✅ واکاوی شخصیت و اندیشه سیاسی مرحوم آخوند خراسانی(ره) در هفتاد و دومین شماره دوهفته نامه «عهد»
📚 هفتاد و دومین شماره از این دوهفته نامه با موضوع معرفی چهره سیاسی مرحوم آخوند خراسانی (ره) مشتمل بر آثاری با عناوین: «خدشه آخوند بر ولایت فقیه»، «الگوی ناقص از ولایت فقیه»، «تضعیف قدرت مرکزی ممنوع»، «سرکه انداختیم و شراب شد»، «اردوگاه کاظمیه»، «اختلاف مبنایی خیر، اختلاف مصداقی بله»، «از فرمان او سرنوشت ملتی تغییر خواهد کرد» منتشر شده است.
🔹 حجتالاسلام حسین کاظمزاده مینویسد: تحولات تاریخی به عیان نشان داد که چشمان تیزبین شیخ، کاملاً درست میدید و مراجع نجف هم به این اشتباه محاسباتی خود واقف شدند، مرحوم نائینی که احساس میکرد کلام حق ایشان در کتاب تنبیهالامه عملاً در چارچوب طرح انگلیسی مشروطه، معنا میشود، به جمعآوری کتاب خود در بازار میپرداخت، ورد زبان بسیاری از مدافعان مشروطه از جمله آخوند خراسانی هم این بود که «سرکه انداختیم و شراب شد«.
📝 گفتنی است، «دوهفتهنامه عهد» نشریهای علمی و فرهنگی است که با مأموریت تبیین گفتمان طلبه عصر انقلاب در صحنه عمومی حوزه و با تکیه بر فرهنگ غنی حوزه و منویات امام راحل و رهبر انقلاب در سایه هدایتها و حمایتهای بزرگان و فرهیختگان حوزوی از سوی خانه طلاب جوان منتشر میشود.
📕 متن کامل: http://ihkn.ir/?p=26372
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#مبانی_علوم_انسانی_اسلامی
#نشر
#قم
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
✅ برگزاری اولین کنفرانس بینالمللی «خانواده و تربیت معنوی»
📆 مهلت ارسال چکیده: 25 بهمن 1400
📝 مهلت ارسال اصل مقاله: 1 مرداد 1401
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#مبانی_علوم_انسانی_اسلامی
#فراخوان
#قم
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
💢 مخالفت مرکز پژوهشهای مجلس با طرح صیانت از فضای مجازی
✅ قانونگذاری فضای مجازی در دام سیاسیکاری/چرا مرکز پژوهشهای مجلس باید از ادبیات غیرکارشناسی اجتناب کند؟
📝 بابک نگاهداری، رئیس مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی، در نامهای خطاب به رئیس کمیسیون مشترک بررسی طرح صیانت، به ضعف درک صحیح از مدیریت هوشمند فضای مجازی در طرح صیانت اشاره کرد و ابعاد حقوقی این طرح را مغایر با قانون اساسی خواند.
🔹 مخالفت مرکز پژوهشهای مجلس با طرح صیانت از فضای مجازی در حالیست که ماه گذشته صدور حکم حبس برای مدیرعامل پتلفرم دیوار، یکبار دیگر یک خلأ اساسی در حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات را در مرکز توجه قرار داد؛ عدم وجود قوانین به روز و متناسب با تحولات دنیای فناوری.
🔹 آخرین قانون مربوط به این حوزه به بیش از ده سال پیضش برمیگردد. این خلأ اساسی بهویژه در سالهای اخیر که دنیای پلتفرمهای کاربرمحور رشد سریعی را تجربه کردهاند، بسیار پررنگتر شده اما از مجلس شورای اسلامی بهعنوان نهاد قانونگذار تا متولیان اصلی این حوزه یعنی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات و شورای عالی فضای مجازی به وظایف خود برای تنظیم قوانین موثر و کارآمد در این فضا عمل نکردهاند و آسیب اصلی متوجه کارآفرینان حوزه ICT شده است عمدتا نخبگان جوان هستند.
📚 متن کامل: http://ihkn.ir/?p=26347
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#مبانی_علوم_انسانی_اسلامی
#گزارش
#تهران
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
📚 دومین سالنامه جامعه اندیشکدهها با همکاری ۸۰ اندیشکده، در ۱۹۶ صفحه تنظیم و منتشر شد.
🔻 سالنامه جامعه اندیشکدهها، نخستین کتاب جامع اطلاعات اندیشکدههای کشور است که نمایی کلی از وضعیت اندیشکدههای کشور را طی ۱۳۹۹-۱۴۰۰ نشان میدهد.
🔰 در این شماره میخوانید:
🔹 مرور یک سال اندیشهورزی در ایران؛
🔹 مروری بر مفهوم اندیشکده؛
🔹 سیر تکوینی اندیشکده در ایران در گفتوگو با مهدی خراتیان؛
🔹 نگاهی به چرایی و چگونگی برگزاری جایزه ملی سیاستگذاری؛
🔹 گفتوگو با داوران مرحله نهایی جایزه ملی سیاستگذاری؛
🔹 فهرست پژوهشهای اندیشکدههای کشور در سال ۱۳۹۹-۱۴۰۰؛
🔹 معرفی اندیشهورزان به تفکیک حوزههای موضوعی؛
🔹 نگاهی آماری به پژوهشهای اندیشکدهها در سال ۱۴۰۰؛
🔹 معرفی اندیشکدههای کشور؛
🔹 نگاهی به عملکرد جامعه اندیشکدهها در یک سال اخیر.
📙 لینک دانلود مستقیم فایل کامل سالنامه: iranthinktanks.com/ITT126
📝 توضیحات بیشتر: iranthinktanks.com/news505
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#مبانی_علوم_انسانی_اسلامی
#نشر
#تهران
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
📚 گفتوگوی نشریه رویش اندیشه با دکتر خیرالله پروین، استاد دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران با موضوع آسیبشناسی و کارآمدی نظام قانونگذاری
🔹 مهمترین وظیفۀ پارلمان یا مجلس یا قوۀ مقننه قانونگذاری است که قلب تپندۀ دموکراسی و مردمسالاری امروز در نظام حکمرانی به شمار میرود. منظور اصلی از قوۀ مقننه، نیروی خودجوش جامعه است که به وضع قواعد میپردازد.
🔹 اگر قانونگذار بهخوبی آموزش و تربیت دیده باشد، میتواند قانونگذاری حرفهای باشد و به فنون و ظرافت قانونگذاری آگاه باشد. پس نمیشود که به همین آسانی از فردی که آموزش ندیده و وضعیتهای مناسب قانونگذاری برای او تبیین نشده است، انتظار قانونگذاری کارآمد داشت.
🔹 وجود انبوه مقررات نشانۀ توانمندی و کارآمدی یک مجلس نیست. چه بسا این امر برای دسترسی به یک قانونی که شفاف و کارآمد باشد، مُخِل است و چه بسا فراوانی کمیت قانونگذاری به کیفیت قانونگذاری صدمه بزند. لذا امروزه بهدنبال مقرراتزدایی و کاستن قانونگذاری هستند؛ یعنی میخواهند قانونگذاری را از سطح کمّی به کیفی ارتقا دهند.
🔹 قانون نباید دارای ابهام باشد. قانون باید شفاف باشد تا کمتر به تفسیر آن نیاز باشد. قانونی که از کلمات مبهم و پیچیده و سخت استفاده کند، در نهایت برای مجریان قابلیت اجرایی را نخواهد داشت و در نتیجه به تفسیر پناه میبرند.
📚 متن کامل: http://ihkn.ir/?p=26502
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#حقوق
#گفتگو
#تهران
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
🔔کتب فقهی حوزه علمیه در موضوعات جدید منتشر شد
📚 این کتب تقریرات درس حضرات آیات قائنی، عندلیب، شهیدی، شوپایی و مدرسی در موضوعات فقه رمز ارزها، فقه پول، فقه پزشکی، فقه بورس و اوراق بهادار، فقه حقوق و اعتبارات مالی، فقه عقود مستحدثه؛ از سوی انتشارات حوزههای علمیه چاپ و منتشر شد.
🔰 پژوهشگران ارجمند می توانند این کتابها را از نمایشگاه کتاب حوزه واقع در قم،میدان روح الله، جنب بیت امام(رض) یا فروشگاه اینترنتی نشر حوزه به نشانی
www.nashrehowzeh.ir
تهیه نمایند.
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#کتاب
#نشر_حوزه
#قم
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
💢 یادداشت منتشر نشده علامه مصباح یزدی با عنوان طرح مذاکره علم
📝 فکر تشکیل یک جامعه اسلامی ایدهآل فکر مبارکی است که هدف انبیاء، اولیاء و ديگر مصلحان اجتماعی بوده است، اما میدانیم که این فکر در هیچ زمانی فرصت تحقق کامل را نیافته و در غالب اوقات با شکستهای کلی مواجه شده است.
📝 چه کنیم جامعه ما جامعهای مورد قبول و پسند امام زمان عجّلاللهفرجه شود. این رویکردها منجر به ایده تشکیل جامعه اسلامی میشوند. برای اینکه جامعهای اسلامی داشته باشیم، باید رفتار سیاسی جامعه را آسیبشناسی کنيم و با شناخت نقاط ضعف، برای آنها راهحلی بياندیشیم؛ در آسیبشناسی این جریان، یک نکته به ضعف بینش اسلامی و معنوی مربوط میشود.
📝 راهحل این طرح برگزاری جلسات مذهبی شبیه آنچه قبل از انقلاب داشتیم و امروز تااندازه زیادی فراموش شده است، میباشد. باید این سه محور در آنها مورد توجه قرار گيرد تا با اسلام آشناتر شوند، نسبت به مسائل جهانی آگاهتر شوند و روحیه تقوایشان بالاتر برود.
📝 این کمخطرترین، عملیترین و کمهزینهترین راه است، و میتوان در جلسهای بسیار ساده، آن را اجرا کرد. چنین طرحی مصداق «مذاکره علم» است که در احادیث بسیار مورد تأکید قرار گرفته است.
📚 متن کامل: http://ihkn.ir/?p=26531
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#مبانی_علوم_انسانی_اسلامی
#یادداشت
#قم
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
💢 ۱۴ تطبیق برای قاعده اصالت حاکمیت دین
🔰 به گزارش پایگاه خبری - تحلیلی مفتاح علوم انسانی اسلامی به نقل از مدرسه تخصصی فقه نظام، آیتالله عباس کعبی در درس خارج «قواعد فقه سیاسی»:
📝 با فحص منابع دینی، میتوان چهارده تطبیق برای قاعده اصاله حاکمیه دین پیدا کرد.
1️⃣ عدم جواز تفکیک دین از سیاست: اولین و بدیهیترین تطبیق قاعده اصاله حاکمیه دین، عدم تفکیک میان دین و سیاست است؛ چرا که اگر این قاعده را بپذیریم، دین در شریعت تجسد پیدا خواهد کرد.
2️⃣ مصدر قوای سه گانه خداوند است: بر اساس قاعده اصاله حاکمیه دین، مبنای مشروعیت قوای سهگانه حکومتی، یعنی قوه مقننه، قوه قضائیه و قوه مجریه، به حاکمیت الهی باز میگردد. از این رو، نظام اسلامی بر خلاف سایر نظامهای عرفی، مبنای مشروعیت را در آرای عمومی یا تصمیم نخبگان نمیداند، بلکه در حاکمیت الهی و منصوبان خداوند متجلی میداند.
3️⃣ حرمت اطاعت و تبعیت غیر خدا: اطاعت از غیر خدا در صورتی که همعرض با اطاعت الهی قرار گیرد، خواه در مسائل سیاسی، خواه فرهنگی و خواه اجتماعی، حرام بوده و آثار وضعی بر آن مترتب است.
4️⃣ تطبیق ارزشها، سیاستگذاریها، نظامها و تصرفات با شریعت اسلامی: همه قوانین، ارزشها، معیارها، سیاستگذاریها، نظامها، موازین و معیارها باید از شریعت اسلامی اخذ شود در صورت شک در خصوص حکم شریعت، باید به شریعت (یا شورای نگهبان در نظام جمهوری اسلامی ایران) رجوع کنیم.
❇️ متن کامل: http://ihkn.ir/?p=26327
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#مبانی_علوم_انسانی_اسلامی
#درس_خارج
#قم
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
📚 رؤسای شوراهای علمی گروه های مرکز تحقیقات اسلامی مجلس منصوب شدند
💢 عطاالله رفیعی آتانی، رئیس مرکز تحقیقات اسلامی مجلس شورای اسلامی در احکامی جداگانه رؤسای شوراهای علمی گروههای «فرهنگی و اجتماعی»، «مطالعات بنیادین حکمرانی»، «اقتصاد» و «مطالعات سیاسی» و «حقوق» این مرکز را منصوب کرد.
📝 اسامی و احکام بدین شرح است؛
1️⃣ حمید پارسانیا به عنوان رئیس شورای علمی و سرپرست گروه فرهنگی و اجتماعی.
2️⃣ نجف لک زایی به عنوان رئیس شورای علمی و سرپرست گروه مطالعات بنیادین حکمرانی.
3️⃣ سید حسین میرمعزی را به عنوان رئیس شورای علمی و سرپرست گروه اقتصاد.
4️⃣ سید سجاد ایزدهی به عنوان رئیس شورای علمی و سرپرست مطالعات سیاسی.
5️⃣ محمود حکمت نیا به عنوان رئیس شورای علمی گروه حقوق مرکز تحقیقات اسلامی مجلس.
6️⃣ سید موسی پور موسوی به عنوان مشاور خود در تعامل با نهادهای نظام.
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#مبانی_علوم_انسانی_اسلامی
#انتصاب
#قم
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔻مناظره دو اقتصاددان در مورد حذف ارز 4200 تومانی
✅ دکتر مهدی طغیانی (استاد اقتصاد دانشگاه اصفهان و نماینده مجلس)
✅ دکتر صمصامی (استاد اقتصاد دانشگاه شهید بهشتی)
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#اقتصاد
#ویدئو
#تهران
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
💢 اختتامیه همایش بینالمللی مقاومتاسلامی در نظر و عمل با حضور اساتید دانشگاههای ایران و جهان اسلام برگزار شد.
🎙 در این مراسم آیتالله عباس کعبی، حجتالاسلام والمسلمین حسینعلی سعدی، دکتر اصغر افتخاری، دکتر علی العبودی، مهندس صفار، دکتر حسین اکبری، استاد صلاح زواوی، دکتر طلال عتریسی، دکتر غلامرضا گودرزی و خانم دکتر هناء سعادت به ایراد سخن پرداختند.
🔻 اهم مطالب مطرح شده در مراسم اختتامیه؛
🔹 پیشبردن اقدامات علمی در حوزههای مشخص، نیاز به وجود یک نخبه علمی و متخصصی دارد که مرد میدان برای پیشبرد اهداف متناسب با آن حوزه باشد. به نظر میرسد طراحی الگوی مردم میدان بر اساس سیرهی شهید سلیمانی، میتواند راهکاری برای تحقق این امر باشد.
🔹 امروزه جریان معارض مقاومت، برنامههای راهبردی و سیاستهای گوناگون و پیچیدهای برای مقابله با پروژه و اندیشه مقاومت دارد که تأکید بر تفکیک حوزه منافع ملی از حوزه منافع امت، یکی از حربههاست.
🔹 جمهوری اسلامی ایران هر جا رویکرد سازش محوری را کنار گذاشته و از مقاومت بهره بردهاست، پیروز بود.
🔹 دقت در آیات قرآنی و روایات نشان میدهد مقاومت در مقابل جبهه استکبار، مصداقی از عمل صالح است.
🔹 مکتب مقاومت، مکتب ایمان، عمل صالح، تواصی به حق و تواصی به صبر است.
🔹 از جمله عناصر اصلی مقاومت تمدنی، تبدیل ضعف به قوت در همهی عرصهها، تهدیدزایی و فرصتسازی، مردم محوری و مرجعیت علمی متناسب با اقتضائات زمان است.
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#سیاست
#نشست_علمی
#تهران
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
✅ تضمین سود در سرمایهگذاری در چه حالتی اشکال شرعی دارد؟
📝 حجتالاسلام والمسلمین سیدابراهیم رئیسی در دیدار با علما، خانواده شهدا، ایثارگران و جمعی از قشرهای مردم قم با اشاره به کثرت طرحهای نیمهتمام در کشور و اولویت دولت به سرانجام رساندن پروژههای نیمهتمام از سرمایهگذاران اقتصادی خواست با تضمین اصل و سود سرمایه، پروژههای نیمهتمام را به سرانجام برساند.
💢 برخی منتقدین در رسانهها و شبکههای اجتماعی اظهارات رئیسجمهور را با استفتائات مراجع عظام تقلید که تضمین سود در سرمایهگذاری را باطل و مصداق ربا دانستهاند، مقایسه کرده و به این اظهارات رئیسجمهور انتقاد کردند.
🔰 حجتالاسلام والمسلمین جواد عبادی، دبیر گروه اقتصاد مرکز پژوهشهای مجلس(دفتر قم):
🔹 تضمین سود در سرمایهگذاری اگر به این مفهوم باشد که سرمایهپذیر، سود قراردادی را در هر حال (چه پروژه سود بکند یا نکند و حتی اگر ضرر کند) پرداخت خواهد کرد اشکال شرعی داشته و انصراف به قرض ربوی دارد.
🔹 اما اگر مفهومش این باشد که شخص ثالثی(مثل دولت) نسبت به تحقق سود از ناحیه پروژه اقتصادی مزبور اطمینان دهد و سرمایهگذار با اعتماد به دولت در آن پروژه اقتصادی شرکت کند، این لزوماً به معنای تضمین سود و تحقق ربا نیست.
📚 متن کامل: http://ihkn.ir/?p=26554
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#مبانی_علوم_انسانی_اسلامی
#نشست_علمی
#قم
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
🔔سلسله نشست های علمی با رویکرد پایداری و کارآمدی خانواده
📒نشست علمی برخط «بررسی خلاء های قانونی بر پایداری و کارآمدی خانواده ایرانی» / نشست دوم
👤 حجت الاسلام و المسلمین دکتر فرج الله هدایت نیا، عضو هیأت علمی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی
📅زمان: دوشنبه ۲۰ دی
⏰ ۱۰ صبح
⬅️مجری: پژوهشکده الهیات و خانواده و دفتر تبلیغات اسلامی اصفهان
💠 لینک ورود به برنامه به صورت مجازی:
🌐 dte.bz/1001
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#خانواده
#نشست
#قم
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
💢 بررسی اقسام روشهای بودجهریزی توسط جواد کجوری برای اندیشکده رهیافت
✅ اگرچه روشهای بودجهریزی متفاوت بوده و اقسام گوناگونی را در برمیگیرد، ولی با در نظر گرفتن اهمیت و کاربرد، میتوان به چهار روش متداول و معروف اشاره کرد؛
1️⃣ بودجهریزی سنتی: بودجه متداول یا سنتی را میتوان قدیمیترین نوع بودجهریزی دانست. در این نوع بودجهریزی، هزینههای هر دستگاه اجرایی به تفکیک فصول و مواد هزینه تقسیمبندی و برآورد میشود.
2️⃣ بودجهریزی افزایشی: در این سبک بودجهریزی، حجم عملیات دستگاه را ثابت فرض میکنند و سپس، افزایش یا کاهش هزینهها را در برابر حجم عملیات ثابت، مقایسه و برآورد مینمایند که به «نگه داشت سطح عمليات» موسوم است.
3️⃣ بودجه برنامهای: رویکرد برنامهای به بودجه بهعنوان پیامد نارضایتی از بودجهریزی اقلام هزینه و در راستای مسئولیتهای گسترشیافتۀ دولت مطرح گردید.
4️⃣ بودجه مبتنی بر عملکرد: حقیقت این است که خط روشنی نمیتوان میان بودجه برنامهای و بودجۀ عملیاتی ترسیم کرد. در واقع بودجه عملیاتی مرحله پیشرفتهتری از بودجه برنامهای است.
📝 بودجه برنامهای، هزینهها را بهصورت کلی و فقط در سطح برنامه مطرح میکند و مورد استفاده مسئولان، مانند مجلس، ریاست جمهوری و سازمان برنامهوبودجه قرار میگیرد؛ درحالیکه بودجه عملیاتی، هزینهها را به جزئیترین شکل ممکن گزارش میکند و برای مدیران واحدهای عملیاتی نیز میتواند سودمند باشد.
📚 متن کامل: http://ihkn.ir/?p=26157
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#اقتصاد
#یادداشت
#تهران
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
📢جزئیات ثبت نام پذیرش تکمیل ظرفیت مراکز تخصصی نیمسال دوم
🔹ثبت نام پذیرش تکمیل ظرفیت مراکز تخصصی نیمسال دوم سال تحصیلی ۱۴۰۱-۱۴۰۰ از طریق سایت سنجش و پذیرش از تاریخ ۲۰ دی ۱۴۰۰ آغاز و تا ۳۰ دی ۱۴۰۰ ادامه خواهد داشت.
🔹اطلاعات تکمیلی (شرایط و مراحل پذیرش و لیست مراکز داری مجوز پذیرش) ضمیمه دفترچه پذیرش در سایت به آدرس paziresh.ismc.ir موجود میباشد.
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#مراکز_تخصصی
#فراخوان
#قم
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
✅ دستاورد نظام فقهی شیعی در حوزه نهادسازی انقلاب اسلامی/ لازمه موفقیت فقه نظام در نهادسازی
📝 حجتالاسلام والمسلمین ابوالقاسم مقیمیحاجی بررسی کرد؛
📚 نظام سیاسی اسلام بر مدار نظام ولایت کشف شده است لذا جایگاه ولایت فقیه در جامعه قهراً یک ساختار قدرت هرمی میسازد و اگر معتقدیم در چارچوب نظریه سیاسی اسلام ولایتمحور هستیم بنابراین نمیتوانیم در کنار آن یک قدرت دیگر داشته باشیم لذا این نظریه برای ما یک ساختار سیاسی طراحی میکند که برخاسته از ذات یک کلاننظریه است.
📚 اگر در نظریه ولایت قائل به نصب باشیم یعنی حاکمِ عادل و مدبر اسلامی منصوب شود بنابراین باید مشارکت و مقبولیت هم وجود داشته باشد. در اینجا در تدبیر امور و قانون اساسی سعی شده از ظرفیتهای مشارکت حداکثری مردم استفاده شود اما گفته شد که صلاحیت را باید شورای نگهبان تأیید و حکم رئیس جمهور نیز تنفیذ شود.
📚 نکته دیگر اینکه اگر معتقدیم ولایت فقیه مباشرت است طبیعی است که رهبری نمیتواند در همه امور به صورت مستقیم وارد شود چراکه امکان آن وجود ندارد بنابراین برخی از اختیارات را به زیرمجموعههای خود واگذار میکند که توسط مردم انتخاب شدهاند اما اگر در نظریه ولایت فقیه قائل به نصب نباشیم بلکه قائل به مشروعیت دوگانه الهی و مردمی باشیم آنگاه انتخابات پررنگتر از انتصابات میشود. بنابراین در فقه نظام باید به کلاننظریات اجتماعی برسیم تا بتوانیم به نهادسازی نیز توجه کنیم.
❇️ متن کامل: http://ihkn.ir/?p=26336
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#مبانی_علوم_انسانی_اسلامی
#گزارش
#قم
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
29M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📺 تیزر همایش «علوم انسانی اسلامی در انديشه معاصر»
💢 اولین همایش: علوم انسانی اسلامی در انديشه علامه محمد تقی مصباح يزدی(ره)
📆 مهلت ارسال مقالات/ پایان اسفند 1400
📅زمان برگزاری/ 8 و 9 دی ماه 1401
💻 مشاهده ریزموضوعات و ارسال مقالات: www.ihsam.iki.ac.ir
☎️ تلفن دبیرخانه همایش: 32113456 – 025
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#مبانی_علوم_انسانی_اسلامی
#نشست_علمی
#قم
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
✅ لزوم بازنگری در رویكردها بر مبنای اقتصاد اسلامی در گام دوم انقلاب اسلامی
🔻 دکتر سید احسان خاندوزی در جلسه هیأت اندیشه ورزی اقتصادی حوزه علمیه خراسان:
🔹 یک عطش جدی در عرصه سیاستگذاری و تعیین تکلیف مسایل اقتصادی با رویکردهای برآمده از اقتصاد اسلامی در کشور وجود دارد.
🔹 اگر رویکرد اقتصاد اسلامی در روندها و مسیرهای جهت ساز و سرنوشت ساز حوزه اقتصاد کشور به عنوان الگو در نظر گرفته شوند، میتواند بسیاری از قوانین و مقررات و مصوبات مجلس و در نهایت چهره واقعی اقتصاد کشور را تحت تاثیر قرار دهد.
🔹 معیارها و خط کشهای مد نظر در اقتصاد اسلامی مثل برقراری عدالت، رفع فقر و فساد و توانمند سازی همه اقشار، در پس ذهن سیاستگذاران و تصمیم گیرندگان اصلی کشور قرار دارد.
🔹 هر چقدر بیشتر به این الگوها، از منظر اندیشه ناب آمیخته با تجارب و نگاههای نظری پرداخته شود، حتما ثمرات آن مهمتر و متفاوتتر خواهد شد.
🔹 ما در گام دوم انقلاب اسلامی به چنین بازنگریها و بازاندیشیها در رویکردها و الگوهای پیشین، بیش از پیش نیاز داریم.
🔹 اگر ما این انتخابها را اصلاح نکرده و نظریه پردازیهای خود را با مسایل واقعی اقتصاد مردم، تولیدکنندگان، فعالان تجاری، بانکداران، سرمایه گذاران بازارهای مالی و ... نزدیک نکنیم و ثمره این نظریه پردازیها موجب تغییر در آن الگوها نشود، مصداق علم و عالم بی عمل بوده ایم.
📝 متن کامل: http://ihkn.ir/?p=26616
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#اقتصاد
#گزارش
#مشهد
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
💢 درخشش ۱۵ دانشمند ایرانی در بین برترین پژوهشگران دنیا
🔹مهراد، مؤسس مرکز منطقهای اطلاعرسانی علوم و فناوری: اسامی پژوهشگران پراستناد سال ۲۰۲۱ توسط کلاریویت انالتیکس اعلام شد. این انتخاب مبتنی بر عملکرد استثنایی آنان در یک یا چند رشته علمی است.
🔹ایران در بین ۶ هزار و ۶۰۲ دانشمند دارای ۱۵ دانشمند برجسته است، تعداد ۹ تن از دانشمندان میان رشتهای و ۶ دانشمند دیگر در رشتههای موضوعی جزو دانشمندان یک درصد جهان معرفی شدهاند.
🔹آمریکا تقریبا ۱/۸ درصد از پژوهشگران خود را از دست داده. در مقابل، چین از سال ۲۰۱۸ میلادی به میزان ۶/۳ درصد بر تعداد پژوهشگران پراستناد خود افزوده.
🔹تعداد پژوهشگران پراستناد بریتانیا ۴۹۲، استرالیا ۳۳۲، آلمان ۳۳۱، هلند ۲۰۷، کانادا ۱۹۶، فرانسه ۱۴۶، اسپانیا ۱۰۹ و سویس ۱۰۲ پژوهشگر است.
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#مبانی_علوم_انسانی_اسلامی
#گزارش
#تهران
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
🔰 بررسی مسائل و اولویت های پژوهشی جامعه و نظام
✅ دانش فلسفه، مسائل و اولویت های پژوهشی نظام اسلامی
🎙 با حضور اساتید، مدیران، فرهیختگان گروههای پژوهشی، آموزشی و نشریات علمی
📆 چهارشنبه 22 دی ماه 1400
⏰ ساعت 15
🏢 قم، ساختمان مرکز مدیریت حوزه های علمیه
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#پژوهش
#نشست
#قم
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
✅ تشریح نگاه علمی علامه مصباح یزدی توسط حجتالاسلام و المسلمین عبدالحسین خسروپناه
🔹 نگاه آیتالله مصباح به علوم انسانی نگاهی معرفتی و از سنخ فلسفی بود. یعنی به عقیده من ایشان فیلسوفانه به علوم انسانی نگاه میکردند و این در مرحله اول بود و در مرحله دوم فقیهانه و دینشناسانه نگاه میکردند.
🔹 همچنین ایشان نگاه دینشناسانهای داشتند که علوم انسانی موجود هم سکولار هستند و هم ارتباط نظریه علوم انسانی از دین بریده است و هم از دنیای برای آخرت بریده است، یعنی کاملا دنیاگرایانه است.
🔹 علوم انسانی اسلامی در اندیشههای استاد مصباحیزدی از چند جهت قابل توجه است؛ یکی اینکه ایشان یکی از پایهگذاران علوم انسانی اسلامی در ایران و بلکه در جهان اسلام بهشمار میآید.
🔹 ویژگی دومی که میتوان از شخصیت استاد مصباح در پایهگذاریاش نسبت به علوم انسانی و اسلامی یاد کرد این بود که علاوهبر داشتن مجموعهای از علوم و معارف، بهصورت ساختارمند، پایهگذاری مدیریتی علوم انسانی اسلامی را در قم نهاد و شاگردانی را تربیت کرد.
🔹 ویژگی دیگر این است که استاد تنها نیامدهاند تا بحث ایجابی کنند که علوم انسانی اسلامی چیست؟ یک بحثهای سلبی هم دارند، یعنی نشان دادهاند نقص علوم تجربی محض چیست و کجاست؟ چه ضعفهایی دارند و محدودیت شناخت حسی را بهلحاظ معرفتشناختی توضیح دادهاند.
📚 متن کامل: http://ihkn.ir/?p=26536
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#مبانی_علوم_انسانی_اسلامی
#گفتگو
#قم
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
📚 تمدید فراخوان مقاله علمی پژوهشی با موضوع «فقهشهر» ویژه همایش الهیات شهر تا 30 بهمن
🔻 محور مقالات این فراخوان عبارتند از:
۱- مفهوم، ضرورت و شبکۀ مسائل فقه شهر
۲- روششناسی فقه شهر
۳- قواعد فقه شهر (کاربرد قواعد عمومی، قواعد اختصاصی)
۴- فقه و «مدیریت و حکمرانی شهری»
۵- فقه و «اقتصاد و کسب و کار شهری»
۶- فقه «جرایم و امنیت شهری»
۷- فقه و «محیط زیست شهری»
۸- فقه و «سلامت و بهداشت شهری»
۹- فقه و «میراث و هویت شهری»
۱۰- فقه و «حق به شهر و حقوق شهروندی»
۱۱- فقه و «اخلاق شهرنشینی»
۱۲- فقه و «آسیبها و ناهنجاریهای شهری»
۱۳- فقه و «توسعه و پیشرفت شهری»
۱۴- فقه «مالکیت و اراضی شهری»
۱۵- فقه «حمل و نقل و ترافیک شهری»
۱۶- فقه و «حوزۀ عمومی و ارتباطات شهری»
۱۷- فقه و «قانونگذاری و اجرائیات شهری»
۱۸- فقه و «سیما و منظر شهری»
۱۹- فقه و «فضاهای شهری»
۲۰- فقه و «معماری و ساختمانهای شهری»
۲۱- فقه و «آرایهها و نمادهای شهری»
🌐 سامانه ارسال آثار: urbantheology2021.um.ac.ir
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#فرهنگ
#فراخوان
#قم
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
پایگاه خبری علوم انسانی مفتاح
🎥 ویدیو| تأملی بر معنا و هویت علم دینی 🎙 سخنرانی آیتالله آملی لاریجانی ✅ موضوعات(بخش اول): 1️⃣ اد
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 ویدیو| تأملی بر معنا و هویت علم دینی
🎙 سخنرانی آیتالله آملی لاریجانی
✅ موضوعات(بخش دوم):
4️⃣ نگرشی سطحی به علم دینی
5️⃣ شرقی و غربی در علم آموزی نداریم
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#مبانی_علوم_انسانی_اسلامی
#ویدیو
#تهران
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
📝 پاسخ شاگردان آیتالله اراکی به اظهارات جعفریان/ آقای جعفریان! بحث علمی پاسخ علمی میخواهد نه تمسخر
💢 آیتالله محسن اراکی، اخیراً در نشستی علمی در پاسخ به پرسشی درباره حکم خرید و فروش در فضای متاورس گفت: حکم این مسئله عدم جواز است، چون شَیءْ را با لاشَیءْ و مال را با لامال نمیتوان مبادله کرد.
🔰 حجتالاسلام رسول جعفریان:
🔹متأسفانه مشکل این است که هر وقت بحث جدیدی پیش میآید، در قم با آن مخالفت میشود. البته نه از سوی مراجع، بلکه از سوی افرادی در رده پایینتر. اینکه تا سالها کالسکه سوار نشوند و نیز رادیو و بلندگو تولید شود و استفاده از آن را جایز ندانند.
🔹 الان ده سال از فتوا در مورد رایتل گذشته است و چشمان همه ما در برابر آن فتوا چهارتا شد و متأسفانه بازبینی هم نداریم.
📝 حجتالاسلام مرتضی اسدیان، از شاگردان آیتالله اراکی:
🔸 بحث آیتالله اراکی این است که یک شیء اعتباری بدون پشتوانه، بدون مالیت حقیقی و بدون منفعت محلله مقصوده در نزد عقلا، لاشیء است. خریدار پول واقعی میدهد و زمینی را در فضای مجازی متاورس خریداری میکند که عملاً هیچ واقعیتی در ورای آن نیست یا با پول حقیقی رمزارزی را که عملاً لاشیء است مبادله میکند.
🔸 اگر رمزارز نماینده طلا، نفت یا یک مال حقیقی باشد، اشکال شرعی ندارد و مبادله با آن جایز است و مطابق مبنای آیتالله اراکی، بیتکوین و مواردی از این دست که اعتبار محض هستند.
📚 متن کامل: http://ihkn.ir/?p=26608
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#حوزه_علمیه
#گزارش
#قم
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
💢 اختتامیه رویداد نخبگانی مسأله محور دین و حکمرانی _ میز اقتصاد اسلامی
🔰 سخنرانان؛
🔸حجت الاسلام و المسلمین قاسمیان (رئیس کتابخانه مجلس شورای اسلامی)
🔸جناب آقای دکتر هادی طحان نظیف (سخنگوی شورای نگهبان)
🔸جناب آقای دکتر عادل پیغامی (هیئت علمی دانشگاه امام صادق)
🕒 زمان: سه شنبه ۲۱ دی ۱۴۰۰ - ساعت ۱۰
🌐 در صورت تمایل به حضور مجازی در این مراسم، نام و نام خانوادگی خود را به شماره ۰۹۰۵۰۴۶۴۸۶۹ ارسال فرمائید.
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#اقتصاد
#نشست_علمی
#تهران
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com