پایگاه خبری مفاز
حشاشین ۲۰۲۴ زیر بوته نقد تاریخی ✍ یکم- در ابتدای سریال به حکایت «سه یار دبستانی» اشاره شده که منشاء
نخستین اظهار نظر اسماعیلیان در مورد سریال رمضانی الحشاشین
🔸دانشیار موسسه مطالعات #اسماعیلیه لندن با ابراز تأسف از تحریف تاریخ در مورد این سریال گفت: بنا به منابع تاریخی لباس و پرچم فاطمیان و #اسماعیلیان «سفید» بوده است و پرچم عباسیان سیاه بود. در بخش نخست سریال #حسن_صباح در مقابل اروپاییها (صلیبیون) به یکی از مریدانش میگوید که خودش را پایین بیندازد و خودکشی کند، ولی در هیچ منبع تاریخی چنین چیزی وجود ندارد و قلعهای که در سریال دیده میشود نیز هیچ شباهتی با قلعه اسماعیلیه ندارد و کاملا عنصر خیال در آن برجسته است.
🔸جنبه دیگر توجه به حسن صباح، سیاسی است چرا که در روزگار معاصر در مورد دین و بخصوص دین اسلام و به ویژه تشیع چنین نشان داده میشود که خشونت از دل دین بیرون میآید و ارتباط تنگاتنگی با خشونت دارد.
🔹ریاست پیشین موسسه مطالعات اسماعیلی نیز در مصاحبه کوتاه با العربیه گفت: اروپاییها پس از بازگشت از ایران به مرور زمان، افسانههایی را به آن اضافه کردند و بخصوص با سفر «مارکوپولو» به ایران در قرن سیزدهم و روایتهای غلوآمیز او از حشاشین، این افسانهها به اوج میرسد و این تفاسیر و تعابیر عملا سنگ بنایی برای قضاوتها و مطالعات بخصوص جوامع غربی در قرن نوزدهم شد.
🔹در روایت مارکوپلو از قلعه الموت گفته شده که حسن صباح پشت قلعه، باغی همانند بهشت به همراه دختران و زنان مهیا کرده بود و به پیروانش حشیش می داده و وقتی در حالت سرخوشی بودند به باغ میبرد و به آنها گفته میشد که به بهشت آمده اند و... پس از بیداری وقتی از بهشت می پرسیدند، جوابشان می دادند اگر بهشت میخواهند باید ترور کنید.
🖇️mafaz.ir/?p=63007
💥پایگاه خبری مفاز💥
eitaa.com/mafaz_news
هدایت شده از مفازمدیا
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 معنویت مدرن مثل مواد مخدر عمل میکند!
استاد حسن رحیم پورازغدی:
🔹تقریبا همه دنیا الان معنویت را قبول دارند.
🔹در معنویت مدرن، شیطانپرستی با خداپرستی فرقی نمیکند!
#شیطان_پرستی #عرفان_کاذب
↙️ مفازمدیا؛ رسانه صوتی و تصویری نقد فرق ضاله و جریانهای انحرافی
@mafaz_media
@mafaz_news
پرستش خدایان شیطانگونه در یوگا
یوگا با باورها، آیینها و خدایان هندویی عجین شده و شکلی از جنبهی آیینی و پرستش خدایان شیطانگونۀ هندویی است. آیینها و اعمال یوگا در میان #هندوها عمل میشده و در زمانی نامشخص - حدود چهارصد سال پیش از میلاد تا دویست سال پس از میلاد - توسط فردی بهنام پتنجلی به شکل یک متن مدون در آمده است.۱
در حال حاضر #یوگا با مذهب تانترا بهشدت آمیخته شده و یوگای تانتریک است که امروزه در سراسر دنیا به شیوههای نوین آموزش داده میشود. در یوگای تانتریک پرستش الاههگان مؤنث بهویژه شکتی اساس کار را تشکیل میدهد.
عبادات در یوگای تانتریک بهسوی پرستش نیروی زنان بهعنوان نماد خلاقیت و زندگی میرود و آمیزش جنسی به نیایشی در معبد تن تبدیل میشود.۲ البته این اعمال بیشرمانه بهعنوان عبادت با تمرینات ذهنی و تمرکزی همراه است که فرد را یکسره در یک مسیر جادویی و شیطانی قرار میدهد. بهطوری که حتی از کاربرد جادوی سیاه هم پرهیز نمیشود.
📚 پ.ن:
۱- آناندا سوامی ساتیاسنگ، علم عناصر (تاتواشودهی)، ص۶۹، ترجمه جلال موسوی نسب، تهران، فراروان، ۱۳۷۷.
۲- همان، ص۵۴
💥پایگاه خبری مفاز💥
eitaa.com/mafaz_news
فتنهای خاموش در پوشش ملیگرایی
✍یکی از مقولات مطرح و در حال گسترش در سطح جامعه که نقد و بررسی آن نیز نیازمند ظرافت تحلیل می باشد، گسترش فعالیت تبلیغاتی #ایرانی_گری و ترویج ایران باستان با رویکرد تبلیغ زرتشت در سطح جامعه به ویژه در قشر جوان کشور است. البته نباید دچار اشتباه شد که این نوشتار علاقه و گرایشی به تاریخ کهن و اصیل ملی خود ندارد؛ بلکه موضوع در حال نقد، فراتر از یک علاقه مندی ملی بوده، بلکه صحبت از فتنه ای پیچیده و خاموش با ظاهر ملی گرایی که صدای تحرکات مسموم آن برای سال های آتی پیش بینی می گردد. موضوعی که با شیوع #فرقههای_نوظهور انحرافی که با هدف تضعیف و ایجادانحراف در مبانی و ارزش های فرهنگی جامعه اسلامی از سوی صاحبان اتاق فکر و مخازن فکری غربی- صهیونیستی به شدت دنبال می گردد، بسترهای ضد دینی اجرای طرح #باستان_گرایی و گرایش به زرتشت را بیش از پیش نشان می دهد.
✍در همه تبلیغات جریان #باستان_گرایی، این نتیجه گیری در آن نهفته است که ما باید به جریان اصیل ایرانی خود بازگشته تا بتوانیم به تمدن گذشته خود بازگردیم و این با کنار گذاشتن اسلام از فرهنگ ایرانی و گرایش به #زرتشت می باشد. کاری که لژهای فراماسونری از اوایل دوران مشروطیت در ایران آغاز کردند و هم اکنون با اوج گیری فعالیت جریانهای #فراماسونری در جهان، هم اکنون در ایران اسلامی نیز دنبال می گردد. به عنوان مثال در برخی شهرهای کشور فروش نمادهای #اهورامزدا در قالب آرم فلزی افزایش یافته و برخی اندک از دختران و پسران جوان با پوشش های نامناسب و زننده از این علائم و گاهی نیز علامت صلیب استفاده می کنند و در توجیه کار خود می گویند ما زرتشتی هستیم.
✍نامگذاری نوزادان تازه متولد شده زوج های جوان مسلمان ایرانی، از دیگر اقدامات برای اشاعه اسامی ایرانی #عهد_باستان است که با زیرکی خاصی از سوی این جریان در حال تبلیغ و انجام است. چرا که این اقدام از سوی برخی از هموطنان مسلمان عزیز بدون هیچ توجه و التفاط از این جریان هدفمند مسموم صورت می گیرد. اگر چه نامگذاری به اسامی ایرانی اقدامی منفی نمی باشد؛ بلکه در شرایط تبلیغات گسترده این جریان، به تاثیر گذاری و تاثیر پذیری برخی از افراد جامعه از این جریان مسموم می بایست هشدار و توصیه انسانی و اخلاقی نمود.
🖇️mafaz.ir/?p=62983
💥پایگاه خبری مفاز💥
eitaa.com/mafaz_news
«احمد الحسنیها» در ایران چه کردند؟
این جریان منتسب به فردی است که خود را احمد الحسن الیمانی میخواند؛ او پا را فراتر از ادعای #یمانی بودن گذاشته و کار را به جایی رسانده است که خود را فرزند امام زمان و حتی مدعی امامت معرفی میکند.
🔹دهه ۸۰ شمسی بود که این جریان وارد ایران شد و به صورت زیرزمینی تلاش به نفوذ کرد. استانهایی از قبیل خوزستان، خراسان و قم به عنوان اهداف تبلیغی این گروه ضاله معرفی شده است.
🔹جریان #احمد_الحسن علاوه برایجاد تنشهایی در قم، مشهد و اصفهان درگیریهایی را در تربت حیدریه ایجاد کرد که منجر به دستگیری حدود پنجاه نفر از آنان شد. در ادامه با تجمع در برابر دادگاه انقلاب ترتب حیدریه به اغتشاشاتی دامن زدند که مشکلاتی را برای شهروندان این شهر ایجاد کرد.
🖇️mafaz.ir/?p=62655
💥پایگاه خبری مفاز💥
eitaa.com/mafaz_news
هدایت شده از مفازمدیا
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 اعتصاب غذا به سبک یک شیّاد و دلالِ سیاسی
🔻بهتازگی وحید بهشتی مدیر رسانه معاند دُرتیوی (وابسته به فرقهٔ درویشی مصطفی آزمایش) که کاربران بسیاری در فضای مجازی، اعتصاب غذای ۷۲ روزهٔ وی را زیر سوال برده و به سُخره گرفتهاند، در پاسخ به هجمه کاربران دست به توجیهات مضحکانهای زده است.
🔻وحید بهشتی در این خصوص مدعی شده بود؛ برای اینکه کشور انگلیس؛ سپاه پاسداران انقلاب اسلامی را در لیست تروریستی قرار دهد، ۷۲ روز اعتصاب غذا کرده است و به این منظور حتی جان خود را به خطر انداخته است. این در حالی است که منتقدین او بر این باورند که نه تنها تغییری در ظاهر وی اتفاق نیفتاده، بلکه سُر و مُر و گُندهتر از قبل نیز شده است!
🔻اما جالبتر اینکه وی در جواب اشکالِ منتقدینِ خود گفته: اعتصاب من برای جلب توجه بوده! نه برای خودکشی!، من در ایام اعتصاب غذای خود فقط از مقداری قند قهوهای، چای و آب فراوان به همراه مقداری نمک استفاده کردهام!
‼️البته بهشتی نگفته چای فراوان را با چه چیزهایی مصرف میکرده؟! احتمالاً با کمی بیسکویت، مقداری شُکلاتِ مقوّی و انرژیزا، یا همراه با تعدادی خرمای زاهدی...
↙️ مفازمدیا؛ رسانه صوتی و تصویری نقد فرق ضاله و جریانهای انحرافی
@mafaz_media
@mafaz_news
«روایت انحراف» روانه بازار نشر شد
🔰کتاب «روایت انحراف» نوشته سعید صدری با موضوع بررسی #عرفانهای_نوظهور در ایران بهتازگی توسط انتشارات کتاب جمکران متنشر و روانه بازار نشر شده است.
🔰هرچند گرایش مردم جهان به دین و معنویت روبه فزونی گذاشته، متأسفانه جریان معنویتخواهی مورد سوءاستفاده سودجویان قرار گرفته است. شبهمعنویتها برای پیروان خود و دیگر افراد مشکلات بسیاری پدید آوردهاند. ازاینرو، ضرورت دارد این پدیده بررسی و واکاوی شود. در همین راستا صدری در روایت انحراف، درصدد بیان و روایت انحرافات عرفانهای نوظهور فعال در ایران و بررسی آنهاست.
🔰وی در این کتاب تعریفی از عرفان اسلامی، عرفانهای نوظهور و #معنویت و ویژگیهای آنها ارائه داده و سپس به معرفی جریانهای عمده مدعی معنویت در ایران پرداخته که ازجمله آنها #سای_بابا، رام الله، اُشو، #اکنکار، #پائولو_کوئلیو، #دالایی لاما، عرفان حلقه، یوگا، کریشنا مورتی، فالون دافا، #شیطان_پرستی است. سپس به بیان اهداف، جامعه هدف، شیوه اثرگذاری، شیوهها و ابزارهای تبلیغی آنها پرداخته تا بتواند یاریرسان مبلّغان و مربیان برای آگاهی دادن به جامعه و نجات آنان و همچنین تبلیغ معارف اسلام باشد.
@mafaz_news
بهائیت در کلام یک متکلم مسیحی
📝هرمان رومر (Hermann Roemer) متکلّم روحانی پروتستان، محقق و پژوهشگری است که می گوید :«در سال ۱۹۰۷ شاهد تأسیس انجمن بهائیان اشتوتگارت بودم و همواره نیاز به یک پژوهش عملی، جهت پاسخگوئی به تبلیغات بهائیت در آلمان را احساس میکردم» بدین منظور کتابی تحت عنوان بابیت و بهائیت، پژوهشی در تاریخ مذاهب اسلامی را تألیف کرد.
👤رومر، #بابیه و #بهائیت را گنوسی، ثنویتگرا و دارای ساختاری فرقهای و خردستیز میداند که از علوم رمزی و تأویلی اسماعیلی، حروفی، #کابالا و #دراویش بکتاشی متأثر است. او معتقد است که تعالیم بهائیت نسبت به شناخت خدا، مظهریت، مراتب صدور و فیض، همه از نوعی تلقی نوافلاطونی و گنوسی تأثیر پذیرفتهاند.
👤رومر در بررسی سفر تبلیغاتی #عبدالبهاء به آمریکا، بهائیت در آمریکا را صوفیگری آخرالزمانی ـ آپوکالیپتیک ـ معرفی میکند که #حسینعلی_نوری در نزد آنان مسیح باز گشته یا حتی خود خدا، جلوه میکند. او معتقد است که بهائیت در فرانسه، خاستگاه #یهودی دارد بطوری که دریفوس یهودی، نقش بسیار مهمی را در سفر عبدالبهاء به پاریس ایفاء کرد و تشکیلات جهانی "آلیانس ـ اسرائیلیت" به واسطه کمک های همه جانبه خود به یهودیان در شرق، تبدیل به پلی برای نفوذ بهائیت به فرانسه شد. رومر به علاوه تأکید داشت که یهودیان ایرانی در داخل ایران، برای به چالش کشیدن اسلام، فرقه بهائیت را متحد خود یافته و هم پیمان خویش تلقی میکردند.
👤از دیدگاه هرمان رومر، در جریان انقلاب مشروطیت ایران، بهائیت با شعار جهان وطنی آرمان گرایانه و غیرواقعی خود به علائق ملی و منافع ایرانیان #خیانت کرد. در این ارتباط، رومر اشاره می کند که "عباس افندی، عملاً بر ضد نهضت مردم سالاری ایرانیان دسیسه کرد و با دیپلمات های روسی و انگلیسی سازش و تفاهم داشت" به گونه ای که به بهائیان شهرهای تهران و تبریز، به شدت توصیه کرده بود که از محمدعلی شاه جانبداری کنند و به علاوه آنها را از شرکت در نهضت مشروطیت ایران نیز باز می داشت.
👤هرمان رومر همچنین تأکید می کند که با پیروزی انقلاب مشروطه، نادرستی ادعای عباس افندی که برای محمدعلی شاه، حکومتی طولانی و خوشایند را پیشگویی کرده بود، بر همگان روشن شد. رومر با یادآوری فشارهای وارده از سوی روسیه و انگلستان به ایران و اتحاد آن دو قدرت در تقسیم خاک آن به دو حوزه نفوذ در ۱۹۰۷ بیان میدارد که روابط عبدالبهاء در عکاء با ارتش های خارجی و کارگزاران آنها در ایران، چیزی جز یک خیانت بزرگ به کشور ایران نبوده است.
👈هرمان رومر نه مسلمان است، نه طرفدار نظام جمهوری اسلامی!!!
💥پایگاه خبری مفاز💥
@mafaz_news
وقتی از خشونت علیه زنان ایران میگن، دقیقا دارن از چی حرف میزنن؟!
مفاز- داعیهداران و مدافعان حقوق زنان فقط دلسوز زنان ایرانی هستند که دائما به دروغ بر طبل خشونت علیه زنان توسط جمهوری اسلامی میکوبند، اتفاقات این روزهای آمریکا را که صدای دنیا را درآورده است، نمیبییند یا اگر از حقوق زنان آمریکا دفاع کنند و حرفی بزنند، جیره و مواجبشان به خطر میافتد؟
#مسیحیت_تبشیری
#زن_زندگی_آزادی
#مسیح_علینژاد
💥پایگاه خبری مفاز💥
eitaa.com/mafaz_news
پایگاه خبری مفاز
‼️لباس و زیورآلات با این نشانهها را نخرید‼️ #شیطان_پرستی بنا به درخواست مخاطبان و دغدغهمندان نم
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 #پرونده| انهدام شبکهٔ #شیطان_پرستی توسط پلیس
↙️ مفازمدیا؛ رسانه صوتی و تصویری نقد فرق ضاله و جریانهای انحرافی
@mafaz_media
@mafaz_news
#عکس_نوشت| تأکید رهبر معظم انقلاب بر ضرورت تبیین درست #مهدویت برای درامان ماندن از شیادان مکار و منحرف
💥پایگاه خبری مفاز💥
eitaa.com/mafaz_news
اسلام و تکثرگرایی
🌐 دین اسلام دین آخرالزمان است، این دین برای وضعیت جهانیشدن آمده است. هنگامیکه رسول خدا (ص) مبعوث میشود برای تبلیغ جهانی به روم و ایران نامه میفرستند، روم و ایران در برابر جامعه جاهلی عرب آن موقع، دو جامعه مدرن و اصلاً پستمدرن به یک معنا محسوب میشود، اما رسول خدا (ص) چه ظرفیتی در آموزههای خود میبیند که چنین پیامی را برای آن جوامع ارسال میکند. به نظر بنده دین اسلام دین تکثرهاست، دینی که آمده تا بهعنوان دین خاتم، تمام تکثرهای موجود در جوامع را در ذیل خود گردآورد، توجه کنید مراد من از گردآوردن نه از میان بردن و یکدست کردن است.
🌐 البته که در این میان ممکن است با برخی از باورهای آن جوامع در تضاد باشد، اما دعوت اسلام بهقدری منعطف است که همه فرهنگها با تغییرات کوچکی میتوانند آن را بپذیرند. رسول خدا دعوت خود را با یک جمله آغاز کرد، «قولو لااله الا الله تفلحوا»، همین یک جمله دعوتی کلی است و توانایی آن را دارد تا همه اقوام و جوامع را تنها با اصلاحاتی جزئی بدون نیاز به یکدست کردن و از میان بردن بسیاری از ظواهر فرهنگی در ذیل خود جمع کند. دعوت جهان گیر حضرت مهدی نیز اینگونه است. طبق عمده روایتهای این بحث، حضرت جهان را یکدست نمیکنند، بلکه تکثرها کماکان وجود دارند.
🌐 بنا بر چنین باوری، دین اسلام دینی است که ظرفیت جهانیشدن را دارد، از اساس دین جهانی است و دعوتی دارد متعلق به تمام اقوام و جوامع و البته بهواسطه ابتنای این دعوت بر فطرت و پایههای اولیه عقلانیت، این دین ظرفیت بیشتری از غرب برای جهانیشدن دارد. دعوت غرب برای جهانیشدن در انتها به ضرر خود او تمام میشود، چراکه تمدن غرب تمدنی بنیان گرفته بر سرمایه و تعصب است، از همین رو جوامع بهمرور میفهمند که این تمدن خصلتی مهاجم داشته و در دل پیام خود برای جهانیشدن، غایت دیگری را تصور میکند. پس به نحو خلاصه بنا بر نظر شهید آوینی، باید نترسید و در پای آتشفشان خانه کرد، اتفاقاً رویکرد تدافعی و بسته در مقابل امواج جهانیشدن است که به ضرر ما تمام میشود، بلکه باید حسابشده به مصاف با جهانیشدن رفت.
📚 مصاحبه محمد دادسرشت، مدیرکل حوزههای علوم اسلامی دانشگاهیان با فرهنگ سدید، تیر ۱۴۰۱
#دین_پژوهی #پلورالسیم_دینی
💥پایگاه خبری مفاز💥
eitaa.com/mafaz_news
تشرّف عالم برجسته اهل مالی به زیارت حرم مطهر بانوی کرامت
🔹«سید محمد شوالا حیدرا» عالم برجسته شیعه و عضو ارشد مجلس اعلای اسلامی کشور مالی، به زیارت حرم مطهر حضرت معصومه سلاماللهعلیها مشرّف شد و ضمن آشنایی با حرم مطهر، با شخصیت و جایگاه این بانوی با کرامت از خاندان اهلبیت علیهمالسلام آشنا شد.
💥پایگاه خبری مفاز💥
eitaa.com/mafaz_news
دوره مجازی نقد کوروشپرستی در ایران
👈ثبتنام و ورود به کارگاه
💥پایگاه خبری مفاز💥
eitaa.com/mafaz_news
هدایت شده از مفازمدیا
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 برپایی نماز جماعت در دانشگاه دولتی یوسیاِلاِی آمریکا
↙️ مفازمدیا؛ رسانه صوتی و تصویری نقد فرق ضاله و جریانهای انحرافی
@mafaz_media
@mafaz_news
السلام علیک یا جعفر بن محمد الصادق(ع)
🏴 فرارسیدن سالروز شهادت امام جعفر صادق(ص) تسلیت باد
💥پایگاه خبری مفاز💥
eitaa.com/mafaz_news
هدایت شده از مفازمدیا
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 پروفسور مشهور آلمانی، به مذهب تشیع گروید
🔹وی برای مسلمان شدن، سه بار کل قرآن را مطالعه کرد
🔹این پروفسور، «رودریک آگورتمن»، یک چهره شناخته شده در اروپا است که آزمایشگاه بزرگی در زمینه میکروبیولوژی در کشور سوئیس دارد و استاد رشته اقتصاد است.
↙️ مفازمدیا؛ رسانه صوتی و تصویری نقد فرق ضاله و جریانهای انحرافی
@mafaz_media
@mafaz_news
هدایت شده از مفازمدیا
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
نائینی از افتتاح شعبه دوم باشگاه یوگا خود خبر داد
🔻 سید عبدالحمید موحدی نائینی شاگرد سوامیویشنودواناندا، از پیگیریکنندگان به رسمیت شناخته شدن یوگا در ایران، مؤسس و مدیر مجله و باشگاه دانش یوگا و مترجم ۵ کتاب در زمینه #یوگا، از تأسیس شعبه دوم باشگاه یوگا خود خبر داد.
🔻در کلیپ تبلیغاتی که برای این شعبه جدید طراحی شده، ادعا میشود که قرار است عمده سَبکهای رایج یوگا در جهان در آن آموزش داده خواهد شد.
⚠️یوگا ورزش نیست، یه نوع سیرو سلوک معنوی بر اساس دین #بودیسم و #هندوئیسم است.
موحدی چهار سال در هند زندگی و یوگای با پرستی هندی را آموزش دید و همان را در ایران ترویج می کند.
↙️ مفازمدیا؛ رسانه صوتی و تصویری نقد فرق ضاله و جریانهای انحرافی
@mafaz_media
@mafaz_news
↙️ ترینهای مفاز در هفتهای که گذشت ↘️
⭕️ بهائیت در کلام یک متکلم مسیحی
⭕️ دین از کجا آمده است؟
⭕️ سرمربی پرتغالی تیم سپاهان شیعه شد
⭕️ داستان همجنسبازی فرح پهلوی از زبان دوست صمیمیاش
⭕️ حذف سریال حشاشین از پلتفرمهای ایرانی
⭕️ لباس و زیورآلات با این نشانهها را نخرید
⭕️ عضو جداشدۀ منافقین: صدام میگفت ادامه حکومتم را مدیون جوانان سازمان مجاهدین خلق هستم!
⭕️ حذف نیچه از اندیشههای الحاد مدرن
⭕️ خاخام اسرائیلی: نمیدانیم از دست ایران به کجا فرار کنیم!
⭕️ افاضات انجمنیها پیرامون جهاد در عصر غیبت
⭕️ یک روانشناس دانمارکی: موفقیتِ آنتونی رابینز ارزش اخلاقی ندارد
⭕️ احتمال احیای داعش در منطقه تا چه حد جدی است؟
⭕️ نخستین اظهار نظر اسماعیلیان در مورد سریال رمضانی الحشاشین
⭕️ فتنهای خاموش در پوشش ملیگرایی
⭕️ چهرههای ورزشی که در ایران مسلمان شدند
💥پایگاه خبری مفاز💥
eitaa.com/mafaz_news
پایگاه خبری مفاز
نخستین اظهار نظر اسماعیلیان در مورد سریال رمضانی الحشاشین 🔸دانشیار موسسه مطالعات #اسماعیلیه لندن با
آیا پرداختن بیش از حد به سریال حشاشین، باعث رواج آن نمیشود؟
مهدی علمی دانشور، استادیار گروه ادیان شرق دانشگاه ادیان و مذاهب، در نشست علمی «نقد و بررسی سریال حشاشین»:
🔹من به این سریال به عنوان یک سریال تاریخی پر از خشونت که انسان تخمه بخورد و آن را با خانواده ببیند نمینگرم بلکه باید آن را تلنگری به ما و دادههای ما در حوزه تاریخی دانست تا جایگاه خود را بدانیم.
🔹این سریال از زاویه نگاه سه نفر به تاریخ مینگرد که هر سه نفر ایرانی هستند (خیام، خواجه نظام الملک و #حسن_صباح)؛ یکی از این افراد عمر خیام است؛ او در این سریال، فردی سرخوش و هوسران معرفی شده است که در حال شعر گفتن است ولی خیامی که در واقعیت وجود دارد فردی در کنار نیوتن و ارشمیدس است زیرا گاهشمار نجومی خدشهناپذیر و آثاری در عرصه ریاضیات دارد.
🔚ادامه مطلب را در وبسایت مفاز بخوانید
💥پایگاه خبری مفاز💥
eitaa.com/mafaz_news
هدایت شده از مفازمدیا
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 پاسخ به یک شبهه و خیال از سوی انجمن حجتیهایها؛
🔹آیا امام صادق(ع) دنبال حکومت نبودند؟
🔹آیا ایشان به سیاست کاری نداشتند؟
#انجمن_حجتیه
↙️ مفازمدیا؛ رسانه صوتی و تصویری نقد فرق ضاله و جریانهای انحرافی
@mafaz_media
@mafaz_news
نظر علمای دینی و اندیشمندان غربی درباره خاستگاه تصوف/ انحراف صوفیان، ریشه تصوف را تکذیب نمیکند
🔍 اندیشمندان غربی از اوایل قرن نوزدهم میلادی شروع به بیان خاستگاه تصوف کردهاند و برخی ریشه تصوف و #عرفان را در عرفان ایرانی مانند مانویت و برخی در مکتبهای عرفانی هندی مانند #هندوئیسم و #بودیسم، برخی در #مسیحیت و برخی در فلسفه نو افلاطونی بیان کرده و هر کدام هم برای خود شواهد و ادلهای داشتهاند.
📚 در حوزه درون دینی و درون مکتبی شخصیتهایی مانند جلالالدین همایی، عبدالحسین زرینکوب و برخی علمای ربانی و اهل معرفت همچون علامه طباطبایی (ره)، آیتالله شاهآبادی و #شهید_مطهری هستند که به اعتقاد آنها تصوف و #عرفان_اسلامی از ریشه درون دینی برخوردار بوده و نشأت گرفته از خود اسلام است. مستشرقینی (تاریخ نویسان که در حوزه شیعه تحقیق کردهاند) همچون رینولد نیکلسون، لویی ماسینیون، پل نویا و هانری کُربَن نیز منشأ تصوف عرفانی را خود اسلام و قرآن دانستهاند.
🔍در چند دهه اخیر هم غیر از محققان غربی که عمدتاً در پشت صحنه تحقیقات آنها، تصوف به عنوان یک جریان معنوی بلند مانند مسأله عشق، محبت به خدا و بحث شهود دانسته شده است و آن را در حد و قامت اسلام نمیدانند، اسلامی که به لحاظ فضای اجتماعی و فرهنگی حاکم بر اعراب بادیه نشین آن زمان آمده است، از این رو قد و قامت تصوف را بلندتر از اسلام میدانستند و دنبال منشأهای برون دینی برای #تصوف بودند، حال یا مسیحیت یا هندوئیسم و بودیسم یا جریان مانویت.
📚 به هر جهت غیر از مستشرقین در چند دهه اخیر، بعضی از علمای دینی که سر نزاع با حکمت، تصوف و عرفان دارند و اساساً با هر گونه باطنیگرایی نسبت به دین مخالفت میکنند، منشأ تصوف و عرفان را برون دینی تعریف میکنند، یعنی مختص به پژوهشگران غربی و مستشرقین نیست، عدهای که مخالف حکمت، تصوف و عرفان بوده و اصول، مبانی و تعالیم آن را مطابق با آموزههای قرآن و سنت نمیدانند، خاستگاه #تصوف را به دوران خلفای عباسی و فضاهای آن زمان میبرند که خلفای عباسی به منظور جلوگیری از گسترش مکتب اهل بیت (ع) و بستن در خانههای ائمه طاهرین (ع) جریانی را تحت این عنوان راه اندختهاند.
📍یکی از دیدگاههایی که به طور خاص درباره تصوف وجود دارد، برگرداندن مکتب تصوف به جریان عرفان مسیحیت است، مستند آنها و شواهدی که در این زمینه وجود دارد، آموزههای همچون زهد، توکل، مسأله محبت، سکوت، ذکر و حتی برخی از آداب مرسوم میان مسلمانان همچون تسبیح است که میگویند قبل از دین اسلام در مسیحیت وجود داشته است و حتی پشمینه پوشی از عادات راهبان مسیحی بوده و آنها لباس پشمینه بر تن میکردهاند که بعدها تحت عنوان خرقه در تصوف جزء آداب شد که اطلاق لفظ صوفی به آنها از این باب است، ابوهاشم صوفی نخستین فردی است که لقب صوفی گرفته، همین پشمینه پوشی در او مطرح بوده است، اینها شواهدی است که در نسبت تصوف به مسیحیت بیان میکنند.
💥پایگاه خبری مفاز💥
t.me/joinchat/SaLFLpltCV7hovrh