📚 ارجاع ماده مربوط به شورای فقهی بانک مرکزی به کمیسیون
💢 رئیس مجلس شورای اسلامی ماده ۱۸ طرح بانکداری جمهوری اسلامی ایران را بنا به درخواست رئیس کمیته پولی و بانکی برای رفع ابهام درباره حق رأی غیرفقها به کمیسیون اقتصادی ارجاع داد.
🔹 محمدحسین حسین زاده بحرینی رئیس کمیته پولی و بانکی مجلس با اشاره به موضوع حق رأی برای غیر فقها در این ماده، گفت: متن طرح در این خصوص صراحت دارد، اما برخی از نمایندگان مثل آقای ایزدخواه، سلیمی و میرتاج الدینی اذعان داشتند این موضوع صراحت لازم را ندارد لذا از آن جایی که اختلاف برداشت در زمان نگارش قانون به وجود آمده قطعا در زمان اجرای آن نیز به وجود خواهد آمد.
🔹 رئیس کمیته پولی و بانکی مجلس براین اساس خواستار بازگشت این ماده به کمیسیون جهت اصلاح و رفع ابهام شد که رئیس مجلس نیز با آن موافقت کرد.
📝 متن کامل: http://ihkn.ir/?p=29599
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#اقتصاد
#گزارش_خبری
#تهران
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
✅ همایش ملی «بنیادهای فلسفی علوم انسانی و اجتماعی؛ مبانی انسانشناختی» در تاریخ 10 بهمن 1401 توسط گروه فلسفه علوم انسانی مؤسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران با همکاری و حمایت تعدادی از دانشگاهها و مراکز پژوهشی برگزار خواهد شد.
🔹کمیتهٔ علمی همایش از فرهیختگان، پژوهشگران و علاقهمندان فلسفه دعوت میکند که آثار پژوهشی خود را در قالب مقاله به دبیرخانه همایش ارسال نمایند.
🔻محورهای همایش:
🔸چیستی و پیدایش انسان و نسبت آن با علوم انسانی
🔸ویژگیهای انسان و نسبت آن با علوم انسانی
🔸سرنوشت انسان و نسبت آن با علوم انسانی
◀️ پژوهشگران محترم ابتدا عنوان و چکیده مقاله خود را پس از عضویت در سایت، از طریق سامانه ارسال کنند و پس از تأیید چکیده توسط کمیتۀ علمی، نسبت به ارسال اصل مقاله اقدام نمایند. (گزینه عضویت، بالای صفحه سمت چپ قرار دارد)
◀️ نویسندگان محترم میتوانند چکیدۀ خود را (200 تا 300 کلمه) ارسال نمایند.
◀️ همایش به صورت حضوری و مجازی برگزار خواهد شد.
🔻امتیازهای مقالات:
- چکیده مقالات پذیرفتهشده در کتاب چکیده مقالات همایش منتشر خواهند شد.
- به سخنرانان و ارائه کنندگان مقاله در همایش گواهی پذیرش و ارائه مقاله در همایش داده خواهد شد.
- مقالات از امتیاز ثبت در پایگاه استنادی جهان اسلام برخوردار خواهند شد.
⏰ تاریخ ارسال چکیدهٔ مقالات 31 شهریور ۱۴۰۱ میباشد.
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#همایش_ملی
#مبانی_انسانی_شناختی
#تهران
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
13.49M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
6️⃣ بانک؛ آن روی سکه
🔺محدودیت خلق پول (هزینه خلق پول)
🔺آیا بانک مرکزی می تواند با کنترل عرضه ذخایر، خلق پول بانکها را هم کنترل کند؟
🔺رقابت سه نرخ بهره در نظام بانکی: نرخ بهره بانک مرکزی (جریمه اضافه برداشت)، نرخ بهره بازار بین بانکی و نرخ بهره سپرده ها.
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#اقتصاد
#هزینه_خلق_پول
#ویدیو
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
💢 معرفی کتاب اجتهاد تمدن ساز نوشته آیتالله اعرافی
🔹 شاید بتوان «تمدن» را بزرگ ترین سازه مفهومی دانست که اندیشیدن بدان، در سپهر فکری هر اندیش ورزی نیست؛ اما ملاحظه آرمان های رهبران جامعه اسلامی و نیز نظر داشت افق ترسیم شده برای نظام اسلامی ایران، حکایت از دست یافتنی شدن «تمدن عظیم اسلامی» دارد. حرکت نظام اسلامی، برای تمدن سازی، آنگاه در راستای مبانی و اهداف اصیل اسلامی خواهد بود که پیگیری این هدف والا را با روش اجتهادی و رویکرد فقهی در دستور کار خود قرار دهد.
🔹 «اجتهاد تمدن ساز» نرم افزار بنیادین برای نیل به «تمدن سازی اسلامی» است که اثر حاضر در صدد تبیین آن، بر اساس دیدگاه استاد فرزانه حضرت آیت الله اعرافی دارد.
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#معرفی_کتاب
#حوزه
#قم
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
💢 تشریح برنامههای همایش بین المللی علوم انسانی اسلامی در اندیشه علامه محمدتقی مصباح یزدی
🔰 حجتالاسلام و المسلمین محمدعلی محیطی اردکان، دبیر اجرایی همایش:
🔹 هیئت رئیسه محترم مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) در تاریخ هشتم مرداد ماه ۱۳۹۸، برگزاری همایش بینالمللی «علوم انسانی اسلامی در اندیشه علامه محمدتقی مصباح یزدی«رضواناللهعلیه»، از سلسله همایشهای «علوم انسانی اسلامی در اندیشه معاصر» را به تصویب رساند.
🔹 این همایش با مشارکت بیش از ۴۵ مرکز همکار داخلی و خارجی در تاریخ ۲۵ و ۲۶ خرداد ماه ۱۴۰۲ برگزار خواهد شد. با فراهم شدن مقدمات، از ۲۷ مهرماه ۱۴۰۰ فراخوان سراسری همایش انجام شد و فعالیتهای اجرایی شتاب گرفت.
💻 سایت سهزبانه اطلاعرسانی همایش با آدرس www.ihsam.iki.ac.ir همراه با سامانه ارسال و پیگیری مقالات از طریق سایت، طراحی و راهاندازی شده است.
📝 تاکنون تعداد ۳۴۲ چکیده مقاله به زبانهای فارسی، عربی و انگلیسی دریافت شده است که پس از ارزیابی، ۲۵۲ چکیده مقاله پذیرفته شده است.
✅ تاکنون به دلیل تقاضای مراکز همکار همایش و محققان حوزه علوم انسانی اسلامی، با نظر کمیته علمی همایش، مهلت ارسال مقالات دو مرتبه تمدید شده است.
📚 متن کامل: http://ihkn.ir/?p=29737
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#مبانی_علوم_انسانی_اسلامی
#گفتگو
#قم
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
💢 ملاصدرا و جنبههای اجتماعی و خانوادگی زیبا شناسی و عشق ورزی
✅ برگزاری سلسله نشستهای درس گفتار «ملاصدرا و نقش عشق و زیبایی در نظام خانواده و جامعه»
🎙 با حضور دکتر سید مهدی امامی جمعه، استاد تمام دانشگاه اصفهان
📚 نشست هفتم: ملاصدرا و جنبههای اجتماعی و خانوادگی زیبا شناسی و عشق ورزی
📆 زمان: سه شنبه 22 شهریور/ ساعت ۱۰ صبح
💻 مشاهده آنلاین: dte.bz/1001
🔹 ثبت نام: dte.bz/01041
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#زنان_و_خانواده
#دوره
#قم
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
✅ همایش ملی شیوهها و راهکارهای ترویج قرآن کریم در فرهنگ عمومی
💢 اولین همایش ملی شیوه ها و راهکارهای ترویج قرآن کریم در فرهنگ عمومی با سخنرانی حجتالاسلام والمسلمین ناصر رفیعی، استاد حوزه و دانشگاه از سوی دارالقرآن الکریم اصفهان و دانشگاه معارف قرآن و عترت برگزار گردید.
📝 در این همایش 28 مقاله پذیرفته شدند.
📚 از اهداف برگزاری این همایش می توان به دستیابی به الگوهای علمی و عملی ترویج قرآن کریم در جامعه، شناخت نیازها و کمبودهای فرهنگی و تخصصی در اجرای شیوه های حضور و ترویج قرآن، شناخت ظرفیت ها و اقتضائات محیطی و و سازمان های تصمیم گیر و فرهنگ ساز، زمینه سازی برای طرح و خلق ایده های نو در عرصه های فکری، تقنینی و عملیاتی شیوه های حضور و ترویج قرآن، اشتراک گذاری و افزایش سطح دسترسی به دیدگاه های ناظر به روش های توسعه فرهنگ قرآن و تمرکز بر توسعه توان و مهارت افزایی کارشناسان، مربیان، تصمیم گیران، مدیران و فعالان امور قرآنی اشاره نمود.
🔹 همچنین از جمله محورهای این همایش مبانی مطالعات نظری و مسئله ترویج قرآن کریم، روش شناسی ترویج فرهنگ قرآن کریم، نهادهای اجتماعی و ترویج قرآن کریم، ادبیات، سنت ها، فرهنگ عامه و ترویج قرآن کریم و آسیب شناسی منابع دانشی و عملیاتی ترویج قرآن کریم را میتوان برشمرد.
🔸 در برگزاری همایش حوزههای اصفهان و تهران، فرهنگ و ارشاد اسلامی، اوقاف و امور خیریه، پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی، پژوهشگاه علوم و فرهنگ متعالی، پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی مشارکت داشت.
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#فرهنگ
#گزارش_خبری
#اصفهان
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
✅ فراخوان مقاله نشریه علمی پژوهشهای مدیریت، تعالی مدیران و سازمان
🔻 نحوه ارسال مقالات:
💻 ارسال به ایمیل: emoj@ihu.ac.ir
📱 شماره تماس: 74188792-021
📌 آدرس: تهران، بزرگراه شهید بابایی، دانشگاه جامع امام حسین علیه السلام، دانشکده مدیریت و برنامه ریزی راهبردی، مرکز علم و فناوری بازرسی و تعالی فرماندهان و مدیران.
🌐 سایت: https://Www.ihu.ac.ir
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#دانشگاه
#دوره
#تهران
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
✅ لزوم تخصصگرایی، تجزّی در اجتهاد و ایجاد رشتههای تخصصی در حوزه علمیه
🔻 حجتالاسلام والمسلمین علی اکبر نوایی در مطلبی نوشت؛
🔹 حوزه علمیه یک جریان پاک و نشأت گرفته و بالیده از روح آموزههای اسلامی است که بر این اساس یک رسالت بسیار مهم و سنگین و پیامبرانه دارد؛ رسالت حوزه علمیه این است که شریعت را بیان و لایههای پنهان آن را استخراج کند، فهم عمیقی از معارف دینی به دست آورد و برای پاسخ به نیازهای روز مکلّفان جامعه، پاسخ به نیازهای درونی خود، حکومت و جهان، پیش برود و اجتهاد کند. پس فلسفه شکلگیری حوزههای علمیه، اجتهاد، با رویکردهای مختلف و متنوع آن است.
🔹 در مسائل دینی دو نکته خیلی ضرورت دارد؛ یکی تخصصی شدن دروس و دیگری، تجزّی در اجتهاد. تخصصی شدن یعنی با توجه به عمق معارف دینی و اسلامی و لایههای گوناگون آن، برای یک نفر، امکان ندارد که همه لایههای دین را استخراج کند. ما نمیتوانیم اجتهاد را اینطور معنا کنیم که یک نفر بر همه احکام شریعت وقوف پیدا کرده باشد؛ این امکان ندارد.
🔹 ممکن است بگوییم که مراد ما از مجتهد شدن، ملکه اجتهاد است، اما این کفایت نمیکند. چون لازمه ملکه اجتهاد در فرد این است که بتواند در همه مسائل غور را بررسی کند. طبیعتاً برای او امکان ندارد که برود و اقتصاد گسترده اسلامی را کار کند. حقوق، عبادیات، اجتماعیات، سیاسات و سایر مسائل هم همینطور. امکان ندارد. ولو اینکه قائل باشیم ملکه اجتهاد در او حاصل شده است.
📚 متن کامل: http://ihkn.ir/?p=29733
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#حوزه_علمیه
#یادداشت
#مشهد
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
💢 حمایت از پژوهشگران در سطح ملی هدف برگزاری دوسالانه کتاب علوم انسانی با رویکرد اسلامی است
🔹 فرهاد سلطانی، دبیر اجرایی دوسالانه کتاب علوم انسانی با رویکرد اسلامی: پژوهشگاه حوزه و دانشگاه در نظر دارد در سال ۱۴۰۱ رویداد علمی با عنوان«دوسالانه کتاب علوم انسانی با رویکرد اسلامی» برگزار کند.
🔹 این رویداد علمی در راستای تقویت نقش اثرگذار پژوهشگاه در راهبری مطالعات علوم انسانی با رویکرد اسلامی و تجلیل و حمایت از پدیدآورندگان و پژوهشگران این حوزه در گستره ملی برگزار میشود.
🔹 دوره دوسالانه کتاب علوم انسانی با رویکرد اسلامی در سه محور اصلی و یک محور ویژه تدارک دیده شده است که عبارت از تقدیر از کتابهای منتشر شده در بازه زمانی فرودین ۱۳۹۹ لغایت اسفند ۱۴۰۰، تقدیر و حمایت از طرحهای پژوهشی برتر آماده انتشار، تقدیر و حمایت از طرحنامههای پژوهشی برتر، همچنین حمایت از ایدههای پژوهشی منجر به تولید فناوری در حوزه علوم انسانی با رویکرد اسلامی در چارچوب«محور ویژه» دوسالانه برنامه ریزی شده است.
🔹 استادان، پژوهشگران و علاقهمندان حضور در این رویداد علمی میتوانند دو نسخه از آثار منتشر شده یا طرحها و ایدههای پژوهشی پیشنهادی ارائه شده در ۱۱ گروه پژوهشی«خانواده، روانشناسی، علوم تربیتی، فلسفه علوم انسانی، اقتصاد، جامعهشناسی، مدیریت، علوم سیاسی، ارتباطات، آینده پژوهی و حقوق و فقه اجتماعی» را به نشانی قم، پردیسان، پژوهشگاه حوزه ارسال کنند.
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#مبانی_علوم_انسانی_اسلامی
#فراخوان
#قم
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
✅ همایش ملی شیوهها و راهکارهای ترویج قرآن کریم در فرهنگ عمومی
💢 اولین همایش ملی شیوه ها و راهکارهای ترویج قرآن کریم در فرهنگ عمومی با سخنرانی حجتالاسلام والمسلمین ناصر رفیعی، استاد حوزه و دانشگاه از سوی دارالقرآن الکریم اصفهان و دانشگاه معارف قرآن و عترت برگزار گردید.
📝 در این همایش 28 مقاله پذیرفته شدند.
📚 از اهداف برگزاری این همایش می توان به دستیابی به الگوهای علمی و عملی ترویج قرآن کریم در جامعه، شناخت نیازها و کمبودهای فرهنگی و تخصصی در اجرای شیوه های حضور و ترویج قرآن، شناخت ظرفیت ها و اقتضائات محیطی و و سازمان های تصمیم گیر و فرهنگ ساز، زمینه سازی برای طرح و خلق ایده های نو در عرصه های فکری، تقنینی و عملیاتی شیوه های حضور و ترویج قرآن، اشتراک گذاری و افزایش سطح دسترسی به دیدگاه های ناظر به روش های توسعه فرهنگ قرآن و تمرکز بر توسعه توان و مهارت افزایی کارشناسان، مربیان، تصمیم گیران، مدیران و فعالان امور قرآنی اشاره نمود.
🔹 همچنین از جمله محورهای این همایش مبانی مطالعات نظری و مسئله ترویج قرآن کریم، روش شناسی ترویج فرهنگ قرآن کریم، نهادهای اجتماعی و ترویج قرآن کریم، ادبیات، سنت ها، فرهنگ عامه و ترویج قرآن کریم و آسیب شناسی منابع دانشی و عملیاتی ترویج قرآن کریم را میتوان برشمرد.
🔸 در برگزاری همایش حوزههای اصفهان و تهران، فرهنگ و ارشاد اسلامی، اوقاف و امور خیریه، پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی، پژوهشگاه علوم و فرهنگ متعالی، پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی مشارکت داشت.
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#فرهنگ
#گزارش_خبری
#اصفهان
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
هدایت شده از آماده
🔔 فراخوان نهمین دوره جشنواره بانو امین(ره)
🔸 شرایط آثار:
1-پایاننامههای دفاع شده سطح سه طلاب جامعه الزهراسلامالله علیها(1400-1401)؛
2-گواهی مقالات چاپ شده یا برگزیده در جشنوارهها و همایشهای ملی و فراملی(1400-1401)؛
3-مقالات طلاب در تمامی سطوح (سطح دو، سه و چهار)؛ (عدم ارسال مقالات به نشریات، همایشها و جشنوارهها).
🔺بخش ویژه:
ایدهها، طرحها و مقالات با محوریت جهاد تبیین
✅دريافت فرم ثبت نام: https://pjh.jz.ac.ir/
uploads/images/62db9e08c936c.docx
🗓 مهلت ارسال آثار به دبیرخانه: تا پایان شهريور 1401
🔹آدرس دبیرخانه: جامعه الزهرا(سلام الله علیها)، معاونت پژوهش، ساختمان كتابخانه، طبقه سوم
☎️ شماره تماس: 32112186
🔹 ایمیل جشنواره: banooamin.pajoohesh@jz.ac.ir
🔹پیام رسان ایتا: https://eitaa.com/jz۲۶۰۲
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#فراخوان
#بانو_امین
#قم
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com