زندگی برای ❞ علوم انسانی ❝
❖ قرآن در کمال صراحت میگوید همسری یک پیغمبر هم کوچکترین تأثیری در سعادت انسان ندارد. #امام_باقر عل
❖ روایت این است که از #امام_باقر (ع) در مورد آیه فَلْینْظُرِ الاِْنْسانُ اِلی طَعامِهِ سؤال شد که: ما طَعامُه؟ طعام او چیست؟ فرمود: عِلْمُهُ الَّذی یأْخُذُهُ، عَمَّنْ یأْخُذُهُ ؟ یعنی باید در علمی که میگیرد فکر کند که از کجا میگیرد و چه میگیرد؟
استاد مطهری، آشنایی با قرآن، ج12، ص43
❞ زندگی برای علوم انسانی ❝
༺ https://eitaa.com/joinchat/2795962370C57415e19ef ༻
❖ ما باید با سرمایه داری مبارزه کنیم
📝 #شهید_بهشتی
...بر روی این نکته خیلی تاکید داریم که آنچه اقتصاد اسلامی می خواهد با آن مبارزه کند حاکمیت سرمایه است، خواه این حاکمیت سرمایه مربوط به اشخاص و گروه ها و خواه مربوط به دولت باشد. ما باید #حاکمیت_سرمایه بر صاحبان نیروی کار را از بین ببریم چه این حاکمیت به دست سرمایه دار ها اعمال بشود، چه به دست دولت اعمال بشود....
.
.
.
#اقتصاد_اسلامی
#اصلاح_دینی
#عکس_نوشته
.
.
❞ زندگی برای علوم انسانی ❝
༺ https://eitaa.com/joinchat/2795962370C57415e19ef ༻
زندگی برای ❞ علوم انسانی ❝
❖ ما باید با سرمایه داری مبارزه کنیم 📝 #شهید_بهشتی ...بر روی این نکته خیلی تاکید داریم که آنچه اقت
❖ من متعهد به آزادی ام.
📝 #شهید_بهشتی
• من به عنوان یک روحانی با شما عهد می کنم که در همه عمرم و هم اکنون
تا زنده ام از کسانی که در پی #تحمیل_عقیده ، فکر و اندیشه به دیگران هستند، بیزارم...
.
.
.
• کتاب گزیده ای از دیدگاه های شهید بهشتی ص ۱۹۱
.
.
.
#آزادی
#اصلاح_دینی
#عکس_نوشته
.
.
❞ زندگی برای علوم انسانی ❝
༺ https://eitaa.com/joinchat/2795962370C57415e19ef ༻
4_5868731755220962846.mp3
16.6M
• گَر دو هزار بارِ زَر نَعره زَنَد، که من زَرَم
تا نَرود ز کان برون، نیست کَسیش مُشتری...
" مولانا "
📻 #نواها
عضویت در گروه #شعر و هنر ما 🍃 :
https://eitaa.com/joinchat/1530200446C77195466fb
زندگی برای ❞ علوم انسانی ❝
• به نظرتون روضه و توسل به اهل بیت مقدمه مناجات و ادعیه نیست؟ چرا ما برای اهمیت به روضه اهل بیت شان
• یکی از دلایلی که مردم برای روضه به نسبت ادعیه و مناجات اقبال بیشتری شاید نشون میدن این هست که روضه چون یک فضای انسانی احساسی رو نمایان گر میکنه باعث میشه حتی کسی که معرفتی نسبت به اهل بیت نداره از توصیف اون حالت منقلب بشه، برخی انسان ها هستن که به صرف شنیدن یک واقعه دردناک منقلب میشن و متاسفانه اونی هم که فرهنگ شده اینکه روابط احساسی خویشاوندی موجود در حوادث رو برای نشان دادن اهل بیت پررنگ میکنن در حالی که اصلا مظلومیت این بزرگواران کوچیک ترینش این هست. مثلا برای نشان دادن عمق غم حضرت علی نسبت به وادع با حضرت زهرا روابط و احساسات عاشقانه بین دو انسان عاشق و معشوق وابسته به هم رو به تصویر میکشن یا وقتی فراق حضرت زهرا نسبت به پیامبر رو میخوان نشون بدن جنس غم رو رابطه احساسی پدر و دختری تصویر میکنن، در حالی که شان اهل بیت از این مسائل بسیار بالاتر هست گرچه همین احساس هم هست ولی فقط این مدل نشان دادن مظلومیت این بزرگواران بیشتر توهین آمیز هست تا بزرگداشت...
• اما خاصیت مناجات و ادعیه این هست که تا انسان یک محبت و جذبه یا معرفت حداقلی نسبت به رب خودش نداشته باشه با خوندن صرف دعا و بدون توجه به پروردگار نمیتونه از لذت مناجات خوب برخوردار باشه، این باعث میشه بعضی از مادحین برای اینکه #شور و هیجان مجلس رونگه دارن به #روضه متوسل میشن چون در روضه امکان استفاده از احساسات #بدون_معرفت نسبت به ادعیه برای گرم کردن مجلس بیشتر هست.
❞ زندگی برای علوم انسانی ❝
༺ https://eitaa.com/joinchat/2795962370C57415e19ef ༻
زندگی برای ❞ علوم انسانی ❝
• یکی از دلایلی که مردم برای روضه به نسبت ادعیه و مناجات اقبال بیشتری شاید نشون میدن این هست که روضه
• صرف جاری شدن اشک که اثری ندارد؛ بعضیها هستند هر حادثه #رقت_آوری ببینند اشکشان جاری میشود؛ اینکه هنری نیست. گریهای مطلوب است که از روی معرفت باشد؛ از آن جهت که امام حسین علیهالسلام بنده خاص خدا [و] کسی است که میخواست همه انسانها را از بدبختی نجات بدهد.
- مرحوم آیت الله #مصباح_یزدی، ۱۳۸۸/۰۹/۱۹
زندگی برای ❞ علوم انسانی ❝
• یکی از دلایلی که مردم برای روضه به نسبت ادعیه و مناجات اقبال بیشتری شاید نشون میدن این هست که روضه
• حدیث میگوید:
(فلما نفض یده من تراب القبر هاج به الحزن)
وقتی که علی خاک ها را بر روی قبر شهید عزیزش [فاطمه زهرا]، شهید هیجده ساله اش، همرزم و همفکر و همکار و شریک زندگی اش ریخت به تعبیری گویا غم های عالم به دل علی بن ابی طالب هجوم آوردند، علی غمگین شد. #غمگینی علی به خاطر از دست دادن یک رفیق راه است، علی همرزمی و همگامی از فاطمه نزدیکتر ندارد و او را از دست داده است این حرف های دیگر که برگردم جواب یتیم هایت را چه بدهم اینها #خیال_بافی است.
- #سید_علی_خامنه_ای، ۵۹/۰۱/۱۰
زندگی برای ❞ علوم انسانی ❝
• یکی از دلایلی که مردم برای روضه به نسبت ادعیه و مناجات اقبال بیشتری شاید نشون میدن این هست که روضه
• نتیجه شور و احساس بدون معرفت بعضی از همین مراسمات مداحی هست که کم از #کنسرت های راک نداره، کسی نفی شور و احساس نمیکنه اما عقلانیت و معرفت در دین در همه مراتب و حتی احساسات باید حاکم باشه تا انسان رو رشد بده.
زندگی برای ❞ علوم انسانی ❝
• یکی از دلایلی که مردم برای روضه به نسبت ادعیه و مناجات اقبال بیشتری شاید نشون میدن این هست که روضه
✉️ #پیام_شما
سلام
این بحث روضه ودعا ومناجات بحث بسیار مهمیه
چون یکی از راههای مهم ارتباط مومنین باهم وهمچنین یکی از راههای کسب معرفت است
دعاهای ما هم از جانب ائمه صادر شده وسرشار از معارف توحیدی و.....هست
ولی واقعیت اینه که الان روضه های ما بشدت سطحی شده
ومتاسفانه در مورد دعاهایی هم که جمعی خونده میشه این مشکل هست
به نظر بنده هم مخلوط کردن روضه به شکل امروزی با مناجاتهایی به این زیبایی ظلم به هردو است
واین مسئله خیلی به سواد مداح برمیگردد
ومتاسفانه رویه ایست که مد شده
یه نمونه بسیار آزار دهنده ی آن در شبهای قدر است
به هر حال حرف زیاد است
وفکر میکنم دلسوزان باید به این موضوع ورود کنند
مداحان حتی دعاها رو هم با لحن روضه میخونن
واین ظلم به دعا وبه کسیه که وقت گذاشته واومده تا از مجلس ائمه بهره ای ببره
زندگی برای ❞ علوم انسانی ❝
• در این روزهای سیاه حتی نمیشود گفت «امیدوارم حالتان خوب باشد»، حتی نمیشود پرسید « خوبی؟» آدم
❖ شوکران فلسفه
📝 #امیر_آقاجانلو
• از عجایب روزگار است که نظام علمی کشور رشته ای را به رسمیت شناسد، آن را توسعه دهد و از بودجه عمومی برای تربیت نیروی انسانی در آن هزینه کند اما نظام اداری همان کشور این رشته را به رسمیت نشناسد و هنگام جذب نیرو، تحصیل کرده های آن را کنار گذارد.
• این وضع رشته فلسفه در سرزمینی است که برخی از بزرگترین فیلسوفان تاریخ را در سنت خود پرورده است.
فلسفه تبدیل به رشته ای آکادمیک شده که دانشجویان آن اگر رابطه و نسبتی با اهل قدرت و سیاست یا چاپ و تجارت نداشته باشند جایی هم در عرصه آموزش و پژوهش ندارند. استعدادهای آن در بهترین حالت یا مهاجرت میکنند و یا در شغل های غیر مرتبط مشغول به کار میشوند.
•دانشی که روزی علم اعلی بود، امروز مسیر همواری برای اخذ مدرک مدیرانی است که حوصله و وقت و احتمالا استعداد درس خواندن ندارند اما برای پرستیژشان عنوان دکتر لازم است!
اینها واقعیت رشته فلسفه در ایران است اما همه ماجرا نیست.
• روی دیگر این سکه، تعاملی است که متعاطیان فلسفه با خود فلسفه دارند. اگر صداقت فلسفی در ما هست اجازه دهید بپرسیم امروز اغلب فلسفه خوانده ها چه ارائه می دهند؟ و چه در بساط آنها میتوان یافت؟
منظورم این سوال احمقانه نیست که فلسفه چه فایده ای دارد؟ بلکه از این می پرسم که منتسبین به فلسفه واقعا چه نسبتی با فلسفه دارند؟
•از وضع انتحال علمی و مقالات علمی پژوهشیِ کپی یا ترجمه شده، مقالات سفارشی و پولی نمی گویم، از کتابها و پایان نامه های ترجمه ای که به عنوان تالیف، چاپ و دفاع شده یا دانشجویی که حرفهای استاد را به نام خود میزند و بالعکس نمی گویم. کمی جدی تر مواجه شویم. امروز اهالی فلسفه چه دارند؟
روشن است که پاسخ این سوال را به سور کلیت نمی توان داد و آنچه می گویبم ادعای عمومیت است.
•فلسفه امروز چگونه خوانده می شود؟ چه میزان از فلسفه خوانده ها متن فلسفی می خوانند؟ از متافیزیک ارسطو یا نقد اول کانت یا اسفار ملاصدرا چه می خوانند؟ کلاسهای جزوه محور که استاد متکلم وحده است چه کمکی به انتقال تفکر فلسفی میکنند و ثمره این نحوه فلسفه خوانی چیست؟
• چرا بسیاری کلاسهای فلسفه به جای گفتگویی تخصصی تبدیل به کرسی های خطابه شده اند؟ که اگر اتوریته استاد پشت حرفها نباشد و از دانشجو بپرسیم چرا آنچه استاد گفت صحیح است یا قابل قبول؟ تقریبا پاسخی نخواهیم شنید.
•به جز تعداد اندکی استاد زحمت کش و اهل فکر، سایرین فلسفه را به مثابه ترجمه می شناسند. فلسفه یعنی ترجمه کتابهای فیلسوفان و محققان غربی.
• وقتی فلسفه شد ترجمه، کار اهل فلسفه هم می شود زبان آموزی. زبان دانی بازار دارد و ویترین را آراسته می کند، انگلیسی و عربی که نه! یونانی، آلمانی، فرانسه و چه بهتر که لاتین و روسی هم در خورجین داشته باشی! اما وقتت را برای ابن سینا، لایب نیتس، لاک و هیوم تلف نکن!
نتیجه چیست؟ ملغمه ای از لغت بافی و اصطلاح سازی و اسکی بازی بر سخنان لکان، فوکو، دریدا و آدرنو و....
حتی در اینجا هم کانت و هگل که استوانه های فلسفه اند مشتری چندانی ندارند، بازاری ها بهترند، زنده باد ژیژک!َ!
• مترجمان کهگویا فراموش کرده اند آنچه ترجمه کرده اند را شخص دیگری نوشته، از استادی گذشته اند و به شطح افتاده اند از دعوی انا الحق در بساط ادعاشان هست تا انتظار برای پیدا شدن مخاطب جدید از نسل های آینده تا به مضمون کنابهایشان پی ببرند!
تن نیچه در قبر می لرزد از حماقت ما!!
• فلسفه اسلامی هم تافتهی جدایی از این دیگ در هم جوش نیست. سنت اسلامی اعم از فلسفه، عرفان، کلام و منطق امروز در مهجورترین وضع خود است در اینجا هم نه «متن» رونقی دارد و نه صرف عمر برای فهم فیلسوفان، دیگر عبدالله انواری نیست که عمر بگذارد بر فهم سنت سینوی، سیدجلال آشتیانی نیست که جوانی بدهد برای چاپ منقح کتاب ها، طباطبایی ای نیست تا این زمین مرده را احیا کند. اگر باشند هم به کار ما نمی آیند و باید خانه نشین باشند. امروز ناخواستنی چیز از فلسفه، خود فلسفه است.
• دانشگاهیان اگر از سنت فلسفی اسلامی روگردان نباشند، اغلب جذب تفسیرهایی فانتزی از شیخ اشراق و محی الدین اند و تفاسیری که معلوم نیست چه نسبتی با متن فیلسوف دارد.
• حوزویانی هم که مشغول فلسفه اند معمولا به دنبال تفسیری ایدئولوژیک و متکلمانه از ملاصدرا برای ساختن علوم اسلامی می روند. آرزوهایی که خود صدرا هم در سر نمیپروراند.
هر دو گروه(حوزوی و دانشگاهی) با ارائه تفسیری عرفانی از ملاصدرا، این تفکر را به انسداد کشانده اند.
• فلسفه اگر از این وضع مبتذل و بازاری رها نشود هرروز مضحک تر و کاریکاتوری خواهد شد. مگر روزی که همان عظمت و ثقلی که نزد افلاطون و نیچه و هیدگر داشت، بازیابد در غیر اینصورت در همان محاورات اوان جوانی در کافه ها باقی بماند بهتر است.
- به نقل از کانال مشق فلسفه
.
.
.
#رصد
.
@ensani_islami