنَةِ، فَإِذَا فَعَلَ ذَلِكَ كُلَّ يَوْمٍ أَمِنَ فِي ذَلِكَ اَلْيَوْمِ مِنَ اَلْبَلاَيَا، وَ مَنْ صَبَّ كَفّاً مِنْ مَاءِ اَلْوَرْدِ عَلَى رَأْسِهِ فِي أَوَّلِ يَوْمٍ مِنْ شَهْرِ رَمَضَانَ اَلْمُبَارَكِ أَمِنَ فِي تِلْكَ اَلسَّنَةِ مِنْ مَرَضِ اَلدُّوَارِ...
....از امام صادق( ع) منقول است كه هركه در روز اوّل اين ماه كفى از گلاب به رویش بزند،از خوارى وفقر نجات يابد و اگر هرروز بريزد در آن روز، از اين بلاها ايمن گردد و هركه يك كف گلاب در روز اوّل اين ماه بر سر ريزد در آن سال از مرض سرسام (سر گیجه) ايمن گردد.
📚زادالمعاد، ج۱، ص۸۰.
#چهارشنبه
#سبک_زندگی
@davat_namaz
📖 30 جز قرآن کریم در رمضان الکریم🌹بصورت فایل صوتي فقط کافيه روی لینک بزنید .
ما را از دعای خیرتان فراموش نفرمائید.🙏🏼🌹👇👇
جزء 1 ⇨ http://j.mp/2b8SiNO
جزء 2 ⇨ http://j.mp/2b8RJmQ
جزء 3 ⇨ http://j.mp/2bFSrtF
جزء 4 ⇨ http://j.mp/2b8SXi3
جزء 5 ⇨ http://j.mp/2b8RZm3
جزء 6 ⇨ http://j.mp/28MBohs
جزء 7 ⇨ http://j.mp/2bFRIZC
جزء 8 ⇨ http://j.mp/2bufF7o
جزء 9 ⇨ http://j.mp/2byr1bu
جزء 10 ⇨ http://j.mp/2bHfyUH
جزء 11 ⇨ http://j.mp/2bHf80y
جزء 12 ⇨ http://j.mp/2bWnTby
جزء 13 ⇨ http://j.mp/2bFTiKQ
جزء 14 ⇨ http://j.mp/2b8SUTA
جزء 15 ⇨ http://j.mp/2bFRQIM
جزء 16 ⇨ http://j.mp/2b8SegG
جزء 17 ⇨ http://j.mp/2brHsFz
جزء 18 ⇨ http://j.mp/2b8SCfc
جزء 19 ⇨ http://j.mp/2bFSq95
جزء 20 ⇨ http://j.mp/2brI1zc
جزء 21 ⇨ http://j.mp/2b8VcBO
جزء 22 ⇨ http://j.mp/2bFRxNP
جزء 23 ⇨ http://j.mp/2brItxm
جزء 24 ⇨ http://j.mp/2brHKw5
جزء 25 ⇨ http://j.mp/2brImlf
جزء 26 ⇨ http://j.mp/2bFRHF2
جزء 27 ⇨ http://j.mp/2bFRXno
جزء 28 ⇨ http://j.mp/2brI3ai
جزء 29 ⇨ http://j.mp/2bFRyBF
جزء 30 ⇨ http://j.mp/2bFREcc
@davat_namaz
😄سلاااااام... سلام عزیزای دل اوستا مراد 🤗
🎊به به چه روزی هست امروز 👏👏
تبریک میگم بهتون عزیزان من🌸
👌 بازم خدا بهمون توفیق داد یه ماه رمضون دیگه رو درک کنیم، خدارو هزاااااااران بار شکر 🤲
🤗شما بچه های گلم هم با اون دلهای پاک و باصفاتون برای ما هم دعا کنید 🤲🌹😘
👳♂بازم با دست پر اومدم 😍 بیایید تا اسم برنده های مسابقه ی احکام رو اعلام کنم:👏👏👏👏
🌺 مهدیا زمانی کلاس دوم از مشهد
🌸 شایلی دمیرچی کلاس سوم
🌹فاطمه ادیبیان 9 ساله از مشهد
💐 مائده دارایی کلاس سوم
🌼 سلاله جلالی 10 ساله از شاهرود
🥀 فاطمه زهرا خلیلی کلاس سوم
🌸 فاطمه نجاتی 10 ساله از تهران
🌺 ضحی علیزاده از مشهد
🌼 فاطمه حلما کافی زاده
🌹 فاطمه پاشازانوسی
🚕 امیر حسین صفایی
🚛 حسین کاظمی ۹ساله از تهران
🎊 برای سلامتی خودشون و خانواده محترمشون یه *سوره قدر* میخونیم🎉💐
🌸🌺💐
دانا و خوش بیانی
ای کودک ایرانی
☺️☺️☺️
@davat_namaz
احکام خوشمزه
روزهای آخر ماه شعبان بود. اوستا مراد که خیلی سر مزرعه خسته شده بود، بعد از نماز جماعت مسجد می خواست زود برگرده خونه که حاج آقا گفتند، خدا قوت اوستا یکم دیگه صبر کن که میخوام فرمول کیمیاگری بهتون یاد بدم.
اوستا مراد جواب داد😍 واقعا! کیمیاگری؟ یکی از اقوام ما، کلی عمرش رو برای رسیدن به علم کیمیاگری صرف کرد و در آخر هم غیر از این که اسم دخترش رو گذاشت کیمیا چیزی گیرش نیومد! شما کی به این علم دست یافتی حاجی؟
حاج آقا لبخندی زدند و گفتند کمی صبر کن میفهمی و بعد بالای منبر رفتند و گفتند:
ای بنده های خوب خدا! کساییکه حرف خدا براتون بالاتر از همهی حرفهاست، خدای مهربونمون یک دعوت نامه برامون فرستاده، هممون دعوتیم به یک مهمونی خاص و شگفت انگیز چون صاحب مهمونی خداست. مدت این مهمونی یک ماهه و توی این یک ماه، خدا به هر کسی که قانون هاش رو رعایت کنه، یک قدرت ویژه میده، قدرت کیمیاگری!
اوستا گفت: عجب! چقدر هیجان انگیز!💎
حاج آقا ادامه دادند: شما میتونید با روزه گرفتن و اجرای دستورات خدا، تمام لحظات ماه رمضون رو تبدیل به طلاکنید. طلاهایی که پیش خدا محفوظ میمونه و بعدا بهتون میده. هر کس روزه بگیره، برای نفس کشیدنش هم ثواب مینویسند! حتی خوابیدنش! چه برسه به کار خوب کردن که چند برابر ماههای دیگه در ازاش ثواب گیرتون میاد مثلا یک آیه قرآن که بخونید ثواب خوندن کل قرآن رو داره.
پس از اول ماه رمضون حواستون باشه که هر کس زرنگتره، با دست پرتر از این ماه بیرون میاد.
اوستا مراد گفت: پس حاج آقا باید برم چند تا الاغ دیگه بخرم که بتونم این همه طلا رو از مهمونی بیارم!؟ حاج آقا خندیدند و گفتند: اوستا جون طلای این مهمونی مادی نیست که نیاز به الاغ داشته باشه.
اوستا مراد کلهاش رو خاروند و متعجب و شگفت زده از مسجد اومد بیرون که بره برای مهمونی یک برنامه ریزی خوب بکنه که حسابی طلا جمع کنه...💪
❓شما چی بچه ها کدوماتون قراره هر لحظتون تبدیل به یه عالمه طلا بشه؟
#احکام
#دوره_دوم_رشد
@davat_namaz
✍گفته شد که :
آلودگی هایی که برای ما وجود دارد به دو بخش تقسیم می شوند.
بخشی از آلودگی ها عمیق نیستند و عبور از آنها
✍گفته شد که : آسان است و در طهارت برای نماز از آنها تعبیر می کنیم به طهارت از خببث.
بعضی از آلودگی ها در عمق وجود ما نفوذ می کنند و پاک شدن و رها شدن از آنها آسان نیست. از آنها تعبیر شد به طهارت از حدث.
✍گفته شد که :
بحث سِرّ طهارت به این دلیل اهمیت دارد که
رسیدن به طهارت اساس هر پیشرفت انسان در مسائل معنوی است.
✍گفته شد که :
قرآن کریم یک دستور العمل به ما داد و به تعبیر قرآن این دستور العمل تنها دستور العملی است که می تواند انسان را از آلودگی ها پاک کند.
خداوند در قرآن کریم می فرماید :
قُلْ إِنَّمَا أَعِظُكُم بِوَاحِدَةٍ أَن تَقُومُوا لِلَّـهِ
یک نصیحت می کنم و آن اینکه قیام لِلَّـهِ بکنید.
باید هرچه در زندگیتان هست برای او باشد و از هر چه غیر اوست جدا بشوید.
در هفته ی قبل نمونه های عملی از مرحوم رجب علی خیاط بیان شد...
📚استاد سعادتفر
#پنجشنبه
#طهارت
#جلسه_38
@davat_namaz