⚠️ حوزه انقلابی را بشناسیم
(قسمت اول)
📏 شاخص حوزه انقلابی
1⃣ مبارزه با التقاط
🖇 انقلابی بودن حوزه با التقاطگرایی آن سازگار نیست؛ از این رو امام راحل در منشور روحانیت میفرماید: نباید برای رضایت چند لیبرال خود فروخته در اظهار نظرها و ابراز عقیدهها به گونهای غلط عمل کنیم که حزب الله عزیز احساس کند جمهوری اسلامی ایران دارد از مواضع اصولیاش عدول میکند.
🔊 تاخیر در رسیدن به همه اهداف، دلیل نمی شود که ما از اصول خود عدول کنیم؛ همهما مامور به ادای تکلیف و وظیفهایم نه مامور به نتیجه... . ایشان تأکید میفرمایند: صریحاً اعلام میکنم تا من هستم نخواهم گذاشت حکومت به دست لیبرالها بیفتد، تا من هستم نخواهم گذاشت منافقین اسلام، این مردم بیپناه را از بین ببرند، تا من هستم از اصول نه شرقی، نه غربی عدول نخواهم کرد... .
📝 محمدرضا باقرزاده| #شماره_33
#حوزه_علمیه
🆔 @farhang_puya
نشریه فرهنگ پویا
⚠️ حوزه انقلابی را بشناسیم (قسمت اول) 📏 شاخص حوزه انقلابی 1⃣ مبارزه با التقاط 🖇 انقلابی بودن حوزه
⚠️ حوزه انقلابی را بشناسیم
(قسمت دوم)
📏 شاخص حوزه انقلابی
2⃣ اقدامگری و قیام
💠 انقلابی ماندن و بودن با روحیه اقدامگری عجین است. خدای متعال میفرماید:«قل انما اعظکم بواحده آن تقوموا لله مثنی و فردی... بنا بر این آیه شریفه، عنصر محوری دعوت انبیای الهی دعوت به قیام برای خدا است. این قیام حتی فردی و بدون همراهی جمع هم ارزشمند است، چنان که دعوت همه پیامبران با قیام فردی آغاز شده است.
♨️ انقلابیگری با ترس از حرف مردم و قضاوت اکثریت و مانند اینها سازگار نیست. خدای متعال کسانی را که اهل قیام و اقدام نیستند مذمت کرده میفرماید:«یا اینا الذین آمنوا ما لکم اذا قیل لکم انفروا فی سبیل الله اثاقلتم الی الارض ارضیتم بالحیاة الدنیا من الاخره فما متاع الحیاة دنیا فی الاخره الا قلیل» امام حسین علیهالسلام انگیزه قیام خود را اقدام برای عمل به حق و مقابله با باطل معرفی میکند و میفرماید:«... الا تزرون الی الحق لایعمل به والی الباطل را یتناهی عنه لیرغب المومن فی لقاءالله محقا»
🎙 امام خمینی (ره) هم در این راستا میفرماید: سیره انبیا همین بوده است که اگر چنانچه یک سلطانی جائر بر مردم حکومت میخواهد بکند، بایستید در مقابلش، به هر چه، به هرجا میخواهد منتهی بشود، باید برویم سراغش و نهی از منکرش و امر به معروفش کنیم و بکشیم او را پایین از این تخت باطل... .
📝 محمدرضا باقرزاده| #شماره_33
#حوزه_علمیه
🆔 @farhang_puya
💢 تضعیف نهادهای انقلابی
🎙 شهید رجایی: نهادهای انقلابی را به انواع مختلف تضعیف میکنند. خودشان در کار، صدها عیب دارند، صدها نقطه ضعف دارند؛ اما چون لب به سخن باز میکنند، اولین حرفشان شکایت از کمیته هاست، یعنی شکایت از عالیترین نهادهایی که زمانی که آنها در منزل خوابیده بودند، اینها نیمهای شب در خیابانها قدم زدند، آماج گلولههای ضد انقلاب بودند؛ کجایند آنهایی که به کمیتهها انتقاد میکنند؟ مگر فراموش کردهاند که هر شب ۲ نفر، ۵ نفر، ده نفر در خیابانهای تهران به دست مزدوران و ضد انقلابیون ترور میشدند.
💡 چرا فراموش کردند؟ کجایند آنهایی که از پاسداران، کجایند آنهایی که از جهاد، آنهایی که از بسیج، از بنیاد، از انواع نهادهای انقلابی انتقاد میکنند؟ اگر اینها نبودند، اگر اینها پاسداری از انقلاب نمیکردند، ما همان یک ماه اول، ارتجاع به سمت نیستی و نابودی انقلاب کشیده شده بودهمان و اینک نه خبری از انقلاب بود، نه امام؛ زیرا به قول اینها ما مرتجعیم و این حرکت ارتجاعی است، (و میگویند) باید به عقب برگردیم، باید رژیم شاه را بدون شاه، در این جامعه حاکم کنیم؛ این آرزو را به گور ببرند و خواهند برد.
📇 نشریهی فرهنگ پویا #شماره_41
#سیاست
#نفوذ_داخلی
🆔 @farhang_puya
💢 فرهنگ اسلامی_ایرانی
⭕️ بهترین جایگزین برای ابزارهای نوین ارتباطی به منظور کاهش آسیبها و معضلات آن، آداب، رسوم و فرهنگ اسلامی_ایرانی است. تفکری که میگوید راه حل مشکلات فضای مجازی منحصر در فضای مجازی است بسیار دور از واقعیت بوده، راهکارهایش کاربر را به ترکستان میبرد!
📝 عبدالله خاکپور| #شماره_29
#هنر
#فضای_مجازی
🆔 @farhang_puya
نشریه فرهنگ پویا
⚠️ حوزه انقلابی را بشناسیم (قسمت دوم) 📏 شاخص حوزه انقلابی 2⃣ اقدامگری و قیام 💠 انقلابی ماندن و ب
⚠️ حوزه انقلابی را بشناسیم
(قسمت سوم)
📏 شاخص حوزه اتقلابی
3⃣ معنویت و شهادتطلبی
✅ معنویت و شهادتطلبی و جان برکَف بودن در راه اسلام و آرمانهای آن روح اسلام انقلابی و حوزه انقلابی را تشکیل میدهد. حضرت امام(ره)در منشور روحانیت اوج این ویژگی در حوزههای علمیه شیعی افتخار میکند و میفرماید: سلام بر حماسهسازان همیشه جاوید روحانیت که رسالت علمیه و عملیه خود را به دم شهادت و مرکب خون نوشتهاند و بر منبر هدایت و وعظ و خطابه ناس از شمع حیاتشان گوهر شبچراغ ساختهاند.
❇️ افتخار و آفرین بر شهدای حوزه و روحانیت که در هنگام نبرد، رشته تعلقات درس و بحث و مدرسه را بریدند و عقال تمنیات دنیا را از پای حقیقت علم برگرفتند و سبکبالان به میهمانی عرشیان رفتند و در جمع ملکوتیان شعر حضور سرودهاند. سلام بر آنان که تا کشف حقیقت تفقه به پیش تاختند و برای قوم و ملت خود منذران صادقی شدند که بند بند حدیث صداقتشان را قطرات خون و قطعات پارهپاره پیکرشان گواهی کرده است
🔆 و حق او از روحانیت راستین اسلام و تشیع جز این انتظاری نمیرود که در دعوت به حق و راه خونین مبارزه مردم خود، اولین قربانیها را بدهد و مهر ختام دفترش شهادت باشد. آنانکه حلقه ذکر عارفان دعای سحر مناجاتیان حوزهها و روحانیت را درک کردهاند در خلسه حضورشان آرزویی جز شهادت ندیدهاند و آنان از عطایای حضرت حق در میهمانی خلوص و تقرب جز عطیه شهادت نخواستند ... .
✍ محمدرضا باقرزاده| #شماره_33
#حوزه_علمیه
🆔 @farhang_puya
نشریه فرهنگ پویا
⚠️ حوزه انقلابی را بشناسیم (قسمت سوم) 📏 شاخص حوزه اتقلابی 3⃣ معنویت و شهادتطلبی ✅ معنویت و شهاد
⚠️ حوزه انقلابی را بشناسیم
(قسمت چهارم)
📏 شاخص حوزه انقلابی
4⃣ عزت نفس، زهد و سادهزیستی
⭕️ انقلابیبودن حوزه بدون عزتنفس ناشی از زهد و سادهزیستی، امکان پذیر نیست. چنانکه امام (ره) در منشور روحانیت اتهام تاثیرپذیری علمای دین از اهل دنیا و مال و منال را به شدت رد کرده و میفرماید: علمای اصیل اسلام هرگز زیر بار سرمایهداران و پولپرستان و خوانین رفتهاند و همواره این شرافت را برای خود حفظ کردهاند و این ظلم فاحشی است که کسی بگوید دست روحانیت اصیل طرفدار اسلام ناب محمدی با سرمایه داران در یک کاسه است.
🔻 روحانیت متعهد به خون سرمایهداران زالوصفت تشنه است و هرگز با آنان سرآشتی نداشته و نخواهد داشت آنها بازه و تقوا و ریاضت درس خواندهاند و پس از کسب مقامات علمی و معنوی نیز به همان شیوه زاهدانه و با فقر و تهیدستی و عدم تعلق به تجملات دنیا زندگی کردهاند و هرگز زیر بار منت و ذلت نرفتهاند. دقت و مطالعه در زندگی علمای سلف، حکایت از فقر و نهایتاً روح پرفتوّت آنان برای کسب معارف میکند که چگونه در پرتو نور شمع و شعاع قمر تحصیل کردهاند و با قناعت و بزرگواری زیستند.
📝 محمدرضا باقرزاده| #شماره_33
#حوزه_علمیه
🆔 @farhang_puya
💡نشانهها و ویژگیهای حاکم کارآمد از دیدگاه قرآن (قسمت اول)
1⃣ خدامحوری
📿 مهمترین نشانه کارآمدی یک حکومت، خدا محوری حاکمان آن و محوریت قوانین آن بر مبنای شرع مقدس است. حکمت ارسال پیامبران نیز بر همین اساس بوده است: «ولقد بعثنا فی کل امه رسولا ان اعبدوا الله واجتنبوا الطاغوت فمنهم من هدی الله ومنهم من حقت علیه الضلاله فسیروا فی الارض فانظروا کیف کان عاقبه المکذبین»؛ ما در هر امتی رسولی برانگیختیم که: «خدای یکتا را بپرستید؛ و از طاغوت اجتناب کنید!»
🔎 خداوند گروهی را هدایت کرد و گروهی را ضلالت و گمراهی دامانشان را گرفت؛ پس در روی زمین بگردید و ببینید عاقبت تکذیب کنندگان چگونه بود. سرپیجی از دستورات شرع و خروج از ولایتالهی عواقب خوبی برای نظام و جامعه نخواهد داشت؛ و خداوند مثل شهری را نمونه آورد که در آن امنیت اطمینانبخش حکم فرما بود و از هر جانب روزی فراوان به آنها میرسید تا آنکه اهل آن شهر نعمت خدا را کفر ورزیدند و خدا هم به دلیل کاری که انجام میدادند لباس گرسنگی و بیمناکی را به آنها پوشانید.
📖 قرآن کریم سوره نحل آیه۳۶، ۱۱۲ #شماره_37
#جامعه
#خدا_محوری
🆔 @farhang_puya
نشریه فرهنگ پویا
💡نشانهها و ویژگیهای حاکم کارآمد از دیدگاه قرآن (قسمت اول) 1⃣ خدامحوری 📿 مهمترین نشانه کارآمدی
💡 نشانهها و ویژگیهای حاکم کارآمد از دیدگاه قرآن
(قسمت دوم)
2⃣ تقوا
❇️ نظام و حکومت در صورتی کارآمد خواهد بود که حاکمانی لایق داشته باشد و تقوا و پرهیزگاری یک مدیر یکی از مهمترین عوامل کارآمدی نظام به شمار میآید. بیش از ۲۰۰ آیه در قرآن بر مسئلهی «تقوا» تاکید دارند. خداوند به همگان دستور میدهد که تقوا داشته باشند: «یا ایها الناس اتقوا ربکم...»؛ ای مردم، از پروردگار خود پروا کنید،...چرا که تقوا موجب رستگاری شخص است: «واتقوا الله لعلکم تفلحون»؛ از خدا پروا کنید شاید رستگار شوید.
🔆 و تنها عامل تکریم انسان نزد خداوند به شمار میرود: «... ان اکرمکم عند الله اتقاکم...»؛ مسلما گرامیترین شما در نزد خداوند پرهیزگارترین شماست. و تنها توشه انسان در سفر آخرت به شمار میآید: «... فان خیر الزاد التقوی...»؛ بهترین توشه تقواست. تقوای یک حاکم موجب دقت نظر او در امر حکومتی و پرهیز از وسوسههای شیطانی است: «انالذین اتقوا اذا مسهم طائف من الشیطان تذکروا فاذا هم مبصرون»؛ بیتردید کسانی که تقوا ورزند، هرگاه وسوسهای از شیطان به آنان رسد یا شیطانی دورزننده (بردلها) به فکرشان آسیب رساند (بیدرنگ) متذکر شوند و در آن گاه بینا باشند.
📖 قرآن کریم سوره حج۱، بقره۱۸۹ و ۱۹۷، حجرات۱۳ و اعراف۲۰۱
#شماره_37
#جامعه
🆔 @farhang_puya
🎬 هویت رسانه
⏱ عصری را که ما در آن قرار داریم میتوان عصر هویت رسانهای نام نهاد. برای رسیدن به این مطلب فقط کافی است که لحظهای با دقت و نگرش صحیح خود نگاهی بیندازیم. کارهایی که ما انجام میدهیم مبتنی بر یکسری افکار و اندیشهها است و این حالتها درونی هستند که ما را وادار به انجام کارهایی میکنند به همین سبب میبینیم کارهایی که مثلاً از یک انسان مذهبی یا در یک حالت زمانی و مکانی سر میزنند در اغلب اوقات بسیار متفاوت با عملکرد یک انسان غیر مذهبی در همان شرایط است.
👁🗨 افکار و عقاید ما نیز دستخوش یکسری عوامل بیرونی است و در واقع معلول یکسری علتها است. همانطور که فکر کانال عمل است؛ دیدهها و شنیدههای ما نیز کانال افکار ما هستند. به بیان دیگر سیستم فکری ما دو ورودی دارد ۱.دیدن ۲.شنیدن. امیرالمومنین علی (علیه السلام) در مورد اثرگذاری دیدن بر قلب و روح انسان که مرکز فکر و اندیشه است میفرماید:« چشم پیک دل است و در جای دیگر چشم را قلمی میداند که قلب مصحف و کتاب آن است.»
امام جواد (علیه السلام) نیز در توضیح اهمیت شنیدههای انسان و اثرگذاری آن بر جهتگیری فکری و عقیدتی انسان میفرماید:« هر کس به سخنان گوینده گوش فرا دهد هر آینه او را عبادت کرده و پیرو او شده است. به همین دلیل اگر گوینده درمورد خدا سخن بگوید شنونده هم خدا را عبادت کرده است و اگر از زبان شیطان سخن بگوید عبادت و اطاعت شیطان را کرده است.»
✒️حسین مرکزی
#شماره_8و9
#هنر
🆔 @farhang_puya
📡 امپراطوری رسانه
🎭 امروزه کمتر انسانی را میتوان یافت که در روز چندین ساعت خود را صرف مطالعه کتابها، مجلات، روزنامه ها و یا مشاهده تلویزیون، ماهواره و غیره نکند و دیدهها و شنیدهها و افکار و افعال تحت تاثیر غول رسانه قرار نگیرد. اگر کسی به طور مستقیم با رسانهها ارتباط نداشته باشد به سبب ضرورت تعاملات اجتماعی در روز با مردم سر و کار دارد که آنها تحت سلطه مستقیم رسانهها هستند.
✖️ پس چه بخواهیم و چه نخواهیم تقریباً تمامی ما تحت تاثیر رسانه هستیم و این رسانه است که زندگی فردی و اجتماعی ما جهت میدهد. از مدل لباس و آرایش سر و صورت گرفت تا نحوه نگرش به خدا و قیامت همه را ابرقدرت رسانه برای ما میسازد.
💡 رهبر کبیر انقلاب با درایت پی به این موضوع برده و فرمودند:« تمام برنامههایی که اینها درست کردن برنامههای فرهنگی، برنامههای هنری هرچه درست کردهاند استعماری است میخواهند اینها جوانهای ما را یک جوانهایی بار بیاورد که به درد آنها بخورند؛ نه به درد مملکت خودشان بخورند میخواهند این جوانها به طرق مختلف بیکار و بیعار بار بیایند که دیگر در مقابل این استفادهجوهای خارجی نتوانند کاری بکنند.(تبیان،دفتر۲۶،ص۳۶)
🖋حسین مرکزی
#شماره_8و9
#جامعه
🆔 @farhang_puya
🌐 پمپاژ تفرد مدرن به درون رگهای جامعه
〽️ پیامد دیگری که ترویج معنویت دئیستی به بار خواهد آورد تفرد یا اصالت فرد است. تفرد مدرن عامل گسیختگی فرد و جامعه است؛ تمام پیوندهایی که خدا برای فرد و جامعه قرار داده تا (ولایت الهی) در دنیا جریان پیدا کند از هم گسیخته و منقطع میشود. تحقق اجتماعی ولایت خدا بر این پیوندها استوار شده است. به نوشته نویسندگان فرهنگ علوم اجتماعی قرن بیستم، (ایده تفرج یا اصالت فرد مشتمل بر اندیشهها، آموزهها و نگرشهایی است که وجه مشترک آنها پذیرش اصالت و مرکزیت دادن به (فرد) است.)
🔴 اصالت فرد، دال بر محو پیوندهای اجتماعی و دست کشیدن افراد از تعهدات و تکالیفشان در اجتماع است. در فرهنگ آنگلو آمریکن، اصالت فرد به لیبرالیسم در اقتصاد و سیاست ارتباط پیدا میکند. بنا به تعریف (الکسی دو توکویل) اصالت فرد در حالی که جامعه بزرگتر را با میگذارد، ابتدا فضیلتهای زندگی عمومی را به تحلیل میبرد و سپس با یورش و نابود کردن همه فضیلتهای دیگر، سرانجام به (فرو رفتن در خودخواهی محض) میرسد.
📝 یادداشت محمد محمدینیا در نشریه
فرهنگ پویا #شماره_40
#جامعه
🆔 @farhang_puya
🔹 نفوذِ مجازی
🔹 بسیار سطحی نگری و ساده اندیشی است که بپنداریم موبایل و اینترنت و شبکههای اجتماعی، تنها ابزاری برای ایجاد ارتباط است و بس! اسب تراوا نه جلوی درب منزل ما بلکه درون منزل ما زانو زده البته تفاوتش با اسب یونانی آن است که یونانیان اسب تراوا را با هزینه خود ساخته و به آن دیار فرستادند اما دشمنان قسم خورده پول ساخت آن را نیز از جیب مبارک من و شما بر میدارند!
📝 مهدی میرزایی| #شماره_29
#هنر
#فضای_مجازی
🆔 @farhang_puya
☑️ اعتماد به درونزایی و بیاعتمادی به نسخه غربی
📣 یکی از موانعی که موجب شده از ظرفیتهای کمنظیر کشور استفاده نشود، اعتماد کردن به نسخه بیگانگان بوده است. بعضی از مسئولین در گوشه و کنار کشور به نسخه بیگانگان اعتماد بیشتری دارند تا به نسخه داخلی. نمونههای آشکار این امر، عمل به سیاست غربی منع از تولید نسل، سیاستهای بانک جهانی، سیاست تعدیل و بعضی از معاهدات و کنوانسیونهای بینالمللی است.
🔴 باید اعتماد مدیران به توانایی درونی کشور بازگردد. ذهن و دل مسئولان و نخبگان علمی، باید به این واقعیت متوجه شود که جمهوری اسلامی توانست نظامهای تازهای از درون فرهنگ اسلامی ایرانی خود تاسیس کند. اقیانوس متلاطم سرمایهداری جهانی، با برنامهریزی چند ضلعی، هر کشتی مستقلی را خورد میکند تا آن را درون هاضمه سیریناپذیر خود جای دهد.
📝یادداشتی از محمد محمدینیا، بیانات امام خامنهای (مدظلهالعالی) ۱/۱/ ۱۳۹۷
#شماره_37
#جامعه
#دولت
🆔 @farhang_puya
💢 برملا شدن غربیان
🎙 امام خمینی (ره): آنان که هنوز بر این باورند تحلیل میکنند که باید در سیاست و اصول و دیپلماسی خود تجدید نظر نماییم و ما خامی کردهایم و اشتباهات گذشته را نباید تکرار کنیم و معتقدند که شعارهای تند یا جنگ سبب بدبینی غرب و شرق نسبت به ما و نهایتاً انزوای کشور شده است و اگر ما واقعگرایانه عمل کنیم، آنان با ما برخورد متقابل انسانی میکنند و احترام متقابل به ملتما و اسلام و مسلمین میگذارند.
🔦 این یک نمونه است که خدا میخواست پس از انتشار کتاب کفرآمیز (آیات شیطانی) در این زمان اتفاق بیفتد و دنیای تفرعن و استکبار و بربریت چهره واقعی خود را در دشمنی دیرینهاش با اسلام برملا سازد اما از سادهاندیشی به درآییم و همه چیز را به حساب اشتباه و سوءمدیریت و بیتجربگی نگذاریم و با تمام وجود درک کنیم که مسئله اشتباه ما نیست، بلکه تعمد جهانخواران به نابودی اسلام و مسلمین است و الا مسئله فردی سلمان رشدی آنقدر برایشان مهم نیست که همه صهیونیستها و استکبار پشت سر او قرار بگیرند...
📒 صحیفه امام، ج ۲۱، ص ۲۹۱
#شماره_34
#استکبار_ستیزی
🆔 @farhang_puya
🔆 آرمانهای انقلاب
✅ ایجاد تمدن اسلامی
❓ آرمانها چه هستند؟ یکی مسئله ایجاد جامعه اسلامی و تمدن اسلامی است؛ یعنی احیای تفکر اسلام سیاسی.
📈 آرمان دیگر عبارت است از: آرمان اعتماد به نفس؛ یعنی همین (ما میتوانیم) که در حرفهای شما هم بود؛ این یک آرمان است... . یکی از آرمانها مبارزه با نظام سلطه و استکبار است... از جمله، مسئله سبک زندگی اسلامی است. از جمله، آزادیخواهی است... معنای آزادیخواهی در جامعه همان استقلال است... از جمله آرمانها رشد علمی است؛ از جمله آرمانها کار و تلاش و پرهیز از تنبلی و نیمه کاره کار انجام دادن است.
🔎 از جمله آرمانها، ایجاد دانشگاه اسلامی است؛ این آرمانها است. بنابراین وقتی میگوییم آرمانهای ذهنما به یک امر غیرقابل تعریف دور از دسترسی نرود؛ آرمان، یعنی اینها، اینها همه آرمانهایند؛ البته در درجات مختلف. مجموعه این خواستهها و هدفها، منظومه آرمانی اسلام را تشکیل میدهد. شما برای هرکدام از اینها که تلاش کنید، تلاش برای آرمانها کردهاید.
🎙 امام خامنهای (مدظلهالعالی) ۲۰/ ۴/ ۱۳۹۴ و ۶/۵/ ۹۲
#شماره_39
#امامین_انقلاب
🆔 @farhang_puya
⚠️ عوامل عدم پیشرفت در جامعه
1⃣ سستی و تنبلی
📜 پیامبر اکرم (ص): «خدایا! نعمت سرزندگی و کوشایی را به ما ارزانی دار و از سستی، تنبلی، ناتوانی، بهانهآوری، زیان، دلمردگی و ملال محفوظمان دار. امام علی (ع): «کسی که پیوسته تنبلی کند، در رسیدن به آرزویش ناکام ماند.» حضرت موسی ابن جعفر(ع): «به راستی که خداوند خشم دارد به بندهای که زیاد بخوابد و شخص بیکار مورد غضب خداوند است.» سیرهی رسول الله(ص) این بود که هرگاه به مردی نگاه میکرد و از لحاظ جسمی نظر او را جلب می نمود، سوال میفرمود:«آیا شغل و حرفهایی داری؟» اگر در پاسخ میگفتند شغلی ندارد میفرمود: «از چشمم افتادی.» به آن حضرت عرض میشد چگونه شخصیت او در نظر شما تنزل کرد؟ میفرمود: «آنگاه که مومنی دارای شغل و حرفهای نباشد، برای تامین مخارج زندگی خود دینش را میفروشد.»
2⃣ جهل و نادانی
🎙 رسول خدا (صلی الله علیه وآله): خیر دنیا و آخرت با دانش است و شر دنیا و آخرت با نادانی. امام علی(علیهالسلام): «بزرگترین مصیبتها نادانی است.» «هیچ آیینی، با نادانی رشد نمیکند.» «عقل راهنمایی میکند و نجات میدهد و نادانی گمراه میکند و نابود میگرداند.»
3⃣ لجاجت
💡 امام علی (علیهالسلام): «هرکس لجاجت کند و بر آن پافشاری نماید، او همان بخت برگشته است که خداوند بر دلش پرده (غفلت) زده و پیشامدهای ناگوار بر فراز سرش قرار گرفته است.»
📚 میزان الحکمه ج۱۱، ص۵۱۸۴. وسائل الشیعه حدیث۳، بحار ج۱۰۳، صفحه۹. نهجالفحاصه ص۴۶۶، تصنیف غررالحکم و درالکلم، ص۷۳ و۷۴ و ۵۱. نهجالبلاغه نامه ۵۸
#انقلاب_اسلامی
#عدم_پیشرفت
🆔 @farhang_puya
نشریه فرهنگ پویا
💡 نشانهها و ویژگیهای حاکم کارآمد از دیدگاه قرآن (قسمت دوم) 2⃣ تقوا ❇️ نظام و حکومت در صورتی کارآ
💡 نشانهها و ویژگیهای حاکم کارآمد از دیدگاه قرآن (قسمتسوم)
3⃣ تزکیه
⭕️ تزکیه را نیز باید از ضروریات و بایستههای حاکم کارآمد دانست. خداوند از ویژگیهای پیامبر (ص) به همین مسئله اشاره کرده و میفرماید: «هو الذی بعث فی الامیین رسولا منهم یتلو علیهم آیاته و یزکیهم و یعلمهم الکتاب والحکمه وان کانوا من قبل لفی ضلال مبین»؛ او خدایی است که در میان مردم امّی و بیسواد
✴️ پیامبری بزرگوار از همان مردم برانگیخت تا بر آنان آیات خداوند را تلاوت کند، او مردم را پاک و تزکیه میکند و کتاب (شریعت) و حکمتالهی را به آنان یاد میدهد، هرچند پیش از این در جهالت و گمراهی آشکار بودند. در آیه نهم سوره شمس نیز آمده است: «قد افلح من زکاها»؛ بیتردید آنکس که به تزکیه و پاکی نفس خود پرداخت، رستگار گشت.
📖 قرآن کریم سوره جمعه آیه۲، سوره شمس آیه۹ #شماره_37
#معارف
🆔 @farhang_puya
نشریه فرهنگ پویا
💡 نشانهها و ویژگیهای حاکم کارآمد از دیدگاه قرآن (قسمتسوم) 3⃣ تزکیه ⭕️ تزکیه را نیز باید از ضرو
💡 نشانهها و ویژگیهای حاکم کارآمد از دیدگاه قرآن
(قسمت چهارم)
🔆 خدمت به مردم
🔘 حاکم کارآمد آن حاکمی است که به مردم خدمت بیمنت کند و با آنان نهایت محبت صمیمیت را داشته باشد. خداوند در این مورد خطاب با پیامبر (ص) میفرماید: «واخفض جناحک المومنین»؛ بال (عطوفت) خود را برای مومنین فرود آر. در جایی دیگر نیز میفرماید: «واصبر نفسک مع الذین یدعون ربهم بالغداء والعشی یریدون وجهه ولا تعد عیناک عنهم»؛ با کسانی باش که پروردگار خود را صبح و عصر میخوانند و تنها رضای او را میطلبند و هرگز به خاطر زیورهای دنیا، چشمان خود را از آنها بر مگیر.
🎙 قرآن همچنین در وصف پیامبر (ص) میفرماید: «لعلک باخع نفسک الا یکونوا مؤمنین»؛ گویی میخواهی جان خود را از شدت اندوه از دست دهی به خاطر اینکه آنها ایمان نمیآورند. و در آیهی دیگر نیز میفرماید که پیامبری به سوی مردم آمده است که بسیار مهربان و رئوف نسبت به همگان است: «لقد جاءکم رسول من انفسکم عزیز علیه ما همان حریص علیکم بالمؤمین رءوف رحیم»؛ به یقین رسولی از خود شما به سویتان آمد که رنجهای شما بر او سخت است و اصرار بر هدایت شما دارد و نسبت به مومنان، رئوف و مهربان است.
📖 قرآن کریم سوره حجر،آیه۸۸، کهف،۲۸، شعراه،۳، توبه، ۱۲۸
#شماره_37
#جامعه
🆔 @farhang_puya
نشریه فرهنگ پویا
⚠️ حوزه انقلابی را بشناسیم (قسمت چهارم) 📏 شاخص حوزه انقلابی 4⃣ عزت نفس، زهد و سادهزیستی ⭕️ انقلا
⚠️ حوزه انقلابی را بشناسیم
(قسمت پنجم)
📏 شاخص حوزه انقلابی
5⃣ اصولگرایی، بصیرت و دشمن شناسی
❇️ شاید در فرهنگ عامه امروزی، اصولگرایی ناظر به یک جریان خاص سیاسی باشد اما حقیقت این است که گرایش و وفاداری و پایبندی به اصول اسلام و انقلاب اسلامی، یک اصل اجتنابناپذیر در انقلابیشدن و انقلابیماندن است؛ چنانکه امام راحل در منشور روحانیت میفرماید: نباید برای رضایت چند لیبرال خودفروخته در اظهار نظرها و ابراز عقیدهها به گونهای غلط عمل کنیم که حزبالله عزیز احساس کند جمهوری اسلامی ایران دارد از مواضع اصولیاش عدول میکند. تاخیر در رسیدن به همه اهداف، دلیل نمیشود که ما از اصول خود عدول کنیم، همه ما مامور به ادای تکلیف و وظیفهایم نه مأمور به نتیجه... .
🔦 زمانشناسی و بصیرت در اقدام و اندیشه، از برجستگیهای حوزهانقلابی است. امام (ره) در منشور روحانیت، مصداقی از این بصیرت در زمان خودشان را مطرح کرده، میفرمایند: مسئله کتاب آیات شیطانی، کاری حساب شده برای زدن ریشه دین و دینداری و در راس آن اسلام و روحانیت است. یقینا اگر جهانخواران میتوانستند، ریشه و نام روحانیت را میسوختند ولی خداوند همواره حافظ و نگهبان این مشعل مقدس بوده است و انشاالله از این پس نیز خواهد بود، به شرط آنکه حیله و مکر و فریب جهانخواران را بشناسیم.
🖊 محمدرضا باقرزاده در نشریه
فرهنگ پویا #شماره_33
#حوزه_علمیه
🆔 @farhang_puya
نشریه فرهنگ پویا
💡 نشانهها و ویژگیهای حاکم کارآمد از دیدگاه قرآن (قسمت چهارم) 🔆 خدمت به مردم 🔘 حاکم کارآمد آن ح
💡 نشانهها و ویژگیهای حاکم کارآمد از دیدگاه قرآن
(قسمت پنجم)
5⃣ صلابت در برابر دشمن
🛡 صلابت در برابر دشمن را نیز باید از ویژگیهای حاکم شایسته دانست. دارا بودن یک حاکم از قدرت و صلابت همواره مورد تاکید قرآن بوده است:«اذا عزمت فتوکل علیالله ان الله یحب المتوکلین»؛ هنگامی که تصمیم گرفتی، (قاطع باش!) و بر خدا توکل کن! زیرا خداوند متوکلان را دوست دارد. قرآن تاکید دارد که از دشمنان نهراسید:«فلا تخافوهم وخافون ان کنتم مومنین»؛ پس اگر ایمان دارید از آنان نترسید فقط از (مخالفت) من بترسید.
⚔ خداوند به جهاد کبیر در برابر دشمن تاکید میکند:«لا تطع الکافرین وجاهدهم به جهادا کبیرا»؛ بنابراین از کافران اطاعت مکن به وسیله آن (قرآن) با آنان جهاد بزرگی بنما و از لزوم سختگیری بر ضد آنان سخن میگوید:« یاایهاالنبی جاهد الکفار و المنافقین واغلظ علیهم وماواهم جهنم و بئس المصیر»؛ ای پیامبر! با کافران و منافقان جهاد کن و بر آنها سخت بگیر! جایگاهشان جهنم است و چه بد سرنوشتی دارند و این کار را به صلاح مومنین میداند.
📖 قرآن کریم سوره آلعمران آیه۱۵۹، ۱۷۵
#شماره_37
#سیاست
🆔 @farhang_puya
نشریه فرهنگ پویا
💡 نشانهها و ویژگیهای حاکم کارآمد از دیدگاه قرآن (قسمت پنجم) 5⃣ صلابت در برابر دشمن 🛡 صلابت در ب
💡 نشانهها و ویژگیهای حاکم کارآمد از دیدگاه قرآن
(قسمت ششم)
6⃣ علم و حکمت
💢 یکی دیگر از نشانههای کارآمدی یک حکومت علم، دانایی و حکمتی است که یک حاکم باید داشته باشد. خداوند در آیه ۵۴ سوره نسا، کتاب و حکمت را قبل از ملک عظیم آورده و بر اهمیت آن تاکید میکند:«آتینا ال ابراهیم الکتاب والحکمه و اتیناهم ملکا عظیما»؛ ما به آلابراهیم (که یهود از خاندان او هستند نیز) کتاب و حکمت دادیم و حکومت عظیمی در اختیار آنها (پیامبران بنیاسرائیل) قرار دادیم. خداوند به داوود و سلیمان علم عنایت فرمود:«ولقد آتینا داوود و سلیمان علما»؛ و ما به داوود و سلیمان دانشی عظیم دادیم.
📈 خداوند به همین دلیل این دو پیامبر را ستوده است:«ففهمنا سلیمان و کلا آتینا حکما و علما و سخرنا من داوود الجبال یسحبن والطیر و کنا فاعلین»؛ ما (حکم واقعی) آن را به سلیمان فهماندیم و به هر یک از آنان (شایستگی) داوری و علم فراوانی دادیم و کوهها و پرندگان را با داوود مسخر ساختیم که (همراه او) تسبیح (خدا) میگفتند و ما این کار را انجام دادیم.
📖 قرآن کریم سوره نور آیه ۱۵، سوره انبیا آیه۷۹
#شماره_37
#علوم_انسانی
🆔 @farhang_puya
♨️ مؤلفههای انقلابی ماندن از دیدگاه رهبر معظم انقلاب
(قسمت اول)
1⃣ پرهیز از سیاستزدگی
⭕️ یکی دیگر از ویژگیهای فرد انقلابی را با توجه به بیانات مقام معظم رهبری میتوان پرهیز از سیاستزدگی دانست. ایشان فرمودند: «اگر به اسم انقلابیگری، امنیت را از بخشی از مردم سلب کنیم، این هم از مصادیق انحراف از خط امام عزیزمان است. اگر عنوان مجرمانهای بر حرکتی منطبق شود، دستگاههای مسئول و موظف به پیگیری هستند اما اگر کسی به دنبال براندازی و اجرای دستور دشمن نیست ولی با مذاق و تفکر سیاسی ما مخالف است، نباید عدالت و امنیت را از او سلب و او را زیر پا له کنیم؛ چرا که به فرموده قرآن، مخالفت با یک قوم نباید موجب بیتقوایی و بیعدالتی شود و همه باید در این زمینهها هوشیار و مراقب باشند.»
2⃣ نداشتن ترس
📣 رهبر معظم انقلاب، نترسیدن را از مولفههای انقلابی بودن دانست و در تبیین آن فرمودهاند: «باید در هر شرایطی اتخاذ مواضع انقلابی صراحت داشت و سریع و بدون رودربایستی در مقابل دشمن، مواضع انقلاب و مبانی امام بزرگوار را بدون ترس و خجالت بیان کرد... .»
🎙 مقام معظم رهبری (مدظله) ۲۹/ ۷ / ۸۹ ،۴/۶/ ۹۴
#شماره_33
#امامین_انقلاب
#انقلابی_ماندن
🆔 @farhang_puya
نشریه فرهنگ پویا
♨️ مؤلفههای انقلابی ماندن از دیدگاه رهبر معظم انقلاب (قسمت اول) 1⃣ پرهیز از سیاستزدگی ⭕️ یکی د
♨️ مؤلفههای انقلابی ماندن از دیدگاه رهبر معظم انقلاب
(قسمت دوم)
3⃣ حفظ روحیه انقلابی
💢 تاکید رهبر معظم انقلاب اسلامی بر حفظ هویت انقلاب، یکی از دغدغههای مهم رهبری طی سالهای پس از زعامت ایشان بوده است و بایستی آن را یکی از موضوعات ثابت مطالبات ایشان دانست. برای نمونه، رهبر انقلاب در دانشگاه علم و صنعت در آذر ۱۳۸۷ میفرمایند:«آنچه مهم است این است که نظام جمهوری اسلامی یک ساخت حقوقی و رسمی دارد که آن قانون اساسی، مجلس شورای اسلامی، دولت اسلامی، انتخابات همین چیزهایی که مشاهده میکنید است
⭕️ البته حفظ اینها لازم و واجب است اما کافی نیست. همیشه در دل ساخت حقوقی، یک ساخت حقیقی، یک هویت حقیقی و واقعی وجود دارد؛ او را باید حفظ کرد. این ساخت حقیقی و واقعی و درونی، مهم است؛ او در حکم روح این جسم است. ساخت درونی چیست؟ همان آرمانهای جمهوری اسلامی است؛ عدالت، کرامت انسان، حفظ ارزشها... ایستادگی در مقابل نفوذ دشمن.»
📝 محمدعلی جعفری در نشریه
فرهنگ پویا #شماره_33
#انقلاب_اسلامی
#روحیه_انقلابی
🆔 @farhang_puya
💠 پرهیز از تبعیض در سیره امام (ره)
🔻حجت الاسلام علی اکبر آشتیانی:
✳️ زمانی که مرحوم آیتالله طالقانی فهمیدند فرزندشان دستگیر شدهاند، برای اعتراض به این موضوع، چند روزی از نظرها پنهان شدند. از آنکه ایشان خدمت امام رسیدند، امام به آقای طالقانی گفتند: پسر شما یکی از منحرفان وابسته به گروهکهای چپ است و نباید اینقدر از این بابت که دستگیر شده است، ناراحت شوید. سپس اضافه کردند: والله اگر احمد دچار کوچکترین انحرافی باشد و حکمش مرگ باشد، من شخصاً او را خواهم کشت!
📖 رضا محمدی فیروزجایی| #شماره_35
#انقلاب_اسلامی
#سیره_امام
🆔 @farhang_puya