✍ مدل کوه یخ منابع انسانی
#موفقیت مثل یک کوه یخ است که مردم قسمت پنهانش را نمی بینند! ولی افراد موفق با آن دست و پنجه نرم کرده اند. این مسئله مهم در مدیریت منایع انسانی باید بعنوان یک اصل شاخص در نظر گرفته شود.
#مدل_مفهومی
#مدل_مدیریت
#پایگاه_جامع_مدیریار
#مدیریت_منابع_انسانی
www.modiryar.com
@modiryar
✍ تقوای جمعی
#دکتر_مهدی_یاراحمدی_خراسانی
✅ مفهوم شناسی تقوا
تقوا براي روح مانند خانه است براي زندگي و مانند جامه است براي تن. در قرآن از تقوا به جامه تعبير شده است: «و لباس التقوي ذلك خير» يعني #تقوا به عنوان جامۀ روح برای شما بهتر است. تقوا لازمه زندگي هر فردي است كه مي خواهد انسان باشد و تحت فرمان عقل زندگي كند و از اصول معيني پيروي كند. بر اين اساس تقوا يعني اين كه انسان خود را از آنچه از نظر دين و اصول خطا و گناه و پليدي و زشتي شناخته شده حفظ كند و مرتكب آنها نشود. در برخی متون از تقوا با تعابیر «پروا کردن» و«ملاحظه کردن» یاد می شود. یعنی ملاحظه ی خدا را بکنید، پروا داشته باشید از خدای متعال که همواره کردار و گفتار شما را نظارت می کند.
✅ تقوای جمعی
در اسلام جمع گرايي و برگزاري اجتماعات اهميت زيادي دارد. حکایت همان جمله معروفه ي «يدالله مع يد الجماعة»؛ براي همين ثواب برگزاري نماز به صورت جماعت غير قابل شمارش است. همان طور كه اسلام به تشكيل اجتماعات اهميت زيادي داده است براي برقراري و تداوم نظام هاي اجتماعي نيز قواعد و قوانين متعددي وضع نموده كه رعايت آن ضامن بقاي #سلامت_جمعي و گروهي است. افراد زيادي وجود هستند كه در قالب رفتار فردي موجه و قابل قبول هستند ولي متأسفانه در قالب انحرافات گروه ها در مسير يك جريان قرار گرفته و منحرف مي شوند. نمونه بارز آن در ورزشگاه هاي كشور قابل مشاهده است. بسياري از جواناني كه در قالب گروه هاي هوادار يك تيم ورزشي هستند به شخصه انسان هاي منظم و با ادبي هستند ولي در قالب گروه اجتماعي و در مسير هيجانات يك مسابقه ي ورزشي از خود بي خود گشته و در يك حركت عجيب فحاشي يا بي نظمي مي كنند و يا به اماكن ورزشي آسيب وارد مي نمايند. اين خود مثال ساده اي است كه به ساير گروه هاي اجتماعي نيز قابل تعميم است.
✅ مصادیق تقوای جمعی
گروه چيزي فراتر از اجتماع افراد است بر همين اساس براي مصون ماندن از آسيب هاي گروه ها يا اجتماعات با مفهوم «تقواي جمعي» مواجه مي شويم كه مقوله اي فراتر از اجتماع افراد متقي است. رهبر انقلاب در این رابطه خطاب به مسئولان توصیه می کند؛ « من و شما که مسئولیم -همهی ما- به رعایت تقوا بیش از دیگران نیاز داریم... مجموعه ها و جمع ها و جریان ها، علاوه بر تقوای فردی اعضای خود، باید در نگاه کلان از تقوای جمعی نیز برخوردار باشند چرا که در غیر این صورت، افراد متقی حاضر در این جریان ها نیز، به علت خطای عمومی جمع، به انحراف و خطا می افتند.» تقواي جمعي مصاديق عملي دارد. اگرجريانات و گروه ها در نظام #ارتباطات_اجتماعي خود، جذب حداكثري و دفع حداقلي، اثبات خود به جاي نفي ديگران، روحيه جمع گرايي، داشتن نظام سيستمي وكل نگر، در نظر گرفتن منافع ملي، تحمل نظرات مخالفين، احترام به قانون و حقوق ديگران و ... را رعايت نمايند تقواي الهي در قالب نظام هاي اجتماعي متجلي مي گردد.
✅ منشور اخلاقی نظام اجتماعی
امروزه نظام اجتماعي به گونه اي است كه آدمي براي رفع بسياري از نيازهاي خود به صورت فردي توانايي كافي ندارد. از اين رو گروه ها، سازمان ها، تشكل ها، حزب ها و سازمان هاي متعددي تشكيل گرديده است. حال اگر در ارتباطات اجتماعي افراد عضو گروه هاي مختلف، براي تحقق منافع گروه خود منافع ديگران را نفي كنند با عنايت به قابليت هم افزايي گروهي اتفاقات نابهنجاري در اجتماع مي افتد كه به مراتب بدتر از عدم رعايت #تقوای_فردي است. به وسيله تقواي جمعي گروه هاي اجتماعي همواره خود را در چارچوب يك منشور اخلاقي كه برگرفته از اخلاق، شرع و انسانیت است دانسته و همواره رفتار خود را با آن تطبيق و تنظيم مي نمايند.
✅ صلاح و فلاح جمعی
یکی از مواردی که صلاح و فلاح جمعی را تقویت می کند وفاداری به واجب موکد دینی به نام «امر به معروف و نهی از منکر» است که رهبر معظم انقلاب از آهن به عنوان «واجب فراموش شده» تعبیر می کنند. گاهی عده ای ناآگاهانه و شاید هم مغرضانه این واجب موکد را به عنوان دخالت در اموردیگران توصیه می نمایند در صورتی که کاملاً با روح آن منافات دارد. این مهم به معنای مسئولیت پذیری اجتماعی و حفظ حساسیت عمومی نسبت به رعایت اصول اخلاق و حدود قوانین اجتماعی است. شاید بسیاری از انحرافاتی که امروز در سطح جامعه و در رفتارهای ناصواب عمومی قابل مشاهده است حاصل عدم توجه به این واجب دینی است. خود را در محضر خدا دانستن، احترام به مردم و حقوق دیگران، در نظر گرفتن مصالح و منافع عمومی به جای تمایلات فردی، رعایت مبانی و آداب اخلاقی از مهم ترین پیش نیازهای تحقق #تقوای_جمعی است.
🔺منبع: #روزنامه_شهرآرا،
🔻دوشنبه ۱۰ بهمن ۱۴۰۱، شماره ۳۸۷۱
#تحلیل_مسائل_روز
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
✍ مدل شایستگی منابع انسانی
🔴 Society Human Resource Management
#مدیریت_منابع_انسانی
#پایگاه_جامع_مدیریار
#مدل_مفهومی
#مدل_مدیریت
#کارکنان
www.modiryar.com
@modiryar
انقلاب اسلامی و ضرورت تازه گردانی
✍ #دکتر_مهدی_یاراحمدی_خراسانی
بهمن ماه فرصت مناسبی برای بازنگری و تازه گردانی در رویکردها و عملکردهاست. اکنون که سال ها از پیروزی انقلاب اسلامی می گذرد، عده ای به غلط می پندارند در مرور زمان برای همگامی با تغییرات فناورانه و محیطی باید برخی از ارزش ها را نادیده گرفت. ولی ارزش های انقلاب که بر اساس مبانی نظری اسلام شکل گرفته و مبتنی بر آموزه های وحیانی است، در مرور زمان اصالتشان را از دست نمی دهند. بنابراین ضرورت دارد که برای حفظ انقلاب اسلامی، این ارزش ها متناوب و مستمر در رفتار و ذهن مردم و مسئولان و متولیان امور تازه گردانی شود تا فراموش نکنند که انقلاب اسلامی با چه هزینه ای ایجاد شده است و همواره خود را درباره محافظت از منافع و مصالح آحاد جامعه مسئول بدانند. برخی از موارد مهمی که باید در دایره ارزش های انقلاب اسلامی همواره به آن ها توجه شود، عبارت اند از:
✅ #سبک_زندگی
انقلاب اسلامی در پی تمایل مردم به اصلاح سبک زندگی به وجود آمد. بر این اساس اکنون نیز سبک زندگی ما به بازنگری و تغییرات جدی نیاز دارد تا با مبانی اخلاقی نزدیکی بیشتری یابد. در نظام اسلامی اختلاس های چندمیلیاردی، فساد و تبعیض، ژن های خوب، رانت خواری، تجمل گرایی و اشرافی گرایی جایگاهی ندارد. مردم و مسئولان باید در راستای حفظ حقوق متقابل یکدیگر و رعایت اخلاقیات در روابط اجتماعی تلاش کنند.
✅ #ارتباطات_اجتماعی
در زمان انقلاب ارتباطات اجتماعی مردم صمیمانه تر بود. گذشت، فداکاری و وحدت بیشتر به چشم می آمد؛ مردمی که جانشان را بر کف گرفتند و بدون هیچ چشمداشتی در کنار هم برای رسیدن به هدفشان جنگیدند و هرکدام از آن ها برای نجات دیگری جانش را فدا می کرد، اما به نظر می رسد امروز با گذشت چهار دهه از انقلاب اسلامی در مناسبات اجتماعی بسیار تغییر کرده ایم! و نیازمند بازیابی آن رفتار هستیم.
✅ #امر_به_معروف_و_نهی_از_منکر
انقلاب اسلامی که الهام گرفته از قیام حسینی است، به این مقوله نیز به عنوان یکی از ارزش های اصیل خود می نگرد. امربه معروف از آن نظر اهمیت زیادی دارد که یکی از ابزارهای قدرتمند فرهنگی برای حیات سالم جامعه است، اما متأسفانه در جامعه کنونی مردم تحمل شنیدن امربه معروف و نهی ازمنکر را کمتر دارند، از کنار یکدیگر می گذرند، اشتباهات هم را می بینند، اما کسی جرئت نمی کند به دیگری تذکر دهد. زیرا از یک طرف نمی داند با چه رفتاری روبه رو می شود و از طرف دیگر ترجیح می دهد کاری به کار دیگران نداشته باشد.
✅ #استقلال_فرهنگی
استقلال فرهنگی به عنوان یکی از ارزش های مهم انقلاب اسلامی باید احیا شود؛ به ویژه در عصر ارتباطات که ابزارهای گوناگونی برای جنگ فرهنگی وجود دارد. متأسفانه هم اکنون زندگی بسیاری از ما تحت تأثیر فرهنگ بیگانه است؛ از نحوه پوشش و ظاهرمان تا طرز تفکراتمان!
✅ #مسئولان_نظام_اسلامی
اگر نگاهی کوتاه به زندگی دولتمردان آن زمان مانند شهیدان رجایی، باهنر و بهشتی بیندازیم، متوجه سادگی زندگی آنان و در عین حال توجه زیادشان به خدمت رسانی به مردم می شویم. آن ها درحقیقت نماد واقعی شیفتگان خدمت و بهترین الگو برای مسئولان کنونی جامعه به شمار می روند. آنچه امروز اهمیت دارد و هدف انقلاب مردم نیز بود، آسایش در زندگی مردم و دریافت خدمات مناسب است.
✅ #خودکفایی و استقلال اقتصادی و سیاسی
در دوره پهلوی با روند توسعه واردات و مصرف گرایی جرقه های بیکارشدن تولیدگران داخلی زده شد. گسترش تولید ملی و محرومیت زدایی گسترده ازجمله آرمان های انقلاب اسلامی بود. در وضعیت کنونی هم با تحریم ها و کارشکنی های موجود، لازم است مسئولان با برنامه ریزی صحیح و جذب نخبگان زمینه حمایت از کارآفرینان، صنعتگران و تولیدکنندگان را در کشور فراهم کنند تا از این طریق علاوه بر کاهش فقر و بیکاری، بتوانیم استقلال اقتصادی و سیاسی خود را به دست آوریم.
اکنون که بیش از چهار دهه از پیروزی انقلاب اسلامی می گذرد، ضرورت دارد ضمن وفاداری به مبانی اخلاقی بر مبنای آموزه های اسلامی، به تازه گردانی آنچه به خاطرش مردم مجاهدت کردند، شهید دادند و جان و مالشان را قربانی کردند، اقدام کنیم. اتفاقات زیادی در جامعه رخ می دهد که با توصیه های امام راحل و رهبر معظم انقلاب اسلامی، روح انقلاب و الزامات رفتاری حاصل از آن منافات دارد. باید ابتدا آگاهانه و بی طرفانه کاستی ها را شناسایی کنیم، نقاط ضعف را بپذیریم، زبان مردم را بدانیم و استعدادها و خواسته های نسل جدید را به عنوان فرصتی مناسب برای تازه گردانی و پیشرفت کشور قلمداد کنیم و همه برای تعالی «نام جاوید وطن» صالح و هم گرا باشیم.
🔺منبع: #روزنامه_شهرآرا،
🔻چهارشنبه ۱۲ بهمن ۱۴۰۱، شماره ۳۸۷۳
#تحلیل_مسائل_روز
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
✍ سلیقه جایگزین برنامه
#دکتر_مهدی_یاراحمدی_خراسانی
🔺منبع: #هفته_نامه_نخست،
🔻پنجشنبه ۱۳ بهمن ۱۴۰۱، شماره ۹۵۳
#تحلیل_مسائل_روز
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
Modiryar | مدیریار
✍ سلیقه جایگزین برنامه #دکتر_مهدی_یاراحمدی_خراسانی 🔺منبع: #هفته_نامه_نخست، 🔻پنجشنبه ۱۳ بهمن ۱۴۰۱، ش
✍ سلیقه جایگزین برنامه
#دکتر_مهدی_یاراحمدی_خراسانی
✅ سازمان ها و نهادهای دولتی، خصوصی و عمومی باید بر مدار سیستم و سامانه های کارا، هوشمند و به روز مدیریتی حرکت کنند نه این که قائم به مقامات، افراد و اشخاص باشند و یا بر اساس جریان های سیاسی و حزبی و ورود و خروج مدیران جدید دستخوش تغییرات گسترده گردند. این امر خصوصاً در #بخش_دولتی که ثبات مدیریتی پایین است و در ساده ترین حالت با برگزاری انتخابات جدید جایگاه ها بین افراد دست به دست می شود اهمیت بیشتری دارد. سال های سال است کشور ما به دلیل نگاه سلیقه ای (و حزبی) در عرصه مدیریت آسیب های زیادی را متحمل شده و هزینه های فراوانی بر مردم و کشور وارد گردیده است. برنامه ریزی و سیاستگذاری بسیار مهم است بر همین اساس با وجود تلاش های گسترده ای که برای بهبود و توسعه سازمانی در کشور صورت می گیرد کماکان در این زمینه دچار کاستی های جدی هستیم.
✅ نشان به آن نشان که کمتر برنامه های بلند مدت و یا اسناد #چشم_انداز و راهبردی دوره عمر خود را به صورت کامل سپری می نمایند یا به آن چه در بیانیه رسالت آن ها آمده است نائل می گردند. روی دیگر این مسأله هم سلیقه گرایی در سازمان ها و در معرض مخاطره قرار گرفتن شفافیت و سلامت اداری است. اگر فعالیت ها و فرآیندهای سازمانی در کانال سیستم های کارا، به روز و هوشمند جاری و ساری گردند دیگر مجالی برای شخصی گرایی و نگاه های سطحی و سلیقه ای باقی نخواهد ماند. بدین ترتیب در پایان هر دوره مدیریتی اطلاعات به صورت رسمی و در بستر تعریف شده به مدیران جدید منتقل می گردد و سایر ارکان و عناصر به صورت نهادی به انجام تکالیف و وظایف خود خواهند پرداخت و مجموعه سازمان دچار کمترین چالش، هزینه و بحران خواهد شد.
✅ امروزه بسیاری از مسائل و مشکلات جوامع بشری و سیستم های اقتصادی و اجتماعی ناشی از جزنگری، سلیقه گرایی، فردگرایی و عدم جامع نگری است. اداره سازمان ها با #مدل_ذهنی سیستمی یا بر مدار سیستم های هوشمند، کارا و به روز بر این اصل و اساس بنا گردیده است که در ژرفای همه مسائل، یک سری اصل، قاعده و ضابطه وجود دارد که به صورت افقی تمام نظام های علمی و مدیریتی را تحت تأثیر قرار می دهد و رفتار عمومی سیستم ها را کنترل می نماید. یعنی می توان به مجموعه ای از اصل، قاعده و ضابطه اولیه دست یافت که تعریف کننده رفتار عمومی سیستم ها صرف نظر از نوع آن هاست. این بدان معنا نیست که یک تئوری عمومی بتواند جایگزین تئوری های خاص نظام های علمی و مدیریتی مختلف گردد، بلکه فقط سعی دارد بصورت یک چارچوب، جهت دهنده و هدایت کننده عمل نماید.
✅ تلاش در جهت کل گرایی و جامع نگری، زیربنای ادعایی است که شیوه اداره سازمان بر مدار سیستم در مواجهه با مسائل و چالش ها را برای خود قائل است. زمانی که سازمان بر مبنای افراد اداره می شوند فرایندهای هوشمندسازی و توسعه نهادی بر مبنای فناوری اطلاعات و ارتباطات نیز با کندی بیشتری صورت می پذیرد و این امر سبب می گردد هزینه ها افزایش یافته، فساد اداری گسترش یابد و #سیستم در مرور زمان با توجه به تغییرات محیطی دچار رکود یا عدم کارایی گردد. وقتی سازمان بر مدار سیستم اداره نشود آرام آرام سلیقه جای برنامه را می گیرد و دیگر عقل سلیم و حکیم سازمان را اداره نمی کند بلکه افراد با قابلیت های متفاوت و رویکردهای بعضاً متناقض همه کاره می شوند.
🔺منبع: #هفته_نامه_نخست،
🔻پنجشنبه ۱۳ بهمن ۱۴۰۱، شماره ۹۵۳
#تحلیل_مسائل_روز
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
آنچه انقلاب اسلامی را تهدید می کند
✍ #دکتر_مهدی_یاراحمدی_خراسانی
اکنون بعد از سپری شدن چهار دهه از پیروزی انقلاب اسلامی کشور با وجود تمامی محدودیت ها و کار شکنی ها به موفقیت های فراوانی در عرصه های مختلف علمی، سیاسی، اقتصادی و اجتماعی و ... نائل گردیده است. بهای سنگینی که ملت شریف ایران برای پیروزی انقلاب اسلامی با ایثار خون هزاران #شهید پرداخت کرده اند کافی است تا اهمیت و تکلیف حفظ انقلاب اسلامی و دستاوردهای ارزشمند مادی و معنوی آن بسیار مهم تر و سنگین تر از به ثمر نشاندن آن باشد. بی شک در یوم الحساب افرادی که احیاناً در مناصب کلیدی نظام اسلامی قرار داشته و در این زمینه با برخی رفتارها و تصمیمات خود نسبت به این امر مهم اهتمام لازم نورزیده اند سخت پشیمان و گرفتار خواهند شد. اکنون بعد از چهار دهه از عمر انقلاب اسلامی علاوه بر تهدیدات خارجی که از سوی دشمنان علیه این نهضت مردمی وجود دارد برخی مخاطرات داخلی مسیر تعالی انقلاب اسلامی را با چالش هایی مواجه می سازد. که برخی از مهمترین آن ها عبارتند از:
✅ فساد مالی:
سخن از #فساد_مالی بعنوان یکی از مخاطرات اساسی انقلاب بیان واقعیت تلخ این روزهای کشور است. سخت است انقلابی که به تعبیر بنیانگذار آن متعلق به محرومان و مستضعفان است امروز بخواهد توسط عده ای گرفتار آلودگی مالی شود. فساد مالی در کشور یعنی توسعه حرام خواري امری که بر عقايد، اخلاق واعمال آدمي تأثيري بسيار زيانبار دارد و راه سعادت و خير را بر او مي بندد و چنان او را سرگرم دنيا مي كند كه حتي حاضر نمي شود به سخنان حق كه از سوي بهترين افراد ايراد مي گردد، گوش فرا دهد. همچنان که امروز توصیه های رهبر انقلاب در ارتباط با مبارزه با مفاسد اقتصادی آن طور که شایسته است مورد توجه عده ای قرار نمی گیرد.
✅ خوی کاخ نشینی:
در صحیفه امام یکی از مخاطراتی که به صورت اساسی در ارتباط با انقلاب اسلامی مطرح می شود خوی #کاخ_نشینی است آن گونه که می فرماید: «آن روزی که {مسئولان} خوی کاخ نشینی پیدا کنند، و از این خوی ارزنده کوخ نشینی بیرون بروند، آن روز است که ما برای این کشور باید فاتحه بخوانیم»
✅ فقر و فساد و تبعیض:
فقر، فساد و تبعیض پاشنه آشیل هر دولت و حکومتی است. فقر، ایمان را به مخاطره می اندازد و خو کردن به فساد و تبعیض زمینه ریشه کن شدن هر اجتماعی خواهد بود. لذا مرفهین بی درد، متحجرين و مقدس نمايان بي هنر، رانت خواران و زیاده خواهان بعنوان مهمترین عوامل فقر و فساد و تبعیض و ضایع کنندگان عدالت اجتماعی از مهمترین #مخاطرات_انقلاب می باشند.
✅ فقدان بصیرت:
#بصيرت در حوزه سياسي در دو مقام معرفتي و رفتار سياسي قابل طرح است؛ در معرفتي به اين مفهوم است که معيارها را بشناسيم و درهنگام امتزاج جبهه حق و باطل متحير نمانيم. و بصيرت سياسي در مقام رفتاري، التزام عملي به اصول و پرهيز از لغزش و انحراف است. بنا به تعبیر رهبر انقلاب عنصر بصیرت (بیداری) در کنار عنصر صبر (پایداری) به عنوان رمز پیروزی انقلاب اسلامی و ضامن حراست از آن در برابر هجمه های سخت و نرم دشمنان علی الخصوص در دوران فتنه های اجتماعی تلقی می گردد که فقدان یکی از این دو می تواند موجب سقوط جامعه و تحمیل خسارات فراوان گردد.
✅ نفوذ:
#نفوذ دشمن یکی از مخاطرات اساسی انقلاب است که رهبر انقلاب بارها بر روی آن تأکید کردند و به همگان هشداری نهیبگونه دادند. دشمن به اميد واهي پايان يافتن انقلاب، در فکر نفوذ بخصوص نفوذ سياسي فرهنگي است که شناخت توطئه هاي دشمن، تقويت و استحکام روحيه انقلابي و حرکت مستمر به سمت تحقق آرمانها اين هدف را ناکام خواهد گذاشت.
✅ استحاله فرهنگی و تزلزل فکری:
#انقلاب_اسلامی_ایران نهضت بزرگ مردمی است که بیش از هر چیز دیگر ماهیت فرهنگی و معنوی دارد. فرهنگ به هوایی که تنفس می کنیم تشبیه شده است که چه بخواهیم و چه نخواهیم ناچار به تنفس آن هستیم. لذا اگر این هوا تمیز باشد آثار مثبت و اگر کثیف باشد آثار منفی برای انسان به همراه دارد. امروز یکی از مهمترین مخاطرات انقلاب اسلامی مقوله استحاله فرهنگی و ایجاد تزلزل فکری خصوصاً در نسل جوان می باشد. استحاله فرهنگی و تزلزل فکری سبک زندگی را تغییر می دهد، منجر به ایجاد تساهل و تسامح در دین می گردد، مسائل اجتماعی مهم از قبیل؛ نظام خانواده، صله رحم، وحدت ملی، قناعت و ساده زیستی و... را بی ارزش می نمایاند که مجموعه این اتفاقات رنگ باختن آرمان های اصیل انقلاب اسلامی خواهد بود.
اگر دولت و ملت خود را در محضر خدا ببینند و با اخلاص و وحدت ضمن دفاع از حق و ارزش های انسانی در سراسر جهان در برابر زورگویان و متجاوزان بایستند #جمهوری_اسلامی و مردمان شریف ایران طلایه دار عزت، آزادی، آزادگی و اخلاق در سراسر جهان خواهند بود.
🔺منبع: #روزنامه_شهرآرا،
🔻سه شنبه ۱۸ بهمن ۱۴۰۱، شماره ۹۵۴
#تحلیل_مسائل_روز
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
✍ لطف مکرر وظیفه مقرر
#دکتر_مهدی_یاراحمدی_خراسانی
🔺منبع: #هفته_نامه_نخست،
🔻پنجشنبه ۲۰ بهمن ۱۴۰۱، شماره ۹۵۴
#تحلیل_مسائل_روز
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar