eitaa logo
کتاب باز
344 دنبال‌کننده
1.6هزار عکس
1.4هزار ویدیو
41 فایل
وقت شما برای ما خیلی ارزشمنده ما باگنجینه‌ای از کتاب‌های خوب، و ارائه‌ی مطالب کاربردی در مورد بهبود روابط‌عاطفی با خانواده،بهت یادمیدیم که آرامش رو به خودت هدیه بدی و بهترین خودت باشی و 🤗خوشحال زندگی کنی ادمین: @ghnbrhdr حیدری روانشناس و مشاوره خانواده
مشاهده در ایتا
دانلود
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
😐 قرار نیست به تمام خواسته‌هات برسی 🤨 ولی نرسیدن به خواسته‌ها، دلیل خوبی نیست که دست از تلاش برداری. 📚 کتاب بخوانیم 🪴 👇 @ketabebaz لینک ما را به دوستانتون هدیه بدهید.
📣 اولین تراشه مغزی نورالینک در مغز انسان کاشته شد ایلان ماسک هم‌زمان با اعلام خبر کاشت تراشه مغزی نورالینک روی مغز اولین انسان، اعلام کرد نام اولین محصول نورالینک «تله‌پاتی» است. به گفته ماسک، با این دستگاه می‌توانید کامپیوتر یا گوشی هوشمندتان را تنها از طریق فکرکردن کنترل کنید. 📚 کتاب بخوانیم 🪴 👇 @ketabebaz لینک ما را به دوستانتون هدیه بدهید.
⚠️ کتاب فقط دانش تو رو زیاد نمیکنه! ✔ کتاب طرز فکر تو رو عوض میکنه. 📚 کتاب بخوانیم 🪴 👇 @ketabebaz لینک ما را به دوستانتون هدیه بدهید.
‼️گاهی فرزندان ما رو تربیت می‌کنند! ✅ پس تربیت امری دوطرفه‌ست. 📚 کتاب بخوانیم 🪴 👇 @ketabebaz لینک ما را به دوستانتون هدیه بدهید.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔸️ ، یادگار بزرگترین امپراطوری دنیا از سه دوره ایلامیان، هخامنشیان و ساسانیان. چهار مقبره صخره‌ای از شاهان هخامنشی داریوش اول، خشایارشا، اردشیر اول و داریوش دوم در دل کوه. همچنین بنای کعبه زرتشت که دقیقا روبروی آرامگاه داریوش دوم است  در مورد کاربرد این بنا تفسیرهای زیادی موجود است که هیچکدام قطعیت ندارند. 📚 کتاب بخوانیم 🪴 👇 @ketabebaz لینک ما را به دوستانتون هدیه بدهید.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎞 کلیپ بالا ساعت به ساعت فعالیت مغز رو نشان می‌دهد حتما نگاه کنید تا از پتانسیل مغزتان در زمان صحیح استفاده کنید 📚 کتاب بخوانیم 🪴 👇 @ketabebaz لینک ما را به دوستانتون هدیه بدهید.
مثل خدا باش … ✔ خوبی دیگران راچندین برابر جبران کن ! ✔ با مظلومان و درمانده‌گان دوستی کن … ✔ عیب و زشتی دیگران را فاش نکن … ✔ در رفتار با همه‌ی مردم عدالت را رعایت کن … ✔ بدون توقع و چشمداشت نیکی کن … ✔ بدی دیگران را با خوبی و محبت تلافی کن … ✔ با بزرگواری و بی نیازی از مردم زندگی کن … ✔ اشتباهات و بدی دیگران را نادیده بگیر و ببخش … ✔برای اطرافیانت دلسوزی کن … مثل خدا باش ، مهربان‌تر از همه ‌‎‌ 📚 کتاب بخوانیم 🪴 👇 @ketabebaz لینک ما را به دوستانتون هدیه بدهید.
کودکانی که شاهد دعواها و کشمکشهای والدین خود هستند به اندازه کودکان طلاق آسیب می‌خورند.    در حقیقت  کودکان طلاق که با جدا شدن پدر و مادر در محیط آرام و به دور از جنجال رشد می‌کنند آسیب کمتری می‌بینند. 💥   با دعواها و کشمکشهای همیشگی حال و آینده فرزندتان را نابود نکنید. مشکلات و اختلافاتتان را پشت درهای بسته و در خلوت با همسرتان حل کنید. 📚 کتاب بخوانیم 🪴 👇 @ketabebaz لینک ما را به دوستانتون هدیه بدهید.
🤐 قهر کردن، سمّ مهلکی‌ است که روابط همسران را به شدت سرد می‌کند. و توصیه می‌شود سریع پیش قدم شوید و نگذارید فضای زندگی مسموم شود. 🤔 یکی از سوالات زیاد زن و شوهرها  این است که " اگر همسرم قهر کرد چگونه پیش‌قدم شوم و با چه شیوه‌ای قهر او را تبدیل به آشتی کنم". 💠 فرمولهای زیادی برای این کار‌ وجود دارد، اما یکی‌ از راههای پیشنهادی این است که ⬅️ شما باید با یک رفتار یا گفتاری شیرین و جذاب که باب میل همسرتان است او را بخندانید. البته دقت کنید شرایط این کار وجود داشته باشد. 💠 در این کار حتما قلق همسرتان را در نظر بگیرید و با توجه به قلق او، کاری کنید که او بخندد حتی گاهی با قلقک دادن همسر می‌توانید او را بخندانید و فضای آشتی را برای او آماده کنید. ⏳ زمان را از دست ندهید چرا که در فضای قهر، حجم ناراحتی بیشتر شده، تبدیل به کینه می‌شود و راه برگشت را برای فرد سخت می‌کند. 📚 کتاب بخوانیم 🪴 👇 @ketabebaz لینک ما را به دوستانتون هدیه بدهید.
چهار اسب سرکش، که ویرانگر زندگی مشترک هستند 🔴 آقای روانشناسی که در زمینه‌ی زندگی زوجین تحقیقاتی داشت، دریافت که زن و شوهری که تمایل به طلاق دارند در رفتار عاطفی و تعامل زناشویی خود، منفی‌گرایی بیش‌تری نسبت به مثبت‌گرایی نشان می‌دهند. او به تعیین تعاملات منفی خاص ادامه داد، ⬅️ شکایت/انتقاد، تحقیر، حالت تدافعی، و دیوار سنگی شدن از عوامل بسیار مهم پیش‌بینی‌کننده‌ی فروپاشی ارتباط هستند. این واژه‌ها براساس دیدگاه کلاسیک به‌عنوان «چهار اسب سرکش» شناخته شده‌اند. ۱. شکایت/انتقاد شکایت، بیان عدم‌توافق یا خشم راجع به موضوعات خاص است که ممکن است با انتقاد همراه شود و به‌صورت قضاوتی، کلی و سرزنش‌آمیز بعد از تلاش برای حل مسائل بروز کند. ۲. تحقیر گفتاری احمقانه، توهین‌آمیز، نیش‌دار یا طعنه‌آمیز در مورد شخص دیگر که نشان‌دهنده‌ی بی‌کفایتی و پوچی است (مثل عدم‌تأیید، اهانت، قضاوت، طرد کردن و غیره). ۳. حالت تدافعی تلاش برای دفاع یا حمایت خود از مورد حمله واقع شدن. پاسخی که ممکن است حاکی از افکار یا مسئولیت‌پذیری و برای مشکل، حمله‌ی متقابل یا ناله و فغان باشد. ۴. دیوار سنگی شنونده نمی‌تواند راهکاری را به گوینده ارائه دهد و دیوار سنگی بین شنونده و گوینده حائل می‌شود. از لحاظ عاطفی گوینده، شنونده را گسلیده، کوته‌نظر، خصمانه، مخالف، خونسرد و غیرعلاقمند می‌پندارد. 📚 کتاب بخوانیم 🪴 👇 @ketabebaz لینک ما را به دوستانتون هدیه بدهید.
🔹زوج جوانی به محل جدیدی نقل مکان کردند. 🔸صبح روز بعد، هنگامی که داشتند صبحانه می‌خوردند از پشت پنجره زن همسایه را دیدند كه لباس‌هایی را شسته و روی بند پهن می‌کند. ➖ زن گفت: ببین! لباس‌ها را خوب نشسته است. شاید نمی‌داند که چطور لباس بشوید یا اینکه پودر لباسشویی‌اش خوب نیست! 🔸شوهر ساکت ماند و چیزی نگفت. 🔹مدتی گذشت و هر بار که خانم همسایه لباس‌ها را پهن می‌کرد، این گفت‌وگوی تكراری اتفاق می‌افتاد و زن از بی‌سلیقه بودن زن همسایه می‌گفت. 🔸چند روز بعد، زن جوان از دیدن لباس‌های شسته‌شده همسایه که خیلی تمیز به نظر می‌رسید، شگفت‌زده شد. ➖ به شوهرش گفت: نگاه کن! بالاخره یاد گرفت چگونه لباس‌ها را بشوید. ➕ شوهر پاسخ داد: صبح زود بیدار شدم و پنجره‌های خانه‌مان را تمیز کردم! 💢 زندگی هم همین‌طور است. وقتی که رفتار دیگران را مشاهده می‌کنیم، آنچه می‌بینیم به درجه شفافیت پنجره‌ای که از آن مشغول نگاه‌کردن هستیم بستگی دارد. 📚 کتاب بخوانیم 🪴 👇 @ketabebaz لینک ما را به دوستانتون هدیه بدهید.
▫️ جملات سمی! حرف‌هایی که نباید به کودکان بزنید ۱.چند بار باید بهت بگم؟ این جمله خیلی متداوله. با این کار شما فقط نیاز به غر زدن خودتون رو برآورده کردید، که مسلما نتیجه مثبتی هم نداره. ۲.گریه نکن، خوب میشی وقتی به فرزندتون می‌گید، گریه نکن، باعث میشه اونا فکر کنن کار بدیه که احساساتشون رو نشون بدن. ۳.بچه بازی در نیار این یکی از بدترین جمله‌هایی که میشه به بچه‌ایی که ناراحته بگید. این جمله احساسات اونا رو بی‌ارزش می‌کنه و باعث میشه دیگه اونا رو با شما در میون نگذارند. ۴.کارت خوب بود، اما...! از هر انتقادی که با «اما» همراه باشه اجتناب کنید. به جاش موفقیت‌های کوچک رو جشن بگیرید. 📚 کتاب بخوانیم 🪴 👇 @ketabebaz لینک ما را به دوستانتون هدیه بدهید.
⁉️ چگونه خوب گوش کردن را در کودکان تقویت کنیم؟ ✅هنگام صحبت کردن، تن و ریتم صدای‌تان را تغییر دهید و یکنواخت صحبت نکنید. ✅خواسته‌ها و پیام‌های خویش را ساده و کوتاه بیان کنید. ✅ در یک زمان، فقط یک یا دو درخواست از کودک‌تان داشته باشید. ✅ سعی کنید خواسته‌هایتان را به صورت رسا و همراه با احترام و محبت بیان کنید. ✅ کودکان را عادت دهیم که از رادیو، یا ابزارهای صوتی بیشتر از تلویزیون استفاده کنند . ✅ خواندن یک کتاب داستان کوتاه، و درخواست خلاصه گویی یا بازگویی داستان، تاثیر زیادی در تقویت مهارت گوش دادن کودکان دارد.   ‌‌‌  ‌‌‌‌‌‌‌‌      📚 کتاب بخوانیم 🪴 👇 @ketabebaz لینک ما را به دوستانتون هدیه بدهید.
‼️ گفتار و رفتار دوگانه شما؛ کودک را گیج و سردرگم می‌کند. مثلا یک شب به کودک بگوییم: 👈 باید دیگه در اتاق‌خواب خودت بخوابی. چند شب بعد بگوییم: 👈اشکالی نداره روی تخت ما بخوابی!! یا یک روز بگوییم: 👈 دیگه اجازه نداری بیشتر از یک ساعت با موبایل بازی کنی. و یک روز که کار داریم بگوییم: 👈 امروز هر چقدر خواستی بازی کن! به کودک بگوییم: 👈 نمیشه روی صندلی جلوی اتومبیل بشینی. یک روز که مجبوریم بگوییم: 👈 تو کوچکی بیا صندلی جلو تا عقب ماشین، جا تنگ نباشه!! 👈 یا اینجا پلیس نیست، بیا جلو بشین! 🔁 با این رفتار و گفتار چندگانه ما، کودک متوجه ما می‌شود. بچه گیج و سردرگم میشه. سبب فرزندمان میشه. زیرا نمی‌داند کدام حرف ما همیشگی است، و نمی‌تواند روی حرفهای ما حساب کند.   ‌‌‌  ‌‌‌‌‌‌‌‌      ‌ 📚 کتاب بخوانیم 🪴 👇 @ketabebaz لینک ما را به دوستانتون هدیه بدهید.
🔴 امام جعفرصادق (ع): یاتی علی الناس زمان هرج لا یانسون فیه الا بکتبهم روزگار پر از فتنه‌ای بر مردم خواهد شد که جز به کتاب‌هایشان انس و آرامش نگیرند. اصول کافی، جلد1، صفحه52   ‌‌‌  ‌‌‌‌‌‌‌‌      ‌ 📚 کتاب بخوانیم 🪴 👇 @ketabebaz لینک ما را به دوستانتون هدیه بدهید.
این عکس فوق العاده‌اس 👌 وقتی تو کار و زندگی دیگران سرک میکشی یکی دیگه هم هست که تو زندگی تو سرک بکشه...! 📚 کتاب بخوانیم 🪴 👇 @ketabebaz لینک ما را به دوستانتون هدیه بدهید.
📚📚📚 باید این را بدانیم که اِعمال زور و اجبار به دیگران، در بلندمدت ممکن است به یک نقطه بی‌بازگشت تبدیل شود. شاید هرگز ما و آنها دوباره صمیمی نشویم. 🔹بعضی از بچه‌ها به خاطر این کمبود صمیمیت، از برقراری ارتباط صرف نظر می‌کنند و بقیه عمر خود را صرف خوش‌گذرانی‌های مخرب می‌کنند. 🔹برای دستیابی و حفظ روابط موردنیاز باید زورگویی، اجبار، تحميل، تنبیه، پاداش، فریب، ریاست، ترغیب، انتقاد، سرزنش، گلایه، نق زدن، اذیت کردن، رتبه‌بندی، درجه‌بندی و پس کشیدن را کنار بگذاریم. 📚 تئوری انتخاب 🖋 ویلیام گلسر 📚 کتاب بخوانیم 🪴 👇 @ketabebaz لینک ما را به دوستانتون هدیه بدهید.
📚📚📚 خنده شاید واکنشی به ناکامی ها باشد، درست مثل گریه خنده مشکلی را حل نمیکند همان طور که گریه! آدمی وقتی میخندد یا میگرید که کار دیگری ازدستش برنمی‌آید ...! 📚 گهواره گربه 🖋 کورت ونه گات 📚 کتاب بخوانیم 🪴 👇 @ketabebaz لینک ما را به دوستانتون هدیه بدهید.
⁉️ مهربان هستید یا مهرطلب؟ ⬅️ مهرطلبی نوعی وابستگی است. ✔ بخشیدن به دیگران یا کمک به دیگران با این انتظار انجام می‌شود که در ازای آن چیزی پس گرفته شود. 🔹توقع دریافت بازدهی از بخشش یا کمک شما باعث می‌شود که دیگر عملی نوع‌دوستی نباشد، بلکه یک معامله است. ✔ یک شکل بسیار رایج وابستگی، جستجوی اعتبار و تایید است. 🔹بسیاری از افراد به دیگران خوبی می‌کنند تا به آنها بگویند که خوب هستند یا ارزش خود را تایید کنند. آنها از کمک کردن و بخشندگی به عنوان راهی برای تایید اعتبار در قالب تشخیص اینکه آنها افراد خوبی هستند استفاده می‌کنند. وقتی مردم با این توقع خوبی می‌کنند و به رسمیت شناختن یا قدردانی که به دنبالش هستند را به دست نمی‌آورند، عصبانی می‌شوند. اینجاست که مهرطلبی می‌تواند نتیجه معکوس داشته باشد... 📚 کتاب بخوانیم 🪴 👇 @ketabebaz لینک ما را به دوستانتون هدیه بدهید.
🔶 در آشنایی قبل از ازدواج به این نکات توجه بیشتری کنید: ۱- هدفمون از ازدواج چیه؟ ۲- خط قرمزامون کدومن؟ ۳- انتظارتمون از همسر ایده‌آل چیه؟ ۴- نقاط ضعف و قوت رو چی میدونی؟ ۵- محل زندگی مشترکمون کجا باشه؟ مثلا مهاجرت میکنیم؟ طبقه بالای خونه پدرم زندگی کنیم؟ ۶- تو موقعیتهای سخت عکس العملش چیه؟ چطوری شرایط رو هندل میکنه؟ ۷- در مورد بچه‌دار شدن؛ چندتا ؟ چه وقت؟ ۸- اوقات فراغتش رو چطور میگذرونه؟ با خانواده؟ با دوست؟ ۹- مسائل مالی قراره چطور بشه؟ حقوق من تو یا حقوق ما ؟ ۱۰- اصلا وقتی بحث پول میاد وسط چطور آدمیه؟ اهل بریز بپاشه؟ اهل پس اندازه؟ خسیسه؟ ۱۱- از لحاظ تیپ شخصیتی چطوریه؟ برونگراس، درونگراس؟ بیشتر اهل جمع هست یا خلوت؟ ۱۲- اعتقاد و باورهاش تا چه حد با تو میخونه؟ نوع پوشش؟ اعتقادات مذهبيش؟ ۱۳- رابطه‌اش با خانواده اش چطوره؟ وابسته است؟ مستقله؟ اهل مشورته؟ پشت خانواده اش چی میگه؟ ۱۴- میزان انعطاف پذیریش چقدره؟ حرف، حرف خودشه یا نه؟ ۱۵- بهداشت فردی رو چطور ارزیابی میکنه؟ 📚 کتاب بخوانیم 🪴 👇 @ketabebaz لینک ما را به دوستانتون هدیه بدهید.
▪️مشقهایش را نمی نویسد! ▪️اتاقش را مرتب نمی کند! ▪️به زحمت از خواب بیدار می شود! ▪️کارهای شخصی‌اش را انجام نمیدهد! ▪️برای همه کارهایش به ما وابسته است! و .... ⁉️ اینها مشکلاتی ست که امروزه اکثرا والدین با آن درگیر هستند. مشکلاتی که نوعی و ابراز به والدین است. ✅ مهمترین علت این نوع مشکلات، کنترل بیش از حد والدین است؛ نوعی که والدین به کودک خود دارند که در طول رشد کودک سبب ساز مشکلات عدیده‌ای می شود. ⚠️ اما راه حل چیست؟ شاید باورش سخت باشد اما تنها یک راه برای حل این مشکلات وجود دارد: رها کردن کودک یا نوجوان به حال خود، نسخه‌ای معجزه آسا که در صورت انجام درست آن در کوتاه‌ترین زمان، کودک یا نوجوان شما متوجه مسئولیت‌های متناسب با رشد خود خواهد شد و انجام کارهایش را به عهده خواهد گرفت. ⛔ کافیست از امر و نهی کردن کودک در مورد کارهای شخصی‌اش دوری کنید و نگران عدم انجام آنها نباشید. این راه حل مستلزم شما است انجام درست آن در طی یک الی دو هفته شما را متعجب خواهد کرد. 📚 کتاب بخوانیم 🪴 👇 @ketabebaz لینک ما را به دوستانتون هدیه بدهید.
⭕دفعه بعدی که داشتی با همسرت دعوا میکردی این نکات رو به خودت یادآور شو: 1⃣ این فردی که دارم باهاش صحبت میکنم دشمن نیست، یکی از عزیزترین افراد زندگیم هست 2⃣ الان چون عصبانیم همه چیز رو بد میبینم، نه رابطم و نه شریک عاطفیم اونقدرام که الان فکر میکنم بد نیستن 3⃣ جروبحث و دعوا در هر رابطه‌ای پیش میاد و طبیعیه، اینکه ما با هم بحث میکنیم به این معنا نیست که رابطمون داغونه 4⃣ هدف از این جروبحث اثبات برحق بودن خودم و اشتباه شریک عاطفیم نیست، هدف اینه که همدیگرو بهتر درک کنیم 5⃣ ممکنه که در آخر این جروبحث به نتیجه‌ای نرسیم و این خیلی طبیعیه، مسائل رابطه اونقدر ساده نیستند که با یک گفتگو چند دقیقه‌ای حل بشن. 6⃣ نیازهای شریک عاطفیم به اندازه نیازهای من مهمه، و اولویت داره، باید اونها رو هم در نظر بگیرم 7⃣ از یک روانشناس یا مشاور خانواده  کمک بگیریم. 📚 کتاب بخوانیم 🪴 👇 @ketabebaz لینک ما را به دوستانتون هدیه بدهید.
✅ اعتماد به نفس زمانی ساخته میشه که: • از یادگیری چیزای جدید استقبال می‌کنی • به قول‌هایی که روزانه به خودت میدی، عمل می‌کنی • با وجود ترس و تردید، دست به اقدام می‌زنی • توی اشتباه و شکستت دنبال درس می‌گردی • اطرافت رو با آدم‌های حامی و فعال پُر می‌کنی • وقتی چیزی طبق برنامه پیش نمیره، به‌جای سرزنش با خودت مهربونی • چالش‌هایی رو برعهده می‌گیری که به توانمندیت اضافه کنه • به‌جای مقایسه با دیگران، روی خودت تمرکز می‌کنی • به نظر خودت بیشتر اهمیت میدی تا دیگران • متوجه میشی که در چه کاری علاقه و مهارت داری • برای هر دستاورد کوچکی، به خودت پاداش میدی 📚 کتاب بخوانیم 🪴 👇 @ketabebaz لینک ما را به دوستانتون هدیه بدهید.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📢 معذرت‌خواهی مارک زاکربرگ به‌خاطر ‌آسیب‌های شبکه‌های اجتماعی در فضای مجازی 🔹مارک زاکربرگ، مدیرعامل متا، در جریان جلسه سنا، درباره حفظ ایمنی کودکان در شبکه‌های اجتماعی، از کاربران به‌خاطر آسیب‌هایی که شبکه‌های اجتماعی تحت مدیریتش به آن‌ها وارد کرده است‌‌، معذرت‌خواهی کرد. ⁉️ آیا شما مراقب فرزندانتان هستید؟! ⁉️ آیا با آسیب فضای مجازی آشنا هستید؟! ⁉️ آیا باید اجازه دهیم که این شبکه‌ها به فرزندمان آسیب بزنند، و بعد شکایت کنیم؟! وظیفه‌ی شما والدین در قبال امنیت فرزندتان چیست؟!🤔 📚 کتاب بخوانیم 🪴 👇 @ketabebaz لینک ما را به دوستانتون هدیه بدهید.
🖇️ هر کدوم از احساسات برای ما پیامی به همراه دارن، که باید به آنها توجه کرد: ⬅️ معمولاً پشت احساس غم؛ فکر از دست دادن، مثل از دست دادن رابطه، موقعیت، پول قرار داره. ⬅️ پشت احساس خشم؛ فکر ناکامی و ضایع شدن حق و حقوقه، ⬅️ یا هر فکری که در اون تهدیدی در آینده باشه، به احساس اضطراب منجر میشه! ⬅️ احساس حسادت نشون میده که چه چیزی رو برای خودتون میخواین، و کجا احساس کمتر بودن می‌کنید. ⬅️ احساس شرم، دعوتتون می‌کنه که خودتون رو قبول داشته باشید، و دوست داشتن خودتون رو تمرین کنید ⬅️ خستگی و فرسودگی روانی، شما رو دعوت می‌کنه که حدومرزهایی برای خودتون مشخص کنید بیش از حد از خودتون مایه نذارید فداکاری نکنید. ⬅️ احساس دست پاچگی، بهتون میگه اندکی مکث کنید، و کارهای که نیاز نیست انجام بدین رو رها کنید ⬅️ همینطور افسردگی، بهتون هشدار میده که روانتون نیاز به رسیدگی دوچندان داره و باید الساعه بهش رسیدگی کنید. 🌿 از طریق فهم معنای احساسات، ما راحت تر و سالم تر میتونیم اونها رو مدیریت کنیم و پشت سر بذاریم. 📚 کتاب بخوانیم 🪴 👇 @ketabebaz لینک ما را به دوستانتون هدیه بدهید.