بسم الله الرحمن الرحیم
#پَتْلِه
🔸مواد لازم
لوبیا قرمز : 1 پیمانه
برنج و بلغور : هر کدام دو پیمانه
شوید خشک : 2 قاشق غذاخوری
گوشت چرخ کرده : 250 گرم
گوجه فرنگی متوسط : 3عدد
پیاز متوسط : 1 عدد
نمک طبیعی: به میزان لازم
روغن کنجد یا زیتون : 3 قاشق غذاخوری
✨✨✨خواص✨✨✨
این غذا مخصوص استان لرستان است
کالری این غذا نسبتا مناسب بوده و حاوی ویتامین های مفید و فسفر مناسب است .
✅به بهبود سوء هاضمه و نفخ کمک میکند.
🍲دستور پخت :
1⃣لوبیا قرمز را میپزید.
2⃣بلغور و برنج را با هم به مدت دو ساعت خیس کنید.
3⃣پیاز و گوشت (می توانید از گوشت بوقلمون یا بلدرچین یا کبک یا کبوتر یا خروس استفاده کنید)و گوجه را خرد کرده و تفت میدهیم .
4⃣آب جوشیده اضافه کرده.
5⃣برنج و بلغور را اضافه کرده.
6⃣در آخر شوید و لوبیا قرمز را ریخته
روی شعله ملایم اجازه میدهیم دم بکشد.
❤️غذای تو داروی تو
🖌سعید مهدوی
#یاعلی
#پختنی_های_سالم
#طب_اسلامی_ایرانی
#سبک_زندگی_اسلامی_ایرانی
#استاد_سعید_مهدوی
🔰کانال رسمی استاد سعید مهدوی
@saeedmahdavi
🔰کانال پختنی های سالم
https://eitaa.com/food_fasleroyesh
هوالرزاق
#ارسالی_مخاطبین
سلام وقت بخیر
یک غذای گیلانی هست به نام آش کدو گیلانیا بهش میگن #کویی_آش.خواستم جسارت کنم دستورشو بفرستم براتون
✅مواد لازم برای ۵ نفر
برنج یک پیمانه
کدو نیم کیلو
شیر دو لیوان
شکر قهوه ای یا عسل،گلاب،زعفران به مقدار لازم
گل محمدی و دارچین به مقدار لازم برای تزیین
✅ابتدا برنج خیس میکنیم با کمی نمک میذاریم حدود یک ساعت یا بیشتر استراحت کنه.
✅بعد با حدود ۳ لیوان آب میذاریم روی حرارت ملایم.
✅کدوهارو ریز خورد میکنیم پوستشو میگیریم به برنج اضافه میکنیم.میتونیم کدورو از قبل بپزیم و پوره کنیم و به برنج اضافه کنیم یا رنده کنیمش.
✅این غذارو باید زیاد هم بزنیم که سر نره و میتونیم یک ملاقه چوبی توش بذاریم که از سر رفتنش جلوگیری کنه
✅برنج که پخت و خودشو باز کرد شیر بهش اضافه میکنیم.
✅بعد از حدود ۱۰دقیقه شکر اضافه میکنیم.هم میزنیم تا قوامش زیادشه.باید مرتب هم بزنیم که ته نگیره.
✅یک مقدار که جا افتاد گلاب و زعفران اضافه میکنیم و بعد از ۵ دقیقه از روی حرارت برمیداریم.
✅بعد توی کاسه میکشیم و با دارچین و گل محمدی تزیین میکنیم.
❤️غذای تو داروی تو
#یاعلی
#پختنی_های_سالم
#طب_اسلامی_ایرانی
#سبک_زندگی_اسلامی_ایرانی
#استاد_سعید_مهدوی
🔰کانال رسمی استاد سعید مهدوی
@saeedmahdavi
🔰کانال پختنی های سالم
https://eitaa.com/food_fasleroyesh
هوالرزاق
#آش_دوغ
❤️مهمان خونه های شما شدیم با یه آش گرم در روزهای سرد پاییزی
✅مواد اولیه برای آش دوغ:
🔵نخود
🔵لوبیا
🔵گندم
🔵جو
🔵پیاز
🔵سیر
🔵سبزی آش
🔵دوغ
✅ابتدا حبوبات را خیسانده و بعد روی شعله گذاشته.
✅بعد در ادامه گندم و جو را اضافه می کنیم.
✅بعد سبزی آش و پیاز و سیر و ادویه و نمک طبیعی را اضافه نموده.
✅و در آخر دوغ را اضافه نموده و بعد از چند دقیقه هم زدن زیر شعله را خاموش می کنیم.
👌می توانید به این آش کدو هم اضافه کنید.
🍲خواص:
صفرا بر
خونساز
تقویت سیستم ایمنی بدن
❤️غذای تو داروی تو
#یاعلی
#پختنی_های_سالم
#طب_اسلامی_ایرانی
#سبک_زندگی_اسلامی_ایرانی
#استاد_سعید_مهدوی
🔰کانال رسمی استاد سعید مهدوی
@saeedmahdavi
🔰کانال پختنی های سالم
https://eitaa.com/food_fasleroyesh
هوالرزاق
تجربه پخت آش شلغم که توی کانال بارگزاری کردیم
❤️غذای تو داروی تو
@saeedmahdavi
هوالرزاق
#غذای_سنتی
🍲🍲#سوپ_لوبیا_سبز
🔺مواد لازم:
لوبیا سبز:2 پیمانه خرد شده
بلغور جو:نصف پیمانه
بلغور گندم:2 قاشق غذاخوری
هویج:1 عدد متوسط
سبزی سوپ تازه:3 پیمانه خرد شده
لیمو ترش – آب نارنج یا آبغوره:در صورت تمایل
نمک-فلفل-زردچوبه-پودر زیره-زنجبیل:به میزان لازم
روغن زیتون:به میزان لازم
✨✨✨خواص✨✨✨
استفاده از این غذابه عنوان یک لینت دهنده مزاجی و تأمین کننده فیبر مورد نیاز در طول روز است.
در افرادی که دچار یبوست مزمن هستند و یا در بچه ها و افراد مسن که خشک مزاج هستند استفاده از این غذا کمک کننده می باشد.
🍳دستور پخت :
بلغور را خیس کرده و آب آن را تعویض و با آب جدید و مقداری زردچوبه یک ساعت با حرارت ملایم می پزیم.
لوبیا سبز را به صورت نگینی خرد و بخارپز میکنیم.
🥕 هویج را رنده وبه همراه لوبیا سبز پس از پخته شدن بلغور به آن اضافه و پس از 20 دقیقه سبزی خرد شده را اضافه میکنیم واجازه میدهیم غذا با حرارت ملایم پخته تا جا بیفتد.
5 الی 10 دقیقه قبل از سرو پودر زیره اضافه میکنیم و میتوان چاشنی ها را قبل از سرو سوپ اضافه کرد.
زمان تقدیم غذا از روغن زیتون استفاده گردد .
👇👇👇👇👇👇👇
❤️غذای تو داروی تو
#یاعلی
#پختنی_های_سالم
#طب_اسلامی_ایرانی
#سبک_زندگی_اسلامی_ایرانی
#استاد_سعید_مهدوی
🔰کانال رسمی استاد سعید مهدوی
@saeedmahdavi
🔰کانال پختنی های سالم
https://eitaa.com/food_fasleroyesh
بسم الله الرحمن الرحیم
#غذای_سنتی
🍆#خورش_نازخاتون
💫مواد لازم :
بادمجان کوچک و قلمی: یک کیلو
گوشت بدون استخوان: بمیزان لازم
نعنا-جعفری:500گرم
نمک-فلفل: به میزان لازم
پیاز: 1عدد
آبغوره: یک فنجان
روغن زیتون: به میزان لازم
✨✨✨خواص✨✨✨
خونساز
ملین برای افراد سرد مزاج
🍳دستور پخت :
پیاز را خرد و روغن تفت دهید .
گوشت تکه شده را با پیاز تفت دهید.
سه لیوان آب روی آن بریزید تا پخته شود.
سبزی را خوب خرد و سرخ کنید و با پیاز تفت دهید.
وقتی گوشت تقریبا پخته شد سبزی تفت داده شده را بانمک-فلفل و آبغوره به آن اضافه و حرارت را کم کنید تا آب خورش تبخیر وجا بیفتد.
بادمجان ها را با حرارت ملایم سرخ کنید تا مغز پخت شوند و روی خورش بچینید تا با خورش دم کشیده شوند
با پلو زعفرانی میل کنید.
#توجه:
به خورشت می توانید کمی برگ چغندر اضافه کنید.
👌ترکیب غذا را استاد مهدوی کمی تغییر داده اند.
❤️غذای تو داروی تو
#یاعلی
#پختنی_های_سالم
#طب_اسلامی_ایرانی
#سبک_زندگی_اسلامی_ایرانی
#استاد_سعید_مهدوی
🔰کانال رسمی استاد سعید مهدوی
@saeedmahdavi
🔰کانال پختنی های سالم
https://eitaa.com/food_fasleroyesh
بسم الله الرحمن الرحیم
#غذای_سنتی_ایران
🍲#آش_شیر_ترخینه ( اراک)
🔸مواد لازم :
ترخینه : یک و نیم پیمانه
شلغم دو عدد کوچک
هویج : 2 عدد
شیرطبیعی : یک لیوان
پیاز کوچک : 3 عدد
روغن طبیعی: 2 قاشق غذاخوری
نمک و ادویه : به میزان لازم
✨✨✨خواص ✨✨✨
سرشار از کلسیم بوده و برای کودکان و تعدیل فشارخون مناسب است
تمام پروتئین های ضروری را تأمین کرده و برای گروههای سنی در حال رشد مفید است
🍳دستور پخت
سیب زمینی و پیاز و هویج را خرد کرده و به همراه ترخینه و 5 لیوان آب روی حرارت ملایم قرار دهید .
اجازه دهید غذا پخته شود .
کمی روغن طبیعی افزوده و در آخر شیر و نمک و ادویه را اضافه کرده و بعد از غلظت مطلوب سرو نمایید .
ترخینه را از عطاریها ی معتبر تهیه کنید و نیمه آماده است.
🔵استاد مهدوی تغییراتی در ترکیب این آش سنتی انجام دادند و بجای سیب زمینی شلغم را به ترکیب اصلی این غذا اضافه نمودند.
#یاعلی
#پختنی_های_سالم
#طب_اسلامی_ایرانی
#سبک_زندگی_اسلامی_ایرانی
#استاد_سعید_مهدوی
🔰کانال رسمی استاد سعید مهدوی
@saeedmahdavi
🔰کانال پختنی های سالم
https://eitaa.com/food_fasleroyesh
بسم الله الرحمن الرحیم
#غذای_محلی
#گِمنه_یا_دُرُشته
#مواد_لازم🍚
بلغور گندم : یک پیمانه
آب : یک و نیم پیمانه
زردچوبه : به میزان لازم
فلفل و ادویه،در صورت تمایل:به میزان لازم
پیاز : یک عدد بزرگ یا متوسط
#طرز_تهیه🥣
ابتدا پیاز خرد شده را تفت داده تا طلایی شود،نمک، زرد چوبه و دیگر ادویه دلخواه اضافه و چند ثانیه هم زده شود.
سپس آب را اضافه نمایید،وقتی جوش زد،بلغور را که از قبل تمیز شده اضافه کنید.
#زمان_پخت⏱
حدودا به مدت یک ساعت با شعله ملایم روی گاز گذاشته،تا مثل برنج کته آماده شود.
نکته یک:
در صورت تمایل از سبزیجات معطر مثل شوید،جعفری بصورت خشک یا تازه میشود استفاده کرد.
نکته دو:
در صورت تمایل از سیر هم در تهیه این غذا میشود استفاده کرد.
👆👆👆👆👆👆
سلام علیکم استاد
خداقوت
غذایی خوشمزه و بیشتر مناسب فصل زمستان که با بلغور گندم تهیه می شود.
در قوم بختیاری به نام گِمنه و در معنای اصطلاحی دیگر اقوام خوزستان و شاید استان های دیگر دُرُشته نام دارد.
#سفره_هایتان_پر_برکت
#غذای_محلی
#ارسالی_مخاطبین
#یاعلی
#پختنی_های_سالم
#طب_اسلامی_ایرانی
#سبک_زندگی_اسلامی_ایرانی
#استاد_سعید_مهدوی
🔰کانال رسمی استاد سعید مهدوی
@saeedmahdavi
🔰کانال پختنی های سالم
https://eitaa.com/food_fasleroyesh
بسم الله الرحمن الرحیم
#خوراک_تره_و_تخم_مرغ
◀تخم مرغ محلی به تعدادافراد
◀تره کوهی اگرمقدورنبود تره بستانی
◀روغن زیتون
◀نمک وزردچوبه به میزان لازم.
🔵تخم مرغ را درظرفی ریخته وتره وزردچوبه ونمک رابه آن اضافه نموده ومخلوط نموده وخوب بهم بزنید.
درظرف مناسب روغن زیتون ریخته ومواد رابه آن اضافه نموده و وقتی نیمه برشته شد زیرشعله راخاموش وباخانواده میل نمایید.
🔵ازجمله خواص این غذا:
سرشارازکلسیم،پروتئین،فسفر،ویتامینA.D.E.B
🔵مفیدبرای کم خونی
🔵مفیدبرای ناباروری ان شاء الله
و.....
😊نوش جان
✒سعید مهدوی
#یاعلی
#پختنی_های_سالم
#طب_اسلامی_ایرانی
#سبک_زندگی_اسلامی_ایرانی
#استاد_سعید_مهدوی
🔰کانال رسمی استاد سعید مهدوی
@saeedmahdavi
🔰کانال پختنی های سالم
https://eitaa.com/food_fasleroyesh
بسم الله الرحمن الرحیم
#غذای_سنتی
#آش_گندم_پوست_کنده_کرمانشاه
🔸مواد لازم
نخود و لوبیا قرمز و مغز گردو: از هر کدام نصف پیمانه
گندم : 3 لیوان
پیاز کوچک : 3عدد
شوید : 2 قاشق غذاخوری
#خواص:
این غذا به علت وجود حبوبات و گندم منبع خوبی از آهن جهت تأمین سهمی از نیاز روزانه می باشد.
حاوی اسید آمینه مناسب بوده و در سنین رشد بسیار مؤثر میباشد.
برای چربی خون هم باذن الله مفید است.
ملین هم می باشد.
🍳دستور پخت
ابتدا حبوبات را از ۲۴ ساعت قبل خیس کرده
و به همراه گندم و ۳ لیوان آب به مدت ۳ ساعت با شعله ملایم می پزیم.
ده دقیقه قبل از پایان پخت نمک طبیعی و زردچوبه و مغز گردو و شوید را اضافه میکنیم.
و در پایان پیاز تفت داده شده در روغن زیتون یا دنبه یا کنجد را اضافه میکنیم.
#یاعلی
#پختنی_های_سالم
#طب_اسلامی_ایرانی
#سبک_زندگی_اسلامی_ایرانی
#استاد_سعید_مهدوی
🔰کانال رسمی استاد سعید مهدوی
@saeedmahdavi
🔰کانال پختنی های سالم
https://eitaa.com/food_fasleroyesh
بسم الله الرحمن الرحیم
#غذای_سنتی
#قابلی
🔸مواد لازم
برنج ایرانی : 2 پیمانه
عدس و بلغور گندم درشت : هر کدام 1 پیمانه
پیاز کوچک : 3عدد
سیب زمینی کوچک : 2 تا 3عدد
آلوچه و خرما و کشمش : به میزان لازم
#خواص
این غذای آذری منبع خوبی از آهن و ویتامین C است .
به افراد دیابتی توصیه میشود که سیب زمینی را حذف کنند.
بدلیل وجود آلو حاوی فیبر بوده و چون خیسانده میشود درپیشگیری و یا درمان یبوست استفاده میشود .
🍳دستور پخت :
برنج و بلغور گندم را جداگانه خیس کرده
عدس را پخته کنار میگذاریم .
پیاز را خلالی خرد کرده و در روغن زیتون یا کنجد یا دنبه تفت میدهیم .
در قابلمه ای آب را جوشانده و برنج را خیس کرده و با سیب زمینی نگینی شده میپزیم .
بلغور را افزوده و سپس برنج را آبکش می کنیم.
بعد پیاز تفت داده شده و عدس و در صورت دلخواه خرما یا کشمش یا آلوچه را لایه لایه روی برنج ریخته و دم میکنیم .
بهتر است بلغور درشت باشد .
#غذای_تو_داروی_تو
#استاد_مهدوی مقداری طرز طبخ این غذا را تغییر داده اند.
#یاعلی
#پختنی_های_سالم
#طب_اسلامی_ایرانی
#سبک_زندگی_اسلامی_ایرانی
#استاد_سعید_مهدوی
🔰کانال رسمی استاد سعید مهدوی
@saeedmahdavi
🔰کانال پختنی های سالم
https://eitaa.com/food_fasleroyesh