⛔️ در تربیت فرزند، زیاد سختگیر نباشید.
🌱 باغبان، درخت جوان را كه هنوز خوب ریشه ندوانده، به شدت تكان نمیدهد... .
🌐 منبع: @nooredideh
#درنگ
#فرزندپروری
🆔 @edu_mehrestan
🌱 بزرگترین اکتشاف برای من این بود که فهمیدم فرزندم یک مهمان است در خانهام و روزی از خانهام میرود. روزها با سرعت عجیبی میگذرد و او به زودی از من جدا میشود.
🌱 به خودم گفتم: کدام مهمتر است؟ نظم خانه یا اینکه فرزندم به خوبی از من یاد کند؟ کدام مهمتر است. خانه یا اخلاق و روحیه و حسن تربیت فرزندم؟
🌱 این باعث شد اولویتم را تغییر دهم. بعد از این، مهمترین چیز نزد من آرامش خاطر من و اوست. شروع کردم به پیاده کردن نقشهام...
🌱 مجموعه کمی از قوانین مهم را انتخاب کردم و خود را ملزم به اجرای آنها دانستم و مابقی چیزها را بدون هیچ قید و شرطی رها کردم.
🌱 از عصبی شدن و داد و فریاد زدن کم کردم و به آرامش رسیدم. از وسواسهایم گذشتم و به خانهای راضی شدم که مقداری بههمریخته و نامنظم است و کمی شلختگی در آن به چشم میخورد...
🌱 اما فرزندی را تحویل گرفتم که آرامش دارد و از من و خشمهایم نمینالد و رابطهای قوی و زیبا بین ما حاکم شده است؛ چون میدانم او مهمان زودگذر خانه من است... .
💕 کودک عزیزم! امیدوارم مهمانی خانه من زیباترین مهمانی زندگیت باشد.
🌐 منبع: @nooredideh
#درنگ
#فرزندپروری
🆔 @edu_mehrestan
💢 اصل توجه به تفاوتهای فردی؛
از کتاب تا کلاس...
🔸 کمتر کسی است که اصل توجه به تفاوتهای فردی را یکی از اصول تربیت نداند و به آن باور نداشته باشد.
و کمتر کتاب یا مقالهای است که در مورد آسیبهای نظام تعلیم و تربیت سخن گفته باشد؛ اما گریزی به بیتوجهی به این اصل در مدارس نزده باشد.
🔸 اما همین که به عنوان معلم وارد کلاس میشویم، از خود میپرسیم چطور در فرصت محدود، میتوانم تفاوتهای فردی حدود سی نفر دانشآموز را در نظر بگیرم و به هر کس، متناسب با هوش و ویژگیهای شخصیتی او آموزش دهم؟
❓شما به عنوان معلم، مربی یا طراح آموزشی، چگونه با این مسئله مواجه شدهاید و چه راهحلی برای این چالش پیدا کردهاید؟
📌 اگر تجربهای در این زمینه دارید یا راهحلی برای این مسئله پیدا کردهاید، تجربه یا راهحل عملی خود را به آیدی @Mahdi_Navabi ارسال و دیگران را سخاوتمندانه در دانش یا تجربه خود شریک کنید.
#چالش_تربیتی
#تفاوتهای_فردی
🆔 @edu_mehrestan
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🆗 بزرگترین ایراد نظام آموزشی ایران این است که بر اساس انطباق طراحی شده است نه تنوع....
🌐 منبع در اینستاگرام:
@mojtabashakoori_fan
#درنگ
#تفاوتهای_فردی
🆔 @edu_mehrestan
🔻یکی از همراهان عزیز کانال، یادداشت زیر را به عنوان یک تجربه معلمی از کلاس دین و زندگی دوره متوسطه دوم ارسال کردند. سپاسگزارشان هستم و برایشان آرزوی توفیق دارم.
------🍃🌸🍃---🌸---🍃🌸🍃------
🌀 احساس میکنم این هفته مسافت زیادی رو طی کردم. آخه از بلاد کفر یعنی کلاسهای دین و زندگی برمیگردم!
🌀 جلسه اول هر سال، فارغ از دغدغه نمره و درس و... کلاس ما از نوع "آنچه میخواهد دل تنگت بگو" هست. امسال هم طبق روشم، همین کار رو کردم. گرچه هفته دفاع مقدس بود، ولی تصمیم داشتم از مقدسات دینی دفاع نکنم و گارد نگیرم تا بتوانند خودشان را رو کنند؛ حتی اگر با دین مشکل دارند!
🌀 نتیجه این شد که در همان جلسه اول آشنایی با عزیزان دهم تجربی، روحیات و ذهنیات و سوالات اغلب شاگردان را شناختم. خودِ خودشان را دیدم، با هر سوالی و هر شک و تردیدی که داشتند.
🌀 کلاس داشت منفجر میشد؛ از شدت بحث و گفتگو، بس که در تیررس ترکشهای سوالات مهم و اساسی در حوزه دین قرارم دادند و قرارشان دادم و بیقرارشان خواستم، گفتم چند نفر به یه نفر؟! شبیه دروازهبانی شده بودم که از هر بازیکن؛ یک توپ برایش نثار میشد؛ ولی من عمدا جا خالی میدادم تا توپهایشان گل شود و احساس قوت کنند.
🌀 جاتون خالی، داشتم در یک جو صمیمی، هرجور حرف و بد و بیراهی رو پشت سر خدا و دین میشنیدم و عمدا جیکم در نمیاومد تا مراتب کفر عزیزان دستم بیاد. ماشاءالله صاحب مراتب عااالیه و مقامات خفیّه بودند. کفرم در نیامد؛ ولی کفرشان را درآوردم.
🌀 آخر کلاس گفتم: من نه به عنوان دبیر دین و زندگی و وکیل مدافع خدا، بلکه به عنوان یه نفر غریبه غیرمسلمان (سمبلیک) خواستم ببینم دین اسلام از نگاه شما چطور دینی است؛ بلکه من هم جذب شدم؛ ولی با این توصیفاتی که شما از خدا و دین و اسلام و احکام و... کردید، من اولین کافر به آن هستم! دین اگر این است، بیدینان زِ ما مومنترند!
🌀 یعنی با همین عبارت همه توپهایی را که فکر میکردند گُل شده است، به گِل نشاندم و کلاس از صدای خنده عزیزان ترکید. گفتند این اولین باری بود که اینقدر جدی و راحت در مورد دین داشتیم با کسی حرف می.زدیم و من که هدفم همین بود، خوشحال از آنها خداحافظی کردم.
🌀 دیدم که آرام و قرار هم از چهره برخیهایشان خداحافظی کرد. مخصوصا یکی که اینقدر جذب بحثها شد، بعد از کلاس اومد جلو با یه کتاب تو دستش... .
#تجربانه
#روش_تدریس
🆔 @edu_mehrestan
🇰🇷 تابلوی شهری در کره جنوبی برای القای احساس امنیت و اطمینان به پلیس در کودکان
📌 فکر میکنید مفاهیمی مثل سکینه و آرامش با یاد خدا و توکل بر او را چگونه میتوان با چنین طرحهای خلاقانهای، برای کودکان عینی و ملموس کرد؟
#ایده_تا_عمل
#خلاقیت
🆔 @edu_mehrestan
📝 ارزیابیهایم را با اضافه کردن یک برگ کاغذ در پایان آزمون تغییر دادم و پرسیدم:
درباره موضوع چه چیز دیگری میدانید که در موردش از شما سوال نکردم؟
▫️ آموزگار جولی آرسنال
آیا شما روش مشابهی را با دانشآموزان خود تجربه کردهاید؟
🌐 منبع در اینستاگرام: @tchr2tchr
#تجربانه
#ارزشیابی
🆔 @edu_mehrestan
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 بخشی از سخنان مرحوم حائری شیرازی که مطالبی را در نقد الگوی تربیتی مرحوم علامه کرباسچیان و مدارس علوی بیان میکند.
📌 سخنان مرحوم حائری شیرازی این روزها در شبکههای اجتماعی بازنشر میشود و واکنشهای متفاوتی از ردّ و تایید را به دنبال داشته است.
#سیره_بزرگان
#صیانت
🆔 @edu_mehrestan
1️⃣ در اینکه مرحوم حائری شیرازی و علامه کرباسچیان هر دو، هم فقیه و اسلامشناس بودند، هم سلیمالنفس و دغدغهمند در امر تربیت و هم دوست و همکار، شکی نیست.
2️⃣ تفاوت دیدگاه در یک موضوع تربیتی مثل هر موضوع دیگری امری طبیعی است. اما بدون اطلاع از مبانی دو دیدگاه، قضاوت کردن و بیدلیل یکی را بر دیگری ترجیح دادن، با روح علمی سازگار نیست.
3️⃣ اصل یا راهبرد صیانت، یکی از موضوعاتی است که مرحوم علامه کرباسچیان بر آن تاکید زیادی داشتند و به تبع آن، در مدارس علوی هم این راهبرد مورد تاکید است.
4️⃣ همواره به مدارس علوی انتقاد شده است که اجرای این راهبرد، منجر به ایجاد یک محیط ایزوله و تربیت در یک فضای گلخانهای میشود؛ موضوعی که مرحوم حائری شیرازی هم به آن اشاره دارد.
5️⃣ واقعیت این است که صیانت یک طیف است که یک طرف آن ایجاد یک محیط گلخانهای و قطع کامل ارتباط متربی با واقعیتهای زندگی است و طرف دیگر آن، برداشتن تمام محدودیتها و رها کردن متربی در محیط جامعه است.
6️⃣ نه تنها این دو عالم و فقیه بزرگوار، بلکه هر انسان عاقلی اذعان دارد که این دو سرِ طیف، هیچکدام نه شدنی است و نه به صواب نزدیک است. در دنیای امروز، نه میتوان متربی را در محیط ایزوله و گلخانهای تربیت کرد و نه هیچ عقل سلیمی میپذیرد که متربیِ بیپناه را بدون صیانت در جامعه رها کنیم.
7️⃣ بنابراین شاید بهتر است سوال را اینطور مطرح کنیم که نقطه مطلوب در طیف صیانت کجاست؟ پاسخ این سوال به عوامل زیادی مثل سن، جنسیت، محیط فرهنگی و... بستگی دارد و پاسخ واحدی به این سوال نمیتوان داد.
8️⃣ اما به عنوان یک قاعده کلی میتوان گفت به جای تربیت در محیط ایزوله و گلخانهای، باید سعی کنیم محیط تربیت، برشی از زندگی واقعی باشد و متربیان در یک محیط شبیه زندگی واقعی اما کنترلشده، از حق انتخاب و آزادی عمل برخوردار باشند. نوع و میزان کنترل در چنین محیطی را عواملی که به آن اشاره شد، تعیین میکند.
9️⃣ اگر چنین معیاری را برای تعیین حد صیانت در نظر بگیریم، شاید بعضی از محدودیتهای که در مدارس علوی اعمال میشود، به دلیل دور کردن متربیان از زندگی واقعی قابل انتقاد به نظر برسد و بعضی از محدودیتها، صیانت مطلوب تلقی شود و بتوان از آنها الگوبرداری کرد.
📌 اگر مایلید درباره راهبرد صیانت از منظر علامه کرباسچیان و مبانی آن بیشتر بدانید، مطالعه کتاب تربیت آرمانی (تکجلدی) یا کتاب تربیت عقلانی (دوره سه جلدی) هر دو به قلم دکتر محمد بنیهاشمی را به شما توصیه میکنم.
✍️ سید مهدی نوابی
#نقد_و_نظر
#صیانت
🆔 @edu_mehrestan
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔺 در این ویدیو سابقه آشنایی و همکاری آیت الله حائری شیرازی را با مرحوم علامه کرباسچیان میبینید.
▫️ به سابقه فعالیت در مدرسه علوی و نحوه و علت جدایی ایشان از آن مجموعه نیز به خصوص از دقیقه ۱۷ به بعد اشاره شده است.
🌐 منبع: t.me/dralihaeri
#سیره_بزرگان
#علامه_کرباسچیان
#حائری_شیرازی
🆔 @edu_mehrestan
🇶🇦 دانشآموزانِ آکادمی قطر با طراحی و ساخت تزئینات رمضانی مانند ساخت فانوس و کارت تبریک، به استقبال ماه مبارک رمضان میروند.
❓شما در اولین روز ماه مبارک رمضان و شروع دوباره آموزش حضوری، چه برنامهای برای انس کودکان با این ماه بزرگ در نظر دارید؟
🌐 منبع: t.me/TeacherasLLL
#تجربانه
#ماه_رمضان
🆔 @edu_mehrestan
مدرسه عالی تربیت مهرستان
📌 مزایا و معایب الگوی زوجمربی 🔸بعضی از مدارس و مجموعههای تربیتی برای اجرای فعالیتهای آموزشی یا ت
🔄 الگوهای ارتباط دو معلم در یک کلاس (روش زوجمعلم)
1️⃣ Parallel teaching
کلاس به دو گروه تقسیم میشود و هر معلم، آموزش یکی از گروهها را به عهده میگیرد. این روش اغلب برای مرور بحث، ارائه برنامه درسی در دو سطح یا دو روش متفاوت یا به عنوان وسیلهای برای بررسی دیدگاههای مختلف استفاده میشود.
2️⃣ Team teaching
دو معلم به طور مشترک به همه کلاس آموزش میدهند. مثلا بحثی را درباره یک موضوع، انجام یک آزمایش، یا خواندن یک قطعه ادبی به طور مشترک انجام میدهند.
3️⃣ One teach, one drift
یک معلم آموزش را برعهده دارد و معلم دیگر بین دانشآموزان حرکت و آنان را راهنمایی میکند. به این صورت که درس را برای دانشآموزانی که متوجه نشدهاند، دوباره توضیح میدهد.
4️⃣ Station teaching
دانشآموزان به سه گروه (یا بیشتر) تقسیم میشوتد. در هر گروه یک معلم تدریس میکند و گروه سوم تکالیف را انجام میدهند. سپس دانشآموزان بین گروهها جابهجا میشوند.
5️⃣ One teach, one observe
یک معلم تدریس را برعهده میگیرد و معلم دیگر، اطلاعات مربوط به میزان مشارکت و یادگیری دانشآموزان را جمعآوری میکند.
6️⃣ Alternative teaching
یک معلم به اکثر دانشآموزان تدریس میکند و معلم دیگر با هدف اصلاح، غنیسازی، تمرین اضافی و... با گروه کوچکتری از دانشآموزان کار میکند.
#دانش_تربیت
#زوج_مربی
🆔 @edu_mehrestan
❇️ روند آموزش در آینده به کدام سو خواهد رفت؟ کودکان ما برای ورود به دنیای جدید، باید به چه دانشها و مهارتهایی مجهز شوند؟
🎥 سه فیلم زیر به این سوالات پاسخ میدهد:
1️⃣ فیلم اول، به وضع موجود میپردازد و توضیح میدهد که چگونه ما دانشهایی را به کودکان میآموزیم که در آینده برای آنها سودی ندارد.
2️⃣ فیلم دوم تصویری از آینده ارائه میدهد؛ آیندهای که رباتها برای ما میسازند؛ شغلهایی که میآفرینند و شغلهایی که از بین میبرند.
3️⃣ فیلم سوم به عنوان راهکار مناسب، خلاقیت، کارِ گروهی و تفکر را به عنوان مهارتهایی معرفی میکند که کودکان برای ورود به دنیای جدید باید آنها را کسب کنند.
📌 از سرکار خانم فلاح که این سه فیلم را برای کانال مربی یادگیرنده ترجمه کردند و سرکار خانم بینا که زیرنویس و تدوین فیلمها را برعهده داشتند، کمال تشکر را دارم.
#درنگ
#آینده_پژوهی
🆔 @edu_mehrestan
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
1️⃣ پرده اول: وضع موجود
🔅ما در حال آموزش دانش بیاستفاده به کودکان هستیم و باید در آنچه برای آینده یاد میگیرند، بازنگری کنیم. در همۀ نقاط دنیا، دروسی آموزش داده میشود که قرن پیش یا حتی دو قرن پیش طراحی شدهاند؛ زمانی که تصوری از آیندهای که در حال ورود به آن هستیم، وجود نداشت.
🌐 منبع: t.me/TeacherasLLL
▫️ترجمه: سرکار خانم فلاح
▫️تدوین: سرکار خانم بینا
#درنگ
#آینده_پژوهی
#برنامه_درسی
🆔 @edu_mehrestan